Prof. Dr. IŞIL VAR


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Biyokimya Ve Moleküler Biyoloji, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Genetik Ve Kalıtım, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Yaşam Bilimleri, Biyoteknoloji, Mikrobiyal Biyoteknoloji, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

292

Yayın (WoS)

55

Yayın (Scopus)

54

Atıf (WoS)

1075

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

1371

H-İndeks (Scopus)

15

Proje

81

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

35

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1994 - 1995

1994 - 1995

Post Doktora

University of Sussex, Science, Molecular Biology, Birleşik Krallık

1987 - 1993

1987 - 1993

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1984 - 1987

1984 - 1987

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

1977 - 1981

1977 - 1981

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Yaşam Bilimleri

Biyoteknoloji

Mikrobiyal Biyoteknoloji

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2017

2011 - 2017

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1996 - 2011

1996 - 2011

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1993 - 1996

1993 - 1996

Doktor

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1983 - 1996

1983 - 1996

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı, Sağlık

Akademi Dışı Deneyim

1982 - 1983

1982 - 1983

Kalite Kontrol Mühendisi

Ticari Kuruluş Özel, Paksoy Yağ Fabrikası, Kalite Kontrol, Kalite Kontrol Mühendisi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler(

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler

Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga- Mikroorganizma İlişkisi(

Genel Mikrobiyoloji

Gıdalarda Bozulmaya neden olan mikroorganizmalar ve Gıda kaynaklı patojenler

Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri

Mikroorganizma genetiği ve Genetik Manipülasyonlar

Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga, Mikroorganizma İlişkisi

Lisans

Lisans

Mikrobiyolojik Kalite Kontrol

Hijyen-Sanitasyon

Mesleki Deontoloji

Gıda Mikrobiyolojisi

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (123)
SCI-E, SSCI, AHCI (53)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (53)
Scopus (52)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (60)

2007

2007

82. Occurrence of ochratoxin A in Turkish wines

Var I., KABAK B.

MICROCHEMICAL JOURNAL , cilt.86, sa.2, ss.241-247, 2007 (SCI-Expanded, Scopus) identifier identifier

2005

2005

92. Fusarium Toksinleri

KABAK B., VAR I.

Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi , sa.8, ss.30-42, 2005 (Hakemli Dergi)

1995

1995

117. Çeşitli Yumurtalarda Salmonella Taraması

VAR I., EVLİYA B.

GIDA , sa.20, ss.387-391, 1995 (TRDizin)

1989

1989

123. Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler

ERGİNKAYA Z., VAR I.

GIDA , cilt.2, sa.14, ss.171-174, 1989 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. PİYASADA TÜKETİME SUNULAN AYÇİÇEK YAĞLARINDA AFLATOKSİN VARLIĞININ ARAŞTIRILMASI

Var I., Tekin A., Sucu B.

8. ULUSLARARASI BAŞÖĞRETMEN EĞİTİM VE YENİLİKÇİ BİLİMLER KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2023, ss.407-412, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

2. Kebap Tüketiminde Algılanan Riskler

VAR ÖNGEL I., BOSTAN BUDAK D., KARAALİ M.

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Kasım 2022, cilt.1, ss.59, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. A Study On Stability Of Avocado Puree

UZUNLU S., VAR ÖNGEL I.

11. Uluslararası Türk Mikrobiyoloji Kongresi., Antalya, Türkiye, 16 Kasım 2022, cilt.1, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. Mersin Merkez İlçelerinde Yaşayan Farklı Sosyo-Ekonomik Düzeydeki Kadınların Gıda Hijyen Uygulamaları Üzerine Bir Araştırma

VAR ÖNGEL I., Özçakmak S.

1. Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.140-141, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

5. Devam Formülü Ürününde Cronobacter sakazakii Nedeni ile Geri çağırma Tatbikatı: Vaka analizi

VAR ÖNGEL I., Özçakmak S., Efe Kabagöz E.

1. Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.44, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. Fruit Quality Characterization of Some Clementine, Nova and Robinson Mutants

TEKİN A., Kafa G., Baysal Z., Eroğlu E. Ç., Ünlü M., Arslan R., et al.

14th International Citrus Congress, Mersin, Türkiye, 06 Kasım 2022, cilt.1, ss.63, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. Organik Gıda Ürünlerinde Etiketleme, Satış Koşulları Ve Piyasa Denetim Ve Kontrolleri.

Özçakmak S., VAR ÖNGEL I.

Anadolu 9th Internatıonal Conference On Applıed Scıences, Diyarbakır, Türkiye, 11 Haziran 2022, cilt.1, ss.6-12, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. Güvenilir Gıda Tedarik Zincirinde Soğuk Zincir Lojistiği ve Sürdürülebilirlik

Özçakmak S., Akbulut O., VAR ÖNGEL I.

Anadolu 9th International Conference On Applied Sciences., Diyarbakır, Türkiye, 10 Haziran 2022, cilt.1, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

9. Bebek Mamalarında Bacillus cereus Varlığının Araştırılması

ÜN A., VAR ÖNGEL I.

6th International Mediterranean Science and Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 25 Kasım - 27 Ekim 2021, cilt.1, ss.475-478, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

10. The Effect of Cold Press Oil Extraction Method on Transfer of Ochratoxin A To The Oil From Contaminated Olives

TEKİN A., VAR ÖNGEL I.

2nd International / 12th National Food Engineering Congress, 25 - 27 Kasım 2021, cilt.43, ss.171-176, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

11. Investıgatıon of the Presence Of Bacillus cereus In Infant Food And Rıce Flours

VAR ÖNGEL I., ÜN A.

