Prof. Dr. ZERRİN ERGİNKAYA


Ziraat Fakültesi,


WoS Araştırma Alanları: Mikrobiyoloji, Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Temel Bilimler (Sci), Yaşam Bilimleri (Life), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: zerriner@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6378
İş Telefonu: +90 322 338 6173 Dahili: 2174
Fax Telefonu: +90 322 338 6614
Web: https://avesis.cu.edu.tr//zerriner
Ofis: Gıda Müh. Bölümü 1. kat no 1
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 01330 Balcalı Adana

Metrikler

Yayın

249

Yayın (WoS)

48

Yayın (Scopus)

34

Atıf (WoS)

283

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

280

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

77

Proje

45

Tez Danışmanlığı

30

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1988 - 1992

1988 - 1992

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1986 - 1988

1986 - 1988

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1976 - 1981

1976 - 1981

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2002 - 2008

2002 - 2008

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1994 - 2002

1994 - 2002

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1982 - 1994

1982 - 1994

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Staj Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Rektorluk, Rektorluk

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Biyoteknoloji Araştırma Ve Uygulama Merkezi

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2013

2011 - 2013

Bölüm Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Sivil Toplum Kuruluşu, Tmmob Gıda Mühendisleri Odası

2015 - 2017

2015 - 2017

Onur Kurulu Üyeliği

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Onur Kurulu Üyeliği

1997 - 2009

1997 - 2009

Şube Başkanlığı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Şube Başkanlığı

2007 - 2007

2007 - 2007

Diğer Kamu Kurumu, Tc Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı , Gıda Hijyeni Ve Mikrobiyolojisi İhtisas Alt Komisyonu

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıda Güvenliğinde Temel Yaklaşımlar ve Risk Analizi

Gıda Toksikolojisinin Temelleri ve Gıda Katkı Maddelerinin Risk Analizi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Bazı Gıdaların Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar

Biyoteknolojide Etik ve Biyogüvenlik (ZORUNLU)

Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Dayandırılması

Lisans

Lisans

Gıda Güvenligi ve mikrobiyolojik Kalite Kontrol

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (107)
SCI-E, SSCI, AHCI (40)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (42)
ESCI (2)
Scopus (34)
TRDizin (44)
Diğer Yayınlar (33)

2020

2020

9. Gıda Güvenliği

ERGİNKAYA Z.

Yüksek Öğretim Dergisi , cilt.31, sa.17, ss.510-512, 2020 (ESCI) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

1989

1989

103. Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler

ERGİNKAYA Z., VAR I.

GIDA , cilt.2, sa.14, ss.171-174, 1989 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Use of Silver Nanoparticles Synthesized from Probiotic Microorganisms as Antimicrobial Agent in Edible Films

ÖZTOP K., ERGİNKAYA Z.

2nd International Conference on Probiotics, Nutraceutical and Food Science, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 13 Nisan 2023, ss.1, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. METABIOTICS

ELMAS DEMİRALP B., ERGİNKAYA Z.

5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Kars, Türkiye, 17 Şubat 2023, ss.333, (Özet Bildiri)

2021

2021

3. PLANT BASED GREEN SYNTHESIS OF SILVER NANOPARTICLES AND THEIR APPLICATIONS IN FOOD PACKAGING

ÖZTOP K., ERGİNKAYA Z.

2. ULUSLARARASI / 12. ULUSAL GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

0

0

4. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria

ERGİNKAYA Z., Kavas C., VAR I., KABAK B., GÜVEN M.

GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie, Almanya, ss.64, (Tam Metin Bildiri)

0

0

5. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.

Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, İtalya, sa.77, ss.327, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Considerations and Applied Methods of Preserving the Viability of Probiotics during Food Processing and Storage

ÖZTOP K., ERGİNKAYA Z., KONURAY G.

1st International / 11th NationalFood Engineering Congress, 7 - 09 Kasım 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

8. The Molecular Imprinting Method: A Rapid and Easy Method for the Detection of Microorganisms in Food

Demir F., ERGİNKAYA Z., KONURAY G.

1st International / 11th NationalFood Engineering Congress, 7 - 09 Kasım 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

9. Recent concern in fresh and fresh-cut produce: The formation of L. monocytogenes based biofilm

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies (I-CRAFT 2019), Adana, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2019, ss.18-19, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Used Some New Techniques on Analysis of Food of Animal Origin

Şaşmazer Çolak R., ÖZOĞLU Ö., ERGİNKAYA Z., KORUKLUOĞLU M.

