Arş. Gör. ELİF TUĞÇE AKSUN


Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci), Çok Disiplinli Bilimler, Doğa Bilimleri Genel


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Metrikler

Yayın

42

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

67

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

80

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

16

Eğitim Bilgileri

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama İşleme Teknolojisi Anabilimdalı, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama İşleme Teknolojisi Anabilimdalı, Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Yüksek Lisans

SODYUM BİKARBONAT KULLANIMININ BUZDA DEPOLAMA BOYUNCA GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI (Oncorhynchus mykiss) `NIN KALİTESİNE OLAN ETKİSİ

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Tekonolojisi

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2011

2011

DENEY HAYVANLARI KULLANIM KURSU

Sağlık ve Tıp

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Su Ürünleri

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği

Makaleler

Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
ESCI (2)
Scopus (7)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. Chicken Frankfurther Production with Fish (Equulites klunzingeri) Protein Isolates and Determination of Nutritional Quality

ÖZYURT G., GAYDE Ç., ÖZOĞUL Y., UÇAR Y., DURMUŞ M., AKSUN E. T., et al.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.82, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

3. Changes in Biogenic Amine Contents of Acidified Mantis Shrimp during Ambient Storage

ÖZYURT G., AKSUN E. T., ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.212, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

4. The Modified Atmosphere and Vacuum Packaging for Seafood Industry: Fact and Gaps

ÖZOĞUL F., ÖZOĞUL İ., AKSUN E. T., DURMUŞ M., ÖZOĞUL Y.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.225, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. Impact of Lemon Balm and French Lavender Extracts on Biogenic Amine Formation of Vacuum-Packed and Refrigerated Anchovy Fillets

ÖZOĞUL F., Öztekin R., AKSUN E. T.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.613, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. The Comparison of Poultry and Seafood Gelatine Characterization

AKSUN E. T., ÖZOĞUL F., Tümerkan T.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1050, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. The impact of fish protein isolate addition on the physical properties of chicken frankfurter during cold storage (4°C)

GAYDE Ç., AKSUN E. T., KÜLEY BOĞA E., ÖZYURT G.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.700, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

9. INVESTIGATION OF EFFECTS OF SUMAC, CUMIN, BLACK PEPPER, RED PEPPER EXTRACTS ON AMMONIA AND BIOGENIC AMINE PRODUCTION OF FOOD-BORNE PATHOGENS

KÜLEY F., UÇAR Y., KÖŞKER A. R., AKSUN E. T., ÖZOĞUL F.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.514-515, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

10. ACIDIFICATION FOR STABILIZATION AND STORAGE OF MANTIS SHRIMP (Erugosquilla massavensis)

ÖZYURT G., AKSUN E. T., ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S.

", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.501, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

11. EFFECTS OF SOAKING IN SODIUM BICARBONATE ON RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss) QUALITY DURING ICED STORAGED

AKSUN E. T., Tokur B.

", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.0-191, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

12. FUNCTIONAL PROPERTIES OF SURIMI OBTAINED FROM GUITARFISH (Rhinobatos rhinobatos)

ÖZOĞUL Y., Bulut Z., Tokur B., AKSUN E. T.

FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.489, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

13. IMPACT OF LEMON BALM AND FRENCH LAVENDER EXTRACTS ON FATTY ACID COMPOSITION OF VACUUM-PACKED AND REFRIGERATED ANCHOVY (Engraulis encrasicolus) FILLETS

ÖZOĞUL F., ÖZTEKİN R., AKSUN E. T.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.208-209, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. ACIDIFICATION FOR STABILIZATION AND STORAGE OF MANTIS SHRIMP (Erugosquilla massavensis)

ÖZYURT G., AKSUN E. T., ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S.

", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.501, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

16. The Effect of Extraction Methods on the Textural Structure of Gelatin from Frigate Mackerel (Auxis thazard) Skins

AKSUN E. T., DURMUŞ M., UÇAR Y., KÖŞKER A. R.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.68, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

17. Effect of Thermal Process on Seafood Gelatine Textural Structure

AKSUN E. T., ÖZOĞUL F.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.87, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

18. PROCESSING EFFECTS OF NEWLY DESIGNED TOROIDAL CANS ON TEXTURE AND COLOR QUALITY OF CANNED TUNA

Tokur B., ERDOGDU F., AKSUN E. T., TÜMERKAN T., YAVUZ H.

46th WEFTA CONFERENCE, Split, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2016, ss.145, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

22. PROCESSING EFFECTS OF NEWLY DESIGNED TOROIDAL CANS ON TEXTURE AND COLOR QUALITY OF CANNED TUNA

Tokur B., ERDOGDU F., AKSUN E. T., TÜMERKAN T., YAVUZ H.

46th WEFTA CONFERENCE, Split, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2016, ss.145, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

24. Functıonal propertıes of surımı obtaıned from guıtarfısh rhinobatos rhinobatos

Bulut Z., TOKUR B., ÖZOĞUL Y., AKSUN E. T.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3 - 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

25. Effects of soaking in sodium bicarbonate on rainbow trout oncorhynchus mykiss quality during iced storage

TOKUR B., AKSUN E. T.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3 - 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

26. THE PAST, CURRENT AND FUTURE DEVELOPMENTS OF SURIMI PRODUCED AND CONSUMED IN TURKEY

ÖZOĞUL F., AKSUN E. T.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 29 Ağustos 2016, ss.70, (Özet Bildiri)

2016

2016

27. THE INFLUENCES OF LAVENDER AND LEMON BALM EXTRACTS ON QUALITY PROPERTIES OF ANCHOVY (ENGRAULIS ENCRASICOLUS) STORED UNDER VACUUM PACK AT 2±1ºC

ÖZOĞUL F., ÖZTEKİN R., AKSUN E. T.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 29 Ağustos 2016, ss.156, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

28. Tavukçuluk Yan Ürünleri

AKSUN E. T., BENLİ H.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

31. Marketlerde Satışa Sunulan Yağsız (Light) Ve Yağlı Ton Balığı Konservelerinin Kimyasal Ve Fiziksel Kalitesinin Karşılaştırılması.

AKSUN E. T., Tokur B., TÜMERKAN T.

2. İç Anadolu Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.175, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2017 - 2018

2017 - 2018

Ultra düşük sıcaklık derin dondurucu cihazı bakım onarımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

POLAT A. (Yürütücü), ÖZYURT G., UÇAR Y., AKSUN E. T., DURMUŞ M.

2017 - 2018

2017 - 2018

Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Balık Yağ Verimine ve Yağ Asit Profiline Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., POLAT A., ÖZOĞUL İ., AYAS D., KÜLEY BOĞA E., et al.

2014 - 2017

2014 - 2017

KEMANE VATOZ?UNDAN (Rhinobatos rhinobatos) ELDE EDİLEN SURİMİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), Bulut Z., AKSUN E. T., KARAKAYA B.

2012 - 2013

2012 - 2013

Türkiye'de ilk Su Ürünleri Atıklarından Jelatin Üretimi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

AKSUN E. T. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 67

h-indeksi (WOS): 4