Eğitim Bilgileri
1999 - 2003
1999 - 2003Doktora
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri, Türkiye
1995 - 1998
1995 - 1998Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri, Türkiye
1987 - 1991
1987 - 1991Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2003
2003Doktora
Doğu Akdeniz?de Yaşayan Yeşil Kaplan Karidesi ( Penaeus semisulcatus De Haan, 1844) ve Benekli Karides ( Metapenaeus monoceros Fabricus, 1789)?in Yağ Asidi, Amino Asit, Mineral Madde ve Karotenoyit İçeriklerinin Mevsime Bağlı Değişimleri
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri
1998
1998Yüksek Lisans
Sazan (Cyprinus carpio) Etinden Balık Köftesi Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Su Ürünleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorProf. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi/ İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı
2007 - 2013
2007 - 2013Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
2006 - 2007
2006 - 2007Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
Akademi Dışı Deneyim
1993 - 2011
1993 - 2011Öğretim Üyesi
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fak. , Öğretim Üyesi
Yönetilen Tezler
2015
2015Doktora
Yeme farklı oranlarda eklenen Mannan- oligosakkarit (MOS)?in Çipura (Sparus aurata)?lar da büyüme ve et kalitesi üzerine etkileri
YANAR Y.
S.GELİBOLU(Öğrenci)
2014
2014Doktora
Ticari Öneme Sahip Bazı Balık Türlerinin Deri Kemik Pul ve Yüzgeçlerinden Kollojen Eldesi ve Karakterizasyonu
YANAR Y.
G.GERÇEK(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Uskumru (Scomber scombrus) ve Levrek (Dicentrarchus labrax) Kemiklerinden Jelatin Eldesi ve Karakterizasyonu
YANAR Y.
M.GÖKÇİN(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (45)
SCI-E, SSCI, AHCI (31)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (31)
Scopus (31)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (9)
2025
20251. Ultrasound-Assisted Extraction (UAE) for the Utilization of Deep-Water Pink Shrimp (Parapenaeus longirostris) Processing Waste: Comprehensive Characterization of Carotenoid Astaxanthin Rich Extract
Dikel Ç., YANAR Y.
Veterinary Medicine and Science
, cilt.11, sa.4, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Characterization of Acid-Soluble Collagen From By-Product Bones of European Sea Bass (Dicentrarchus labrax) and Common Carp (Cyprinus carpio)
DİKEL Ç., YANAR Y.
FOOD SCIENCE & NUTRITION
, cilt.13, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20243. Exploring collagen diversity in the bone of mesopotamian catfish (Silurus triostegus, Heckel, 1843)
GÖÇER M., YANAR Y., AYDIN M.
GSC Biological and Pharmaceutical Sciences , cilt.27, sa.03, ss.112-122, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20244. Comprehensive analysis of collagen: unveiling the distinctive characteristics and amino acid profiles from skin and bone of Mesopotamian spiny Eel, Mastacembelus mastacembelus (Banks & Solander, 1794)
GÖÇER M., YANAR Y., AYDIN M.
GSC Advanced Research and Reviews , cilt.18, sa.01, ss.222-234, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20235. Determination of Amino acid Profile and Some Characteristics of Collagen Extracted from Skin and Bone of Luciobarbus esocinus (Heckel, 1843)
GOÇER M., YANAR Y., aydin m.
Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research
, cilt.9, sa.2, ss.94-107, 2023 (TRDizin)
2022
20226. İskenderun Körfezi’nden avlanan derin su pembe karidesi (Parapenaeus longirostris)’nin atıklarından elde edilen astaksantinin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu
DİKEL Ç., YANAR Y., DEMİRKOL O.
Journal of advances in vetbio science and techniques , cilt.7, sa.2, ss.228-232, 2022 (TRDizin)
2018
20187. The Effect of Mannan-Oligosaccharide (MOS) as a Feed Supplement on Growth and Some Blood Parameters of Gilthead Sea Bream (Sparus aurata)
GELİBOLU S., YANAR Y., Genc M. A., Genc E.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.18, sa.6, ss.817-823, 2018 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2018
20188. Effect of Mannan-oligosaccharide Supplementation on Body Growth, Fatty Acid Profile and Organ Morphology of Gilthead Seabream, Sparus aurata
GELİBOLU S., YANAR Y., Genc M. A., Genc E.