2.International Congress on Food of Animal Origin, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. The Risk of Biofilm Formation from Pathogenic Bacteria and Control Methods in fresh leafy vegetable

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Assessment of Temperature Levels of Served Dishes in a Hospital Kitchen

Terkuran M., ERGİNKAYA Z., KONURAY G.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. Taze Yapraklı Sebzelerde Patojen Biyofilm Oluşum Riski ve Kontrol Yöntemleri

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2018, ss.636-640, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. Potential use of Bacillus coagulans in Food Industry

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

International Conference on raw materils to processed foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Determination of Prebiotic Properties of Chickpea Flour Extracts Obtained from Different Chickpea Varieties

Bal M., ERGİNKAYA Z.

International Conference on raw materils to processed foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

17. TMMOB Eğitim Sempozyumu

Ataman R. P., Aytaç S. A., ERGİNKAYA Z.

TMMOB Eğitim Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Aralık 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

18. Antibacterial effects of microencapsulated probiotic and synbiotics

Harmancı M., Koç G., Mete N., ERGİNKAYA Z., KONURAY G.

31th EFFOST International Conference, 13 - 16 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Mikrobiyel Biyosürfektanlar ve Antimikrobiyel Etkileri

Dağçobanı G., ERGİNKAYA Z.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİMİNDE BİLGİ SİSTEMLERİ

KALKAN S., ERGİNKAYA Z.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

21. Nohut ve Nohut İlaveli Gıdaların Prebiyotik Özellikleri

Bal M., ERGİNKAYA Z.

6. ULUSAL MOLEKÜLER BIYOLOJI ve BIYOTEKNOLOJI KONGRESI, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. VRE Enfeksiyonlarında Gıda Zincirinin Rolü

Terkuran M., ERGİNKAYA Z.

6. ULUSAL MOLEKÜLER BIYOLOJI ve BIYOTEKNOLOJI KONGRESI, Adana, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Gıda Biyoteknolojisinde Rhodotorula spp. nin Önemi

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

6. ULUSAL MOLEKÜLER BIYOLOJI ve BIYOTEKNOLOJI KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. Cereal based fermented dairy beverage of West Africa: Déguê.

KARACA O. B., agani B., ERGİNKAYA Z.

4th North and East European Congress on Food, Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.72, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. Cereal based fermented daıry beverage of West Afrıca: Déguê

KARACA O. B., Agani B. O., ERGİNKAYA Z.

4th North and East European Congress on Food (NEEFood), 10 - 13 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. Whey and Lactobacillus casei Shirota effect on carotenoid production of Rhodotorula spp.

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

4th North and East European Congress on Food (NEEFood), 10 - 13 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Antibacterial effects of microencapsulated probiotic and synbiotics on Escherichia coli

ERGİNKAYA Z., Çayırcı D., Özge T., Er M., KONURAY G.

4th North and East European Congress on Food (NEEFood), 10 - 13 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Gastronomy tourism and foodborne disease.

KARACA O. B., KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

II. International Conference Tourism Dynamics and Trends, Sevilla, İspanya, 26 - 29 Haziran 2017, ss.563-569, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

29. Traditional foods and their importance on tourism sector.

KARACA O. B., KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

II. International Conference Tourism Dynamics and Trends., Sevilla, İspanya, 26 - 29 Haziran 2017, ss.562, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. Natural Preservatives: An Alternative for Chemical Preservative Used in Foods

ERGİNKAYA Z., KONURAY G.

19. World Academy of science engineering and technology conference, Lizbon, Portekiz, 16 - 17 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

31. Microbial Assessment of Fenugreek Paste during Storage and Antimicrobial Effect of Greek Clover Trigonella foenum graecum

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

ICHNFS 2016 : 18th International Conference on Human Nutrition and Food Sciences, 19 - 20 Aralık 2016, sa.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

32. Geleneksel Gıdalar ve Gıda Güvenliği

ERGİNKAYA Z.

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi Geleneksel Gıdalar ve Gıda Güvenliği, Türkiye, 23 Kasım 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

33. Gıda Kaynaklı Mikroorganizmalar Arası Antimikrobiyal Gen Transferi

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

International Congress on Food of Animal Origin, 10 - 13 Kasım 2016, sa.1

2016

2016

37. Gıda endüstrisindeki biyofilmlerin önlenmesinde biyolojik yaklaşımlar

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), 26 - 28 Ekim 2016, sa.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

38. Gıda Kaynaklı Mikroorganizmalar Arası Antimikrobiyel Gen Transferi

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

39. Influence of different growth factors on pigment production of Rhodotorula spp.

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri) identifier

2015

2015

47. Geleneksel gıdaların geleceğe taşınması

GÜVEN M., AKYILDIZ A., BENLİ H., ERGİNKAYA Z., GÜNEŞ E.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

48. Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Bildiriler Kitabı

ERGİNKAYA Z., AKYILDIZ A., GÜVEN M., BENLİ H.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, cilt.2, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

49. Determination of Antimicrobial Activity and Characterization of Methyl Cellulose Films Incorporated Thyme Oil

ERGİNKAYA Z., Kalkan S.

