Doç. Dr. HAKAN BENLİ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: hbenli@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6084 Dahili: 2177
Fax Telefonu: +90 322 338 6614
Web: https://avesis.cu.edu.tr//hbenli
Ofis: Gıda Mühendisliği Bölümü
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 01330 Balcalı/Adana

Metrikler

Yayın

52

Yayın (WoS)

15

Yayın (Scopus)

13

Atıf (WoS)

71

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

77

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

24

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2003 - 2008

2003 - 2008

Doktora

Texas A&M University, Agriculture/Animal Science, Food Science And Technology, Amerika Birleşik Devletleri

1997 - 2001

1997 - 2001

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği , Türkiye

1993 - 1997

1993 - 1997

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2008

2008

Doktora

Sequential Application of Epsilon-Polylysine,Lauric Arginate and Acidic Calcium Sulfate for Inactivation of Pathogens on Raw Chicken AND Beef

Texas A&M University, Agriculture/Animal Science, Food Science And Technology

2001

2001

Yüksek Lisans

Narın Konserveye İşlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2011

2011

AB 7. Çerçeve Programları Proje Hazırlama Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Adana Valiliği

2011

2011

The Accreditation Standard ISO 17025

Kalite Yönetimi

Strengthening Quality Infrastructure in Turkey Project-TR0702.12.01/001 - European Union

2011

2011

The Measurement Uncertainty for Testing Laboratories

Kalite Yönetimi

Strengthening Quality Infrastructure in Turkey Project-TR0702.12.01/001 - European Union

2011

2011

The Method Validation for Testing Laboratories accredited under the Standard ISO17025

Kalite Yönetimi

Strengthening Quality Infrastructure in Turkey Project-TR0702.12.01/001 - European Union

2007

2007

Security Awareness Training

Güvenlik

Texas A&M University

2007

2007

Poultry 101

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Texas A&M University the Department of Poultry Science

2005

2005

Introduction to Laboratory Safety

İş Sağlığı ve Güvenliği

Texas A&M University Environmental Health and Safety Department

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2024

2012 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2018

2012 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2008 - 2012

2008 - 2012

Araştırma Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2003 - 2008

2003 - 2008

Araştırma Görevlisi

Texas A&M University, Agriculture / Food Science And Technology, Food Science And Technology

1999 - 2008

1999 - 2008

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Tufanbeyli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

Akademi Dışı Deneyim

2019 - 2019

2019 - 2019

Danışmanlık

Sasu Su ve Tarım Ürünleri Gıda Tekstil Sanayi Tic. A.Ş., Danışmanlık

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Poultry Further Processing and Quality

Gıda Mühendisliğinde Araştırma Metodları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi

Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri

Processed Meats

Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri

Processed Meats

Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality

Poultry Meat Processing

Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği

Gıda Mühendisliğinde Bilimsel Araştırma ve Analiz Yöntemleri

Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi

Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality

Poultry Meat Processing

Lisans

Lisans

Process Design

Process Design and Applications

Process Applications

Meat Science and Technology

Meat Science and Technology

Proses Uygulamaları

Et ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

Makaleler

Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (13)
TRDizin (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Vakum Ambalajda Satılan Sucukların Geleneksel Sucuk Üretim Teknolojisi Yönünden İncelenmesi ve Tüketiciye Yönelik Etik Kaygılar

BENLİ H.

TARGET 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Importance of processing steps for surimi quality

BENLİ H.

5th International Cukurova Agriculture and Veterinary Congress, Adana, Türkiye, 21 - 23 Temmuz 2023, ss.139, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Kahramanmaraş İlinde Coğrafi İşaret Potansiyeline Sahip Bazı Gıdalar

Gök S., BENLİ H., GÜZELER N.

International Aegean Conferences on Innovation Technologies & Engineering-VII, İzmir, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2023, ss.246-261, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. Nitrosamines in Meat and Meat Products

BENLİ H.

7th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2022), Alanya, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2022, ss.469, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. Importance of heterocyclic amines in meat and meat products

BENLİ H., Koyuncu H. C.

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.329, (Özet Bildiri)

2020

2020

6. Biogenic Amines in Meat and Meat Products

BENLİ H., ALSAIQALI A. I.

5. International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2020), Alanya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.598, (Özet Bildiri)

2020

2020

7. Effects of added sugar content and fermentation on some properties of fermented sucuk

BENLİ H., POLAT S.

3. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.512, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. Et Üretim Yan Ürünü Olan Kemik İliğinin Özellikleri

BENLİ H., PÜRÇÜKLÜ P.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress(IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

9. Adana İli Kentsel Alanda Tüketicilerin Satın Alma Kararına Taze Piliç Eti Kalitesi Algısının Etkileri

BENLİ H.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress(IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

10. Effects of Ultrasound Treatments on Some Quality Characteristics of Marinated Chicken Breast Meats

BENLİ H.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.275, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. Toxic Effects of Biopesticides Used In Organic Farming and Their Residues in Foods

PİNER BENLİ P., BENLİ H.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016),, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. Poultry meat quality in relation to consumers

BENLİ H.

International Conference on Natural Science and Engineering (ICNAS'16), Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.85, (Özet Bildiri)

2015

2015

14. Tavukçuluk Yan Ürünleri

AKSUN E. T., BENLİ H.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

15. Et Tür Tayini Yöntemlerinden ELISA ve REAL TIME PCR Tekniklerinin Karşılaştırılması

BARUTÇU E., BENLİ H.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

18. Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Bildiriler Kitabı

ERGİNKAYA Z., AKYILDIZ A., GÜVEN M., BENLİ H.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, cilt.2, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

19. Geleneksel gıdaların geleceğe taşınması

GÜVEN M., AKYILDIZ A., BENLİ H., ERGİNKAYA Z., GÜNEŞ E.

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

20. Sığır karkaslarında sınıflandırma sistemleri ve sınıflandırmada kullanılan güncel enstrümental teknikler

BENLİ H., Geçgel D., Küçük A.

3. Et Ürünleri Çalıştayı ?Et Ürünleri Üretiminde İnavasyon?, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.82-83, (Özet Bildiri)

2014

2014

21. Climate change, insects and food sources

BENLİ H.

Effects of Climate Change on Insects Workshop, İstanbul, Türkiye, 29 - 31 Ocak 2014, ss.5, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

22. Kanatlı Karkaslarının Yüzey Dekontaminasyonunda Kullanılan Yöntemler

BENLİ H.

II. Et Ürünleri Çalıştayı ?İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri?, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, ss.180-183, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

24. Effectiveness of Various Combinations of Acidified Calcium Sulfate epsilon-Polylysine and Lauramide Arginine Ethyl Ester for Decontamination of Salmonella spp on Poultry Carcasses

BENLİ H., GOMES C., KAKANI G., CHMIELEWSKI G., SANCHEZ M., KEETON J.

Institute of Food Technologists Annual Meeting & Food Expo, NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 28 Haziran - 01 Temmuz 2008, ss.106, (Özet Bildiri)

2005

2005

26. Effects of ozonation on strength and color of natural hog casing

BENLİ H., Hafley B. S., Keeton J. T., Acuff G. R.

International Congress of Meat Science and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 12 Ağustos 2005, ss.1142-1149, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Bir Güvenlik Sorunsalı Olarak Gıda Güvenliği

BENLİ H., ERTEN H.

Güvenliği Yeniden Okumak, ARIKAN HARUN, GÖK ALİ, Editör, Yetkin Yayınları, ss.451-473, 2024

2019

2019

2. Continuing Controversies Regarding Human Health Concerns from Nitrite and Nitrate Consumption in the Diet

BENLİ H.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Cham, Basel, ss.501-511, 2019

2019

2019

3. Continuing Controversies Regarding Human Health Concerns from Nitrite and Nitrate Consumption in Diet

BENLİ H.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Cham, ss.501-511, 2019

2014

2014

4. Surface Decontamination Treatments for Improving the Safety of Meat and Poultry

BENLİ H.

Food Processing: Strategies for Quality Assessment, Malik A., Erginkaya Z., Ahmad S., Erten H. , Editör, Springer, New York, New York, ss.155-174, 2014

2008

2008

5. Carbohydrates

KEETON J. T., BENLİ H., CLAFLIN A. E.

Handbook of Muscle Foods Analysis, LEO M.L. NOLLET, FIDEL TOLDRÁ, Editör, CRC Press, ss.263-279, 2008

Desteklenen Projeler

2016 - 2017

2016 - 2017

Toxic Effects of Biopesticides Used In Organic Farming and Their Residues in Foods

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

PİNER BENLİ P. (Yürütücü), BENLİ H.

2016 - 2017

2016 - 2017

Evaluation of Antimicrobial Activities of Sequential Spray Applications of Decontamination Treatments on Chicken Carcasses

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

BENLİ H. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Son Gelişmeler Çalıştayı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

BENLİ H. (Yürütücü), AKYILDIZ A., AĞÇAM E., POLAT S.

2015 - 2016

2015 - 2016

Surface Decontamination Treatments for Improving the Safety of Meat and Poultry

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

BENLİ H. (Yürütücü)

2004 - 2005

2004 - 2005

Ozonation as an Antimicrobial Treatment for Natural Casing

Diğer Uluslararası Fon Programları

BENLİ H.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

International Journal of Nutrition and Food Sciences

Editörler Kurulu Üyesi

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Journal of Food and Nutrition Sciences

Editörler Kurulu Üyesi

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Journal of Food and Nutrition Research

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisleri Odası

Üye

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

Gamma Sigma Delta

Üye

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

Institute of Food Technologists

Üye

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

American Meat Science Association

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Temmuz 2015

Temmuz 2015

Polish Journal of Food and Nutrition Sciences

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2015

Haziran 2015

Journal of Food Protection

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

Journal of Food and Nutrition Sciences

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2014

Aralık 2014

Journal of the Science of Food and Agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2014

Kasım 2014

Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2014

Kasım 2014

Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Kasım 2014

Kasım 2014

CyTA - Journal of Food

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2014

Ekim 2014

American Journal of Food Science and Technology

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2014

Eylül 2014

International Journal of Nutrition and Food Sciences

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2014

Ağustos 2014

Asian-Australasian Journal of Animal Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2014

Ağustos 2014

Journal of Food and Nutrition Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2013

Aralık 2013

Food and Nutrition Sciences

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Nisan 2013

Nisan 2013

Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Diğer Dergiler

Ödüller

Temmuz 2008

Temmuz 2008

Graduate Student Paper Competition

IFT Muscle Foods Division

Haziran 2008

Haziran 2008

Intercollegiate Faculty of Food Science and Technology Travel Award

Texas A&M University

Temmuz 2007

Temmuz 2007

FSTC Academic Excellence Scholarship Award

Texas A&M University

Haziran 2006

Haziran 2006

FSTC Academic Excellence Scholarship Award

Texas A&M University

Haziran 2005

Haziran 2005

Intercollegiate Faculty of Food Science and Technology Travel Award

Texas A&M University

Haziran 1997

Haziran 1997

Ziraat Fakültesi İkinciliği Mezuniyet Başarı Ödülü

Çukurova Üniversitesi

Haziran 1997

Haziran 1997

Bölüm Birinciliği Mezuniyet Başarı Ödülü

Çukurova Üniversitesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ocak 2015 - 01 Ocak 2015

01 Ocak 2015 - 01 Ocak 2015

Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi / Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

Effects of Climate Change on Insects / Climate Change, Insects and Food SourcesSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

3. Et Ürünleri Çalıştayı -Et Ürünleri Üretiminde İnavasyon - / Sığır Karkaslarında Sınıflandırma Sistemleri ve Sınıflandırmada Kullanılan Güncel Enstrümental Teknikler

Katılımcı

Tokat-Türkiye

01 Eylül 2014 - 01 Eylül 2014

01 Eylül 2014 - 01 Eylül 2014

Effects of Climate Change on InsectsSürdürülebilir Kalkınma

Davetli Konuşmacı

İstanbul-Türkiye

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu / Türk Usulü Marine Edilmiş Piliç Göğüs Etlerinin Bazı Kalite Kriterlerine Marinasyon Tekniklerinin ve Süresinin Etkisi

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

Erasmus Congress and Exhibition

Katılımcı

Poznan-Polonya

01 Aralık 2012 - 01 Aralık 2012

01 Aralık 2012 - 01 Aralık 2012

II. Et Ürünleri Çalıştayı - İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri - / Kanatlı Karkaslarının Yüzey Dekontaminasyonunda Kullanılan Yöntemler

Katılımcı

Manisa-Türkiye

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

7. Gıda Mühendisliği Kongresi / Piliç Karkaslarına Ardışık Dekontaminasyon Çözeltilerinin Uygulanması ile Salmonella Kontaminasyonunun Azaltılması

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011

01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011

World Conference on Oilseed Processing, Fats and Oils Processing, Biofuels and Applications

Oturum Başkanı

İzmir-Türkiye

01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008

01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008

Institute of Food Technologists Annual Meeting & Food Expo / Effectiveness of Various Combinations of Acidified Calcium Sulfate, Epsilon-polylysine and Lauramide Arginine Ethyl Ester for Decontamination of Salmonella spp. on Poultry Carcasses

Katılımcı

New Orleans-Amerika Birleşik Devletleri

01 Ağustos 2005 - 01 Ağustos 2005

01 Ağustos 2005 - 01 Ağustos 2005

International Congress of Meat Science and Technology / Effects of Ozonation on Strength and Color of Natural Hog Casing

Katılımcı

Baltimore-Amerika Birleşik Devletleri

01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003

01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003

3. GAP Tarım Kongresi / Kabin Tipi ve Güneşli Kurutucuda Kayısının Kuruma Davranışı ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

Katılımcı

Şanlıurfa-Türkiye

Burslar

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

Lisansüstü Eğitim Bursu

YÖK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 72

h-indeksi (WOS): 5

Jüri Üyelikleri

Ağustos-2017

Ağustos 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Nisan-2017

Nisan 2017

Tez Savunma (Doktora)

- Çukurova Üniversitesi