Arş. Gör. TANSU TAŞPINAR


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: ttaspinar@cu.edu.tr
Diğer E-posta: tansuutaspinar@gmail.com
İş Telefonu: +90 322 338 6084 Dahili: 133
Web: https://avesis.cu.edu.tr//ttaspinar
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 01250 ADANA

Metrikler

Yayın

32

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

8

Atıf (WoS)

32

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

41

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

65

H-İndeks (Scholar)

3

Proje

9

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2017 - 2019

2017 - 2019

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

TÜBİTAK 2237-A “Proses Analizi ve Optimizasyonu”

Diğer

TÜBİTAK 2237-A

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (8)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Evaluating the potential of using plant-based milk alternatives in cake production: A review

YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.

The 5th International Electronic Conference on Foods: The Future of Technology, Sustainability, and Nutrition in the Food Domain, 28 - 30 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. The Potential Use of Synbiotic Combinations in Bread—A Review

Yazıcı G. N., Özoğlu Ö., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, cilt.26, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. The potential use of synbiotic combinations in cereal-based solid food products- A review

Yazici G. N., Özoğlu Ö., Taşpınar T., Yilmaz I., Özer M. S.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, Adana, Türkiye, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Application of Inulin in Pasta: The Influence on Technological, Nutritional Properties, and Human Health—A Review

Yazıcı G. N., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

5. Evaluation the Potential of Using Plant-Based Milk Substitutes in Ice Cream Production

Taşpınar T., Yazıcı G. N., Güven M.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1-6, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. Yoğurt Bileşiminin Zenginleştirilmesine Yönelik Genel Bir Bakış

Taşpınar T., Yazıcı G. N., Güven M.

Türkiye 14. Gıda Kongresi, 19 - 21 Ekim 2022, ss.195-199, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. General Perspective and Assessment of the Potential of Utilizing Paraprobiotics in Food Products

Taşpınar T., Yazıcı G. N., Güven M.

The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 1 - 15 Ekim 2022, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

9. Aquafaba: A Multifunctional Ingredient in Food Production

YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.

The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 09 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

10. Plant-Based Dairy Alternatives: The Factors and Tendency of Consumers forBuying

Taşpınar T., Güven M.

3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.57, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. Plant-Based Milk Substitutes as a Carrier of Probiotic Sources

Taşpınar T., Güven M.

3RD WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCES, 19 Ekim 2021, ss.58-68, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

12. Non-Thermal Processing of Milk and Dairy Products

Taspinar T., Güven M.

14th Scientific Conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA under the motto "Sustainable science for safety food", 27 Ekim 2021, ss.36-42, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. Effect of Stabilizer Usage on Quark Cheese Quality Properties

TAŞPINAR T., AĞÇAM E., GÜVEN M.

IDF World Dairy Summit 2019, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

14. Labneli Dondurma Üretimi ve Farklı Oranlarda Kullanılan Farklı Stabilizörlerin Ürün Özellikleri Üzerine Etkileri

TAŞPINAR T., GÜVEN M.

2.Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.188, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. Bitkisel Pıhtılaştırıcı Enzim Kaynakları İle Peynir Üretimi

Çırak M. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

2.Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.189, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Effect of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics

GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.

International Conference on Raw Materials to ProcessedFoods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. New Concept in Packaging: Whey Protein Edible Films

KARACA O. B., TAŞPINAR T.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.193, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Proteomics Applications in Cheese Characterization and Recent Developments

GÜVEN M., TAŞPINAR T., ÇIRAK M. A.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.219, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

19. Effects of different stabilizers on physicochemical and sensory properties of yogurt ice cream

TAŞPINAR T., GÜVEN M., KALENDER M., KARACA O. B.

4th North and East European Congress on Food (NEEFood 2017)., Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.113, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

1. Yoğurt Üretimi

GÜVEN M., ERGİNKAYA Z., TAŞPINAR T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel, Ankara, ss.95-116, 2020

2019

2019

2. New Concept in Packaging: Milk Protein Edible Films

KARACA O. B., OLUK C. A., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik, A., Erginkaya, Z., Erten. H., Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.537-567, 2019

2019

2019

3. Traditional Cheeses of Mediterranean Region in Turkey

KARACA O. B., TAŞPINAR T., GÜVEN M.

Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America, Oluk., C.Karaca, O.B., , Editör, Bentham Science Publishers On The Internet, New York, ss.307-336, 2019

Desteklenen Projeler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Farklı Bitkisel Esaslı Süt Alternatiflerinin Yumurtasız Glutensiz Kek Nitelikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZER M. S. (Yürütücü), YAZICI G. N., TAŞPINAR T.

2018 - 2020

2018 - 2020

Stabilizör Kullanımının Quark Peyniri Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜVEN M. (Yürütücü), TAŞPINAR T.

2018 - 2020

2018 - 2020

Dondurmada Süt Yağını İkame Amaçlı Bitkisel Yağ Kullanımının Dondurmanın Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜVEN M. (Yürütücü), KALENDER M., TAŞPINAR T.

2018 - 2019

2018 - 2019

İnekleri Seviyorum Sütümü İçiyorum

TÜBİTAK Projesi , 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı

Taşpınar T., Uruk E., Koluman N., Aktaş Arnas Y., Erden Özcan Ş., Göncü Karakök S., et al.

Ödüller

Haziran 2015

Haziran 2015

Takdir Belgesi

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

28 Ekim 2024 - 30 Ekim 2024

28 Ekim 2024 - 30 Ekim 2024

The 5th International Electronic Conference on Foods The Future of Technology, Sustainability, and Nutrition in the Food Domain

Katılımcı

Adana-Türkiye

19 Ocak 2024 - 19 Ocak 2024

19 Ocak 2024 - 19 Ocak 2024

Fermantasyon Teknolojileri ve Yenilikçi Fermente Ürünler Çalıştayı

İzleyici / Dinleyici

Adana-Türkiye

15 Ekim 2023 - 30 Ekim 2023

15 Ekim 2023 - 30 Ekim 2023

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances

Katılımcı

Adana-Türkiye

19 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022

19 Ekim 2022 - 21 Ekim 2022

Türkiye 14. Gıda Kongresi

Katılımcı

Adana-Türkiye

06 Ekim 2022 - 07 Ekim 2022

06 Ekim 2022 - 07 Ekim 2022

2. International Conference on Research of Agriculture and Food Technologies

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Ekim 2022 - 15 Ekim 2022

01 Ekim 2022 - 15 Ekim 2022

The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives

Katılımcı

Adana-Türkiye

22 Kasım 2021 - 14 Aralık 2021

22 Kasım 2021 - 14 Aralık 2021

EIT Food RIS Inspire Programme Summer School in Circular Business ModelsSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Reggio Emilia-İtalya

19 Kasım 2021 - 21 Kasım 2021

19 Kasım 2021 - 21 Kasım 2021

EIT Food-Challenge Lab Turkey Bootcamp 2021

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

27 Ekim 2021 - 27 Ekim 2021

27 Ekim 2021 - 27 Ekim 2021

14th Scientific Conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA under the motto "Sustainable science for safety food"

Katılımcı

Sofija-Bulgaristan

22 Ekim 2021 - 08 Kasım 2021

22 Ekim 2021 - 08 Kasım 2021

EIT Food RIS Inspire Programme Fall School in Targeted Nutrition

Katılımcı

Olsztyn-Polonya

19 Ekim 2021 - 20 Ekim 2021

19 Ekim 2021 - 20 Ekim 2021

3rd World Conference on Sustainable Life Sciences

Katılımcı

Adana-Türkiye

13 Eylül 2021 - 17 Eylül 2021

13 Eylül 2021 - 17 Eylül 2021

EIT Food-Skills for new product development in the food industry

Katılımcı

Warszawa-Polonya

23 Eylül 2019 - 26 Eylül 2019

23 Eylül 2019 - 26 Eylül 2019

IDF Worl Dairy Summit

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

25 Nisan 2019 - 26 Nisan 2019

25 Nisan 2019 - 26 Nisan 2019

2.Ulusal Sütçülük Kongresi

Katılımcı

İzmir-Türkiye

11 Nisan 2018 - 13 Nisan 2018

11 Nisan 2018 - 13 Nisan 2018

International Conference on Raw Materials to Processed Foods

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

The First Turkish-International Circle's Workshop on Food Science and Technology

Katılımcı

Kayseri-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 8

h-indeksi (WOS): 1