2.th International Congress on Food Technology, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

50. The Effects of Microencapsulated L rhamnosus on Textural Properties of Sucuk

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

2nd International Symposium on Fermented Meat., VALENSİYA, İspanya, 20 - 23 Ekim 2014, ss.120, (Özet Bildiri)

2014

2014

51. Probiyotik Sucuk Üretiminde L. rhamnosus Kullanımı

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

4. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

52. Gıda Güvenilirliği açısından geleneksel gıdaların mikrobiyolojik kalitesi

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

4. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.147, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

55. Tirşik

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

56. Starter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinin Sucuktaki Önemi

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.420, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

57. Klinik ve Gıda Kökenli Enterokoklar Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Bazı Patojen Bakteriler Üzerine Etkileri

ERGİNKAYA Z., Uludağ H., Ünal E.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2012, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

58. Fermente Sosislerde Probiyotik Kültür Kullanımının Biyojen Amin Üretimi Açısından Önemi

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2012, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

59. Doğal Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Yenilebilir Film ve Kaplamaların Antimikrobiyel Etkileri

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2012, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

60. Antimikrobiyel Biyoaktif Peptitler Ve Gıdalarda Doğal Koruyucu Olarak Kullanımı

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

61. Antimikrobiyel Madde İçeren Yenilebilir Film Ve Kaplamaların Gıdalarda Kullanım Olanakları

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

65. The Inhibitor activity of Lactobacillus rhamnosus against rope forming Bacillus strains

ARSLAN S., ERGİNKAYA Z., ÜNAL E.

International Conference on Antimicrobial Research, Valladolid, İspanya, 3 - 05 Kasım 2010, ss.425-427, (Tam Metin Bildiri) identifier

2010

2010

66. Use of lactic acid bacteria biofilms as biocontrol agents

UNALE E., Kalkan S., ERGİNKAYA Z.

International Conference on Antimicrobial Research, Valladolid, İspanya, 3 - 05 Kasım 2010, ss.207-209, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2010

2010

67. Comparison of Anti-Listerial Effect Spectrum of Bacteriocins

Kalkan S., ÜNAL E., ERGİNKAYA Z.

International Conference on Antimicrobial Research, Valladolid, İspanya, 3 - 05 Kasım 2010, ss.403-405, (Tam Metin Bildiri) identifier

2010

2010

68. Comparison Of Anti-Listerial Effect Spectrum Of Bacteriocins. Science And Technology Agaınst Microbial Pathogens.Research, Development And Evaluation

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

International Conference on Antimicrobial Reserch ICAR 2010, Valladolid, İspanya, 3 - 05 Kasım 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

69. The Analyze Of Varient Environment Conditions Interactions Of Antifungal Effect Of Debaryomyces hanseii Against Penicillium chrysogenum

ERGİNKAYA Z., Dönmez D., Kalkan S.

1. International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

70. Bio-Control Of Some Food-Borne Pathogenic Bacteria By Bacteriophage

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Kalkan S.

1. International Congress On Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

72. Geleneksel Bir Ekmeğimiz: Nohut Mayalı Ekmek

ERGİNKAYA Z., Özer A. E., Ünal E., ÖZER M. S.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

73. Geleneksel Bir İçecek: Kaynar

ERGİNKAYA Z., Ünal E., Özer A. E.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

74. Osmaniye Kömbesi

ERGİNKAYA Z., Kalkan S.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

75. Geleneksel Peynirlerde Starter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinin Duyusal Kalite Üzerine Etkis

ERGİNKAYA Z., Ünal E.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

76. Geleneksel Fermente Ürünlerin Mikroflorası İle Duyusal Özellikleri Arasındaki İlişki

ERGİNKAYA Z., Ünal E.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

77. Tavuk Etlerinden Gram Pozitif Kokların İzolasyonu Ve Antibiyotiklere Karşı Dirençliliklerinin Belirlenmesi

ERGİNKAYA Z., Yurdakul E.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Kasım 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

78. Geleneksel Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Antibiyotik Direncinin Belirlenmesi

ERGİNKAYA Z., Tatlı D.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Kasım 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

79. The Effect Of Microencapsulation Of Probiotics On Antimicrobial Resistance

ERGİNKAYA Z., Ünal E.

Cesar 2009: Central European Symposium On Antimicrobial Resistance, Zadar, Hırvatistan, 23 - 26 Eylül 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

80. Effect Of Microencapsulation Of Probiotics On Antimicrobial Resistance

ÜNAL E., ERGİNKAYA Z.

Central European Symposium On Antimicrobial Resistance, Zadar, Sırbistan Ve Karadağ, 23 - 26 Eylül 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

81. Avrupa Birliği Geleneksel Gıdalar Politikası

ERGİNKAYA Z., Demirözü B., Ünal E.

2. geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

82. Nohut Mayalı Ekmeğin Yapılışı Ve Fermentasyonda Rol Alan Mikroorganizmalar

ERGİNKAYA Z., Özer A. E., Ünal E., ÖZER M. S.

2. geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

83. Şalgam Suyundaki Yabani Mayaların Sıcaklık Ve Sonikasyon İle İnaktivasyonu

ERGİNKAYA Z., Çoksöyler N., Özhan N., Avcı S.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

84. Geleneksel Et Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Antibiyotik Direncinin Belirlenmesi

ERGİNKAYA Z., Yalanca İ.

2. geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

85. Antioxidant and Antibacterial effects Against Some Pathogen Food Borne Bacteria of Carotenoids Extracted from Rhodotorula Glutunis

ERGİNKAYA Z., KEÇELİ MUTLU T., TURKKAN E., KAYA U.

Antioxidant and Antibacterial effects Against Some Pathogen Food Borne Bacteria of Carotenoids Extracted from Rhodotorula Glutunis, Ljubljana, Slovenya, 4 - 09 Kasım 2008, ss.101

2008

2008

87. Bazı Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Escherichia Coli O157:H7 Üzerine İnhibisyon Etkisi

ERGİNKAYA Z., Taş E.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

88. Rhodotorula glutinis?den Elde Edilen Karotenoidlerin Staphylococcus aureus Üzerine Antibakteriyal Etkisi

ERGİNKAYA Z., Turkkan E.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

89. Gıda Kaynaklı Toxoplasma gondii Enfeksiyonlarının Önemi

ERGİNKAYA Z., Yurdakul E.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

90. Isolatıon And Identification of Red- Pigmented Yeast From Dıfferent Materıals And Determinatıon Of Carotenoid Content

ERGİNKAYA Z., Aksan E.

Proceedings of The 26th Annual General Meeting of The European Culture Collections, Organization.(ECCO 26), Goslar, Almanya, 11 - 12 Ekim 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

91. Adsorption of ochratoxin A by Saccharomyces cerevisiae

VAR I., ERGİNKAYA Z., Kabak B.

29th Mycotoxin Workshop, Fellbach, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2007, cilt.1, sa.1, ss.138, (Özet Bildiri)

2007

2007

92. Removal of aflatoxin B1 by Lactobacillus and Bifidobacterium strains

VAR I., Kabak B., ERGİNKAYA Z.

29th Mycotoxin Workshop, Fellbach, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2007, cilt.1, sa.1, ss.139, (Özet Bildiri)

2006

2006

93. Gıda Kökenli Sağlık Riskleri Ve Güvenli Gıda Üretimi

ERGİNKAYA Z.

Ulusal Tarım Kurultayı, Adana, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2006, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

94. Gıda Güvenliği İzleme Yöntemleri

ERGİNKAYA Z., Yurdakul E.

2. Ulusal Veterinerlik Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

95. Rhodotorula spp.'Den Ekstrakte Edilen Karotenoidlerin Antibakteriyel Etkisi

ERGİNKAYA Z., Aksan E., Yurdakul E., Sözübatmaz B.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

96. Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis'in Gıdalarda Probiyotik Olarak Kullanılması

ERGİNKAYA Z., Yurdakul E.

4. Ulusal Sindirim Yolu İle Bulaşan Enfeksiyonlar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2005, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

97. Rhodotorula Spp. 'nin Enfeksiyon Özelliği

ERGİNKAYA Z., Aksan E.

4. Ulusal Sindirim Yolu İle Bulaşan Enfeksiyonlar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2005, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

98. Gıda Kaynaklı Termofilik Campylobacter ve Helicobacter pylori Enfeksiyonları

ERGİNKAYA Z., Yurdakul E.

4. Ulusal Sindirim Yolu İle Bulaşan Enfeksiyonlar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2005, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

99. Kaya Koruğu (Crithmum maritimum)

ERGİNKAYA Z., Aksan E.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

100. Antifungal Activity Of Several Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria

ERGİNKAYA Z., Kabak B., Kavas C., VAR I., GÜVEN M.

GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Stuttgart, Almanya, 25 - 27 Eylül 2003, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

101. Adana İli Geleneksel İçeceği: Şalgam

ERGİNKAYA Z., Aksan E.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2003, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

102. Pigment Üreten Bazı Mayaların Çeşitli Ortamlardan İzolasyonu, Tanımlanması Ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

ERGİNKAYA Z., Aksan E.

13. Biyoteknoloji Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 25 - 29 Ağustos 2003, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

103. Yumurta Akının Bacillus Üzerine Antimikrobiyal Etkisi

ERGİNKAYA Z., VAR I., Çoksöyler N.

11. Kükem Kongresi, Isparta, Türkiye, 6 - 09 Eylül 1999, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

1997

1997

105. Crithmum maritimum'un Fermente Bir Ürün Olarak Değerlendirilmesi

ERGİNKAYA Z., AKYILDIZ A.

