Doç. Dr. ERDAL AĞÇAM


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: eagcam@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6084 Dahili: 2177
Web: https://avesis.cu.edu.tr//eagcam
Ofis: Gıda Müh. Bölümü
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Gıda Müh. Bölümü Sarıçam/Adana

Metrikler

Yayın

109

Atıf (WoS)

225

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

251

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

15

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2017

2011 - 2017

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Hidrostatik Basınç, Ultrasonikasyon, Enzimasyon ve Isıtma Yöntemlerinin Siyah Havuç Posasından Antosiyaninlerin Geri Kazanımı ve Kalitesi Üzerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2011

2011

Yüksek Lisans

Vurgulu Elektrik Alan ve Isıl İşlem Uygulamalarının Portakal Suyunun Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2017 - 2023

2017 - 2023

Araştırma Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2008 - 2017

2008 - 2017

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2014 - 2015

2014 - 2015

VISITING SCHOLAR

OHIO STATE UNIVERSITY

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Heat and Mass Balance

Lisans

Lisans

Heat and Mass Transfer

Lisans

Lisans

Food Engineering Operations-II

Lisans

Lisans

Food Engineering Operations-I

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2013

2013

Meyve ve Sebzelerin Soğukta Muhafazası

AKYILDIZ A., AĞÇAM E.

Gıda Teknolojisi , cilt.17, sa.6, ss.44-45, 2013 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2022

2022

THE TREND OF PLANT-BASED MILK ALTERNATIVES; WALNUT MILK

ALTAF QAZI S., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., DÜNDAR B.

2nd International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, Adana, Türkiye, 6 - 07 Ekim 2022, ss.37-38

2022

2022

Trends and development work for packaged non-alcoholic beverages future functional product development opportunities

SAĞOL S. N., DÜNDAR B., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

1st International Traditional Foods and Sustainable Food System Symposium, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022

2021

2021

Role of strawberry cultivars on some quality parameters

SARIDAŞ M. A., AĞÇAM E., PAYDAŞ KARGI S.

IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 01 Mayıs 2021, ss.857-863 identifier identifier

2021

2021

THE EFFECT OF THE ADDITION OF TURNIP RADISH AT DIFFERENT RATIOS ON THE MICROBIAL FLORA IN THE FERMENTATION OF SHALGAM JUICE

AYTEKİN D. A., TANGÜLER H., AĞÇAM E.

CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 5 - 06 Mart 2021, ss.90-102

2019

2019

Degradation kinetics of ascorbic acid in lemon juice at different pasteurization conditions

AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, 3 - 05 Ekim 2019

2018

2018

Effect of storage on textural properties of different strawberry cultivars

AĞÇAM E., SARIDAŞ M. A., DÜNDAR B., POLAT S., PAYDAŞ S.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 Ekim - 25 Kasım 2018, ss.141

2018

2018

The Effect of Thermosonication on Some Quality Parameters of Watermelon Juice

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018

2018

2018

A RESEARCH on EVALUATION of ORANGE PEELS

AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD TECHNOLOGY-ICFT2018, 10 - 12 Eylül 2018

2018

2018

Recent Applications In Modified Atmosphere Packaging Of Fruit And Vegetables

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.257

2017

2017

CRITICAL QUALITY PARAMETERS CHANGING OF RED PEPPER IN RESPONSE TO DIFFERENT IRRIGATION METHODS AND LEVELS

SEZEN S. M., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., YAZAR A., DAŞGAN H. Y., TEKİN S.

International Conference on Technology, Engineering and Science (IConTES), Antalya, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2017

2017

2017

Critical Quality Parameters Changing of Red Pepper In Response to Different Irrıgation Methods and Levels

SEZEN S. M., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., YAZAR A., DAŞGAN H. Y., TEKİN S.

International Conference on Technology, Engineering and Science (ICONTES, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2017, cilt.1, ss.73-74

2016

2016

Production of Colored Lemonade and Effect of Heat Pasteurization on Quality Parameters

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., POLAT S., İNAN N.

Second Congress of Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016

2016

2016

Süper Meyve Kuş Kirazı Aronia melanocarpa

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

2016

2016

Turpun Raphanus sativus L Biyoaktif Bileşenler Açısından Değerlendirilmesi

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., GÜN M., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu, Osmaniye, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2016

2016

2016

Fining and Fining Agents in Clear Fruit Juice Production

UÇAN TÜRKMEN F., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

International Conference on Natural Science and Engineering, Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.2669-2678

2015

2015

Pulsed electric field processing of pomegranate juice with measurements of quality criteria

KURTOĞLU A. B., AĞÇAM E., AKDEMİR EVRENDİLEK G., AKYILDIZ A.

1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food Environmental Technologies, 6 - 10 Eylül 2015

2015

2015

Pasteurization of apple juice by pulsed electric fields and effects on quality properties

AKDEMİR EVRENDİLEK G., Çelik P., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food Environmental Technologies, 6 - 10 Eylül 2015

2014

2014

Inactivation Kinetics of Pectin Methylesterease Under Thermosonication and Thermal Pasteurization Process Conditions in Orange Juice

AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014

2014

2014

Turunç Ekşisi Üzerine Bir Araştırma

AKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

2014

2014

Limonata

AĞÇAM E., POLAT S., DURSUN G., GÖVCE G., MERGEN G., AKYILDIZ A.

LİMONATA, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.823-827

2014

2014

Karaisalı Biber Salçası Üretimi Üzerine Bir Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., YÜCEL T., AKYILDIZ A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu”, ”4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

2014

2014

Geleneksel İran Şekeri Nabat

NALCHİ M., AĞÇAM E., GÜVEN M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.890

2014

2014

Bazı Sebzelerin Kurutulması Üzerine Bir Araştırma

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.859-862

2014

2014

Turunç Ekşisi Üretimi Üzerine Bir Araştırma

AKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., ASLAN S., AKYILDIZ A.

4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.814-818

2013

2013

Bazı bitki çaylarının mineral madde (Ca, K, Mg, Na, Zn, Fe ve Cu) içerikleri ve deme geçiş miktarları

YAĞMUR C., AKYILDIZ A., AĞÇAM E.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013

2012

2012

Kağıt helvanın bazı özellikleri üzerine bir araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209

2012

2012

Kağıt Helvanın Bazı Özellikleri Üzerine Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209

2012

2012

Dolmalık Patlıcan Kurusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.194-196

2012

2012

Investigation on fruit quality of grafted watermelon

OLUK C. A., ARAS V., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., SARI N., GOCMEN M.

10th EUCARPIA Meeting on Genetics and Breeding of Cucurbitaceae, Antalya, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2012, ss.361-367 Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2011

2011

Yaban Mersini Meyvesinin Meyve Suyuna İşlenmesi Üzerine Bir Araştırma

AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2011

2010

2010

Kabak Tatlısı Üretimi

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

The 1st International Symposium on Traditioanl Foods from Adriatic from to Caucasus, 2 - 04 Mayıs 2010

2010

2010

Kaynar Üretimi

AKYILDIZ A., AĞÇAM E., KIROĞLU ZORLUGENÇ F.

The 1st International Symposium on Traditioanl Foods from Adriatic from to Caucasus, 3 - 05 Mayıs 2010

2010

2010

Cezerye Üretimi ve Bazı Özellikleri

ÖZER E. A., AKYILDIZ A., AKSAY S., AĞÇAM E., BOBUŞ ALKAYA G.

THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.771-773

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

Nanoparticles in Food Packaging: Opportunities and Challenges

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin, Editör, Springer, Cham, ss.571-611, 2019

2019

2019

Recent Studies on Healthy Nutrients Changing in Fruit Juices Processed with Non-thermal Technologies

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin., Editör, Springer International Publishing, Cham, ss.235-271, 2019

2018

2018

Thermal Pasteurization and Microbial Inactivation of Fruit Juices

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., DÜNDAR B.

Fruit JuicesExtraction, Composition, Quality and Analysis, Gaurav Rajauria, Brijesh K. Tiwari, Editör, Elsevier (Academic Press), Dublin, ss.309-339, 2018

2015

2015

Potato and Potato-Processing Technology

AKYILDIZ A., POLAT S., AĞÇAM E., FENERCİOĞLU H.

Handbook of Vegetable Preservation, Hui YH., Evranuz EÖ., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Florez ME. , Editör, Crc Pres, Boca Raton, ss.589-628, 2015

2014

2014

Citrus Juices Technology

AKYILDIZ A., AĞÇAM E.

Food Processing Strategies for Quality Assessment, Abdul Malik, Zerrin Ergikaya, Saghir Ahmad, Hüseyin Erten, Editör, Springer Science+Business Media New York 2014, New York, ss.37-103, 2014

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

TMMOB-Gıda Mühendisleri Odası

Üye

Bilimsel Hakemlikler

Ocak 2019

Ocak 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2015

Şubat 2015

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

FOOD BİOSCİENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2013

Kasım 2013

african journal and biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mart 2019 - 01 Mart 2019

01 Mart 2019 - 01 Mart 2019

4. Kent Sorunları Sempozyumu

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 240

h-indeksi (WOS): 8