Eğitim Bilgileri
1992 - 1998
1992 - 1998Doktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1989 - 1992
1989 - 1992Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
1998
1998Doktora
Kepekli Ekmeklerin Bazı Niteliklerinin İncelenmesi ve Kalitelerinin İyileştirilmesi
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
1990
1990Yüksek Lisans
Küçük Tip Ekmek Yapımında Kullanılan Bazı katkı Maddelerinin Ekmek Kalitesi üzerindeki Etkileri
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Ziraat
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorProf. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2016
2012 - 2016Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2013 - 2015
2013 - 2015Enstitü Müdürü
Adana Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Akademi Dışı Deneyim
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDanışman
Sivil Toplum Kuruluşu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, Danışman, Danışman
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorConsultant
Mesleki Dernek, International Association of Operative Millers, Eğitim Danışmanı, Consultant
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam Ediyorİş ve Meslek Danışmanı
Antalya Çölyak Derneği, İş ve Meslek Danışmanı
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorDiğer Kamu Kurumu, Orta Anadolu İhracatcılar Birliği , Utg
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorDanışmanlık
Orta Anadolu İhracatcılar Birliği Un Tanıtım Grubu, Danışmanlık
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorDanışman
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, Danışman
2001 - 2003
2001 - 2003Danışman
Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikaları, Danışman
Yönetilen Tezler
2020
2020Yüksek Lisans
Farklı hidrokolloid kombinasyonlarının ev tipi ekmek makinelerinde üretilen glutensiz ekmek nitelikleri üzerindeki etkisi
Özer M. S. (Danışman)
H.KONUR(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Düşük fenilalanin içerikli glutensiz bisküvi üretiminde bazı hidrokolloidlerin etkilerinin belirlenmesi
Özer M. S. (Danışman)
G.TEKİN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Effects of pseudocereals on the quality of gluten free dough and bread
Özer M. S. (Danışman)
A.I.A.(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Protein içeriği azaltılmış sürdürülebilir yumurtasız kek üretimi ve bazı kalite nitelikleri açısından incelenmesi
Özer M. S. (Danışman)
G.NİL(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Bazı Fonksiyonel Ürünlerin Glutensiz Ekmekte Hamur ve Ekmek Özellikleri Üzerine Etkisi
ÖZER M. S.
E.Tümer(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
?Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Mercimek Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi?
ÖZER M. S.
F.Kaya(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
?Maltodekstrin Üretiminde Bazı Parametrelerin Kalite Üzerine Etkisi?
ÖZER M. S.
S.Söbüçovalı(Öğrenci)
2010
2010Doktora
?Süne Zararına Uğramış Ekmeklik Buğdayların Bazı Niteliklerin İncelenmesi ve İyileştirilmesi Olanakları Üzerine Bir Araştırma?
ÖZER M. S.
H.Dizlek(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
?Glutensiz Kek Üretiminde Kullanılan Bazı Zamkların Kalite Üzerine Etkisi?
ÖZER M. S.
R.Yücel(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
?Süne Zararına Uğramış Buğday Ununun Katkı Maddeleri Kullanılarak Ekmeklik Kalitesinin İyileştirilmesi?
ÖZER M. S.
E.Karatekin(Öğrenci)
2008
2008Doktora
Mısır ve Buğday Kepeğinin Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi?
ÖZER M. S.
H.Gül(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Pandispanya Yapımında Bazı Yüzey Aktif Maddelerin Kek Nitelikleri Üzerindeki Etkileri
ÖZER M. S.
G.Köklü(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (28)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
ESCI (1)
Scopus (29)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. Hidrokolloidlerin Ev Tipi Makinelerle Üretilen Glutensiz Ekmeğin Fiziksel, Tekstürel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
ONCEL B., konur h., özer m. s.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.24-40, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Production of Functional White Bread Enriched with Various Dietary Fibers with High Consumer Acceptance
Yılmaz I., ÖZER M. S., Dizlek H.
Plant Foods for Human Nutrition
, cilt.80, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Comparison of methods used to determine protease activities of insect (Eurygaster integriceps) damaged wheat and flourDetermination of the most suitable protease activity assay method in insect-damaged wheat
Özer M. S., Dizlek H.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , cilt.121, sa.104089, ss.22-28, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. Elucidation of technological, functional, sensory properties and aroma profiles of gluten-free breads enriched with lentil flour
Öncel B., ÖZER M. S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20255. Investigating the Efficacy of Different Berry Powders in Alleviating Texture and Nutritional Limitations in Gluten-Free Cakes
Öncel B., Turgay Ü., ÖZER M. S.
Journal of Food Quality
, cilt.2025, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20256. Assessment of physicochemical properties and staling characteristics of eggless gluten-free cakes with aquafaba
Yazici G. N., TAŞPINAR T., BİNOKAY H., AĞÇAM E., AĞIRMAN B., ÖZER M. S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. A study to clarify whether sunn pest (Eurygaster integriceps) increases amylase activity in wheat
Dizlek H., ÖZER M. S.
Heliyon
, cilt.10, sa.10, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. THE EFFECT OF USE OF HYDROCOLLOIDS IN DIFFERENT TYPES AND RATIOS ON THE QUALITY OF GLUTEN-FREE BREADS
Oncel B., ÖZER M. S.
Carpathian Journal of Food Science and Technology
, cilt.16, sa.1, ss.178-189, 2024 (ESCI)
2024
20249. Interactive Effect of Irrigation and Sowing Methods on Yield, Quality, and Water Productivity of Quinoa under Ridge Sowing Technique
SEZEN S. M., Yildiz M., ÖZER M. S., Jacobsen S., Gunacti H., BEREKET BARUT Z., et al.
Journal of Soil Science and Plant Nutrition
, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Investigating the potential of using aquafaba in eggless gluten-free cake production by multicriteria decision-making approach
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Binokay H., Dağsuyu C., Kokangül A., Özer M. S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.1, sa.1, ss.1, 2023 (SCI-Expanded)
2023
202311. An Overview of Plant-based Milk Alternatives
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Güven M., Özer M. S.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.11, sa.3, ss.587-602, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202312. Comparison of transglutaminase and l-ascorbic acid additives in improving the quality of bread made from sunn pest (Eurygaster integriceps) damaged wheat
Dizlek H., Özer M. S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.58, sa.3, ss.1275-1283, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Effects of separated and combined amaranth, quinoa and chia flours on the characteristics of gluten-free bread with different concentrations of hydrocolloids
Alsaiqali A., DİZLEK H., ÖZER M. S.
Research square , 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202114. Improvement bread characteristics of high-level sunn pest (Eurygaster integriceps) damaged wheat by modification in kneading and fermentation conditions
Özer M. S.
Journal Of Cereal Science , cilt.102, ss.1-8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. A review of egg replacement in cake production: Effects on batter and cake properties
Yazıcı G. N., Özer M. S.
Trends In Food Science & Technology
, sa.111, ss.346-359, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201816. The effects of various ratios of sunflower oil and surfactant on household type cake quality
Dizlek H., ÖZER M. S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.12, sa.1, ss.173-181, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201717. Improvement bread characteristics of high level sunn pest (Eurygaster integriceps) damaged wheat by using transglutaminase and some additives
Dizlek H., ÖZER M. S.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.77, ss.90-96, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201718. Effects of sunn pest (Eurygaster integriceps) damage ratios on rheological characteristics of wheat flour
Dizlek H., ÖZER M. S.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.9, sa.1, ss.47-54, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201719. Improvement of physical, physicochemical, and rheological characteristics of sunn pest (Eurygaster integriceps) damaged wheat by blending
Dizlek H., ÖZER M. S.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.9, sa.1, ss.31-39, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201620. The Impacts of Various Ratios of Different Hydrocolloids and Surfactants on Quality Characteristics of Corn Starch Based Gluten-free Bread
Dizlek H., ÖZER M. S.
CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS
, cilt.44, sa.2, ss.298-308, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201621. The improvement of bread characteristics of sunn pest (Eurygaster integriceps) damaged bread wheat by blending application and using additives
Dizlek H., ÖZER M. S.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.8, sa.3, ss.427-437, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201622. Effects of sunn pest (Eurygaster integriceps) damage ratio on physical, chemical, and technological characteristics of wheat
Dizlek H., ÖZER M. S.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.8, sa.1, ss.145-156, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201523. Physical and chemical characterization of different varieties of hazelnut grown in Sakarya, Turkey
KOLA O., CETIN A. E., ÖZER M. S., AKKAYA M. R.
RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE
, cilt.92, sa.4, ss.227-234, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201524. Fatty acid profile determination of cold pressed oil of some nut fruits
KOLA O., Duran H., Ozer M. S., FENERCİOĞLU H.
RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE
, cilt.92, sa.2, ss.107-111, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201225. Variation for nutritional and cooking properties among Turkish field pea landraces
Ozer S., Tümer E., BALOCH F. S., KARAKOY T., TOKLU F., ÖZKAN H.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.10, sa.2, ss.324-329, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201226. Acrylamide content of some Turkish traditional desserts
ÖZER M. S., Kola O., ALTAN A., Duran H., ZORLUGENC B.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.10, sa.1, ss.74-77, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201027. Physical, chemical and physicochemical properties of some lentil varieties grown in Turkey
ÖZER M. S., KAYA F.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, ss.610-613, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201028. Effects of buckwheat flour combining phospholipase or DATEM on dough properties
ÖZER M. S., Kola O., Duran H.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, sa.2, ss.13-16, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200929. CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF VERJUICE, A TRADITIONAL TURKISH NON-FERMENTED BEVERAGE FROM KABARCIK AND YEDIVEREN GRAPES
Hayoglu I., Kola O., Kaya C., Ozer S., Turkoglu H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.33, ss.252-263, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200930. IMPROVEMENT OF THE WHEAT AND CORN BRAN BREAD QUALITY BY USING GLUCOSE OXIDASE AND HEXOSE OXIDASE
GÜL H., ÖZER M. S., DIZLEK H.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.32, sa.2, ss.209-223, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200831. Some characteristics and fatty acids composition of wild apricot (Prunus pseudoarmeniaca L.) kernel oil
Kaya C., Kola O., Ozer M. S., Altan A.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.20, sa.4, ss.2597-2602, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200532. Genetic relationships among South-East Turkey wild barley populations and sampling strategies of Hordeum spontaneum
OZKAN H., KAFKAS S., Ozer M. S., BRANDOLINI A.
THEORETICAL AND APPLIED GENETICS
, cilt.112, sa.1, ss.12-20, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Evaluating the potential of using plant-based milk alternatives in cake production: A review
YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.
The 5th International Electronic Conference on Foods: The Future of Technology, Sustainability, and Nutrition in the Food Domain, 28 - 30 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. The Potential Use of Synbiotic Combinations in Bread—A Review
Yazıcı G. N., Özoğlu Ö., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.
The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, cilt.26, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Application of Inulin in Pasta: The Influence on Technological, Nutritional Properties, and Human Health—A Review
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.
The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Laktoz İntoleransına Sahip Tüketicilere Yönelik Laktozsuz Gıda Üretim Yöntemleri ve Güncel Yaklaşımlar
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Özer M. S., Güven M.
Türkiye 14.Gıda Kongresi, 19 - 21 Ekim 2022, ss.200-207, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. Aquafaba: A Multifunctional Ingredient in Food Production
YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.
The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 09 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. POTENTIAL USE OF THE LEGUME FLOURS IN GLUTEN-FREE FOODS
Öncel B., Özer M. S.
GANUD - 3 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.29-35, (Tam Metin Bildiri)
2021
20217. Legume Proteins: An Alternative Source in Cake Production
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
14th Scientific conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA, Bulgaristan, 27 Ekim 2021, ss.44-49, (Tam Metin Bildiri)
2021
20218. Using Edible Insects in Production of Cookies, Biscuits, and Crackers
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
20219. Using 3D Printing Technology in Cookie Production
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2020
202010. Emülgatörlerin Yumurta İkame Yardımcısı Olarak Kek Üretiminde Kullanımı
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202011. Aquafaba: A New Source of Egg Replacer in Cake Production
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.8, (Özet Bildiri)
2020
202012. Fenilketonüri Hastalığı ve Fırıncılık Ürünleri Üretimindeki Yaklaşım
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202013. Using Edible Insects for Bread Fortification
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.7, (Özet Bildiri)
2018
201814. Effects of Pseudocereals on Textural Properties of Gluten-Free Biscuits
Tekin G., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, cilt.144, (Özet Bildiri)
2018
201815. Textural Properties of Rice Flour Based Gluten Free Cakes
YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201816. Textural Properties of Household Type Gluten-Free Breads
Konur H., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.142, (Özet Bildiri)
2018
201817. Textural Propertıes Of Rıce Flour Based Gluten Free Cakes
BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
Food Rheology and Texture, Adana, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. Textural Propertıes Of Household Type Gluten Free Breads
Konur H., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Effects Of Pseudocereals On Textural Properties of Gluten Free Bıscuits
Tekin G., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Behavior and Perceptions of Consumers on Bagel Consumption and Consumption Areas: Adana-Ankara Province Example
Akdemir Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., Kuvvetli Y., Özçelik A., Veziroğlu P., Özer M. S., et al.
International Congress of Science,Education and Technology Research, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, sa.1, (Özet Bildiri)
2018
201821. BEHAVIOR AND PERCEPTIONS OF CONSUMERS ON BAGEL CONSUMPTION AREAS: ADANA- ANKARA PROVINCE EXAMPLE
VEZİROĞLU P., ÖZTORNACI B., AKDEMİR Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., KUVVETLİ Y., özçelik a., et al.
INTERNATIONAL CONGRESS OF SCIENCE, EDUCATION AND TECHNOLOGY RESEARCH, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, ss.1, (Özet Bildiri)
2018
201822. Phenolic Acid Composition and Antioxidant Activity of Seven Wheat Varieties Grown at Four Locations in Turkey.
ÖZER M. S.
Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.204, (Tam Metin Bildiri)
2018
201823. Textural Quality of Gluten-Free Breads formulated with Some Pseudo-Cereals
UÇAR B., Alsaiqali A., ÖZER M. S.
International Conference on Raw Materials to processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.75, (Tam Metin Bildiri)
2018
201824. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components
Atasever Savas O., AĞIRMAN B., ÖZER M. S., ERTEN H.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.201, (Özet Bildiri)
2018
201825. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components
AĞIRMAN B., Atasever Savaş Ö., ÖZER M. S., ERTEN H.
Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.201, (Tam Metin Bildiri)
2018
201826. Tüketicilerin Simit Tüketimi ve Tüketim Yerlerine İlişkin Davranış ve Algıları: Adana ili Örneği
AKDEMİR Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., özçelik a., VEZİROĞLU P., ÖZER M. S., bostancı ö. f., et al.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.414, (Özet Bildiri)
2018
201827. Applications of Response Surface Methodology to OptimizeProduct Development in Extrusion Cooking in Cereal Technology
UÇAR B., DIBLAN S., ÖZER M. S.
II INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING TECHNOLOGY AND INNOVATION, 7 - 11 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2017
201728. Ekşi Hamur Fermantasyonu ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Fonksiyonları
Konur H., BORAN G. N., ÖZER M. S.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201729. Hamburger Ekmeği Üretiminde Farklı Düzeylerde Yağ İkame Maddeleri Kullanımının Bazı Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkileri.
BORAN G. N., KARATAŞ N., ÖZER M. S.
International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, sa.1, ss.1527-1532, (Tam Metin Bildiri)
2017
201730. Comparison of Transglutaminase and L-Ascorbic Acid Additives in Improving Quality of Bread Made from Sunn Pest (Eurygaster Integriceps) Damaged Wheat
DİZLEK H., ÖZER M. S.
2nd International Energy and Engineering Conference 2017 (UEMK 2017), Gaziantep, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2017, ss.1232, (Özet Bildiri)
2017
201731. Effect of Using Different Ratios Resistant Starch on Some Bread Quality Parameters
BORAN G. N., UÇAR B., KARATAŞ N., ÖZER M. S.
Forth North and East European Congrees on Food, Kaunas, Litvanya, 11 - 13 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.77, (Tam Metin Bildiri)
2017
201732. Recent Developments on The Gluten-Free Bread Production for Celiac Patients
UÇAR B., Alsaiqali A., ÖZER M. S.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Adana, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.1, sa.1, ss.679, (Özet Bildiri)
2017
201733. Spectrophotometric Determination of Rebaudioside A in Aqueous Solutions
İPEK S. L., ÇETİN A. E., KURT CENGIZ N., KELEBEK H., KOLA O., ÖZER M. S.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2015
201534. Kola O Çetin A E Kelebek H Özer M S Akkaya R Karabıyık M 2015 Traditional Confectioneries and Production Techniques from Ottoman Today 1 449 2015
KOLA O., ÇETİN A. E., KELEBEK H., ÖZER M. S., Mehmet K.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 15 - 17 Ekim 2015, cilt.1, ss.449
2016
201635. Determination of Changes in the Fatty Acids of Durum Wheat Due to Spike Germination
ÖZER M. S., AKKAYA M. R., Ay H., Yücel H., KOLA O.
15 th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201636. The Influence of Moisture Water Activity Storage Relative Humidity on Quality ofCereal
DIBLAN S., UÇAR B., KAYA S., ÖZER M. S., KOLA O.
15 th International Bread and Cereal Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201637. Improvement Bread Characteristics of High Level Sunn Pest Eurygaster integriceps Damaged Wheat by Using Transglutaminase and Some Additives
DİZLEK H., ÖZER M. S.
15 th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201638. Effects of Emulsifiers and Lipolytic Enzymes on Pan Bread Properties
ÖZER M. S., POLAT S.
15 th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201539. Halka Tatlı
ÖZER M. S., KOLA O., KELEBEK H., ÇETİN A. E., Murat Reis A.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 14 - 16 Ekim 2015, cilt.1, ss.450
2015
201540. Nar Ekşisinde Biyoaktif Bileşenlerin LC DAD ESI MS MS ile karakterizasyonu ve Genel Bileşiminin Saptanması
KELEBEK H., KOLA O., ÖZER M. S., KADİROĞLU P., SELLİ S.
Tarım ve Gıda Kongresi Nevşehir, Türkiye, 13 - 17 Ekim 2015, cilt.1
2015
201541. Kuru İncirlerde Fenolik Bileşenlerin LC DAD ESI MS MS ile Karakterizasyonu Organizk Asit ve Şeker İçeriklerinin Saptanması
KELEBEK H., KOLA O., ÖZER M. S., ÇETİN A. E., KADİROĞLU P., SELLİ S.
Kururtulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201542. Domates salçasının endüstriyel üretiminde işlem basamaklarının aroma aroma aktif ve biyoaktif bileşenler üzerine etkileri
KELEBEK H., KOLA O., ÖZER M. S., KADİROĞLU P., SELLİ S.
Pamukkale Gıda Sempozyumu 3, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201543. Cherry Domatesinin Ozmotik Yolla Kurutulması ve Ürün özellikleri
KOLA O., ÖZER M. S., KELEBEK H., ÇETİN A. E., KADİROĞLU P.
Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Gıdalar, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, cilt.1
2015
201544. Nar Ekşisinde Biyoaktif Bileşiklerin LC-DAD-ESI-MS/MS ile Karakterizasyonu ve Genel Bileşiminin Saptanması
SELLİ S., Kelebek H., ÖZER M. S., KOLA O., Kadiroğlu P., Abbasoğlu M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.14, (Özet Bildiri)
2013
201345. Phenolic Composition and Antioxidant Properties Of Shalgam: Traditional Beverage From Southern Turkey's Cities
KELEBEK H., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., KOLA O., Uçar B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.551, (Tam Metin Bildiri)
2013
201346. Yufka: A Traditional Bread Type in Turkey
BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÖZER M. S., KOLA O., KELEBEK H., ÇETİN A. E., Uçar B., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.266, (Tam Metin Bildiri)
2013
201347. Boza: One of the Oldest Turkish Beverages
KOLA O., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Uçar B., Oruç M., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Tam Metin Bildiri)
2010
201048. Geleneksel Bir Ekmeğimiz: Nohut Mayalı Ekmek
ERGİNKAYA Z., Özer A. E., Ünal E., ÖZER M. S.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
200949. Nohut Mayalı Ekmeğin Yapılışı Ve Fermentasyonda Rol Alan Mikroorganizmalar
ERGİNKAYA Z., Özer A. E., Ünal E., ÖZER M. S.
2. geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
1997
199750. Bazı Ekmeklik Buğday ve Triticale Hatlarının Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Taknolojik Özelliklerinin Saptanması Üzerinde Bir Araştırma
Genç İ., ÖZER M. S., YAĞBASANLAR T., Kola D. O., TOKLU F., Altan A.
Türkiye II. Tarla Bitkileri Kongresi, Samsun, Türkiye, 22 - 25 Eylül 1997, ss.550-552, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Endüstriyel Ekmek Üretim Teknolojisi
ÖZER M. S., YAZICI G. N., Kahraman Genç T.
Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.315-333, 2021
2021
20212. Uzak Doğu Erişteleri (Nudıllar) Üretim Teknolojisi
YAZICI G. N., GÜL H., ÖZER M. S.
Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.409-425, 2021
2019
20193. Phytochemicals of Whole Grains and Effects on Health
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
Health and Safety Aspects of Food Process, Abdül Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Adana, ss.309-347, 2019
2018
20184. Behavior and Perceptions of Consumers on Bagel Consumption and Consumption Areas: Adana-Ankara Province Example
Akdemir Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., Kuvvetli Y., Özçelik A., Veziroğlu P., Özer M. S., et al.
LAST TERM RESEARCHES IN TURKEY, şinasi akdemir, Editör, Lap Lambert Academic Pub, Düsseldorf, ss.53-60, 2018
2018
20185. Definition of Turkish Bagel Consumption-A Tradational Food in Turkey-As a Popular Cultural Element
Akdemir Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., Kuvvetli Y., Özçelik A., Veziroğlu P., Özer M. S., et al.
Last Term Research in Turkey, Şinasi Akdemir, Editör, lambert academic publishing, Düsseldorf, ss.53-60, 2018
Desteklenen Projeler
2017 - 2025
2017 - 2025Glisemik İndeksi ve Kalorisi Azaltılmış,Dondurulmuş Fonksiyonel Glutensiz Ekmek Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZER M. S. (Yürütücü), Uçar B.
2021 - 2023
2021 - 2023Biyoaktif Bileşiklerle Zenginleştirilmiş Glutensiz Kek Üretimi ve Fonksiyonel Özelliklerinin Saptanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZER M. S. (Yürütücü), Turğay Ü.
2019 - 2023
2019 - 2023Baklagil Unları Katkılı Glutensiz Ekmeklerin Aroma Profili ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ÖZER M. S. (Yürütücü), Çetiner B.
2020 - 2022
2020 - 2022Polidekstroz İnülin ve Buğday Lifi Kullanımının Hamur Özellikleri ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZER M. S. (Yürütücü), YILMAZ I.
2019 - 2020
2019 - 2020DÜŞÜK FENİLALANİN İÇERİKLİ GLUTENSİZ BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE BAZI HİDROKOLLOİDLERİN ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZER M. S. (Yürütücü), Toprak S., TEKİN G.
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı Hidrokolloid Kombinasyonlarının Ev Tipi Ekmek Makinelerinde Üretilen Glutensiz Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZER M. S. (Yürütücü), Konur H.
2018 - 2019
2018 - 2019Türkiyede Geleneksel Bir Gıda Olan Simitin Popüler Kültür Öğesi Olarak Tüketimin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AKDEMİR Ş. (Yürütücü), ÖZÇİÇEK DÖLEKOĞLU C., HAYRAN S., VEZİROĞLU P., GÜL A., ÖZER M. S., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018YALANCI TAHILLAR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GLUTENSİZ EKMEK ÜRETİMİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZER M. S. (Yürütücü), Uçar B., Alsaiqali A.
2014 - 2017
2014 - 2017Çizgi Kaynaklı Yağmurlama Sulama Sistemi ile Uygulanan Drenaj ve Kanal Suyunun Quinoa Bitkisinin Verim, Verim Bileşenleri ile Su Kullanım Randımanı Üzerine Etkileri
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Sezen S. M. (Yürütücü), Yazar A., Özer M. S., Akça H., Yıldız M., Günaçtı H., et al.
2015 - 2016
2015 - 2016Bilim İnsanı Yetiştirme Destekleme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZER M. S. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (2 Adet)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZER M. S. (Yürütücü)