10. KÜKEM Kongresi, Mersin, Türkiye, 25 - 27 Eylül 1997, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

1993

1993

109. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

KONAR A., GUVEN M., Erginkaya Z.

Symposium on Somatic Cells and Milk of Small Ruminants, Bellary, Hindistan, 25 - 27 Eylül 1993, ss.327-333, (Tam Metin Bildiri) identifier

1993

1993

111. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.

Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, Bella, İtalya, 25 - 27 Aralık 1993, cilt.77, sa.77, ss.327-333, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

1. Microbiological Quality of Traditional Turkish Cheeses

Erginkaya Z., Konuray G., Korukluoğlu M.

Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America. Current Developments in Food and Nutrition Research, C.A.Oluk,O. B. Karaca, Editör, Bentham, Singapore, ss.338-362, 2020

2020

2020

2. Yoğurt Üretimi

GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., TAŞPINAR T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel, Ankara, ss.95-116, 2020

2019

2019

4. Beneficial Biofilm Applications in Food and Agricultural Industry

Ünal Turhan E., Erginkaya Z., Korukluoğlu M., Konuray G.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdül Malik,Zerrin Erginkaya,Hüseyin Erten, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.445-469, 2019

2019

2019

5. The risk of vancomycin resistant enterococci infections from food industry

Terkuran M., Ünal Turhan E., Erginkaya Z.

Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies, Abdul Malik,Zerrin Erginkaya,Hüseyin Erten, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.513-535, 2019

2019

2019

6. Assesment of the risk of probiotics in terms of the food safety and human health

Kalkan S., Erginkaya Z., Ünal Turhan E., Konuray G.

Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies, Abdul Malik,Zerrin Erginkaya,Hüseyin Erten, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.419-443, 2019

2019

2019

7. Assessment of the Risk of Probioticsin Terms of the Food Safety and HumanHealth

Kalkan S., Erginkaya Z., Ünal Turhan E., Konuray G.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdul MALİK, Hüseyin ERTEN, Zerrin ERGİNKAYA, Editör, Springer International Publishing, ss.419-443, 2019

2019

2019

8. Traditional Fermented Food Products of Turkey

KONURAY G., ERGİNKAYA Z.

Fermented Food Products, Sankaranarayanan A., Amaresan N., Dhanasekaran D., Editör, CRC, Boca Raton, ss.55-66, 2019

2019

2019

9. Assessment of the Risk of Probiotics in Terms of the Food Safety and Human Health

Kalkan S., Erginkaya Z., Ünal Turhan E., Konuray G.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdül Malik, Zerrib Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.419-443, 2019

2019

2019

10. Beneficial biofilm applications in food and agricultural industry

Ünal Turhan E., Erginkaya Z., Korukluoğlu M., Konuray G.

Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.445-469, 2019

2017

2017

11. The use of phages for the removal of biofilms in the food industry

Ünal Turhan E., Kalkan S., Erginkaya Z.

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Méndez-Vilas, Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.351-357, 2017

2017

2017

12. Antimicrobial Effect of Probiotics, Prebiotics and Synbiotics

Konuray G., Erginkaya Z.

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Méndez-Vilas, Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.213-218, 2017

2017

2017

13. Bacteriophage applications as biocontrol agent in food packaging materials

Kalkan S., Ünal Turhan E., Erginkaya Z.

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Méndez-Vilas, Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.242-250, 2017

2017

2017

14. Fermente gıdalar

ERGİNKAYA Z., KABAK B.

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil, Ankara, ss.425-448, 2017

2017

2017

15. Biyoteknolojik işlemlerle elde edilen ürünler

ERGİNKAYA Z., KABAK B.

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil, Ankara, ss.449-459, 2017

2017

2017

16. Antimicrobial Effect of Probiotics, Prebiotics and Synbiotics

Konuray G., Erginkaya Z.

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, , Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.213-218, 2017

2017

2017

17. Fırsatçı Patojenler, Küfler, Parazitler, Virusler, Prionlar ve Alg Toksinleri

ERGİNKAYA Z., KABAK B.

Gıda Mikrobiyolojisi, Erkmen, Osman, Editör, Efil, ss.184-202, 2017

2015

2015

19. Antimicrobial and antioxidant properties of pigments synthesized from microorganisms

Konuray G., Erginkaya Z.

The Battle Against Microbial Pathogens:Basic Science, Technological Advancesand Educational Programs, A. Méndez-Vilas, Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.27-33, 2015

2014

2014

21. Microbial Metabolites As Biological Control Agents in Food Safety

Erginkaya Z., Ünal Turhan E., Kalkan S.

Food Processing Strategies For Quality Assessment, Malik,A.,Erginkaya,Z.,Ahmad,S.,Erten,H, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.11-20, 2014

2014

2014

22. Use Of Antimicrobial Edible Films And Coatings As Packaging Materials For Food Safety

Erginkaya Z., Kalkan S., Ünal Turhan E.

Food Processing Strategies For Quality Assessment, Malik,A.,Erginkaya,Z.,Ahmad,S.,Erten,H., Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.1-10, 2014

2011

2011

23. Use Of Lactic Acid Bacteria Biofilms As Biocontrol Agents

Ünal Turhan E., Kalkan S., Erginkaya Z.

Science and Technology Aganist Microbial Pathogens Research Development And Evalution, Antonio Méndez-Vilas, Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.1-10, 2011

2011

2011

24. he Inhibitor Activity Of Lactobacillus rhamnosus Against Rope-Forming Bacillus Strains

Arslan S., Erginkaya Z., Ünal Turhan E.

Science Against Microbial Pathogens Communicating Current Research And Technological Advances, Antonio Méndez-Vilas, Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.11-20, 2011

2011

2011

25. Importance of Microbial Antagonisms About Food Attribution

Erginkaya Z., Ünal E., Kalkan S.

Science Against Microbial Pathogens: Communicating Current Research And Technological Advances, Mendez-Vilas,A., Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.1342-1348, 2011

2010

2010

26. Comparation of anti-listerial effect spectrum of bacteriocins

Ünal Turhan E., Kalkan S., Erginkaya Z.

Science and Technology Aganist Microbial Pathogens Research Development And Evalution, Antonio Méndez-Vilas, Editör, World Scientific Publishing , Badajoz, ss.21-30, 2010

Desteklenen Projeler

2019 - 2024

2019 - 2024

Laktik Asit Bakterilerinden Nano Gümüş Sentezi ve Yenilebilir Filmlerde Antimikrobiyel Etkilerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), Şatana E.

2019 - 2021

2019 - 2021

Bazı Gamların Bacillus coagulans'ın Gelişim ve Biyofilm Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), Uyandıran D.

2018 - 2020

2018 - 2020

Probiyotik Bacillus coagulans'ın Antilisterial ve Antibiyofilm Özelliğinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), Koç G.

2017 - 2017

2017 - 2017

Cereal Based Fermented Dairy Beverage of West Africa: Degue

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KARACA O. B. (Yürütücü), ERGİNKAYA Z., GÜZELER N.

2017 - 2017

2017 - 2017

Santrifüj bakımı ve tamiri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü)

2017 - 2017

2017 - 2017

Natural Preservatives:An Alternative for Chemical Preservative Used in Food

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), KONURAY G.

2016 - 2017

2016 - 2017

Antimicrobial and antioxidant properties of pigments synthesized from microorganisms

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü)

2016 - 2016

2016 - 2016

Influence of different growth factors on pigment production of Rhodotorula spp

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), KONURAY G.

2015 - 2016

2015 - 2016

Peynir altı suyu ve Lactobacillus casei Shirota'nın Rhodotorula spp.'nin Karotenoid Üretimi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), AKYILDIZ A., KONURAY G.

2014 - 2016

2014 - 2016

Food Processing Strategies: for Quality Assessment

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), ERTEN H.

2014 - 2015

2014 - 2015

Farklı Gelişme Faktörlerinin Rhodotorula spp.'nin Pigment Üretimi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), KONURAY G.

2014 - 2015

2014 - 2015

Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (2 Adet)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü)

2013 - 2015

2013 - 2015

Esansiyel Yağ Asitleri ile Zenginleştirilmiş Metil Selüloz Filmlerin Antimikrobiyel ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü), KALKAN S.

2013 - 2014

2013 - 2014

Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Toplantı Düzenleme Desteği (4. Geleneksel Gıda Sempozyumu)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü)

2008 - 2009

2008 - 2009

Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria and Yeasts from Traditional Fermented Foods

Diğer Uluslararası Fon Programları

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü)

2006 - 2007

2006 - 2007

Gıda Analiz Laboratuvarları Akreditasyon Hazırlık Aşamaları

AB Destekli Diğer Projeler

ERGİNKAYA Z. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

International Journal of Food Engineering and Technology

Editörler Kurulu Üyesi

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Global Science Chronicle

Editörler Kurulu Üyesi

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

International Journal of Trends and Technologies in Food Processing

Editörler Kurulu Üyesi

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Scirea Journal of food

Editörler Kurulu Üyesi

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Catering Guide

Yayın Kurul Üyesi

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Gıda 2000 Gıda Teknolojisi ve Tarım Dergisi

