Prof. Dr. MEHMET GÜVEN


Ziraat Fakültesi,


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

116

Yayın (WoS)

28

Yayın (Scopus)

24

Atıf (WoS)

630

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

692

H-İndeks (Scopus)

12

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

18

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1985 - 1993

1985 - 1993

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1976 - 1983

1976 - 1983

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1993

1993

Doktora

İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen ve Farklı Materyallerde Olgunlaştırılan Tulum Peynirlerinin Özellikleri Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

1983 - Devam Ediyor

1983 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (61)
SCI-E, SSCI, AHCI (26)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
Scopus (24)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (21)

2001

2001

50. Alternative salts

Guven M., KARACA O. B.

DAIRY INDUSTRIES INTERNATIONAL , cilt.66, sa.7, ss.32-34, 2001 (SCI-Expanded) identifier identifier identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Plant-Based Milk Substitutes as a Carrier of Probiotic Sources

Taşpınar T., Güven M.

3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.58-68, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

2. Plant-Based Dairy Alternatives: The Factors and Tendency of Consumers forBuying

Taşpınar T., Güven M.

3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.57, (Özet Bildiri)

2021

2021

3. Non-Thermal Processing of Milk and Dairy Products

Taspinar T., Güven M.

14th Scientific Conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA under the motto "Sustainable science for safety food", 27 Ekim 2021, ss.36-42, (Tam Metin Bildiri)

0

0

4. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria

ERGİNKAYA Z., Kavas C., VAR I., KABAK B., GÜVEN M.

GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie, Almanya, ss.64, (Tam Metin Bildiri)

0

0

5. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.

Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, İtalya, sa.77, ss.327, (Tam Metin Bildiri)

0

0

6. Antifungal activity of several lactic acid bacteria and bifidobacteria

ERGİNKAYA Z., Kavas C., VAR I., KABAK B., GÜVEN M.

GDL- Kongress Lebensmitteltechnologie, Almanya, ss.64, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Effect of Stabilizer Usage on Quark Cheese Quality Properties

TAŞPINAR T., AĞÇAM E., GÜVEN M.

IDF World Dairy Summit 2019, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

8. Labneli Dondurma Üretimi ve Farklı Oranlarda Kullanılan Farklı Stabilizörlerin Ürün Özellikleri Üzerine Etkileri

TAŞPINAR T., GÜVEN M.

2.Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.188, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Bitkisel Pıhtılaştırıcı Enzim Kaynakları İle Peynir Üretimi

Çırak M. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

2.Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.189, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Effects of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics

GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

11. Skin ripening cheese:Turkish Tulum Cheese.

Oluk A., GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B.

The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.148-152, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

12. Probiotic Set Yogurts Fortified with Fiber-Rich Persimmon and Apple Powders at Different Fat Ratios.

KARACA O. B., SAYDAM İ. B., GÜVEN M.

The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.67-79, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Effects of Using of Proteolytic and Lipolytic Enzyme on Some Properties of White Cheeses.

KARACA O. B., GÜVEN M.

The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018), Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.190, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Effect of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics

GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.

International Conference on Raw Materials to ProcessedFoods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Proteomics Applications in Cheese Characterization and Recent Developments

GÜVEN M., TAŞPINAR T., ÇIRAK M. A.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.219, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

16. Effects of different stabilizers on physicochemical and sensory properties of yogurt ice cream

TAŞPINAR T., GÜVEN M., KALENDER M., KARACA O. B.

4th North and East European Congress on Food (NEEFood 2017)., Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.113, (Özet Bildiri)

2016

2016

17. The Effects of The Combined Use of Salep and Locust Bean Gum with Some Stabilisers on The Properties of Kahramanmaraş Type Ice Creams

KARACA O. B., GÜVEN M.

4th International Agriculture and Food Conference,, Elenite, Bulgaristan, 20 - 24 Haziran 2016, ss.1, (Özet Bildiri)

2015

2015

18. Effect of Ripening Temperatures and Microbial Enzymes on Proteolysis in White Pickled Cheese

KARACA O. B., GÜVEN M.

The3. İnternational Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

19. Effect of ripening temparatures and microbial enzymes on proteolysis in White Pickled Cheese

GÜVEN M., KARACA O. B.

The 3. International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.183, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

20. Production of persimmon and apple fibers and determination of addition rate and shelf life in probiotic set yogurt production

GÜVEN M., SAYDAM İ. B., KARACA O. B.

The 3. International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.269, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Bildiriler Kitabı

ERGİNKAYA Z., AKYILDIZ A., GÜVEN M., BENLİ H.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, cilt.2, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

22. Geleneksel gıdaların geleceğe taşınması

GÜVEN M., AKYILDIZ A., BENLİ H., ERGİNKAYA Z., GÜNEŞ E.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

23. Effect of Commercial Lipase and Protease Enzymes from Microbiological Sources on Properties of White Cheese.

KARACA O. B., GÜVEN M.

Balkan Agricultural Congress (AGRIBALKAN), Edirne, Türkiye, 8 - 11 Eylül 2014, ss.540, (Özet Bildiri)

2014

2014

24. Geleneksel İran Şekeri Nabat

NALCHİ M., AĞÇAM E., GÜVEN M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.890, (Özet Bildiri)

2014

2014

26. Sıkma Peynirinin Özellikleri Üzerine Isıl İşlem ve Pıhtılaşma Süresinin Etkileri.

Çelikbilek İ., GÜVEN M., KARACA O. B., SAYDAM İ. B.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.742-746, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

27. Çukurova Bölgesi Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi

KARACA O. B., Saydam İ., GÜVEN M.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.85, (Özet Bildiri)

2009

2009

28. Hatay Ezme Peynirinin Bazı Kalite Özellikleri

KARACA O. B., Saydam İ., GÜVEN M., GÜZELER N.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.153-157, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

29. Hatay Dil Peynirinin Bazı Kalite Özellikleri

KARACA O. B., Saydam İ., GÜZELER N., GÜVEN M.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.734-738, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

30. Hatay Künefe Peynirinin Yapılışı ve Özellikleri.

KARACA O. B., GÜVEN M., Mutluer U., SAYDAM İ. B.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.745-748, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

31. Çökelek Peyniri ve Çökelek Kullanılarak Yapılan Bazı Yöresel Peynir Çeşitleri

KARACA O. B., GÜVEN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.242-246, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

32. Yozgat Yöresinde Üretilen Küp (Çanak) Peynirlerinin Yapım Tekniği ve Özellikleri

GÜVEN M., KARACA O. B.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.247-249, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

33. Hatay Sünme Peynirinin Yapılışı, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri

KARACA O. B., GÜVEN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.236-241, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

35. Antifungal Activity Of Several Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria

ERGİNKAYA Z., Kabak B., Kavas C., VAR I., GÜVEN M.

GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Stuttgart, Almanya, 25 - 27 Eylül 2003, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

36. Peynirde Olgunlaşmayı Saptamada Uygulanan Analiz Yöntemleri.

GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B., YAŞAR K.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu (SEYES 2003), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.381-386, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

37. Salamura Peynirlerde Tuzlamanın Mikrobiyolojik Biyokimyasal ve Fiziksel Etkileri

GÜVEN M., Hayaloğlu A. A., KARACA O. B.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.341-346, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

38. Farklı Tuzlardan Hazırlanan Salamuralarda Tuzlanan ve Olgunlaştırılan Beyaz Peynirlerin Özellikleri

GÜVEN M., KARACA O. B., Hayaloğlu A. A.

GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.401-410, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

39. Lipolitik Enzim (Piccantase A) Kullanımının Yoğurtların Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri.

GÜVEN M., KARACA O. B.

Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri VI. Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2000, ss.450-457, (Tam Metin Bildiri)

1993

1993

40. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

KONAR A., GUVEN M., Erginkaya Z.

Symposium on Somatic Cells and Milk of Small Ruminants, Bellary, Hindistan, 25 - 27 Eylül 1993, ss.327-333, (Tam Metin Bildiri) identifier

1995

1995

41. An ancient anatolian cheese from goat and ewe milk - ''Tulum (skin-bag) cheese''

Guven M., KONAR A.

IDF / Greek-National-Committee of IDF / CIRVAL Seminar - Production and Utilization of Ewe and Goat Milk, Iraklion, Yunanistan, 19 - 21 Ekim 1995, cilt.9603, ss.242-244, (Tam Metin Bildiri) identifier

1993

1993

42. Somatic cell counts and mastitis studies in the milks of goats and ewes of Turkey

Konar A., GÜVEN M., ERGİNKAYA Z.

Symposium on somatic cell and milk of small ruminants, Bella, İtalya, 25 - 27 Aralık 1993, cilt.77, sa.77, ss.327-333, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

1. Yoğurt Üretimi

GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., TAŞPINAR T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel, Ankara, ss.95-116, 2020

2019

2019

2. New Concept in Packaging: Milk Protein Edible Films

KARACA O. B., OLUK C. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik, A., Erginkaya, Z., Erten. H., Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.537-567, 2019

2019

2019

3. Traditional Cheeses of Mediterranean Region in Turkey

KARACA O. B., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America, Oluk., C.Karaca, O.B., , Editör, Bentham Science Publishers On The Internet, New York, ss.307-336, 2019

2019

2019

4. New Concept in Packaging: Milk Protein Edible Films.

KARACA O. B., oluk c. a., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies,, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.537-565, 2019

2019

2019

5. Traditional Cheeses of Mediterranean Region, Turkey.

KARACA O. B., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America. Current Developments in Food and Nutrition Research (Volume 1)., Celile Aylin Oluk, Oya Berkay KARACA, Editör, Bentham Science Publishers Pte. Ltd., ss.307-335, 2019

2014

2014

6. Nutritional Quality Assessment in Dairy Products: A Perspective

GÜVEN M.

Food Processing: Strategies for Quality Assesment, Malik A., Erginkaya Z., Ahmad S., Erten H., Editör, Springer, London/Berlin , London, ss.105-123, 2014

2014

2014

7. Nutritional Quality Assessment in dairy Products: A Perspective

HAYALOĞLU A. A., GÜVEN M.

Food Processing Stratigies for Quality Assessment, Abdul MALİK, Zerrin ERGİNKAYA, Saghir AHMAD, Hüseyin ERTEN, Editör, Springer, ss.105-122, 2014

Desteklenen Projeler

2018 - 2020

2018 - 2020

Stabilizör Kullanımının Quark Peyniri Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜVEN M. (Yürütücü), TAŞPINAR T.

2015 - 2018

2015 - 2018

Farklı Probiyotik Kültür Kullanımının Labnenin Bazı Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

GÜVEN M. (Yürütücü), Afşin C.

2016 - 2017

2016 - 2017

Nutritional Quality Assessment in Dairy Products A Perspective

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

GÜVEN M. (Yürütücü)

2016 - 2017

2016 - 2017

Proteolysis texture and microstructure of lowfat Tulum cheese affected by exopolysaccharideproducing cultures during ripening

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

GÜVEN M. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Kurutulmuş Meyve İlave Edilerek Üretilen Kefir Yoğurtlarının Özellikleri ve Depolama Süresinde Değişimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

GÜVEN M. (Yürütücü), KOCA A.

2013 - 2016

2013 - 2016

Farklı Yöntemlerle Kurutulan Yoğurt Tozlarının Özellikleri ve Depolama Süresince Değişimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

GÜVEN M. (Yürütücü)

2012 - 2016

2012 - 2016

Besinsel Lif İlavesinin Beyaz Peynirin Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

GÜVEN M. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Farklı Stabilizatör Kullanımının Yoğurt Dondurmalarının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜVEN M. (Yürütücü), KALENDER M.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 649

h-indeksi (WOS): 11