PAKISTAN JOURNAL OF ZOOLOGY
, cilt.50, sa.1, ss.229-240, 2018 (SCI-Expanded)
2018
20189. THE EVALUATION OF SHELLFISH WASTES AS ANTIMICROBIAL AGENT ON RAINBOW TROUT
KUCUKGULMEZ A., Kadak A. E., ÇELİK M., YANAR Y., GÜLNAZ O.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.27, sa.6, ss.4169-4173, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201810. Fatty Acids Profile, Atherogenic, Thrombogenic, and Polyene Lipid Indices in Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Mediterranean Sea
Kucukgulmez A., YANAR Y., ÇELİK M., Ersor B.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.27, sa.8, ss.912-918, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201611. EFFECTS OF HOT AND SWEET RED PEPPERS (CAPSICUM ANNUUM) AS FEED SUPPLEMENTS ON PIGMENTATION, SENSORY PROPERTIES AND WEIGHT GAIN OF RAINBOW TROUT (ONCHORHYNCHUS MYKISS)
YANAR M., Buyukcapar H. M., YANAR Y.
ANNALS OF ANIMAL SCIENCE
, cilt.16, sa.3, ss.825-834, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201612. Uskumru Scomber scombrus ve Levrek Dicentrarchus labrax Kemiklerinden Jelatin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu
YANAR Y., Gökçin M.
Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.4, sa.9, ss.728-733, 2016 (TRDizin)
2016
201613. UTILIZATION OF SHELLFISH WASTE: EFFECTS OF CHITOSAN FROM SHRIMP SHELL WASTE ON FATTY ACID PROFILES OF EUROPEAN EEL
Kucukgulmez A., YANAR Y., kadak A. E., Gercek G., GELİBOLU S., ÇELİK M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.25, sa.12, ss.5287-5290, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201514. Su ürünleri enzimleri ve enzimlerin işleme endüstrisinde kullanım olanakları
YANAR Y.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (EgeJFAS)
, cilt.32, sa.2, ss.105-113, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201515. Seafood enzymes and their application in the seafood industry
YANAR Y.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.32, sa.2, ss.105-113, 2015 (Hakemli Dergi)
2013
201316. Antioxidant effects of chitosan in European eel (Anguilla anguilla L.) fillets during refrigerated storage
YANAR Y., Kucukgulmez A., Gokcin M., Gelibolu S., Dikel C.
CYTA-JOURNAL OF FOOD
, cilt.11, sa.4, ss.328-333, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201317. EFFECTS OF CHITOSAN ON COLOR, SENSORY AND MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF EUROPEAN EEL (ANGUILLA ANGUILLA) FILLETS DURING REFRIGERATED STORAGE
Kucukgulmez A., YANAR Y., Gercek G., GÜLNAZ O., ÇELİK M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.37, sa.5, ss.766-771, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201318. Color properties of gilthead sea bream Sparus aurata fillets coated with shrimp chitosan
AYGÜL K., YANAR Y., SERAP G., ÇİĞDEM D., MEHMET G.
Journal of Applied Biological Sciences , 2013 (Hakemli Dergi)
2012
201219. Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Shell Wastes
Kucukgulmez A., GÜLNAZ O., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gercek G.
JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
, cilt.20, sa.2, ss.431-437, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201220. Seasonal Changes in Total Carotenoid Contents of Some Fish and Crustaceans Inhabiting the Eastern Mediterranean Sea
YANAR Y., YANAR M., Buyukcapar H. M.
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES
, cilt.11, sa.24, ss.4501-4505, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201121. Physicochemical characterization of chitosan extracted from Metapenaeus stebbingi shells
Kucukgulmez A., ÇELİK M., YANAR Y., Sen D., Polat H., Kadak A. E.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.126, sa.3, ss.1144-1148, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201122. Effects of cooking methods on electrophoretic patterns of rainbow trout
Baylan M., Ozcan B. D., Kucukgulmez A., Yanar Y.
ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
, cilt.10, sa.3, ss.175-177, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201023. Effects of season on proximate and fatty acid compositions of two mediterranean fish - the round herring (Etrumeus teres) and tub gurnard (Chelidonichthys lucernus)
Kucukgulmez A., ÇELİK M., Ersoy B., YANAR Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, sa.5, ss.1056-1060, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200824. Seasonal variations in proximate and fatty acid compositions of two commercially important fish, hake (Merluccius merluccius) and lizardfish (Saurida undosquamis), from the northeastern Mediterranean Sea
Kuecuekguelmez A., ÇELİK M., Ersoy B., YANAR Y., Sanguen L.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, cilt.19, sa.4, ss.352-361, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200725. Quality changes of hot smoked catfish (Clarias Gariepinus) during refrigerated storage
Yanar Y.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, cilt.18, sa.4, ss.391-400, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200726. Cooking effects on fatty acid composition of cultured sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets
Yanar Y., Kuecuekguelmez A., Ersoy B., Celik M.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, cilt.18, sa.1, ss.88-94, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200727. Pigmentation of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carotenoids from marigold flower (Tagetes erecta) and red pepper (Capsicum annum)
Buyukcapar H. M., Yanar M., Yanar Y.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.31, sa.1, ss.7-12, 2007 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2007
200728. Effect of carotenoids from red pepper and marigold flower on pigmentation, sensory properties and fatty acid composition of rainbow trout
Yanar Y., Buyukcapar H., Yanar M., Gocer M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.100, sa.1, ss.326-330, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200629. Proximate composition and mineral contents of the blue crab (Callinectes sapidus) breast meat, claw meat and hepatopancreas
Kucukgulmez A., Celik M., Yanar Y., Ersoy B., Cikrikci M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.9, ss.1023-1026, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200630. Effects of brine concentration on shelf-life of hot-smoked tilapia (Oreochromis niloticus) stored at 4 degrees C
Yanar Y., Celik M., Akamca E.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.97, sa.2, ss.244-247, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200631. Effects of Carotenoids from Duneliella salina and Nannochloropsis sp. on Pigmentation, Proximate Composition, Meat Yield and Growth of Penaeus semisulcatus
Gocer M., YANAR Y., YANAR M.
Advances in Food Sciences , sa.28, ss.89-93, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200632. Effects of Different Cooking Methods on the Proximate Composition and Mineral Content in the Cultured Common Sea Bass (Dicentrarchus labrax)
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M., YANAR Y., Ersoy B., ÇIKRIKÇI M.
Advances in Food Sciences , sa.28, ss.223-227, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200633. Effects of four cooking methods on the heavy metal concentrations of sea bass fillets (Dicentrarchus labrax Linne, 1785)
Ersoy B., Yanar Y., Kucukgulmez A., Celik M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.99, sa.4, ss.748-751, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200634. Seasonal amino acid profiles and mineral contents of green tiger shrimp (Penaeus semisulcatus De Haan, 1844) and speckled shrimp (Metapenaeus monoceros Fabricus, 1789) from the Eastern Mediterranean
Yanar Y., Celik M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.94, sa.1, ss.33-36, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200635. Concentrations of some heavy metals in tissues of the blue crab, Callinectes sapidus, from the lagoon of the North Eastern Mediterranean Sea
Celik M., Kucukgulmez A., Yanar Y., Cikrikci M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.15, sa.5, ss.349-353, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200636. Effects of Carotrenoids from Duneliella Salina and Nannocholoropsis sp On Pigmentation Proximate Composition Meat Yield and Gowth of Penaeus Semisulcatus
GÖÇER M., YANAR Y., YANAR M.
Advances in Food Sciences , cilt.28, sa.2, ss.89-93, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200637. The effects of red pepper, marigold flower, and synthetic astaxanthin on pigmentation, growth, and proximate composition of Penaeus semisulcatus
Gocer M., Yanar M., Kumlu M., Yanar Y.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.30, sa.4, ss.359-365, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200538. Note. Seasonal variations of fatty acid composition in wild marine shrimps (Penaeus semisulcatus de Haan, 1844 and Metapenaeus monoceros Fabricus, 1789) from the eastern Mediterranean Sea
Yanar Y., Celik M.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.11, sa.5, ss.391-395, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200439. Fatty acid composition of the blue crab (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) in the north eastern Mediterranean
Celik M., Tureli C., Celik M., Yanar Y., Erdem Ü., Kucukgulmez A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.88, sa.2, ss.271-273, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200440. Seasonal changes in total carotenoid contents of wild marine shrimps (Penaeus semisulcatus and Metapenaeus monoceros) inhabiting the eastern Mediterranean
Yanar Y., Celik M., Yanar M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.88, sa.2, ss.267-269, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200341. Effects of different levels of DL-alanin and L-glutamic acid supplemented diets on the growth of sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles
TEKELIOGLU N., GENC M., Tasbozan O., ALTUN T., Yanar Y.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.27, sa.3, ss.735-740, 2003 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2003
200342. Tubifex tubifex Müller 1774 Annelidae in Besin Kompozisyonu
YANAR M., YANAR Y., GENÇ M. A.
E.Ü. Su ürünleri Dergisi , cilt.20, ss.103, 2003 (Hakemli Dergi)
1999
199943. The utilization of carp (Cyprinus carpio) flesh as fish ball
Yanar Y., Fenercloglu H.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.23, sa.4, ss.361-365, 1999 (SCI-Expanded)
1998
199844. Carotenoid Pigments Stabilization in the Fillet of Rainbow Trout (Oncorhyncus mykiss) During Frozen Storage
YANAR M., ÇELİK M., YANAR Y., Kumlu M.
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY , cilt.22, ss.61-65, 1998 (TRDizin)
1998
199845. Carotenoid pigments stabilization in the fillet of rainbow trout Oncorhynchus mykiss during frozen storage
YANAR M., ÇELİK M., YANAR Y.
Tr. J. of Biology , cilt.22, ss.61-65, 1998 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. CORONAVIRUS AVIAN INFECTIOUS BRONCHITIS VIRUS (IBV); REVIEW FROM THE COVID-19 PERSPECTIVE
AL SAEDI R., TEKELİOĞLU B. K., YANAR Y.
EJONS 11th INTERNATIONAL CONGRESS January 30-31, 2021. Karak, JORDAN, KORAK, Ürdün, 30 - 31 Ocak 2021, (Tam Metin Bildiri)
0
02. Sazandan Tarama Elde Edilmesi ve Buzdolabı Koşullarında Raf Ömrünün Belirlenmes
ÇELİK M., YANAR Y.
X. Ulusal Su Ürünleri Seöpozyumu, Adana, Türkiye, ss.167, (Tam Metin Bildiri)
0
03. Akdeniz?de Avlanan Üç Barbun Türünün (Mullus barbatus, M. Surmuletus, Upeneus molluccensis) Besin Bileşenleri Yönünden Karşılaştırılması
ÇELİK M., YANAR Y., Gerek A.
X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Adana, Türkiye, ss.358, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., Kadak A. E., ÇELİK M., YANAR Y., GÜLNAZ O., TEKELİOĞLU B. K.
2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.706, (Tam Metin Bildiri)
2018
20185. Changes in Biochemical Compositions of Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Eastern Mediterranean
YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018), Ankara, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.903, (Tam Metin Bildiri)
2017
20176. Effect of gelatin coating incorporated withchitosan on the chemical, physical, microbiologicaland sensory quality of sea bream (Sparus aurataL.,1758) fillets
Dikel Ç., YANAR Y., DİKEL S.
İcavst 2017, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20177. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata.,1758) fillets at refrigerated stroge (4°C)
YANAR Y., GERÇEK G., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3rd International Conference on Science, Ecology end Technology, Roma/ITALY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.99, (Özet Bildiri)
2017
20178. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata l., 1758) fillets at refrigerated storage (+ 4C)
YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M., GERÇEK G.
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE, ECOLOGY AND TECHNOLOGY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. THE EFFECT OF STOCKING DENSITY, MONOSEX CULTURE AND TUBIFEX-FEEDING (TUBIFEX TUBIFEX) ON REARING PARAMETERS OF GUPPY (POECILIA RETICULATA) IN A RECIRCULATION SYSTEM
YANAR M., GÖRELŞAHİN S., ERDOĞAN E., YANAR Y.
3rd International Conference on Science, Ecology and Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
2017
201710. Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.35-36, (Özet Bildiri)
2016
201611. EFFECTS OF MANNAN OLIGOSACCHARIDE MOS SUPPLEMENTATION ON GROWTH AND SOME BLOOD PARAMETERS OF GILTHEAD SEABREAM Sparus aurata
Gelibolu S., YANAR Y., GENÇ M. A., GENÇ E.
FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.278-279
2016
201612. EXTRACTION AND CHARACTERIZATION OF GELATIN FROM MACKEREL (Scomber scombrus) AND SEA BASS (Dicentrarchus labrax) BONES AS ALTERNATIVE SOURCES OF GELATIN
YANAR Y., Gökçin M.
2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE ECOLOGY AND TECHNOLOGY, Barcelona, İspanya, 14 - 16 Ekim 2016, ss.178, (Tam Metin Bildiri)
2015
201513. Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi
YANAR Y.
2. Marmara Denizi Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Aralık 2015
2010
201014. Gıda Muhafazasında Balık Jelatininin Kullanımı
Gerçek G., YANAR Y., Gelibolu S., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.63, (Tam Metin Bildiri)
2010
201015. Kitosanın Gıda Sanayisinde Antimikrobiyal Madde Olarak Kullanımı
KÜÇÜKGÜLMEZ A., GELİBOLU S., GERÇEK G., ÇELİK M., YANAR Y.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.51-52, (Tam Metin Bildiri)
2010
201016. Metapenaeus stebbingi Kabuk Atıklarından Elde Edilen Kitosanın Buzdolabında Depolanan Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Filetoları Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi
KÜÇÜKGÜLMEZ A., Gülnaz O., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gerçek G., et al.
2. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2010, ss.63, (Tam Metin Bildiri)
2009
200917. Su Ürünleri Atıklarının Biyolojik Aktif Bileşenler Olarak Değerlendirilmesi
Kalıştır S., YANAR Y.
15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.10, (Özet Bildiri)
2005
200518. Effect of Hot or Sweet Red Pepper (Caspicum annum) on Pigmentetion and Sensory Properties of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
YANAR M., Buyukcapar H. M., YANAR Y.
The 7th Balkan Conference on Operational Research, Constanta, Romanya, 25 - 28 Mayıs 2005, ss.20, (Özet Bildiri)
2005
200519. Effect of Carotenoids from Red Pepper and Marigold Flower on Pigmentation, Sensory Properties and Fatty Acid Composition of Rainbow Trout
YANAR Y., Buyukcapar H. M., YANAR M., Gocer M.
The 7th Balkan Conference on Operational Research, Constanta, Romanya, 25 - 28 Mayıs 2005, ss.5, (Özet Bildiri)
1999
199920. İskenderun Körfezinde Yaşayan Bıldırcın Kefali (Liza carinata) ile Sarı Kulak Kefali (Liza aurata)?nin Besinsel Değerliliğinin Tespiti
ÇELİK M., YANAR Y., Gerek A.
X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 24 Eylül 1999, ss.363-368, (Tam Metin Bildiri)
1999
199921. Sazandan Tarama Elde Edilmesi ve Buzdolabı Koşullarında Raf Ömrünün Belirlenmes
ÇELİK M., YANAR Y.
X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 24 Eylül 1999, ss.167-175, (Tam Metin Bildiri)
1999
199922. Akdenizde Avlanan Üç Barbun Türünün (Mullus barbatus, M. Surmuletus, Upeneus molluccensis) Besin Bileşenleri Yönünden Karşılaştırılması
ÇELİK M., YANAR Y., Gerek A.
X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 24 Eylül 1999, ss.358-362, (Tam Metin Bildiri)
Bilirkişi Raporları
Desteklenen Projeler
2021 - 2025
2021 - 2025Kültür Levrek (Dicentrarchus labrax )ve Çipura (Spaurus auratus)'ların İşleme Atıklarından Elde Edilen Hidrolize Kolajenlerin Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
YANAR Y. (Yürütücü), Yüksek N. D.
2017 - 2023
2017 - 2023Levrek (Dicentrarchus labrax L 1758) Deri ve Kemiklerinden Ekstrakte Edilen Jelatinlerden Hazırlanan Yenilebilir Filmlerin Karakterizasyonları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
YANAR Y. (Yürütücü), GÖKÇİN M.
2019 - 2022
2019 - 2022Balık derisinden kollajen ekstraksiyonu ve biyopolimer film üretiminde kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YANAR Y. (Yürütücü), BAYKAL A.
2019 - 2022
2019 - 2022Balık ve Sığır Derisi Jelatinlerinden elde edilen yenilebilir filmlerin fizikokimyasal ve film oluşturma özelliklerinin karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANAR Y. (Yürütücü), Gökçin M.
2018 - 2020
2018 - 2020Has Kefal Balığı (Mugil cephalus) Atıklarından Kollajen Eldesi ve Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YANAR Y. (Yürütücü), Teze Ö.
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı Koruyucu Katkı Maddelerinin Karideste Oluşan Melanosis Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), ÇELİK M., GÜLNAZ O., KADAK A. E., TEKELİOĞLU B. K., YANAR Y.
2018 - 2019
2018 - 2019Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) İşleme Atıklarından Kollajen Eldesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANAR M. (Yürütücü), GÜLNAZ O., YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2017 - 2019
2017 - 2019Utilization of Shellfish Waste Effects of Chitosan from Shrimp Shell Waste on Fatty Acid Profiles of European Eel
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), YANAR Y., ÇELİK M., Kadak A. E.
2017 - 2019
2017 - 2019EffEcts of hot and swEEt rEd pEppErs CapsiCum annuum as fEEd supplEmEnts on pigmEntation sEnsory propErtiEs and wEight gain of rainbow trout OnChOrhynChus mykiss
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YANAR Y. (Yürütücü)
2017 - 2017
2017 - 2017THE EFFECT OF STOCKING DENSITY MONOSEX CULTURE AND TUBIFEXFEEDING Tubifex tubifex ON REARING PARAMETERS OF GUPPY Poecilia reticulata IN A RECIRCULATION SYSTEM
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YANAR M. (Yürütücü), GÖRALŞAHİN S., ERDOĞAN E., YANAR Y.
2017 - 2017
2017 - 2017Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream Sparus aurata l 1758 fillets at refrigerated storage 4C
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YANAR Y. (Yürütücü), YANAR M., Gerçek G., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2016 - 2017
2016 - 2017Doğu Akdenizde avlanan Altınbaş kefal (Liza aurata) ve Paşa barbunu (Upeneus moluccensis)'nun biyokimyasal kompozisyonlarındaki değişimler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANAR Y. (Yürütücü), GÖKÇE G., Gökçin M., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2015 - 2017
2015 - 2017Geleneksel Trol Balıkçılığında Kullanılan Kapı Tipleri, Özellikleri ve Sayısal Olarak Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÖKÇE G. (Yürütücü), SAYGU İ., Sezgin S., YANAR Y.
2014 - 2017
2014 - 2017Kabuklu Su Ürünleri Atıklarından Sentezlenen Kitosan Biyopolimerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Kıyaslanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gerçek G., TAŞ M., et al.
2016 - 2016
2016 - 2016Extraction and Characterization of Gelatin from Mackerel Scomber scombrus and Sea bass Dicentrarchus labrax Bones as Alternative Sources of Gelatin
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YANAR Y. (Yürütücü)
2013 - 2015
2013 - 2015Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (2 Adet)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YANAR Y. (Yürütücü)
2011 - 2015
2011 - 2015Yeme Farklı Oranlarda Eklenen Mannan-Oligoskkarit (MOS)in Çipura (Sparus Aurata)da Büyüme ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
YANAR Y. (Yürütücü)
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015
01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015