Prof. Dr. MEHMET GÜVEN


Ziraat Fakültesi,


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

116

Atıf (WoS)

649

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

692

H-İndeks (Scopus)

12

Proje

18

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1985 - 1993

1985 - 1993

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1976 - 1983

1976 - 1983

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1993

1993

Doktora

İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen ve Farklı Materyallerde Olgunlaştırılan Tulum Peynirlerinin Özellikleri Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

1983 - Devam Ediyor

1983 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2001

2001

Alternative salts

Guven M., KARACA O. B.

DAIRY INDUSTRIES INTERNATIONAL , cilt.66, sa.7, ss.32-34, 2001 (SCI-Expanded) identifier identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2021

2021

Plant-Based Milk Substitutes as a Carrier of Probiotic Sources

Taşpınar T., Güven M.

3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.58-68

2021

2021

Plant-Based Dairy Alternatives: The Factors and Tendency of Consumers forBuying

Taşpınar T., Güven M.

3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.57

2021

2021

Non-Thermal Processing of Milk and Dairy Products

Taspinar T., Güven M.

14th Scientific Conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA under the motto "Sustainable science for safety food", 27 Ekim 2021, ss.36-42

0

0

Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.

Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, İtalya, sa.77, ss.327

2019

2019

Bitkisel Pıhtılaştırıcı Enzim Kaynakları İle Peynir Üretimi

Çırak M. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

2.Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.189

2018

2018

Effects of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics

GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175

2018

2018

Skin ripening cheese:Turkish Tulum Cheese.

Oluk A., GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B.

The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.148-152

2018

2018

Probiotic Set Yogurts Fortified with Fiber-Rich Persimmon and Apple Powders at Different Fat Ratios.

KARACA O. B., SAYDAM İ. B., GÜVEN M.

The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.67-79

2018

2018

Effects of Using of Proteolytic and Lipolytic Enzyme on Some Properties of White Cheeses.

KARACA O. B., GÜVEN M.

The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.190

2018

2018

Effect of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics

GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.

International Conference on Raw Materials to ProcessedFoods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175

2018

2018

Proteomics Applications in Cheese Characterization and Recent Developments

GÜVEN M., TAŞPINAR T., ÇIRAK M. A.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.219

2017

2017

Effects of different stabilizers on physicochemical and sensory properties of yogurt ice cream

TAŞPINAR T., GÜVEN M., KALENDER M., KARACA O. B.

4th North and East European Congress on Food (NEEFood 2017)., Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.113

2016

2016

The Effects of The Combined Use of Salep and Locust Bean Gum with Some Stabilisers on The Properties of Kahramanmaraş Type Ice Creams

KARACA O. B., GÜVEN M.

4th International Agriculture and Food Conference,, Elenite, Bulgaristan, 20 - 24 Haziran 2016, ss.1

2015

2015

Effect of Ripening Temperatures and Microbial Enzymes on Proteolysis in White Pickled Cheese

KARACA O. B., GÜVEN M.

The3. İnternational Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

Effect of ripening temparatures and microbial enzymes on proteolysis in White Pickled Cheese

GÜVEN M., KARACA O. B.

The 3. International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.183

2015

2015

Production of persimmon and apple fibers and determination of addition rate and shelf life in probiotic set yogurt production

GÜVEN M., SAYDAM İ. B., KARACA O. B.

The 3. International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.269

2015

2015

Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Bildiriler Kitabı

ERGİNKAYA Z., AKYILDIZ A., GÜVEN M., BENLİ H.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, cilt.2, ss.1296-1311

2015

2015

Geleneksel gıdaların geleceğe taşınması

GÜVEN M., AKYILDIZ A., BENLİ H., ERGİNKAYA Z., GÜNEŞ E.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, ss.1296-1311

2014

2014

Effect of Commercial Lipase and Protease Enzymes from Microbiological Sources on Properties of White Cheese.

KARACA O. B., GÜVEN M.

Balkan Agricultural Congress (AGRIBALKAN), Edirne, Türkiye, 8 - 11 Eylül 2014, ss.540

2014

2014

Geleneksel İran Şekeri Nabat

NALCHİ M., AĞÇAM E., GÜVEN M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.890

2012

2012

Çukurova Bölgesi Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi

KARACA O. B., Saydam İ., GÜVEN M.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.85

2009

2009

Hatay Ezme Peynirinin Bazı Kalite Özellikleri

KARACA O. B., Saydam İ., GÜVEN M., GÜZELER N.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.153-157

2009

2009

Hatay Dil Peynirinin Bazı Kalite Özellikleri

KARACA O. B., Saydam İ., GÜZELER N., GÜVEN M.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.734-738

2008

2008

Hatay Künefe Peynirinin Yapılışı ve Özellikleri.

KARACA O. B., GÜVEN M., Mutluer U., SAYDAM İ. B.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.745-748

2004

2004

Çökelek Peyniri ve Çökelek Kullanılarak Yapılan Bazı Yöresel Peynir Çeşitleri

KARACA O. B., GÜVEN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.242-246

2004

2004

Yozgat Yöresinde Üretilen Küp (Çanak) Peynirlerinin Yapım Tekniği ve Özellikleri

GÜVEN M., KARACA O. B.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.247-249

2004

2004

Hatay Sünme Peynirinin Yapılışı, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri

KARACA O. B., GÜVEN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.236-241

2003

2003

Antifungal Activity Of Several Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria

ERGİNKAYA Z., Kabak B., Kavas C., VAR I., GÜVEN M.

GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Stuttgart, Almanya, 25 - 27 Eylül 2003, ss.1

2003

2003

Peynirde Olgunlaşmayı Saptamada Uygulanan Analiz Yöntemleri.

GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B., YAŞAR K.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu (SEYES 2003), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.381-386

2003

2003

Salamura Peynirlerde Tuzlamanın Mikrobiyolojik Biyokimyasal ve Fiziksel Etkileri

GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.341-346

2000

2000

Lipolitik Enzim (Piccantase A) Kullanımının Yoğurtların Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri.

GÜVEN M., KARACA O. B.

Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri VI. Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2000, ss.450-457

1993

1993

Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

KONAR A., GUVEN M., Erginkaya Z.

Symposium on Somatic Cells and Milk of Small Ruminants, Bellary, Hindistan, 25 - 27 Eylül 1993, ss.327-333 identifier

1995

1995

An ancient anatolian cheese from goat and ewe milk - ''Tulum (skin-bag) cheese''

Guven M., KONAR A.

IDF / Greek-National-Committee of IDF / CIRVAL Seminar - Production and Utilization of Ewe and Goat Milk, Iraklion, Yunanistan, 19 - 21 Ekim 1995, cilt.9603, ss.242-244 identifier

1993

1993

Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.

Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, Bella, İtalya, 25 - 27 Aralık 1993, cilt.77, sa.77, ss.327-333

Kitap & Kitap Bölümleri

2020

2020

Yoğurt Üretimi

GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., TAŞPINAR T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel, Ankara, ss.95-116, 2020

2019

2019

New Concept in Packaging: Milk Protein Edible Films

KARACA O. B., OLUK C. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik, A., Erginkaya, Z., Erten. H., Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.537-567, 2019

2019

2019

Traditional Cheeses of Mediterranean Region in Turkey

KARACA O. B., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America, Oluk., C.Karaca, O.B., , Editör, Bentham Science Publishers On The Internet, New York, ss.307-336, 2019

2019

2019

New Concept in Packaging: Milk Protein Edible Films.

KARACA O. B., oluk c. a., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies,, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.537-565, 2019

2019

2019

Traditional Cheeses of Mediterranean Region, Turkey.

KARACA O. B., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America. Current Developments in Food and Nutrition Research (Volume 1)., Celile Aylin Oluk, Oya Berkay KARACA, Editör, Bentham Science Publishers Pte. Ltd., ss.307-335, 2019

2014

2014

Nutritional Quality Assessment in Dairy Products: A Perspective

GÜVEN M.

Food Processing: Strategies for Quality Assesment, Malik A., Erginkaya Z., Ahmad S., Erten H., Editör, Springer, London/Berlin , London, ss.105-123, 2014

2014

2014

Nutritional Quality Assessment in dairy Products: A Perspective

HAYALOĞLU A. A., GÜVEN M.

Food Processing Stratigies for Quality Assessment, Abdul MALİK, Zerrin ERGİNKAYA, Saghir AHMAD, Hüseyin ERTEN, Editör, Springer, ss.105-122, 2014

Desteklenen Projeler

2018 - 2020

2018 - 2020

Stabilizör Kullanımının Quark Peyniri Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜVEN M. (Yürütücü), TAŞPINAR T.

2015 - 2018

2015 - 2018

Farklı Probiyotik Kültür Kullanımının Labnenin Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜVEN M. (Yürütücü), Afşin C.

2016 - 2017

2016 - 2017

Nutritional Quality Assessment in Dairy Products A Perspective

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜVEN M. (Yürütücü)

2013 - 2016

2013 - 2016

Farklı Yöntemlerle Kurutulan Yoğurt Tozlarının Özellikleri ve Depolama Süresince Değişimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜVEN M. (Yürütücü)

2012 - 2016

2012 - 2016

Besinsel Lif İlavesinin Beyaz Peynirin Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜVEN M. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Farklı Stabilizatör Kullanımının Yoğurt Dondurmalarının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜVEN M. (Yürütücü), KALENDER M.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 649

h-indeksi (WOS): 11