Prof. Dr. GÜLSÜN ÖZYURT


Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

İşleme Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Tarım Süt & Hayvancılık Bilimi, Tarım Bilimi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Beslenme Ve Diyetetik, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Çevre Bilimleri, Gıda Mühendisliği

E-posta: beklevik@cu.edu.tr
Web: https://avesis.cu.edu.tr//beklevik
Ofis: Ç.Ü. Su Ürünleri Fakültesi
Posta Adresi: Ç.Ü. Su ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi, Balcalı, ADANA

Metrikler

Yayın

186

Yayın (WoS)

66

Yayın (Scopus)

64

Atıf (WoS)

1055

H-İndeks (WoS)

26

Atıf (Scopus)

1238

H-İndeks (Scopus)

19

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

2604

Proje

43

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2005

1999 - 2005

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye

1995 - 1999

1995 - 1999

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye

1991 - 1995

1991 - 1995

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2005

2005

Doktora

Farklı Avlama Mevsimlerinin, Deniz Levreği (Dicentrarchus labrax L., 1758)?nin Kimyasal Kompozisyonu ve Dondurularak Depolamada (-18 oC) Kimyasal ve Duyusal Kalite Kriterlerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi

1999

1999

Yüksek Lisans

Alabalık Yemlerine Yapılan DL-Alanin ve Betain Katkısının Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Fingerliklerinin Gelişme ve Karkas Kompozisyonu Üzerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Su Ürünleri

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Çevre Bilimleri

Gıda Mühendisliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

2009 - 2014

2009 - 2014

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

2008 - 2009

2008 - 2009

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

2005 - 2008

2005 - 2008

Öğretim Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

1997 - 2005

1997 - 2005

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

Yönetimsel Görevler

Akademi Dışı Deneyim

1997 - Devam Ediyor

1997 - Devam Ediyor

Öğretim Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Öğretim Üyesi

Makaleler

Tümü (82)
SCI-E, SSCI, AHCI (65)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (66)
ESCI (1)
Scopus (64)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (11)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

0

0

3. pH Ayarlama Yöntemiyle Eksi Balığından (Equulites klunzingeri) Elde Edilen Proteinlerin Amino Asit Kompozisyonundaki Değişimler

ÖZYURT G.

5. Doğu Anadolu Bölgesi Su ürünleri sempozyumu, Elazığ, Türkiye, ss.342, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Chicken Frankfurther Production with Fish (Equulites klunzingeri) Protein Isolates and Determination of Nutritional Quality

ÖZYURT G., GAYDE Ç., ÖZOĞUL Y., UÇAR Y., DURMUŞ M., AKSUN E. T., et al.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.82, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

11. The Effects of Some Phenolic Compounds on Biogenic Amines Development in Lysine Decarboxylase Medium

Özkütük A. S., Özyurt G., Küley E., Köşker A. R., Özoğul F.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH 12 - 15 July 2018, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.15, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Amino Acid Compositions of Three Species Captured from Iskenderun Bay: Liza carinata, Chelon saliens and Sardinella aurita

Özyurt G., Özyurt C. E., Özkütük A. S.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH 12 - 15 July 2018, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.87, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. The impact of the addition of fish protein isolate on the oxidative stability of microencapsulated anchovy fish oil (Engraulis encrasicolus)

Özyurt G., Durmuş M., Uçar Y., Özkütük A. S., Özoğul Y.

2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology, 26th to 30th June 2018 Podgorica, Montenegro, Podgorica, Karadağ, 26 - 30 Haziran 2018, ss.1, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. Physical properties of microencapsulated anchovy fish oil with discard fish protein isolate

ÖZYURT G., DURMUŞ M., UÇAR Y., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y.

7th International Molecular Biology and Biotechnology, Konya, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.18, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. TRADITIONAL SEAFOOD- SUSHI

ÖZOĞUL Y., ÖZYURT G., DURMUŞ M., ÖZOĞUL İ.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. The effects of addition of fish protein isolate on the nutritive value of microencapsulated anchovy fish oil (Engraulis encrasicolus)

ÖZYURT G., DURMUŞ M., ÖZYURT C. E., UÇAR Y., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y.

The 4 th International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.129, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

21. IMPACT OF LOW-DOSE GAMMA IRRADIATION THE MICROBIAL QUALİTY OF FROG LEG (RANA ESCULENTA) DURING COLD STORAGE

ETYEMEZ BÜYÜKDEVECİ M., ÖZYURT G., KULEY BOĞA E.

6TH INTERNATIONAL MOLECULAR BIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY CONGRESS, AFYON, Türkiye, 22 - 25 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Impact of low dose gamma irradiation on the microbial quality of frog leg (Rana esculenta) during cold storage

ETYEMEZ BÜYÜKDEVECİ M., ÖZYURT G., KÜLEY BOĞA E.

6 th International Molecular Biology and Biotechnology Congres, 22 - 25 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species

ÖZOĞUL Y., Takadaş F., DURMUŞ M., UÇAR Y., ÖZYURT G., KÖŞKER A. R., et al.

ICFPSFS 2017: 19th International Conference on Food Product Safety in Food Science, Barselona, İspanya, 27 Temmuz - 28 Ağustos 2017, cilt.19, sa.7, ss.2431, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Changes in Biogenic Amine Concents of Acidified Mantis Shrimp during Ambient Storage

ÖZYURT G., AKSUN TÜMERKAN E. T., ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL F.

ICAFOF 2017 - International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. The Effects Of Lactic Acid Bacteria Isolated From Fish On Biogenic Amine Contents Of Fish Waste Silage

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., DURMUŞ M., ÖZOĞUL F., AKYOL İ.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.517, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

29. Changes in Biogenic Amine Contents of Acidified Mantis Shrimp during Ambient Storage

ÖZYURT G., AKSUN E. T., ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.212, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

30. Fatty Acid Profiles of Oils Extracted from Fish Silage Treated with Formic Acid and Different Bacteria Strains

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., UÇAR Y., POLAT A., ÖZOĞUL Y.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.443, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

31. Organic Acid Concentrations in Acid and Fermented Fish Silage Made from Equulites klunzingeri

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., UÇAR Y., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.211, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

32. Metal Concentrations in Fish Species from the Northeast Mediterranean Sea (Karataş and Iskenderun Bay) in the New Millennium

ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G., ÖZYURT C. E.

Ecology 2017 International Symposium, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

33. Determination of Pesticide Residue in Seyhan and Berdan Rivers

ŞİMŞEK A., POLAT A., ÖZYURT G.

ECOLOGY 2017 11-13 May, Kayseri TURKEY, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.508, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

34. Determination of Pesticide Residue in Seyhan and Berdan Rivers

ŞİMŞEK A., POLAT A., ÖZYURT G.

ECOLOGY 2017 11-13 May, Kayseri TURKEY, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.508, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

35. Amount of solid waste accumulated on the Çevlik coast (Northeast Mediterranean) after overflow and storm

ÖZYURT C. E., KİYAĞA V. B., BÜYÜKDEVECİ F., ÖZYURT G.

Ecology 2017 International Symposium, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

36. Metal Concentrations in Fish Species from the Northeast Mediterranean Sea (Karataş and Iskenderun Bay) in the New Millennium

ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G., ÖZYURT C. E.

Ecology 2017 International Symposium, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

37. Some Physical Properties of Microencapsulated Fish Oil with Bay Leaf Extracts

YEŞİLSU A. F., ÖZYURT G.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.676, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

38. The impact of fish protein isolate addition on the physical properties of chicken frankfurter during cold storage (4°C)

GAYDE Ç., AKSUN E. T., KÜLEY BOĞA E., ÖZYURT G.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.700, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

39. Determination Of Organic Acid Concentrations In Wet And Spray- Dried Fish Silage Prepared With Lactic Acid Bacteria

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., UÇAR Y., POLAT A., KÜLEY BOĞA E.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.144, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

40. Biogenic amine formations in wet and spray-dried fish (Equulites klunzingeri) silage prepared with lactic acid bacteria strains

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., ÖZOĞUL F.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.83, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

41. Determination Of Organic Acid Concentrations In Wet And Spray- Dried Fish Silage Prepared With Lactic Acid Bacteria

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., UÇAR Y., POLAT A., KÜLEY BOĞA E.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.144, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

42. The effects of vacuum packaging on shelf life of smoked and non smoked tilapia fillets

ÖZKÜTÜK A. S., POLAT A., ÖZYURT G.

FABA 2016 İnternational symposium on fisheries and aquatic sciences, 3 - 05 Kasım 2016

2016

2016

43. THE EFFECTS OF VACUUM PACKAGING ON SHELF LIFE OF SMOKED AND NON SMOKED TILAPIA Oreochromis niloticus L 1758 FILLETS

ÖZKÜTÜK A. S., POLAT A., ÖZYURT G.

FABA 2016 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, 2 - 05 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

44. QUALITY EVALUATION OF FISH OILS EXTRACTED FROM SILAGE TREATED WITH FORMIC ACID AND DIFFERENT BACTERIA STRAINS

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., UÇAR Y., DURMUŞ M.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.202-203, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

45. QUALITY EVALUATION OF FISH OILS EXTRACTED FROM SILAGE TREATED WITH FORMIC ACID AND DIFFERENT BACTERIA STRAINS

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., UÇAR Y., DURMUŞ M.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.202-203, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

46. ACIDIFICATION FOR STABILIZATION AND STORAGE OF MANTIS SHRIMP (Erugosquilla massavensis)

ÖZYURT G., AKSUN E. T., ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S.

", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.501, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

47. ACIDIFICATION FOR STABILIZATION AND STORAGE OF MANTIS SHRIMP (Erugosquilla massavensis)

ÖZYURT G., AKSUN E. T., ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S.

", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.501, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

48. ORGANIC ACID ACCUMULATION IN ACID AND FERMENTED FISH SILAGE MADE FROM FISH PROCESSING WASTE

ÖZYURT G., KÜLEY E., UÇAR Y., ÖZOĞUL F.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.507-508, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

51. THE NUTRITIONAL COMPOSITION AND THE CHANGES IN QUALITY PARAMETRES OF SMOKED EUROPEAN EEL (Anguilla anguilla) STORED AT +4?C

ÖZOĞUL Y., ÖZKÜTÜK A. S., POLAT A., ÖZYURT G.

International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics, Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 29 Ağustos 2016, ss.163, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

52. THE NUTRITIONAL COMPOSITION AND THE CHANGES IN QUALITY PARAMETRES OF SMOKED EUROPEAN EEL (Anguilla anguilla) STORED AT +4?C

ÖZOĞUL Y., ÖZKÜTÜK A. S., POLAT A., ÖZYURT G.

International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics, Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 29 Ağustos 2016, ss.163, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

53. THE COMPARISON OF THE FATTY ACID COMPOSITIONS OF FISH SILAGE OILS PREPARED FROM FISH WASTE TREATED WITH FORMIC ACID AND DIFFERENT BACTERIA STRAINS

ÖZYURT G., UÇAR Y., ÖZOĞUL Y.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 29 Ağustos 2016, ss.70, (Özet Bildiri)

2016

2016

54. Effects of Different Extraction Methods on the Fatty Acid Compositions of Fish Silage

ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G.

1st International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics, Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 Ağustos - 29 Eylül 2016, ss.154, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

56. Effects of Different Extraction Methods on the Fatty Acid Compositions of Fish Silage

ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G.

1st International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics, Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 Ağustos - 29 Eylül 2016, ss.154, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

62. İşleme atıklarından hazırlanan balık silajlarından geri kazanılan yağların karekterizasyonu

ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., Boga E. K.

Ulusal Tarım Kongresi, Afyon, Türkiye, 29 - 31 Ekim 2015, ss.75, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

64. Biyogenic amine content of fish products sold in Turkish market.

KÜLEY BOĞA E., ÖZYURT G., Ergüven M., Hayta H., ÖZKÜTÜK A. S.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.10, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

65. Fatty acid compositions of cyprinid fish oils Carassius gibelio

ÖZYURT G., ÖZOĞUL Y., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT C. E., ERGÜVEN M., UÇAR Y.

TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), 12 - 15 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

67. Fatty acid compositions of cyprinid fish oils (Carassius gibelio) extracted from silage treated with formic acid and different bacteria strains

ÖZYURT G., ÖZOĞUL Y., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT C. E., Ergüven M., UÇAR Y.

TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

68. The effect of lactic acid bacteria isolated from fish on microbiological quality of silage made from fish processing waste

ÖZYURT G., Boğa M., KÜLEY BOĞA E., ÖZKÜTÜK A. S., DURMUŞ M.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.42, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

69. Biogenic Amine Content of Fish Products Sold in Turkish Market.

KÜLEY BOĞA E., ÖZYURT G., Ergüven M., Hayta H., ÖZKÜTÜK A. S.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.10, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

72. Gama Işınlamanın Tütsülenmiş Alabalık (Oncorhynchus mykiss)Filetolarının Yağ Asidi Kalitesi Üzerine Etkileri

ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G., ÖZOĞUL Y.

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.465, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

75. Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria: Affected by Olive Leaf, Olive Cake and Black Water

KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., BALIKÇI E., ÖZYURT G., UÇAR Y., Küley F., et al.

ICFEB 2015 : 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, Çek Cumhuriyeti, 23 - 24 Mart 2015, ss.1201-1205, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

77. Effects of Gamma Irradiation on the Biogenic Amines Formation in Frog (Rana esculanta) Legs during Cold Storage (+2°C).

ÖZYURT G., Ergüven M., ÖZKÜTÜK A. S., ETYEMEZ M.

1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology, Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.74, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

78. Effects of Gamma Irradiation on the Biogenic Amines Formation in Frog (Rana Esculanta) Legs During Cold Storage (+2C)

Ergüven M., ÖZYURT G., ÖZKÜTÜK A. S., Etyemez M.

1st International Congress on Food Technology, Lefkoşe, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.100, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

86. Farklı Pişirme ve Yeniden Isıtma Yöntemlerinin Çipura (Sparus aurata)'ların Besin Kompozisyonu Üzerine Etkileri

ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G.

15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.173, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

87. Farklı Pişirme ve Yeniden Isıtma Yöntemlerinin Çipura (Sparus aurata)'ların Besin Kompozisyonu Üzerine Etkileri

ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G.

15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.173, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

88. Farklı Pişirme ve Yeniden Isıtma Yöntemlerinin Çipura (Sparus aurata)'ların Besin Kompozisyonu Üzerine Etkileri.

ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT G.

XV. Ulusal Su ÜrünleriSempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2009, ss.173, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

90. Keserbaş (Mullus barbatus) ve Çizgili Barbun (Upeneus moluccensis)'nun Mineral ve Vitamin İçerikleri.

ŞİMŞEK A., MANAŞIRLI M., ÖZYURT G.

XV. Ulusal Su ÜrünleriSempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2009, ss.516, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

93. Freshness assesment of red mullet (Mullus barbatus) and goatfish (Upeneus molucasus) stored in ice

ÖZYURT G., KÜLEY BOĞA E., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL F.

International Congress for Seafood Technology (ICST)., İzmir, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2008, ss.290, (Özet Bildiri)

2008

2008

94. Freshness assessment of red mullet (Mullus barbatus)and Goldband goatfish (Upeneus moluccensis) stored in ice

ÖZYURT G., BOĞA E., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL F.

1 st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.290, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

95. Freshness assessment of red mullet (mullus barbatus) and goldband goatfish (Upeneus moluccensis) stored in ice.

ÖZYURT G., BOĞA E., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL F.

1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.290, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

96. Aleminyum Folyoda Saklanan Deniz Levreklerinin Kas Dokusundaki Alüminyum Seviyelerinin İncelenmesi.

BEKLEVİK ÖZYURT G., ÖZOĞUL F., ÖZAK A. A.

XII. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Elazığ, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2003, ss.402-415, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

97. Soğukta Depolanan Sudaklarda Kimyasal ve Duyusal Değişimler

POLAT A., ÖZKÜTÜK A. S., BEKLEVİK ÖZYURT G.

XI. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Hatay, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2001, cilt.1, ss.415-425, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

98. Farklı Cezbedici Madde Katkılı Yemlerin Tilapia (O. aureus)'nın Gelişme ve Vücut Madde Bileşenlerine Etkileri

POLAT A., BEKLEVİK ÖZYURT G., KARAKAYA TOKUR B., ALTUN T.

X. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Adana, Türkiye, 22 - 24 Eylül 1999, cilt.1, ss.300-309, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

99. The Impotance of Betaine and Some Attractive Substances as Fish Feed Additives,Chairs, Options, Mediterranean's Feed Manufacturing in the Mediterranean Region

POLAT A., ÖZYURT G.

II KONGRES OF FEED MANUFACT OF MEDDITERRANEAN, Barcelona, İspanya, 25 - 27 Mart 1999, cilt.37, ss.217-220, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. DENİZEL KAYNAKLI ORGANİZMA METABOLİTLERİNİN VE SU ÜRÜNLERİ İŞLEME YAN ÜRÜNLERİNİN KOZMETİK/KOZMOSÖTİK ÜRÜNLERDE KULLANIMI

ÖZYURT G.

Ziraat ve Su Ürünlerinde Kavramsal ve Olgusal Yaklaşımlar, Banu YÜCEL, Mustafa Tolga TOLON, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.89-103, 2022

2020

2020

2. Advances in Discard and By-product Processing

Özyurt G., Özkütük A. S.

Innovative Technologies in Seafood Processing, Özoğul Yeşim, Editör, Crc Press, Florida, ss.323-345, 2020

Desteklenen Projeler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), TAKADAŞ F., Hamidy S. M., ÖZOĞUL F., KÜLEY E., KUVVETLİ Y., et al.

2017 - 2018

2017 - 2018

Ultra düşük sıcaklık derin dondurucu cihazı bakım onarımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

POLAT A. (Yürütücü), ÖZYURT G., UÇAR Y., AKSUN E. T., DURMUŞ M.

2017 - 2018

2017 - 2018

Yüksek devirli soğutmalı santrifüj şaft ve süspansiyon bakım onarımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÖZYURT G. (Yürütücü), UÇAR Y., AK B., DURMUŞ M.

2017 - 2018

2017 - 2018

Soğutmalı santrifüj cihazı motor bakım ve onarımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

IŞIK O. (Yürütücü), ÖZYURT G., AK B., UÇAR Y.

2014 - 2018

2014 - 2018

Doğal Antioksidanların Mikroenkapsüle Edilen Hamsi Yağlarının Oksidatif Stabiliteleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ÖZYURT G. (Yürütücü), Yeşilsu A. F.

2017 - 2017

2017 - 2017

Some Physical Properties of Microencapsulated Fish Oil with Bay Leaf Extracts

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÖZYURT G. (Yürütücü)

2015 - 2015

2015 - 2015

Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), KÜLEY BOĞA E., ÖZYURT G.

2014 - 2015

2014 - 2015

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi ABD labaratuvarlarının alt yapısının güçlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı

ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), ÖZYURT G., KÜLEY BOĞA E.

2013 - 2014

2013 - 2014

Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (1 Adet)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÖZYURT G. (Yürütücü)

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2012 - 2013

2012 - 2013

Makider

Yönetim Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mart 2015

Mart 2015

Journal of Food Quality

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2015

Mart 2015

Food Control

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2015

Şubat 2015

Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

International Journal of Food Properties

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

Food chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2014

Ekim 2014

Journal of Food Quality

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2014

Eylül 2014

Journal of Aquatic Food Product Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2014

Nisan 2014

Journal of Aquatic Food Product Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2014

Mart 2014

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2014

Ocak 2014

Food Chemistry

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2014

Ocak 2014

Journal of Food Quality

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2013

Nisan 2013

International Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2013

Mart 2013

Journal of the Science of Food and Agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2013

Mart 2013

Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2013

Mart 2013

African J Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2012

Nisan 2012

Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2012

Mart 2012

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2011

Şubat 2011

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2011

Ocak 2011

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2010

Kasım 2010

International Journal of Food Sciences and Nutrition

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2010

Mayıs 2010

Journal of the Science of Food and Agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2010

Nisan 2010

International Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2010

Nisan 2010

International Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2010

Mart 2010

European Food Research Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2010

Şubat 2010

Foods

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2009

Eylül 2009

Journal of Food Biochemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2009

Eylül 2009

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2009

Mart 2009

European Food Research Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2008

Aralık 2008

Journal of Muscle Foods

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2008

Temmuz 2008

International Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2008

Haziran 2008

Journal of Muscle Foods

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2008

Mayıs 2008

Journal of the Science of Food and Agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2006

Mart 2006

International Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2006

Şubat 2006

Aquaculture Research

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2005

Ocak 2005

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Danışmanlıklar

2013 - 2014

2013 - 2014

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

Sanayi Bakanlığı

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1060

h-indeksi (WOS): 17

Jüri Üyelikleri

Temmuz-2016

Temmuz 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Balcalı ADANA

Mart-2015

Mart 2015

Tez Savunma (Doktora)

- Çukurova Üniversitesi

Eylül-2011

Eylül 2011

Tez Savunma (Doktora)

- Çukurova Üniversitesi

Eylül-2011

Eylül 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Temmuz-2010

Temmuz 2010

Tez Savunma (Doktora)

- Mersin Üniversitesi

Haziran-2009

Haziran 2009

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi