Eğitim Bilgileri
2003 - 2008
2003 - 2008Doktora
Texas A&M University, Agriculture/Animal Science, Food Science And Technology, Amerika Birleşik Devletleri
1997 - 2001
1997 - 2001Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği , Türkiye
1993 - 1997
1993 - 1997Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2008
2008Doktora
Sequential Application of Epsilon-Polylysine,Lauric Arginate and Acidic Calcium Sulfate for Inactivation of Pathogens on Raw Chicken AND Beef
Texas A&M University, Agriculture/Animal Science, Food Science And Technology
2001
2001Yüksek Lisans
Narın Konserveye İşlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2011
2011AB 7. Çerçeve Programları Proje Hazırlama Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Adana Valiliği
2011
2011The Accreditation Standard ISO 17025
Kalite Yönetimi
Strengthening Quality Infrastructure in Turkey Project-TR0702.12.01/001 - European Union
2011
2011The Measurement Uncertainty for Testing Laboratories
Kalite Yönetimi
Strengthening Quality Infrastructure in Turkey Project-TR0702.12.01/001 - European Union
2011
2011The Method Validation for Testing Laboratories accredited under the Standard ISO17025
Kalite Yönetimi
Strengthening Quality Infrastructure in Turkey Project-TR0702.12.01/001 - European Union
2007
2007Security Awareness Training
Güvenlik
Texas A&M University
2007
2007Poultry 101
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Texas A&M University the Department of Poultry Science
2005
2005Introduction to Laboratory Safety
İş Sağlığı ve Güvenliği
Texas A&M University Environmental Health and Safety Department
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2024
2012 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2018
2012 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2008 - 2012
2008 - 2012Araştırma Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2003 - 2008
2003 - 2008Araştırma Görevlisi
Texas A&M University, Agriculture / Food Science And Technology, Food Science And Technology
1999 - 2008
1999 - 2008Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorYönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Tufanbeyli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
Akademi Dışı Deneyim
2019 - 2019
2019 - 2019Danışmanlık
Sasu Su ve Tarım Ürünleri Gıda Tekstil Sanayi Tic. A.Ş., Danışmanlık
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi
Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri
Processed Meats
Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri
Processed Meats
Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality
Poultry Meat Processing
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği
Gıda Mühendisliğinde Bilimsel Araştırma ve Analiz Yöntemleri
Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi
Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality
Poultry Meat Processing
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Isıl işlem görmüş sucuk üretiminde, kanatlı eti kullanımının ve depolamanın biyojen amin ve hidroksimetilfurfural oluşumu üzerine etkisi
Benli H. (Danışman)
H.CAN(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. An Ultrasound-Assisted Pistacia terebinthus L. Extract to Incorporate Into Fermented Sausage
BENLİ H., Tetik Ö.
Food Science and Nutrition
, cilt.13, sa.9, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20242. Incorporating bay leaf extract (Laurus nobilis L.) and determining the quality attributes of Turkish fermented sausage (sucuk)
BENLİ H., Şahin P., AĞÇAM E.
Food Science and Nutrition
, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. Consumer perception of marbling and beef quality during purchase and consumer preferences for degree of doneness
Benli H., Yildiz D.
ANIMAL BIOSCIENCE
, cilt.36, sa.8, ss.1274-1284, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20234. Effect of different litter materials on growth performance, the gait score and footpad dermatitis, carcass parameters, meat quality, and microbial load of litter in broiler chickens
Durmuş M., Kurşun K., Polat Açık İ., Kutay H., Kutlu H. R., Baylan M., et al.
POULTRY SCIENCE
, cilt.102, sa.7, ss.1-9, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20215. Sequential use of real-time polymerase chain reaction and enzyme-linked immunosorbent assay techniques verifies adulteration of fermented sausages with chicken meat.
Benli H., Barutcu E.
Animal bioscience
, cilt.34, sa.12, ss.1995-2002, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20216. Effects of traditional tenderization treatments on Transversus abdominis muscles obtained from Holstein carcasses
Benli H., Tokgöz L. A.
South African Journal Of Animal Science , cilt.51, sa.6, ss.715-722, 2021 (SCI-Expanded)
2019
20197. The Effects of Microencapsulated L. rhamnosus and Storage on Biogenic Amine Amount of Sucuk
ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., BENLİ H., AKIN M. B., AĞÇAM E.
GIDA , cilt.44, sa.5, ss.819-825, 2019 (TRDizin)
2019
20198. THE EFFECTS OF MICROENCAPSULATED L. RHAMNOSUS AND STORAGE ON BIOGENIC AMINE AMOUNT OF SUCUK
ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., BENLİ H., AKIN M. B., AĞÇAM E.
GIDA , cilt.44, sa.5, ss.819-825, 2019 (TRDizin)
2017
20179. Some Chemical Characteristics of Sucuk and Salami Samples Available at Retail in Adana
BENLİ H.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.5, sa.11, ss.1307-1311, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201610. Consumer Attitudes Toward Storing and Thawing Chicken and Effects of the Common Thawing Practices on Some Quality Characteristics of Frozen Chicken
BENLİ H.
ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES
, cilt.29, sa.1, ss.100-108, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201511. Evaluation of Antimicrobial Activities of Sequential Spray Applications of Decontamination Treatments on Chicken Carcasses
Benli H., Sanchez-Plata M. X., Ilhak O. I., NUNEZ DE GONZALEZ M. T., Keeton J. T.
ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES
, cilt.28, sa.3, ss.405-410, 2015 (SCI-Expanded)
2014
201412. Effects of Rinsing on Residue Level of Chlorpyrifos Ethyl, Acetamiprid and Penconazole in Grapes
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., GURKAN S., CETINKAYA B., KARACA E., BENLİ H.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.20, sa.2, ss.112-119, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201113. APPLICATION OF ACIDIC CALCIUM SULFATE AND epsilon-POLYLYSINE TO PRE-RIGOR BEEF ROUNDS FOR REDUCTION OF PATHOGENS
NJONGMETA N. L. A., BENLİ H., DUNKLEY K. D., DUNKLEYO C. S., MILLER D. R., ANDERSON R. C., et al.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.31, sa.3, ss.395-400, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201114. Efficacy of epsilon-Polylysine, Lauric Arginate, or Acidic Calcium Sulfate Applied Sequentially for Salmonella Reduction on Membrane Filters and Chicken Carcasses
BENLİ H., Sanchez-Plata M. X., Keeton J. T.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.74, sa.5, ss.743-750, 2011 (SCI-Expanded)
2008
200815. Biomechanical and microbiological changes in natural hog casings treated with ozone
Benli H., Hafley B. S., Keeton J. T., Lucia L. M., Cabrera-Diaz E., Acuff G. R.
MEAT SCIENCE
, cilt.79, sa.1, ss.155-162, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200816. Changes in Color and Total Phenolic Content of Different Cultivars of Persimmon during Dehydration
AKYILDIZ A., Zorlugenc F. K., BENLİ H., Aksay S., FENERCİOĞLU H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.4, sa.7, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200517. Konserve Nar Kalitesi Üzerine Dolgu Sıvısı ve Depolama Koşullarının Etkileri
BENLİ H., FENERCİOĞLU H.
Gıda , cilt.30, sa.1, ss.49-54, 2005 (TRDizin)
2004
200418. Determination of changes in some characteristics of persimmon during dehydration at different temperatures
Akyildiz A., Aksay S., Benli H., Kiroglu F., Fenercioglu H.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.65, sa.1, ss.95-99, 2004 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Vakum Ambalajda Satılan Sucukların Geleneksel Sucuk Üretim Teknolojisi Yönünden İncelenmesi ve Tüketiciye Yönelik Etik Kaygılar
BENLİ H.
TARGET 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Importance of processing steps for surimi quality
BENLİ H.
5th International Cukurova Agriculture and Veterinary Congress, Adana, Türkiye, 21 - 23 Temmuz 2023, ss.139, (Özet Bildiri)
2023
20233. Kahramanmaraş İlinde Coğrafi İşaret Potansiyeline Sahip Bazı Gıdalar
Gök S., BENLİ H., GÜZELER N.
International Aegean Conferences on Innovation Technologies & Engineering-VII, İzmir, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2023, ss.246-261, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Nitrosamines in Meat and Meat Products
BENLİ H.
7th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2022), Alanya, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2022, ss.469, (Özet Bildiri)
2022
20225. Importance of heterocyclic amines in meat and meat products
BENLİ H., Koyuncu H. C.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.329, (Özet Bildiri)
2020
20206. Biogenic Amines in Meat and Meat Products
BENLİ H., ALSAIQALI A. I.
5. International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2020), Alanya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.598, (Özet Bildiri)
2020
20207. Effects of added sugar content and fermentation on some properties of fermented sucuk
BENLİ H., POLAT S.
3. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.512, (Özet Bildiri)
2018
20188. Et Üretim Yan Ürünü Olan Kemik İliğinin Özellikleri
BENLİ H., PÜRÇÜKLÜ P.
