Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

TÜRK ŞARAPÇILIĞININ DURUMU VE SORUNLARI

Bahçe , cilt.52, sa.Özel Sayı 1, ss.269-275, 2023 (Hakemli Dergi) identifier

Birada Bulunan Aroma Maddeleri

GIDA , cilt.35, sa.6, ss.453-460, 2010 (Hakemli Dergi)

Şarapçılıkta durultma tekniği

GIDA , cilt.19, sa.4, ss.249-253, 1994 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Sensory Lexicon and Major Volatiles of Rakı Using Descriptive Analysis and GC-FID-MS

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.138

Chemical and sensory characterization of kalecik karası wines produced from two different regions in turkey using chemometrics

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.137

Effect of Yeast Strain on Esters Production in Wine

35th International Specialized Symposium on Yeast “Yeast Cornucopia: yeast for health and wellbeing, 21 - 25 Ekim 2019

Off-flavor production by Saccharomycesand non-Saccharomyces wine yeasts

8TH SYMPOSIUM OF THE OENOVITI INTERNATIONAL NETWORK, 13 - 14 Mayıs 2019, ss.55-62

Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Sıcaklığın Etanol Verimine Etkisi

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018

Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Maya Türü ve Suşunun Biyoetanol Verimine Etkisi.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018

Production of Bioethanol From Sweet Sorghum

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018

Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde pH’nın Etanol Verimine Etkisi.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018

Sofralık Zeytinin Aroması

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017

Topraktan Şaraba Bornova Misketinin Özelliklerinin Belirlenmesi

Türkiye 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 11 - 14 Eylül 2017

Şaraplık Üzümlerde ve Şaraplarda Tanımlayıcı Duyusal Analizler.

9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Türkiye, 11 - 14 Eylül 2017

Phenolic and Volatile Composition of Wine Made From Muscat of Bornova Grapes from Menderes, Turkey

40th World Congress of Vine and Wine, Sofija, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, ss.405-406

Effect Of Different Doses Of Some Fining Agents On Removal Of Penconazole From Wine

International Conference on Civil and Environmental Engineering, 8 - 10 Mayıs 2017

FREE AND BOUND AROMA CHARACTERIZATION OF MUSCAT OF BORNOVA WINE GRAPES GROWN IN AEGEAN REGION OF TURKEY

39TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Bento Gonçalves, Brezilya, 24 - 28 Ekim 2016, ss.407-408

CHEMICAL COMPOSITION AND SENSORY PROPERTIES OF PREMIUM TURKISH ÖKÜZGÖZÜ WINES FROM DIFFERENT REGIONS

38TH Internatinol Organization of Vine and Wine Congress, Mainz, Almanya, 5 - 10 Temmuz 2015

The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on the Quality of Cider

31st International Specialised Symposium on Yeast, Nova Gorica-Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ekim 2014, ss.109

The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider

31th International Specialized Symposium on Yeasts, Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ağustos 2014, ss.109

Siyah Çay ve Genel Özellikleri

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.222

Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275

Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.57

The effect of temperature and aeration on ethyl acetate production by Pichia yeasts

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22 identifier

Characteristic aroma compounds of rose wines from a native variety of Calkarasi grown in Denizli Turkey: Effect of AltitudeEvaluation

9th İnternational Symposium of Oenology-Bordeaux, Bordeaux, Fransa, 15 - 17 Haziran 2011, cilt.9, sa.36, ss.810-813

Raki: A Traditional Turkish Distilled Alcoholic Beverage

28th International Specialized Symposium on Yeasts: Metabolic and Bioprocess Engineering for Sustainable Development, Bangkok, Tayland, 15 - 18 Eylül 2010, ss.90

Bağcılık ve şarapçılıkta iyi üretim uygulamaları, kalite ve güvenlik

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.37-49

Durultma maddelerinin şaraptaki bazı pestisitlerin ortamdan uzaklaştırılmasına etkileri,

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.233-243

Bioconversiton of Fusel Oil into Isoamyl Acetate by Williopsis satursus var. saturnus

XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.270

İmmobilizasyonun Şaraptaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.271

Üzümün gıda sanayinde değerlendirilme şekilleri

BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.1005-1012

Üzümün bileşimi ve insan sağlığı üzerine etkisi

BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.999-1004

. Ülkemizde gıda kontrol laboratuvarlarının durumu

Ulusal Tarım Kurultayı, Adana, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2006, ss.199-200

Bazı üzümsü meyvelerde toplam fenol ve antosiyanin içerikleri

II. Ulusal üzümsü meyveler sempozyumu, Tokat, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, ss.201-205

Biyoteknolojik yollarla esterlerin üretimi

XIV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2005, ss.619

Kabuk Maserasyonu İşleminin Narince Üzümünden Elde Edilen Şarapların Bileşimi Üzerine Etkisi

Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.551-558

Influence du collage sur le potentiel aromatique varietal du vin

XXI éme Congres de la Vigne et du Vin (OIV), 27 Kasım - 04 Aralık 1995, ss.165

Çukurova'da Gıda Sanayii ve Beslenme Sorunları

I. Tarım Kongresi, Adana, Türkiye, 9 - 11 Ocak 1991, ss.239-292

Kitap & Kitap Bölümleri

Aroma Composition of Aniseed and Aniseed-Flavored Beverages

Natural Products in Beverages, , Editör, Springer, ss.1-35, 2023

DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba,Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.621-640, 2022

Rakı Teknolojisi ve Diğer Distile İçkilerin Üretimi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.471-498, 2020

Sofralık Zeytin Üretimi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.315-346, 2020

Şarap Teknolojisi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.429-470, 2020

Bira Üretimi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.405-428, 2020

Fermente Gıdaların aroma Bileşimi

Fermente Gıdalar, Anlı E., Şanlıbaba P., Editör, NOBEL, Ankara, ss.65-81, 2019

Aroma Biyoteknolojisi

Gda Biyoteknolojisi, Ncla Aran, Editör, Nobel, ss.374-392, 2016

Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives

Handbook of Vegetable Preservation and Processing, HUI Y. H., ÖZGÜL EVRANUZ E., BINGÖL G., ERTEN H., JARAMILLO-FLORES M. E., Editör, Crc Press Taylor&Francis Group Science Publishers, Boca Raton, ss.209-224, 2016

BIO WEB OF CONFERENCES:38TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE PART1

Effects of terroir on the terpene compounds of Muscat of Bornova Native white grape variety grown in Turkey, JEANMARIE A., Editör, Edp Edp Sciences, Mainz, ss.1-4, 2015

Fermentation, Pickling and Turkish Table Olives

Handbook of Vegetable Preservation and Processing Second Edition, Hui Y.H., Özgül Evranuz E., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Flores M.E., Editör, CRC Press, ss.209-230, 2015

AROMA BİYOTEKNOLOJİSİ

GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ, ARAN N., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.375-392, 2014

Metrikler

Yayın

245

Atıf (WoS)

1330

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1395

H-İndeks (Scopus)

19

Proje

58

Tez Danışmanlığı

41

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları