Akademik Unvanlar
-
2017 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2011 - 2017 Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1996 - 2011 Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1996 Doktor
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1983 - 1996 Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2015 - Devam Ediyor Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı, Sağlık
Akademi Dışı Deneyim
-
1982 - 1983 Kalite Kontrol Mühendisi
Ticari Kuruluş Özel, Paksoy Yağ Fabrikası, Kalite Kontrol
Verdiği Dersler
-
Doktora Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler(
-
Yüksek Lisans Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler
-
Lisans Mikrobiyolojik Kalite Kontrol
-
Yüksek Lisans Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga- Mikroorganizma İlişkisi(
-
Lisans Hijyen-Sanitasyon
-
Yüksek Lisans Genel Mikrobiyoloji
-
Yüksek Lisans Gıdalarda Bozulmaya neden olan mikroorganizmalar ve Gıda kaynaklı patojenler
-
Yüksek Lisans Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri
-
Lisans Mesleki Deontoloji
-
Lisans Gıda Mikrobiyolojisi
-
Yüksek Lisans Mikroorganizma genetiği ve Genetik Manipülasyonlar
-
Yüksek Lisans Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga, Mikroorganizma İlişkisi
Yönetilen Tezler
-
Investigation of the occurrence of siderophore receptors in E.coli isolated from foodborne and clinical samples and identification of genotypic relationship of extra-intestinal pathogenic Escherichia coli by using PFGE method
O.Albarri(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Turunç, Nar, Erik ve Sumak Ekşilerinin Bazı Gıda Patojenleri(Salmonell, E.coli, Listeria spp., S.aureus) üzerine Antimikrobiyal Etkisi
İ.Değirmenci(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
"Adanada tüketime sunulan bazı balıkların Aeromanas hydrophila açısından değerlendirilmesi"
B.Başkaya(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Adana`da Fırın ve Marketlerde Satışa Sunulan Ekmeklerde OTA Varlığının HPLC Yöntemi ile Araştırılması
N.KOÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Ekmek Yapımı Süresince Okratoksin A Yıkımı Üzerine Bir Araştırma
Ö.ATASEVER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hijyen Koşullarının Belirlenmesi
Ç.ÇAĞRI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Tavuk İşletmelerinden ve Tavuk Etlerinden İzole Edilen Listeria spp. Türleri Üzerine Listex P100 Bakteriyofajının Etkisi
S.SAĞLAM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Farklı Ambalaj ve Gaz Kompozisyonları ile Modifiye Atmosferde Paketlenen Mantının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerindeki Değişmeler
S.UZUNLU(Öğrenci), Doktora, 2012 -
Tavuk etinden termofilik Campylobacter türlerinin izolasyonu ve - tanımlanması
S.ERGELDİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Dondurmalardan Listeria spp.?lerin izolasyonu ve tanımlanması üzerinde bir Araştırma
A.TEKİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Dondurmalardan izole edilen Listeria spp.'lerin klasik ve moleküler yöntemle tanımlanması
M.F.(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Bazı Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Lactobacillus ve Bifidobacterium Suşlarının Kullanımı
B.KABAK(Öğrenci), Doktora, 2007 -
Adana?da Bazı Marketlerde Satışa Sunulan Çekirdeksiz Kuru Üzümlerde - Okratoksin A Varlığının HPLC Yöntemi İle Araştırılması
C.ÇELİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007 -
Parça et ve kıymalarda erik ekstraktı, Nar ekşisi ve limon tuzunun Antimikrobiyal etkisi
F.YAPAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Piyasada Bulunan Yaş ve Kuru Üzümlerden Küf İzolasyonu ve - Okratoksin A?nın ELISA Yöntemi ile Saptanması
D.YALÇINDAĞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Tahin Helvalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Salmonella spp. İzolasyonu
F.GÖK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Lizozimin Clostridium tyrobutyricum Üzerine Etkisinin Laboratuvar Koşullarında ve Üründe Araştırılması
N.ÖZKUL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Mavi Yengeç (Callinectes sapidus RATHBUN,1986)Etinin Dondurularak Depolama Şartlarında Mikrobiyal Değişimlerinin İncelenmesi
VAR I. (Eş Danışman)
İ.TOPRAK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Yer Fıstığında Aflatoksin B1'in Toksik Etkisinin Giderilmesinde Geleneksel Kavurma ve Mikrodalgada Isıtmanın Etkisi
M.ÖZKARSLI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
Dondurularak Depolanmış (-18oC) Sudak Filetolarında Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler
VAR I. (Eş Danışman)
İ.OLGUNOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001 -
Bazı Probiotik Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1?e Bağlanma Kapasitesinin ve Aspergillus flavus?un aflatoksin B1 oluşturma Kabiliyeti Üzerine Etkilerinin Araştırılması
B.Kabak(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001