3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress(IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20189. Adana İli Kentsel Alanda Tüketicilerin Satın Alma Kararına Taze Piliç Eti Kalitesi Algısının Etkileri
BENLİ H.
3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress(IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201710. Effects of Ultrasound Treatments on Some Quality Characteristics of Marinated Chicken Breast Meats
BENLİ H.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.275, (Özet Bildiri)
2016
201611. Toxic Effects of Biopesticides Used In Organic Farming and Their Residues in Foods
PİNER BENLİ P., BENLİ H.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016),, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2016
201612. Poultry meat quality in relation to consumers
BENLİ H.
International Conference on Natural Science and Engineering (ICNAS'16), Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.85, (Özet Bildiri)
2015
201513. İşlenmiş Et Ürünlerinde Nitrat ve Nitrit Kullanımının İnsan Beslenmesindeki Yeri Olası Olumlu ve Olumsuz Etkileri
KÜÇÜK A., BENLİ H.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2015
201514. Tavukçuluk Yan Ürünleri
AKSUN E. T., BENLİ H.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2015
201515. Et Tür Tayini Yöntemlerinden ELISA ve REAL TIME PCR Tekniklerinin Karşılaştırılması
BARUTÇU E., BENLİ H.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2015
201516. Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması Türkiye Ziraat Mühendisliği
ERGİNKAYA Z., Güven M., AKYILDIZ A., BENLİ H.
VII. Teknik Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Mayıs 2015
2015
201517. Türk usulü marine edilmiş piliç göğüs etlerinin bazi kalite kriterlerine marinasyon tekniklerinin ve süresinin etkisi
BENLİ H., AĞÇAM E., Geçgel D., Küçük A., Sıpçık D. P., Kardeş İ., et al.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, ss.1079-1082, (Tam Metin Bildiri)
2015
201518. Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Bildiriler Kitabı
ERGİNKAYA Z., AKYILDIZ A., GÜVEN M., BENLİ H.
Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, cilt.2, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)
2015
201519. Geleneksel gıdaların geleceğe taşınması
GÜVEN M., AKYILDIZ A., BENLİ H., ERGİNKAYA Z., GÜNEŞ E.
Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ocak 2015, ss.1296-1311, (Tam Metin Bildiri)
2014
201420. Sığır karkaslarında sınıflandırma sistemleri ve sınıflandırmada kullanılan güncel enstrümental teknikler
BENLİ H., Geçgel D., Küçük A.
3. Et Ürünleri Çalıştayı ?Et Ürünleri Üretiminde İnavasyon?, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.82-83, (Özet Bildiri)
2014
201421. Climate change, insects and food sources
BENLİ H.
Effects of Climate Change on Insects Workshop, İstanbul, Türkiye, 29 - 31 Ocak 2014, ss.5, (Özet Bildiri)
2012
201222. Kanatlı Karkaslarının Yüzey Dekontaminasyonunda Kullanılan Yöntemler
BENLİ H.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ?İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri?, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, ss.180-183, (Tam Metin Bildiri)
2011
201123. Piliç karkaslarına ardışık dekontaminasyon çözeltilerinin uygulanması ile Salmonella kontaminasyonunun azaltılması
BENLİ H., Sanchez-Plata M. X., Keeton J. T.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.39, (Özet Bildiri)
2008
200824. Effectiveness of Various Combinations of Acidified Calcium Sulfate epsilon-Polylysine and Lauramide Arginine Ethyl Ester for Decontamination of Salmonella spp on Poultry Carcasses
BENLİ H., GOMES C., KAKANI G., CHMIELEWSKI G., SANCHEZ M., KEETON J.
Institute of Food Technologists Annual Meeting & Food Expo, NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 28 Haziran - 01 Temmuz 2008, ss.106, (Özet Bildiri)
2008
200825. Effectiveness of various combinations of acidified calcium sulfate, ?-polylysine and lauramide arginine ethyl ester for decontamination of Salmonella spp. on poultry carcasses
BENLİ H., Gomes C., Kakani G., Chmielewski G., Sanchez-Plata M. X., Keeton J. T.
Institute of Food Technologists Annual Meeting & Food Expo, New Orleans, Amerika Birleşik Devletleri, 28 Haziran - 01 Temmuz 2008, ss.106, (Özet Bildiri)
2005
200526. Effects of ozonation on strength and color of natural hog casing
BENLİ H., Hafley B. S., Keeton J. T., Acuff G. R.
