Doç. Dr. SÜLEYMAN POLAT


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Gıda Ambalajlama, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

61

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

14

Atıf (WoS)

168

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

194

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

11

Eğitim Bilgileri

2011 - 2016

2011 - 2016

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Nanokompozit Ambalaj Filmi Üretimi ve Bazı Gıdaların Ambalajlanmasında Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği

2011

2011

Yüksek Lisans

Gıda ambalajlanması ve servisinde kullanılabilecek nisasta bazlı köpük tabak üretimi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliğ

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Gıda Ambalajlama

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2020 - 2024

2020 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2011 - 2011

2011 - 2011

Üretim Mühendisi

Avşar Simit ve Unlu Mamuller, Üretim Mühendisi

2009 - 2009

2009 - 2009

Satış Temsilcisi

Unifree Gümrüksüz Mağazacılık, Satış Temsilcisi

2009 - 2009

2009 - 2009

Satış Temsilcisi

Urart, Satış Temsilcisi

2008 - 2009

2008 - 2009

Erasmus Değişim Programı Öğrencisi

Universidade Católica Portuguesa, Erasmus Değişim Programı Öğrencisi

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (14)
TRDizin (8)

2012

2012

21. Effects of glyoxal cross-linking on baked starch foam

Uslu M., Polat S.

CARBOHYDRATE POLYMERS , cilt.87, sa.3, ss.1994-1999, 2012 (SCI-Expanded, Scopus) identifier identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2020

2020

1. Effects of added sugar content and fermentation on some properties of fermented sucuk

BENLİ H., POLAT S.

3. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.512, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. Recent concern in fresh and fresh-cut produce: The formation of L. monocytogenes based biofilm

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies (I-CRAFT 2019), Adana, Türkiye, 3 - 05 Ekim 2019, ss.18-19, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

4. Effect of storage on textural properties of different strawberry cultivars

AĞÇAM E., SARIDAŞ M. A., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A., PAYDAŞ KARGI S.

Recent Applications In Modified Atmosphere Packaging Of Fruit And Vegetables, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. The Risk of Biofilm Formation from Pathogenic Bacteria and Control Methods in fresh leafy vegetable

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. The Effect of Thermosonication on Some Quality Parameters of Watermelon Juice

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. Effect of storage on textural properties of different strawberry cultivars

AĞÇAM E., SARIDAŞ M. A., DÜNDAR B., POLAT S., PAYDAŞ S.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 Ekim - 25 Kasım 2018, ss.141, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. Applications of metallic nanoparticles to fruits and vegetables in postharvest treatment

POLAT S.

4th International Agriculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. Taze Yapraklı Sebzelerde Patojen Biyofilm Oluşum Riski ve Kontrol Yöntemleri

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2018, ss.636-640, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Recent Applications In Modified Atmosphere Packaging Of Fruit And Vegetables

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.257, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

12. Production of Colored Lemonade and Effect of Heat Pasteurization on Quality Parameters

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., POLAT S., İNAN N.

Second Congress of Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. Süper Meyve Kuş Kirazı Aronia melanocarpa

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. Turpun Raphanus Stativus L Biyoaktif Bileşenler Açısından Değerlendirilmesi

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A.

Her Yönüyle Osmaniye, Osmaniye, Türkiye, 3 - 06 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

16. Turpun Raphanus sativus L Biyoaktif Bileşenler Açısından Değerlendirilmesi

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., GÜN M., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu, Osmaniye, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

17. Effects of Emulsifiers and Lipolytic Enzymes on Pan Bread Properties

ÖZER M. S., POLAT S.

15 th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

18. Effect of Conventional Drying and Microwave Drying Operations on Quality Parameters of Plum Pestil

GÜLER A., POLAT S., FENERCİOĞLU H.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, ss.55, (Özet Bildiri)

2015

2015

19. Determination of fruit tea properties brewed in bags of various shapes and materials

POLAT S., FENERCİOĞLU H., AKYILDIZ A.

Innovations in food packaging shelf life and food safety, Munich, Almanya, 15 - 17 Eylül 2015

2015

2015

20. Effects of Zinc Oxide Nanoparticles on the Physical and Migration Properties of LDPE Films

POLAT S., FENERCİOĞLU H., GÜÇLÜ M.

Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety, 15 - 17 Eylül 2015

2014

2014

21. The Effects of Microencapsulated L rhamnosus on Textural Properties of Sucuk

ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., POLAT S.

2nd International Symposium on Fermented Meat., VALENSİYA, İspanya, 20 - 23 Ekim 2014, ss.120, (Özet Bildiri)

2014

2014

22. Inactivation kinetics of pectin methylesterase under thermosonication and thermal process conditions in orange juice

AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

NAFI 2014 International Food Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.332, (Özet Bildiri)

2014

2014

23. Effects Of Starch Type On some Properties Of Baked Foam Trays

AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 Mayıs 2014 - 29 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

24. The Effects Of Various Supplementary Materials On the Properties of Starch Based Foam Plates

AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

25. Inactivation Kinetics of Pectin Methylesterease Under Thermosonication and Thermal Pasteurization Process Conditions in Orange Juice

AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

26. Turunç Ekşisi Üzerine Bir Araştırma

AKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

27. Limonata

AĞÇAM E., POLAT S., DURSUN G., GÖVCE G., MERGEN G., AKYILDIZ A.

LİMONATA, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.823-827, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

28. Karaisalı Biber Salçası Üretimi Üzerine Bir Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., YÜCEL T., AKYILDIZ A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu”, ”4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

29. Turunç Ekşisi Üretimi Üzerine Bir Araştırma

AKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., ASLAN S., AKYILDIZ A.

4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.814-818, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

30. Kağıt helvanın bazı özellikleri üzerine bir araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

31. Kağıt Helvanın Bazı Özellikleri Üzerine Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

32. Dolmalık Patlıcan Kurusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

POLAT S., AĞÇAM E., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.194-196, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

33. Properties of baked foams obtained from native and cross linked corn starches

USLU M. K., POLAT S., AYGÜN A.

Novel Aproach in Food Industry 2011, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

34. Viscosities And Morphological Properties Of The Modified Corn Starches

AYGÜN A., USLU M. K., POLAT S.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

35. Effects of corn fiber clay and beeswax on the some properties of corn starch based foam trays

USLU M. K., POLAT S., AYGÜN A.

Novel Aproach in Food Industry 2011, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2008

2008

36. Application of whey protein based edible coatings to extend the shelf life of fresh cut Rocha pear

SUSANNA ALDES F., POLAT S.

Actas del IX Simposio Nacional y VI Ibérico sobre Maduración Postcosecha, 1 - 03 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2019

2019

1. Nanoparticles in Food Packaging: Opportunities and Challenges

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin, Editör, Springer, Cham, ss.571-611, 2019

2019

2019

2. Recent Studies on Healthy Nutrients Changing in Fruit Juices Processed with Non-thermal Technologies

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin., Editör, Springer International Publishing, Cham, ss.235-271, 2019

2019

2019

3. Food Applications of Carboxymethyl Cellulose

POLAT S., USLU M. K., Küçüközet A. O.

Carboxymethyl Cellulose Volume II Pharmaceutical and Industrial Applications, Ibrahim H. Mondal, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.73-92, 2019

2015

2015

4. Potato and Potato-Processing Technology

AKYILDIZ A., POLAT S., AĞÇAM E., FENERCİOĞLU H.

Handbook of Vegetable Preservation and Processing, Hui, Y.H., Ögül Evranuz E., Editör, CRC Press, Florida, ss.590-621, 2015

Desteklenen Projeler

2020 - 2023

2020 - 2023

Ceviz İç Zarı Ekstraktı ile Güçlendirilmiş Yenilebilir Kaplamanın İç Cevizin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

POLAT S. (Yürütücü)

2021 - 2022

2021 - 2022

Enkapsüle DLimonen İçerikli Aktif Kağıt Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

POLAT S. (Yürütücü), Pan H. Ç.

2016 - 2017

2016 - 2017

Production of Colored Lemonade and Effect of Heat Pasteurization on Quality Parameters

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

POLAT S. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Son Gelişmeler Çalıştayı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

BENLİ H. (Yürütücü), AKYILDIZ A., AĞÇAM E., POLAT S.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 175

h-indeksi (WOS): 7

Jüri Üyelikleri

Ağustos-2020

Ağustos 2020

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi (Yunus Emre KISAÇ) - Akdeniz Üniversitesi