Cukurova 7th International Scientific Researches Conference, Adana, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, cilt.1, ss.252, (Özet Bildiri)

2020

2020

12. Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hijyen Durumunun Değerlendirilmesi

VAR ÖNGEL I., Çelik Ç., UZUNLU S.

TMC 2020. Çevrim içi Mikrobiyoloji Sempozyumu., 25 Aralık 2020, (Özet Bildiri)

0

0

14. Investigation of Moulds in Salted Yoghurt (Concentrated Yoghurt)

VAR I., Aksan E., SAHAN N., SAY D.

1st Open Seminar arranged by SAFOODNET-Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candidate Countries, Finlandiya, ss.83, (Tam Metin Bildiri)

0

0

15. Effect of ListexTM P100 Bacteriophage on Listeria spp. Isolated from Chicken Enterprises

SAĞLAM S., VAR I.

6.National Veterinary and Food Hygiene Congress, Van, Türkiye, ss.55, (Tam Metin Bildiri)

0

0

17. Thermal Inactivation of Staphylococcus aureus in Broth

Uzunlu S., VAR I.

NAFI kongre, Aydın, Türkiye, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

0

0

18. Investigation on the effect of lysosyme on Clostridium tyrobutyricum in vitro and on produced cheese

VAR I., Uzunlu S.

23rd International ICFMH Symposium, İstanbul, Türkiye, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

0

0

19. Investigation of Moulds in Salted Yoghurt (Concentrated Yoghurt)

VAR I., Aksan E., SAHAN N., SAY D.

1st Open Seminar arranged by SAFOODNET-Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candidate Countries, Finlandiya, ss.83, (Tam Metin Bildiri)

0

0

20. Phage Applications in Food Safety

VAR I., Uzunlu S.

Bacterophages and Probiotics-Alternatives to Antibiotics Conference., Gürcistan, ss.89, (Tam Metin Bildiri)

0

0

21. Utilisation of molecular techniques for the identification of Salmonella from foodstuffs

VAR I.

VTT Symposium (Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus), Finlandiya, ss.151, (Tam Metin Bildiri)

0

0

22. Aflatoxın Contamınatıon In Sunflower Oıl

VAR I., UÇKUN O.

19th International Sunflower Conference, Edirne, Türkiye, ss.1079, (Tam Metin Bildiri)

0

0

23. Investigation of the Microbial Quality of the Traditional Simit Sold in Adana, Turkey

VAR I., SAĞLAM S., HESHMATI B., BAŞKAYA B., Uzunlu S.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, ss.648, (Tam Metin Bildiri)

0

0

24. Mıcrobıologıcal Qualıty Of Peanut Butter

VAR I., UÇKUN O.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, ss.633, (Tam Metin Bildiri)

0

0

26. Requirement ofan intelligent food packaging under modified atmosphere conditions

VAR I., Uzunlu S.

Spoilage 2017The International Conference on Microbial Spoilers in Food., Fransa, ss.83, (Tam Metin Bildiri)

0

0

27. Salmonella enteritidis PT4 ile Enfekte Olmuş Yumurtalarda Isıl İşlem Uygulaması

VAR I.

8, Kükem kongresi Özel Sayısı, Ankara, Türkiye, cilt.16, ss.66, (Özet Bildiri)

0

0

28. The Presence Of Listeria Spp. In Nuts And Nut Products

VAR I., SAĞLAM S., ATASEVER Ö.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, ss.106, (Tam Metin Bildiri)

0

0

29. Monitoring Aflatoxin for Peanuts

UÇKUN O., VAR I.

Agribalkan, Balkan Agricultural Congress., Edirne, Türkiye, ss.585, (Tam Metin Bildiri)

0

0

30. Effect of plum sauce, pomegranate sauce and lemon juice on some microbiological quality parameters of traditional raw meat-ball (cig köfte)

VAR I., KABAK B.

1st Open Seminar arranged by SAFOODNET- Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candidate Countries, Finlandiya, ss.85, (Tam Metin Bildiri)

0

0

32. Biofilms of Pathogens

VAR I.

Roundtable workshop, Macaristan, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

0

0

33. Risk assessment of microbial problems and preventive actions in dairy Industry

VAR I.

VTT Symposium (Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus), Finlandiya, ss.122, (Tam Metin Bildiri)

0

0

34. Ocurence of Aflatoxin M1 in milk and milk products consumed in Adana, Turkey

VAR I., KABAK B.

Juni Ifado-Kongresszentrum Westfalenhallen Dortmund, Almanya, ss.13, (Tam Metin Bildiri)

0

0

35. Çevre Kirliliği Ve Çölleşme

YILMAZ M., VAR I., EVLİYA H., BALOĞLU S., EVLİYA B.

Çölleşen Dünya ve Türkiye Örneği Sempozyum Kitabı, Erzurum, Türkiye, ss.786, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

0

0

39. Isolation and Identification of Some Pathogens in Some Poultry Enterprises Running in Province of Adana, Turkey

VAR I., SAĞLAM S., HESHMATI B.

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, ss.334, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

40. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik

VAR ÖNGEL I., var öngel M.

II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi-KADAUM, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.87-88, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

41. Gıda İşletmelerinde Biyolojik Risklerin İş Güvenliğine Etkisi Ve Önlenmesi

VAR I., koç n. f., Var F.

I. Uluslararası, X. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi., Adana, Türkiye, 23 - 26 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

42. CriticalView to OrganicAgriculture: Rights and Wrongs

VAR I.