International Congress of Meat Science and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 12 Ağustos 2005, ss.1142-1149, (Tam Metin Bildiri)
2003
200327. Kabin Tipi ve Güneşli Kurutucuda Kayısının Kuruma Davranışı ve Kalite Parametrelerinin Incelenmesi
AKYILDIZ A., AKSAY S., BENLİ H., KIROĞLU ZORLUGENÇ F., FENERCİOĞLU H., SOYSAL Y., et al.
3. GAP Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Kasım 2003, ss.95-100
2002
200228. Ereğlide Yetiştirilen Beyaz Kirazların Reçel ve Marmelata İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma
DİDİN M., KAYA C., BENLİ H., BOZDOĞAN KONUŞKAN D.
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.511, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Bir Güvenlik Sorunsalı Olarak Gıda Güvenliği
BENLİ H., ERTEN H.
Güvenliği Yeniden Okumak, ARIKAN HARUN, GÖK ALİ, Editör, Yetkin Yayınları, ss.451-473, 2024
2019
20192. Continuing Controversies Regarding Human Health Concerns from Nitrite and Nitrate Consumption in the Diet
BENLİ H.
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Cham, Basel, ss.501-511, 2019
2019
20193. Continuing Controversies Regarding Human Health Concerns from Nitrite and Nitrate Consumption in Diet
BENLİ H.
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Cham, ss.501-511, 2019
2014
20144. Surface Decontamination Treatments for Improving the Safety of Meat and Poultry
BENLİ H.
Food Processing: Strategies for Quality Assessment, Malik A., Erginkaya Z., Ahmad S., Erten H. , Editör, Springer, New York, New York, ss.155-174, 2014
2008
20085. Carbohydrates
KEETON J. T., BENLİ H., CLAFLIN A. E.
Handbook of Muscle Foods Analysis, LEO M.L. NOLLET, FIDEL TOLDRÁ, Editör, CRC Press, ss.263-279, 2008
Desteklenen Projeler
2019 - 2021
2019 - 2021Fermente Sucuk Üretiminde Farklı Kalibrede Kılıf Kullanımının Bazı Kalite Özellikleri ve Biyojen Amin İçeriği Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BENLİ H. (Yürütücü), Keskin D.
2019 - 2021
2019 - 2021Menengiçten Elde Edilen Doğal Antioksidan Ekstraktının Fermente Sucuğa İlavesinin Bazı Kalite Özellikleri ve Biyojen Amin Oluşumu Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BENLİ H. (Yürütücü), Tetik Ö.
2019 - 2021
2019 - 2021Doğal Bir Antioksidan Olarak Defne Yaprağı Ekstraktının Fermente Sucuğa İlave Edilmesinin Bazı Kalite Özellikleri ve Biyojen Amin İçeriği Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BENLİ H. (Yürütücü), Pürçüklü P.
2016 - 2020
2016 - 2020Adana İlindeki Tüketicilerin Sığır Eti Satın Alma Tercihlerinde Kullandıkları Kriterlerin Tespiti ve Bazı Kalite Ölçütleriyle İlişkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BENLİ H. (Yürütücü), Geçgel D.
2016 - 2017
2016 - 2017Toxic Effects of Biopesticides Used In Organic Farming and Their Residues in Foods
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
PİNER BENLİ P. (Yürütücü), BENLİ H.
2016 - 2017
2016 - 2017Yayın Teşvik Desteği - Consumer Attitudes Toward Storing and Thawing Chicken and Effects of the Common Thawing Practices on Some Quality Characteristics of Frozen Chicken
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BENLİ H. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Evaluation of Antimicrobial Activities of Sequential Spray Applications of Decontamination Treatments on Chicken Carcasses
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BENLİ H. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Farklı Et Yumuşatma Tekniklerinin Dana Karkaslarından Elde Edilen Musculus transversus abdominis (Karnın enine kası) Kaslarının Bazı Kalite Kriterlerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BENLİ H. (Yürütücü), TOKGÖZ L. A.
2015 - 2016
2015 - 2016Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Son Gelişmeler Çalıştayı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BENLİ H. (Yürütücü), AKYILDIZ A., AĞÇAM E., POLAT S.
2015 - 2016
2015 - 2016Surface Decontamination Treatments for Improving the Safety of Meat and Poultry
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BENLİ H. (Yürütücü)
2007 - 2008
2007 - 2008Reduction of Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium on Beef Round Surfaces and in Ground Beef Using a Sequential Spray Application of Epsilon-Polylysine or Lauric Arginate Followed by Acidic Calcium Sulfat
Diğer Uluslararası Fon Programları
BENLİ H.
2004 - 2005
2004 - 2005Ozonation as an Antimicrobial Treatment for Natural Casing
Diğer Uluslararası Fon Programları
BENLİ H.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorInternational Journal of Nutrition and Food Sciences
Editörler Kurulu Üyesi
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorJournal of Food and Nutrition Sciences
Editörler Kurulu Üyesi
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorJournal of Food and Nutrition Research
Editörler Kurulu Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorGıda Mühendisleri Odası
Üye
2004 - Devam Ediyor
2004 - Devam EdiyorGamma Sigma Delta
Üye
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorInstitute of Food Technologists
Üye
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorAmerican Meat Science Association
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2015
Temmuz 2015Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2015
Haziran 2015Journal of Food Protection
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2015
Ocak 2015Journal of Food and Nutrition Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2014
Aralık 2014Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014CyTA - Journal of Food
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2014
Ekim 2014American Journal of Food Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014International Journal of Nutrition and Food Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2014
Ağustos 2014Asian-Australasian Journal of Animal Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2014
Ağustos 2014Journal of Food and Nutrition Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2013
Aralık 2013Food and Nutrition Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2013
Nisan 2013Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Diğer Dergiler
Ödüller
Haziran 2008
Haziran 2008Intercollegiate Faculty of Food Science and Technology Travel Award
Texas A&M University
Haziran 2005
Haziran 2005Intercollegiate Faculty of Food Science and Technology Travel Award
Texas A&M University
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ocak 2015 - 01 Ocak 2015
01 Ocak 2015 - 01 Ocak 2015Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi / Geleneksel Gıdaların Geleceğe Taşınması
Katılımcı
Ankara-Türkiye
01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014
01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014
Effects of Climate Change on Insects / Climate Change, Insects and Food Sources
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014
01 Ekim 2014 - 01 Ekim 20143. Et Ürünleri Çalıştayı -Et Ürünleri Üretiminde İnavasyon - / Sığır Karkaslarında Sınıflandırma Sistemleri ve Sınıflandırmada Kullanılan Güncel Enstrümental Teknikler
Katılımcı
Tokat-Türkiye
01 Eylül 2014 - 01 Eylül 2014
01 Eylül 2014 - 01 Eylül 2014
Effects of Climate Change on Insects
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 20144. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu / Türk Usulü Marine Edilmiş Piliç Göğüs Etlerinin Bazı Kalite Kriterlerine Marinasyon Tekniklerinin ve Süresinin Etkisi
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013
01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013Erasmus Congress and Exhibition
Katılımcı
Poznan-Polonya
01 Aralık 2012 - 01 Aralık 2012
01 Aralık 2012 - 01 Aralık 2012II. Et Ürünleri Çalıştayı - İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri - / Kanatlı Karkaslarının Yüzey Dekontaminasyonunda Kullanılan Yöntemler
Katılımcı
Manisa-Türkiye
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 20117. Gıda Mühendisliği Kongresi / Piliç Karkaslarına Ardışık Dekontaminasyon Çözeltilerinin Uygulanması ile Salmonella Kontaminasyonunun Azaltılması
Katılımcı
Ankara-Türkiye
01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011
01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011World Conference on Oilseed Processing, Fats and Oils Processing, Biofuels and Applications
Oturum Başkanı
İzmir-Türkiye
01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008
01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008Institute of Food Technologists Annual Meeting & Food Expo / Effectiveness of Various Combinations of Acidified Calcium Sulfate, Epsilon-polylysine and Lauramide Arginine Ethyl Ester for Decontamination of Salmonella spp. on Poultry Carcasses
Katılımcı
New Orleans-Amerika Birleşik Devletleri
01 Ağustos 2005 - 01 Ağustos 2005
01 Ağustos 2005 - 01 Ağustos 2005International Congress of Meat Science and Technology / Effects of Ozonation on Strength and Color of Natural Hog Casing
Katılımcı
Baltimore-Amerika Birleşik Devletleri
01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003
01 Ekim 2003 - 01 Ekim 20033. GAP Tarım Kongresi / Kabin Tipi ve Güneşli Kurutucuda Kayısının Kuruma Davranışı ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Katılımcı
Şanlıurfa-Türkiye
Burslar
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorLisansüstü Eğitim Bursu
YÖK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 72
h-indeksi (WOS): 5
Jüri Üyelikleri
Ağustos-2017
Ağustos 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Çukurova Üniversitesi
Nisan-2017
Nisan 2017