Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives
HANDBOOK OF VEGETABLE PRESERVATION AND PROCESSING, 2ND EDITION
, pp.209-230, 2016 (SCI-Expanded)

Fermentative aroma in wines from Vitis vinifera cv. Kalecik karasi in relation with inoculation with selected dry yeasts
JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
, vol.37, no.3, pp.155-161, 2003 (SCI-Expanded)


Flavour components of orange wine made from a Turkish cv. Kozan
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.38, no.5, pp.587-593, 2003 (SCI-Expanded)


Aroma compounds of Vitis vinifera L. cv. Emir grown in central Anatolia
JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
, vol.36, no.4, pp.213-219, 2002 (SCI-Expanded)


Kabuk maserasyonunun beyaz Emir üzümünden elde edilen şıranın aroma maddeleri bileşimine etkisi
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, vol.24, pp.191-198, 2000 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
TOPRAKTAN ŞARABA, BORNOVA MİSKETİNİN ÖZELLİKLERİNİNBELİRLENMESݹ
BAHÇE
, no.47, pp.537-549, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Alkollü İçkilerin Kalite Kontrolünde Kullanılan Farklı Alkol Tayin Metotlarının Karşılaştırılması ve NIR (Yakın Kzılötesi Spektroskopisi) Metodunun Validasyonu
Gıda
, vol.43, no.1, pp.90-100, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Dünya Şarap Endüstrisine Genel Bir Bakış
Bahçe
, pp.23-30, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Tokat ve Nevşehir Yörelerinde Yetişen Narince Üzümü ve Üzüm Şırasının Spontan Fermantasyonu Sırasında Maya Popülasyonunun PZR-RFLP Teknikleri ile Belirlenmesi
Bahçe
, pp.717-724, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Bornova Misketi Şaraplarının Duyusal Tanımlayıcılarının Belirlenmesi
Gıda
, vol.42, no.1, pp.86-94, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Bornova Misketi Şaraplarının Duyusal Tanımlayıcılarının Belirlenmesi
Gıda
, no.42, pp.114-120, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye'de Farklı Coğrafi Yörelerde Üretilen Kalite Kalecik Karası Kırmızı Şaraplarının Duyusal Tanımlayıcılarının Belirlenmesi
Gıda
, no.42, pp.107-113, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Malatya Yöresinde Yetiştirilen Önemli Kayısı Çeşitlerinin Kayısı Şarabı Üretimine Elverişlilik Durumlarının Belirlenmesi
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
, vol.31, pp.49-60, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Malatya?da Yetiştirilen Hacıhaliloğlu kayısısının glikozid yapılı bağlı aroma maddelerinin katı faz ekstraksiyonla ve GC-FID tekniğiyle belirlenmesi
Ç.Ü. Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
, vol.31, no.2, pp.145-152, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Adana ili Gemlik ve Barnea zeytinyağlarının aroma maddelerinin kıyaslanması
GIDA
, vol.39, no.2, pp.103-110, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Denizli ilinin değişik rakımlı alt bölgelerinden Sağlanan çalkarası üzümlerinden elde edilen pembe Şarapların aroma maddelerinin belirlenmesİ
GIDA
, vol.38, no.4, pp.207-214, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
Denizli ilinin değişik rakımlı alt bölgelerinden sağlanan Çalkarası üzümlerinden elde edilen pembe şarapların aroma maddelerinin belirlenmesi. Gıda Dergisi
Gıda
, vol.38, no.3, pp.207-214, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
Emir Üzümünden Geleneksel Yöntemle Üretilen Doğal Köpüren Şarabın Aroma Bileşiklerinin Belirlenmesi
AKADEMİK GIDA
, vol.10, no.3, pp.14-21, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Farklı Tip Türk Rakılarında Temel Uçucu Bileşiklerin Gaz Kromatografisinde Doğrudan Enjeksiyonla Belirlenmesi
GIDA
