Doç. Dr. ERDAL AĞÇAM


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: eagcam@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6084 Dahili: 2177
Web: https://avesis.cu.edu.tr//eagcam
Ofis: Gıda Müh. Bölümü
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Gıda Müh. Bölümü Sarıçam/Adana

Metrikler

Yayın

118

Yayın (WoS)

46

Yayın (Scopus)

44

Atıf (WoS)

223

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

251

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

2

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

19

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2017

2011 - 2017

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Hidrostatik Basınç, Ultrasonikasyon, Enzimasyon ve Isıtma Yöntemlerinin Siyah Havuç Posasından Antosiyaninlerin Geri Kazanımı ve Kalitesi Üzerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2011

2011

Yüksek Lisans

Vurgulu Elektrik Alan ve Isıl İşlem Uygulamalarının Portakal Suyunun Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2017 - 2023

2017 - 2023

Araştırma Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2008 - 2017

2008 - 2017

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2014 - 2015

2014 - 2015

VISITING SCHOLAR

OHIO STATE UNIVERSITY, VISITING SCHOLAR

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Heat and Mass Balance

Heat and Mass Transfer

Food Engineering Operations-II

Food Engineering Operations-I

Makaleler

Tümü (67)
SCI-E, SSCI, AHCI (41)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (41)
Scopus (41)
TRDizin (20)
Diğer Yayınlar (5)

2013

2013

66. Meyve ve Sebzelerin Soğukta Muhafazası

AKYILDIZ A., AĞÇAM E.

Gıda Teknolojisi , cilt.17, sa.6, ss.44-45, 2013 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. The Effect Of Pre-Boiling Process On The Quality Characteristics Of Some Freeze Dried Vegetables

DÜNDAR KIRIT B., İNAN ÇINKIR N., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

‘8th INTERNATIONAL СUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. THE TREND OF PLANT-BASED MILK ALTERNATIVES; WALNUT MILK

ALTAF QAZI S., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., DÜNDAR B.

2nd International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, Adana, Türkiye, 6 - 07 Ekim 2022, ss.37-38, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. Trends and development work for packaged non-alcoholic beverages future functional product development opportunities

SAĞOL S. N., DÜNDAR B., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

1st International Traditional Foods and Sustainable Food System Symposium, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

5. Role of strawberry cultivars on some quality parameters

SARIDAŞ M. A., AĞÇAM E., PAYDAŞ KARGI S.

IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 01 Mayıs 2021, ss.857-863, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2021

2021

6. THE EFFECT OF THE ADDITION OF TURNIP RADISH AT DIFFERENT RATIOS ON THE MICROBIAL FLORA IN THE FERMENTATION OF SHALGAM JUICE

AYTEKİN D. A., TANGÜLER H., AĞÇAM E.

CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 5 - 06 Mart 2021, ss.90-102, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Effect of Stabilizer Usage on Quark Cheese Quality Properties

TAŞPINAR T., AĞÇAM E., GÜVEN M.

IDF World Dairy Summit 2019, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

8. Degradation kinetics of ascorbic acid in lemon juice at different pasteurization conditions

AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, 3 - 05 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. The Effect of Thermosonication on Some Quality Parameters of Watermelon Juice

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Effect of storage on textural properties of different strawberry cultivars

AĞÇAM E., SARIDAŞ M. A., DÜNDAR B., POLAT S., PAYDAŞ S.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 Ekim - 25 Kasım 2018, ss.141, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

12. A RESEARCH on EVALUATION of ORANGE PEELS

AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD TECHNOLOGY-ICFT2018, 10 - 12 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Recent Applications In Modified Atmosphere Packaging Of Fruit And Vegetables

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.257, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

14. CRITICAL QUALITY PARAMETERS CHANGING OF RED PEPPER IN RESPONSE TO DIFFERENT IRRIGATION METHODS AND LEVELS

SEZEN S. M., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., YAZAR A., DAŞGAN H. Y., TEKİN S.

International Conference on Technology, Engineering and Science (IConTES), Antalya, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

15. Critical Quality Parameters Changing of Red Pepper In Response to Different Irrıgation Methods and Levels

SEZEN S. M., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., YAZAR A., DAŞGAN H. Y., TEKİN S.

International Conference on Technology, Engineering and Science (ICONTES, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2017, cilt.1, ss.73-74, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Pastörizasyon işlemi ve depolama süresinin altıntop suyunun rengi ve karotenoid içeriği üzerine etkileri

İÇDEMİR G., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

İç Anadolu Bölgesi 1.Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

17. Production of Colored Lemonade and Effect of Heat Pasteurization on Quality Parameters

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., POLAT S., İNAN N.

Second Congress of Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

18. Süper Meyve Kuş Kirazı Aronia melanocarpa

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

19. Turpun Raphanus sativus L Biyoaktif Bileşenler Açısından Değerlendirilmesi

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., GÜN M., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu, Osmaniye, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

20. Fining and Fining Agents in Clear Fruit Juice Production

UÇAN TÜRKMEN F., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

International Conference on Natural Science and Engineering, Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.2669-2678, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. Pulsed electric field processing of pomegranate juice with measurements of quality criteria

KURTOĞLU A. B., AĞÇAM E., AKDEMİR EVRENDİLEK G., AKYILDIZ A.

1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food Environmental Technologies, 6 - 10 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. Pasteurization of apple juice by pulsed electric fields and effects on quality properties

AKDEMİR EVRENDİLEK G., Çelik P., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food Environmental Technologies, 6 - 10 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

24. Inactivation kinetics of pectin methylesterase under thermosonication and thermal process conditions in orange juice

AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

NAFI 2014 International Food Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.332, (Özet Bildiri)

2014

2014

25. Inactivation Kinetics of Pectin Methylesterease Under Thermosonication and Thermal Pasteurization Process Conditions in Orange Juice

AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

26. Turunç Ekşisi Üzerine Bir Araştırma

AKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

27. Geleneksel İran Şekeri Nabat

NALCHİ M., AĞÇAM E., GÜVEN M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.890, (Özet Bildiri)

2014

2014

28. Karaisalı Biber Salçası Üretimi Üzerine Bir Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., YÜCEL T., AKYILDIZ A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu”, ”4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

29. Turunç Ekşisi Üretimi Üzerine Bir Araştırma

AKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., ASLAN S., AKYILDIZ A.

4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.814-818, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

30. Limonata

AĞÇAM E., POLAT S., DURSUN G., GÖVCE G., MERGEN G., AKYILDIZ A.

LİMONATA, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.823-827, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

31. Bazı Sebzelerin Kurutulması Üzerine Bir Araştırma

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.859-862, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

32. Bazı bitki çaylarının mineral madde (Ca, K, Mg, Na, Zn, Fe ve Cu) içerikleri ve deme geçiş miktarları

YAĞMUR C., AKYILDIZ A., AĞÇAM E.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

34. Dolmalık Patlıcan Kurusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.194-196, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

35. Kağıt helvanın bazı özellikleri üzerine bir araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

36. Kağıt Helvanın Bazı Özellikleri Üzerine Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

37. Investigation on fruit quality of grafted watermelon

OLUK C. A., ARAS V., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., SARI N., GOCMEN M.

10th EUCARPIA Meeting on Genetics and Breeding of Cucurbitaceae, Antalya, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2012, ss.361-367, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2011

2011

38. Yaban Mersini Meyvesinin Meyve Suyuna İşlenmesi Üzerine Bir Araştırma

AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

39. Kabak Tatlısı Üretimi

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

The 1st International Symposium on Traditioanl Foods from Adriatic from to Caucasus, 2 - 04 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

40. Kaynar Üretimi

AKYILDIZ A., AĞÇAM E., KIROĞLU ZORLUGENÇ F.

The 1st International Symposium on Traditioanl Foods from Adriatic from to Caucasus, 3 - 05 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

41. Cezerye Üretimi ve Bazı Özellikleri

ÖZER E. A., AKYILDIZ A., AKSAY S., AĞÇAM E., BOBUŞ ALKAYA G.

THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.771-773, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2019

2019

1. Nanoparticles in Food Packaging: Opportunities and Challenges

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin, Editör, Springer, Cham, ss.571-611, 2019

2019

2019

2. Recent Studies on Healthy Nutrients Changing in Fruit Juices Processed with Non-thermal Technologies

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin., Editör, Springer International Publishing, Cham, ss.235-271, 2019

2018

2018

3. Thermal Pasteurization and Microbial Inactivation of Fruit Juices

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., DÜNDAR B.

Fruit JuicesExtraction, Composition, Quality and Analysis, Gaurav Rajauria, Brijesh K. Tiwari, Editör, Elsevier (Academic Press), Dublin, ss.309-339, 2018

2015

2015

4. Potato and Potato-Processing Technology

AKYILDIZ A., POLAT S., AĞÇAM E., FENERCİOĞLU H.

Handbook of Vegetable Preservation, Hui YH., Evranuz EÖ., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Florez ME. , Editör, Crc Pres, Boca Raton, ss.589-628, 2015

2014

2014

5. Citrus Juices Technology

AKYILDIZ A., AĞÇAM E.

Food Processing Strategies for Quality Assessment, Abdul Malik, Zerrin Ergikaya, Saghir Ahmad, Hüseyin Erten, Editör, Springer Science+Business Media New York 2014, New York, ss.37-103, 2014

Desteklenen Projeler

2022 - 2024

2022 - 2024

Meyve Suyu Sanayisinde İşlenen Portakalın Artıklarından Diyet Lifi Üretimi

TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Akyıldız A. (Yürütücü), Ağçam E.

2016 - 2017

2016 - 2017

Citrus Juice Technology

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

AKYILDIZ A. (Yürütücü), AĞÇAM E.

2014 - 2017

2014 - 2017

Siyah Havuç Posasından Bazı Yöntemlerle Antosiyaninlerin Geri Kazanımı ve Kalitesi Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AKYILDIZ A. (Yürütücü), AĞÇAM E.

2015 - 2016

2015 - 2016

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Son Gelişmeler Çalıştayı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

BENLİ H. (Yürütücü), AKYILDIZ A., AĞÇAM E., POLAT S.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

TMMOB-Gıda Mühendisleri Odası

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2019

Ocak 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2015

Şubat 2015

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

FOOD BİOSCİENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2013

Kasım 2013

african journal and biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mart 2019 - 01 Mart 2019

01 Mart 2019 - 01 Mart 2019

4. Kent Sorunları Sempozyumu

Davetli Konuşmacı

Adana-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 71

h-indeksi (WOS): 4