Prof. Dr. MEHMET SERTAÇ ÖZER


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Ziraat

Metrikler

Yayın

91

Yayın (WoS)

29

Yayın (Scopus)

29

Atıf (WoS)

132

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

139

H-İndeks (Scopus)

8

Proje

21

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1992 - 1998

1992 - 1998

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1989 - 1992

1989 - 1992

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

1998

1998

Doktora

Kepekli Ekmeklerin Bazı Niteliklerinin İncelenmesi ve Kalitelerinin İyileştirilmesi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

1990

1990

Yüksek Lisans

Küçük Tip Ekmek Yapımında Kullanılan Bazı katkı Maddelerinin Ekmek Kalitesi üzerindeki Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Ziraat

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2016

2012 - 2016

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2013 - 2015

2013 - 2015

Enstitü Müdürü

Adana Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Akademi Dışı Deneyim

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Danışman

Sivil Toplum Kuruluşu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, Danışman, Danışman

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Consultant

Mesleki Dernek, International Association of Operative Millers, Eğitim Danışmanı, Consultant

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

İş ve Meslek Danışmanı

Antalya Çölyak Derneği, İş ve Meslek Danışmanı

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Diğer Kamu Kurumu, Orta Anadolu İhracatcılar Birliği , Utg

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Danışmanlık

Orta Anadolu İhracatcılar Birliği Un Tanıtım Grubu, Danışmanlık

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Danışman

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, Danışman

2001 - 2003

2001 - 2003

Danışman

Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikaları, Danışman

Yönetilen Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Effects of pseudocereals on the quality of gluten free dough and bread

Özer M. S. (Danışman)

A.I.A.(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (28)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
ESCI (1)
Scopus (29)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Evaluating the potential of using plant-based milk alternatives in cake production: A review

YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.

The 5th International Electronic Conference on Foods: The Future of Technology, Sustainability, and Nutrition in the Food Domain, 28 - 30 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. The Potential Use of Synbiotic Combinations in Bread—A Review

Yazıcı G. N., Özoğlu Ö., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, cilt.26, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Application of Inulin in Pasta: The Influence on Technological, Nutritional Properties, and Human Health—A Review

Yazıcı G. N., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

5. Aquafaba: A Multifunctional Ingredient in Food Production

YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.

The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 09 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

6. POTENTIAL USE OF THE LEGUME FLOURS IN GLUTEN-FREE FOODS

Öncel B., Özer M. S.

GANUD - 3 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.29-35, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

7. Legume Proteins: An Alternative Source in Cake Production

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

14th Scientific conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA, Bulgaristan, 27 Ekim 2021, ss.44-49, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

8. Using Edible Insects in Production of Cookies, Biscuits, and Crackers

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

9. Using 3D Printing Technology in Cookie Production

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

11. Aquafaba: A New Source of Egg Replacer in Cake Production

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.8, (Özet Bildiri)

2020

2020

13. Using Edible Insects for Bread Fortification

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.7, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Effects of Pseudocereals on Textural Properties of Gluten-Free Biscuits

Tekin G., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, cilt.144, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Textural Properties of Rice Flour Based Gluten Free Cakes

YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Textural Properties of Household Type Gluten-Free Breads

Konur H., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.142, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. Textural Propertıes Of Rıce Flour Based Gluten Free Cakes

BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

Food Rheology and Texture, Adana, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Textural Propertıes Of Household Type Gluten Free Breads

Konur H., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Effects Of Pseudocereals On Textural Properties of Gluten Free Bıscuits

Tekin G., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. Behavior and Perceptions of Consumers on Bagel Consumption and Consumption Areas: Adana-Ankara Province Example

Akdemir Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., Kuvvetli Y., Özçelik A., Veziroğlu P., Özer M. S., et al.

