Arş. Gör. Dr. GAMZE GÜÇLÜ


Ziraat Fakültesi,


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

105

Yayın (WoS)

35

Yayın (Scopus)

36

Atıf (WoS)

246

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

249

H-İndeks (Scopus)

10

Toplam Atıf Sayısı

246

Proje

7

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2024

2019 - 2024

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2008 - 2013

2008 - 2013

Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gida Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Farklı Sıcaklıklarda Vakum Paketli (Sous Vide) Pişirilen Dana Etlerinin Izgarada Pişirilen Etlerle Aroma ve Aroma-Aktif Bileşikler Açısından Kıyaslanması

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (41)
SCI-E, SSCI, AHCI (30)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (31)
ESCI (1)
Scopus (32)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Volatile Alcohol Profile of Melons (Cucumis melo L.) as Affected by Fruit Size

GÜÇLÜ G., PEHLİVAN Z. Y., SEVİNDİK O., KELEBEK H., SELLİ S.

TURK-COSE 2024: VI. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi, Azerbaycan, 19 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. The Effect of Brewing Process on the Aroma Compounds and Sensory Properties of Camellia sinensis

SEVİNDİK O., GÜÇLÜ G., PEHLİVAN Z. Y., KELEBEK H., SELLİ S.

TURK-COSE 2024: VI. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi, Azerbaycan, 19 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Phenolic profiles coupled to chemometrics as a tool for authentication of Albanian wines

Topi D., Topi A., GÜÇLÜ G., SELLİ S., UZLAŞIR T., KELEBEK H.

3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, İstanbul, Türkiye, 18 Mayıs 2023, ss.20-39, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Aroma components of Glycyrrhiza glabra molasses

DAĞLI M. M., GÜÇLÜ G., KADİROĞLU KELEBEK P., KELEBEK H., SELLİ S.

3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. Determination of vinegar adulteration using a stable carbon isotope analyzer

SEVİNDİK O., GÜÇLÜ G., KELEBEK H., SELLİ S.

3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 18 - 19 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

6. Advanced Techniques of Gas Chromatograpy-Olfactometry Analysis

GÜÇLÜ G., KELEBEK H., SELLİ S.

6th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2021), Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2021, ss.278-281, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

8. Characterization of volatile composition of mint and oregano obtained from different drying methods

CENGİZ N., GÜÇLÜ G., KELEBEK H., SELLİ S., Tarawade A., Sultanova S., et al.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.201-208, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

9. LC-DAD-ESI-MS/MS characterization of phenolic compounds in wines from Vitis vinifera ‘Shesh i bardhë’ and ‘Vlosh’ cultivars

Topi D., KELEBEK H., GÜÇLÜ G., SELLİ S.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.55-71, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

10. Carob Beans (Ceratonia siliqua L.): Uses, Health Benefits, Bioactive and Aroma Compounds

ZANNOU O., GÜÇLÜ G., SELLİ S.

5th International Agriculture Congress, 21 - 24 Ağustos 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. Aroma Formation in Fermented Meat Products

GÜÇLÜ G., SELLİ S.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, 3 - 05 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Aroma Compounds in Molasses from Juniperus drupacea L.

GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., Kelebek H., SELLİ S.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, Adana, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2019, ss.10-18, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. Aroma Formation in Fermented Meat Products

GÜÇLÜ G., SELLİ S.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, Adana, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2019, ss.1-9, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. Effect of Geographic Conditions on Pine honey Carbon Isotope Value, Texture and Color Properties

SEVİNDİK O., GÜÇLÜ G., YETİŞEN M., Kelebek H., SELLİ S.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

16. Assessment of Representativeness of Aromatic Extracts for Aroma Characterization: A study of Caper

GÜÇLÜ G., SÖNMEZDAĞ A. S., SELLİ S., Kelebek H.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

17. Volatile Composition of Althaea officinalis L. Flowers

GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., Kelebek H., SELLİ S.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

18. GC-MS-Olfactometric Characterization of Key Odorants in Pine Honey from Two Different Regions of Turkey

GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., Kelebek H., SELLİ S.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.2, (Özet Bildiri)

2019

2019

19. Effect of Different Harvest Period on Phenolic Compounds and Some Important Quality Parameters of Kırmızı PistachioVariety

UZLAŞIR T., SONMEZDAG A. S., GÜÇLÜ G., KADİROĞLU KELEBEK P., DIBLAN S., SELLİ S., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. Volatile Compounds of Fermented Capers (Capparis spinosa)

SÖNMEZDAĞ A. S., GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., KELEBEK H., SELLİ S.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018), 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

22. Applied Extraction Procedures For Analysis Of Aroma Compounds

GÜÇLÜ G., SÖNMEZDAĞ A. S., KELEBEK H., SELLİ S.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018), 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

23. Aroma Profiling Of Rosemary (Rosmarinus Officinalis) Using Purge And Trap Extraction

GÜÇLÜ G., AMANPOUR A., KELEBEK H., SELLİ S.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018), 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

24. LC-DAD/ESI-MS/MS Characterization of Phenolic Constituents andAntioxidant Activity of Pomegranate Juice According to Their Region

DAVARCI A., Kelebek H., GÜÇLÜ G., KADİROĞLU KELEBEK P., SONMEZDAG A. S., SELLİ S.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018), Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.3, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

25. LC-DAD-ESI-MS/MS-based Phenolic Profiling of Clarified andUnclarified Pomegranate Juices and Their Antioxidant Activity

DAVARCI A., KELEBEK H., GÜÇLÜ G., KADİROĞLU KELEBEK P., SELLİ S.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

26. Comparison of Aroma Compounds of Sweet Lemon (Citrus limetta) Juices Obtained from Different SqueezingOrders

GÜÇLÜ G., KELEBEK H., SELLİ S.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

31. Moroccan Argan oil key odorants using GC-MS-Olfactometry by the application of AEDA

SEVİNDİK O., AMANPOUR A., TSOULI S., KESEN S., GÜÇLÜ G., OZKARA T., et al.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

32. GC-MS-Olfactometric characterization of key odorants in Moroccan Argan oil

SEVİNDİK O., AMANPOUR A., TSOULI SARHIR S., KESEN S., GÜÇLÜ G., ÖZKARA K. T., et al.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

33. GC-MS-Olfactometric characterization of key odorants in foods

SELLİ S., GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., SÖNMEZDAĞ A. S., KELEBEK H.

4th North and East European Congress on Food, 10 - 13 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

37. DAD-ESI/MSn Characterization of Bioactive Compounds and Antioxidant Potential of Carob Molasses

KELEBEK H., GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., TANRISEVEN D., SELLİ S., KADİROĞLU P., et al.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

39. COMPARATIVE EVALUATION OF VOLATILES IN MAGLIOCCO CANINO AND DIMRIT GRAPE SEED OILS

SEVİNDİK O., GÜÇLÜ G., BOMBAI G., RAMBOLA A. D., KELEBEK H., SELLİ S.

International Conference on Food Innovation, Bologna, İtalya, 31 Ocak - 03 Şubat 2017, ss.1, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

41. Aroma-Active Compounds of Five Well-Known Turkish Olive Oils

KESEN S., SELLİ S., KELEBEK H., GÜÇLÜ G.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3260-3267, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

42. Aroma-Active Compounds of Five Well-Known Turkish Olive Oils

KESEN S., SELLİ S., KELEBEK H., GÜÇLÜ G.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3260-3267, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

43. IDENTIFICATION OF VOLATILE COMPOUNDS OF LATE-HARVEST CV. AYVALIK OLIVE OIL

GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., SELLİ S., SALUM P., KELEBEK H.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3268-3273, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

47. LC-DAD/ESI-MS/MS CHARACTERIZATION OF PHENOLIC COMPOUNDS OF SUNFLOWER OIL

KELEBEK H., SELLİ S., SÖNMEZDAĞ A. S., KESEN S., GÜÇLÜ G., KOLA O.

19th International Sunflower Conference, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.1-11, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

48. LC-DAD/ESI-MS/MS Characterization of Phenolic Compounds of Sunflower oil

KELEBEK H., SELLİ S., SÖNMEZDAĞ A. S., KESEN S., GÜÇLÜ G., KOLA O.

19th International Sunflower Conference, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.1102-1109, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

49. Aroma Determination of a Refined Sunflower Oil by Gas Chromatography-Mass Spectrometry Using Different Extraction Methods

AMANPOUR A., GUCLU G., KESEN S., SÖNMEZDAĞ A. S., KELEBEK H., SELLİ S.

19th International Sunflower Conference, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.1090, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Analysis of Coffee

GÜÇLÜ G., Oussou K. F., KELEBEK H., SELLİ S.

Flavoromics An Integrated Approach to Flavor and Sensory Assessment, Leo Nollet, Matteo Bordiga, Editör, CRC Press, Londrina, ss.300-338, 2024

2024

2024

2. Analysis of Wine Impact Odorants by Gas Chromatography-Olfactometry

KILIÇ BÜYÜKKURT Ö., GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., KELEBEK H., SELLİ S.

Wine Analysis and Testing Techniques, , Editör, Springer New York, ss.235-245, 2024

2024

2024

3. Flavour of Fish and Fish Proteins

SELLİ S., SEVİNDİK O., GÜÇLÜ G., Zhao J.

Flavour and Consumer Perception of Food Proteins, Jing Zhao; Changqi Liu, Editör, RSC Advances, ss.119-149, 2024

2023

2023

4. Flavour of Fish and Fish Proteins

Güçlü G., Selli S., Sevindik O., Zhao J.

Royal Society of Chemistry , London, 2023

2023

2023

5. Valorization of cocoa, tea and coffee processing by-products-wastes

Oussou K. F., GÜÇLÜ G., KELEBEK H., SELLİ S.

Advances in Food and Nutrition Research, Esra Capanoglu, María Dolores Navarro-Hortal, Tamara Yuliett Forbes-Hernández, Maurizio Battino, Editör, Elsevier, ss.91-130, 2023

2022

2022

6. Biochemistry, antioxidant, and antimicrobial properties of hazelnut (Corylus avellana L.) oil

SELLİ S., GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., KELEBEK H.

Multiple Biological Activities of Unconventional Seed Oils, Abdalbasit Adam Mariod, Editör, Academic Press , ss.397-412, 2022

2021

2021

7. Olive Oil Production in Albania, Chemical Characterization, and Authenticity

Topi D., GÜÇLÜ G., KELEBEK H., SELLİ S.

Olive Oil - New Perspectives and Applications, Dr. Muhammad Akram, Editör, IntechOpen, Londrina, ss.1-19, 2021

2021

2021

8. Aroma, Aroma-Active, and Phenolic Compounds of Roselle

SELLİ S., GÜÇLÜ G., SEVİNDİK O., KELEBEK H.

Roselle Production, Processing, Products and Biocomposites, S.M. SAPUAN, R. NADLENE, A.M. RADZI, R.A. ILYAS, Editör, Academic Press , San Diego, ss.143-164, 2021

2019

2019

9. Fish

AMANPOUR A., GÜÇLÜ G., SELLİ S.

Food Aroma EvolutionDuring Food Processing, Cooking, and Aging, Bordiga, M., Nollet L. M.L., Editör, Taylo and Francis Group, 2019

Desteklenen Projeler

2022 - 2025

2022 - 2025

Gıda Mühendisliği Enstrümental Analiz Laboratuvarının Altyapısının İyileştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı

SELLİ S. (Yürütücü), GÜÇLÜ G.

2021 - 2023

2021 - 2023

Fermente Meyan Suyu Üretimi: Laktik Asit Bakterileri Ve Enzimatik Hidrolizasyonun Biyoaktif, Aroma-Aktif Ve Bazı Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Etkileri

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Selli S. (Yürütücü), Kelebek H., Kadiroğlu Kelebek P.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 247

h-indeksi (WOS): 10