-
2024 - Devam Ediyor Çeşitli Gıdalardan Farklı Besiyerleri Kullanılarak İzole Edilen Küflerden Aspergillusların Klasik ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması
-
2023 - Devam Ediyor Çeşitli Gıdalardan İzole Edilen Aspergillus flavus İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu, Aflatoksin Biyosentez Genlerinin Tespiti ve Aflatoksin Üretme Süreçlerinin İncelenmesi
-
2022 - Devam Ediyor A Study of Bacteriophage Usage on Vegetative Spore And Biofilms of C. Perfringens In Vitro and In Situ Conditions
-
2019 - Devam Ediyor Alata'da Tescil Edilen Yeni Mandarin Çeşitlerinin ve Mutasyon Islahı ile Elde EdilenBazı Ümitvar Mandarin BireylerininBiyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi.
-
2018 - Devam Ediyor Boosting Adult Education In Organic Farming. BioFarm. ERASMUS+ Project. Exchange of Good Practices
-
2018 - Devam Ediyor Mısır Alanlarında ve Depolama Şartlarında Aflatoksin Oluşumunun Azaltılmasına Yönelik Apatojenik Aspergillus flavus'un Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2025 - 2025 Çeşitli Gıdalardan Aspergillus section Flavi İzolasyonu ve Tanımlaması
-
2024 - 2025 2023 Depreminde Etkilenen İllerdeki Suların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
VAR I. (Yürütücü), Sucu B., ÖZÇAKMAK S., SAGHROUCHNI H., ÖZÇAKMAK S.
-
2023 - 2025 Beyaz Peynir ve Yoğurt Üretiminde Starter Kültür Olarak Kullanılan Laktik Asit Bakterileri Üzerine Spirulina Platensisin Etkisi
-
2023 - 2025 Şekerli Ürünlerin TGK Mikrobiyolojik Kriterler ve Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğine Uygunluğunun Araştırılması
-
2022 - 2025 Yeşil mikroalg Tetraselmis suesica Chlorophyceae dan izole edilen biyoaktif bileşiklerin mikrobiyal keratit etkenleri üzerine antimikrobiyal etkilerinin ve antioksidan özelliklerinin invitro koşullarda incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
IŞIK O. (Yürütücü), IŞIK P., USLU L., VAR I., YAŞA KAFKAS N. E., YAŞA ÖZTÜRK G.
-
2021 - 2025 Boosting Adult Education in Organic Farming
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜLTEKİN U. (Yürütücü), BERBEROĞLU S., VAR I., YÜKSEL G., TİYEKLİ E., KOLAŞİN R.
-
2023 - 2024 Buğday Tanelerinden Aflatoksijenik Aspergillus Section Flavi İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu
-
2022 - 2024 Mycobacterium tuberculosis complex Suşlarında Pirazinamid Direncinin Genetik mekanizması ve Bedakulin Direnci Arasındaki İlişkinin Moleküler Yöntemlerle Sorgulanması
-
2018 - 2024 Gıda Örneklerinde Norovirüs ve Rotavirüslerin Moleküler ve Serolojik Yöntemler ile Saptanması Karakterizasyonu ve Virüsler Üzerine Dezenfektanların Etkilerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2024 Bakteriyofajların Bazı Gıdalardan ve Gıda İşletmelerinden İzole Edilen Listeria spp ve Listeria Biyofilmi Üzerine Etkisi
-
2020 - 2023 Çeşitli Yemeklik Sıvı Yağlarda Mikotoksin Varlığının Araştırılması
-
2019 - 2023 Çeşitli Gıdalarda Küf Varlığının Belirlenmesi İçin Kullanılan Farklı İçeriğe Sahip Besiyerlerinin Etkinliğinin Araştırılması
-
2017 - 2023 Farklı Yağ Ekstraksiyon Yöntemlerinin ve Bazı Rafinasyon İşlem Basamaklarının Zeytinde Okratoksin A ve Antepfıstığında Aflatoksin Düzeylerine Etkisi
-
2018 - 2021 Pirinç Unu ve Pirinç Unu Bazlı Gıda Örneklerinden İzole Edilecek Bacillus cereusun Klasik ve Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması
-
2018 - 2021 Boosting Adult Education in Organic Farming (BioFarm)
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi
Gültekin U., Berberoğlu S., Var I., Yüksel G., Kolaşin R., Tiyekli E.
-
2016 - 2021 YER FISTIĞI VE AYÇİÇEĞİ YAĞI ELDESİNDE FARKLI EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİNİN AFLATOKSİNLERİN YAĞA GEÇİŞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
-
2019 - 2020 Bebek Mamaları ve Pirinç Unlarının Bazı Mikrobiyal Patojenler C sakazakii ve Okratoksin A Varlığı Açısından Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
VAR I. (Yürütücü), UÇKUN GÜLER O., ÇETİNKAYA A., TEKİN A., HESHMATI B., ÖZÇAKMAK S.
-
2018 - 2019 Yerfıstığı ve Ayçiçeği Yağı Prosesinde Kullanılan Ekstraksiyon Yöntemlerinin Aflatoksin Konsantrasyonu Üzerine Etkisi
-
2017 - 2019 Ç.Ü. Ziraat Fakültesi 50. Yılı Kutlama Çalıştayı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KAMBEROĞLU M. A. (Yürütücü), VAR I., BOSTAN BUDAK D., ÖNDER D., SİREL B., GÜLTEKİN U.
-
2017 - 2019 Combination of antituberculosis drugs with pomegranate against Multidrug resistant TB and examination of the influence of this mix on resistant and efflux pump genes
-
2017 - 2018 Requirement of an intelligent food packaging under modified atomosphere conditions
-
2017 - 2018 Gıda ve Klinik Örneklerden İzole Edilen Escherichia coli Suşlarında Ototransporter Adeziv Proteinlerin PCR ile Belirlenmesi ve Filogenetik İlişkilerinin PFGE ile Tespiti
-
2017 - 2018 Gıda ve Ekstraintestinalİntestinal Klinik Örneklerden İzole Edilen Escherichia Coli Suşlarında Siderefor Reseptörlerinin PCR ile Araştırılması ve Filogenetik İlişkilerinin PFGE ile Tespiti
-
2017 - 2018 Adanada tüketime sunulan bazı balıkların Aeromanas hydrophila açısından değerlendirilmesi
-
2016 - 2018 Ekmek Yapım Aşamasında Fermantasyon ve Pişirmenin Okratoksin A Üzerine Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
VAR I. (Yürütücü), sağlam s., atasever savaş ö., uçkun o.
-
2015 - 2018 Çeşitli Gıdalardan İzole Edilen Listeria spp.'ler Üzerine Bakteriyofajların Antilisteriyal Aktivitelerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
VAR I. (Yürütücü), Sağlam S., Heshmati B.
-
2014 - 2018 Turunç Ekşisi, Nar Ekşisi ve Erik Ekşisinin Bazı Gıda Patojenleri (Salmonella, E.coli, Listeria spp., S.aureus) Üzerine Antimikrobiyal Etkisi
-
2017 - 2017 Osmaniye İlinde Yetiştirilen Yerfıstıklarının Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması
-
2015 - 2017 Türkiye'de Hane Halkı Gıda İsrafının Boyutları TÜBİTAK SOBAG Projesi
-
2015 - 2017 Farklı Hasat Zamanlarının Bazı Badem Çeşitlerinde Aflatoksin Oluşumuna Etkileri
-
2015 - 2017 Yerfıstığı Alanlarında Aflatoksin Oluşumunun Azaltılmasına Yönelik Apatojenik Aspergillus flavus?un Biyolojik Mücadelede Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2015 - 2016 ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Mikrobiyoloji Laboratuvarı'ndaki Alet Tamiratı ve Cihazlarının Elektrik Sistemlerine Uygunluğunun Sağlanması
-
2015 - 2016 Investigation of the Microbial Quality of theTraditional Simit Sold in Adana Turkey
-
2013 - 2016 Ekmek Yapımı Süresince Okratoksin A Yıkımı Üzerine Bir Araştırma
-
2013 - 2015 Tavuk İşletmelerinden ve Tavuklardan İzole Edilen Listeria Spp. Türleri Üzerine Listex P100 Bakteriyofajının Etkisi
-
2013 - 2015 Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hizyen Koşullarının ve Kullanılan
-
2013 - 2014 Farklı Kavlatma Yöntemlerinin Antepfıstığı Meyvelerinde Aflatoksin Oluşumuna Etkileri
-
2012 - 2012 Farklı Ambalaj ve Gaz Kompozisyonları ile Modifiye Atmosferde Paketlenen Mantının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerindeki Değişmeler
-
2012 - 2012 Tavuk etinden Listeria spp. Izolasyonu ve tanımlanması
-
2012 - 2012 Adana`da Fırın ve Marketlerde Satışa Sunulan Ekmeklerde OTA Varlığının HPLC Yöntemi ile Araştırılması
-
2012 - 2012 Tavuklardan Listeria spp. ve Campylobacter spp.İzolasyonu ve Tanımlaması
-
2010 - 2011 Sağlıklı Genç Nesiller ! Adana merkezdeki İ.Ö okullarında 5000 öğrenci 6-7-8 Sınıf öğrencileri
-
2010 - 2010 Dondurmalardan Listeria spp.?lerin izolasyonu ve tanımlanması üzerinde bir araştırma
-
2010 - 2010 Dondurmalardan izole edilen Listeria spp.?lerin klasik ve moleküler yöntemle tanımlanması
-
2010 - 2010 Tavuk etinden termofilik Campylobacter türlerinin izolasyonu ve tanımlanması
-
2009 - 2009 Yaş üzüm, kuru üzüm ve şaraplarda Okratoksin A Varlığının Belirlenmesi
-
2008 - 2009 Adana?da Yaşayan İşsiz Genç ve Kadınların İstihdamının Meslek ve İş Uyumu Eğitimiyle Desteklenmesi
-
2007 - 2007 Adana?da Bazı Marketlerde Satışa Sunulan Çekirdeksiz Kuru Üzümlerde Okratoksin A Varlığının HPLC Yöntemi İle Araştırılması
-
2006 - 2007 Gıda Laboratuarlarında İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) ve Akreditasyon
-
2006 - 2006 Parça et ve kıymalarda erik ekstraktı, Nar Ekşisi ve Limon Tuzunun Antimikrobiyal etkisi
-
2006 - 2006 Oligofruktoz ve İnülinin Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum?un Gelişimi ve Canlılığı üzerine Etkisi
-
2006 - 2006 Piyasada bulunan yaş ve kuru üzümlerden küf izolasyonu ve Okratoksin A?nın ELIISA yöntemi ile Saptanması
-
2005 - 2006 Sokaktan Geleceğe: Sokakta Yaşayan/Çalışan Çocuklara Mesleki Beceri Kazandırma ve Sosyal Uyum Projesi
-
2004 - 2006 Okratoksin A?nın Detoksifikasyonunda Mayaların ve Adsorbent Maddelerin Kullanımı
-
2005 - 2005 Çiğ Köfte Yapımında Erik ekstraktı, Nar Ekşisi ve Limon Suyu Kullanımının Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması
-
2005 - 2005 Tahin Helvalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Salmonella spp. İzolasyonu
-
2005 - 2005 Bazı Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Lactobacillus ve Bifidobacterium Suşlarının Kullanımı
-
2001 - 2003 Probiyotik Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin Detoksifikasyonu Üzerine Etkisi,
-
2002 - 2002 Sorbik Asit ve Natamisinin Laktik Asit Bakterileri ve Yoğurt Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
-
2002 - 2002 Lizozimin Clostridium tyrobutyricum Üzerine Etkisinin Laboratuvar Koşullarında ve Üründe Araştırılması
-
2002 - 2002 Yer Fıstığında Aflatoksin B1?in Toksik Etkisinin Giderilmesinde Geleneksel Kavurma ve Mikrodalgada Isıtmanın Etkisi
-
2002 - 2002 Bazı Probiotik Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1?e Bağlanma Kapasitesinin ve Aspergillus flavus?un aflatoksin B1 oluşturma Kabiliyeti Üzerine Etkilerinin Araştırılması
-
2001 - 2001 Adana Piyasasında Satılan Çeşitli Pastalarda Bazı Patojen Mikroorganizma ve Rop Sporu Varlığının Araştırılması
-
2001 - 2001 Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Stabilizör Kullanımının ve Pastörizasyon Normunun Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2001 - 2001 Türk Tipi Fermente Sucuklardan Küflerin İzolasyonu, Tanımı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2000 - 2000 Mikrodalganın Salmonella enteritidis üzerine Etkisinin Kıyma Örneklerinde Araştırılması
-
2000 - 2000 Yumurta Akı lizoziminin Bacillus subtilis?in Gelişimi Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Modellenmesi
-
1999 - 1999 Kuru İncirlerdeki Aflatoksin Sorunu ve Bu Sorunu Yaratan Küflerin İzolasyonu, Tanımlanması ve Toksinlerin Belirlenmesi
-
1998 - 1998 Ambalajlı ve Ambalajsız Un ve Ekmeklerin Mikrobiyolojik Kalite Kontrolü
-
1998 - 1998 Urfa Piyasasında Satılan Taze Beyaz Peynirlerde Mikroflora Tespiti ve Bazı patojenlerin İzolasyon ve Tanımlanmaları
-
1998 - 1998 Urfa Piyasasında Satılan Olgunlaştırılmış Beyaz Peynirlerde Mikroflora Tespiti ve Bazı patojenlerin İzolasyon ve Tanımlanmaları
-
1996 - 1996 Mono-ADP-Ribosyl Transferaz Enziminin Schizosacchoromyces pombe? den Saflaştırılarak eldesi
-
1995 - 1996 Bazı gıdalardan öldürücü mayaların (killer yeasts) izolasyonu ve starterkültür olarak kullanma olanakları