-
2024 - Devam Ediyor Balıktan izole edilen laktik asit bakteri süpernatantlarının enkapsülasyonu ve probiyotik özelliklerinin araştırılması
-
2023 - Devam Ediyor Farklı Kaplama Metaryelleri ile Mikroenkapsüle Edilmiş Balık Yağlarının Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi
-
2022 - Devam Ediyor Denizel ve tarımsal kaynaklardan elde edilen biyoaktif bileşenlerin gıda arzı güvenliği açısından değerlendirilmesi ve farklı gıda matrislerine uygulaması
-
2022 - Devam Ediyor Farklı Bölgelerde Yetiştiriciliği Yapılan Hasat Boyutundaki Levreklerin Besinsel Kompozisyon ve Mineral Değişiminin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILMAZ H. A. (Yürütücü), EROLDOĞAN O. T., EVLİYAOĞLU E., KÖŞKER A. R., DURMUŞ M.
-
2021 - Devam Ediyor Farklı giriş sıcaklıkları kullanılarak mikroenkapsüle edilmiş balık yağlarının oksidatif stabilitesinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., KORKMAZ K., ÖZOĞUL Y., KÜLEY E., UÇAR Y., et al.
-
2020 - Devam Ediyor Farklı Etken Madde Yüklü Nanolipozom Formülasyonlarının Levrek Filetolarının Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., ÇİÇEK S., CEYLAN Z., et al.
-
2018 - Devam Ediyor Gümüşi havuz balığından Caracius gibelio asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), UÇAR Y., ÖZOĞUL Y., ÖZYURT G., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., et al.
-
2024 - 2027 Akdeniz Tarım-Gıda Yan Ürünleri ve Atıklarından Alternatif Sürdürülebilir Gıda Biyo-Bazlı Ambalaj Üretimi
TÜBİTAK Uluslararası Çoklu İşbirliği Projesi
Özoğul F.(Yürütücü), Özoğul Y., Uçar Y., Durmuş M., Köşker A. R., Özoğul İ., et al.
-
2024 - 2027 Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özoğul F., Hamidy S. M., Özyurt G., Takadaş F., Sakarya Y., Küley E., et al.
-
2024 - 2027 Abomasum kaynaklı peynir mayasından laktik asit bakterilerinin izolasyonu biyokimyasal, moleküler identifikasyonu, biyoaktif bileşenlerinin probiyotik özelliklerinin ve biyojen amin üretim yeteneklerinin araştırılması
-
2024 - 2026 İstilacı Balon Balıkları Kullanılarak Üretilen Balık Unlarında Tetrodotoksin Varlığının Araştırılması
-
2024 - 2026 Farklı duvar malzemesi oranlarına sahip balık yağı mikroenkapsülasyonunda buğday tohumu yağı kombinasyonunun fizikokimyasal özellikler ve lipid kalitesi üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Uçar Y., Küley E., Özkütük A. S., Durmuş M., Sakarya Y., Özyurt G. (Yürütücü)
-
2023 - 2026 Geleneksel Yemeye Hazır Akdeniz Ürünleri Ve Geleneksel Olmayan Sağlıklı Gıdalar Için Yenilikçi Sürdürülebilir Çözümler
-
2023 - 2025 Modifiye atmosfer paketleme ile bitkisel yağ bazlı nanoemülsiyonların stabil ve kolloidal salınım sistemi olarak kullanılmasının farklı deniz ürünlerindeki etkilerin incelenmesi
-
2023 - 2024 Ticari İşlenmiş Su Ürünlerinin Yağ Asidi Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2021 - 2024 Timol ve karvakrol içeren nanoemülsiyonların bazı gıda kaynaklı patojenler üzerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., YAZGAN H., ÖZTOP M. H., et al.
-
2021 - 2024 Lactobacilli karma kültür metabolitlerinin karakterizasyonu ve balık bozucu bakteriler üzerindeki biyoaktivitesi
-
2020 - 2024 Doğu Akdeniz'de Avlanan Ticari Su Ürünlerinde Metal Düzeylerinin Tüketici Risk Değerlendirmesi Açısından Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖŞKER A. R. (Yürütücü), BÜYÜKDEVECİ F., ÖZOĞUL F., ÖZOĞUL Y., AYAS D., KEBAPÇIOĞLU T., et al.
-
2022 - 2023 Farklı duvar malzemeleri kombinasyonları kullanılarak sprey kurutma ile mikrokapsüllenen balık yağının enkapsülasyon etkinliği ve oksidatif kararlılığı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYURT G. (Yürütücü), DURMUŞ M., KÜLEY E., SAKARYA Y., ÖZKÜTÜK A. S.
