Eğitim Bilgileri
1985 - 1993
1985 - 1993Doktora
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1976 - 1983
1976 - 1983Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, Türkiye
Yaptığı Tezler
1993
1993Doktora
İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen ve Farklı Materyallerde Olgunlaştırılan Tulum Peynirlerinin Özellikleri Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
1983 - Devam Ediyor
1983 - Devam EdiyorProf. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (61)
SCI-E, SSCI, AHCI (26)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
Scopus (24)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (21)
2022
20221. Bioactivity, volatile profile, and physicochemical properties of set-type yogurt enriched with European cranberrybush (Viburnum opulus L.) juice during storage
TAŞPINAR T., GÜVEN M., AĞÇAM E.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.1, 2022 (SCI-Expanded)
2019
20192. Physical, chemical, and sensory attributes of low-fat, full-fat, and fat-free probiotic set yogurts fortified with fiber-rich persimmon and apple powders
KARACA O. B., Saydam I. B., GÜVEN M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.43, sa.6, 2019 (SCI-Expanded)
2018
20183. Effects of Proteolytic and Lipolytic Enzyme Supplementations on Lipolysis and Proteolysis Characteristics of White Cheeses
KARACA O. B., GÜVEN M.
FOODS
, cilt.7, sa.8, 2018 (SCI-Expanded)
2017
20174. Farklı Stabilizör Kullanımının Yoğurt Dondurmalarının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri , cilt.32, sa.2, ss.37-46, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
20165. The Effects of The Combined Use of Salep and Locust Bean Gum with Some Stabilisers on The Properties of Kahramanmaraş Type Ice Creams.
KARACA O. B., GÜVEN M.
Journal of International Scientific Publications, Agriculture & Food , cilt.4, ss.327-338, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20166. REKONSTİTÜE YOĞURDUNUN ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE STABİLİZATÖR KULLANIMININ VE DEPOLAMA SÜRESİNİN ETKİLERİ
GÜVEN M., Nalchi M.
Ç.Ü. Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , cilt.34, sa.4, ss.1-10, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
20157. Ekzopolisakkarit üreten ve üretmeyen kültür kullanımının Tulum peynirlerinin serbest yağ asidi kompozisyonu üzerine etkileri
GÜVEN M., OLUK C. A.
Gıda , cilt.40, sa.4, ss.201-208, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
20148. Influence of exopolysaccharide-producing cultures on the volatile profile and sensory quality of low-fat Tulum cheese during ripening
Oluk A. C., GÜVEN M., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.67, sa.2, ss.265-276, 2014 (SCI-Expanded)
2014
20149. Proteolysis texture and microstructure of low-fat Tulum cheese affected by exopolysaccharide-producing cultures during ripening
Oluk A. C., GÜVEN M., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.49, sa.2, ss.435-443, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201410. Effect of Commercial Lipase and Protease Enzymes from Microbiological Sources on Properties of White Cheese
KARACA O. B., GÜVEN M.
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi , cilt.1, sa.1, ss.1080-1084, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201311. Textural properties and survival of Lactobacillus acidophilus, streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus of probiotic set yogurts produced by prebiotic stabilizers and different molasses types
KARACA O. B., SAYDAM I. B., Kahyaoǧlu T., ÜNAL E., ERGİNKAYA Z., GÜVEN M.
Journal of Food, Agriculture and Environment
, cilt.11, ss.199-203, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201312. Textural properties and survival of Lactobacillus acidophilus Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus of probiotic set yogurts produced by prebiotic stabilizers and different molasses types
OYA BERKAY K., İBRAHİM BAŞAR S., ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., GÜVEN M.
Journal of Food Agriculture and Environment
, cilt.3, sa.4, ss.199-203, 2013 (SCI-Expanded)
2012
201213. Stabilizör Kullanımının ve Pastörizasyon Normunun Dayanıklı Yoğurtların Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
VAR I., KAÇAR A., Hayaloğlu A. A., AKSAN E., GÜVEN M., SAHAN N., et al.
HR.Ü.Z.F. Dergisi , sa.6, ss.1-11, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201214. Physicochemical, mineral and sensory properties of set-type yoghurts produced by addition of grape, mulberry and carob molasses (Pekmez) at different ratios
KARACA O. B., SAYDAM I. B., GÜVEN M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.65, sa.1, ss.111-117, 2012 (SCI-Expanded)
2010
201015. Düşük Yağ Oranlı Kahramanmaraş Tipi Dondurma Üretiminde Emülgatör Kullanımının Dondurmaların Özellikleri Üzerine Etkileri
Güven M., KARACA O. B.
Gıda Dergisi , cilt.35, sa.2, ss.97-104, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
200916. The functional, rheological and sensory characteristics of ice creams with various fat replacers
KARACA O. B., GÜVEN M., Yasar K., Kaya S., Kahyaoglu T.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.62, sa.1, ss.93-99, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200917. Van ve Şırnak İllerinden Temin Edilen Kurutulmuş Yoğurtların (Kurut) Bileşim Özellikleri
GÜVEN M., KARACA O. B.
Gıda , cilt.34, sa.6, ss.367-372, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200818. EFFECT OF SINGLE STRAINS OF LACTOCOCCI ON MANUFACTURE AND CHEMICAL QUALITY OF FRESH BEYAZ PEYNIR, TURKISH WHITE-BRINED CHEESE
HAYALOĞLU A. A., GÜVEN M.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.37, sa.4, ss.485-495, 2008 (SCI-Expanded)
2008
200819. Influence of rennet concentration on ripening characteristics of Halloumi cheese
GÜVEN M., Cadun C., KARACA O. B., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.32, sa.5, ss.615-627, 2008 (SCI-Expanded)
2008
200820. Yağ İkame Maddelerinin Yağ Oranı Azaltılmış Maraş Usulü Dondurmaların Özellikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B., YAŞAR K.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.23, sa.1, ss.7-14, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200721. Cheeses of Turkey: 1. Varieties ripened in goat-skin bags
HAYALOGLU A. A., FOX P. F., Guven M., CAKMAKCI S.
LAIT
, cilt.87, sa.2, ss.79-95, 2007 (SCI-Expanded)
2006
200622. Effects of antifungal agent and packaging material on microflora of Kashar cheese during storage period
Var I., Erginkaya Z., Guven M., Kabak B.
FOOD CONTROL
, cilt.17, sa.2, ss.132-136, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200623. Kazeinat Kullanımının Beyaz Peynir Randımanı ve Özellikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., SAYDAM İ. B., KARACA O. B.
Gıda , cilt.31, sa.4, ss.187-194, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200624. The Effect of Starter Culture Level and Warming of Curd on The Properties of Semi-Hard Goat Cheese
GÜVEN M., KARACA O. B., SAYDAM İ. B., Cadun C.
Gıda , cilt.31, sa.2, ss.93-99, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200625. Influence of salt concentration on the characteristics of Beyaz cheese, a Turkish white-brined cheese
Guven M., YERLIKAYA S., HAYALOGLU A.
LAIT
, cilt.86, sa.1, ss.73-81, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200526. Influence of starters on chemical, biochemical, and sensory changes in Turkish White-brined cheese during ripening
HAYALOGLU A., Guven M., FOX P., MCCWEENEY P.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.88, sa.10, ss.3460-3474, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200527. The effect of inulin as a fat replacer on the quality of set-type low-fat yogurt manufacture
Guven M., YAŞAR K., Karaca O. B., Hayaloğlu A. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.58, sa.3, ss.180-184, 2005 (SCI-Expanded)
2004
200428. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria
Erginkaya Z., Kavas C., Var I., Kabak B., Guven M.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.55, sa.3, ss.52-55, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200429. Farklı Asitlikteki Yoğurtlardan Torba Yoğurdu Üretimi ve Natamisinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
GÜZELER N., GÜVEN M., Kaçar A.
Gıda , cilt.29, sa.1, ss.9-15, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200430. Farklı Asitlikteki Yoğurtlardan Torba Yoğurdu Üretimi ve Natamisinin Raf Ömrü Üzerine EtkisiFarklı Asitlikteki Yoğurtlardan Torba Yoğurdu Üretimi ve Natamisinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
GÜZELER N., GÜVEN M., KAÇAR A.
Gıda , 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200431. Mikrobiyolojik Kaynaklı Proteolitik ve Lipolitik Enzim Kullanımının Beyaz Peynirlerin Özellikleri ve Olgunlaşma Hızları Üzerine Etkileri
KARACA O. B., GÜVEN M.
