Makaleler
119
Tümü (119)
SCI-E, SSCI, AHCI (75)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (81)
ESCI (5)
Scopus (78)
TRDizin (29)
Diğer Yayınlar (12)
7. Description of “Ovino Belmontese”, a new semisoft sheep’s milk cheese processed using “Italico” cheese technology
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.104450, ss.1-30, 2024 (SCI-Expanded)
37. BENEFICIAL EFFECTS AND FUNCTIONAL ASPECTS OFSOURDOUGH TECHNOLOGY
International Journal of Advances in Science Engineering and Technology
, cilt.7, sa.2, ss.47-52, 2019 (Hakemli Dergi)
39. MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI FUNGAL HASTALIKLARIN ANTAGONİSTİK MAYALAR İLE BİYOKONTROLÜ
THE JOURNAL OF FOOD
, cilt.44, sa.1, ss.31-49, 2019 (Hakemli Dergi)
46. Hemin İlavesinin Laktik Asit Bakterilerinde Oksidatif Stres Üzerine Etkisi
Çukurova Tarım ve Gıda
, cilt.31, sa.2, ss.35-42, 2016 (Hakemli Dergi)
54. Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives
HANDBOOK OF VEGETABLE PRESERVATION AND PROCESSING, 2ND EDITION
, ss.209-230, 2016 (SCI-Expanded)
56. Effectiveness of chitosan against wine-related microorganisms
ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY
, cilt.107, sa.3, ss.675-686, 2015 (SCI-Expanded)
64. Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Hamur Fermantasyonu Sırasında İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması
AKADEMİK GIDA
, cilt.10, sa.2, ss.48-54, 2012 (Hakemli Dergi)
67. Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Hamur Fermantasyonunun Mikrobiyolojik Açıdan İncelenmesi
Ç.Ü.Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.15-22, 2011 (Hakemli Dergi)
69. Birada Bulunan Aroma Maddeleri
GIDA
, cilt.35, sa.6, ss.453-460, 2010 (Hakemli Dergi)
74. Mitokondri ve mitokondriyal Mutantların Bira Kalitesi Üzerine Etkisi
GIDA
, cilt.33, sa.2, ss.91-96, 2008 (Hakemli Dergi)
75. Biyoteknolojik Yollarla Aroma Maddelerinin Üretimi
GIDA
, cilt.33, sa.1, ss.35-41, 2008 (Hakemli Dergi)
77. Biralarda İstenmeyen Aroma Bileşikleri ve Oluşum mekanizmaları
GIDA
, cilt.32, sa.1, ss.43-49, 2007 (Hakemli Dergi)
78. Mitokondrial Mutantların Bira Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
GIDA
, cilt.32, sa.5, ss.251-257, 2007 (Hakemli Dergi)
79. Pozantı Yöresinde Yetiştirilen Bazı Siyah Üzüm Çeşitlerinin Kırmızı Şarap Üretimine Uygunlukları Üzerine Bir Araştırma
GIDA
, cilt.32, sa.4, ss.165-172, 2007 (Hakemli Dergi)
80. Pozantı?da Yetiştirilen Bazı Beyaz Üzüm çeşitlerinin Beyaz Şarap Üretimine Uygunlukları Üzerine Bir Araştırma
GIDA
, cilt.32, sa.6, ss.269-275, 2007 (Hakemli Dergi)
82. cibre fermantasyonu süresinin Öküzgözü ve Boğazkere Üzümlerinden karıştırılarak Elde edilen Şaraplrın fenol bileşikleri ve Kalitesi üzerine etkisi
GIDA
, cilt.31, sa.2, ss.77-85, 2006 (Hakemli Dergi)
83. Cibre Fermantasyonu Süresinin Öküzgözü ve Boğozkare Üzümlerinden karıştırılarak Elde Edilen Şarapların Fenol Bileşikleri ve Kalitesi Üzerine Etkisi
GIDA
, cilt.31, sa.2, ss.77-85, 2006 (Hakemli Dergi)
84. Otoliz yolu ile maya ekstraktı üretimi
Gıda ve Yem Dergisi
, cilt.1, ss.55-62, 2006 (Hakemli Dergi)
85. Otoliz Dışında Maya Ekstraktı Üretiminde Kullanılan Yöntemler: Plazmoliz ve Hidroliz
Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.21, sa.2, ss.57-62, 2006 (Hakemli Dergi)
90. Gıda Teknolojisinde Aroma Maddelerinin Süperkritik Akışkan Yöntemiyle Ekstraksiyonu
GIDA
, cilt.30, sa.4, ss.269-274, 2005 (Hakemli Dergi)
91. Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Karışımının Şaraba İşlenmesinde Cibre Fermantasyonu Süresinin Fenol Bileşikleri Üzerine Etkisi
GIDA
, cilt.30, sa.1, ss.63-69, 2005 (Hakemli Dergi)
92. Maya Ekstraktı Üretimi
GIDA
, cilt.29, sa.6, ss.421-425, 2004 (Hakemli Dergi)
93. Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
GIDA
, cilt.29, sa.3, ss.195-201, 2004 (Hakemli Dergi)
94. Tek Hücre Proteini Üretimi
Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.19, sa.3, ss.21-30, 2004 (Hakemli Dergi)
96. Fermentative aroma in wines from Vitis vinifera cv. Kalecik karasi in relation with inoculation with selected dry yeasts
JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
, cilt.37, sa.3, ss.155-161, 2003 (SCI-Expanded)
99. Technological properties of some wine yeasts isolated during the fermentation of Emir and Kalecik karasi grapes
TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
, cilt.9, ss.83-89, 2003 (Hakemli Dergi)
100. Emir ve Kalecik Karası Üzümlerinden Fermantasyon Sırasında İzole Edilen Bazı Mayaların Teknolojik Özellikleri
A.Ü.Z.F. Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.83-89, 2003 (Hakemli Dergi)
103. Free and bound aroma compounds of Kalecik karasi must
TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
, cilt.8, ss.333-337, 2002 (Hakemli Dergi)
105. Kalecik Karası Şırasında Serbest ve Bağlı Aroma Maddeleri
A.Ü.Z.F. Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.8, sa.4, ss.333-337, 2002 (Hakemli Dergi)
111. Fermentation of Glucose and Fructose by Leuconostoc mesenteroides
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.24, sa.4, ss.527-532, 2000 (Scopus)
113. Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçiotlarının Kimyasal Bileşimleri
GIDA
, cilt.23, sa.5, ss.339-345, 1998 (Hakemli Dergi)
114. Elazığ Yöresi Şaraplık Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Üzerinde Teknolojik Araştırmalar I. 1988 ve 1989 Yılı Denemeleri
GIDA
, cilt.20, sa.5, ss.281-288, 1995 (Hakemli Dergi)
115. Üzümden Düşük Alkollü İçki Üretimi Üzerinde Bir Araştırma
Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi
, cilt.18, sa.2, ss.99-105, 1994 (Hakemli Dergi)
116. Üzümden Elde Edilen Düşük Alkollü İçkilerde Şeker Miktarını Azaltma Yöntemleri
GIDA
, cilt.19, sa.2, ss.107-111, 1994 (Hakemli Dergi)
117. Nevşehir-Ürgüp Yöresi Emir Üzümlerinin Şaraba İşlenmesi Üzerine Denemeler
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.4, ss.37-52, 1993 (Hakemli Dergi)
118. Şerbetçiotunun Kimyasal Bileşimi ve Bira Kalitesi Üzerine Etkisi
Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.45-60, 1990 (Hakemli Dergi)
119. The influence of Torulaspora delbrueckii on beer fermentation
FEMS YEAST RESEARCH
, cilt.23, 1 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
114
7. Predominant Yeasts in the Sourdoughs Collected from Different Parts of Turkey
ISSY35 - The 35th International Specialised Symposium on Yeasts, Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
8. Importance of Yarrowia lipolytica for Industrial Applications
The 35th International Specialized Symposium on Yeasts, 21 - 25 Ekim 2019, ss.114, (Özet Bildiri)
10. Molecular Identification of the Predominant Lactic Acid Bacteria in Whole Wheat Sourdough Fermentation
Annual Meeting of the Society for Industrial Microbiology and Biotechnology, Washington, Kiribati, 21 - 24 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
11. Off-flavor production by Saccharomycesand non-Saccharomyces wine yeasts
8TH SYMPOSIUM OF THE OENOVITI INTERNATIONAL NETWORK, 13 - 14 Mayıs 2019, ss.55-62, (Tam Metin Bildiri)
12. Investigation of Microbial Change During Carrot Fermentation Performed in The Production of Şalgam Juice by Traditional Method
3.International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1381-1391, (Tam Metin Bildiri)
13. Beneficial Effects and Functional Aspects of Sourdough Technology
527th International Conference on Environment and Natural Science (ICENS), 16 Ocak 2019, (Tam Metin Bildiri)
14. Identification of yeasts in chickpea fermentations
34st International Specialised Symposium on Yeast, 1 - 04 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
15. IDENTIFICATION OF EPIPHYTIC YEASTS ON APPLE AND LEMONS
International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY34), 1 - 04 Ekim 2018, ss.72, (Özet Bildiri)
16. SINGLE CELL OIL AND CITRIC ACID PRODUCTION USING YARROWIA LIPOLYTICA STRAIN K57
Non-conventional Yeasts: from Basic Research to Application, 15 - 18 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
17. THE EFFECT OF INITIAL GLUCOSE AND NITROGEN CONCENTRATIONS ONPRODUCT FORMATION FROM WASTE BREAD USING YARROWIA LIPOLYTICA
Non-conventional Yeasts:from Basic Research to Application, 15 - 18 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
18. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components
Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.201, (Tam Metin Bildiri)
19. An Assesment of the Physico-Chemical and Microbiologic Quality of Şalgam Samples from Adana Market
International Conference on Raw Materıals to Processed Foods (RP-Foods), 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
20. Biocontrol of Postharvest Fungal Diseases of Fruit and Vegetables by Antagonistic Yeasts
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.47-55, (Tam Metin Bildiri)
