Arş. Gör. CENNET PELİN BOYACI GÜNDÜZ


Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliği


WoS Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri (Life), Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Biyokimya Ve Moleküler Biyoloji, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Toksikolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

45

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

4

Atıf (WoS)

24

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

16

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

5

Fikri Mülkiyet

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Yüksek Lisans

Küçük Çocuk Beslenmesinde Kullanılan Bazı Ek Gıdalardan Kaynaklanan Akrilamid Maruziyetinin Belirlenmesi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Toksikolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
ESCI (1)
Scopus (4)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Predominant Yeasts in the Sourdoughs Collected from Different Parts of Turkey

BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.

ISSY35 - The 35th International Specialised Symposium on Yeasts, Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

2. Application of Foodomics in Food Science and Technology.

BOYACI GÜNDÜZ C. P.

Annual Meeting of the Society for Industrial Microbiology and Biotechnology, Washington, Kiribati, 21 - 24 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

2016

2016

5. A study on the production of powder şalgam

BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.86, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

6. Siyah Havuç Suyundan Su Kefiri Benzeri İçecek Üretimi

BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.

12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.490, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

7. Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.476, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

8. Yeasts in sourdough and chickpea fermentations

BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.

14th International Conress on Yeasts, Awaji Adası, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, ss.237, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

10. Yeasts Microbiota of Naturally Fermented Black Olives Made From Cv. Gemlik Grown in Various Districts of Turkey

ERTEN H., Leventdurur S., Ghorbal A. B., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

32th International Specialized Symposium on Yeasts, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.29, (Özet Bildiri)

2014

2014

14. The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

31th International Specialized Symposium on Yeasts, Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ağustos 2014, ss.109, (Özet Bildiri)

2014

2014

15. Şalgam Suyu: Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü

ERTEN H., Tangüler H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., SELLİ S.

4. Geleneksel Gıdalae Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

16. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Tanguler H., Sert S., Bircan S., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Özet Bildiri)

2013

2013

17. Evaluation of Traditional Production of Bulgur

BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H., Kelebek H., Özer S., Kola O., Çetin A.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrıd-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.46, (Özet Bildiri)

2013

2013

18. Yufka: A Traditional Bread Type in Turkey

BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÖZER M. S., KOLA O., KELEBEK H., ÇETİN A. E., Uçar B., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.266, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

19. Boza: One of the Oldest Turkish Beverages

KOLA O., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Uçar B., Oruç M., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

20. Phenolic Composition and Antioxidant Properties Of Shalgam: Traditional Beverage From Southern Turkey's Cities

KELEBEK H., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., KOLA O., Uçar B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.551, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

21. Thermal Degradation of Chlorpyrıfos-Ethyl in Tomato Homogenate

CENGIZ M. F., Bilgin A. K., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

Eurofoodchem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.450, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

22. Acrylamide Contents Of Commercial Baby Biscuits

CENGIZ M. F., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

Eurofoodchem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.418, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

23. Akrilamidin Diyet Maruziyetinin Değerlendirilmesi

BOYACI GÜNDÜZ C. P., CENGIZ M. F.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.63, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

24. Dietary Exposure Assessment of Pesticide Residues in Food

CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

International Food, Agricultural and Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, 15 - 19 Şubat 2012, ss.229, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

25. Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri

CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.150, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

26. Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues

CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.461, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

27. Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices

CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.558, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

28. Arsenic contamination in food products

CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.460, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

29. New methods for the analysis of melamine in foods

CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.559, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

30. Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri

CENGIZ M. F., Şık B., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

2.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.11, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Introduction to Yeast Genera Important in Food Biotechnology

ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B.

An Introduction to Microorganisms, Qiang-Sheng Wu, Ying-Ning Zou, Fei Zhang, Bo Shu, Editör, Nova Science Publishers, Inc., New York, ss.33-101, 2021

2019

2019

2. Natural Microflora of Different Types of Foods

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÇARŞANBA E., Leventdurur S.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik A., Erginkaya Z., Erten H., Editör, Springer, ss.51-93, 2019

2017

2017

3. Regional fermented vegetables and fruits in Europe

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Ghorbal A. B.

Lactic Acid Fermentation of fruits and vegetables, Paramithiotis, S, Editör, Crc Press, Boca Raton, ss.205-235, 2017

2016

2016

4. Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives

ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Handbook of Vegetable Preservation and Processing, HUI Y. H., ÖZGÜL EVRANUZ E., BINGÖL G., ERTEN H., JARAMILLO-FLORES M. E., Editör, Crc Press Taylor&Francis Group Science Publishers, Boca Raton, ss.209-224, 2016

2015

2015

5. Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives

ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Handbook of Vegetable Preservation and Processing Second Edition, Y.H. Hui, E.O. Evranuz, H. Erten, G. Bingöl, M.E.J. Flores, Editör, CRC PRESS, Boca Raton, ss.209-230, 2015

2014

2014

6. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Çarşanba E., Sert S., Bircan S., et al.

Food Processing: Strategies for Quality Assessment, Malik, A., Z. Erginkaya, S. Ahmad, H. Erten , Editör, Springer, New York, ss.351-378, 2014

2014

2014

7. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÇARŞANBA E., SERT S., SEZGİ B., et al.

Food Processing Strategies for Quality Assessment A Broad Perspective, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Saghir Ahmad, Hüseyin Erten , Editör, Springer Science+Business Media, ss.351-378, 2014

Patent

2024

2024

DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMİYLE TOZ ŞALGAM ÜRETİMİ

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2016 10151 B , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2014

Mayıs 2014

International Journal of Food Properties

SCI Kapsamındaki Dergi



Burslar

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

BİDEB, Bilim İnsanı Destekleme 2211-Yurt İçi Doktora Bursu

TÜBİTAK

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

BİDEB, Bilim İnsanı Destekleme 2210-Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 19

h-indeksi (WOS): 2