Eğitim Bilgileri
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorDoktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Yüksek Lisans
Küçük Çocuk Beslenmesinde Kullanılan Bazı Ek Gıdalardan Kaynaklanan Akrilamid Maruziyetinin Belirlenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Toksikolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
ESCI (1)
Scopus (4)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)
2022
20221. Yeast biodiversity in chickpea sourdoughs and comparison of the microbiological and chemical characteristics of the spontaneous chickpea fermentations
BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.4, 2022 (SCI-Expanded)
2020
20202. Predominant yeasts in the sourdoughs collected from some parts of Turkey
Boyaci-Gunduz C. P., ERTEN H.
YEAST
, cilt.37, ss.449-466, 2020 (SCI-Expanded)
2018
20183. SALGAM POWDER PRODUCTION FROM FERMENTED SALGAM: A TRADITIONAL TURKISH LACTIC ACID BEVERAGE
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.2, ss.37-47, 2018 (ESCI, Scopus)
2017
20174. Acrylamide Contents Of Some Commercial Crackers, Biscuits And Baby Biscuits
BOYACI GÜNDÜZ C. P., BİLGİN A. K., CENGİZ M. F.
ACADEMIC FOOD JOURNAL , cilt.15, ss.1-7, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
20155. Acrylamide Contents of Commonly Consumed Bread Types in Turkey
Gunduz C. P., CENGİZ M. F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.18, sa.4, ss.833-841, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20146. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÇARŞANBA E., Sert S., Bircan S., et al.
FOOD PROCESSING: STRATEGIES FOR QUALITY ASSESSMENT
, ss.350-377, 2014 (SCI-Expanded)
2012
20127. Gıdalarda Akrilamid Risk Değerlendirme Çalışmaları
BOYACI GÜNDÜZ C. P., CENGİZ M. F.
GIDA , cilt.37, sa.5, ss.287-294, 2012 (TRDizin)
2012
20128. Gıdalarda Akrilamid Risk Değerlendirme ÇalışmalarI
BOYACI GÜNDÜZ C. P., CENGİZ M. F.
GIDA , cilt.37, ss.287-294, 2012 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Predominant Yeasts in the Sourdoughs Collected from Different Parts of Turkey
BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.
ISSY35 - The 35th International Specialised Symposium on Yeasts, Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
20192. Application of Foodomics in Food Science and Technology.
BOYACI GÜNDÜZ C. P.
Annual Meeting of the Society for Industrial Microbiology and Biotechnology, Washington, Kiribati, 21 - 24 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2016
20163. Application of Different Chloride Salt Mixtures for the Production of Naturally Fermented Black Table Olives Obtained From cv. Gemlik
Erdoğan M., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
2016
20164. Evaluation of Chemical, Microbiological and Sensory Properties of Şalgam Produced with Different Salts Mixtures to Reduce Sodium Level
AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.91, (Tam Metin Bildiri)
2016
20165. A study on the production of powder şalgam
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.86, (Tam Metin Bildiri)
2016
20166. Siyah Havuç Suyundan Su Kefiri Benzeri İçecek Üretimi
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.490, (Tam Metin Bildiri)
2016
20167. Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.476, (Tam Metin Bildiri)
2016
20168. Yeasts in sourdough and chickpea fermentations
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
14th International Conress on Yeasts, Awaji Adası, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, ss.237, (Tam Metin Bildiri)
2015
20159. Yeasts Microbiota of Naturally fermented Black Olives Made From Cv. Gemlik Grown in Various Districts of Turkey
ERTEN H., Leventdurur S., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Ghorbal A. B.
ISSY 32, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.29, (Özet Bildiri)
2015
201510. Yeasts Microbiota of Naturally Fermented Black Olives Made From Cv. Gemlik Grown in Various Districts of Turkey
ERTEN H., Leventdurur S., Ghorbal A. B., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
32th International Specialized Symposium on Yeasts, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.29, (Özet Bildiri)
2014
201411. The influence of different yeast inoculum levels on the quality of cider. ISSY 31, 31st International Specialised Symposium on Yeast
ERTEN H., Tangüler H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.
ISSY 31, Vıpava, Slovenya, 9 - 12 Ekim 2014, ss.1, (Özet Bildiri)
2014
201412. Microbiological and physicochemical changes during the different ripening stages of cv. Gemlik for the production of naturally fermented black olives
ERTEN H., Bircan S., Sert S., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
Food Micro, Nantes, Fransa, 1 - 04 Eylül 2014, ss.192, (Özet Bildiri)
2014
201413. Microbiological and Physicochemical Changes During the Different Ripening Stages of cv. Gemlik For the Production of Naturally Fermented Black Olives
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Sert S., Bircan S.
FoodMicro 2014, Nantes, Fransa, 1 - 03 Eylül 2014, ss.192, (Tam Metin Bildiri)
2014
201414. The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on The Quality of Cider
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.
31th International Specialized Symposium on Yeasts, Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ağustos 2014, ss.109, (Özet Bildiri)
2014
201415. Şalgam Suyu: Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü
ERTEN H., Tangüler H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., SELLİ S.