Agroecology For Organic Agriculture. BIOFARM project. Department of Agriculture, Food Environment and Forestry, University of Florence-ITALY, Florence, İtalya, 11 - 15 Kasım 2019

2019

2019

43. Effect of Solvent Extraction on Aflatoxin Concentration for Sunflower Oil: First Report.

VAR I., uçkun o.

2nd International Eurasian Coference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

44. O.Effect of Solvent Extraction on Aflatoxin Concentration for Sunflower Oil: First Report.

VAR I., uçkun o.

2nd International Eurasian Coference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

46. Biological Control of Aflatoxin Contamination in Corn Using a Biopesticide (Aspergillus flavus NRRL 21882-Afla- guard)

LAVKOR I., AY T., SÖBÜÇOVALI S., VAR I.

4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, ss.654

2019

2019

47. Peynirlerde Clostridium türleri ve Yarattığı Sorunlar

VAR I., Yılmaz S. S.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019

2019

2019

48. Tavuk Karkasından Termofilik Campylobacter Türlerinin İzolasyonu ve Tanımlanması

ERGELDİ S., VAR I., KÖKSAL F., ŞAHAN KİPALEV A.

BESD-Bir Tavukçuluk Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, ss.40, (Özet Bildiri)

2019

2019

49. Tavuk Karkasından Termofilik Campylobacter Türlerinin İzolasyonu ve Tanımlanması

ERGELDİ S., VAR I., KÖKSAL F., ŞAHAN KİPALEV A.

BESD-Bir Tavukçuluk Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, ss.40, (Özet Bildiri)

2019

2019

50. Effect of Extraction Methods Used in Sunflower Oil Process on Aflatoxin Concentration

UÇKUN O., VAR I.

YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.11, (Özet Bildiri)

2019

2019

51. Biyoteknolojik Buluşların Fikri Sinai Haklar ile Korunması.

VAR I., LAVKOR B.

7. Çukurova Biyoteknoloji Günleri, Adana, Türkiye, 10 - 11 Mart 2019, ss.5, (Özet Bildiri)

2018

2018

52. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik.

VAR I.

II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 28 - 30 Ekim 2018, ss.87-88, (Özet Bildiri)

2018

2018

53. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik

VAR I., VAR ÖNGEL M.

II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 28 - 30 Ekim 2018, ss.173-181, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

54. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik

VAR I., DOLEKOGLU C., ÖZAL İ.

II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 28 - 30 Ekim 2018, ss.88-89, (Özet Bildiri)

2018

2018

56. Microbiological Quality of Some Fishes Consumed in Adana.

VAR I., HESHMATI B., BAŞKAYA B.

3rd International Congress On Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.67, (Özet Bildiri)

2018

2018

57. Determınatıon Of Some Mıcrobıologıcal Propertıes Of The Peanuts Grown In Osmanıye Provınce From Storage

UÇKUN O., VAR I.

3rd International Congress On Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.75, (Özet Bildiri)

2018

2018

58. . Bazı Su Kaynaklarından Salmonella Bakteriyofajının İzolasyonu ve Tanımlanması

VAR I., HESHMATI B.

International Congres of Agriculture, Envirorement and Health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ağustos 2018, ss.48, (Özet Bildiri)

2018

2018

59. Effects of Different Peeling Methods on Aflatoxin Levels of Pistachios.

SAHAN A., TEKİN A., VAR I.

XXX. International Horticultural Congress, Nevşehir, Türkiye, 12 - 16 Ağustos 2018, ss.20, (Özet Bildiri)

2018

2018

60. Aflatoxin biosynthesis genes and aflatoxin production by Aspergillus flavus.

LAVKOR I., VAR I.

IV. International Agriculture Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.60, (Özet Bildiri)

2018

2018

61. Microbiological Quality of the Peanuts Grown in Osmaniye Province at Harvest: First Report.

UÇKUN O., VAR I.

IV. International Agriculture Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.61, (Özet Bildiri)

2018

2018

62. Investigation of Some Microbiological Properties of Roasted Peanuts Purchased from Adana Province in Turkey: First Report

uçkun o., VAR ÖNGEL I.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

63. Investigation of Some Microbiological Properties of Roasted Peanut Purchased from Adana Province

UÇKUN O., VAR I.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.53, (Özet Bildiri)

2018

2018

64. The Mıcrobıologıcal Qualıty Of Edıble Nuts

VAR I., SAĞLAM S., UÇKUN O., HESHMATI B.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.54, (Özet Bildiri)

2018

2018

65. Thermal inactivation of some pathogenic bacteria in broth and mantı

Uzunlu S., VAR I.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.35, (Özet Bildiri)

2018

2018

66. Comparison of two different methods for the identification of Salmonella spp from poultry samples

HESHMATI B., Dikbaş N., VAR I.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.55, (Özet Bildiri)

2018

2018

67. Evaluatıon of The Presence Of Aeromonas hydrophila in Some Fıshes Consumed ın Adana

BAŞKAYA B., VAR I.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.181, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

69. Doğal Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilen Yenilebilir Film ve Kaplamaların Yumurtanın Raf Ömrünü Uzatmada Kullanılabilirliği

ÖZÇAKMAK S., VAR I.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.161, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

70. Household Food Waste in Turkey: Consumer Behavior and Perception

ÖZÇİÇEK DÖLEKOĞLU C., GÜN A. S., VAR ÖNGEL I., ŞENGÜL S.