Gıda , cilt.29, sa.3, ss.239-248, 2004 (Hakemli Dergi)
2003
200332. The effects of the combined use of stabilizers containing locust bean gum and of the storage time on Kahramanmaras-type ice creams
Guven M., KARACA O. B., KACAR A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.56, sa.4, ss.223-228, 2003 (SCI-Expanded)
2003
200333. Farklı Laktik Asit Kültürleriyle Üretilen Yoğurtlarda Laktik Asit Bakterilerinin Aspergillusflavus Üzerine Antifungal Etkisi
ERGİNKAYA Z., GÜVEN M., KAVAS C., VAR I., Kabak B., KARACA O. B.
Gıda Mühendisliği Dergisi , sa.7, ss.31-36, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200334. Farklı Stabilizörlerle Üretilen Kahramanmaraş Tipi Dondurmaların Fiziksel Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
GÜVEN M., KARACA O. B., Kaçar A., Hayaloğlu A. A., YAŞAR K.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.18, sa.1, ss.1-8, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200335. Farklı Laktik Asit Kültürleriyle Üretilen Yoğurtlarda Laktik Asit Bakterilerinin Aspergillus Flavus Üzerine Antifungal Etkisi
ERGİNKAYA Z., GÜVEN M., VAR ÖNGEL I., KABAK B., KARACA O. B., Canan K.
Gıda Mühendisliği Dergisi , 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200336. Kahramanmaraş Tipi Dondurma Üretiminde Salebe Alternatif Stabilizör Olarak Keçiboynuzu Sakızının Kullanım Olanakları.
GÜVEN M., KARACA O. B., Kaçar A., Hayaloğlu A. A., YAŞAR K.
Gıda Teknolojisi , cilt.7, sa.2, ss.41-48, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200337. Farklı Yöntemlerle Kurumaddesi Artırılan Sütlerden Üretilen Yoğurtların Özellikleri
GÜVEN M., KARACA O. B.
Gıda , cilt.28, sa.4, ss.429-436, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200338. Peynirde Olgunlaştırmanın Hızlandırılması Amacıyla Proteolitik ve Lipolitik Enzimlerin Kullanım Olanakları.
GÜVEN M., KARACA O. B.
Dünya Gıda Dergisi , cilt.9, ss.76-85, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200339. Sade (Vanilyalı) Yoğurt Dondurmalarının Fiziksel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Stabilizatörlerin Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B.
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi , cilt.2, sa.3, ss.7-14, 2003 (Hakemli Dergi)
2002
200240. Stabilizatör Kullanımının ve Pastörizasyon Normunun Dayanıklı Yoğurtların Bazı Kalite Özelikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., KARACA O. B., VAR I., GÜZELER N., Kaçar A., et al.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.6, ss.1-11, 2002 (SCI-Expanded)
2002
200241. The effects of varying sugar content and fruit concentration on the physical properties of vanilla and fruit ice-cream-type frozen yogurts
Guven M., KARACA O. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.55, sa.1, ss.27-31, 2002 (SCI-Expanded)
2002
200242. Beyaz Peynir Yapımında Süte Uygulanan Değişik Parametrelerin Sütün Pıhtılaşma Yeteneği İle Teleme ve Peynir altı Suyunun Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B., Kaçar A., Hayaloğlu A. A.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.17, sa.4, ss.91-98, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200243. Antimikrobiyal Madde Kullanımının ve Ambalaj Materyalinin Olgunlaşma Süresince Kaşar Peynirinin Özellikleri Üzerine Etkileri
VAR I., KAÇAR A., Hayaloğlu A. A., GÜVEN M.
HR. Ü.Z.F. Dergisi , sa.6, ss.13-23, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200244. Antimikrobiyal Madde Kullanımının ve Ambalaj Materyalinin Olgunlaşma Süresince Kaşar Peynirinin Özellikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B., VAR ÖNGEL I., Kaçar A., Hayaloğlu A. A.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.6, ss.13-23, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200245. Keçiboynuzu Sakızı ile Birlikte Bazı Stabilizerlerin Kullanımlarının Kahramanmaraş Tipi Dondurmaların Özellikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B., Kaçar A., Hayaloğlu A. A., YAŞAR K.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.6, ss.31-38, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200246. Peyniraltı Suyu Bazlı Rekonstüte Süt İle Üretilen Yoğurtların Özellikleri Üzerine Starter Kültür Oranının Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B., SAYDAM İ. B., Mayadalı Y.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.17, sa.4, ss.73-80, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200247. Microbiological, biochemical and technological properties of Turkish White cheese 'Beyaz Peynir'
HAYALOGLU A., Guven M., FOX P.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.12, sa.8, ss.635-648, 2002 (SCI-Expanded)
2002
200248. Stabilizatör Kullanımının Ve Pastörizasyon Normunun Dayanıklı Yoğurtların Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., KARACA O. B., VAR ÖNGEL I., GÜZELER N., Kaçar A., et al.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200249. Bioyoğurt Kültürünün Yoğurtların Özellikleri Üzerine Etkilerive Depolama Süresinde Özelliklerin Değişimi
GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., KARACA O. B., Kaçar A., KABAK B., Canan K.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2002 (Hakemli Dergi)
2001
200150. Alternative salts
Guven M., KARACA O. B.
DAIRY INDUSTRIES INTERNATIONAL
, cilt.66, sa.7, ss.32-34, 2001 (SCI-Expanded)
2001
200151. Proteolysis levels of white cheeses salted and ripened in brines prepared from various salts
Guven M., KARACA O. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.54, sa.1, ss.29-33, 2001 (SCI-Expanded)
2001
200152. Laktoperoksidaz Sistemin Aktivasyonuyla Ve Soğutularak Korunan Sütlerin Mikrobiyolojik Özellikleri
ERGİNKAYA Z., GÜVEN M., KARACA O. B.
Gıda , 2001 (Hakemli Dergi)
2000
200053. Yoğurt Dondurmalarında Mikroorganizma Redüksiyonu Üzerine Depolama Süresinin Etkisi
VAR ÖNGEL I., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2000 (Hakemli Dergi)
2000
200054. Laktoperoksidaz Sistemi Aktivasyonu ile Korunan Sütlerden Farklı Oranlarda Starter Kültür Katılarak Üretilen Yoğurtların Özellikleri.
GÜVEN M., KARACA O. B., ERGİNKAYA Z.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.15, sa.1, ss.91-98, 2000 (Hakemli Dergi)
2000
200055. Laktoperoksidaz Sistemin Aktivasyonu İle Ve Soğutularak Korunan Sütlerden Farklı Oranlarda Starter Katılarak Üretilen Yoğurtların Özellikleri
GÜVEN M., KARACA O. B., ERGİNKAYA Z.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2000 (Hakemli Dergi)
1998
199856. Adana`da Satılan Çiğ Sütlerin Bazı Özellikleri
GÜZELER N., GÜVEN M., Konar A.
Ç.Ü.Z.F. Dergisi , cilt.13, sa.4, ss.187-196, 1998 (Hakemli Dergi)
1998
199857. Stabilizör KullanımınınYoğurtların Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M.
GIDA , cilt.98, sa.2, ss.133-139, 1998 (Hakemli Dergi)
1998
199858. Peynir Üretiminde Starter Kültürler
GÜVEN M., KARACA O. B.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.13, sa.1, ss.101-110, 1998 (Hakemli Dergi)
1997
199759. İnkübasyon Sıcaklığı Ve Soğutma Hızı İle Depolama Süresinin Yoğurtların Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B., ERGİNKAYA Z.
Gıda Ve Teknoloji dergisi , 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199760. Yoğurtların Bazı Özellikleri Üzerine Antibiyotiklerin Ve Depolama Süresinin Etkileri
GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., KARACA O. B.
Gıda Teknolojisi , 1997 (Hakemli Dergi)
1991
199161. Laktasyon Döneminde İvesi Koyun Sütü Bileşiminde Değişmeler
Konar A., Akın M. S., GÜZELER N., GÜVEN M.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry , cilt.15, sa.4, ss.958-967, 1991 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Plant-Based Milk Substitutes as a Carrier of Probiotic Sources
Taşpınar T., Güven M.
3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.58-68, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. Plant-Based Dairy Alternatives: The Factors and Tendency of Consumers forBuying
Taşpınar T., Güven M.
3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.57, (Özet Bildiri)
2021
20213. Non-Thermal Processing of Milk and Dairy Products
Taspinar T., Güven M.
14th Scientific Conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA under the motto "Sustainable science for safety food", 27 Ekim 2021, ss.36-42, (Tam Metin Bildiri)
0
04. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria
ERGİNKAYA Z., Kavas C., VAR I., KABAK B., GÜVEN M.
GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie, Almanya, ss.64, (Tam Metin Bildiri)
0
05. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey
Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.
Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, İtalya, sa.77, ss.327, (Tam Metin Bildiri)
0
06. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria
ERGİNKAYA Z., Kavas C., VAR I., KABAK B., GÜVEN M.
GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie, Almanya, ss.64, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Effect of Stabilizer Usage on Quark Cheese Quality Properties
TAŞPINAR T., AĞÇAM E., GÜVEN M.
IDF World Dairy Summit 2019, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
20198. Labneli Dondurma Üretimi ve Farklı Oranlarda Kullanılan Farklı Stabilizörlerin Ürün Özellikleri Üzerine Etkileri
TAŞPINAR T., GÜVEN M.
2.Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.188, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Bitkisel Pıhtılaştırıcı Enzim Kaynakları İle Peynir Üretimi
Çırak M. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.
2.Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.189, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. Effects of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics
GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. Skin ripening cheese:Turkish Tulum Cheese.
Oluk A., GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B.
The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.148-152, (Tam Metin Bildiri)
2018
201812. Probiotic Set Yogurts Fortified with Fiber-Rich Persimmon and Apple Powders at Different Fat Ratios.
KARACA O. B., SAYDAM İ. B., GÜVEN M.
The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.67-79, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. Effects of Using of Proteolytic and Lipolytic Enzyme on Some Properties of White Cheeses.
KARACA O. B., GÜVEN M.
The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.190, (Özet Bildiri)
2018
201814. Effect of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics
GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.
International Conference on Raw Materials to ProcessedFoods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175, (Özet Bildiri)
2018
201815. Proteomics Applications in Cheese Characterization and Recent Developments
GÜVEN M., TAŞPINAR T., ÇIRAK M. A.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.219, (Tam Metin Bildiri)
2017
201716. Effects of different stabilizers on physicochemical and sensory properties of yogurt ice cream
TAŞPINAR T., GÜVEN M., KALENDER M., KARACA O. B.
4th North and East European Congress on Food (NEEFood 2017)., Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.113, (Özet Bildiri)
2016
201617. The Effects of The Combined Use of Salep and Locust Bean Gum with Some Stabilisers on The Properties of Kahramanmaraş Type Ice Creams
KARACA O. B., GÜVEN M.
4th International Agriculture and Food Conference,, Elenite, Bulgaristan, 20 - 24 Haziran 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201518. Effect of Ripening Temperatures and Microbial Enzymes on Proteolysis in White Pickled Cheese
KARACA O. B., GÜVEN M.
The3. İnternational Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201519. Effect of ripening temparatures and microbial enzymes on proteolysis in White Pickled Cheese
GÜVEN M., KARACA O. B.
The 3. International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.183, (Tam Metin Bildiri)
2015
201520. Production of persimmon and apple fibers and determination of addition rate and shelf life in probiotic set yogurt production
GÜVEN M., SAYDAM İ. B., KARACA O. B.
The 3. International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.269, (Tam Metin Bildiri)
2015
201521. Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Bildiriler Kitabı
ERGİNKAYA Z., AKYILDIZ A., GÜVEN M., BENLİ H.
Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, cilt.2, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)
2015
201522. Geleneksel gıdaların geleceğe taşınması
GÜVEN M., AKYILDIZ A., BENLİ H., ERGİNKAYA Z., GÜNEŞ E.
Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)
2014
201423. Effect of Commercial Lipase and Protease Enzymes from Microbiological Sources on Properties of White Cheese.
KARACA O. B., GÜVEN M.
Balkan Agricultural Congress (AGRIBALKAN), Edirne, Türkiye, 8 - 11 Eylül 2014, ss.540, (Özet Bildiri)
2014
201424. Geleneksel İran Şekeri Nabat
NALCHİ M., AĞÇAM E., GÜVEN M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.890, (Özet Bildiri)
2014
201425. Farklı Oranlarda Tuz İçeren Salamuralarda Depolanan Çiğ ve Isıl İşlem Uygulanmış Sütten Üretilen Sünme Peynirlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri.
Mutluer U., GÜVEN M., KARACA O. B., SAYDAM İ. B.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.750-754, (Tam Metin Bildiri)
2014
201426. Sıkma Peynirinin Özellikleri Üzerine Isıl İşlem ve Pıhtılaşma Süresinin Etkileri.
Çelikbilek İ., GÜVEN M., KARACA O. B., SAYDAM İ. B.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.742-746, (Tam Metin Bildiri)
2012
201227. Çukurova Bölgesi Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi
KARACA O. B., Saydam İ., GÜVEN M.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.85, (Özet Bildiri)
2009
200928. Hatay Ezme Peynirinin Bazı Kalite Özellikleri
KARACA O. B., Saydam İ., GÜVEN M., GÜZELER N.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.153-157, (Tam Metin Bildiri)
2009
200929. Hatay Dil Peynirinin Bazı Kalite Özellikleri
KARACA O. B., Saydam İ., GÜZELER N., GÜVEN M.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.734-738, (Tam Metin Bildiri)
2008
200830. Hatay Künefe Peynirinin Yapılışı ve Özellikleri.
KARACA O. B., GÜVEN M., Mutluer U., SAYDAM İ. B.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.745-748, (Tam Metin Bildiri)
2004
200431. Çökelek Peyniri ve Çökelek Kullanılarak Yapılan Bazı Yöresel Peynir Çeşitleri
KARACA O. B., GÜVEN M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.242-246, (Tam Metin Bildiri)
2004
200432. Yozgat Yöresinde Üretilen Küp (Çanak) Peynirlerinin Yapım Tekniği ve Özellikleri
GÜVEN M., KARACA O. B.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.247-249, (Tam Metin Bildiri)
2004
200433. Hatay Sünme Peynirinin Yapılışı, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
KARACA O. B., GÜVEN M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.236-241, (Tam Metin Bildiri)
2003
200334. Kaşar Peynirlerinin Proteoliz Düzeyleri Üzerine Farklı Ambalaj Materyali ve Olgunlaşma Süresinin Etkileri
GÜVEN M., KARACA O. B., Kaçar A., Hayaloğlu A. A., Çürük M.
GAP III. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, ss.67-72, (Tam Metin Bildiri)
2003
200335. Antifungal Activity Of Several Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria
ERGİNKAYA Z., Kabak B., Kavas C., VAR I., GÜVEN M.
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Stuttgart, Almanya, 25 - 27 Eylül 2003, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2003
200336. Peynirde Olgunlaşmayı Saptamada Uygulanan Analiz Yöntemleri.
GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B., YAŞAR K.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu (SEYES 2003), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.381-386, (Tam Metin Bildiri)
2003
200337. Salamura Peynirlerde Tuzlamanın Mikrobiyolojik Biyokimyasal ve Fiziksel Etkileri
GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.341-346, (Tam Metin Bildiri)
2001
200138. Farklı Tuzlardan Hazırlanan Salamuralarda Tuzlanan ve Olgunlaştırılan Beyaz Peynirlerin Özellikleri
GÜVEN M., KARACA O. B., Hayaloğlu A. A.
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.401-410, (Tam Metin Bildiri)
2000
200039. Lipolitik Enzim (Piccantase A) Kullanımının Yoğurtların Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri.
GÜVEN M., KARACA O. B.
Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri VI. Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2000, ss.450-457, (Tam Metin Bildiri)
1993
199340. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey
KONAR A., GUVEN M., Erginkaya Z.
Symposium on Somatic Cells and Milk of Small Ruminants, Bellary, Hindistan, 25 - 27 Eylül 1993, ss.327-333, (Tam Metin Bildiri)
1995
199541. An ancient anatolian cheese from goat and ewe milk - ''Tulum (skin-bag) cheese''
Guven M., KONAR A.
