Akademik Unvanlar
-
2006 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2001 - 2006 Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1996 - 2001 Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1989 - 1996 Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2019 - Devam Ediyor Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2018 - Devam Ediyor Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2018 - Devam Ediyor Laboratuvar Müdürü
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2013 - 2016 Bölüm Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2013 - 2016 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2013 - 2016 Fakülte Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
-
2013 - 2016 Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
-
2010 - 2013 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2010 - 2013 Rektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2007 - 2010 Bölüm Başkan Yardımcısı
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2006 - 2010 BAP Alt Komisyon Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2002 - 2005 Fakülte Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
-
2002 - 2005 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
-
1998 - 1999 Araştırmacı
Reading University
-
1994 - 1995 Araştırmacı
INRA-Institut des Produit de la Vigne
-
1993 - 1994 Araştırmacı
INRA-Institut des Produit de la Vigne
Verdiği Dersler
-
Lisans Gıda Kalite Güven. Yönt. Sist.
-
Lisans Gıda Kalitesi ve Güvenliği Yönetim Sistemleri
-
Yüksek Lisans Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi
-
Doktora Şarap Üretiminde Sorunlar ve Çözümleri
-
Yüksek Lisans Gıdalarda Aroma Maddeleri
-
Lisans Gıda Mevzuatı
-
Yüksek Lisans Şarap Kİmyası
-
Doktora Dünya Şarapçılığı ve Özel Şaraplar
-
Yüksek Lisans Aroma Biyoteknolojisi
-
Yüksek Lisans Gıda Sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri
-
Lisans Şarap ve Distile Alkollü İçkiler Teknolojisi
-
Yüksek Lisans Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri
Yönetilen Tezler
-
Patkara üzümünden elde edilen kırmızı şarapların fenolik ve aroma bileşikleri üzerine cibre fermantasyonu süresinin etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
G.KOÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, Devam Ediyor -
Üzümden Suma Üretiminde Fermantasyonda Kullanılan Farklı Maya Suşlarının Etanol Verimi,Gliserol ve Uçucu Bileşikler Üzerine Etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
E.ARSLAN(Öğrenci), Doktora, Devam Ediyor -
Beyaz şarap üretiminde Metschnikowia pulcherrima mayasının saf ve karışık kültür fermantasyonunun aroma ve tiol bileşikleri üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
A.ÖZONUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, Devam Ediyor -
Elazıg menşeli öküzgözü üzümü ve şaraplarının farklı alt bölgelerde köken kontrol sistemine yönelik kalite özelliklerinin belirlenmesi aroma ve fenolik bileşiklerinin kimyasal karakterizasyonu
Cabaroğlu T. (Danışman)
T.ÖZTEKİN(Öğrenci), Doktora, Devam Ediyor -
Impact of carbonic maceration and oak barrel aging on aroma and phenolic compounds of red wines from vitis vinifera L.CV öküzgözü
Cabaroğlu T. (Danışman)
J.MARVIN(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Şalgam suyu üretiminde tanen ilavesinin ve depolama sıcaklığının fenol bileşikleri ve renk stabilitesi üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Kavrulmuş yer fıstığı ve fıstık ezmesinde yörenin ve tane boyutunun ın vivo ve ın vitro aroma bileşimi ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
T.EKER(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Saplı ve sapsız maserasyonun şiraz şaraplarının aroma ve fenolik bileşikleri üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Anason (pimpinella anisum l.) tohumunun uçucu yağı ve aroma bileşimi üzerine yörenin etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Kalecik Karası üzüm çeşidine ait klonlarda farklı ürün yükü uygulamalarının gelişme verim ürün ve şarap kalitesi üzerine etkileri
Söylemezoğlu G., Cabaroğlu T. (Eş Danışman)
H.MERVE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Cabernet sauvignon şaraplarının aroma ve fenolik bileşikleri üzerine yörenin (Şarköy/Trakya-Urla/Ege) etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Sofralık zeytin fermantasyonunda starter kültür kullanımının zeytinin aroması ve kalite özellikleri üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı önemli siyah kuru üzümlerinin besin değerleri ve kalite özelliklerinin belirlenmesi ve sultani çekirdeksiz kuru üzüm ile karşılaştırılması