, vol.37, no.2, pp.87-94, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Emir Üzümlerinden Geleneksel Yöntemle Üretilen Doğal Köpüren Şarabın Aroma Bileşiklerinin Belirlenmesi. Akademik Gıda Dergisi
AKADEMİK GIDA
, vol.10, no.3, pp.14-21, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Ülkemizde üretilen bazı üzüm sirkelerinin bileşimleri ve gıda mevzuatına uygunlukları üzerine bir araştırma
GIDA
, vol.35, no.3, pp.183-188, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Birada Bulunan Aroma Maddeleri
GIDA
, vol.35, no.6, pp.453-460, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Biyoteknolojik Yollarla Aroma Maddelerinin Üretimi
GIDA
, vol.33, no.1, pp.35-41, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
Böğürtlen şarabı üretiminde çeşit ve işleme tekniğinin kalite üzerine etkisi-1
GIDA TEKNOLOJİSİ
, vol.11, no.5, pp.93-96, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
Biralarda İstenmeyen Aroma Bileşikleri ve Oluşum mekanizmaları
GIDA
, vol.32, no.1, pp.43-49, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
. Böğürtlen şarabı üretiminde çeşit ve işleme tekniğinin kalite üzerine etkisi-2
GIDA TEKNOLOJİSİ
, vol.11, no.6, pp.76-80, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
Pozantı Yöresinde Yetiştirilen Bazı Siyah Üzüm Çeşitlerinin Kırmızı Şarap Üretimine Uygunlukları Üzerine Bir Araştırma
GIDA
, vol.32, no.4, pp.165-172, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
Pozantı?da Yetiştirilen Bazı Beyaz Üzüm çeşitlerinin Beyaz Şarap Üretimine Uygunlukları Üzerine Bir Araştırma
GIDA
, vol.32, no.6, pp.269-275, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
Bazı üzümsü meyvelerde fenol ve antosiyanin içerikleri
II. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu
, 2006 (Peer-Reviewed Journal)
cibre fermantasyonu süresinin Öküzgözü ve Boğazkere Üzümlerinden karıştırılarak Elde edilen Şaraplrın fenol bileşikleri ve Kalitesi üzerine etkisi
GIDA
, vol.31, no.2, pp.77-85, 2006 (Peer-Reviewed Journal)
Cibre Fermantasyonu Süresinin Öküzgözü ve Boğozkare Üzümlerinden karıştırılarak Elde Edilen Şarapların Fenol Bileşikleri ve Kalitesi Üzerine Etkisi
GIDA
, vol.31, no.2, pp.77-85, 2006 (Peer-Reviewed Journal)
cibre fermantasyonu süresinin Öküzgözü ve Boğazkere Üzümlerinden karıştırılarak Elde edilen Şarapların fenol bileşikleri ve Kalitesi üzerine etkisi
Gıda
, vol.31, no.2, pp.77, 2006 (Peer-Reviewed Journal)
Gıda Teknolojisinde Aroma Maddelerinin Süperkritik Akışkan Yöntemiyle Ekstraksiyonu
GIDA
, vol.30, no.4, pp.269-274, 2005 (Peer-Reviewed Journal)
Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Karışımının Şaraba İşlenmesinde Cibre Fermantasyonu Süresinin Fenol Bileşikleri Üzerine Etkisi
GIDA
, vol.30, no.1, pp.63-69, 2005 (Peer-Reviewed Journal)
Gıda biyoteknolojisinde aroma madelerinin süperkritik akışkan yöntemiyle ekstraksiyonu
GIDA
, vol.30, no.4, pp.269-274, 2005 (Peer-Reviewed Journal)
Kabuk maserasyonunun Bornova misketinden elde edilen şıradaki aroma maddeleri üzerine etkisi
GIDA
, vol.29, pp.195-201, 2004 (Peer-Reviewed Journal)
Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
GIDA
, vol.29, no.3, pp.195-201, 2004 (Peer-Reviewed Journal)
Kabuk maserasyonunun Bornova Misketinden elde edilen şıradaki aroma maddeleri üzerine etkisi
GIDA
, vol.29, no.3, pp.195-201, 2004 (Peer-Reviewed Journal)
Technological properties of some wine yeasts isolated during the fermentation of Emir and Kalecik karasi grapes
TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
, vol.9, pp.83-89, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Emir ve Kalecik Karası Üzümlerinden Fermantasyon Sırasında İzole Edilen Bazı Mayaların Teknolojik Özellikleri
TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
, vol.9, no.1, pp.83-89, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Emir ve Kalecik Karası Üzümlerinden Fermantasyon Sırasında İzole Edilen Bazı Mayaların Teknolojik Özellikleri
TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
, vol.9, no.1, pp.83-89, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Emir ve Kalecik Karası Üzümlerinden Fermantasyon Sırasında İzole Edilen Bazı Mayaların Teknolojik Özellikleri
A.Ü.Z.F. Tarım Bilimleri Dergisi
, vol.9, no.1, pp.83-89, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Üzümlerde aroma maddeleri ve şarapçılık açısından önemi
GIDA
, vol.28, no.6, pp.599-605, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
. Kabuk maserasyonunun Emir üzümünden elde edilen şarabın aroma maddeleri bileşimine etkisi
DÜNYA GIDA
, vol.8, no.7, pp.64-70, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Free and bound aroma compounds of Kalecik karasi must
TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
, vol.8, pp.333-337, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
Kalecik Karası Şırasında Serbest ve Bağlı Aroma Maddeleri
A.Ü.Z.F. Tarım Bilimleri Dergisi
, vol.8, no.4, pp.333-337, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
Kalecik karası şırasındaki serbest aroma maddelerinin tayininde iki farklı ekstraksiyon yönteminin kıyaslanması
GIDA
, vol.26, no.6, pp.443-448, 2001 (Peer-Reviewed Journal)
Glikozidaz enziminin İskenderiye Misketi ve Emir şaraplarının aroma bileşikleri üzerine etkisi
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, vol.25, pp.273-281, 2001 (Scopus)
Kalecik karası şırasındaki serbest aroma maddeleri Tayininde iki farklı ekstraksiyon yönteminin kıyaslanması
GIDA
, vol.26, pp.443-448, 2001 (Peer-Reviewed Journal)
Starking ve Golden Delicious çeşitlerinden Düşük, Normal ve Yüksek alkollü Elma Şarabı Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Ç. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.15, no.2, pp.71-78, 2000 (Peer-Reviewed Journal)
Kabuk maserasyonunun İskenderiye misketi üzümünden elde edilen şıradaki aroma maddeleri üzerine etkisİ
GIDA
, vol.25, no.1, pp.61-68, 2000 (Peer-Reviewed Journal)
Kabuk maserasyonunun İskenderiye misketi üzümünden elde edilen şıradaki aroma maddeleri üzerine etkisi
Gıda
, vol.25, no.1, pp.61-68, 2000 (Peer-Reviewed Journal)
Emir üzümünün şaraba işlenmesinde saf maya kullanımının aroma maddeleri üzerine etkisi
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, vol.23, no.1, pp.137-143, 1999 (Scopus)
Ziraat Fakültesi deneme bağında yetiştirilen beyaz Semillon ve İskenderiye Misketi üzümlerinin şaraplık değerleri üzerine bir araştırma,
Ç.Ü.Z.F. DERGİSİ
, vol.12, no.4, pp.87-96, 1997 (Peer-Reviewed Journal)
Bornova Misketi şarabının aroma maddeleri üzerinde bir araştırma
GIDA
, vol.22, no.2, pp.137-145, 1997 (Peer-Reviewed Journal)
Ülkemizin önemli bazı üzüm çeşitlerinden kabarcıklı üzüm suyu üretimİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ
, vol.1, pp.3-14, 1996 (Peer-Reviewed Journal)
Fermantasyon yoluyla etil alkol üretiminde son gelişmeler
DÜNYA GIDA
, vol.7, pp.36-44, 1996 (Peer-Reviewed Journal)
Ülkemizin önemli bazı üzüm çeşitlerinden kabarcıklı üzüm suyu üretimi I 1992 yılı denemeleri
Gıda
, vol.21, no.6, pp.403-413, 1996 (Peer-Reviewed Journal)
Ülkemizin önemli bazı üzüm çeşitlerinden kabarcıklı üzüm suyu üretimi
GIDA
, vol.21, no.6, pp.403-413, 1996 (Peer-Reviewed Journal)
Elazığ yöresi şaraplık Öküzgözü ve Boğazkere üzümleri üzerinde teknolojik araştırmalar
GIDA
, vol.20, no.5, pp.281-288, 1995 (Peer-Reviewed Journal)
Şarapçılıkta kullanılan endüstriyel enzimler
GIDA SANAYİİ
, no.39, pp.21-26, 1995 (Peer-Reviewed Journal)
Elazığ Yöresi Şaraplık Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Üzerinde Teknolojik Araştırmalar I. 1988 ve 1989 Yılı Denemeleri
GIDA
, vol.20, no.5, pp.281-288, 1995 (Peer-Reviewed Journal)
Şarapçılıkta durultma tekniği
GIDA
, vol.19, no.4, pp.249-253, 1994 (Peer-Reviewed Journal)
Üzümden Elde Edilen Düşük Alkollü İçkilerde Şeker Miktarını Azaltma Yöntemleri
GIDA
, vol.19, no.2, pp.107-111, 1994 (Peer-Reviewed Journal)
Nevşehir Ürgüp yöresi Emir üzümlerinin şaraba işlenmesi üzerine denemeler
Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.8, no.4, pp.37-52, 1993 (Peer-Reviewed Journal)
Nevşehir-Ürgüp Yöresi Emir Üzümlerinin Şaraba İşlenmesi Üzerine Denemeler
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.8, no.4, pp.37-52, 1993 (Peer-Reviewed Journal)
Şarapçılıkta kükürt dioksit kullanımı ve önemi
GIDA
, vol.18, no.2, pp.139-144, 1993 (Peer-Reviewed Journal)
NEVŞEHİR ÜRGÜP YÖRESİ ŞARAPLIK BEYAZ EMİR ÜZÜMÜ ÜZERİNDE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA
GIDA
, vol.17, no.2, pp.109-116, 1992 (Peer-Reviewed Journal)
Nevşehir Ürgüp Yöresi Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma
Gıda
, vol.17, no.2, 1992 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Evaluation of Acıkara (Vitis vinifera L.) Native Grape Variety of Anatolia for Red Wine Production Potential
45. WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Dijon, France, 14 October 2024
Effect of Yeast Strain on Esters Production in Wine
35th International Specialized Symposium on Yeast “Yeast Cornucopia: yeast for health and wellbeing, 21 - 25 October 2019
Off-flavor production by Saccharomycesand non-Saccharomyces wine yeasts
8TH SYMPOSIUM OF THE OENOVITI INTERNATIONAL NETWORK, 13 - 14 May 2019, pp.55-62
Tert-Butyl Alcohol (TBA) Analysis by Gas Chromatography (Gc) and Method Validation for Alcoholic Beverages.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 October 2018
The Effect of Storage Time on Essential Oil and Aroma Composition of Anise Seeds (Pimpinella anisum L.)
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 October 2018

Effects of pure and mixed autochthonous Torulaspora delbruckii and Sacch. cerevisiae on Fermentation and volatile compounds of Narince wines
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Turkey, 11 - 13 April 2018
Effect of Triple Pot Still Distillation on The Volatile Compositions During Rakı Production. International Conference on Raw Materials to Processed Foods
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 April 2018
Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Maya Türü ve Suşunun Biyoetanol Verimine Etkisi.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Turkey, 2 - 05 April 2018
Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde pH’nın Etanol Verimine Etkisi.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Turkey, 2 - 05 April 2018
Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Sıcaklığın Etanol Verimine Etkisi
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Turkey, 2 - 05 April 2018
Production of Bioethanol From Sweet Sorghum
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Turkey, 2 - 05 April 2018
Sofralık Zeytinin Aroması
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 9 - 11 November 2017
Ülkemizde Distile Alkollü İçki Üretiminde Yapılan Hileler Sahte Ürünlerin Tespiti ve Tüketici Güvenliği
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 9 - 11 October 2017
Enological Properties of Some Wine Yeasts Isolated During The Fermentation of Cv Narince Grapes in Capadoccia Region of Turkey
33rd International Symposium on Yeasts ISSy33, Cork, Ireland, 26 - 29 June 2017
Şaraplık Üzümlerde ve Şaraplarda Tanımlayıcı Duyusal Analizler.
