Yayınlar & Eserler

Makaleler 120
Tümü (120)
SCI-E, SSCI, AHCI (45)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (45)
Scopus (49)
TRDizin (62)
Diğer Yayınlar (15)

3. TÜRK ŞARAPÇILIĞININ DURUMU VE SORUNLARI

Bahçe , cilt.52, sa.Özel Sayı 1, ss.269-275, 2023 (Hakemli Dergi) identifier

45. Birada Bulunan Aroma Maddeleri

GIDA , cilt.35, sa.6, ss.453-460, 2010 (Hakemli Dergi)

114. Şarapçılıkta durultma tekniği

GIDA , cilt.19, sa.4, ss.249-253, 1994 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 106

2. Characterization of Boğazkere Wines from Different Locations in Turkey Relating Aroma and Sensory Properties Using Chemometrics

44th World Congress of Vine and Wine, Cádiz /Jerez de la Frontera, İspanya, 5 - 09 Haziran 2023, ss.2043, (Tam Metin Bildiri)

3. A Comparison Solid-Phase Microextraction (SPME) and Purge and Trap (P&T) for the Analysis of Volatile Compounds in Roasted Peanut

2nd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.373-381, (Tam Metin Bildiri)

8. Methanol Content of Illegally Produced Alcoholic Beverages in Black Market of Turkey

2. INTERNATIONAL / 12. NATIONAL FOOD ENGINEERS CONGRESS, 25 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

9. Comparative evaluation of seed size and growing regions on the chemical compositions of raw and roasted NC-7 peanut cultivars

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.27, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

11. Sensory Lexicon and Major Volatiles of Rakı Using Descriptive Analysis and GC-FID-MS

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.138, (Özet Bildiri)

12. Chemical and sensory characterization of kalecik karası wines produced from two different regions in turkey using chemometrics

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.137, (Özet Bildiri)

13. Effect of Yeast Strain on Esters Production in Wine

35th International Specialized Symposium on Yeast “Yeast Cornucopia: yeast for health and wellbeing, 21 - 25 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

14. Off-flavor production by Saccharomycesand non-Saccharomyces wine yeasts

8TH SYMPOSIUM OF THE OENOVITI INTERNATIONAL NETWORK, 13 - 14 Mayıs 2019, ss.55-62, (Tam Metin Bildiri)

20. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Maya Türü ve Suşunun Biyoetanol Verimine Etkisi.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

21. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde pH’nın Etanol Verimine Etkisi.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

22. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Sıcaklığın Etanol Verimine Etkisi

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

23. Production of Bioethanol From Sweet Sorghum

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

24. Sofralık Zeytinin Aroması

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Tam Metin Bildiri)

27. Şaraplık Üzümlerde ve Şaraplarda Tanımlayıcı Duyusal Analizler.

9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Türkiye, 11 - 14 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)

28. Topraktan Şaraba Bornova Misketinin Özelliklerinin Belirlenmesi

Türkiye 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 11 - 14 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

31. Phenolic and Volatile Composition of Wine Made From Muscat of Bornova Grapes from Menderes, Turkey

40th World Congress of Vine and Wine, Sofija, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, ss.405-406, (Özet Bildiri)

33. QVEVRI WINE: ORGANIC WHITE WINE PRODUCTION FROM KETENGÖMLEK, A NATIVE VARIETY OF CAPPADOCIA-TURKEY, WITH ANCIENT WINEMAKING METHOD

40TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Sofya, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, ss.416-417, (Tam Metin Bildiri)

36. Determination of Glycosidically Bound Aroma Compounds of Tokaloglu Apricot Grown in Malatya by Solid Phase Extraction and GC-MS-FID Technique

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

37. Effect Of Different Doses Of Some Fining Agents On Removal Of Penconazole From Wine

International Conference on Civil and Environmental Engineering, 8 - 10 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

39. Yeast Population From Narince Vitis vinifera L Grapes Cultivated in Different Locations of Tokat and Cappadoccia Regions

39th World Congress of Vine and Wine, Benlo Gonçalves, Brezilya, 23 Kasım - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

42. FREE AND BOUND AROMA CHARACTERIZATION OF MUSCAT OF BORNOVA WINE GRAPES GROWN IN AEGEAN REGION OF TURKEY

39TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, Bento Gonçalves, Brezilya, 24 - 28 Ekim 2016, ss.407-408, (Tam Metin Bildiri)

54. The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on the Quality of Cider

31st International Specialised Symposium on Yeast, Nova Gorica-Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ekim 2014, ss.109, (Özet Bildiri)

55. The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider

31th International Specialized Symposium on Yeasts, Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ağustos 2014, ss.109, (Özet Bildiri)

56. Şalgam Suyu: Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü

4. Geleneksel Gıdalae Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Tam Metin Bildiri)

57. Coğrafi İşaretli Distile Alkollü İçkimiz Türk rakısının karakterizasyonu

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.53-57, (Tam Metin Bildiri)

58. Siyah Çay ve Genel Özellikleri

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.222, (Tam Metin Bildiri)

59. Şalgam Suyu Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Özet Bildiri)

61. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Özet Bildiri)

62. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.57, (Özet Bildiri)

63. EFFECT OF SEPARATIONS OF FREE RUN AND PRESS FRACTIONS ON THE AROMA AND GENERAL COMPOSITION OF BOĞAZKERE RED WINE

36th World Congress of Vine and Wine, Bükreş, Romanya, 2 - 07 Haziran 2013, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

67. Şalgam Suyunda Bulunan Aroma Maddelerinin GC-MS ile Belirlenmesi

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.121, (Tam Metin Bildiri)

68. The effect of temperature and aeration on ethyl acetate production by Pichia yeasts

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22, (Özet Bildiri) identifier

69. Characteristic aroma compounds of rose wines from a native variety of Calkarasi grown in Denizli Turkey: Effect of AltitudeEvaluation

9th İnternational Symposium of Oenology-Bordeaux, Bordeaux, Fransa, 15 - 17 Haziran 2011, cilt.9, sa.36, ss.810-813, (Özet Bildiri)

70. Raki: A Traditional Turkish Distilled Alcoholic Beverage

28th International Specialized Symposium on Yeasts: Metabolic and Bioprocess Engineering for Sustainable Development, Bangkok, Tayland, 15 - 18 Eylül 2010, ss.90, (Tam Metin Bildiri)

72. Durultma maddelerinin şaraptaki bazı pestisitlerin ortamdan uzaklaştırılmasına etkileri,

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.233-243, (Tam Metin Bildiri)

73. Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası üzümlerinin ve bu üzümlerden elde edilen şarapların genel özellikleri

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.145-153, (Tam Metin Bildiri)

74. Bağcılık ve şarapçılıkta iyi üretim uygulamaları, kalite ve güvenlik

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.37-49, (Tam Metin Bildiri)

75. Öküzgözü, Boğazkere ve Kalecik Karası Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Genel

Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.145-159, (Tam Metin Bildiri)

76. Çalkarası üzümünden elde edilen pembe şarapların aroma maddeleri bileşiminin GC-MS-FID tekniğiyle belirlenmesi

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.67-75, (Tam Metin Bildiri)

77. Glikozidaz Enziminin Bornova Misketi Üzümünden Elde Edilen Şarapların Aroma Bileşikleri Üzerine Etkisi

Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.115-124, (Tam Metin Bildiri)

78. Glikozidaz enziminin Bornova misketi üzümünden elde edilen şarapların aroma bileşikleri üzerine etkisi

Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2008, ss.115-123, (Tam Metin Bildiri)

79. Bioconversiton of Fusel Oil into Isoamyl Acetate by Williopsis satursus var. saturnus

XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.270, (Tam Metin Bildiri)

80. İmmobilizasyonun Şaraptaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.271, (Özet Bildiri)

81. Üzümün bileşimi ve insan sağlığı üzerine etkisi

BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.999-1004, (Tam Metin Bildiri)

82. Üzümün gıda sanayinde değerlendirilme şekilleri

BULDAN SEMPOZYUMU, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.1005-1012, (Tam Metin Bildiri)

83. . Ülkemizde gıda kontrol laboratuvarlarının durumu

Ulusal Tarım Kurultayı, Adana, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2006, ss.199-200, (Tam Metin Bildiri)

84. Bazı üzümsü meyvelerde toplam fenol ve antosiyanin içerikleri

II. Ulusal üzümsü meyveler sempozyumu, Tokat, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, ss.201-205, (Tam Metin Bildiri)

85. Bazı Üzümsü Meyvelerde Toplam Fenol ve Antosiyanin İçerikleri I

'. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, ss.309-312, (Tam Metin Bildiri)

86. Şaraplarda kullanılan bazı durultma maddelerinin özellikleri ve pestisitler üzerine etkileri

TÜRKİYE 9. GIDA KONGRESİ, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.311-314, (Tam Metin Bildiri)

87. Laktik asit bakterileri tarafından gıdalarda oluşturulan aroma maddeleri

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2005, ss.249, (Tam Metin Bildiri)

90. Biyoteknolojik yollarla esterlerin üretimi

XIV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2005, ss.619, (Tam Metin Bildiri)

91. Laktik Asit Bakterileri Tarafından Gıdalarda Oluşturulan Aroma Maddeleri

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.246-249, (Tam Metin Bildiri)

93. Kozan Yerli Portakalının Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.539-547, (Tam Metin Bildiri)

94. Kozan yerli portakalının şaraba işlenmesinde maya florasındaki gelişmeler

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.539-547, (Tam Metin Bildiri)

96. Kabuk Maserasyonu İşleminin Narince Üzümünden Elde Edilen Şarapların Bileşimi Üzerine Etkisi

Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.551-558, (Tam Metin Bildiri)

97. Emir Üzümünün Şaraba İşlenmesinde Maya Florasındaki Gelişmeler ve Kültür Mayası Kullanımının Kalite Üzerine Etkisi

Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 5 - 09 Ekim 2002, ss.531-540, (Tam Metin Bildiri)

103. Kabuk maserasyonunun Emir üzümünden elde edilen şıra ve şarapların bileşimi üzerine etkisi

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.231-240, (Tam Metin Bildiri)

104. Influence du collage sur le potentiel aromatique varietal du vin

XXI éme Congres de la Vigne et du Vin (OIV), 27 Kasım - 04 Aralık 1995, ss.165, (Tam Metin Bildiri)

105. Çukurova'da Gıda Sanayii ve Beslenme Sorunları

I. Tarım Kongresi, Adana, Türkiye, 9 - 11 Ocak 1991, ss.239-292, (Tam Metin Bildiri)

106. Çukurova?da gıda sanayii ve beslenme sorunları

I. Tarım Kongresi, Adana, Türkiye, 1 - 09 Ocak 1991, ss.1-59, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 14

1. Aroma Composition of Aniseed and Aniseed-Flavored Beverages

Natural Products in Beverages, , Editör, Springer, ss.1-35, 2023

2. DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba,Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.621-640, 2022

3. DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ

ENDÜSTRİYEL GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ, ŞANLIBABA PNAR, GÜÇER YALÇIN, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, ss.621-640, 2022

4. Sofralık Zeytin Üretimi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.315-346, 2020

5. Şarap Teknolojisi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.429-470, 2020

6. Bira Üretimi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.405-428, 2020

7. Rakı Teknolojisi ve Diğer Distile İçkilerin Üretimi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.471-498, 2020

8. Fermente Gıdaların aroma Bileşimi

Fermente Gıdalar, Anlı E., Şanlıbaba P., Editör, NOBEL, Ankara, ss.65-81, 2019

10. Aroma Biyoteknolojisi

Gda Biyoteknolojisi, Ncla Aran, Editör, Nobel, ss.374-392, 2016

11. Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives

Handbook of Vegetable Preservation and Processing, HUI Y. H., ÖZGÜL EVRANUZ E., BINGÖL G., ERTEN H., JARAMILLO-FLORES M. E., Editör, Crc Press Taylor&Francis Group Science Publishers, Boca Raton, ss.209-224, 2016

12. BIO WEB OF CONFERENCES:38TH WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE PART1

Effects of terroir on the terpene compounds of Muscat of Bornova Native white grape variety grown in Turkey, JEANMARIE A., Editör, Edp Edp Sciences, Mainz, ss.1-4, 2015

13. Fermentation, Pickling and Turkish Table Olives

Handbook of Vegetable Preservation and Processing Second Edition, Hui Y.H., Özgül Evranuz E., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Flores M.E., Editör, CRC Press, ss.209-230, 2015

14. AROMA BİYOTEKNOLOJİSİ

GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ, ARAN N., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.375-392, 2014
Metrikler

Yayın

250

Yayın (WoS)

55

Yayın (Scopus)

54

Atıf (WoS)

1331

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1395

H-İndeks (Scopus)

19

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

14

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

11

Proje

62

Tez Danışmanlığı

41

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları