Eğitim Bilgileri
1992 - 1996
1992 - 1996Doktora
University of Reading, Department Of Food Science And Technology, Biotechnology And Bioengineering, Birleşik Krallık
1991 - 1992
1991 - 1992Yüksek Lisans
University of Reading, Department Of Food Science And Technology, Food And Agricultural Biotechnology, Birleşik Krallık
1982 - 1986
1982 - 1986Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühenisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1996
1996Doktora
Anaerobic Digestion: Effect of Carbon Source on Batch Kinetics
University of Reading, Department Of Food Sceince And Technology, Biotechnology And Bioengineering
1992
1992Yüksek Lisans
Lipase-Catalaysed Esterification in Organic Solvent Using Continuous Loop Packed-Bed and Batch Reactors with Molecular Sieves
University of Reading, Department Of Food Science And Technology, Food And Agricultural Biotechnology
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 OrtaAlmanca
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Yaşam Bilimleri
Biyoteknoloji
Mikrobiyal Biyoteknoloji
Temel Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
1987 - Devam Ediyor
1987 - Devam EdiyorProf. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühenisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorProfesör
Çukurova Üniversitesi, Profesör
2009 - 2014
2009 - 2014Doçent
Çukurova Üniversitesi, Doçent
1996 - 2009
1996 - 2009Yardımcı Doçent
Çukurova Üniversitesi, Yardımcı Doçent
1987 - 1996
1987 - 1996Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Araştırma Görevlisi
Makaleler
2025
20251. Phenolic profile and bioactive properties of ultrasonic-assisted extracts of apple
Kilic T., ÜNAL M. Ü.
Plant Biosystems
, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Emerging Synbiotics Consisting of Catechin and Probiotic Bacteria: Exploring Aggregation, Adhesion, Antioxidant, and Anticancer Effects
Davran Bulut S., Derebası B. N., Günay S., Erden Y., Celebioglu H. U., ÜNAL M. Ü.
Probiotics and Antimicrobial Proteins
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20223. Effect of temperature and nitrogen supplementation on bioethanol production from waste bread, watermelon and muskmelon by Saccharomyces cerevisiae
Unal M. U., Chowdhury G., Sener A.
BIOFUELS-UK
, cilt.13, sa.4, ss.395-399, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20194. ALKALINE PROTEASE PURIFICATED FROM WILD TYPE BACILLUS SP.: CHARACTERIZATION AND APPLICATION IN DETERGENT INDUSTRY
Ozdenefe M. S., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü., Takeci H. A. M., Ozyapici A. A., KAYIŞ F. B.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.28, sa.7, ss.5356-5366, 2019 (SCI-Expanded)
2018
20185. BIOLOGICAL ACTIVITIES OF LOQUAT
ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
Anallelle Uniiverrsiittăţţiiii diin Crraiiova,, serriia Agrriiculltturră – Monttanollogiie – Cadasttrru ((Annalls off tthe Uniiverrsiitty off Crraiiova -- Agrriiculltturre,,Monttanollogy,, Cadasttrre Serriies) , 2018 (Hakemli Dergi)
2018
20186. EFFECTS OF BIOACTIVE PEPTIDES ON HEALTH
ÜNAL M. Ü., ŞENER A., Cemek K.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , ss.930-942, 2018 (TRDizin)
2018
20187. BIOACTIVE PEPTIDES AND HEALTH EFFECTS
ÜNAL M. Ü., ŞENER A.
Anallelle Uniiverrsiittăţţiiii diin Crraiiova,, serriia Agrriiculltturră – Monttanollogiie – Cadasttrru ((Annalls off tthe Uniiverrsiitty off Crraiiova -- Agrriiculltturre,,Monttanollogy,, Cadasttrre Serriies)) , 2018 (Hakemli Dergi)
2017
20178. Biochemical properties of beta-glucosidase from Turkish Hacihaliloglu apricot (Prunus armenica L.) as affected by harvest year
ÜNAL M. Ü., Sener A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.79, ss.190-196, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20179. Optimization of culture conditions for alkaline protease production from waste breads using Bacillus subtilis
Ozdenefe M. S., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü., Kayis F. B., Takci H. A. M., Arkut A.
ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
, cilt.22, sa.3, ss.12597-12610, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201710. PRODUCTION AND CHARACTERIZATION OF BIOSURFACTANT FROM BACILLUS SUBTILIS USING WASTE BREADS
Ozdenefe M. S., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü., Arkut A., TAKCI H. A. M., KAYIŞ F. B.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.26, sa.5, ss.3439-3447, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201611. Bacillus subtilis kullanarak atık ekmeklerden alkali proteaz ve biyosürfektan üretimi
SÜMENGEN ÖZDENEFE M., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü.
Ç. Ü. Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , cilt.34, sa.6, ss.70-79, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201612. Effect of some postharvest treatments on physical and biochemical properties of Anamur bananas (Musa acuminate Colla (AAA Group)) duing shelf-life period
ÜNAL M. Ü., Karaşahin Z., Şener A.
GIDA , cilt.41, ss.69-76, 2016 (TRDizin)
2016
201613. Bacıllus Subtılıs Kullanılarak Atık Ekmeklerden Alkali Proteaz Ve Biyosürfektan Üretimi
SÜMENGEN ÖZDENEFE M., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü.
FEN ve MÜHENDİSLİKBİLİMLERİ DERGİSİ , cilt.34, sa.6, ss.70-79, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201614. Two-year comparison of the biochemical properties of polyphenol oxidase from Turkish Alyanak apricot (Prunus armenica L.)
ÜNAL M. Ü., Sener A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.190, ss.741-747, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201615. Effect of Some Posharvest Treatments on Physical and Biochemical Properties of Anamur Bananas Musa acuminata Colla AAA Group During Shelf Life Period
ÜNAL M. Ü., Karaşahin Z., ŞENER A.
Gıda , cilt.41, ss.69-76, 2016 (TRDizin)
2016
201616. Correlation between browning degree and composition of important Turkish white wine grape varieties
ÜNAL M. Ü., Sener A.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.40, sa.1, ss.62-67, 2016 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201517. Extraction and characterization of pectin methylesterase from Alyanak apricot (Prunus armeniaca L)
ÜNAL M. Ü., Sener A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.2, ss.1194-1199, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201518. Seasonal variation in amino acid and phenolic compound profiles of three Turkish white wine grapes
ÜNAL M. Ü., Sener A., Sen K., YILMAZTEKİN M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.39, sa.6, ss.984-991, 2015 (SCI-Expanded)
2014
201419. Effect of harvest year on biochemical properties of Narince grape (Vitis vinifera l. cv. Narince) polyphenol oxidase
ÜNAL M. Ü., Sener A.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.238, sa.4, ss.613-619, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201420. Isolation, purification and determination of some biochemical properties of beta-glucosidase from Muscat of Bornova grape
ÜNAL M. Ü., Aksoy V. A., Sener A.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.238, sa.1, ss.9-15, 2014 (SCI-Expanded)
2012
201221. A Survey on Identification of User Needs Regarding Linguistic Support for Organic.Edunet Portal
ÜNAL M. Ü., CEBECİ Z., GÖKÇE M. A.
Journal of EcoAgriTourism , cilt.8, sa.25, ss.320-325, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201222. Research on antifungal and inhibitory effects of DL-limonene on some yeasts
ÜNAL M. Ü., UCAN F., SENER A., DİNÇER S.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.36, sa.5, ss.576-582, 2012 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201123. PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE FROM GOLDNUGGET LOQUAT (ERIOBOTRYA JAPONICA CV. GOLDNUGGET)
SENER A., ÜNAL M. Ü., Aksay S.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.35, sa.6, ss.1568-1575, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201124. Determination of biochemical properties of polyphenol oxidase from Domat olives.
ÜNAL M. Ü., Taş C., ŞENER A.
Gıda/The journal of food , cilt.36, sa.4, ss.185-192, 2011 (TRDizin)
2011
201125. Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase from Akko XIII Loquat (Eriobotrya japonica cv Akko XIII)
SENER A., Unal M. U.
FOOD BIOTECHNOLOGY
, cilt.25, sa.1, ss.30-42, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201126. Extraction, partial purification and characterization of polyphenol oxidase from tea leaf (Camellia sinensis)
karaoğlan s. y., ÜNAL M. Ü., ŞENER A.
GIDA , cilt.36, sa.3, ss.137-144, 2011 (TRDizin)
2010
201027. A COMPARATIVE STUDY OF POLYPHENOL OXIDASE FROM TWO VARIETIES OF QUINCE (CYDONIA OBLONGA)
Uenal M. U., Sener A., Bozdogan A.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.34, sa.2, ss.356-367, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200928. Extraction and characterisation of pectin methylesterase from black carrot (Daucus carota L.)
ÜNAL M. Ü., BELLUR E.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.116, sa.4, ss.836-840, 2009 (SCI-Expanded)
2007
200729. Characterization of Sultaniye grape (Vitis vinifera L. cv. Sultana) polyphenol oxidase
Uenal M. Ü., SENER A., SEN K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.42, sa.9, ss.1123-1127, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200730. Pozantı Yöresinde Yetiştirilen Bazı Siyah Üzüm Çeşitlerinin Kırmızı Şarap Üretimine Uygunlukları Üzerine Bir Araştırma
ERTEN H., ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., Bozdoğan A., İncesesli İ., Özdemir G., et al.
GIDA , cilt.32, sa.4, ss.165-172, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200731. Pozantı?da Yetiştirilen Bazı Beyaz Üzüm çeşitlerinin Beyaz Şarap Üretimine Uygunlukları Üzerine Bir Araştırma
ERTEN H., Bozdoğan A., ÜNAL M. Ü., Özdemir G., CABAROĞLU T., Tangolar S., et al.
GIDA , cilt.32, sa.6, ss.269-275, 2007 (TRDizin)
2007
200732. The effect of fermentation temperature on the growth kinetics of wine yeast species
SENER A., Canbaş A., ÜNAL M. Ü.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.31, sa.5, ss.349-354, 2007 (SCI-Expanded)
2007
200733. Properties of polyphenol oxidase from Anamur banana (Musa cavendishii)
Unal M. Ü.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.100, sa.3, ss.909-913, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200634. Determination of some biochemical properties of polyphenol oxidase from Emir grape (Vitis viniferal L. cv. Emir)
Unal M. Ü., SENER A.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.86, sa.14, ss.2374-2379, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200635. Cibre Fermantasyonu Süresinin Öküzgözü ve Boğozkare Üzümlerinden karıştırılarak Elde Edilen Şarapların Fenol Bileşikleri ve Kalitesi Üzerine Etkisi
ERTEN H., CABAROĞLU T., ÜNAL M. Ü., Bozdoğan A.
GIDA , cilt.31, sa.2, ss.77-85, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200636. cibre fermantasyonu süresinin Öküzgözü ve Boğazkere Üzümlerinden karıştırılarak Elde edilen Şarapların fenol bileşikleri ve Kalitesi üzerine etkisi
CABAROĞLU T., ERTEN H., ÜNAL M. Ü., BOZDOĞAN A.
Gıda , cilt.31, sa.2, ss.77, 2006 (TRDizin)
2005
200537. Effects of mixed substrate on the stability of anaerobic digestion
ÜNAL M. Ü., AKSAY S., YILMAZ T.
Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Dergisi , cilt.20, sa.2, 2005 (TRDizin)
2005
200538. Effects of temprature on anaerobic digestion of carbonhydrates
ÜNAL M. Ü., AKSAY S., YILMAZ T.
Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Dergisi , cilt.20, sa.2, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200539. Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Karışımının Şaraba İşlenmesinde Cibre Fermantasyonu Süresinin Fenol Bileşikleri Üzerine Etkisi
ERTEN H., ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., Bozdoğan A.
GIDA , cilt.30, sa.1, ss.63-69, 2005 (Hakemli Dergi)
2002
200240. Effect of bottle colour and storage conditions on browning of orange wine
Selli S., Canbaş A., Unal U.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.46, sa.2, ss.64-67, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
1999
199941. Clozapine and suicide
ÖZPOYRAZ N., Tamam L., ÜNAL M. Ü.
Annals of Medical Sciences
, cilt.8, sa.1, ss.67-69, 1999 (SCI-Expanded, Scopus)
1995
199542. Elazığ Yöresi Şaraplık Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Üzerinde Teknolojik Araştırmalar I. 1988 ve 1989 Yılı Denemeleri
ERTEN H., Canbaş A., ÜNAL M. Ü., Deryaoğlu A., CABAROĞLU T.
GIDA , cilt.20, sa.5, ss.281-288, 1995 (Hakemli Dergi)
1993
199343. Nevşehir Ürgüp yöresi Emir üzümlerinin şaraba işlenmesi üzerine denemeler
CABAROĞLU T., CANBAS A., ERTEN H., ÜNAL M. Ü., DERYAOĞLU A.
Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.4, ss.37-52, 1993 (Hakemli Dergi)
1993
199344. Nevşehir-Ürgüp Yöresi Emir Üzümlerinin Şaraba İşlenmesi Üzerine Denemeler
Canbaş A., ÜNAL M. Ü., Deryaoğlu A., ERTEN H., CABAROĞLU T.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.4, ss.37-52, 1993 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Bioactive properties of apricot (Prunus armenica L.)
aksoy v. a., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Meyve ve sebzelerde bulunan bazı enzimlerin ısıl işlemlerle inaktivasyonu.
cemek k., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Isolation, partial purification and determination of effects of some inhibitors of beta glucosidase from Muscat of Bornova grape.
aksoy v. a., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. Gıda işleme yöntemlerinin biyoaktif bileşikler üzerine etkisi.
cemek k., ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Bioacive properties of Kale (Brassica oleracea L. var. Acephala)
ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Partial purification and determination of thermal inactivation parameters of pectinmethyl esterease enzyme from Alyanak apricot
ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
4th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2019), 25 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Lignoselülozik materyallerden biyoetanol üretimi.
ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Kayısıdan Beta-glikozidaz enziminin kısmi saflaştırılması ve termal inaktivasyon parametrelerinin belirlenmesi.
ÜNAL M. Ü., ŞENER A.
3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)
2018
20189. Bitkisel Biyoaktif Bileşiklerin Sağlık Üzerine Et
ÜNAL M. Ü., ŞENER A.
3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. Bioactive peptides and health effects.
ÜNAL M. Ü., ŞENER A.
14th Durable Agriculture - Agriculture of the Future, Craiova, Romanya, 27 - 29 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. Biological activities of loquat
ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
14th Durable Agriculture - Agriculture of teh Future, Craiova, Romanya, 27 - 29 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201812. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde pH’nın Etanol Verimine Etkisi.
ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201813. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Sıcaklığın Etanol Verimine Etkisi
ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201814. Production of Bioethanol From Sweet Sorghum
ŞENER A., ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., YÜCEL C., YÜCEL D.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Maya Türü ve Suşunun Biyoetanol Verimine Etkisi.
ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201716. Characterization of biosurfactant produced by Bacillus subtilis MS.
SÜMENGEN ÖZDENEFE M., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü., MERCİMEK TAKCI H. A., ARKUT A., BÜYÜKKAYA KAYIŞ F.
2ndInternational Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201717. Effect of Temperature on Partial Purificated Tea Polyphenol Oxidase
ÜNAL M. Ü., YABACI KARAOĞLAN S., ŞENER A.
International Advanced Researches Engineering Congress-2017, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201718. Effect of Temperature on Partial Purified Tea Polyphenol Oxidase
ÜNAL M. Ü., Yabacı Karaoğlan S., Şener A.
International Advanced Researches & Engineering Congress, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, cilt.-, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201719. Characterization of alkaline protease produced by Bacillus megaterium
Ozdenefe M. S., DİNÇER S., ÜNAL M. Ü., Takci H. A. M., Kayis F. B., Arkut A.
European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 - 27 Mayıs 2017, cilt.256, (Özet Bildiri)
2017
201720. Isolation, Partial Purification and Determination of ?-glucosidases Activities of Some Apricots During Maturation
ÜNAL M. Ü., Şener A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.60, (Özet Bildiri)
2017
201721. Partial Purification and Determination of Thermal Inactivation Parameters of ?-glucosidase from Muscat of Bornava Grape
ÜNAL M. Ü., Şener A., Aksoy V. A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.323, (Özet Bildiri)
2017
201722. Extraction, Partial Purification and Determination of Inhibitors Effects of Polyphenol Oxidase from Tea Leaf (Camellia sinensis)
ÜNAL M. Ü., YABACI KARAOĞLAN S., ŞENER A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Tehnologies (ICACOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201723. Partial Purification and Determination of Thermal Inactivation Parameters of β-glucosidase from Muscat of Bornova grape,
ÜNAL M. Ü., Aksoy V. A., ŞENER A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Tehnologies (ICACOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201724. Extraction, Partial Purification and Determination of Inhibitors Effects of Polyphenol Oxidase from Tea Leaf (Camillia sinensis)
ÜNAL M. Ü., Yabacı Karaoğlan S., Şener A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.70, (Özet Bildiri)
2016
201625. Phytochemicals and Healt Effects
ÜNAL M. Ü., Şener A.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1933, (Özet Bildiri)
2016
201626. Biochemical Properties of Emir Grape Polyphenol Oxidase as Affected by Harvest Year
ÜNAL M. Ü., Şener A.
International Conference on Nutrition and Food Sciences, Bali, Endonezya, 25 - 27 Haziran 2016, cilt.95, ss.8-13, (Tam Metin Bildiri)
2016
201627. Comparision od Acid and Base Pretreatment of Switchgrass Panicum virgatum l for Bioethanol Production
ÜNAL M. Ü., ÇELİKTAŞ N., ŞENER A., Dolğun B. S., Keser D.
ICRES 2016 : 18th International Conference on Renewable Energy Sources, 22 - 23 Şubat 2016, ss.1746
2016
201628. Comparison of Acid and Base Pretreatmnet of Switchgrass (Panicum irgatum L.) for Bioethanol Production
ÜNAL M. Ü., Şener A., Çeliktaş N., Dolgun S., Keser D.
International Science Academy, Paris, Fransa, 22 - 23 Şubat 2016, ss.1746-1750, (Tam Metin Bildiri)
2015
201529. A Research on Determination of Pectinmethyl esterase Activıties of Some Apricots During Maturation
ÜNAL M. Ü., Şener A.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.301, (Tam Metin Bildiri)
2015
201530. A Research on Determination of Pectinmyethl Esterase Activities of Some Apricots During Maturation
ÜNAL M. Ü., ŞENER A.
The Third International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201531. A research on browning potential of emir grape
ŞENER A., ÜNAL M. Ü.
38th world congress on vine and wine, 5 - 10 Temmuz 2015
2012
201232. Avrupa'da Organik Tarım ve Tarımsal Ekoloji Eğitiminde Çokdilli Bir Web Portalı Çözümü
CEBECİ Z., GÖKÇE M. A., ÜNAL M. Ü.
Akademik Bilişim Konferansı 2012 (AB 2012), Uşak, Türkiye, 1 - 03 Şubat 2012, ss.281-288, (Tam Metin Bildiri)
2012
201233. Avrupa'Da Organik Tarım Ve Tarımsal Ekoloji Eğitiminde Çokdilli Bir Web Portalı Çözümü
CEBECİ Z., GÖKÇE M. A., ÜNAL M. Ü.
Akademik Bilişim Konferansı, Uşak, Türkiye, 2 - 04 Ocak 2012, ss.281-288, (Tam Metin Bildiri)
2001
200134. Boğazkere ve Öküzgözü Üzümlerinin ve Bunlardan Elde Edilen Şarapların Genel Özellikleri
ERTEN H., Canbaş A., ÜNAL M. Ü., SELLİ S., CABAROĞLU T., Deryaoğlu A.
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, cilt.1, ss.225-234, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2018 - 2025
2018 - 2025Şiraz Üzümünden Vitis Vinifera Lcv shiraz Biyoaktif Bileşiklerin Özütlenmesi ve Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), Dinçer V. S.
2018 - 2025
2018 - 20251-Metilsiklopropen Uygulamasının Depolanan Amasya Elmalarının Kalite Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), Gencan C.
2017 - 2025
2017 - 2025Ayva Meyvesinin Biyoaktif Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), Arıkan G.
2018 - 2021
2018 - 2021Akrilamid ve 5Hidroksimetilfurfuralın Bazı Patojenik ve Probiyotik Bakteriler Üzerine Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), BÜĞÜLÜ A.
2018 - 2021
2018 - 2021Şeftali Prunus persica L Batsch Meyvesinden Biyoaktif Bileşiklerin Ekstraksiyonu ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), ŞENER A.
2016 - 2017
2016 - 2017A study on bioethanol production from potential feedstock waste bread watermelon (Citrullus lanatus) and (muskmelon Cucumis melo)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), CHOWDHURY G.
2016 - 2017
2016 - 2017Hambeles Meyvesinin Biyoaktif Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), Kayimu H.
2016 - 2016
2016 - 2016Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)
2016 - 2016
2016 - 2016Bilimsel Yayın Teşvik Desteği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016A Research on Determination of Pectinmethyl esterase activities of Some Apricots during Maturation
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Dallı Darı Bitkisinden Panicum virgatum L Biyoetanol Üretiminde Sıcak Su ve Alkali Ön Uygulamalarının Optimizasyonu ve Bazı Genotiplerin Biyoetanol Verimliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), KESER D.
2015 - 2016
2015 - 2016Dallı Darı Bitkisinden Panicum virgatum L Biyoetanol Üretiminde Seyreltik Asit ve Kireç Ön Uygulamalarının Optimizasyonu ve Bazı Genotiplerin Biyoetanol Verimliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü), DOLĞUN S. B.
2014 - 2015
2014 - 2015Bilimsel Yayın Teşvik Desteği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Malatya ilinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Olgunlaşma Boyunca Esmerleşe Dereceleri, Fenol Bileşikleri ve Bazı Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014Bazı Kayısı Çeşitlerinde Polifenol Oksidaz Enziminin Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÜNAL M. Ü. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2017
Temmuz 2017journal of agricultural and food chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017journal of the science of food and agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017food chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2017
Nisan 2017journal of biotechnology
SSCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017international journal of food properties
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014European Food Research and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2013
Temmuz 2013Silicon
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2013
Nisan 2013European Food Research and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2012
Kasım 2012Food Biotechnology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2012
Ekim 2012Food Biotechnology
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2011
Nisan 2011Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2007
Haziran 2007Food Science and Technology International
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2007
Nisan 2007