Değerlendirme Kurul Üyesi

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisliği Dergisi

Değerlendirme Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği

Üye

2001 - Devam Ediyor

2001 - Devam Ediyor

Biyoteknoloji Derneği

Üye

2006 - 2014

2006 - 2014

DAAD `liler Dernegi

Üye

1997 - 2014

1997 - 2014

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi

Başkan

1987 - 2010

1987 - 2010

GDL- Gesellschaft für deutsche Lebensmitteltechnologen

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2018

Mayıs 2018

ADVANCES IN FOOD AND NUTRITION RESEARCH, VOL 60

SSCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2017

Temmuz 2017

Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2017

Haziran 2017

Applied Food Biotechnology

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Quality Assurance and Safety of Crops and Foods

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2016

Aralık 2016

Gıda Mühendisliği Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2016

Kasım 2016

Invitation to Review for Quality Assurance and Safety of Crops & Foods

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2016

Ağustos 2016

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2016

Mart 2016

Food Additives and Contaminants

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2015

Temmuz 2015

Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2014

Kasım 2014

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2014

Haziran 2014

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2014

Mart 2014

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ekim 2015

Ekim 2015

TÜBİTAK Projesi

Eylül 2015

Eylül 2015

TÜBİTAK Projesi

Bilimsel Danışmanlıklar

2016 - 2016

2016 - 2016

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2016 - 2016

2016 - 2016

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

TÜBİTAK

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2016 - 2016

2016 - 2016

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

TÜBİTAK

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2016 - 2016

2016 - 2016

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

TÜBİTAK

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

TC Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2003 - 2011

2003 - 2011

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2008

2008 - 2008

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Ödüller

Ocak 2003

Ocak 2003

Yayın teşvik

Çukurova Üniversitesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

VI. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresinde

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

4th North and East European Congress on Food

Katılımcı

Kaunas-Litvanya

01 Haziran 2017 - 01 Haziran 2017

01 Haziran 2017 - 01 Haziran 2017

2. International Conference on Tourism Dynamics and Trends

Katılımcı

Sevilla-İspanya

01 Haziran 2017 - 01 Haziran 2017

01 Haziran 2017 - 01 Haziran 2017

2. International Conference on Tourism Dynamics and Trends

Katılımcı

Sevilla-İspanya

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

19. World Academy of science engineering and technology conference proceedings

Katılımcı

Lisboa-Portekiz

01 Mart 2017 - 01 Mart 2017

01 Mart 2017 - 01 Mart 2017

1. tarım ve gıda etiği kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Aralık 2016 - 01 Aralık 2016

01 Aralık 2016 - 01 Aralık 2016

Ç.Ü. Türkoloji Araştırma Uygulama Merkezi MüdürlüğüSürdürülebilir Kalkınma

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016

01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016

International Congress On Food Of Animal Origin

Oturum Başkanı

Adana-Türkiye

01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016

01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016

International Congress on Food of Animal Origin

Katılımcı

Girne-Kıbrıs (Kktc)

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016)

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

EUROPEAN BIOTECHNOLOGY CONGRESS 2016

Katılımcı

Rîga-Letonya

01 Kasım 2015 - 01 Kasım 2015

01 Kasım 2015 - 01 Kasım 2015

9. Gıda Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015

01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015

Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety

Katılımcı

Münih-Almanya

01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015

01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015

5. Gıda Güvenliği KongresiSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi

Katılımcı

Nevşehir-Türkiye

01 Mart 2015 - 01 Mart 2015

01 Mart 2015 - 01 Mart 2015

Türk-AlmanAraştırma Eğitim ve İnovasyon Yılı 2014 Kapanış Toplantısı

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

V International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology - BioMicroWorld2013

Katılımcı

Madrid-İspanya

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

AB ve Türkiye'de Gıda GüvenliğiSürdürülebilir Kalkınma

Panelist

Adana-Türkiye

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

International Conference on Antimicrobial Research Conference (ICAR2010)

Katılımcı

Valladolid-İspanya

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

SSecond International Molecular Methods in Food Microbiology Symposium & Workshop

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Aralık 2009 - 01 Aralık 2009

01 Aralık 2009 - 01 Aralık 2009

GDO?lar ve Hayatımıza YansımalarıSürdürülebilir Kalkınma

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Eylül 2009 - 01 Eylül 2009

01 Eylül 2009 - 01 Eylül 2009

CESAR 2009: Central European Symposium on Antimicrobial Resistance

Katılımcı

Zadar-Hırvatistan

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

TAIEX Workshop on microbiological criteria for foodstuffs

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Mart 2008 - 01 Mart 2008

01 Mart 2008 - 01 Mart 2008

Neden Biyoteknoloji

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007

01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007

The 11 th International Conference of Culture Collection (ICCC11)

Katılımcı

Goslar-Almanya

01 Ocak 2007 - 01 Ocak 2007

01 Ocak 2007 - 01 Ocak 2007

Neden Tarım Toprakları KorunmalıSürdürülebilir Kalkınma

Panelist

Adana-Türkiye

01 Kasım 2006 - 01 Kasım 2006

01 Kasım 2006 - 01 Kasım 2006

1.Ulusal Tarım KurultayıSürdürülebilir Kalkınma

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Mayıs 2005 - 01 Mayıs 2005

01 Mayıs 2005 - 01 Mayıs 2005

lV. Ulusal Sindirim Yolu ile Bulaşan Enfeksiyonlar SempozyumuSürdürülebilir Kalkınma

Moderatör

Mersin-Türkiye

01 Aralık 2004 - 01 Aralık 2004

01 Aralık 2004 - 01 Aralık 2004

TÜV Uluslar arası Sertifikasyon, Akreditasyon, CE Markalama/ HACCP / OHSAS Paneli

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003

01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003

GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie

Katılımcı

Stuttgart-Almanya

01 Eylül 1994 - 01 Eylül 1994

01 Eylül 1994 - 01 Eylül 1994

Proceeding of the Symposium on Somatic cells and milk of small ruminants

Katılımcı

-İtalya

01 Şubat 1989 - 01 Şubat 1989

01 Şubat 1989 - 01 Şubat 1989

International Confence ?Biotechnology and Food

Katılımcı

Stuttgart-Almanya

01 Şubat 1989 - 01 Şubat 1989

01 Şubat 1989 - 01 Şubat 1989

1989 International Conference Biotechnology and Food

Katılımcı

Stuttgart-Almanya

Burslar

1996 - Devam Ediyor

1996 - Devam Ediyor

Araştırma Bursu

Yabancı Ülkelerin Resmi Kurumları

1985 - Devam Ediyor

1985 - Devam Ediyor

Doktora Bursu

Yabancı Ülkelerin Resmi Kurumları

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 288

h-indeksi (WOS): 9

Jüri Üyelikleri

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Çukurova Üniversitesi

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Çukurova

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Giresun Üniversitesi

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Giresun Üniversitesi

Mayıs-2017

Mayıs 2017

Tez Savunma (Doktora)

- Süleyman Demirel Üniversitesi

Mayıs-2017

Mayıs 2017

Tez Savunma (Doktora)

- Süleyman Demirel Üniversitesi

Mart-2017

Mart 2017

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Osmaniye Korkut Ata

Mart-2017

Mart 2017

Tez Savunma (Doktora)

- Harran Üniversitesi

Eylül-2016

Eylül 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Mart-2016

Mart 2016

Doçentlik Sınavı

- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Mart-2016

Mart 2016

Doçentlik Sınavı

- ODTÜ

Mart-2016

Mart 2016

Doçentlik Sınavı

- Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Şubat-2016

Şubat 2016

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Giresun Üniversitesi

Şubat-2016

Şubat 2016

Doçentlik Sınavı

- Ankara Üniversitesi

Ocak-2016

Ocak 2016

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Ocak-2016

Ocak 2016

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Trakya Üniversitesi

Aralık-2015

Aralık 2015

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- YÖK

Ekim-2015

Ekim 2015

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Ekim-2015

Ekim 2015

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Ağustos-2015

Ağustos 2015

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Nisan-2015

Nisan 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Nisan-2015

Nisan 2015

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- YÖK

Nisan-2015

Nisan 2015

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Giresun Üniversitesi

Şubat-2014

Şubat 2014

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Ocak-2014

Ocak 2014

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Ocak-2014

Ocak 2014

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Eylül-2013

Eylül 2013

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Haziran-2013

Haziran 2013

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Haziran-2013

Haziran 2013

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Mayıs-2013

Mayıs 2013

Tez Savunma (Doktora)

- Çukurova Üniversitesi

Mayıs-2013

Mayıs 2013

Tez Savunma (Doktora)

- Çukurova Üniversitesi

Mart-2013

Mart 2013

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Ocak-2013

Ocak 2013

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Eylül-2012

Eylül 2012

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Temmuz-2012

Temmuz 2012

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Temmuz-2012

Temmuz 2012

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Haziran-2012

Haziran 2012

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Haziran-2012

Haziran 2012

Doçentlik Sınavı

- YÖK

Aralık-2009

Aralık 2009

Tez Savunma (Doktora)

- Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Şubat-2009

Şubat 2009

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Ağustos-2007

Ağustos 2007

Tez Savunma (Doktora)

- Çukurova Üniversitesi

Temmuz-2007

Temmuz 2007

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Mustafa Kemal Üniversitesi

Ocak-2005

Ocak 2005

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Ocak-2002

Ocak 2002

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Şubat-2001

Şubat 2001

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Ocak-1999

Ocak 1999

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Ocak-1998

Ocak 1998

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Şubat-1997

Şubat 1997

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Şubat-1996

Şubat 1996

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Şubat-1996

Şubat 1996

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Eylül-1995

Eylül 1995

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Mart-1995

Mart 1995

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Şubat-1995

Şubat 1995

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Şubat-1995

Şubat 1995

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi