Makaleler
123
Tümü (123)
SCI-E, SSCI, AHCI (53)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (53)
Scopus (52)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (60)
15. Investigation on the occurrence of siderophore genes in E. coli isolated from human clinical cases and food sources in Turkey
Journal of Biotechnology Science Research
, cilt.8, sa.1, ss.1-12, 2021 (Hakemli Dergi)
16. SAĞLIKLI BESLENME VE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ
Çütam Kültür Evi Konuşmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.79-85, 2021 (Hakemsiz Dergi)
17. Antimicrobial effects of fruit sauces on some pathogenic bacteria in vitro and on chicken breast meat
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
, cilt.72, sa.1, ss.2703-2712, 2021 (SCI-Expanded)
18. Covid-19 Salgınının Yayılmasını Önleyici Hijyen Uygulamaları
Akademik Gıda
, cilt.18, sa.4, ss.433-441, 2020 (Hakemli Dergi)
19. Microbial quality of a confection (Tahini Halva) manufactured in Turkey
JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.71, sa.5, ss.124-128, 2020 (SCI-Expanded)
21. Ülkemizde Gıda Kaynaklı Zehirlenme Vakalarında Adli İşlemler
2. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi Kitabı.
, sa.2, ss.30-32, 2020 (Hakemsiz Dergi)
22. Differential Expression of Resistant and Efflux Pump Genes in MDR-TB Isolates
ENDOCRINE METABOLIC & IMMUNE DISORDERS-DRUG TARGETS
, cilt.20, sa.2, ss.271-287, 2020 (SCI-Expanded)
25. An Investigation of Listeria monocytogenes and Listeria spp. at Poultry Processing Plants and RetailMarkets
Journal of Biotechnology Science Research
, cilt.7, sa.1, ss.1-9, 2020 (Hakemli Dergi)
28. Investigation of occurrence of autotransporter genes in E.coli isolated from clinical and food sources.
Journal of Biotechnology Science Research
, sa.6, ss.23-31, 2019 (Hakemli Dergi)
35. Microbiological Quality of Peanuts: From Field to Consumption
Sustainable Food Producion
, cilt.4, ss.31-39, 2018 (Hakemli Dergi)
36. Molecular typing methods to investigate transmission of Escherichia coli from food to humans.
Journal of Biotechnology Science Research
, cilt.5, sa.3, ss.1-10, 2018 (Hakemli Dergi)
37. Molecular typing methods to investigate transmission of Escherichia coli from food to humans
Journal of Biotechnology Science Research
, sa.5, ss.1-10, 2018 (Hakemli Dergi)
38. Anti-ulcer Activity of Some Selected Medicinal Plants: A review
International Journal of Biotechnology and Food Science Research Article
, sa.6, ss.18-32, 2018 (Hakemli Dergi)
40. Isolation and Identification of Salmonella Bacteriophage From Sewage waters
RESEARCH JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, sa.5, ss.1-18, 2018 (SCI-Expanded)
45. Geleneksel Meyve Ekşilerinin Antimikrobiyal Özellikleri
GTD- Gıda Dergisi
, sa.42, ss.392-404, 2017 (Hakemli Dergi)
46. Prevalence of Escherichia coli isolated from meat, chicken and vegetable samples in Turkey
Journal of Biotechnology Science Research
, sa.4, ss.214-222, 2017 (Hakemli Dergi)
48. Salgınlara Neden Olan Bazı Gastroenterit Virüslerinin İrdelenmesi
GTD- Gıda Dergisi
, sa.42, ss.392-404, 2017 (Hakemli Dergi)
50. The potential effects of Pomegranate on Bacteria and Viruses: A review
Journal of biotechnology science research
, sa.3, ss.175-180, 2017 (Hakemsiz Dergi)
51. The potential effects of Pomegranate on Bacteria and Viruses: A review
Journal of biotechnology science research
, sa.3, ss.175-180, 2017 (Hakemsiz Dergi)
52. The potential effects of Pomegranate on Bacteria and Viruses: A review
Journal of biotechnology science research
, sa.3, ss.175-180, 2017 (Hakemsiz Dergi)
57. How Does Alternaria alternata-Derived Alternariol Affect Our Health?
MINI-REVIEWS IN ORGANIC CHEMISTRY
, sa.6, ss.465-472, 2016 (SCI-Expanded)
59. Küf Gelişimi ve Mikotoksin Üretiminin Kontrolünde Alglerin Kullanımı.
Dünya Gıda Dergisi
, sa.9, ss.91-97, 2016 (Hakemli Dergi)
60. Effect of Modified Atmosphere Packaging on the Refrigerated Storage of Mantı
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, sa.4, ss.36-40, 2016 (Hakemli Dergi)
61. The potential effects of Pomegranate on Bacteria and Viruses: A review
Journal of Biotechnology Science Research (JBSR)
, sa.3, ss.175-180, 2016 (Hakemli Dergi)
63. Dondurmadaki Tehlikelere Dikkat
Food Time, Gastronomi ve Horeca Dergisi
, sa.3, ss.40-42, 2016 (Hakemli Dergi)
64. Küflü Peynirlerde Mikotoksin Risk
Süt Ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi
, sa.57, ss.36-37, 2015 (Hakemsiz Dergi)
65. Gıda Endüstrisinde Nanoteknoloji Uygulamaları
TGD- Gıda Dergisi
, sa.2, ss.101-108, 2015 (Hakemli Dergi)
66. Küflü Peynirlerde Mikotoksin Riski
Süt Dünyası. Süt Ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi.
, sa.57, ss.36-37, 2015 (Hakemsiz Dergi)
67. Tahıl Bazlı Ürünlerde Gıda Güvenliği Mikrobiyolojik Riskler
Dünya Gıda Dergisi
, sa.7, ss.72-80, 2015 (Hakemli Dergi)
68. Et ve Et Ürünlerinde Bozulmalar, Kaynakları ve Sağlığımıza Etkileri
Gıda Gündemi Dergisi
, sa.3, ss.72-75, 2014 (Hakemli Dergi)
69. Gıda İşletmelerinde Biyofilm ve Mücadele Yöntemleri
Dünya Gıda Dergisi
, sa.11, ss.92-96, 2014 (Hakemli Dergi)
70. Monitoring of Aflatoxins in Peanuts
Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences
, sa.1, ss.1310-1314, 2014 (Hakemli Dergi)
71. Un, ekmek ve yaş pastalarda Rop hastalığına neden olan Bacillus sporlarının incelenmesi
Gıda Dergisi
, sa.2, ss.74-78, 2012 (Hakemli Dergi)
72. Stabilizör Kullanımının ve Pastörizasyon Normunun Dayanıklı Yoğurtların Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
HR.Ü.Z.F. Dergisi
, sa.6, ss.1-11, 2012 (Hakemli Dergi)
73. Dondurmalardan Listeria spp?lerin İzolasyonu ve Tanımlaması üzerine bir Araştırma
Fen ve Mühendislik Dergisi
, cilt.25, sa.2, ss.153-161, 2011 (Hakemli Dergi)
79. Küf deyip Geçmeyin
Cumhuriyet Tarım, Gıda, Hayvancılık Dergisi,
, sa.43, ss.25, 2008 (Hakemli Dergi)
80. Süt Ve Süt Ürünlerinde Mikotoksin
Cumhuriyet Tarım, Gıda, Hayvancılık Dergisi
, sa.42, ss.11, 2008 (Hakemli Dergi)
83. Tahıl Bazlı Ürünlerde Mikrobiyolojik Tehlikeler
Cumhuriyet Tarım, Gıda,Hayvancılık Dergisi,
, sa.23, ss.9, 2007 (Hakemli Dergi)
86. Meyve suyu ve Şaraplarda Mikotoksin Varlığı
Dünya Gıda Dergisi
, ss.73-79, 2006 (Hakemli Dergi)
90. Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Adsorbent Maddelerin Kullanımı
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi
, sa.8, ss.49-56, 2005 (Hakemli Dergi)
91. Oligosakkaritlerin Probiyotik Bakterilerin Gelişimi ve Canlılığı Üzerine Etkisi
Gıda (GTD) Dergisi
, sa.30, ss.329-333, 2005 (Hakemli Dergi)
92. Fusarium Toksinleri
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi
, sa.8, ss.30-42, 2005 (Hakemli Dergi)
93. Işınlamanın Küf Gelişimi ve Mikotoksin Kontrolü Üzerine Etkisi
GTD Gıda Dergisi
, sa.30, ss.197-201, 2005 (Hakemli Dergi)
96. Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Problemi
GTD Gıda Dergisi
, sa.29, ss.275-279, 2004 (Hakemli Dergi)
98. Mikotoksin Biyosentezinin Engellenmesinde ve Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Biyolojik Ajanların Kullanımı
