Prof. Dr. MUSTAFA ÜMİT ÜNAL


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, Mikrobiyoloji, Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri, Biyoteknoloji, Mikrobiyal Biyoteknoloji, Temel Bilimler

Metrikler

Yayın

78

Yayın (WoS)

25

Yayın (Scopus)

21

Atıf (WoS)

296

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

244

H-İndeks (Scopus)

8

Proje

24
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1992 - 1996

1992 - 1996

Doktora

University of Reading, Department Of Food Science And Technology, Biotechnology And Bioengineering, Birleşik Krallık

1991 - 1992

1991 - 1992

Yüksek Lisans

University of Reading, Department Of Food Science And Technology, Food And Agricultural Biotechnology, Birleşik Krallık

1982 - 1986

1982 - 1986

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühenisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1996

1996

Doktora

Anaerobic Digestion: Effect of Carbon Source on Batch Kinetics

University of Reading, Department Of Food Sceince And Technology, Biotechnology And Bioengineering

1992

1992

Yüksek Lisans

Lipase-Catalaysed Esterification in Organic Solvent Using Continuous Loop Packed-Bed and Batch Reactors with Molecular Sieves

University of Reading, Department Of Food Science And Technology, Food And Agricultural Biotechnology

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

Almanca

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Yaşam Bilimleri

Biyoteknoloji

Mikrobiyal Biyoteknoloji

Temel Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

1987 - Devam Ediyor

1987 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühenisliği Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Profesör

Çukurova Üniversitesi, Profesör

2009 - 2014

2009 - 2014

Doçent

Çukurova Üniversitesi, Doçent

1996 - 2009

1996 - 2009

Yardımcı Doçent

Çukurova Üniversitesi, Yardımcı Doçent

1987 - 1996

1987 - 1996

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Araştırma Görevlisi

Makaleler

Tümü (44)
SCI-E, SSCI, AHCI (24)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (24)
Scopus (21)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (7)

1999

1999

41. Clozapine and suicide

ÖZPOYRAZ N., Tamam L., ÜNAL M. Ü.

Annals of Medical Sciences , cilt.8, sa.1, ss.67-69, 1999 (SCI-Expanded, Scopus) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Bioactive properties of apricot (Prunus armenica L.)

aksoy v. a., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

2. Meyve ve sebzelerde bulunan bazı enzimlerin ısıl işlemlerle inaktivasyonu.

cemek k., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

3. Isolation, partial purification and determination of effects of some inhibitors of beta glucosidase from Muscat of Bornova grape.

aksoy v. a., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Gıda işleme yöntemlerinin biyoaktif bileşikler üzerine etkisi.

cemek k., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. Bioacive properties of Kale (Brassica oleracea L. var. Acephala)

ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Partial purification and determination of thermal inactivation parameters of pectinmethyl esterease enzyme from Alyanak apricot

ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. Lignoselülozik materyallerden biyoetanol üretimi.

ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. Kayısıdan Beta-glikozidaz enziminin kısmi saflaştırılması ve termal inaktivasyon parametrelerinin belirlenmesi.

ÜNAL M. Ü., ŞENER A.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

9. Bitkisel Biyoaktif Bileşiklerin Sağlık Üzerine Et

ÜNAL M. Ü., ŞENER A.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Bioactive peptides and health effects.

ÜNAL M. Ü., ŞENER A.

14th Durable Agriculture - Agriculture of the Future, Craiova, Romanya, 27 - 29 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

11. Biological activities of loquat

ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

14th Durable Agriculture - Agriculture of teh Future, Craiova, Romanya, 27 - 29 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

12. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde pH’nın Etanol Verimine Etkisi.

ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Sıcaklığın Etanol Verimine Etkisi

ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Production of Bioethanol From Sweet Sorghum

ŞENER A., ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., YÜCEL C., YÜCEL D.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Maya Türü ve Suşunun Biyoetanol Verimine Etkisi.

ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Characterization of biosurfactant produced by Bacillus subtilis MS.

SÜMENGEN ÖZDENEFE M., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü., MERCİMEK TAKCI H. A., ARKUT A., BÜYÜKKAYA KAYIŞ F.

2ndInternational Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

17. Effect of Temperature on Partial Purificated Tea Polyphenol Oxidase

ÜNAL M. Ü., YABACI KARAOĞLAN S., ŞENER A.

International Advanced Researches Engineering Congress-2017, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Effect of Temperature on Partial Purified Tea Polyphenol Oxidase

ÜNAL M. Ü., Yabacı Karaoğlan S., Şener A.

International Advanced Researches & Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, cilt.-, ss.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Characterization of alkaline protease produced by Bacillus megaterium

Ozdenefe M. S., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü., Takci H. A. M., Kayis F. B., Arkut A.

European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 - 27 Mayıs 2017, cilt.256, (Özet Bildiri) identifier

2017

2017

20. Isolation, Partial Purification and Determination of ?-glucosidases Activities of Some Apricots During Maturation

ÜNAL M. Ü., Şener A.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.60, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Partial Purification and Determination of Thermal Inactivation Parameters of ?-glucosidase from Muscat of Bornava Grape

ÜNAL M. Ü., Şener A., Aksoy V. A.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.323, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Extraction, Partial Purification and Determination of Inhibitors Effects of Polyphenol Oxidase from Tea Leaf (Camellia sinensis)

ÜNAL M. Ü., YABACI KARAOĞLAN S., ŞENER A.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Tehnologies (ICACOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Partial Purification and Determination of Thermal Inactivation Parameters of β-glucosidase from Muscat of Bornova grape,

ÜNAL M. Ü., Aksoy V. A., ŞENER A.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Tehnologies (ICACOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. Extraction, Partial Purification and Determination of Inhibitors Effects of Polyphenol Oxidase from Tea Leaf (Camillia sinensis)

ÜNAL M. Ü., Yabacı Karaoğlan S., Şener A.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.70, (Özet Bildiri)

2016

2016

25. Phytochemicals and Healt Effects

ÜNAL M. Ü., Şener A.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1933, (Özet Bildiri)

2016

2016

26. Biochemical Properties of Emir Grape Polyphenol Oxidase as Affected by Harvest Year

ÜNAL M. Ü., Şener A.

International Conference on Nutrition and Food Sciences, Bali, Endonezya, 25 - 27 Haziran 2016, cilt.95, ss.8-13, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

27. Comparision od Acid and Base Pretreatment of Switchgrass Panicum virgatum l for Bioethanol Production

ÜNAL M. Ü., ÇELİKTAŞ N., ŞENER A., Dolğun B. S., Keser D.

ICRES 2016 : 18th International Conference on Renewable Energy Sources, 22 - 23 Şubat 2016, ss.1746

2016

2016

28. Comparison of Acid and Base Pretreatmnet of Switchgrass (Panicum irgatum L.) for Bioethanol Production

ÜNAL M. Ü., Şener A., Çeliktaş N., Dolgun S., Keser D.

International Science Academy, Paris, Fransa, 22 - 23 Şubat 2016, ss.1746-1750, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

29. A Research on Determination of Pectinmethyl esterase Activıties of Some Apricots During Maturation

ÜNAL M. Ü., Şener A.

Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.301, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

30. A Research on Determination of Pectinmyethl Esterase Activities of Some Apricots During Maturation

ÜNAL M. Ü., ŞENER A.

The Third International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

31. A research on browning potential of emir grape

ŞENER A., ÜNAL M. Ü.

38th world congress on vine and wine, 5 - 10 Temmuz 2015

2012

2012

32. Avrupa'da Organik Tarım ve Tarımsal Ekoloji Eğitiminde Çokdilli Bir Web Portalı Çözümü

CEBECİ Z., GÖKÇE M. A., ÜNAL M. Ü.

Akademik Bilişim Konferansı 2012 (AB 2012), Uşak, Türkiye, 1 - 03 Şubat 2012, ss.281-288, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

33. Avrupa'Da Organik Tarım Ve Tarımsal Ekoloji Eğitiminde Çokdilli Bir Web Portalı Çözümü

CEBECİ Z., GÖKÇE M. A., ÜNAL M. Ü.

Akademik Bilişim Konferansı, Uşak, Türkiye, 2 - 04 Ocak 2012, ss.281-288, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

34. Boğazkere ve Öküzgözü Üzümlerinin ve Bunlardan Elde Edilen Şarapların Genel Özellikleri

ERTEN H., Canbaş A., ÜNAL M. Ü., SELLİ S., CABAROĞLU T., Deryaoğlu A.

GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, cilt.1, ss.225-234, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2018 - 2025

2018 - 2025

1-Metilsiklopropen Uygulamasının Depolanan Amasya Elmalarının Kalite Özelliklerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), Gencan C.

2017 - 2025

2017 - 2025

Ayva Meyvesinin Biyoaktif Özelliklerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), Arıkan G.

2016 - 2017

2016 - 2017

Hambeles Meyvesinin Biyoaktif Özelliklerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), Kayimu H.

2016 - 2016

2016 - 2016

Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)

2016 - 2016

2016 - 2016

Bilimsel Yayın Teşvik Desteği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

A Research on Determination of Pectinmethyl esterase activities of Some Apricots during Maturation

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Bilimsel Yayın Teşvik Desteği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)

2012 - 2014

2012 - 2014

Bazı Kayısı Çeşitlerinde Polifenol Oksidaz Enziminin Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Temmuz 2017

Temmuz 2017

journal of agricultural and food chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2017

Temmuz 2017

journal of the science of food and agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

food chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2017

Nisan 2017

journal of biotechnology

SSCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2017

Şubat 2017

international journal of food properties

SSCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2014

Ocak 2014

European Food Research and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2013

Temmuz 2013

Silicon

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2013

Nisan 2013

European Food Research and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2012

Kasım 2012

Food Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2012

Ekim 2012

Food Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2011

Nisan 2011

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2007

Haziran 2007

Food Science and Technology International

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2007

Nisan 2007

Food Science and Technology International

SCI Kapsamındaki Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 300

h-indeksi (WOS): 9