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Narince üzümünden izole edilen endojen Saccharomyces ve non-Saccharomyces mayaların karışık ve saf kültürlerinin beyaz şarap aroması üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Merlot şaraplarının aroma ve fenolik bileşikleri üzerine yörenin (Şarköy/Trakya-Urla/Ege) etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Narince üzümlerinin spontan fermantasyonu sırasında maya florasındaki gelişmeler ve izole edilen potansiyel mayaların şarap kalitesi üzerine etkileri
Z.Dilan(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Türkiye'de farklı coğrafi yörelerde üretilen yerli kalite kırmızı şarapların (Öküzgözü, Boğazkere, Kalecik karası) kimyasal ve duyusal tanımlayıcılarının kemometrik yöntemlerle belirlenmesi
Cabaroğlu T. (Danışman)
M.DARICI(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Küpte şarap: Ketengömlek üzümünden antik dönem yöntemiyle organik beyaz şarap üretimi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Maya tortusunda tutma/batonnage tekniğinin beyaz şarabın aroması üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Rakı distilasyonunda fraksiyonel ayırmanın ve distilasyon sayısının aroma maddeleri üzerine etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Ülkemizde üretilen önemli yerli ve yabancı şaraplık üzüm çeşitlerinin şeker ve organik asit içeriklerinin belirlenmesi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Anason (Pimpinella anisum L.)tohumunun uçucu yağı ve aroma bileşimi üzerine depolama süresinin etkisi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
Alaçatı bölgesinde üretilen kekik balının aroma ve aroma aktif bileşiklerinin belirlenmesi
Cabaroğlu T. (Danışman)
-
ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN MEYVE ŞARAPLARININ BİLEŞİMİ VE GIDA MEVZUATINA UYGUNLUKLARININ ARAŞTIRILMASI
S.GÜNDOĞDU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
ELAZIĞ YÖRESİNDE YETİŞTİRİLEN KÖSETEVEK ÜZÜM ÇEŞİDİNİN KALİTE KIRMIZI ŞARAP ÜRETİM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ
T.EDA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Yöre Özelliklerinin Bornova Misketi Üzümü ve Şarabının Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri,Aroma ve Fenol Bileşikleri Üzerine Etkileri
S.Yabacı(Öğrenci), Doktora, 2015 -
Malatya Çevresi Yerli Kayısılarında Aroma Maddelerinin GC-Ms-O tekniği ile belirlenmesi ve bazı teknplojik işlemlerin aroma maddeleri üzerine etkileri
K.Şen(Öğrenci), Doktora, 2012 -
Bazı Malolaktik Bakteri Kültürlerinin (Oenococcus oeni) Kalecik Karası Şarabının Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
D.ÇELİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Denizli İlinin Değişik Rakımlı Alt Bölgelerinden Sağlanan Çalkarası Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Pembe Şarapların Aroma Maddelerinin Belirlenmesi,
Cabaroğlu T. (Danışman)
M.DARICI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Ülkemizde Üretilen Bazı Şaraplarda ve Rakılarda Etil Karbamat Miktarlarının Belirlenmesi
Ü.KAYALAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Türkiye?de Üretilen Brendilerin Uçucu Bileşenleri Üzerine Bir Araştırma
B.BİÇER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Türk Rakılarında Aroma Maddelerinin GC-MS-FID Tekniğiyle Belirlenmesi ve Hammaddenin Aromatik Kalite Üzerine etkisi
S.ÖZKANDAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Role of Drying Method on Chemical Characteristics of Alkaya Apricots from Malatya-Turkey
L.INSERRA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Tokaloğlu Kayısısından Elde edilen Şarapların Aroma Maddeleri Üzerine bir Araştırma
M.SAKARLI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Biyoteknolojik yoldan doğal izoamil asetat ve etil asetat aromalarının üretimi üzerine araştırmalar
M.Yılmaztekin(Öğrenci), Doktora, 2009 -
Ülkemizde Üretilen Üzüm Sirkelerinin Bileşimleri ve Gıda Mevzuatına Uygunlukları Üzerine Bir Araştırma
M.AKBAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Durultma Maddelerinin Şaraptaki Bazı Pestisitlerin Ortamdan Uzaklaştırılmasına Etkileri
K.ŞEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Kayısı Şarabı Üretimi Üzerine Bir Araştırma
E.FİLİZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Böğürtlen Şarabı Üretimi Üzerine Bir Araştırma
A.TOGAY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Türk Rakılarının Bazı Uçucu Bileşikleri Üzerine Bir Araştırma
O.GÖZEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Pozantı (Adana) koşullarında yetiştirilen siyah "carignane" ve "syrah" üzümlerinin şaraplık değerleri üzerine bir araştırma
Cabaroğlu T. (Danışman)