International Congress of Science,Education and Technology Research, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, sa.1, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2018

2018

21. BEHAVIOR AND PERCEPTIONS OF CONSUMERS ON BAGEL CONSUMPTION AREAS: ADANA- ANKARA PROVINCE EXAMPLE

VEZİROĞLU P., ÖZTORNACI B., AKDEMİR Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., KUVVETLİ Y., özçelik a., et al.

INTERNATIONAL CONGRESS OF SCIENCE, EDUCATION AND TECHNOLOGY RESEARCH, Odessa, Ukrayna, 10 - 12 Ağustos 2018, ss.1, (Özet Bildiri)

2018

2018

22. Phenolic Acid Composition and Antioxidant Activity of Seven Wheat Varieties Grown at Four Locations in Turkey.

ÖZER M. S.

Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.204, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

23. Textural Quality of Gluten-Free Breads formulated with Some Pseudo-Cereals

UÇAR B., Alsaiqali A., ÖZER M. S.

International Conference on Raw Materials to processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.75, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

24. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components

Atasever Savas O., AĞIRMAN B., ÖZER M. S., ERTEN H.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.201, (Özet Bildiri)

2018

2018

25. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components

AĞIRMAN B., Atasever Savaş Ö., ÖZER M. S., ERTEN H.

Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, sa.1, ss.201, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

26. Tüketicilerin Simit Tüketimi ve Tüketim Yerlerine İlişkin Davranış ve Algıları: Adana ili Örneği

AKDEMİR Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., özçelik a., VEZİROĞLU P., ÖZER M. S., bostancı ö. f., et al.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.414, (Özet Bildiri)

2018

2018

27. Applications of Response Surface Methodology to OptimizeProduct Development in Extrusion Cooking in Cereal Technology

UÇAR B., DIBLAN S., ÖZER M. S.

II INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING TECHNOLOGY AND INNOVATION, 7 - 11 Mart 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Ekşi Hamur Fermantasyonu ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Fonksiyonları

Konur H., BORAN G. N., ÖZER M. S.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

29. Hamburger Ekmeği Üretiminde Farklı Düzeylerde Yağ İkame Maddeleri Kullanımının Bazı Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkileri.

BORAN G. N., KARATAŞ N., ÖZER M. S.

International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, sa.1, ss.1527-1532, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

30. Comparison of Transglutaminase and L-Ascorbic Acid Additives in Improving Quality of Bread Made from Sunn Pest (Eurygaster Integriceps) Damaged Wheat

DİZLEK H., ÖZER M. S.

2nd International Energy and Engineering Conference 2017 (UEMK 2017), Gaziantep, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2017, ss.1232, (Özet Bildiri)

2017

2017

31. Effect of Using Different Ratios Resistant Starch on Some Bread Quality Parameters

BORAN G. N., UÇAR B., KARATAŞ N., ÖZER M. S.

Forth North and East European Congrees on Food, Kaunas, Litvanya, 11 - 13 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.77, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

32. Recent Developments on The Gluten-Free Bread Production for Celiac Patients

UÇAR B., Alsaiqali A., ÖZER M. S.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Adana, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.1, sa.1, ss.679, (Özet Bildiri)

2017

2017

33. Spectrophotometric Determination of Rebaudioside A in Aqueous Solutions

İPEK S. L., ÇETİN A. E., KURT CENGIZ N., KELEBEK H., KOLA O., ÖZER M. S.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

35. Determination of Changes in the Fatty Acids of Durum Wheat Due to Spike Germination

ÖZER M. S., AKKAYA M. R., Ay H., Yücel H., KOLA O.

15 th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

36. The Influence of Moisture Water Activity Storage Relative Humidity on Quality ofCereal

DIBLAN S., UÇAR B., KAYA S., ÖZER M. S., KOLA O.

15 th International Bread and Cereal Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

38. Effects of Emulsifiers and Lipolytic Enzymes on Pan Bread Properties

ÖZER M. S., POLAT S.