9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Turkey, 11 - 14 September 2017
Topraktan Şaraba Bornova Misketinin Özelliklerinin Belirlenmesi
Türkiye 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Ankara, Turkey, 11 - 14 September 2017
Enological Proporties of some wine yeasts isolated during the fermentation of cv. Narince grapes in Cappadoccia region of Turkey
33rd International Specialised Symposium on Yeasts, 26 - 29 June 2017, pp.132
Characterizing the chemical and sensory descriptors of Turkish premium Kalecik Karasi red wines according to their regions based on chemometrics data analysis
40th World Congress of Vine and Wine, Bulgaria, 29 May - 02 June 2017
Determination of aroma compounds of red wine made from a native grape variety of Kuntra grown in Gallipoli region of Turkey
40th World Congress of Vine and Wine, Bulgaria, 29 May - 02 June 2017
QVEVRI WINE: ORGANIC WHITE WINE PRODUCTION FROM KETENGÖMLEK, A NATIVE VARIETY OF CAPPADOCIA-TURKEY, WITH ANCIENT WINEMAKING METHOD
40TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Sofya, Bulgaria, 29 May - 02 June 2017, pp.416-417
Molecular Characterization and Technilogical properties of Wine Yeasts Isolated During Spontaneous Fermentation of Vitis vinifera L Cv Narince Grape Must Grown in Ancient Winemaking Area, Tokat Anatolia
40th World Congress of Vine and Wine, Sofya, Bulgaria, 29 May - 02 June 2017
Validation of NIR Method for Alcoholic Strength Measurement in Alcoholic Beverages: Comparison of Pynometric Reference Method
40th World Congress of Vine and Wine, Bulgaria, 29 May - 02 June 2017
Determination of Glycosidically Bound Aroma Compounds of Tokaloglu Apricot Grown in Malatya by Solid Phase Extraction and GC-MS-FID Technique
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 May 2017
Effect Of Different Doses Of Some Fining Agents On Removal Of Penconazole From Wine
International Conference on Civil and Environmental Engineering, 8 - 10 May 2017
Yeast Population From Narince Vitis vinifera L Grapes Cultivated in Different Locations of Tokat and Cappadoccia Regions
39th World Congress of Vine and Wine, Benlo Gonçalves, Brazil, 23 November - 28 October 2016
FREE AND BOUND AROMA CHARACTERIZATION OF MUSCAT OF BORNOVA WINE GRAPES GROWN IN AEGEAN REGION OF TURKEY
39TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Bento Gonçalves, Brazil, 24 - 28 October 2016, pp.407-408
Ülkemizde Üretilen Vişne Şaraplarının Bileşimi ve Gıda mevzuatına Uygunluklarının Araştırılması
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016
Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016
Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.476
Determination of aromatic descriptors of quality Öküzgözü red wine produced from two different regions with instrumentals sensory and chemometric methods
EUROSENSE 2016, Dijon, France, 11 - 14 September 2016
CHEMICAL COMPOSITION AND SENSORY PROPERTIES OF PREMIUM TURKISH ÖKÜZGÖZÜ WINES FROM DIFFERENT REGIONS
38TH Internatinol Organization of Vine and Wine Congress, Mainz, Germany, 5 - 10 July 2015
Effect of Terroir on Phenolic Profile of Muscat of Bornova Wines from Different Regions of Aegean Turkey
38th World Vine and Wine Congress, Mainz, Germany, 5 - 10 July 2015
Chemical Composition and Sensory Propoties of Premium Turkish Öküzgözü Wines from Different Regions
38. World Congress of Vine and Wine, 5 - 10 July 2015
Fatty acid composition of olives grown in Adana Mediterranean region in Turkey
2nd lnternational Congress on Food Technology, Aydın, Turkey, 5 - 07 November 2014, pp.118
The influence of different yeast inoculum levels on the quality of cider. ISSY 31, 31st International Specialised Symposium on Yeast
ISSY 31, Vıpava, Slovenia, 9 - 12 October 2014, pp.1
The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider
31th International Specialized Symposium on Yeasts, Vipava, Slovenia, 9 - 12 August 2014, pp.109
Şalgam Suyu: Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü
4. Geleneksel Gıdalae Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.916
Coğrafi İşaretli Distile Alkollü İçkimiz Türk rakısının karakterizasyonu
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.53-57
Siyah Çay ve Genel Özellikleri
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.222
Şalgam Suyu Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.916
Malolaktik fermantasyonun ve iki farklı malolaktik bakteri kültürünün (Oenococcus oeni vp41, Oenococcus oeni pn4), Kalecik Karası şarabının aroma bileşikleri üzerine etkisi
II. Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Turkey, 31 October - 02 November 2013, pp.54-61
Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.275
Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.57
EFFECT OF SEPARATIONS OF FREE RUN AND PRESS FRACTIONS ON THE AROMA AND GENERAL COMPOSITION OF BOĞAZKERE RED WINE
36th World Congress of Vine and Wine, Bükreş, Romania, 2 - 07 June 2013, pp.1-4

Effect of Oenococcus oeni PN4 Starter Culture and Spontaneous Malolactic Fermentation on the Aromatic Composition of Kalecik Karasi Red Wine Produce.
36th World Congress of Vine and Wine, Bükreş, Romania, 2 - 07 June 2013, pp.1-4
Determination of phenolic composition in Çalkarası cultivars grown in different region of Denizli province in Turkey
35th World Congress of Vine and Wine, İzmir, Turkey, 18 - 22 June 2012, pp.1-4
Identification of impact odorants of Rose Wines from a native variety of Calkarasi grown in Denizli Turkey: GC-MS,Olfactory and sensory evaluation
35 th world congress of vine and wine, İzmir, Turkey, 5 - 12 June 2012, pp.1-4
Şalgam Suyunda Bulunan Aroma Maddelerinin GC-MS ile Belirlenmesi
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.121
Characteristic aroma compounds of rose wines from a native variety of Calkarasi grown in Denizli Turkey: Effect of AltitudeEvaluation
9th İnternational Symposium of Oenology-Bordeaux, Bordeaux, France, 15 - 17 June 2011, vol.9, no.36, pp.810-813
Raki: A Traditional Turkish Distilled Alcoholic Beverage
28th International Specialized Symposium on Yeasts: Metabolic and Bioprocess Engineering for Sustainable Development, Bangkok, Thailand, 15 - 18 September 2010, pp.90
Malatya?da Yetiştirilen Hacıhaliloğlu Kayısısının Glikozid Yapılı Bağlı Aroma Maddelerinin Katı Faz Ekstraksiyon ve GC-MS-FID Tekniğiyle Belirlenmesi
6. Gıda Müh. Kongresi, Antalya, Turkey, 6 - 08 November 2009, pp.383-388
Durultma maddelerinin şaraptaki bazı pestisitlerin ortamdan uzaklaştırılmasına etkileri,
Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Turkey, 6 - 08 November 2008, pp.233-243
Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası üzümlerinin ve bu üzümlerden elde edilen şarapların genel özellikleri
Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Turkey, 6 - 08 November 2008, pp.145-153
Bağcılık ve şarapçılıkta iyi üretim uygulamaları, kalite ve güvenlik
Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Turkey, 6 - 08 November 2008, pp.37-49
Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Genel
Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Turkey, 6 - 08 November 2008, pp.145-159
Çalkarası üzümünden elde edilen pembe şarapların aroma maddeleri bileşiminin GC-MS-FID tekniğiyle belirlenmesi
Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Turkey, 6 - 08 November 2008, pp.67-75
Glikozidaz Enziminin Bornova Misketi Üzümünden Elde Edilen Şarapların Aroma Bileşikleri Üzerine Etkisi
Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Turkey, 6 - 08 November 2008, pp.115-124
Glikozidaz enziminin Bornova misketi üzümünden elde edilen şarapların aroma bileşikleri üzerine etkisi
Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Turkey, 6 - 08 November 2008, pp.115-123
Bioconversiton of Fusel Oil into Isoamyl Acetate by Williopsis satursus var. saturnus
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Turkey, 5 - 09 August 2008, pp.270
İmmobilizasyonun Şaraptaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 8 - 10 November 2007, pp.271
Üzümün bileşimi ve insan sağlığı üzerine etkisi
BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Turkey, 23 - 24 November 2006, pp.999-1004
Üzümün gıda sanayinde değerlendirilme şekilleri
BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Turkey, 23 - 24 November 2006, pp.1005-1012
. Ülkemizde gıda kontrol laboratuvarlarının durumu
Ulusal Tarım Kurultayı, Adana, Turkey, 15 - 17 November 2006, pp.199-200
Bazı üzümsü meyvelerde toplam fenol ve antosiyanin içerikleri
II. Ulusal üzümsü meyveler sempozyumu, Tokat, Turkey, 14 - 16 September 2006, pp.201-205
Bazı Üzümsü Meyvelerde Toplam Fenol ve Antosiyanin İçerikleri I
'. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Turkey, 14 - 16 September 2006, pp.309-312
Şaraplarda kullanılan bazı durultma maddelerinin özellikleri ve pestisitler üzerine etkileri
TÜRKİYE 9. GIDA KONGRESİ, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.311-314
Laktik asit bakterileri tarafından gıdalarda oluşturulan aroma maddeleri
Gıda Kongresi, İzmir, Turkey, 1 - 03 October 2005, pp.249
Üzümlerde bulunan pestisit kalıntıları ve şarap üretiminde uygulanan çeşitli işlemlerin bu kalıntılar üzerine etkisi
Gıda Kongresi, İzmir, Turkey, 1 - 04 October 2005, pp.254-257
Şaraplarda Malolaktik fermantasyon sırasında oluşan aroma maddeleri ve kalite üzerine etkisi
Gıda Kongresi, İzmir, Turkey, 1 - 03 October 2005, pp.250-253
Biyoteknolojik yollarla esterlerin üretimi
XIV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Eskişehir, Turkey, 31 August - 02 September 2005, pp.619
Laktik Asit Bakterileri Tarafından Gıdalarda Oluşturulan Aroma Maddeleri
Gıda Kongresi, İzmir, Turkey, 19 - 21 April 2005, pp.246-249
Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri ve Kalite Üzerine Etkisi
Gıda Kongresi, İzmir, Turkey, 19 - 21 April 2005, pp.250-253
Kozan Yerli Portakalının Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 04 October 2003, pp.539-547
Kozan yerli portakalının şaraba işlenmesinde maya florasındaki gelişmeler
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 2 - 04 October 2003, pp.539-547
Öküzgözü ve Boğazkere Üzümlerinden Elde Edilen Şaraplardaki Fenol Bileşikleri Üzerine Cibre Fermantasyonu Süresinin Etkisi
Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Turkey, 5 - 09 October 2002, pp.493-503
Kabuk Maserasyonu İşleminin Narince Üzümünden Elde Edilen Şarapların Bileşimi Üzerine Etkisi
Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Turkey, 5 - 09 October 2002, pp.551-558
Emir Üzümünün Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler ve Kültür Mayası Kullanımının Kalite Üzerine Etkisi
Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Turkey, 5 - 09 October 2002, pp.531-540
Bornova Misketi Şırasındaki Serbest Terpen Bileşiklerinin tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Turkey, 24 - 26 October 2001, vol.1, pp.251-258
Bornova misketi şırasındaki terpen bileşiklerinin tayininde iki farklı ekstraksiyon yönteminin kıyaslanması
GAP II. Tarım Kongresi-1.Cilt, Şanlıurfa, Turkey, 24 - 26 October 2001, pp.251-258
Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin ve bunlardan elde edilen şarapların genel özellikleri
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Turkey, 24 - 26 October 2001, pp.225-233
Boğazkere ve Öküzgözü Üzümlerinin ve Bunlardan Elde Edilen Şarapların Genel Özellikleri
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Turkey, 24 - 26 October 2001, vol.1, pp.225-234
Önemli bazı üzüm çeşitlerinin şaraplık değerlerinin belirlenmesi ve elde edilen şarapların kalitesinin geliştirilmesi üzerine araştırmalar
TÜBİTAK- Türkiye Tarımsal Araştırma Projesi Sempozyumu, Ankara, Turkey, 26 - 27 October 2000, pp.29
Kabuk maserasyonunun Emir üzümünden elde edilen şıra ve şarapların bileşimi üzerine etkisi
GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Gaziantep, Turkey, 16 - 18 September 1998, pp.231-240
Çukurova'da Gıda Sanayii ve Beslenme Sorunları
I. Tarım Kongresi, Adana, Turkey, 9 - 11 January 1991, pp.239-292
Çukurova?da gıda sanayii ve beslenme sorunları
I. Tarım Kongresi, Adana, Turkey, 1 - 09 January 1991, pp.1-59
Books & Book Chapters
DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
in: ENDÜSTRİYEL GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ, ŞANLIBABA PNAR, GÜÇER YALÇIN, Editor, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, pp.621-640, 2022
Sofralık Zeytin Üretimi
in: Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.315-346, 2020
Şarap Teknolojisi
in: Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.429-470, 2020
Bira Üretimi
in: Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.405-428, 2020
Rakı Teknolojisi ve Diğer Distile İçkilerin Üretimi
in: Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.471-498, 2020
Fermente Gıdaların aroma Bileşimi
in: Fermente Gıdalar, Anlı E., Şanlıbaba P., Editor, NOBEL, Ankara, pp.65-81, 2019
Moleculer Molecular characterization and technological properties of wine yeasts isolated during spontaneous fermentation of Vitis vinifera L. cv. Narince grape must grown in Tokat
in: BIO Web of Conferences 9, 40TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Aurand J.M., Editor, Edp Science Publishers, Sofya, pp.2-17, 2017
Aroma Biyoteknolojisi
in: Gda Biyoteknolojisi, Ncla Aran, Editor, Nobel, pp.374-392, 2016
AROMA BİYOTEKNOLOJİSİ
in: GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ, ARAN N., Editor, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, pp.375-392, 2014