Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Çeşitli Gıdalardan Farklı Besiyerleri Kullanılarak İzole Edilen Küflerden Aspergillusların Klasik ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması
-
2024 - Devam Ediyor 2023 Depreminde Etkilenen İllerdeki Suların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
-
2023 - Devam Ediyor Çeşitli Gıdalardan İzole Edilen Aspergillus section Flavi İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu, Aflatoksin Biyosentez Genlerinin Tespiti ve Aflatoksin Üretme Süreçlerinin İncelenmesi
-
2023 - Devam Ediyor Beyaz Peynir ve Yoğurt Üretiminde Starter Kültür Olarak Kullanılan Laktik Asit Bakterileri Üzerine Spirulina Platensisin Etkisi
-
2023 - Devam Ediyor Buğday Tanelerinden Aflatoksijenik Aspergillus Section Flavi İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu
-
2023 - Devam Ediyor Şekerli Ürünlerin TGK Mikrobiyolojik Kriterler ve Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğine Uygunluğunun Araştırılması
-
2022 - Devam Ediyor A Study of Bacteriophage Usage on Vegetative Spore And Biofilms of C. Perfringens In Vitro and In Situ Conditions
-
2022 - Devam Ediyor Yeşil mikroalg Tetraselmis suesica Chlorophyceae dan izole edilen biyoaktif bileşiklerin mikrobiyal keratit etkenleri üzerine antimikrobiyal etkilerinin ve antioksidan özelliklerinin invitro koşullarda incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
IŞIK O. (Yürütücü), IŞIK P., USLU L., VAR I., YAŞA KAFKAS N. E., YAŞA ÖZTÜRK G.
-
2022 - Devam Ediyor Süt Ürünlerinde Görülen Geç Şişme Probleminin Çözümünde Bazı Antimikrobiyal Özellikteki Maddelerin Kullanımı
-
2021 - Devam Ediyor Boosting Adult Education in Organic Farming
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLTEKİN U. (Yürütücü), BERBEROĞLU S., VAR I., YÜKSEL G., TİYEKLİ E., KOLAŞİN R.
-
2019 - Devam Ediyor Alata'da Tescil Edilen Yeni Mandarin Çeşitlerinin ve Mutasyon Islahı ile Elde EdilenBazı Ümitvar Mandarin BireylerininBiyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi.
-
2018 - Devam Ediyor Boosting Adult Education In Organic Farming. BioFarm. ERASMUS+ Project. Exchange of Good Practices
-
2018 - Devam Ediyor Mısır Alanlarında ve Depolama Şartlarında Aflatoksin Oluşumunun Azaltılmasına Yönelik Apatojenik Aspergillus flavus'un Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2017 - Devam Ediyor Bakteriyofajların Bazı Gıdalardan ve Gıda İşletmelerinden İzole Edilen Listeria spp ve Listeria Biyofilmi Üzerine Etkisi
-
2022 - 2024 Mycobacterium tuberculosis complex Suşlarında Pirazinamid Direncinin Genetik mekanizması ve Bedakulin Direnci Arasındaki İlişkinin Moleküler Yöntemlerle Sorgulanması
-
2018 - 2024 Gıda Örneklerinde Norovirüs ve Rotavirüslerin Moleküler ve Serolojik Yöntemler ile Saptanması Karakterizasyonu ve Virüsler Üzerine Dezenfektanların Etkilerinin Belirlenmesi
-
2020 - 2023 Çeşitli Yemeklik Sıvı Yağlarda Mikotoksin Varlığının Araştırılması
-
2017 - 2023 Farklı Yağ Ekstraksiyon Yöntemlerinin ve Bazı Rafinasyon İşlem Basamaklarının Zeytinde Okratoksin A ve Antepfıstığında Aflatoksin Düzeylerine Etkisi
-
2018 - 2021 Pirinç Unu ve Pirinç Unu Bazlı Gıda Örneklerinden İzole Edilecek Bacillus cereusun Klasik ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması
-
2018 - 2021 Boosting Adult Education in Organic Farming (BioFarm)
-
2016 - 2021 YER FISTIĞI VE AYÇİÇEĞİ YAĞI ELDESİNDE FARKLI EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİNİN AFLATOKSİNLERİN YAĞA GEÇİŞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
-
2019 - 2020 Bebek Mamaları ve Pirinç Unlarının Bazı Mikrobiyal Patojenler C sakazakii ve Okratoksin A Varlığı Açısından Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
VAR I. (Yürütücü), UÇKUN GÜLER O., ÇETİNKAYA A., TEKİN A., HESHMATI B., ÖZÇAKMAK S.
-
2018 - 2019 Yerfıstığı ve Ayçiçeği Yağı Prosesinde Kullanılan Ekstraksiyon Yöntemlerinin Aflatoksin Konsantrasyonu Üzerine Etkisi
-
2017 - 2019 Ç.Ü. Ziraat Fakültesi 50. Yılı Kutlama Çalıştayı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAMBEROĞLU M. A. (Yürütücü), VAR I., BOSTAN BUDAK D., ÖNDER D., SİREL B., GÜLTEKİN U.
-
2017 - 2019 Combination of antituberculosis drugs with pomegranate against Multidrug resistant TB and examination of the influence of this mix on resistant and efflux pump genes
-
2017 - 2018 Requirement of an intelligent food packaging under modified atomosphere conditions
-
2017 - 2018 Gıda ve Klinik Örneklerden İzole Edilen Escherichia coli Suşlarında Ototransporter Adeziv Proteinlerin PCR ile Belirlenmesi ve Filogenetik İlişkilerinin PFGE ile Tespiti
-
2017 - 2018 Gıda ve Ekstraintestinalİntestinal Klinik Örneklerden İzole Edilen Escherichia Coli Suşlarında Siderefor Reseptörlerinin PCR ile Araştırılması ve Filogenetik İlişkilerinin PFGE ile Tespiti
-
2017 - 2018 Adanada tüketime sunulan bazı balıkların Aeromanas hydrophila açısından değerlendirilmesi
-
2016 - 2018 Ekmek Yapım Aşamasında Fermantasyon ve Pişirmenin Okratoksin A Üzerine Etkisinin İncelenmesi
-
2015 - 2018 Çeşitli Gıdalardan İzole Edilen Listeria spp.'ler Üzerine Bakteriyofajların Antilisteriyal Aktivitelerinin İncelenmesi
-
2014 - 2018 Turunç Ekşisi, Nar Ekşisi ve Erik Ekşisinin Bazı Gıda Patojenleri (Salmonella, E.coli, Listeria spp., S.aureus) Üzerine Antimikrobiyal Etkisi
-
2017 - 2017 Osmaniye İlinde Yetiştirilen Yerfıstıklarının Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması
-
2015 - 2017 Türkiye'de Hane Halkı Gıda İsrafının Boyutları TÜBİTAK SOBAG Projesi
-
2015 - 2017 Farklı Hasat Zamanlarının Bazı Badem Çeşitlerinde Aflatoksin Oluşumuna Etkileri
-
2015 - 2017 Yerfıstığı Alanlarında Aflatoksin Oluşumunun Azaltılmasına Yönelik Apatojenik Aspergillus flavus?un Biyolojik Mücadelede Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2015 - 2016 ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Mikrobiyoloji Laboratuvarı'ndaki Alet Tamiratı ve Cihazlarının Elektrik Sistemlerine Uygunluğunun Sağlanması
-
2015 - 2016 Investigation of the Microbial Quality of theTraditional Simit Sold in Adana Turkey
-
2013 - 2016 Ekmek Yapımı Süresince Okratoksin A Yıkımı Üzerine Bir Araştırma
-
2013 - 2015 Tavuk İşletmelerinden ve Tavuklardan İzole Edilen Listeria Spp. Türleri Üzerine Listex P100 Bakteriyofajının Etkisi
-
2013 - 2015 Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hizyen Koşullarının ve Kullanılan
-
2013 - 2014 Farklı Kavlatma Yöntemlerinin Antepfıstığı Meyvelerinde Aflatoksin Oluşumuna Etkileri
-
2012 - 2012 Farklı Ambalaj ve Gaz Kompozisyonları ile Modifiye Atmosferde Paketlenen Mantının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerindeki Değişmeler
-
2012 - 2012 Tavuk etinden Listeria spp. Izolasyonu ve tanımlanması
-
2012 - 2012 Adana`da Fırın ve Marketlerde Satışa Sunulan Ekmeklerde OTA Varlığının HPLC Yöntemi ile Araştırılması
-
2012 - 2012 Tavuklardan Listeria spp. ve Campylobacter spp.İzolasyonu ve Tanımlaması
-
2010 - 2011 Sağlıklı Genç Nesiller ! Adana merkezdeki İ.Ö okullarında 5000 öğrenci 6-7-8 Sınıf öğrencileri
-
2010 - 2010 Dondurmalardan Listeria spp.?lerin izolasyonu ve tanımlanması üzerinde bir araştırma
-
2010 - 2010 Dondurmalardan izole edilen Listeria spp.?lerin klasik ve moleküler yöntemle tanımlanması
-
2010 - 2010 Tavuk etinden termofilik Campylobacter türlerinin izolasyonu ve tanımlanması
-
2009 - 2009 Yaş üzüm, kuru üzüm ve şaraplarda Okratoksin A Varlığının Belirlenmesi
-
2008 - 2009 Adana?da Yaşayan İşsiz Genç ve Kadınların İstihdamının Meslek ve İş Uyumu Eğitimiyle Desteklenmesi
-
2007 - 2007 Adana?da Bazı Marketlerde Satışa Sunulan Çekirdeksiz Kuru Üzümlerde Okratoksin A Varlığının HPLC Yöntemi İle Araştırılması
-
2006 - 2007 Gıda Laboratuarlarında İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) ve Akreditasyon
-
2006 - 2006 Parça et ve kıymalarda erik ekstraktı, Nar Ekşisi ve Limon Tuzunun Antimikrobiyal etkisi
-
2006 - 2006 Oligofruktoz ve İnülinin Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum?un Gelişimi ve Canlılığı üzerine Etkisi
-
2006 - 2006 Piyasada bulunan yaş ve kuru üzümlerden küf izolasyonu ve Okratoksin A?nın ELIISA yöntemi ile Saptanması
-
2005 - 2006 Sokaktan Geleceğe: Sokakta Yaşayan/Çalışan Çocuklara Mesleki Beceri Kazandırma ve Sosyal Uyum Projesi
-
2004 - 2006 Okratoksin A?nın Detoksifikasyonunda Mayaların ve Adsorbent Maddelerin Kullanımı
-
2005 - 2005 Çiğ Köfte Yapımında Erik ekstraktı, Nar Ekşisi ve Limon Suyu Kullanımının Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması
-
2005 - 2005 Tahin Helvalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Salmonella spp. İzolasyonu
-
2005 - 2005 Bazı Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Lactobacillus ve Bifidobacterium Suşlarının Kullanımı
-
2001 - 2003 Probiyotik Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin Detoksifikasyonu Üzerine Etkisi,
-
2002 - 2002 Sorbik Asit ve Natamisinin Laktik Asit Bakterileri ve Yoğurt Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
-
2002 - 2002 Lizozimin Clostridium tyrobutyricum Üzerine Etkisinin Laboratuvar Koşullarında ve Üründe Araştırılması
-
2002 - 2002 Yer Fıstığında Aflatoksin B1?in Toksik Etkisinin Giderilmesinde Geleneksel Kavurma ve Mikrodalgada Isıtmanın Etkisi
-
2002 - 2002 Bazı Probiotik Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1?e Bağlanma Kapasitesinin ve Aspergillus flavus?un aflatoksin B1 oluşturma Kabiliyeti Üzerine Etkilerinin Araştırılması
-
2001 - 2001 Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Stabilizör Kullanımının ve Pastörizasyon Normunun Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2001 - 2001 Adana Piyasasında Satılan Çeşitli Pastalarda Bazı Patojen Mikroorganizma ve Rop Sporu Varlığının Araştırılması
-
2001 - 2001 Türk Tipi Fermente Sucuklardan Küflerin İzolasyonu, Tanımı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2000 - 2000 Mikrodalganın Salmonella enteritidis üzerine Etkisinin Kıyma Örneklerinde Araştırılması
-
2000 - 2000 Yumurta Akı lizoziminin Bacillus subtilis?in Gelişimi Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Modellenmesi
-
1999 - 1999 Kuru İncirlerdeki Aflatoksin Sorunu ve Bu Sorunu Yaratan Küflerin İzolasyonu, Tanımlanması ve Toksinlerin Belirlenmesi
-
1998 - 1998 Ambalajlı ve Ambalajsız Un ve Ekmeklerin Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü
-
1998 - 1998 Urfa Piyasasında Satılan Taze Beyaz Peynirlerde Mikroflora Tespiti ve Bazı patojenlerin İzolasyon ve Tanımlanmaları
-
1998 - 1998 Urfa Piyasasında Satılan Olgunlaştırılmış Beyaz Peynirlerde Mikroflora Tespiti ve Bazı patojenlerin İzolasyon ve Tanımlanmaları
-
1996 - 1996 Mono-ADP-Ribosyl Transferaz Enziminin Schizosacchoromyces pombe? den Saflaştırılarak eldesi
-
1995 - 1996 Bazı gıdalardan öldürücü mayaların (killer yeasts) izolasyonu ve starterkültür olarak kullanma olanakları