Arş. Gör. GAMZE NİL YAZICI


Ziraat Fakültesi,


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

35

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

3

Atıf (Scopus)

1

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2017 - 2019

2017 - 2019

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/ Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2016 - 2017

2016 - 2017

Yüksek Lisans

Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/ Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2009 - 2014

2009 - 2014

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. The Potential Use of Synbiotic Combinations in Bread—A Review

Yazıcı G. N., Özoğlu Ö., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, cilt.26, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Evaluation the Potential of Using Plant-Based Milk Substitutes in Ice Cream Production

Taşpınar T., Yazıcı G. N., Güven M.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1-6, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Application of Inulin in Pasta: The Influence on Technological, Nutritional Properties, and Human Health—A Review

Yazıcı G. N., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.

The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

5. General Perspective and Assessment of the Potential of Utilizing Paraprobiotics in Food Products

Taşpınar T., Yazıcı G. N., Güven M.

The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 1 - 15 Ekim 2022, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. Aquafaba: A Multifunctional Ingredient in Food Production

YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.

The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 09 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

7. Legume Proteins: An Alternative Source in Cake Production

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

14th Scientific conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA, Bulgaristan, 27 Ekim 2021, ss.44-49, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

8. Using Edible Insects in Production of Cookies, Biscuits, and Crackers

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

9. Using 3D Printing Technology in Cookie Production

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

11. The Pulses as a Sustainable Plant-Based Source

YAZICI G. N.

World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, 08 Aralık 2020, ss.9, (Özet Bildiri)

2020

2020

13. Aquafaba: A New Source of Egg Replacer in Cake Production

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.8, (Özet Bildiri)

2020

2020

14. Using Edible Insects for Bread Fortification

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.7, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Effects of Pseudocereals on Textural Properties of Gluten-Free Biscuits

Tekin G., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, cilt.144, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Textural Properties of Rice Flour Based Gluten Free Cakes

YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. Textural Properties of Household Type Gluten-Free Breads

Konur H., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.142, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. Textural Propertıes Of Household Type Gluten Free Breads

Konur H., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Effects Of Pseudocereals On Textural Properties of Gluten Free Bıscuits

Tekin G., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. Textural Propertıes Of Rıce Flour Based Gluten Free Cakes

BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.

Food Rheology and Texture, Adana, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

21. Ekşi Hamur Fermantasyonu ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Fonksiyonları

Konur H., BORAN G. N., ÖZER M. S.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

22. Hamburger Ekmeği Üretiminde Farklı Düzeylerde Yağ İkame Maddeleri Kullanımının Bazı Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkileri.

BORAN G. N., KARATAŞ N., ÖZER M. S.

International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, sa.1, ss.1527-1532, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

23. Effect of Using Different Ratios Resistant Starch on Some Bread Quality Parameters

BORAN G. N., UÇAR B., KARATAŞ N., ÖZER M. S.

Forth North and East European Congrees on Food, Kaunas, Litvanya, 11 - 13 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.77, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

24. General View of Oolong Tea

BORAN G. N., İncedayı B., Çopur Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, cilt.30, ss.482-486, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Uzak Doğu Erişteleri (Nudıllar) Üretim Teknolojisi

Yazıcı G. N., Gül H., Özer M. S.

HUBUBAT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Hamit Köksel,Oğuz Acar,Buket Çetiner,Filiz Köksel, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.409-422, 2021

2021

2021

2. Endüstriyel Ekmek Üretim Teknolojisi

Yazıcı G. N., Özer M. S., Kahraman Genç T.

HUBUBAT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Hamit Köksel,Oğuz Acar,Buket Çetiner,Filiz Köksel, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.315-330, 2021

2021

2021

3. Endüstriyel Ekmek Üretim Teknolojisi

ÖZER M. S., YAZICI G. N., Kahraman Genç T.

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.315-333, 2021

2021

2021

4. Uzak Doğu Erişteleri (Nudıllar) Üretim Teknolojisi

YAZICI G. N., GÜL H., ÖZER M. S.

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.409-425, 2021

2019

2019

5. Phytochemicals of Whole Grains and Effects on Health

YAZICI G. N., ÖZER M. S.

Health and Safety Aspects of Food Process, Abdül Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Adana, ss.309-347, 2019

Desteklenen Projeler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Glutensiz Sinbiyotik Makarna Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ÖZER M. S. (Yürütücü), YAZICI G. N.