-
2021 - 2023 Farklı sarımsak ekstraktlarının invitro antimikrobiyal ve antioksidan etkilerinin incelenmesi
-
2020 - 2023 Bio-protective cultures and bioactive extracts as sustainable combined strategies to improve the shelf-life of perishable Mediterranean food (Bozulabilir Akdeniz Gıdalarının Raf Ömrünü Artırmak için Sürdürülebilir Birleşik Stratejiler Olarak Biyoaktif Ekstreler ve Biyo-Koruyucu Kültürler)
-
2018 - 2023 Gümüşi havuz balığından (Caracius gibelio) asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Uçar Y., Özkütük A. S. (Yürütücü), Özoğul Y., Özyurt G., Köşker A. R., Küley E., et al.
-
2014 - 2023 Mersin Körfezi?ndeki (Kuzey Doğu Akdeniz) Bazı Ekonomik Su Ürünlerinin Organik Klorlu Pestisit ve Ağır Metal Kirlilik Düzeylerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), DURMUŞ M., Ayas D., Balıkçı E., UÇAR Y.
-
2021 - 2022 Lactobacillus reuteri serbest hücre ekstraktı ile propolis ekstraktlarının mikroenkapsülasyonu ve balıkta bozulmaya neden olan bakteriler üzerindeki antibakteriyel etkileri
-
2020 - 2021 Limon esansiyel yağı içeren nanoemülsiyona dayalı kaplamanın sardalya filetolarının raf ömrü üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), UÇAR Y., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2020 - 2021 Limon esansiyel yağı içeren nanoemülsiyona dayalı kaplamanın sardalya filetolarının raf ömrü üzerine etkisi
-
2019 - 2021 Zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsüle hamsi (Engraulis encrasicolus) yağlarının fizikokimyasal özellikleri ve oksidatif kararlılıkları üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYURT G. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y.
-
2019 - 2021 Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
-
2019 - 2021 Farklı Oranlarda Adaçayı Esansiyel Yağı ile Hazırlanan Mikroenkapsüle Balık Yağının Depolama Süresince Oksidasyon ve Yağ Asitlerindeki Değişimlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., KÖŞKER A. R., UÇAR Y., ÖZYURT G., et al.
-
2019 - 2021 Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması
-
2018 - 2021 Balon Balığı (Lagocephalus sceleratus)’nın Ülkemiz Kıyılarında Yayılım Alanları, Biyolojisi ve Tetrodotoksin Düzeylerinin Belirlenmesi, Olası Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması ve Aslan Balığı (Pterois sp.)’nin Ege Denizi ve Akdeniz ’ de Yayılım Alanlarının Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Uçar Y., Özoğul F., Köşker A. R., Durmuş M., Ayas D., Karakuş M.(Yürütücü), et al.
-
2017 - 2021 The Elemination of Toxins Using Organic Acids (Organik Asit Kullanarak Toksinlerin Eleminasyonu)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., AKSUN E. T., et al.
-
2016 - 2021 Prevention of toxin production by lactic acid bacteria (Toksin üretiminin laktik asit bakteriler tarafından önlenmesi)
-
2018 - 2020 L.raffinolactis L.fermentum ve P.pentosus'un gıdalarda potensiyel biyokoruyucu olarak kullanımın araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2018 - 2020 Balon Balıklarından İzole Edilen Bakterilerin Balık İnfüzyon Sıvıları İçerisindeki Tetrodotoksin TTX Üretimlerinin İncelenmesi
-
2017 - 2019 Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi
-
2017 - 2019 Farklı Oranlarda Zeytin Yağı Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Soğukta Depolanan Alabalık Filetoları Üzerindeki Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., AKSUN E. T., et al.
-
2016 - 2019 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Antimikrobiyal Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), DURMUŞ M., UÇAR Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., KÖŞKER A. R.
-
2016 - 2019 Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin (Nisin, Sakein ve Pediocin) Karakterizasyonu ve Bakteriyel Biyojen Amin Üretimine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., UÇAR Y., ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., et al.
-
2016 - 2019 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi
-
2017 - 2018 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Ultrasonik Homojenizatör (Sonikatör) Bakım ve Onarımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., KÖŞKER A. R.
-
2017 - 2018 Ultra düşük sıcaklık derin dondurucu cihazı bakım onarımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
POLAT A. (Yürütücü), ÖZYURT G., UÇAR Y., AKSUN E. T., DURMUŞ M.
-
2017 - 2018 Yüksek devirli soğutmalı santrifüj şaft ve süspansiyon bakım onarımı
-
2017 - 2018 Fermente et ve süt ürünlerinden izole edilen LABnin multiplex PCR ile tanımlanması gıda patojenleri üzerindeki antimikrobiyal aktivitesinin ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., KÜLEY BOĞA E., GÜVEN GÖKMEN T., ÇELİK M., et al.
-
2017 - 2018 Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Balık Yağ Verimine ve Yağ Asit Profiline Etkileri
-
2016 - 2018 MERSİN KÖRFEZİ?NDE (KUZEY DOĞU AKDENİZ) AVLANAN BALON BALIKLARININ (Lagocephalus sceleratus, Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis) BESİN BİLEŞENLERİ, AĞIR METAL VE TETRODOTOKSİN (TTX) DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2017 - 2017 Balık (Caracius gibelio)silajlarında laktik asit bakteri suşlarının biyojenik amin oluşumu üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYURT G. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y.
-
2017 - 2017 The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., ÖZYURT G., ÖZOĞUL F., Takadaş F., et al.
-
2016 - 2017 Eksi balığı Equulites klunzingeri protein izolatı ile sosis üretimi ve soğuk depolama süresince (4 C) fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYURT G. (Yürütücü), UÇAR Y., AKSUN E. T., Gayde Ç., DURMUŞ M., KÜLEY BOĞA E.
-
2016 - 2017 The effects of cell free extract of Lactobacillus plantarum and Pediococcus acidolactici alone or in combination with thyme and laurel extracts on microbiological and chemical quality of fermented sardine
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜLEY E. (Yürütücü), DURMUŞ M., UÇAR Y., KÖŞKER A. R., BOĞA M.
-
2016 - 2017 Erugosquilla massavensis'den hazırlanan asit silajların besinsel kaliteleri ve depolanma süresince kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYURT G. (Yürütücü), ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT C. E., UÇAR Y., DURMUŞ M., AKSUN E. T., et al.
-
2015 - 2017 Patates,Şeker Pancarı, Yer Elması ve Kırmızı Pancar Kabuğu Ekstrelerinin Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), ÖZOĞUL İ., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., et al.
-
2015 - 2017 Fenolik Bileşenlerin (Karnosik Asit, Kaemferol ve Luteolin) Bazı Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakterilerin Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., ÖZYURT G., KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., Ergüven M., et al.
-
2016 - 2016 Inhibition impacts of organic acids lactic fumaric succinic and ortophosphoric on biogenic amines formation by spoilage bacteria and common foodborne pathogens
-
2016 - 2016 Antimicrobial and antioxidant effects of nanoemulsions based on herb oils rosemary laurel thyme and sage on the quality of rainbow trout
-
2016 - 2016 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Çeker Ocakların Bakımı ve Onarımı
-
2015 - 2016 L-arjinin Dekarboksilaz Sıvısına Eklenen Kavrakrolün Patojenlerin Gelişme Performansı ve Biyojenik Amin Üretimine Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
POLAT A. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R.
-
2015 - 2016 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Analitik Kimya Laboratuvar Alt Yapısının Geliştirilmesi
-
2012 - 2016 Organik Asitlerin Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteri Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
-
2012 - 2016 Aromatik Bitki Yağlarının Vakum Paketlenmiş Fermente Balık Filetosu Üzerindeki Mikrobiyolojik ve Kimyasal Etkileri
-
2014 - 2015 Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria: Affected by Olive Leaf Olive Cake and Black Water
-
2014 - 2015 Uskumrudan izole edilen bozulma etmeni bakterilerin histamin üretimi üzerine zeytin yaprağı ekstraktının etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜLEY E. (Yürütücü), GÖKDOĞAN S., DURMUŞ M., UÇAR Y., KÜLEY F., Balıkçı E.
-
2013 - 2015 Ayçiçek Yağı Kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonun dondurularak depolanan levrek ( Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal,kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri
-
2013 - 2015 Mersin Körfezinden Yakalanan Balon Balığı'nın ( Lagocephalus sceleratus, Gmelin 1789 ) Mevsime ve Eşeye Bağlı Olarak Besin Kompozisyonu ve Tetrodotoksin Düzeylerindeki Değişimler
-
2013 - 2015 Karabaş ( Lavandula stoechas ) ve Melisa (Melissa officinalis L. ) Bitki Ekstrelerinin Hamsi Balığı (Engraulis encrasicolus ) Üzerindeki Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi
-
2013 - 2015 Patates, Yer Elması ve Pancar Kabuğu Ekstraktlarının Gökkuşağı Alabalığı ( Oncorhynchus mykiss ) Filetoları Üzerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkisi