­

Prof. Dr. TURGUT CABAROĞLU


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Alkollü İçecekler Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: tcabar@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6997 Dahili: 2172
Fax Telefonu: +90 322 338 6614
Web: https://avesis.cu.edu.tr//tcabar
Ofis: Gıda Mühendisliği Bölümü 3.kat
Posta Adresi: Ç.Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Müh. Bölümü 01330 Adana

Metrikler

Yayın

250

Atıf (WoS)

1357

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1395

H-İndeks (Scopus)

19

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

12

Proje

60

Tez Danışmanlığı

41

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1991 - 1995

1991 - 1995

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Türkiye

1988 - 1991

1988 - 1991

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Türkiye

1984 - 1988

1984 - 1988

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

1995

1995

Doktora

Nevşehir-Ürgüp yöresinde yetiştirilen beyaz emir üzümünün ve bu üzümden elde edilen şarapların aroma maddeleri üzerinde araştırmalar

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

1991

1991

Yüksek Lisans

Nevşehir-Ürgüp yöresi şaraplık beyaz emir üzümü üzerinde teknolojik araştırma

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Alkollü İçecekler Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2001 - 2006

2001 - 2006

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1996 - 2001

1996 - 2001

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1989 - 1996

1989 - 1996

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Laboratuvar Müdürü

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2016

2013 - 2016

Bölüm Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2016

2013 - 2016

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2016

2013 - 2016

Fakülte Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2013 - 2016

2013 - 2016

Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2010 - 2013

2010 - 2013

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010 - 2013

2010 - 2013

Rektörlük Kalite Komisyonu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2007 - 2010

2007 - 2010

Bölüm Başkan Yardımcısı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2006 - 2010

2006 - 2010

BAP Alt Komisyon Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2002 - 2005

2002 - 2005

Fakülte Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2002 - 2005

2002 - 2005

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

Akademi Dışı Deneyim

1998 - 1999

1998 - 1999

Araştırmacı

Reading University, Araştırmacı

1994 - 1995

1994 - 1995

Araştırmacı

INRA-Institut des Produit de la Vigne, Araştırmacı

1993 - 1994

1993 - 1994

Araştırmacı

INRA-Institut des Produit de la Vigne, Araştırmacı

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Şarap Üretiminde Sorunlar ve Çözümleri

Dünya Şarapçılığı ve Özel Şaraplar Sürdürülebilir Kalkınma

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri Sürdürülebilir Kalkınma

Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri

Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi

Gıdalarda Aroma Maddeleri

Şarap Kİmyası

Aroma Biyoteknolojisi

Lisans

Lisans

Gıda Kalite Güven. Yönt. Sist.

Gıda Kalitesi ve Güvenliği Yönetim Sistemleri

Gıda Mevzuatı

Şarap ve Distile Alkollü İçkiler Teknolojisi

Yönetilen Tezler

2005

2005

Yüksek Lisans

Kayısı Şarabı Üretimi Üzerine Bir Araştırma

CABAROĞLU T.

E.FİLİZ(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2021

2021

Sensory Lexicon and Major Volatiles of Rakı Using Descriptive Analysis and GC-FID/MS.

Darıcı M., Özcan K., Beypınar D., Cabaroglu T.

Foods (Basel, Switzerland) , cilt.10, 2021 (SCI-Expanded) Creative Commons License identifier identifier identifier
Plum Print visual indicator of research metrics
PlumX Metrics
  • Citations
    • Citation Indexes: 8
  • Captures
    • Readers: 17
  • Mentions
    • Blog Mentions: 1
    • References: 1
  • Social Media
    • Shares, Likes & Comments: 121
see details

2009

2009

HPLC determination of organic acids, sugars, phenolic compositions and antioxidant capacity of orange juice and orange wine made from a Turkish cv. Kozan

Kelebek H., SELLİ S., Canbaş A., CABAROĞLU T.

MICROCHEMICAL JOURNAL , cilt.91, sa.2, ss.187-192, 2009 (SCI-Expanded) identifier identifier
Plum Print visual indicator of research metrics
PlumX Metrics
  • Citations
    • Citation Indexes: 348
    • Patent Family Citations: 1
    • Policy Citations: 4
  • Captures
    • Readers: 603
  • Mentions
    • References: 2
  • Social Media
    • Shares, Likes & Comments: 16
see details

2005

2005

Methanol contents of Turkish varietal wines and effect of processing

Cabaroglu T.

FOOD CONTROL , cilt.16, sa.2, ss.177-181, 2005 (SCI-Expanded) identifier identifier
Plum Print visual indicator of research metrics
PlumX Metrics
  • Citations
    • Citation Indexes: 49
  • Captures
    • Readers: 33
  • Mentions
    • News Mentions: 1
see details

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2023

2023

TÜRK ŞARAPÇILIĞININ DURUMU VE SORUNLARI

CABAROĞLU T.

Bahçe , cilt.52, sa.Özel Sayı 1, ss.269-275, 2023 (Hakemli Dergi) identifier

2010

2010

Birada Bulunan Aroma Maddeleri

ERTEN H., CABAROĞLU T., Tangüler H.

GIDA , cilt.35, sa.6, ss.453-460, 2010 (Hakemli Dergi)

2003

2003

Üzümlerde aroma maddeleri ve şarapçılık açısından önemi

CABAROĞLU T.

GIDA , cilt.28, sa.6, ss.599-605, 2003 (Hakemli Dergi)

1994

1994

Şarapçılıkta durultma tekniği

CABAROĞLU T., Canbaş A.

GIDA , cilt.19, sa.4, ss.249-253, 1994 (Hakemli Dergi)

1993

1993

Şarapçılıkta kükürt dioksit kullanımı ve önemi

CABAROĞLU T., Canbaş A.

GIDA , cilt.18, sa.2, ss.139-144, 1993 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

Characterization of Boğazkere Wines from Different Locations in Turkey Relating Aroma and Sensory Properties Using Chemometrics

DARICI M., CABAROĞLU T.

44th World Congress of Vine and Wine, Cádiz /Jerez de la Frontera, İspanya, 5 - 09 Haziran 2023, ss.2043, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

A Comparison Solid-Phase Microextraction (SPME) and Purge and Trap (P&T) for the Analysis of Volatile Compounds in Roasted Peanut

EKER T., DARICI M., CABAROĞLU T.

2nd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.373-381, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Methanol Content of Illegally Produced Alcoholic Beverages in Black Market of Turkey

ÖZONUR A., CABAROĞLU T., DARICI M.

2. INTERNATIONAL / 12. NATIONAL FOOD ENGINEERS CONGRESS, 25 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

Comparative evaluation of seed size and growing regions on the chemical compositions of raw and roasted NC-7 peanut cultivars

EKER T., DARICI M., SELLİ S., CABAROĞLU T.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.27, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Sensory Lexicon and Major Volatiles of Rakı Using Descriptive Analysis and GC-FID-MS

DARICI M., Özcan K., Beypınar D., CABAROĞLU T.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.138, (Özet Bildiri)

2021

2021

Chemical and sensory characterization of kalecik karası wines produced from two different regions in turkey using chemometrics

DARICI M., CABAROĞLU T.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.137, (Özet Bildiri)

2019

2019

Effect of Yeast Strain on Esters Production in Wine

DARICI M., CABAROĞLU T.

35th International Specialized Symposium on Yeast “Yeast Cornucopia: yeast for health and wellbeing, 21 - 25 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

Off-flavor production by Saccharomycesand non-Saccharomyces wine yeasts

ERTEN H., CABAROĞLU T.

8TH SYMPOSIUM OF THE OENOVITI INTERNATIONAL NETWORK, 13 - 14 Mayıs 2019, ss.55-62, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Tert-Butyl Alcohol (TBA) Analysis by Gas Chromatography (Gc) and Method Validation for Alcoholic Beverages.

DARICI M., CABAROĞLU T.

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Effects of pure and mixed autochthonous Torulaspora delbruckii and Sacch. cerevisiae on Fermentation and volatile compounds of Narince wines

Aslan E., Çelik Z. D., CABAROĞLU T.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Maya Türü ve Suşunun Biyoetanol Verimine Etkisi.

ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde pH’nın Etanol Verimine Etkisi.

ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Sıcaklığın Etanol Verimine Etkisi

ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Production of Bioethanol From Sweet Sorghum

ŞENER A., ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., YÜCEL C., YÜCEL D.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

Sofralık Zeytinin Aroması

KOYUNCU G., CABAROĞLU T.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Enological Properties of Some Wine Yeasts Isolated During The Fermentation of Cv Narince Grapes in Capadoccia Region of Turkey

Çelik Z. D., CABAROĞLU T., ERTEN H.

33rd International Symposium on Yeasts ISSy33, Cork, İrlanda, 26 - 29 Haziran 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Şaraplık Üzümlerde ve Şaraplarda Tanımlayıcı Duyusal Analizler.

DARICI M., CABAROĞLU T.

9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Türkiye, 11 - 14 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Topraktan Şaraba Bornova Misketinin Özelliklerinin Belirlenmesi

YABACI KARAOĞLAN S., CABAROĞLU T.

Türkiye 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 11 - 14 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Phenolic and Volatile Composition of Wine Made From Muscat of Bornova Grapes from Menderes, Turkey

YABACI KARAOĞLAN S., KELEBEK H., CABAROĞLU T.

40th World Congress of Vine and Wine, Sofija, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, ss.405-406, (Özet Bildiri)

2017

2017

Determination of aroma compounds of red wine made from a native grape variety of Kuntra grown in Gallipoli region of Turkey

DARICI M., CABAROĞLU T., canatar m.

40th World Congress of Vine and Wine, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

QVEVRI WINE: ORGANIC WHITE WINE PRODUCTION FROM KETENGÖMLEK, A NATIVE VARIETY OF CAPPADOCIA-TURKEY, WITH ANCIENT WINEMAKING METHOD

CANATAR M., CABAROĞLU T.

40TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Sofya, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, ss.416-417, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Validation of NIR Method for Alcoholic Strength Measurement in Alcoholic Beverages: Comparison of Pynometric Reference Method

DARICI M., CABAROĞLU T.

40th World Congress of Vine and Wine, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Determination of Glycosidically Bound Aroma Compounds of Tokaloglu Apricot Grown in Malatya by Solid Phase Extraction and GC-MS-FID Technique

ŞEN K., CABAROĞLU T.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effect Of Different Doses Of Some Fining Agents On Removal Of Penconazole From Wine

ŞEN K., CABAROĞLU T.

International Conference on Civil and Environmental Engineering, 8 - 10 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Yeast Population From Narince Vitis vinifera L Grapes Cultivated in Different Locations of Tokat and Cappadoccia Regions

Çelik Z. D., ERTEN H., CABAROĞLU T.

39th World Congress of Vine and Wine, Benlo Gonçalves, Brezilya, 23 Kasım - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

FREE AND BOUND AROMA CHARACTERIZATION OF MUSCAT OF BORNOVA WINE GRAPES GROWN IN AEGEAN REGION OF TURKEY

CABAROĞLU T., KARAOGLAN S. Y.

39TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Bento Gonçalves, Brezilya, 24 - 28 Ekim 2016, ss.407-408, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.476, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

CHEMICAL COMPOSITION AND SENSORY PROPERTIES OF PREMIUM TURKISH ÖKÜZGÖZÜ WINES FROM DIFFERENT REGIONS

DARICI M., CABAROĞLU T., Kerry W.

38TH Internatinol Organization of Vine and Wine Congress, Mainz, Almanya, 5 - 10 Temmuz 2015

2015

2015

Effects of terroir on the terpene compounds of Muscat of Bornova Native white grape variety grown in Turkey

ÇELİK Z. D., KARAOGLAN S. Y., DARICI M., Kelebek H., İŞÇİ B., Kacar E., et al.

38th World Congress of Vine and Wine, Mainz, Almanya, 5 - 10 Temmuz 2015, cilt.5, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License identifier

2014

2014

Fatty acid composition of olives grown in Adana Mediterranean region in Turkey

CABAROĞLU T., YILMAZTEKİN M., KELEBEK H., KEÇELİ MUTLU T., BOZDOĞAN KONUŞKAN D., Canbaş A.

2nd lnternational Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.118, (Özet Bildiri)

2014

2014

The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on the Quality of Cider

ERTEN H., TANGÜLER H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

31st International Specialised Symposium on Yeast, Nova Gorica-Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ekim 2014, ss.109, (Özet Bildiri)

2014

2014

The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

31th International Specialized Symposium on Yeasts, Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ağustos 2014, ss.109, (Özet Bildiri)

2014

2014

Şalgam Suyu: Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü

ERTEN H., Tangüler H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., SELLİ S.

4. Geleneksel Gıdalae Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Coğrafi İşaretli Distile Alkollü İçkimiz Türk rakısının karakterizasyonu

ERTEN H., Yılmaztekin M., CABAROĞLU T., Özkandan S.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.53-57, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Siyah Çay ve Genel Özellikleri

Yabacı S. N., GELEN B., cabaroğlu t., Selli S., Çelik Z. D., Canatar M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.222, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Şalgam Suyu Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü

ERTEN H., TANGÜLER H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., SELLİ S.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Özet Bildiri)

2013

2013

Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Tanguler H., Sert S., Bircan S., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Özet Bildiri)

2013

2013

Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

ERTEN H., TANGÜLER H., CABAROĞLU T., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Selvihan S., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.57, (Özet Bildiri)

2013

2013

EFFECT OF SEPARATIONS OF FREE RUN AND PRESS FRACTIONS ON THE AROMA AND GENERAL COMPOSITION OF BOĞAZKERE RED WINE

DARICI M., CABAROĞLU T., CANATAR M.

36th World Congress of Vine and Wine, Bükreş, Romanya, 2 - 07 Haziran 2013, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

Determination of phenolic composition in Çalkarası cultivars grown in different region of Denizli province in Turkey

Kelebek H., CABAROĞLU T., DARICI M., SELLİ S., Şen K.

35th World Congress of Vine and Wine, İzmir, Türkiye, 18 - 22 Haziran 2012, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Şalgam Suyunda Bulunan Aroma Maddelerinin GC-MS ile Belirlenmesi

ERTEN H., SELLİ S., CABAROĞLU T., Tanguler H., Şen K., Bozdoğan A.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.121, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

The effect of temperature and aeration on ethyl acetate production by Pichia yeasts

YILMAZTEKİN M., Cabaroğlu T., ERTEN H.

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22, (Özet Bildiri) identifier

2011

2011

Characteristic aroma compounds of rose wines from a native variety of Calkarasi grown in Denizli Turkey: Effect of AltitudeEvaluation

DARICI M., Şen K., CABAROĞLU T., SELLİ S.

9th İnternational Symposium of Oenology-Bordeaux, Bordeaux, Fransa, 15 - 17 Haziran 2011, cilt.9, sa.36, ss.810-813, (Özet Bildiri)

2010

2010

Raki: A Traditional Turkish Distilled Alcoholic Beverage

ERTEN H., CABAROĞLU T.

28th International Specialized Symposium on Yeasts: Metabolic and Bioprocess Engineering for Sustainable Development, Bangkok, Tayland, 15 - 18 Eylül 2010, ss.90, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Durultma maddelerinin şaraptaki bazı pestisitlerin ortamdan uzaklaştırılmasına etkileri,

CABAROĞLU T., ŞEN K.

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.233-243, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası üzümlerinin ve bu üzümlerden elde edilen şarapların genel özellikleri

CABAROĞLU T., Canbaş A., Kelebek H., ERTEN H., SELLİ S.

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.145-153, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Bağcılık ve şarapçılıkta iyi üretim uygulamaları, kalite ve güvenlik

CABAROĞLU T.

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.37-49, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Genel

ERTEN H., Canbas A., SELLİ S., CABAROĞLU T., Kelebek H.

Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.145-159, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Çalkarası üzümünden elde edilen pembe şarapların aroma maddeleri bileşiminin GC-MS-FID tekniğiyle belirlenmesi

CABAROĞLU T., ŞEN K., ZORLU S.

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.67-75, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Glikozidaz Enziminin Bornova Misketi Üzümünden Elde Edilen Şarapların Aroma Bileşikleri Üzerine Etkisi

ERTEN H., Canbas A., SELLİ S., Cabaroğlu T., Günata Z.

Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.115-124, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Glikozidaz enziminin Bornova misketi üzümünden elde edilen şarapların aroma bileşikleri üzerine etkisi

CABAROĞLU T., Canbaş A., ERTEN H., SELLİ S., Gunata Z.

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.115-123, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Bioconversiton of Fusel Oil into Isoamyl Acetate by Williopsis satursus var. saturnus

ERTEN H., Yılmaztekin M., CABAROĞLU T.

XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.270, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

İmmobilizasyonun Şaraptaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

ERTEN H., Tangüler H., CABAROĞLU T.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.271, (Özet Bildiri)

2006

2006

Üzümün bileşimi ve insan sağlığı üzerine etkisi

CABAROĞLU T., YILMAZTEKIN M.

BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.999-1004, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Üzümün gıda sanayinde değerlendirilme şekilleri

CABAROĞLU T., YILMAZTEKIN M.

BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.1005-1012, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

. Ülkemizde gıda kontrol laboratuvarlarının durumu

CABAROĞLU T.

Ulusal Tarım Kurultayı, Adana, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2006, ss.199-200, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Bazı üzümsü meyvelerde toplam fenol ve antosiyanin içerikleri

CABAROĞLU T., Bozdoğan A., PAYDAŞ S., KAFKAS E., BURGUT A., TÜREMİŞ N.

II. Ulusal üzümsü meyveler sempozyumu, Tokat, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, ss.201-205, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Bazı Üzümsü Meyvelerde Toplam Fenol ve Antosiyanin İçerikleri I

KAFKAS N. E., BOZDOĞAN A., ayşegül b., TÜREMİŞ N. F., PAYDAŞ KARGI S., CABAROĞLU T.

'. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, ss.309-312, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Şaraplarda kullanılan bazı durultma maddelerinin özellikleri ve pestisitler üzerine etkileri

CABAROĞLU T., ŞEN K.

TÜRKİYE 9. GIDA KONGRESİ, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.311-314, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Laktik asit bakterileri tarafından gıdalarda oluşturulan aroma maddeleri

CABAROĞLU T., ERTEN H., YILMAZTEKIN M.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2005, ss.249, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Biyoteknolojik yollarla esterlerin üretimi

ERTEN H., Yılmaztekin M., CABAROĞLU T.

XIV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2005, ss.619, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Laktik Asit Bakterileri Tarafından Gıdalarda Oluşturulan Aroma Maddeleri

ERTEN H., Yılmaztekin M., Cabaroğlu T.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.246-249, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Kozan Yerli Portakalının Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler

ERTEN H., Canbaş A., SELLİ S., Cabaroğlu T., Ünal Ü.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.539-547, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Kozan yerli portakalının şaraba işlenmesinde maya florasındaki gelişmeler

CABAROĞLU T., Canbaş A., ERTEN H., SELLİ S., ÜNAL Ü.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.539-547, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

Öküzgözü ve Boğazkere Üzümlerinden Elde Edilen Şaraplardaki Fenol Bileşikleri Üzerine Cibre Fermantasyonu Süresinin Etkisi

ERTEN H., Bozdoğan A., Canbas A., SELLİ S., CABAROĞLU T.

Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.493-503, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

Kabuk Maserasyonu İşleminin Narince Üzümünden Elde Edilen Şarapların Bileşimi Üzerine Etkisi

ERTEN H., Canbas A., SELLİ S., CABAROĞLU T.

Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.551-558, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

Emir Üzümünün Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler ve Kültür Mayası Kullanımının Kalite Üzerine Etkisi

ERTEN H., Canbas A., SELLİ S., CABAROĞLU T.

Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.531-540, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

Bornova Misketi Şırasındaki Serbest Terpen Bileşiklerinin tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması

ERTEN H., Canbas A., SELLİ S., CABAROĞLU T.

GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, cilt.1, ss.251-258, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

Bornova misketi şırasındaki terpen bileşiklerinin tayininde iki farklı ekstraksiyon yönteminin kıyaslanması

CABAROĞLU T., Canbaş A., ERTEN H., SELLİ S.

GAP II. Tarım Kongresi-1.Cilt, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.251-258, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin ve bunlardan elde edilen şarapların genel özellikleri

CABAROĞLU T., DERYAOĞLU A., Canbaş A., ERTEN H., SELLİ S., ÜNAL Ü.

GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.225-233, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

Boğazkere ve Öküzgözü Üzümlerinin ve Bunlardan Elde Edilen Şarapların Genel Özellikleri

ERTEN H., Canbaş A., ÜNAL M. Ü., SELLİ S., CABAROĞLU T., Deryaoğlu A.

GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, cilt.1, ss.225-234, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

Kabuk maserasyonunun Emir üzümünden elde edilen şıra ve şarapların bileşimi üzerine etkisi

CABAROĞLU T., Canbaş A., SELLİ S.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.231-240, (Tam Metin Bildiri)

1995

1995

Influence du collage sur le potentiel aromatique varietal du vin

Bayanove C., CABAROĞLU T., Dufour C., Razungles A., Sapis J., Baumes R., et al.

XXI éme Congres de la Vigne et du Vin (OIV), 27 Kasım - 04 Aralık 1995, ss.165, (Tam Metin Bildiri)

1991

1991

Çukurova'da Gıda Sanayii ve Beslenme Sorunları

ERTEN H., Canbas A., CABAROĞLU T., Fenercioğlu H., Özer S., Akın S., et al.

I. Tarım Kongresi, Adana, Türkiye, 9 - 11 Ocak 1991, ss.239-292, (Tam Metin Bildiri)

1991

1991

Çukurova?da gıda sanayii ve beslenme sorunları

CABAROĞLU T., Canbaş A., ERTEN H., FENERCİOĞLU H., HAYAOĞLU İ., ALTAN A., et al.

I. Tarım Kongresi, Adana, Türkiye, 1 - 09 Ocak 1991, ss.1-59, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

Aroma Composition of Aniseed and Aniseed-Flavored Beverages

CABAROĞLU T., DARICI M., ÖZONUR A.

Natural Products in Beverages, , Editör, Springer, ss.1-35, 2023

2022

2022

DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ

Cabaroğlu T., Özonur A., Darıcı M.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba,Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.621-640, 2022

2022

2022

DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ

CABAROĞLU T., ÖZONUR A., DARICI M.

ENDÜSTRİYEL GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ, ŞANLIBABA PNAR, GÜÇER YALÇIN, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, ss.621-640, 2022

2020

2020

Sofralık Zeytin Üretimi

ERTEN H., Leventdurur S., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.315-346, 2020

2020

2020

Şarap Teknolojisi

CABAROĞLU T., DARICI M., ERTEN H.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.429-470, 2020

2020

2020

Bira Üretimi

ERTEN H., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.405-428, 2020

2020

2020

Rakı Teknolojisi ve Diğer Distile İçkilerin Üretimi

CABAROĞLU T., DARICI M., ERTEN H.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.471-498, 2020

2019

2019

Fermente Gıdaların aroma Bileşimi

CABAROĞLU T., KOYUNCU G.

Fermente Gıdalar, Anlı E., Şanlıbaba P., Editör, NOBEL, Ankara, ss.65-81, 2019

2016

2016

Aroma Biyoteknolojisi

CABAROĞLU T., YILMAZTEKİN M.

Gda Biyoteknolojisi, Ncla Aran, Editör, Nobel, ss.374-392, 2016

2016

2016

Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives

ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Handbook of Vegetable Preservation and Processing, HUI Y. H., ÖZGÜL EVRANUZ E., BINGÖL G., ERTEN H., JARAMILLO-FLORES M. E., Editör, Crc Press Taylor&Francis Group Science Publishers, Boca Raton, ss.209-224, 2016

2015

2015

BIO WEB OF CONFERENCES:38TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE PART1

ÇELİK Z. D., KARAOGLAN S. Y., DARICI M., Kelebek H., ISCI B., KACAR E., et al.

Effects of terroir on the terpene compounds of Muscat of Bornova Native white grape variety grown in Turkey, JEANMARIE A., Editör, Edp Edp Sciences, Mainz, ss.1-4, 2015

2015

2015

Fermentation, Pickling and Turkish Table Olives

ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Handbook of Vegetable Preservation and Processing Second Edition, Hui Y.H., Özgül Evranuz E., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Flores M.E., Editör, CRC Press, ss.209-230, 2015

2014

2014

AROMA BİYOTEKNOLOJİSİ

CABAROĞLU T.

GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ, ARAN N., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.375-392, 2014

Desteklenen Projeler

2016 - 2016

2016 - 2016

Gıda Mühendisliği Bölümü HPLC cihazının bakım ve Onarımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü), SELLİ S., DARICI M.

2015 - 2016

2015 - 2016

Yayın Teşvik (Kitapta Bölüm 2)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M., ERTEN H., ÇELİK Z. D.

2015 - 2016

2015 - 2016

Yayın teşvik (kitapta bölüm 1)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M., ÇELİK Z. D.

2014 - 2015

2014 - 2015

Chemical and sensory characterisation of the aroma of Çalkarası rose wine

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M.

2014 - 2015

2014 - 2015

Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (1 Adet)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü)

2013 - 2015

2013 - 2015

Ülkemizde Üretilen Meyve Şaraplarının Bileşimi ve Gıda Mevzuatına Uygunlukları

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü)

2013 - 2015

2013 - 2015

Bornova Misketi Şaraplarının Aromasının Duyusal ve Kimyasal Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü)

2012 - 2015

2012 - 2015

Yöre Özelliklerinin Bornova Misketi Üzümü ve Şarabının Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CABAROĞLU T. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Viticulture Studies

Editör

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

OENO One

Editör

2018 - 2021

2018 - 2021

Turkish JAF Sci.Tech.

Editör

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

OENOVİTİ

Üye

1991 - Devam Ediyor

1991 - Devam Ediyor

Gıda Teknolojisi Derneği

Üye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2019

Ekim 2019

ISSY 35 Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Cabaroğlu T.
Antalya, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1361

h-indeksi (WOS): 19

Jüri Üyelikleri

Temmuz-2015

Temmuz 2015

Tez Savunma (Doktora)

Sevinç Ateş - Çukurova Üniversitesi / Bahçe Bitkileri

Ocak-2015

Ocak 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Mehmet Turan Ayseli - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Mayıs-2014

Mayıs 2014

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Mehmet Ali Tetik - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Mart-2014

Mart 2014

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Bahar Aktan - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Nisan-2013

Nisan 2013

Tez Savunma (Doktora)

Gülten Yağmur - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Mayıs-2012

Mayıs 2012

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Selvihan Sert - Çukurova Üniversitesi / Biyoteknoloji

Mart-2012

Mart 2012

Tez Savunma (Doktora)

Aysun Şener - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Haziran-2011

Haziran 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Eren Kemal Balıkçı - Çukurova Üniversitesi / Biyoteknoloji

Ocak-2011

Ocak 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Berfu Bağatar - Çukurova Üniversitesi / Biyoteknoloji

Ocak-2010

Ocak 2010

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Vahap aykut Aksoy - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Ocak-2010

Ocak 2010

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Ayşen Bulur - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Ocak-2010

Ocak 2010

Tez Savunma (Doktora)

Adnan Bozdoğan - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Haziran-2009

Haziran 2009

Tez Savunma (Doktora)

Dilşat Bozdoğan Konuşkan - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Aralık-2008

Aralık 2008

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Demet Utuş - Çukurova Üniversitesi / Biyoteknoloji

Aralık-2008

Aralık 2008

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Hale Benli Tüfekçi - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Ekim-2007

Ekim 2007

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Emel Ünal - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Haziran-2006

Haziran 2006

Tez Savunma (Doktora)

Songül Kesen - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Eylül-2005

Eylül 2005

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Pakize Demir - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Ekim-2004

Ekim 2004

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Dilşah Miişoğlu - Harran Üniversitesi/Gıda Müh

Aralık-2003

Aralık 2003

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Özlem Zöhra - Çukurova Üniversitesi / Çevre Müh

Kasım-2003

Kasım 2003

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Seher İnci - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Mayıs-2003

Mayıs 2003

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Zuhal Çeviker - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Eylül-2002

Eylül 2002

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Adnan Bozdoğan - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Ekim-1999

Ekim 1999

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Banu Şanlı - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.

Ocak-1998

Ocak 1998

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Serkan Selli - Çukurova Üniversitesi / Gıda Müh.