Akademik Unvanlar
-
2017 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2011 - 2017 Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1996 - 2011 Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1996 Doktor
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1983 - 1996 Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2015 - Devam Ediyor Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı, Sağlık
Akademi Dışı Deneyim
-
1982 - 1983 Kalite Kontrol Mühendisi
Ticari Kuruluş Özel, Paksoy Yağ Fabrikası, Kalite Kontrol
Verdiği Dersler
-
Doktora Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler(
-
Yüksek Lisans Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler
-
Lisans Mikrobiyolojik Kalite Kontrol
-
Yüksek Lisans Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga- Mikroorganizma İlişkisi(
-
Lisans Hijyen-Sanitasyon
-
Yüksek Lisans Genel Mikrobiyoloji
-
Yüksek Lisans Gıdalarda Bozulmaya neden olan mikroorganizmalar ve Gıda kaynaklı patojenler
-
Yüksek Lisans Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri
-
Lisans Mesleki Deontoloji
-
Lisans Gıda Mikrobiyolojisi
-
Yüksek Lisans Mikroorganizma genetiği ve Genetik Manipülasyonlar
-
Yüksek Lisans Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga, Mikroorganizma İlişkisi
Yönetilen Tezler
-
Bakteriyofajların Bazı Gıdalardan ve Gıda İşletmelerinden İzole Edilen Listeria spp. ve Onların Oluşturduğu Listeria Biyofilmi Üzerine Etkisi
Var I. (Danışman)
S.SAĞLAM(Öğrenci), Doktora, 2024 -
Mycobacterium tuberculosis complex suşlarında pirazinamid direncinin genetik mekanizması ve bedakulin direnci arasındaki ilişkinin moleküler yöntemlerle sorgulanması
Var I. (Danışman)
H.GÖKAHMETOĞLU(Öğrenci), Doktora, 2024 -
Identification of efflux pump mutants and genetic variants conferring cross-resistance between bedaquiline and clofazimine in Mycobacterium tuberculosis clinical strains
Var I. (Danışman)
K.BALGOUTHI(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Çeşitli Gıdalarda Küf Varlığının Belirlenmesi İçin Kullanılan Farklı İçeriğe Sahip Besiyerlerinin Etkinliğinin Araştırılması
Var I. (Danışman)
S.SULTAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Gıda örneklerinde norovirüs ve rotavirüslerin moleküler ve serolojik yöntemler ile saptanması karakterizasyonu ve virüsler üzerine dezenfektanların etkilerinin belirlenmesi
Var I. (Danışman)
Ç.ÇELİK(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Bazı rafinasyon işlem basamakları ile yağ ekstraksiyon yöntemlerinin antep fıstığında toplam aflatoksin ve zeytinde okratoksin a düzeylerine etkisi
Var I. (Danışman)
A.TEKİN(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Pirinç unu ve pirinç unu bazlı gıda örneklerinden izole edilecek Bacillus cereus'un klasik ve moleküler yöntemlerle tanımlanması
Var I. (Danışman)
A.ÜN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Mersin merkez ilçelerinde yaşayan farklı sosyo -ekonomik düzeydeki kadınların yiyecek hazırlama, pişirme, saklama ve sunma uygulamaları üzerine bir araştırma
Var I. (Danışman)
T.ERTUĞRUL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Yer fıstığı ve ayçiçeği yağı eldesinde farklı ekstraksiyon yöntemlerinin aflatoksinlerin yağa geçişi üzerine etkileri
Var I. (Danışman)
O.UÇKUN(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Adana piyasasında satışa sunulan süt ve peynirlerde clostridium tyrobutyricum varlığının araştırılması
Var I. (Danışman)
E.BUDANUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Bakteriyofajların bazı gıda ve klinik örneklerden izole edilen Salmonella spp. ve Salmonella biyofilmi üzerine etkisi
Var I. (Danışman)
B.HESHMATI(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Investigation of the occurrence of siderophore genes in E. coli isolated from foodborne and clinical samples and identification of genotypic relationship of Escherichia coli by using PFGE method
Var I. (Danışman)
O.ALBARRI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Investigation of occurence of autotransporter genes in Escherichia coli isolated from clinical and food sources and identification of phylogenetic relationship of E.coli strains by using pfge method
Var I. (Danışman)
M.HASSAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Combination of anti-tuberculosis drugs with pomegranate juice against multidrug- resistant tb and examination of the influence of this mix on resistant and efflux pump genes
Var I. (Danışman)
M.ALMATAR(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Turunç, Nar, Erik ve Sumak Ekşilerinin Bazı Gıda Patojenleri(Salmonell, E.coli, Listeria spp., S.aureus) üzerine Antimikrobiyal Etkisi
İ.Değirmenci(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
"Adanada tüketime sunulan bazı balıkların Aeromanas hydrophila açısından değerlendirilmesi"
B.Başkaya(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Adana`da Fırın ve Marketlerde Satışa Sunulan Ekmeklerde OTA Varlığının HPLC Yöntemi ile Araştırılması
N.KOÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Ekmek Yapımı Süresince Okratoksin A Yıkımı Üzerine Bir Araştırma
Ö.ATASEVER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hijyen Koşullarının Belirlenmesi
Ç.ÇAĞRI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Tavuk İşletmelerinden ve Tavuk Etlerinden İzole Edilen Listeria spp. Türleri Üzerine Listex P100 Bakteriyofajının Etkisi
S.SAĞLAM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Farklı Ambalaj ve Gaz Kompozisyonları ile Modifiye Atmosferde Paketlenen Mantının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerindeki Değişmeler
S.UZUNLU(Öğrenci), Doktora, 2012 -
Dondurmalardan izole edilen Listeria spp.'lerin klasik ve moleküler yöntemle tanımlanması
M.F.(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Tavuk etinden termofilik Campylobacter türlerinin izolasyonu ve - tanımlanması
S.ERGELDİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Dondurmalardan Listeria spp.?lerin izolasyonu ve tanımlanması üzerinde bir Araştırma
A.TEKİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Adana?da Bazı Marketlerde Satışa Sunulan Çekirdeksiz Kuru Üzümlerde - Okratoksin A Varlığının HPLC Yöntemi İle Araştırılması
C.ÇELİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007 -
Bazı Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Lactobacillus ve Bifidobacterium Suşlarının Kullanımı
B.KABAK(Öğrenci), Doktora, 2007 -
Piyasada Bulunan Yaş ve Kuru Üzümlerden Küf İzolasyonu ve - Okratoksin A?nın ELISA Yöntemi ile Saptanması
D.YALÇINDAĞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Parça et ve kıymalarda erik ekstraktı, Nar ekşisi ve limon tuzunun Antimikrobiyal etkisi
F.YAPAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Tahin Helvalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Salmonella spp. İzolasyonu
F.GÖK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Yer Fıstığında Aflatoksin B1'in Toksik Etkisinin Giderilmesinde Geleneksel Kavurma ve Mikrodalgada Isıtmanın Etkisi
M.ÖZKARSLI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Lizozimin Clostridium tyrobutyricum Üzerine Etkisinin Laboratuvar Koşullarında ve Üründe Araştırılması
N.ÖZKUL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Mavi Yengeç (Callinectes sapidus RATHBUN,1986)Etinin Dondurularak Depolama Şartlarında Mikrobiyal Değişimlerinin İncelenmesi
VAR I. (Eş Danışman)
İ.TOPRAK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Bazı Probiotik Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1?e Bağlanma Kapasitesinin ve Aspergillus flavus?un aflatoksin B1 oluşturma Kabiliyeti Üzerine Etkilerinin Araştırılması
B.Kabak(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001 -
Dondurularak Depolanmış (-18oC) Sudak Filetolarında Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler
VAR I. (Eş Danışman)
İ.OLGUNOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001