4. Geleneksel Gıdalae Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Tam Metin Bildiri)
2013
201316. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Tanguler H., Sert S., Bircan S., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Özet Bildiri)
2013
201317. Evaluation of Traditional Production of Bulgur
BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H., Kelebek H., Özer S., Kola O., Çetin A.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrıd-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.46, (Özet Bildiri)
2013
201318. Yufka: A Traditional Bread Type in Turkey
BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÖZER M. S., KOLA O., KELEBEK H., ÇETİN A. E., Uçar B., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.266, (Tam Metin Bildiri)
2013
201319. Boza: One of the Oldest Turkish Beverages
KOLA O., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Uçar B., Oruç M., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.275, (Tam Metin Bildiri)
2013
201320. Phenolic Composition and Antioxidant Properties Of Shalgam: Traditional Beverage From Southern Turkey's Cities
KELEBEK H., ÇETİN A. E., ÖZER M. S., KOLA O., Uçar B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.551, (Tam Metin Bildiri)
2013
201321. Thermal Degradation of Chlorpyrıfos-Ethyl in Tomato Homogenate
CENGIZ M. F., Bilgin A. K., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
Eurofoodchem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.450, (Tam Metin Bildiri)
2013
201322. Acrylamide Contents Of Commercial Baby Biscuits
CENGIZ M. F., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
Eurofoodchem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.418, (Tam Metin Bildiri)
2012
201223. Akrilamidin Diyet Maruziyetinin Değerlendirilmesi
BOYACI GÜNDÜZ C. P., CENGIZ M. F.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.63, (Tam Metin Bildiri)
2012
201224. Dietary Exposure Assessment of Pesticide Residues in Food
CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
International Food, Agricultural and Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, 15 - 19 Şubat 2012, ss.229, (Tam Metin Bildiri)
2011
201125. Sera Klimatik Koşullarındaki Değişimin Gıdalardaki Pestisit Kalıntı Düzeylerine Etkileri
CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
7.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.150, (Tam Metin Bildiri)
2011
201126. Effectiveness of the post-harvest culinary application on the reduction of pesticide residues
CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.461, (Tam Metin Bildiri)
2011
201127. Recent developments on the analyse of acrylamide in complex food matrices
CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.558, (Tam Metin Bildiri)
2011
201128. Arsenic contamination in food products
CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.460, (Tam Metin Bildiri)
2011
201129. New methods for the analysis of melamine in foods
CENGIZ M. F., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.559, (Tam Metin Bildiri)
2010
201030. Gıdalarda Isıl İşlem Uygulamalarının Tarım İlacı Kalıntılarına Etkileri
CENGIZ M. F., Şık B., Certel M., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
2.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.11, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Introduction to Yeast Genera Important in Food Biotechnology
ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B.
An Introduction to Microorganisms, Qiang-Sheng Wu, Ying-Ning Zou, Fei Zhang, Bo Shu, Editör, Nova Science Publishers, Inc., New York, ss.33-101, 2021
2019
20192. Natural Microflora of Different Types of Foods
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÇARŞANBA E., Leventdurur S.
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik A., Erginkaya Z., Erten H., Editör, Springer, ss.51-93, 2019
2017
20173. Regional fermented vegetables and fruits in Europe
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Ghorbal A. B.
Lactic Acid Fermentation of fruits and vegetables, Paramithiotis, S, Editör, Crc Press, Boca Raton, ss.205-235, 2017
2016
20164. Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives
ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.
Handbook of Vegetable Preservation and Processing, HUI Y. H., ÖZGÜL EVRANUZ E., BINGÖL G., ERTEN H., JARAMILLO-FLORES M. E., Editör, Crc Press Taylor&Francis Group Science Publishers, Boca Raton, ss.209-224, 2016
2015
20155. Fermentation, Pickling, and Turkish Table Olives
ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.
Handbook of Vegetable Preservation and Processing Second Edition, Y.H. Hui, E.O. Evranuz, H. Erten, G. Bingöl, M.E.J. Flores, Editör, CRC PRESS, Boca Raton, ss.209-230, 2015
2014
20146. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Çarşanba E., Sert S., Bircan S., et al.
Food Processing: Strategies for Quality Assessment, Malik, A., Z. Erginkaya, S. Ahmad, H. Erten , Editör, Springer, New York, ss.351-378, 2014
2014
20147. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÇARŞANBA E., SERT S., SEZGİ B., et al.
Food Processing Strategies for Quality Assessment A Broad Perspective, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Saghir Ahmad, Hüseyin Erten , Editör, Springer Science+Business Media, ss.351-378, 2014
Desteklenen Projeler
2017 - 2019
2017 - 2019Ekşi Hamurda Bulunan Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Moleküler Yöntemlerle Belirlenmesi Ve Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTEN H. (Yürütücü), BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B.
2017 - 2017
2017 - 2017Gıda Mühendisliği Bölümü Endüstriyel Mikrobiyoloji Laboratuvarında Bulunan Çalkalayıcı(IKA KS501) Bakım ve Onarımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
2016 - 2016
2016 - 2016Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
2012 - 2016
2012 - 2016Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Fermantasyon Sıcaklığı Uygulamasının Kalite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERTEN H. (Yürütücü), ÇIRAK M. A., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
Patent
2024
2024DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMİYLE TOZ ŞALGAM ÜRETİMİ
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2016 10151 B , Standart Tescil
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2014
Mayıs 2014International Journal of Food Properties
SCI Kapsamındaki Dergi
Burslar
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorBİDEB, Bilim İnsanı Destekleme 2211-Yurt İçi Doktora Bursu
TÜBİTAK
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam Ediyor