IDF / Greek-National-Committee of IDF / CIRVAL Seminar - Production and Utilization of Ewe and Goat Milk, Iraklion, Yunanistan, 19 - 21 Ekim 1995, cilt.9603, ss.242-244, (Tam Metin Bildiri)
1993
199342. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey
Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.
Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, Bella, İtalya, 25 - 27 Aralık 1993, cilt.77, sa.77, ss.327-333, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2020
20201. Yoğurt Üretimi
GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., TAŞPINAR T.
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel, Ankara, ss.95-116, 2020
2019
20192. New Concept in Packaging: Milk Protein Edible Films
KARACA O. B., OLUK C. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik, A., Erginkaya, Z., Erten. H., Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.537-567, 2019
2019
20193. Traditional Cheeses of Mediterranean Region in Turkey
KARACA O. B., TAŞPINAR T., GÜVEN M.
Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America, Oluk., C.Karaca, O.B., , Editör, Bentham Science Publishers On The Internet, New York, ss.307-336, 2019
2019
20194. New Concept in Packaging: Milk Protein Edible Films.
KARACA O. B., oluk c. a., TAŞPINAR T., GÜVEN M.
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies,, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.537-565, 2019
2019
20195. Traditional Cheeses of Mediterranean Region, Turkey.
KARACA O. B., TAŞPINAR T., GÜVEN M.
Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America. Current Developments in Food and Nutrition Research (Volume 1)., Celile Aylin Oluk, Oya Berkay KARACA, Editör, Bentham Science Publishers Pte. Ltd., ss.307-335, 2019
2014
20146. Nutritional Quality Assessment in Dairy Products: A Perspective
GÜVEN M.
Food Processing: Strategies for Quality Assesment, Malik A., Erginkaya Z., Ahmad S., Erten H., Editör, Springer, London/Berlin , London, ss.105-123, 2014
2014
20147. Nutritional Quality Assessment in dairy Products: A Perspective
HAYALOĞLU A. A., GÜVEN M.
Food Processing Stratigies for Quality Assessment, Abdul MALİK, Zerrin ERGİNKAYA, Saghir AHMAD, Hüseyin ERTEN, Editör, Springer, ss.105-122, 2014
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
2019 - 2022
2019 - 2022Hünnap (Zizyphus jujuba Mill.) İlavesinin Set Tipi Yoğurtların Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜVEN M. (Yürütücü), AL-NAQELINE M. A. A. A.
2019 - 2022
2019 - 2022Taflan (Karayemiş, Laz Üzümü) Pekmezi ile Üretilen Yoğurtların Özellikleri ve Bu Özelliklerde Raf Ömrünce Oluşan Değişimlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜVEN M. (Yürütücü), Saydam D.
2018 - 2020
2018 - 2020Stabilizör Kullanımının Quark Peyniri Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜVEN M. (Yürütücü), TAŞPINAR T.
2015 - 2018
2015 - 2018Farklı Probiyotik Kültür Kullanımının Labnenin Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜVEN M. (Yürütücü), Afşin C.
2016 - 2017
2016 - 2017Nutritional Quality Assessment in Dairy Products A Perspective
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜVEN M. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Influence of exopolysaccharideproducing cultures on the volatile profile and sensory quality of lowfat Tulum cheese during ripening
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜVEN M. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Proteolysis texture and microstructure of lowfat Tulum cheese affected by exopolysaccharideproducing cultures during ripening
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜVEN M. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Kurutulmuş Meyve İlave Edilerek Üretilen Kefir Yoğurtlarının Özellikleri ve Depolama Süresinde Değişimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜVEN M. (Yürütücü), KOCA A.
2013 - 2016
2013 - 2016Farklı Yöntemlerle Kurutulan Yoğurt Tozlarının Özellikleri ve Depolama Süresince Değişimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜVEN M. (Yürütücü)
2012 - 2016
2012 - 2016Besinsel Lif İlavesinin Beyaz Peynirin Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜVEN M. (Yürütücü)
2015 - 2015
2015 - 2015Production of Persimmon and Apple Fibers and Determination of Addition Rate and Shelf Life in Probiotic Set Yogurt Production
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARACA O. B. (Yürütücü), GÜVEN M.
2014 - 2015
2014 - 2015Farklı Stabilizatör Kullanımının Yoğurt Dondurmalarının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜVEN M. (Yürütücü), KALENDER M.