15 th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

39. Halka Tatlı

ÖZER M. S., KOLA O., KELEBEK H., ÇETİN A. E., Murat Reis A.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 14 - 16 Ekim 2015, cilt.1, ss.450

2015

2015

43. Cherry Domatesinin Ozmotik Yolla Kurutulması ve Ürün özellikleri

KOLA O., ÖZER M. S., KELEBEK H., ÇETİN A. E., KADİROĞLU P.

Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar Gıdalar, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, cilt.1

2015

2015

44. Nar Ekşisinde Biyoaktif Bileşiklerin LC-DAD-ESI-MS/MS ile Karakterizasyonu ve Genel Bileşiminin Saptanması

SELLİ S., Kelebek H., ÖZER M. S., KOLA O., Kadiroğlu P., Abbasoğlu M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.14, (Özet Bildiri)

2013

2013

45. Phenolic Composition and Antioxidant Properties Of Shalgam: Traditional Beverage From Southern Turkey's Cities

KELEBEK H., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., KOLA O., Uçar B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.551, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

46. Yufka: A Traditional Bread Type in Turkey

BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÖZER M. S., KOLA O., KELEBEK H., ÇETİN A. E., Uçar B., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.266, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

47. Boza: One of the Oldest Turkish Beverages

KOLA O., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Uçar B., Oruç M., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

48. Geleneksel Bir Ekmeğimiz: Nohut Mayalı Ekmek

ERGİNKAYA Z., Özer A. E., Ünal E., ÖZER M. S.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

49. Nohut Mayalı Ekmeğin Yapılışı Ve Fermentasyonda Rol Alan Mikroorganizmalar

ERGİNKAYA Z., Özer A. E., Ünal E., ÖZER M. S.

2. geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Endüstriyel Ekmek Üretim Teknolojisi

ÖZER M. S., YAZICI G. N., Kahraman Genç T.

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.315-333, 2021

2021

2021

2. Uzak Doğu Erişteleri (Nudıllar) Üretim Teknolojisi

YAZICI G. N., GÜL H., ÖZER M. S.

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.409-425, 2021

2019

2019

3. Phytochemicals of Whole Grains and Effects on Health

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

Health and Safety Aspects of Food Process, Abdül Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Adana, ss.309-347, 2019

2018

2018

5. Definition of Turkish Bagel Consumption-A Tradational Food in Turkey-As a Popular Cultural Element

Akdemir Ş., Özçiçek Dölekoğlu C., Kuvvetli Y., Özçelik A., Veziroğlu P., Özer M. S., et al.

Last Term Research in Turkey, Şinasi Akdemir, Editör, lambert academic publishing, Düsseldorf, ss.53-60, 2018 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2017 - 2025

2017 - 2025

Glisemik İndeksi ve Kalorisi Azaltılmış,Dondurulmuş Fonksiyonel Glutensiz Ekmek Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZER M. S. (Yürütücü), Uçar B.

2021 - 2023

2021 - 2023

Biyoaktif Bileşiklerle Zenginleştirilmiş Glutensiz Kek Üretimi ve Fonksiyonel Özelliklerinin Saptanması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÖZER M. S. (Yürütücü), Turğay Ü.

2019 - 2023

2019 - 2023

Baklagil Unları Katkılı Glutensiz Ekmeklerin Aroma Profili ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ÖZER M. S. (Yürütücü), Çetiner B.

2020 - 2022

2020 - 2022

Polidekstroz İnülin ve Buğday Lifi Kullanımının Hamur Özellikleri ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÖZER M. S. (Yürütücü), YILMAZ I.

2017 - 2018

2017 - 2018

YALANCI TAHILLAR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GLUTENSİZ EKMEK ÜRETİMİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZER M. S. (Yürütücü), Uçar B., Alsaiqali A.

2015 - 2016

2015 - 2016

Bilim İnsanı Yetiştirme Destekleme Projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÖZER M. S. (Yürütücü)

2014 - 2016

2014 - 2016

Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (2 Adet)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÖZER M. S. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 133

h-indeksi (WOS): 7