International Conference on Social Sciences and Interdisciplinary Studies, Birleşik Krallık, 7 - 08 Ağustos 2017, cilt.3, ss.53, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

71. Household Food Waste in Turkey: Consumer Behavior and Perception

ÖZÇİÇEK DÖLEKOĞLU C., VAR I.

International Conference on Social Sciences and Interdisciplinary Studies, Londra, Birleşik Krallık, 08 Ağustos 2017, ss.57, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

72. Determination of hygiene conditions and antimicrobial efficacy of disinfectant used in a catering company in Adana, Turkey

Çelik Ç., VAR I.

6 th International Conference on Food Safety & Regulatory Measures, Milan, İtalya, 5 - 07 Temmuz 2017, cilt.2, sa.2, ss.52, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

73. Geleneksel Meyve Ekşileri ve Antimikrobiyal Özellikleri

VAR ÖNGEL I., SAĞLAM S., KAMBEROĞLU M. A.

Gıda, Metabolizma Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

74. Geleneksel Meyve Ekşilerinin Antimikrobiyal Özellikleri

VAR I., SAĞLAM S., KAMBEROĞLU M. A.

Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2016, ss.41-45, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

77. Türkiye'de Yerfıstığında Aflatoksin Mücadelesinde Yeni Bir Biyopestisit: Aspergillus flavus NRRL 21882 (Afla-guard)

LAVKOR I., ARIOĞLU H., VAR I., ÖZTEMİZ S.

6th Plant Protection Congress with International Participation, Konya, Türkiye, 5 - 08 Eylül 2016, ss.76, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

78. Tabakta Kalan Yemekler: Üniversite Yemekhanesinden Örnek

DÖLEKOĞLU Ö., VAR I.

XII.Tarım Ekonomisi Kongresi, Isparta, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2016, ss.2067-2074, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

79. Küf Gelişimi ve Mikotoksin Üretiminin Kontrolünde Alglerin Kullanımı

VAR I., Aslan G., Şık A., IŞIK O.

18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Konya, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, ss.131

2015

2015

80. ListexTM P100 Bakteriyofajının Tavuk İşletmelerinden İzole Edilen Listeria spp.'ler Üzerine Etkisi

VAR I., SAĞLAM S.

. 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.54, (Özet Bildiri)

2015

2015

81. Yerellerde, Kadının Toplumsal Cinsyet Eşitsizliğindeki Durumu

VAR I., UNCU N., ÖZDAL İDEM A., DOLANÇAY A., ÖZMEN Ö.

Adana Kent Sorunları Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2015, ss.397-411, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

82. Adana?da Tüketilen Bazı Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi

VAR I.

Adana Kent Sorunları Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2015, ss.257-264, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

83. Adana?da Tüketilen Bazı Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi

VAR I.

Adana Kent Sorunları Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2015, ss.257-264, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

84. Biofilms in Drinking Water Distribution Systems

VAR I., ZORLUGENC B., ATASEVER Ö., SAĞLAM S.

The International Conference On Cıvıl And Envıronmental Engıneerıng, Nevşehir, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.182, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

85. Kurutulmuş Meyvelerin Mikrobiyal Kalitesi

VAR I., SAĞLAM S., ATASEVER SAVAŞ Ö.

13-15 Mayıs Pamukkale Gıda Sempozyumu III; ?Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar? Sempozyumu,, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.179-180, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

86. Yerfıstığının Yağlık Olarak Değerlendirilmesi

UÇKUN O., VAR I.

Yabited, 2. Bitkisel Yağ Kongresi,, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.196, (Özet Bildiri)

2015

2015

87. Çikolata Ürünlerinde Salmonella Riski

VAR I., SAĞLAM S., ATASEVER SAVAŞ Ö.

". İç Anadolu Bölgesi 2.Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.384, (Özet Bildiri)

2015

2015

88. Çikolata ve Çikolata Ürünlerinde Salmonella Riski

VAR I., Sağlam S., Atasever Savaş Ö.

İç Anadolu Bölgesi 2.Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.384

2015

2015

89. Yerfıstığında Mikrobiyolojik Riskler

VAR I., UÇKUN O., Öz M., BEKMEZ A.

5.Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi, Adana, Türkiye, 20 Nisan - 22 Mayıs 2015, ss.120, (Özet Bildiri)

2014

2014

90. Adana'da Ambalajlı ve Açıkta Satılan Salamların Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi

VAR I., SAĞLAM S., GIRIŞEN, B., NISANOĞLU E., KILAVUZ Z., KANBAĞLI G., et al.

3. Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.52, (Özet Bildiri)

2014

2014

91. Gıda İşletmelerinde Biyofilm ve Biyofilmle Mücadele Yöntemleri

VAR I., ASLAN G.

5. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Burdur, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.60, (Özet Bildiri)

2014

2014

92. Farklı Gaz Kompozisyonları ile Modifiye Atmosferde Paketlenen Mantının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerindeki Değişmeler

UZUNLU S., VAR I.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.211, (Özet Bildiri)

2014

2014

93. Adana Kebaplarının Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü

VAR I., HESHMATI B., ÇELIK Ç.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.950-953, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

94. Geleneksel Bir Ürün:Simit

VAR I., ATASEVER Ö., SAĞLAM S.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1064-1067, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

95. Bici Bici?nin Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi

VAR I., HESHMATI B., ÇELIK ., UZUNLU S.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.955-958, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

96. Mikrobiyal Biyoteknoloji

VAR I.

Çukurova 1.Biyoteknoloji Günleri, Adana, Türkiye, 21 - 22 Mart 2013, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

97. Piyasada Satışa Sunulan Şirden Dolmalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması

VAR I., BALABAN Y., BAYKAN N., BOZKAN G., DİNDAR B., ORAL L., et al.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.247-248, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

98. Su, Sirke ve Ticari Sanitizer ile Yıkamanın Ispanak Mikroflorası Üzerine Etkisi

VAR I., UZUNLU S., DEMİREL E., ÖZMEN H., KARA Ş., GÜLLENDİ N.

3.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.86, (Özet Bildiri)

2011

2011

100. ?Zeytin ve Zeytinyağında Mikotoksin Problemi

VAR I., AKBULUT E., ZORLUGENÇ B.

7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.124, (Özet Bildiri)

2010

2010

101. Un ve Unlu Mamullerde Mikotoksin Sorunu

VAR I., KOÇ N.

1.Ulusal Palandöken Toksikoloji Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2010, ss.88-89, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

102. The use of Propolis as an alternative to antibiotic growth promoters in broiler diets

TEKELİ A., KUTLU H., Çelik L. T., VAR I., YURDAKUL E., AVCI A.

Book of Abstracts, XXIII World?s Poultry Congress, Brisbane, Avustralya, 30 Haziran - 04 Temmuz 2008, ss.482, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

103. ?Adana Piyasasında Satışa Sunulan Yaş ve Kuru Üzümlerde Okratoksin A Varliğı

YALÇINDAĞ D., VAR I., KABAK B.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.211, (Özet Bildiri)

2007

2007

104. Ülkemizde ve Dünyada Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyal Florasına Genel Bir Bakış

VAR I., EMİNDAYI M., ASLAN A., CEYHAN M., DEMİR M., KABAK B.

5. Gıda Mühendisliği, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.197-202, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

105. ?Üzüm, Üzüm Suyu Ve Şarapda Okratoksin A Varliğını Etkileyen Faktörler

KABAK B., VAR I.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.203, (Özet Bildiri)

2007

2007

106. Determination of ochratoxin A by ELISA and isolation of moulds from grapes and raisins sold in markets and bazaar

VAR I., YALÇINDAĞ D.

2nd Open Seminar arranged by SAFOODNET- Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candidate Countries, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Ekim 2007, ss.106, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

107. Adsorption of ochratoxin A by Saccharomyces cerevisiae

VAR I., ERGİNKAYA Z., Kabak B.

29th Mycotoxin Workshop, Fellbach, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2007, cilt.1, sa.1, ss.138, (Özet Bildiri)

2007

2007

108. Removal of aflatoxin B1 by Lactobacillus and Bifidobacterium strains

VAR I., Kabak B., ERGİNKAYA Z.

29th Mycotoxin Workshop, Fellbach, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2007, cilt.1, sa.1, ss.139, (Özet Bildiri)

2007

2007

109. Investigation of moulds in salted yoghurts (concentrated yoghurt).

VAR I., Aksan E., GÜZELER N., SAY D.

). Microbial Contaminats and Contaminaton Routes in Food Industry-Material Seminar., Espoo, Finlandiya, 22 - 23 Ocak 2007, ss.7, (Özet Bildiri)

2006

2006

110. Erik ekstraktı, Nar Ekşisi ve Limon Suyunun Çiğ Köftenin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisi

VAR I., KABAK B.

?. 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.311, (Özet Bildiri)

2006

2006

111. Salmonella Enteritidis Üzerine Mikrodalga Etkisinin Yumurta Örneklerinde Araştırılmas

VAR I., KABAK B.

2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.664-670, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

112. Üzüm,Üzüm suyu ve Şarapta Okratoksin A Sorunu

KABAK B., VAR I.

Türkiye 9 Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.412-424, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

113. Gıda Maddelerinde Mikotoksin Oluşumunun Engellenmesi ve/veya Ortamdan Uzaklaştırılması Amacıyla Kullanılan Yöntemler

KABAK B., VAR I.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.679, (Özet Bildiri)

2006

2006

114. Ülkemiz Açısından Sorun Olan Mikotoksinler ve Riskli Gıda Maddeleri

KABAK B., VAR I.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.681-684, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

115. Mikotoksinlerin Uzaklaştırılmasında Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Kullanım

KABAK B., VAR I.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.417-420, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

116. Mikotoksin Analizlerinde Biyosensörlerin Kullanımı

Kabak B., VAR I.

II. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 - 24 Haziran 2005, ss.184, (Özet Bildiri)

2005

2005

117. Fusarium mikotoksinleri

Kabak B., VAR I.

II. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 - 24 Haziran 2005, ss.183, (Özet Bildiri)

2005

2005

118. Süt ve süt Ürünlerinde Probiyotik Bakterilerin Canlılığını Etkileyen Faktörler

Kabak B., VAR I.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2005, ss.201-204, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

119. Probiyotik Bakterilerin Canlılığının Korunmasinda Enkapsülasyon Tekniğinin Kullanımı

Kabak B., VAR I.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2005, ss.326-329, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

120. Çiğ Köftenin Gıda Güvenliği Açısından Önemi

VAR I., KABAK B.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 Eylül - 24 Haziran 2004, ss.206-210, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2004

2004

121. Geleneksel, Ekstra Geleneksel ve Ev Tipi Reçellerin Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü

VAR I., KABAK B., PEÇEN E., YALÇIN E., EKTİRİCİ M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.211-214, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

122. Tahin Helvalarının Mikrobiyolojik Kalitesi

VAR I., GOK F., KABAK B.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.215-218, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

123. Oligosakkaritlerin Probiyotik Gelişimi ve Canlılığı Üzerine Etkisi

KABAK B., VAR I.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2004, ss.29, (Özet Bildiri)

2004

2004

124. Işınlamanın Küf Gelişimi ve Mikotoksin Kontrolü Üzerine Etkisi

KABAK B., VAR I.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2004, ss.29, (Özet Bildiri)

2004

2004

125. Süt ve Ürünlerinde Aflatoksin M1 Problemi

Kabak B., VAR I.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2004, ss.66, (Özet Bildiri)

2004

2004

127. Antifungal activity production methods and commercial cultures on the microbiological properties of Ayran

VAR I., ŞAHAN N., ZORLUGENÇ B., YAŞAR K.

International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.369-371, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

128. Günümüzde Et Ve Et Ürünleri Sektörüne Bakış

VAR I., YAPAR F., GÜNAY M.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.221-238, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

129. Antifungal Activity Of Several Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria

ERGİNKAYA Z., Kabak B., Kavas C., VAR I., GÜVEN M.

GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Stuttgart, Almanya, 25 - 27 Eylül 2003, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

130. Mikrodalgada Kavurmanın Aflatoksin B1 Üzerine Etkisinin Yerfıstıklarında Araştırılması

ÖZKARSLI M., VAR I.

1. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Eylül 2003, ss.178, (Özet Bildiri)

2003

2003

131. Günümüzde Süt ve Süt Ürünleri Sektörüne Bakış

ÇELİK C., AKGÜL H., VAR I.

I. Bölgesel Öğrenci Gıda Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2003, ss.104-110, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

132. Kakaolu Fındık Kremalarında Koliform Bakteri ve E.coli aranması

AKBAŞ M., VAR I., KABAK B., TAŞHAN S., BADİ Ş.

I. Bölgesel Öğrenci Gıda Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2003, ss.7-11, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

133. Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi

PEKEL Ç., VAR I., KABAK B., ŞENER A., BURCU Ö.

1. Bölgesel Öğrenci Gıda Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2003, ss.1-6, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

134. Yumurta Akının Bacillus Üzerine Antimikrobiyal Etkisi

ERGİNKAYA Z., VAR I., Çoksöyler N.

11. Kükem Kongresi, Isparta, Türkiye, 6 - 09 Eylül 1999, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

135. Olgunlaştırılmış Urfa Peynirlerinde Mikrobiyolojik Bir Çalışma

SAHAN N., VAR I., Akın M. S.

Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.337-346, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

136. Olgunlaştırılmış Urfa Peynirlerinde Mikrobiyolojik bir Çalışma

GÜZELER N., VAR I., Akın M. S.

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.337-346, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

137. Taze Urfa Peynirlerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Bazı Patojen Bakterilerin Aranması

GÜZELER N., VAR I., Akın M. S.

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ?Geleneksel Süt Ürünleri?, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.315-327, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

138. Taze Urfa Peynirlerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Bazı Patojen Bakterilerin Aranması

VAR I., SAHAN N., AKIN M., GÜZELER N.

Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. Geleneksel Süt Ürünleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.315-317, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. A Glance at Food Processing Applications

VAR ÖNGEL I., UZUNLU S.

InTech Open Book Stats, Londrina, 2022

2022

2022

2. Kooperatifçilik ve Küçük Aile İşletmeciliği

ÜZÜMCÜ Y., GENÇAY F., ÇALIŞKAN S., ALPARSLAN Ş., DEĞİRMENCİ Y., KÖSEMECİ C., et al.

Karmatsan Basım Yayın Matbaacılık Promosyon ve Reklam Ürünleri Limited Şirketi, Ankara, 2022

2022

2022

4. Gıda Kaynaklı Hastalıklar Ve Yapılması Gereken İşlemler Çerçevesinde Önemli Yasal Mevzuat Başlıklari İçeren Kılavuz

VAR ÖNGEL I., Özçakmak S., Üzümcü Y., Özat E.

Gıda Mühendisleri Odası Yayını. Karmatsan Basım Yayın Matbaacılık Promosyon ve Reklam Ürünleri Limited Şirket, Ankara, 2022

2022

2022

5. Devam Formülü Ürününde Cronobacter sakazakii Nedeni ile Geri çağırma Tatbikatı: Vaka Analizi

VAR ÖNGEL I., Özçakmak S., Efe Kabagöz E.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Neriman Bağdatlıoğlu, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.140-148, 2022

2022

2022

6. Food Processing

VAR ÖNGEL I., UZUNLU S.

A Glance at Food Processing Applications, Işıl Var, Sinan UZUNLU, Editör, InTech Open Book Stats, Londrina, ss.1-5, 2022

2018

2018

10. Introductory Chapter: Active Antimicrobial Food

Uzunlu S., VAR I.

Active Antimicrobial Food Packaging, VAR I., Editör, Intech Open Book, Zagreb, ss.1-5, 2018

2017

2017

11. Biofilm Structure of Foodborne Pathogens

VAR I., SAĞLAM S.

Antimicrobial Research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center Press, Badajoz, ss.301-307, 2017

2017

2017

12. The new approach: The control of aflatoxin contamination at harvest, drying, pre-storage and storage periods in peanut

LAVKOR I., VAR I.

Aflatoxin-Control, Analysis, Detection and Health Risks, Lukman Bola Abdulra'uf, Editör, Intech Open Book Stats Publications, Londra, ss.45-66, 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

13. First Report of Mycotoxins in Second Peanuts Crop in Adana and Osmaniye at Harvest, Drying, Prestorage and Storage Periods

LAVKOR I., VAR I., ÖZTEMİZ S., ALMATAR M.

InTech Open Book Stats; AFLATOXIN CONTROL, ANALYSIS, DETECTION AND HEALTH RISKS, Lukman Bola Abdulrauf, Editör, Croatia Legal Deposit, Zagreb, ss.193-209, 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

14. The new approach: The control of aflatoxin contamination at harvest, drying, pre-storage and storage periods in peanut

LAVKOR I., VAR ÖNGEL I.

AFLATOXIN CONTROL, ANALYSIS, DETECTION AND HEALTH RISKS, Lukman Bola Abdulra’uf, Editör, Printed in Croatia Legal deposit, ss.45-67, 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

15. Tatlıcılık" SokaktaYaşayan

VAR I.

Tatlıcılık Eğitimi Kitabı, Adana, 2006

2006

2006

16. Kebapçılık" SokaktaYaşayan

VAR I.

Kebapçılık Eğitimi Kitabı, Adana, 2006

2003

2003

17. 1.Bölgesel Öğrenci Gıda Sempozyumu Bildiri Kitabı

VAR I.

Serdar Ofset Matbaacılık, Adana, 2003

Desteklenen Projeler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Çeşitli Gıdalardan Farklı Besiyerleri Kullanılarak İzole Edilen Küflerden Aspergillusların Klasik ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

VAR I. (Yürütücü), Yılmaz S.

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

A Study of Bacteriophage Usage on Vegetative Spore And Biofilms of C. Perfringens In Vitro and In Situ Conditions

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

VAR I. (Yürütücü), Saghrouchni H.

2025 - 2025

2025 - 2025

Çeşitli Gıdalardan Aspergillus section Flavi İzolasyonu ve Tanımlaması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

VAR I. (Yürütücü), ULUSOY N. E.

2024 - 2025

2024 - 2025

2023 Depreminde Etkilenen İllerdeki Suların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

VAR I. (Yürütücü), Sucu B., ÖZÇAKMAK S., SAGHROUCHNI H., ÖZÇAKMAK S.

2021 - 2025

2021 - 2025

Boosting Adult Education in Organic Farming

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

GÜLTEKİN U. (Yürütücü), BERBEROĞLU S., VAR I., YÜKSEL G., TİYEKLİ E., KOLAŞİN R.

2023 - 2024

2023 - 2024

Buğday Tanelerinden Aflatoksijenik Aspergillus Section Flavi İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

VAR I. (Yürütücü), HACCAR M. N.

2020 - 2023

2020 - 2023

Çeşitli Yemeklik Sıvı Yağlarda Mikotoksin Varlığının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

VAR I. (Yürütücü), CAN S., Tekin A.

2018 - 2021

2018 - 2021

Boosting Adult Education in Organic Farming (BioFarm)

Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi

Gültekin U., Berberoğlu S., Var I., Yüksel G., Kolaşin R., Tiyekli E.

2017 - 2019

2017 - 2019

Ç.Ü. Ziraat Fakültesi 50. Yılı Kutlama Çalıştayı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAMBEROĞLU M. A. (Yürütücü), VAR I., BOSTAN BUDAK D., ÖNDER D., SİREL B., GÜLTEKİN U.

2017 - 2018

2017 - 2018

Requirement of an intelligent food packaging under modified atomosphere conditions

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

VAR I. (Yürütücü)

2017 - 2018

2017 - 2018

Adanada tüketime sunulan bazı balıkların Aeromanas hydrophila açısından değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

VAR I. (Yürütücü)

2016 - 2018

2016 - 2018

Ekmek Yapım Aşamasında Fermantasyon ve Pişirmenin Okratoksin A Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

VAR I. (Yürütücü), sağlam s., atasever savaş ö., uçkun o.

2015 - 2018

2015 - 2018

Çeşitli Gıdalardan İzole Edilen Listeria spp.'ler Üzerine Bakteriyofajların Antilisteriyal Aktivitelerinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

VAR I. (Yürütücü), Sağlam S., Heshmati B.

2017 - 2017

2017 - 2017

Osmaniye İlinde Yetiştirilen Yerfıstıklarının Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2015 - 2017

2015 - 2017

Farklı Hasat Zamanlarının Bazı Badem Çeşitlerinde Aflatoksin Oluşumuna Etkileri

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Investigation of the Microbial Quality of theTraditional Simit Sold in Adana Turkey

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

VAR I. (Yürütücü)

2013 - 2016

2013 - 2016

Ekmek Yapımı Süresince Okratoksin A Yıkımı Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

VAR I. (Yürütücü)

2013 - 2015

2013 - 2015

Tavuk İşletmelerinden ve Tavuklardan İzole Edilen Listeria Spp. Türleri Üzerine Listex P100 Bakteriyofajının Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

VAR I. (Yürütücü)

2013 - 2015

2013 - 2015

Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hizyen Koşullarının ve Kullanılan

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

VAR I. (Yürütücü)

2013 - 2014

2013 - 2014

Farklı Kavlatma Yöntemlerinin Antepfıstığı Meyvelerinde Aflatoksin Oluşumuna Etkileri

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2012 - 2012

2012 - 2012

Tavuk etinden Listeria spp. Izolasyonu ve tanımlanması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2012 - 2012

2012 - 2012

Tavuklardan Listeria spp. ve Campylobacter spp.İzolasyonu ve Tanımlaması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2010 - 2010

2010 - 2010

Dondurmalardan Listeria spp.?lerin izolasyonu ve tanımlanması üzerinde bir araştırma

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2010 - 2010

2010 - 2010

Dondurmalardan izole edilen Listeria spp.?lerin klasik ve moleküler yöntemle tanımlanması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2010 - 2010

2010 - 2010

Tavuk etinden termofilik Campylobacter türlerinin izolasyonu ve tanımlanması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2009 - 2009

2009 - 2009

Yaş üzüm, kuru üzüm ve şaraplarda Okratoksin A Varlığının Belirlenmesi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2006 - 2007

2006 - 2007

Gıda Laboratuarlarında İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) ve Akreditasyon

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I.

2006 - 2006

2006 - 2006

Parça et ve kıymalarda erik ekstraktı, Nar Ekşisi ve Limon Tuzunun Antimikrobiyal etkisi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2006 - 2006

2006 - 2006

Piyasada bulunan yaş ve kuru üzümlerden küf izolasyonu ve Okratoksin A?nın ELIISA yöntemi ile Saptanması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2005 - 2005

2005 - 2005

Tahin Helvalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Salmonella spp. İzolasyonu

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2005 - 2005

2005 - 2005

Bazı Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Lactobacillus ve Bifidobacterium Suşlarının Kullanımı

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2002 - 2002

2002 - 2002

Sorbik Asit ve Natamisinin Laktik Asit Bakterileri ve Yoğurt Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2002 - 2002

2002 - 2002

Lizozimin Clostridium tyrobutyricum Üzerine Etkisinin Laboratuvar Koşullarında ve Üründe Araştırılması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

2000 - 2000

2000 - 2000

Mikrodalganın Salmonella enteritidis üzerine Etkisinin Kıyma Örneklerinde Araştırılması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

1998 - 1998

1998 - 1998

Ambalajlı ve Ambalajsız Un ve Ekmeklerin Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

VAR I. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

TÜBİTAK-Türk Tarım ve Ormancılık DergisiSürdürülebilir Kalkınma

Editör

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Adana Valiliği

Üye

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti-İstanbul

Üye

2005 - Devam Ediyor

2005 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisleri Odası-Ankara

Üye

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

Mikrobiyoloji Org - Ankara

Üye

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

International Association for Food Protection- USA

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Haziran 2017

Haziran 2017

Journal of Enviroment Pollution and Human Health

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2017

Haziran 2017

Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mart 2017

Mart 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Mart 2017

Mart 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ödüller

Eylül 2016

Eylül 2016

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Destek

TÜBİTAK Başkanlık

Ocak 2009

Ocak 2009

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Destek

TÜBİTAK Başkanlık

Şubat 2008

Şubat 2008

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Destek

TÜBİTAK Başkanlık

Mart 2007

Mart 2007

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Destek

TÜBİTAK Başkanlık

Ocak 2007

Ocak 2007

2nd SAFOODNET Project seminar award

VTT Technical Research Centre of Finland

Ocak 2006

Ocak 2006

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Destek

TÜBİTAK Başkanlık

Haziran 2004

Haziran 2004

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Destek

TÜBİTAK Başkanlık

Ocak 2002

Ocak 2002

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Destek

TÜBİTAK Başkanlık

Ocak 1994

Ocak 1994

Doktora sonrası araştırma bursu

TÜBİTAK Başkanlık



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mayıs 2020 - 01 Mayıs 2020

01 Mayıs 2020 - 01 Mayıs 2020

Radyo Başkent

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Nisan 2020 - 01 Nisan 2020

01 Nisan 2020 - 01 Nisan 2020

Radyo BaşkentSürdürülebilir Kalkınma

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Ocak 2020 - 01 Ocak 2020

01 Ocak 2020 - 01 Ocak 2020

Radyo Başkent

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019

01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019

International Eurasian Coference on Biological and Chemical Sciences- 2019

Oturum Başkanı

Ankara-Türkiye

01 Ocak 2019 - 01 Ocak 2019

01 Ocak 2019 - 01 Ocak 2019

Radyo başkent

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Haziran 2018 - 01 Haziran 2018

01 Haziran 2018 - 01 Haziran 2018

Radyo Başkent

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

International Conference on Raw Material to Processed Foods

Oturum Başkanı

Antalya-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

International Conference on Raw Material to Processed Foods

Oturum Başkanı

Antalya-Türkiye

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

Radyo Başkent

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

Radyo Başkent

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

Roundtable workshop

Davetli Konuşmacı

Szeged-Macaristan

01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014

01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014

NAFI kongre

Oturum Başkanı

Aydın-Türkiye

01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013

01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013

3.kadın kurultayı

Moderatör

Adana-Türkiye

01 Kasım 2012 - 01 Kasım 2012

01 Kasım 2012 - 01 Kasım 2012

Ne Yiyoruz Ne İçiyoruz? programıSürdürülebilir Kalkınma

Moderatör

Adana-Türkiye

01 Mart 2012 - 01 Mart 2012

01 Mart 2012 - 01 Mart 2012

Çukurova 1.Biyoteknoloji Günleri .

Oturum Başkanı

Adana-Türkiye

01 Mayıs 2010 - 01 Mayıs 2010

01 Mayıs 2010 - 01 Mayıs 2010

Mikotoksin Paneli

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Kasım 2004 - 01 Kasım 2004

01 Kasım 2004 - 01 Kasım 2004

Toprak Ana Programı

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

01 Ekim 2004 - 01 Ekim 2004

01 Ekim 2004 - 01 Ekim 2004

ÇETKO PANEL

Panelist

Adana-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1075

h-indeksi (WOS): 14