Desteklenen Projeler
-
2016 - Devam Ediyor Şalgam Tozu Üretimi
-
2020 - 2022 Şalgam Suyunda Bozulma Yapan Mayaların Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Kefir Kültürü Kullanılarak Meyve ve Sebze Sularından Su Kefiri Üretimi
-
2018 - 2021 Elma ve Limonda Bozulma Etmeni Olan Fungal Patojenlerin Antagonistik Mayalar ile Biyokontrolü
-
2018 - 2021 Üzüm Depolanmasında Bozulma Etmeni Olan Botrytis cinerea DSM 5145 Suşunun Meyerozyma guilliermondii KL3 Suşu ile Biyokontrolü
-
2018 - 2021 Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Alkollü İçkiler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Alt Yapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., DARICI M., POLAT S.
-
2017 - 2021 THE INFLUENCE OF RAW MATERIALS, COMMERCIAL YEAST AND NITROGEN ADDITION ON CIDER QUALITY
-
2016 - 2021 Probiyotik Laktik Asit Bakterileriyle Kısmi Fermantasyon Sonucu Elde Edilen Domates ve Siyah Havuç Sularının Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
-
2017 - 2020 Portakal Suyu Üretim Hattında Bozulmaya Neden Olan Mayaların Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma
-
2018 - 2019 Bira Üretiminde Saccharomyces cerevisiae ve Torulaspora delbrueckiinin Karışık Kültürünün Etil Alkol Fermantasyonu Üzerine Etkileri
-
2017 - 2019 Sofralık siyah zeytin üretiminde sodyum tuzunun azaltılmasının kalite üzerine etkisi
-
2017 - 2019 Ekşi Hamurda Bulunan Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Moleküler Yöntemlerle Belirlenmesi Ve Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması
-
2017 - 2019 Tarhana üretimi için fonksiyonel ekzopolisakkaritlerin ve üretici laktik asit bakterilerinin belirlenmesi
-
2016 - 2019 Farklı Yörelerde Kullanılan Ekşi Hamurlarda Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Belirlenmesi
-
2017 - 2018 Tarsus ulağı çeşitinden elde edilen kırma yeşil zeytinlerde NaCl yerine farklı tuzların kullanımı (Partial replacement of NaCl using different salt concentration in cracked green table olives obtained from Cv Tarsus ulağı)
-
2014 - 2018 Yarrowia lipolytica Kullanılarak Bazı Gıda Sanayi Atıklarından Sitrik Asit ve Tek Hücre Yağı Üretimi
-
2014 - 2018 Production of Low Alcohol Wines by non-Saccharomyces Yeasts
-
2016 - 2017 Çukurova Bölgesinde Yetiştirilen Gemlik Zeytin Çeşidinin Sofralık Siyah Zeytine İşlenmesi ve Starter Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar
-
2015 - 2017 Narince Üzümlerinin Spontan Fermantasonu Sırasında Endojen Maya Florasının Belirlenmesi ve İzole Edilen Potansiyel Sacharomyces cerevisiae Starter Mayalarının Beyaz Şarap Kalitesi Üzerine Etkileri
-
2015 - 2017 Sodyum Miktarı Azaltılmış Şalgam Suyu Fermantasyonunda Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması Üzerine Bir Araştırma
-
2016 - 2016 Screening Various Yarrowia lipolytica Strains for Microbial Lipid and Citric Acid Production
-
2016 - 2016 Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
-
2016 - 2016 Kitapta Bölüm ve Makale (Yayın Teşvik Desteği)
-
2015 - 2016 Yayın Teşvik (Kitapta Bölüm 2)
-
2014 - 2016 Food Processing Strategies: for Quality Assessment
-
2012 - 2016 Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Fermantasyon Sıcaklığı Uygulamasının Kalite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTEN H. (Yürütücü), ÇIRAK M. A., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
-
2015 - 2015 Yeasts Microbiota of Naturally Fermented Black Olives Made From Cv Gemlik Grown in Various Districts of Turkey
-
2014 - 2015 Gıda Mühendisliği Bölümü Endüstriyel Mikrobiyoloji Laboratuvarında bulunan Bioflo 110 (New Brunswıck Scientific) Marka Fermentörün Bakım ve Onarımı
-
2014 - 2015 The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider (Farklı Miktarlarda Maya Kullanımının Elma Şarabı Kalitesi Üzerine Etkisi)
-
2014 - 2015 Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (3 Adet)
-
2014 - 2015 Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Klorür Tuzları Kullanarak Sodyum Klorür Miktarının Azaltılması ve Fermantasyonda Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Karakterizasyonu
-
2013 - 2015 Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Klorür Tuzları Kullanarak Sodyum Klorür Mikratının Azaltılması ve Moleküler Karakterizasyonla Fermantasyonda Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması
-
2013 - 2015 Sofralık Salamura Siyah Zeytin Üretiminde Farklı Klorür Tuzları Kullanımının Kalite Üzerine Etkisi
-
2012 - 2015 Çukurova Bölgesinin Bazı Yörelerinde Yetiştirilen Gemlik Zeytin Çeşidinden Doğal Fermente (Salamura) Siyah Zeytin Üretimi ve Fermantasyonda Etkili Olan Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Moleküler Karakterizasyonu Üzerinde Araştırmalar
-
2007 - 2010 Şalgam suyu üretiminde etkili olan laktik asit bakterilerinin belirlenmesi ve şalgam suyu üretim tekniğinin geliştirilmesi
-
2004 - 2007 Biyoteknolojik Yolla İzoamil Asetat ve Etil Asetat Üretimi
-
2000 - 2003 Pozantı Koşullarında Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Fenolojileri İle En Uygun Derim Zamanının ve Şaraplık Değerlerinin Belirlenmesi
-
2000 - 2001 GAP Bölgesinde Yapılan Tarımsal Araştırmalar, Gereksinim Duyulan Yeni Araştırma Konuları ve Eylem Planının Oluşturulması
-
1999 - 2001 Öküzgözü Boğazkere üzümleri karışımından kaliteli bir şarap üretebilmek için en uygun cibre fermantasyonu süresinin belirlenmesi
-
1998 - 2001 Önemli Bazı Üzüm Çeşitlerinin Şaraplık Değerlerinin Belirlenmesi ve Elde Edilen Şarapların Kalitesinin Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar