-
2022 - 2024 Süt Reçeli Üretiminde Farklı Tür Sütlerin Kullanım Olanakları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜZELER N. (Yürütücü), ÖZBEK Ç., SAY D.
-
2021 - 2024 Tulum Peynirinin Kalite Özellikleri Üzerine Farklı Pıhtılaştırıcı Enzim Kullanımının ve Olgunlaşma Süresinin Etkisi
-
2019 - 2022 Hatay Künefe Peynirinde Farklı Üretim Metotlarının Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkisi
-
2019 - 2021 Boru Tipi Künefe Peynirlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Yağ İkamesi Olarak Peyniraltı Suyu Proteini Kullanımının ve Depolama Süresinin Etkileri
-
2019 - 2021 Çukurova Bölgesinde Üretilen Manda Sütü ve Ürünlerinin Bazı Kalite Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M., ÖZBEK Ç.
-
2018 - 2021 Salamurada Stabilizatör Kullanımının Yumuşak Beyaz Peynirlerin Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2019 - 2020 Hızlı Destek
-
2018 - 2020 Kars Ardahan İllerinde Üretilerek Satışa Sunulan Türkmen Saçak Peynirlerinin Kalite Özellikleri
-
2017 - 2020 Tulum Peyniri Üretiminde Probiyotik Laktik Asit Bakterisi Kullanımının Peynirlerin Kalite Özellikleri ve Olgunlaşması Üzerine Etkileri
-
2017 - 2019 Dağ ve Ova İşletmelerinde Farklı Mevsimlerde Üretilen Taze Kars Kaşarlarının Bazı Kalite Özellikleri
-
2016 - 2019 Hatay Peynirinin Kalite Özellikleri Üzerine Mikrobiyal Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Etkileri
-
2014 - 2019 İnek, Keçi Sütü ve Karışımlarından Üretilen Hatay Köy Peynirlerinin Depolama Süresince Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2018 İLK ALTI AYLIK ANNE SÜTÜ VEREN KADINLARIN ANNE ÜTÜ BESİN DEĞERİNİN, MİNERAL İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ VE ANNE SÜTÜNÜN BEBEĞİN BÜYÜMESİNE ETKİSİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
NAZLICAN E. (Yürütücü), GÜZELER N., KILINÇLI B., YOLDAŞCAN B. E.
-
2017 - 2018 Farklı Mevsimlerde Üretilen Taze Kars Kaşarlarının Bazı Kalite Özellikleri
-
2017 - 2018 Türkiye ve Diğer Ülkelerde Üretilen Kurutların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜZELER N. (Yürütücü), PARLAK Y., KOBOYEVA F., KALENDER M.
-
2017 - 2018 Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜZELER N. (Yürütücü), KONURAY G., ÖZBEK Ç., ARI E.
-
2017 - 2018 Dondurularak Kurutulmuş Siyah Havuç Tozu İlavesinin Ayranın Fiziksel Kimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Mineral Madde İçeriği Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SAY D. (Yürütücü), Saydam İ. B., GÜZELER N.
-
2015 - 2018 Yoğurt Dondurmasının Özellikleri Üzerine Peyniraltı Suyu Tozu Kullanımın Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M., ÖZBEK Ç.
-
2017 - 2017 Some Microbiological Properties of FruitFlavored Kefir During Storage
-
2017 - 2017 Cereal Based Fermented Dairy Beverage of West Africa: Degue
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARACA O. B. (Yürütücü), ERGİNKAYA Z., GÜZELER N.
-
2017 - 2017 Peyniraltı Suyu Tozu Kullanımının Kefir Yoğurdunun Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2016 - 2017 Nohut Kullanılarak Farklı Tür Sütlerden Üretilen Fermente Süt Ürününün Bazı Özellikleri
-
2013 - 2017 FARKLI ORANLARDA KEÇİ VE İNEK SÜTÜ KULLANILARAK ÜRETİLEN DONDURMALARIN FİZİKOKİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
-
2016 - 2016 Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi
-
2015 - 2016 Yoğurt Peyniri Üretiminde Kullanılan SütYoğurt Oranının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2014 - 2016 Kurumaddesi Yükseltilmiş Sütlerden Üretilen Peynirlerin Özellikleri Üzerine Kazein Oranının ve Depolama Süresinin Etkisi
-
2014 - 2016 Hatay ilinde üretilen Hatay Köy Peynirlerinin Üretim Karakteristikleri ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜZELER N. (Yürütücü), Çayır M. S., KALENDER M.
-
2013 - 2016 Kefir Benzeri İçecek Üretiminde Peyniraltı Suyunun Kullanım Olanakları
-
2012 - 2016 Çerkez Peynirinde İkame Tuzlarla Sodyum Miktarını Azaltma Olanakları
-
2012 - 2013 Farklı Oranlarda İnülin İlavesinin Yağı Azaltılmış Süzme Yoğurt Üretimi Üzerine Etkisi
-
2008 - 2010 Farklı Oranda Kayısı Lifi Kullanımının Probiyotik Yağsız Yoğurdun Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2006 - 2008 Katalazın Farklı Desteklere İmmobilizasyonu ve İmmobilize Katalazın Süt Endüstrisinde Kullanımının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Tükel S. S. (Yürütücü), Güzeler N., Alptekin Ö.