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi
, sa.5, ss.39-45, 2004 (Hakemli Dergi)
100. Mikotoksin Aranmasında Kullanılan Analiz Yöntemleri
Orlab On-Line Mikrobiyoloji Dergisi
, cilt.2, sa.11, ss.1-11, 2004 (Hakemli Dergi)
103. Adana Piyasasında Satılan Çeşitli Pastalarda Bazı Patojen Mikroorganizma ve Rop Sporu Varlığının Araştırılması
Unlu Mamullar Teknolojisi
, sa.12, ss.34-45, 2003 (Hakemli Dergi)
104. Laktik Asit Bakterilerinin Mikotoksin Oluşturan Küfler ve Mikotoksin Oluşumu Üzerine Etkileri?
Bilimsel Gıda
, cilt.4, ss.23-27, 2003 (Hakemli Dergi)
105. Kıymaların Mikroflorası ve Mikrodalga Uygulamasının Kıymada Salmonella enteritidis PT4 Üzerine Etkisi
Dünya Gıda Dergisi
, ss.67-71, 2002 (Hakemli Dergi)
111. Ambalajlı ve Ambalajsız Un ve Ekmeklerin Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü
Unlu Mamuller Teknolojisi
, sa.10, ss.34-41, 2001 (Hakemli Dergi)
112. Mısır Çerezlerinden Küflerin İzolasyonu, Tanısı ve Çerezlerde Aflatoksin Varlığının Araştırılması
Ç.Ü.Z.F.Dergisi
, sa.16, ss.55-60, 2001 (Hakemli Dergi)
113. Kuru İncirlerde Küf İzolasyonu ve Tanımlanması ve Aflatoksin Belirlenmesi
Ç.Ü.Z.F.Dergisi
, sa.16, ss.61-66, 2001 (Hakemli Dergi)
114. Soya Fasulyesinin Gıda Endüstrisinde ve Beslenmedeki Yeri ve Değeri
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
, sa.3, ss.74-87, 1998 (Hakemli Dergi)
116. Türkiye?de Ticari Olarak Satılan Pet Şişelerdeki İçme Sularında Total Mikroorganizma ve Bazı Patojen Bakterilerin Aranması
Ç.Ü.Ziraat Fak.Der
, sa.11, ss.217-222, 1996 (Hakemli Dergi)
120. Yumurtanın Yapısı ve Bakteriyal Florası
Ç.Ü.Ziraat Fak. Der
, sa.9, ss.195-202, 1994 (Hakemli Dergi)
121. Bazı Hayvansal Kökenli Gıdalarda Listeria monocytogenes Sorunu
Doğa Türk Mühendislik ve Çevre Bilimleri Dergisi
, sa.16, ss.106-110, 1992 (Hakemli Dergi)
122. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler
Ç. Ü. Ziraat Fak.Der
, sa.7, ss.25-36, 1992 (Hakemli Dergi)
123. Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler
GIDA
, cilt.2, sa.14, ss.171-174, 1989 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
142
12. Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hijyen Durumunun Değerlendirilmesi
TMC 2020. Çevrim içi Mikrobiyoloji Sempozyumu., 25 Aralık 2020, (Özet Bildiri)
13. Modifiye edilmiş FDA/BAM metodu ile marketlerde satışa sunulan tüm tavuk karkaslarından termofilik Campylobacter türlerinin izolasyonu ve identifikasyonu
TMC 2020. Çevrim içi Mikrobiyoloji Sempozyumu., 25 Aralık 2020, (Özet Bildiri)
21. Utilisation of molecular techniques for the identification of Salmonella from foodstuffs
VTT Symposium (Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus), Finlandiya, ss.151, (Tam Metin Bildiri)
23. Investigation of the Microbial Quality of the Traditional Simit Sold in Adana, Turkey
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, ss.648, (Tam Metin Bildiri)
25. Atıksu Arıtımı İçin Kullanılan Yüzeyaltı Akışlı Sulakalan Sisteminde Mikrobiyal Giderim Yeteneğinin Araştırılması
IV. Türkiye Çevre Kirlenmesi Öncelikleri Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, ss.351, (Tam Metin Bildiri)
27. Salmonella enteritidis PT4 ile Enfekte Olmuş Yumurtalarda Isıl İşlem Uygulaması
8, Kükem kongresi Özel Sayısı, Ankara, Türkiye, cilt.16, ss.66, (Özet Bildiri)
28. The Presence Of Listeria Spp. In Nuts And Nut Products
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, ss.106, (Tam Metin Bildiri)
31. The effects of using different production methods and commercial cultures on the microbiological properties of Ayran
International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, ss.369, (Tam Metin Bildiri)
32. Biofilms of Pathogens
Roundtable workshop, Macaristan, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
33. Risk assessment of microbial problems and preventive actions in dairy Industry
VTT Symposium (Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus), Finlandiya, ss.122, (Tam Metin Bildiri)
35. Çevre Kirliliği Ve Çölleşme
Çölleşen Dünya ve Türkiye Örneği Sempozyum Kitabı, Erzurum, Türkiye, ss.786, (Özet Bildiri)
37. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria
GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie, Almanya, ss.64, (Tam Metin Bildiri)
38. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria
GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie, Almanya, ss.64, (Tam Metin Bildiri)
39. Isolation and Identification of Some Pathogens in Some Poultry Enterprises Running in Province of Adana, Turkey
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, ss.334, (Tam Metin Bildiri)
40. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik
II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi-KADAUM, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.87-88, (Tam Metin Bildiri)
42. CriticalView to OrganicAgriculture: Rights and Wrongs
Agroecology For Organic Agriculture. BIOFARM project. Department of Agriculture, Food Environment and Forestry, University of Florence-ITALY, Florence, İtalya, 11 - 15 Kasım 2019
45. The Effect of Extraction Method Used in Vegetable Oil Process on the Aflatoxin Content in the Final Product: A model study for peanuts.
2nd International Eurasian Coference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019
46. Biological Control of Aflatoxin Contamination in Corn Using a Biopesticide (Aspergillus flavus NRRL 21882-Afla- guard)
4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, ss.654
47. Peynirlerde Clostridium türleri ve Yarattığı Sorunlar
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
48. Tavuk Karkasından Termofilik Campylobacter Türlerinin İzolasyonu ve Tanımlanması
BESD-Bir Tavukçuluk Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, ss.40, (Özet Bildiri)
49. Tavuk Karkasından Termofilik Campylobacter Türlerinin İzolasyonu ve Tanımlanması
BESD-Bir Tavukçuluk Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, ss.40, (Özet Bildiri)
52. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik.
II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 28 - 30 Ekim 2018, ss.87-88, (Özet Bildiri)
53. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik
II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 28 - 30 Ekim 2018, ss.173-181, (Tam Metin Bildiri)
54. Mühendislik Eğitimi ve Mesleğinde Cinsiyetçilik
II. Çukurova Kadın Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 28 - 30 Ekim 2018, ss.88-89, (Özet Bildiri)
55. A Study On The Determınatıon Of Food Safetyconscıousness In Employees Workıng In Bakery Producıng Bread And Bread Types And HACCP ımplementatıon
3rd International Congress On Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.68, (Özet Bildiri)
56. Microbiological Quality of Some Fishes Consumed in Adana.
3rd International Congress On Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.67, (Özet Bildiri)
58. . Bazı Su Kaynaklarından Salmonella Bakteriyofajının İzolasyonu ve Tanımlanması
International Congres of Agriculture, Envirorement and Health, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ağustos 2018, ss.48, (Özet Bildiri)
62. Investigation of Some Microbiological Properties of Roasted Peanuts Purchased from Adana Province in Turkey: First Report
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
64. The Mıcrobıologıcal Qualıty Of Edıble Nuts
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.54, (Özet Bildiri)
66. Comparison of two different methods for the identification of Salmonella spp from poultry samples
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.55, (Özet Bildiri)
67. Evaluatıon of The Presence Of Aeromonas hydrophila in Some Fıshes Consumed ın Adana
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.181, (Tam Metin Bildiri)
68. Gıda ve klinik örneklerden elde edilen Escherichia coli izolatlarının Autotransporter protein genlerinin varlığının gösterilmesi
6. Çukurova Biyoteknoloji Günleri, Adana, Türkiye, 28 - 29 Mart 2018, ss.12, (Özet Bildiri)
69. Doğal Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilen Yenilebilir Film ve Kaplamaların Yumurtanın Raf Ömrünü Uzatmada Kullanılabilirliği
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.161, (Tam Metin Bildiri)
71. Household Food Waste in Turkey: Consumer Behavior and Perception
International Conference on Social Sciences and Interdisciplinary Studies, Londra, Birleşik Krallık, 08 Ağustos 2017, ss.57, (Tam Metin Bildiri)
73. Geleneksel Meyve Ekşileri ve Antimikrobiyal Özellikleri
Gıda, Metabolizma Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
74. Geleneksel Meyve Ekşilerinin Antimikrobiyal Özellikleri
Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2016, ss.41-45, (Tam Metin Bildiri)
75. Türkiye'de Hijyen Esaslı Resmi Denetim ve Kontrollerdeki Yasal Uygulamalar, Geçmişten Günümüze Mikrobiyolojik Kriterler
12..Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.178, (Tam Metin Bildiri)
76. Türkiye de Yerfıstığında Aflatoksin Mücadelesinde Yeni Bir Biyopestisit vAspergillus flavurs NRRL 21881 Afla guard
TÜRKİYE VI. Bitki Koruma Kongresi, Konya, Türkiye, 5 - 08 Eylül 2016, ss.76
77. Türkiye'de Yerfıstığında Aflatoksin Mücadelesinde Yeni Bir Biyopestisit: Aspergillus flavus NRRL 21882 (Afla-guard)
6th Plant Protection Congress with International Participation, Konya, Türkiye, 5 - 08 Eylül 2016, ss.76, (Tam Metin Bildiri)
78. Tabakta Kalan Yemekler: Üniversite Yemekhanesinden Örnek
XII.Tarım Ekonomisi Kongresi, Isparta, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2016, ss.2067-2074, (Tam Metin Bildiri)
81. Yerellerde, Kadının Toplumsal Cinsyet Eşitsizliğindeki Durumu
Adana Kent Sorunları Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2015, ss.397-411, (Tam Metin Bildiri)
82. Adana?da Tüketilen Bazı Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi
Adana Kent Sorunları Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2015, ss.257-264, (Tam Metin Bildiri)
83. Adana?da Tüketilen Bazı Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi
Adana Kent Sorunları Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2015, ss.257-264, (Tam Metin Bildiri)
84. Biofilms in Drinking Water Distribution Systems
The International Conference On Cıvıl And Envıronmental Engıneerıng, Nevşehir, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.182, (Tam Metin Bildiri)
85. Kurutulmuş Meyvelerin Mikrobiyal Kalitesi
13-15 Mayıs Pamukkale Gıda Sempozyumu III; ?Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar? Sempozyumu,, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.179-180, (Tam Metin Bildiri)
87. Çikolata Ürünlerinde Salmonella Riski
". İç Anadolu Bölgesi 2.Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.384, (Özet Bildiri)
88. Çikolata ve Çikolata Ürünlerinde Salmonella Riski
İç Anadolu Bölgesi 2.Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.384
90. Adana'da Ambalajlı ve Açıkta Satılan Salamların Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi
3. Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.52, (Özet Bildiri)
93. Adana Kebaplarının Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.950-953, (Tam Metin Bildiri)
94. Geleneksel Bir Ürün:Simit
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1064-1067, (Tam Metin Bildiri)
95. Bici Bici?nin Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.955-958, (Tam Metin Bildiri)
96. Mikrobiyal Biyoteknoloji
Çukurova 1.Biyoteknoloji Günleri, Adana, Türkiye, 21 - 22 Mart 2013, (Tam Metin Bildiri)
98. Su, Sirke ve Ticari Sanitizer ile Yıkamanın Ispanak Mikroflorası Üzerine Etkisi
3.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.86, (Özet Bildiri)
99. Adana Piyasasında Satışa Sunulan Tavuklardan Listeria spp. İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Bir Araştırma
7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.113, (Özet Bildiri)
100. ?Zeytin ve Zeytinyağında Mikotoksin Problemi
7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.124, (Özet Bildiri)
102. The use of Propolis as an alternative to antibiotic growth promoters in broiler diets
Book of Abstracts, XXIII World?s Poultry Congress, Brisbane, Avustralya, 30 Haziran - 04 Temmuz 2008, ss.482, (Tam Metin Bildiri)
103. ?Adana Piyasasında Satışa Sunulan Yaş ve Kuru Üzümlerde Okratoksin A Varliğı
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.211, (Özet Bildiri)
106. Determination of ochratoxin A by ELISA and isolation of moulds from grapes and raisins sold in markets and bazaar
2nd Open Seminar arranged by SAFOODNET- Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candidate Countries, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Ekim 2007, ss.106, (Tam Metin Bildiri)
107. Adsorption of ochratoxin A by Saccharomyces cerevisiae
29th Mycotoxin Workshop, Fellbach, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2007, cilt.1, sa.1, ss.138, (Özet Bildiri)
108. Removal of aflatoxin B1 by Lactobacillus and Bifidobacterium strains
29th Mycotoxin Workshop, Fellbach, Almanya, 14 - 16 Mayıs 2007, cilt.1, sa.1, ss.139, (Özet Bildiri)
109. Investigation of moulds in salted yoghurts (concentrated yoghurt).
). Microbial Contaminats and Contaminaton Routes in Food Industry-Material Seminar., Espoo, Finlandiya, 22 - 23 Ocak 2007, ss.7, (Özet Bildiri)
121. Geleneksel, Ekstra Geleneksel ve Ev Tipi Reçellerin Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.211-214, (Tam Metin Bildiri)
126. The Effects of Using Different Production Methods and Commercial Cultures on the Microbiological Properties of Ayran.
Int. Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.369-372, (Tam Metin Bildiri)
127. Antifungal activity production methods and commercial cultures on the microbiological properties of Ayran
International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.369-371, (Tam Metin Bildiri)
129. Antifungal Activity Of Several Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Stuttgart, Almanya, 25 - 27 Eylül 2003, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
130. Mikrodalgada Kavurmanın Aflatoksin B1 Üzerine Etkisinin Yerfıstıklarında Araştırılması
1. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Eylül 2003, ss.178, (Özet Bildiri)
134. Yumurta Akının Bacillus Üzerine Antimikrobiyal Etkisi
11. Kükem Kongresi, Isparta, Türkiye, 6 - 09 Eylül 1999, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
135. Olgunlaştırılmış Urfa Peynirlerinde Mikrobiyolojik Bir Çalışma
Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.337-346, (Tam Metin Bildiri)
136. Olgunlaştırılmış Urfa Peynirlerinde Mikrobiyolojik bir Çalışma
Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.337-346, (Tam Metin Bildiri)
137. Taze Urfa Peynirlerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Bazı Patojen Bakterilerin Aranması
V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ?Geleneksel Süt Ürünleri?, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.315-327, (Tam Metin Bildiri)
138. Taze Urfa Peynirlerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Bazı Patojen Bakterilerin Aranması
Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. Geleneksel Süt Ürünleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.315-317, (Tam Metin Bildiri)
139. Hazır Yiyecek ve Mezelerde Salmonella, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes Gibi Gıda Zehirlenmelerine Neden Olan Bazı Bakterilerin İzolasyonu Ve Tanımlanmaları
Gıda Mühendisliği ll. Ulusal Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Eylül 1997, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
140. Hazır Yiyecek ve Mezelerde Salmonella Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes Gibi Gıda Zehirlenmelerine Neden Olan Bazı Bakterilerin İzolasyonu ve Tanımlanması
Gıda Mühendisliği lll. Ulusal Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Eylül 1997, ss.433-438, (Tam Metin Bildiri)
141. Bazı Fermente Gıdalardan Öldürücü Mayaların (Killer Yeast) İzolasyonu ve Fermente Ürünlerde Starter Kültür Olarak Kullanma Olanaklarının Araştırılması
Gıda Mühendisliği lll. Ulusal Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Eylül 1997, ss.63-69, (Tam Metin Bildiri)
142. . Bazı Fermente Gıdalardan Öldürücü Mayaların(Killer Yeast) İzolasyonu Ve Fermente Ürünlerde Starter Kültür Olarak Kullanma Olanaklarının Araştırılması
Gıda Mühendisliği ll. Ulusal Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 23 Eylül 1994, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
17
2. Kooperatifçilik ve Küçük Aile İşletmeciliği
Karmatsan Basım Yayın Matbaacılık Promosyon ve Reklam Ürünleri Limited Şirketi, Ankara, 2022
3. Gıda Kaynakli Hastaliklar Ve Yapilması Gereken İşlemler Çerçevesinde Önemli Yasal Mevzuat Başliklari İçeren Kılavuz
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, 2022
5. Devam Formülü Ürününde Cronobacter sakazakii Nedeni ile Geri çağırma Tatbikatı: Vaka Analizi
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Neriman Bağdatlıoğlu, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.140-148, 2022
7. Yasal Mevzuat Çerçevesinde Gıda Güvenilirliği
SİDAS Medya Ltd. Şti., 2019
9. Var.quotYasal Mevzuat Çerçevesinde Gıda Güvenilirliği
SİDAS Medya Ltd. Şti, İzmir, 2019
13. First Report of Mycotoxins in Second Peanuts Crop in Adana and Osmaniye at Harvest, Drying, Prestorage and Storage Periods
InTech Open Book Stats; AFLATOXIN CONTROL, ANALYSIS, DETECTION AND HEALTH RISKS, Lukman Bola Abdulrauf, Editör, Croatia Legal Deposit, Zagreb, ss.193-209, 2017
14. The new approach: The control of aflatoxin contamination at harvest, drying, pre-storage and storage periods in peanut
AFLATOXIN CONTROL, ANALYSIS, DETECTION AND HEALTH RISKS, Lukman Bola Abdulra’uf, Editör, Printed in Croatia Legal deposit, ss.45-67, 2017
15. Tatlıcılık" SokaktaYaşayan
Tatlıcılık Eğitimi Kitabı, Adana, 2006
16. Kebapçılık" SokaktaYaşayan
Kebapçılık Eğitimi Kitabı, Adana, 2006
17. 1.Bölgesel Öğrenci Gıda Sempozyumu Bildiri Kitabı
Serdar Ofset Matbaacılık, Adana, 2003
Bilirkişi Raporları
5
3. KONTAMİNE OLMUŞ MEYVE VE SEBZE TÜKETİMİNDEN KAYNAKLANAN NOROVİRÜS ZEHİRLENMELERİ VE ÖNLEME YOLLARI
Bahçe, 2015 (Hakemli Dergi)
4. Effect of storage time and concentration of aflatoxin M1 on toxin binding capacity of L acidophilus in fermented milk product
JOURNAL OF AGRICULTURALSCIENCE AND TECHNOLOGY, 2015 (SCI-Expanded)