21. Biocontrol of postharvest fungal diseases of fruits and vegetables by antagonistic yeasts
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
22. An Assesment of the Physico-Chemical and Microbiologic Quality of Şalgam Samples from Adana Market
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.198, (Özet Bildiri)
23. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.201, (Özet Bildiri)
24. Enological Properties of Some Wine Yeasts Isolated During The Fermentation of Cv Narince Grapes in Capadoccia Region of Turkey
33rd International Symposium on Yeasts ISSy33, Cork, İrlanda, 26 - 29 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
26. Effect of Aeration and Agitation Rates on The Microbial Lipid and Citric Acid production of Yarrowia lipolytica K57 Strain
33rd International Specialised Symposium on Yeasts ISSY33, Cork, İrlanda, 26 - 29 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
27. Enological Proporties of some wine yeasts isolated during the fermentation of cv. Narince grapes in Cappadoccia region of Turkey
33rd International Specialised Symposium on Yeasts, 26 - 29 Haziran 2017, ss.132, (Özet Bildiri)
28. Molecular Characterization and Technilogical properties of Wine Yeasts Isolated During Spontaneous Fermentation of Vitis vinifera L Cv Narince Grape Must Grown in Ancient Winemaking Area, Tokat Anatolia
40th World Congress of Vine and Wine, Sofya, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, (Tam Metin Bildiri)
30. Yeast Population From Narince Vitis vinifera L Grapes Cultivated in Different Locations of Tokat and Cappadoccia Regions
39th World Congress of Vine and Wine, Benlo Gonçalves, Brezilya, 23 Kasım - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
32. A study on the production of powder şalgam
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.86, (Tam Metin Bildiri)
33. Application of Different Chloride Salt Mixtures for the Production of Naturally Fermented Black Table Olives Obtained From cv. Gemlik
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
34. Evaluation of Chemical, Microbiological and Sensory Properties of Şalgam Produced with Different Salts Mixtures to Reduce Sodium Level
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.91, (Tam Metin Bildiri)
38. Siyah Havuç Suyundan Su Kefiri Benzeri İçecek Üretimi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
39. Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
40. Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.476, (Tam Metin Bildiri)
41. Siyah Havuç Suyundan Su Kefiri Benzeri İçecek Üretimi
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.490, (Tam Metin Bildiri)
42. Yeasts in Sourdough and Chickpea Fermentations
14th International Congress on Yeast, Awaji, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
43. Evaluation of microbial lipid and citric acid production from waste bread hydrolysate by K57 strain of Yarrowia lyipolytica: Effect of nitrogen content
14th International Conress on Yeasts, Awaji Adası, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, ss.280, (Tam Metin Bildiri)
45. Yeasts in sourdough and chickpea fermentations
14th International Conress on Yeasts, Awaji Adası, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, ss.237, (Tam Metin Bildiri)
46. Screening various yarrowia lipolytica strains for microbial lipid and citric acid production
14th International Conress on Yeasts, Awaji Adası, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, ss.223, (Özet Bildiri)
47. An aerobic approach to wine production with non-conventional yeasts
38th SASEV/WINETECH CONFERENCE, Dennesig, Güney Afrika, 23 - 25 Ağustos 2016, ss.10, (Özet Bildiri)
48. Influence of Lachancea thermotolerans on Wine Fermentation
32th International Specialized Symposium on Yeasts, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.240, (Özet Bildiri)
49. Yeasts Microbiota of Naturally Fermented Black Olives Made From Cv. Gemlik Grown in Various Districts of Turkey
32th International Specialized Symposium on Yeasts, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.29, (Özet Bildiri)
50. Yeasts Microbiota of Naturally fermented Black Olives Made From Cv. Gemlik Grown in Various Districts of Turkey
ISSY 32, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.29, (Özet Bildiri)
52. Effect of Terroir on Phenolic Profile of Muscat of Bornova Wines from Different Regions of Aegean Turkey
38th World Vine and Wine Congress, Mainz, Almanya, 5 - 10 Temmuz 2015, (Tam Metin Bildiri)
54. Atık Bira mayasından maya Ekstraktı üretiminde farklı NaCl Konsantrasyonun Etkisi
II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Niğde, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2014, ss.139, (Tam Metin Bildiri)
55. The influence of different yeast inoculum levels on the quality of cider. ISSY 31, 31st International Specialised Symposium on Yeast
ISSY 31, Vıpava, Slovenya, 9 - 12 Ekim 2014, ss.1, (Özet Bildiri)
57. Microbiological and Physicochemical Changes During the Different Ripening Stages of cv. Gemlik For the Production of Naturally Fermented Black Olives
FoodMicro 2014, Nantes, Fransa, 1 - 03 Eylül 2014, ss.192, (Tam Metin Bildiri)
58. Microbiological and physicochemical changes during the different ripening stages of cv. Gemlik for the production of naturally fermented black olives
Food Micro, Nantes, Fransa, 1 - 04 Eylül 2014, ss.192, (Özet Bildiri)
59. Microbiological and physicochemical changes during the different ripening stages of cv Gemlik for the production of naturally fermented black olives
Food Micro 2014, Nantes, Fransa, 1 - 04 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
60. The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider
31th International Specialized Symposium on Yeasts, Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ağustos 2014, ss.109, (Özet Bildiri)
61. Şalgam Suyu: Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü
4. Geleneksel Gıdalae Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Tam Metin Bildiri)
62. Coğrafi İşaretli Distile Alkollü İçkimiz Türk rakısının karakterizasyonu
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.53-57, (Tam Metin Bildiri)
63. Şalgam Suyu Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Özet Bildiri)
64. Evaluation of Traditional Production of Bulgur
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrıd-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.46, (Özet Bildiri)
65. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Özet Bildiri)
66. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.57, (Özet Bildiri)
67. Geleneksel Bir İçeceğimiz: Şalgam Suyu
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.52, (Özet Bildiri)
68. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid fermented Beverage
XXIII FoodMicro2012, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.668, (Tam Metin Bildiri)
70. Şalgam Suyunda Bulunan Aroma Maddelerinin GC-MS ile Belirlenmesi
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.121, (Tam Metin Bildiri)
71. Şalgam Suyu Üretimi Sırasında Elde Edilen Ekstraklardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.56-58, (Tam Metin Bildiri)
73. Raki: A Traditional Turkish Distilled Alcoholic Beverage
28th International Specialized Symposium on Yeasts: Metabolic and Bioprocess Engineering for Sustainable Development, Bangkok, Tayland, 15 - 18 Eylül 2010, ss.90, (Tam Metin Bildiri)
74. Nohut Mayası Fermantasyonunda Etkili Olan Mikroorganizmalar
The 1st International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.486, (Tam Metin Bildiri)
75. The Effect of Black Carrot Size for the Production of Shalgam which is Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
The 1st International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1033, (Tam Metin Bildiri)
76. The Influence of Various Production Methods on The Composition of Shalgam (Salgam)
3rd International EurıFIR Congress, Viyana, Avusturya, 08 Eylül 2009 - 08 Eylül 2010, ss.174-175, (Tam Metin Bildiri)
77. Influence of Williopsis saturnus yeasts in combination with Saccharomyces cerevisiae on wine fermentation
27th International Specialized Symposium on Yeasts, Paris, Fransa, 26 - 29 Ağustos 2009, ss.86, (Tam Metin Bildiri)
78. Boza Fermantasyonu ve Fermantasyonunda Etkili Olan Mikroorganizmalar
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.645-649, (Tam Metin Bildiri)
79. Tarhana Üretimi ve Üretiminde Etkili Olan Mikroorganizmalar
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.858-861, (Tam Metin Bildiri)
80. Geleneksel Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü: Şalgam Suyu ve Üretim Yöntemleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.650-654, (Tam Metin Bildiri)
81. Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası üzümlerinin ve bu üzümlerden elde edilen şarapların genel özellikleri
Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.145-153, (Tam Metin Bildiri)
82. Şarapta Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar
Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.421-427, (Tam Metin Bildiri)
83. Glikozidaz Enziminin Bornova Misketi Üzümünden Elde Edilen Şarapların Aroma Bileşikleri Üzerine Etkisi
Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.115-124, (Tam Metin Bildiri)
84. Glikozidaz enziminin Bornova misketi üzümünden elde edilen şarapların aroma bileşikleri üzerine etkisi
Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.115-123, (Tam Metin Bildiri)
85. Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Genel
Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.145-159, (Tam Metin Bildiri)
86. The Effects of Mitochondrial Mutants on Beer Fermentation
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.3, (Tam Metin Bildiri)
87. The Influence of Different Salt Concentrations on The Production of Yeast Extract by Autolysis
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.267, (Tam Metin Bildiri)
88. Bioconversiton of Fusel Oil into Isoamyl Acetate by Williopsis satursus var. saturnus
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.270, (Tam Metin Bildiri)
89. Aljinat Boncuklarında İmmobilize Edilmiş Maya Hücreleriyle Şarap Üretimi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.959-962, (Tam Metin Bildiri)
90. İmmobilizasyonun Şaraptaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.271, (Özet Bildiri)
91. Propiyonik Asit Bakterilerinin Endüstride Kullanım Alanları
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.205-209, (Tam Metin Bildiri)
92. Gıdalarda Bulunan Bir Laktik Asit Bakterisi: Weissella
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.179-182, (Tam Metin Bildiri)
93. Propiyonik Asit Bakterileri ve Bakteriyosin Üretimi
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.249-252, (Tam Metin Bildiri)
94. Şarap Üretiminde İmmibilizasyon Uygulamaları
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.257-260, (Tam Metin Bildiri)
95. Laktik asit bakterileri tarafından gıdalarda oluşturulan aroma maddeleri
Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2005, ss.249, (Tam Metin Bildiri)
96. Şaraplarda Malolaktik fermantasyon sırasında oluşan aroma maddeleri ve kalite üzerine etkisi
Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2005, ss.250-253, (Tam Metin Bildiri)
97. Biyoteknolojik yollarla esterlerin üretimi
XIV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2005, ss.619, (Tam Metin Bildiri)
98. Laktik Asit Bakterileri Tarafından Gıdalarda Oluşturulan Aroma Maddeleri
Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.246-249, (Tam Metin Bildiri)
99. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri ve Kalite Üzerine Etkisi
Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.250-253, (Tam Metin Bildiri)
100. Kozan yerli portakalının şaraba işlenmesinde maya florasındaki gelişmeler
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.539-547, (Tam Metin Bildiri)
101. GAP Alanında Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalında Yapılan Araştırmalar ve Gereksinim Duyulan Yeni Araştırma Konuları
GAP III. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, ss.323-325, (Tam Metin Bildiri)
102. Kozan Yerli Portakalının Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.539-547, (Tam Metin Bildiri)
103. Kabuk Maserasyonu İşleminin Narince Üzümünden Elde Edilen Şarapların Bileşimi Üzerine Etkisi
Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.551-558, (Tam Metin Bildiri)
104. Emir Üzümünün Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler ve Kültür Mayası Kullanımının Kalite Üzerine Etkisi
Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.531-540, (Tam Metin Bildiri)
105. Öküzgözü ve Boğazkere Üzümlerinden Elde Edilen Şaraplardaki Fenol Bileşikleri Üzerine Cibre Fermantasyonu Süresinin Etkisi
Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.493-503, (Tam Metin Bildiri)
106. Boğazkere ve Öküzgözü Üzümlerinin ve Bunlardan Elde Edilen Şarapların Genel Özellikleri
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, cilt.1, ss.225-234, (Tam Metin Bildiri)
107. Bornova Misketi Şırasındaki Serbest Terpen Bileşiklerinin tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, cilt.1, ss.251-258, (Tam Metin Bildiri)
108. Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin ve bunlardan elde edilen şarapların genel özellikleri
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.225-233, (Tam Metin Bildiri)
109. Bornova misketi şırasındaki terpen bileşiklerinin tayininde iki farklı ekstraksiyon yönteminin kıyaslanması
GAP II. Tarım Kongresi-1.Cilt, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.251-258, (Tam Metin Bildiri)
110. Önemli bazı üzüm çeşitlerinin şaraplık değerlerinin belirlenmesi ve elde edilen şarapların kalitesinin geliştirilmesi üzerine araştırmalar
TÜBİTAK- Türkiye Tarımsal Araştırma Projesi Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Ekim 2000, ss.29, (Özet Bildiri)
111. The Utilisation of Glucose and Fructose By Aerobic Yeasts
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.70, (Tam Metin Bildiri)
113. Çukurova'da Gıda Sanayii ve Beslenme Sorunları
I. Tarım Kongresi, Adana, Türkiye, 9 - 11 Ocak 1991, ss.239-292, (Tam Metin Bildiri)
114. Çukurova?da gıda sanayii ve beslenme sorunları
I. Tarım Kongresi, Adana, Türkiye, 1 - 09 Ocak 1991, ss.1-59, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
32
4. Rakı Teknolojisi ve Diğer Distile İçkilerin Üretimi
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.471-498, 2020
5. Bira Üretimi
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.405-428, 2020
6. Şarap Teknolojisi
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.429-470, 2020
7. Sofralık Zeytin Üretimi
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.315-346, 2020
12. Natural Microflora of Different Types of Foods
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik A., Erginkaya Z., Erten H., Editör, Springer, ss.51-93, 2019
13. Molecular characterization and technological properties of wine
BIO Web of Conferences 9, 40TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Aurand J.M., Editör, Edp Science Publishers, Sofya, ss.2-17, 2017
14. Moleculer Molecular characterization and technological properties of wine yeasts isolated during spontaneous fermentation of Vitis vinifera L. cv. Narince grape must grown in Tokat
BIO Web of Conferences 9, 40TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Aurand J.M., Editör, Edp Science Publishers, Sofya, ss.2-17, 2017
15. Regional fermented vegetables and fruits in Europe
Lactic Acid Fermentation of fruits and vegetables, Paramithiotis, S, Editör, Crc Press, Boca Raton, ss.205-235, 2017
16. Regional Fermented vegetables and Fruits in Europe
Lactic Acid Fermentation of Fruit and Vegetables, Paramithiotis Spiros, Editör, CRC Press Taylor and Francis Group, Boca Raton, ss.205-235, 2017
17. Use of Genetic Engineering: Benefits and Health Concerns
Handbook of Vegetable Preservation and Processing, Y. H. HUI and E. O. EVRANUZ, Editör, Crc Press, Londra, ss.81-112, 2016
18. Shalgam (Şalgam): A Traditional Turkish Lactic-Acid-Fermented Beverage Based on Black Carrot
Handbook of Vegetable Preservation and Processing, Evranuz E.Ö., Hui Y.H., Bingöl G., Erten H., Flores M.E.J., Editör, Crc Press, Boca Raton, ss.841-849, 2016
19. Fermente Bitkisel ürünler
Gıda Biyoteknolojisi, Necla ARAN, Editör, NOBEL Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.244-274, 2016
27. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing
Food Processing: Strategies for Quality Assessment, Malik, A., Z. Erginkaya, S. Ahmad, H. Erten , Editör, Springer, New York, ss.351-378, 2014
28. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing
Food Processing Strategies for Quality Assessment A Broad Perspective, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Saghir Ahmad, Hüseyin Erten , Editör, Springer Science+Business Media, ss.351-378, 2014
29. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing
Food Processing Strategies for Quality, Malik, Ahmet., Erginkaya Zerrin, Ahmad S.aghir, Erten Hüseyin, Editör, Springer, New-York, ss.351-378, 2014
31. Shalgam (Şalgam)
Handbook of Plant-based Fermented Foods and Beverages, Hui Y.H., Evranuz E.Ö., Editör, Crc Press Taylor & Francis Group, Bota Racon, ss.657-664, 2012
32. Fermente Bitkisel Ürünler
Gıda Biyoteknolojisi, Aran N., Editör, Nobel Yayın Yetkin Basım Yayım Ve Dağıtım, Ankara, ss.241-277, 2010
