Doç. Dr. EDA ADAL KARAKAYA


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik


WoS Araştırma Alanları:


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji, Gıda Mühendisliği, Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik

Metrikler

Yayın

51

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

10

Atıf (WoS)

171

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

171

H-İndeks (Scopus)

5

H-İndeks (Scholar)

5

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

5

Tez Danışmanlığı

2

Eğitim Bilgileri

2012 - 2019

2012 - 2019

Doktora

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Gıda Mühendisliği

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik

2020 - 2024

2020 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

İskenderun Teknik Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2011 - 2020

2011 - 2020

Araştırma Görevlisi

Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2021 - 2024

2021 - 2024

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

İskenderun Teknik Üniversitesi

2021 - 2024

2021 - 2024

Staj Başkanı

İskenderun Teknik Üniversitesi

2021 - 2024

2021 - 2024

Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

İskenderun Teknik Üniversitesi

2021 - 2024

2021 - 2024

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

İskenderun Teknik Üniversitesi

2020 - 2024

2020 - 2024

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

İskenderun Teknik Üniversitesi

Makaleler

Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (10)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. ENCAPSULATION OF CHIA SEED OIL: EMULSION CHARACTERIZATION

ADAL KARAKAYA E.

CUKUROVA 12th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 9 - 12 Mart 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. THE IMPORTANCE OF PLANT PROTEINS FOR BIOACTIVE ENCAPSULATION IN FOOD SYSTEMS

ADAL KARAKAYA E.

16 th INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE, AND MATHEMATICAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. PRODUCTION OF FUNCTIONAL YOGURT ENRICHED WITH VEGETABLE AND FRUIT WASTE

UĞURLU B. G., ADAL KARAKAYA E., KESKİN ÇAVDAR H.

EJONS 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL & MEDICAL SCIENCES, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

4. Effect of Roasting on Oxidative Stability of Pistachio Nut Kernel (Pistachio Vera L.)

ADAL E., ÖKSÜZLER F. T., EREN S.

Traditional foods from Adriatic to Caucasus, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. Emerging Technologies for the Improvement of Plant Protein Functionality in the Food System

ADAL KARAKAYA E.

11TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

6. Determination of Physicochemical Characteristics and Antioxidant Properties of Black and Fresh Garlic

Sasmaz H. K., SEVİNDİK O., ADAL KARAKAYA E., ERKİN Ö. C., KADİROĞLU KELEBEK P., SELLİ S., et al.

6th International Mediterranean Science and Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

7. Current Trends in Encapsulation: Applications in Food Science

ADAL E.

2nd International Conference on Raw Materials to Processed Food, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

8. Production of pasta enriched with encapsulated vitamin A added wheat germ oil

Yıldız M. C., ADAL KARAKAYA E., İBANOĞLU E.

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

9. Effect of Enzymatic Hydrolysis on Surface Charge and Size of Pea Protein Isolate

ADAL E., KÖKLÜ H. T., ÇAĞLAR N., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

5rd International Congress on Engineering, Architecture and Design, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Aralık 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

10. Food Texture: Perceiving, Sensing and Technological Applications

ADAL E., AKTAR KÜÇÜKASLAN T.

5th International Congress on Engineering, Architecture and Design, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. Effect of Enzyme/Substrate Ratio and Hydrolysis Time on Degree of Hydrolysis of Pea Protein Isolate

KÖKLÜ H. T., ADAL E., ÇAĞLAR N., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

5rd International Congress on Engineering, Architecture and Design, Türkiye, 21 - 22 Aralık 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. Application of Supercritical Drying for Food Products

ADAL E.

2nd Cilicia International Symposium on Engineering and Technology, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. High Pressure Processing of Foods

ADAL E., AKTAR KÜÇÜKASLAN T.

2nd Cilicia International Symposium on Engineering and Technology (CISET 2019), Mersin, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. Elzem Yağ Asitlerinin Zıt Yüklü Proteinler Kullanılarak Enkapsüle Edilmesi

ADAL E., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

UMTEB III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, Türkiye, 21 - 22 Haziran 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Use of Lactoferrin as Wall Material in Encapsulation

ADAL E., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

2nd International Congress on Multidisciplinary Studies, Adana, Türkiye, 4 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Encapsulation of Omega Fatty Acids by Complex Coacervation

ADAL E., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

2nd International Congress on Multidisciplinary Studies, Türkiye, 4 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. Could Avocado be the New Alternative for Healthy Unsaturated Oil Source?

AKTAR T., ADAL E.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Effect of Herbal Antioxidants on the Stability of Edible Oils: A Review

AKTAR T., ADAL E.

ICAFOF 2018, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

19. CHARACTERISTIC COMPONENTS OF CISTUS: A REVIEW

AKTAR T., ADAL E.

International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

20. A sustainable source of Omega-3 fatty acids: Algal oil

AKTAR T., ADAL E.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. Antioxidant Activity and Oxidative Stability of Berry Seed Oils

İBANOĞLU E., ADAL E., İBANOĞLU Ş.

5th International Conference on Food Security and Nutrition, Danimarka, 9 - 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Fatty acid compositions and oxidative stability of berry and cherry seed oils by DSC and Rancimat methods

ADAL E., İBANOĞLU E.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats, and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Uses of microencapsulated Omega3 fatty acid rich oils in food systems

ADAL E., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats, and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. Encapsulation of Berry Seed Oils by Complex Coacervation with Proteins

ADAL E., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sceinces and Technology (ICAFOF2017), Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. Influence of addition rosemary essential oil on oxidative stability of pistachio puree under accelerated conditions

ADAL E., EREN S.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sceinces and Technology, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. A Review of Perilla Seed Oil; a good source of plant based Omega 3 and Omega-6

AKTAR T., ADAL E.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants"Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. Antioxidant activity, Phenolic Content, Fatty acid composition and Oxidative stability of berry seed oils

ADAL E., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants"Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Microencapsulation of seed oil by heteroprotein complex coacervation

ADAL E., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.

I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants"Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

29. Farklı Sıcaklıklardaki Kavurma İşleminin Antep Fıstığının Renk Değişimi Üzerindeki Etkisi

ADAL E., ÖKSÜZLER F. T., EREN S.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

30. Oxidation of Encapsulated Camelina Oil

ADAL E., MOILANEN H., ROCCHI E., DAMERAU A., LAMPI A. M., PIIRONEN V., et al.

1st Congress on Food Structure Design, Portekiz, 15 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2012

2012

31. The effect of Oregano essential oil on shelf-life of pistachio nut puree.

ADAL E., EREN S.

10th Euro Fed Lipid Congress, Krakow, Polonya, 23 - 26 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

32. Shelf life prediction of pistachio puree using Rancimat method

ADAL E., EREN S.

IFT Annual meeting and Food Expo., Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 Haziran 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

33. Antep Fıstığı Yağının Yağ Asidi Kompozisyonunun ve Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi

ADAL E., EREN S.

1. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

34. Effect of adding essential oil from Origanum onites on oxidative stability of pistachio paste

ADAL E., EREN S.

9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

35. The effects of natural antioxidants on prolonging shelf life of pistachio puree

ADAL E., EREN S.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlıklı Beslenme

ADAL KARAKAYA E.

Temel Beslenme, SAVAŞ HASAN BASRİ, Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri, ss.93-102, 2021

2020

2020

2. Microbial Inactivation by Ultrasound in the Food Industry

ADAL KARAKAYA E.

Technological Developments in Food Preservation, Processing, and Storage, YIKMIŞ SEYDİ, Editör, IGI GLOBAL, USA, ss.86-96, 2020


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1