Prof. Dr. YASEMEN YANAR


Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

İşleme Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Balıkçılık


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

E-posta: yyanar@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6060 Dahili: 2961
Fax Telefonu: +90 322 338 6439
Web: https://avesis.cu.edu.tr//yyanar
Ofis: Su Ürünleri Fakültesi
Posta Adresi: Ç.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Balcalı Adana

Metrikler

Yayın

68

Yayın (WoS)

31

Yayın (Scopus)

31

Atıf (WoS)

693

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

781

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

19

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2003

1999 - 2003

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri, Türkiye

1995 - 1998

1995 - 1998

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri, Türkiye

1987 - 1991

1987 - 1991

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2003

2003

Doktora

Doğu Akdeniz?de Yaşayan Yeşil Kaplan Karidesi ( Penaeus semisulcatus De Haan, 1844) ve Benekli Karides ( Metapenaeus monoceros Fabricus, 1789)?in Yağ Asidi, Amino Asit, Mineral Madde ve Karotenoyit İçeriklerinin Mevsime Bağlı Değişimleri

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri

1998

1998

Yüksek Lisans

Sazan (Cyprinus carpio) Etinden Balık Köftesi Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Su Ürünleri

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi/ İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

2007 - 2013

2007 - 2013

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi

2006 - 2007

2006 - 2007

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi

Yönetimsel Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi

Akademi Dışı Deneyim

1993 - 2011

1993 - 2011

Öğretim Üyesi

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fak. , Öğretim Üyesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Su Ürünleri Ekonomisi ve Pazarlama

Su Ürünleri İşlemede Biyoteknolojik Uygulamalar

Makaleler

Tümü (45)
SCI-E, SSCI, AHCI (31)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (31)
Scopus (31)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (9)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. CORONAVIRUS AVIAN INFECTIOUS BRONCHITIS VIRUS (IBV); REVIEW FROM THE COVID-19 PERSPECTIVE

AL SAEDI R., TEKELİOĞLU B. K., YANAR Y.

EJONS 11th INTERNATIONAL CONGRESS January 30-31, 2021. Karak, JORDAN, KORAK, Ürdün, 30 - 31 Ocak 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

0

0

2. Sazandan Tarama Elde Edilmesi ve Buzdolabı Koşullarında Raf Ömrünün Belirlenmes

ÇELİK M., YANAR Y.

X. Ulusal Su Ürünleri Seöpozyumu, Adana, Türkiye, ss.167, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp

KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., Kadak A. E., ÇELİK M., YANAR Y., GÜLNAZ O., TEKELİOĞLU B. K.

2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.706, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

5. Changes in Biochemical Compositions of Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Eastern Mediterranean

YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M.

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018), Ankara, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.903, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata.,1758) fillets at refrigerated stroge (4°C)

YANAR Y., GERÇEK G., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.

3rd International Conference on Science, Ecology end Technology, Roma/ITALY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.99, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata l., 1758) fillets at refrigerated storage (+ 4C)

YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M., GERÇEK G.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE, ECOLOGY AND TECHNOLOGY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

9. THE EFFECT OF STOCKING DENSITY, MONOSEX CULTURE AND TUBIFEX-FEEDING (TUBIFEX TUBIFEX) ON REARING PARAMETERS OF GUPPY (POECILIA RETICULATA) IN A RECIRCULATION SYSTEM

YANAR M., GÖRELŞAHİN S., ERDOĞAN E., YANAR Y.

3rd International Conference on Science, Ecology and Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

10. Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells

KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.35-36, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. EFFECTS OF MANNAN OLIGOSACCHARIDE MOS SUPPLEMENTATION ON GROWTH AND SOME BLOOD PARAMETERS OF GILTHEAD SEABREAM Sparus aurata

Gelibolu S., YANAR Y., GENÇ M. A., GENÇ E.

FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.278-279

2016

2016

12. EXTRACTION AND CHARACTERIZATION OF GELATIN FROM MACKEREL (Scomber scombrus) AND SEA BASS (Dicentrarchus labrax) BONES AS ALTERNATIVE SOURCES OF GELATIN

YANAR Y., Gökçin M.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE ECOLOGY AND TECHNOLOGY, Barcelona, İspanya, 14 - 16 Ekim 2016, ss.178, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

13. Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi

YANAR Y.

2. Marmara Denizi Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Aralık 2015

2010

2010

14. Gıda Muhafazasında Balık Jelatininin Kullanımı

Gerçek G., YANAR Y., Gelibolu S., KÜÇÜKGÜLMEZ A.

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.63, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

15. Kitosanın Gıda Sanayisinde Antimikrobiyal Madde Olarak Kullanımı

KÜÇÜKGÜLMEZ A., GELİBOLU S., GERÇEK G., ÇELİK M., YANAR Y.

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.51-52, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

17. Su Ürünleri Atıklarının Biyolojik Aktif Bileşenler Olarak Değerlendirilmesi

Kalıştır S., YANAR Y.

15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.10, (Özet Bildiri)

2005

2005

18. Effect of Hot or Sweet Red Pepper (Caspicum annum) on Pigmentetion and Sensory Properties of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)

YANAR M., Buyukcapar H. M., YANAR Y.

The 7th Balkan Conference on Operational Research, Constanta, Romanya, 25 - 28 Mayıs 2005, ss.20, (Özet Bildiri)

2005

2005

19. Effect of Carotenoids from Red Pepper and Marigold Flower on Pigmentation, Sensory Properties and Fatty Acid Composition of Rainbow Trout

YANAR Y., Buyukcapar H. M., YANAR M., Gocer M.

The 7th Balkan Conference on Operational Research, Constanta, Romanya, 25 - 28 Mayıs 2005, ss.5, (Özet Bildiri)

1999

1999

21. Sazandan Tarama Elde Edilmesi ve Buzdolabı Koşullarında Raf Ömrünün Belirlenmes

ÇELİK M., YANAR Y.

X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 24 Eylül 1999, ss.167-175, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2019 - 2022

2019 - 2022

Balık derisinden kollajen ekstraksiyonu ve biyopolimer film üretiminde kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YANAR Y. (Yürütücü), BAYKAL A.

2018 - 2020

2018 - 2020

Has Kefal Balığı (Mugil cephalus) Atıklarından Kollajen Eldesi ve Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YANAR Y. (Yürütücü), Teze Ö.

2018 - 2019

2018 - 2019

Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) İşleme Atıklarından Kollajen Eldesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YANAR M. (Yürütücü), GÜLNAZ O., YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.

2015 - 2017

2015 - 2017

Geleneksel Trol Balıkçılığında Kullanılan Kapı Tipleri, Özellikleri ve Sayısal Olarak Modellenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÖKÇE G. (Yürütücü), SAYGU İ., Sezgin S., YANAR Y.

2013 - 2015

2013 - 2015

Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (2 Adet)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

YANAR Y. (Yürütücü)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015

01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015

2. Marmara Denizi Sempozyumu

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 701

h-indeksi (WOS): 13