Eğitim Bilgileri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDoktora
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/ Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2016 - 2017
2016 - 2017Yüksek Lisans
Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/ Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2009 - 2014
2009 - 2014Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. Assessment of physicochemical properties and staling characteristics of eggless gluten-free cakes with aquafaba
Yazici G. N., TAŞPINAR T., BİNOKAY H., AĞÇAM E., AĞIRMAN B., ÖZER M. S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. Investigating the potential of using aquafaba in eggless gluten-free cake production by multicriteria decision-making approach
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Binokay H., Dağsuyu C., Kokangül A., Özer M. S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.1, sa.1, ss.1, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20233. Bitkisel Esaslı Süt Alternatiflerine Genel Bir Bakış
Yazici G. N., Taspinar T., GÜVEN M., özer m. s.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.11, sa.3, ss.176-191, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. An Overview of Plant-based Milk Alternatives
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Güven M., Özer M. S.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.11, sa.3, ss.587-602, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
20215. A review of egg replacement in cake production: Effects on batter and cake properties
Yazıcı G. N., Özer M. S.
Trends In Food Science & Technology
, sa.111, ss.346-359, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. The Potential Use of Synbiotic Combinations in Bread—A Review
Yazıcı G. N., Özoğlu Ö., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.
The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, cilt.26, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Evaluation the Potential of Using Plant-Based Milk Substitutes in Ice Cream Production
Taşpınar T., Yazıcı G. N., Güven M.
The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1-6, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Application of Inulin in Pasta: The Influence on Technological, Nutritional Properties, and Human Health—A Review
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Yılmaz I., Özer M. S.
The 4th International Electronic Conference on Foods Focus on Sustainable Food Systems: Current Trends and Advances, 15 - 30 Ekim 2023, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Laktoz İntoleransına Sahip Tüketicilere Yönelik Laktozsuz Gıda Üretim Yöntemleri ve Güncel Yaklaşımlar
Yazıcı G. N., Taşpınar T., Özer M. S., Güven M.
Türkiye 14.Gıda Kongresi, 19 - 21 Ekim 2022, ss.200-207, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. General Perspective and Assessment of the Potential of Utilizing Paraprobiotics in Food Products
Taşpınar T., Yazıcı G. N., Güven M.
The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 1 - 15 Ekim 2022, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. Aquafaba: A Multifunctional Ingredient in Food Production
YAZICI G. N., TAŞPINAR T., ÖZER M. S.
The 3rd International Electronic Conference on Foods: Food, Microbiome, and Health - A Celebration of the 10th Anniversary of Foods' Impact on Our Wellbeing session Food Formulations - Novel Ingredients and Food Additives, 09 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
20217. Legume Proteins: An Alternative Source in Cake Production
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
14th Scientific conference of the Bulgarian Focal Point of EFSA, Bulgaristan, 27 Ekim 2021, ss.44-49, (Tam Metin Bildiri)
2021
20218. Using Edible Insects in Production of Cookies, Biscuits, and Crackers
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
20219. Using 3D Printing Technology in Cookie Production
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
The 2nd International Electronic Conference on Foods - "Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World", 15 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2020
202010. Fenilketonüri Hastalığı ve Fırıncılık Ürünleri Üretimindeki Yaklaşım
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202011. The Pulses as a Sustainable Plant-Based Source
YAZICI G. N.
World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, 08 Aralık 2020, ss.9, (Özet Bildiri)
2020
202012. Emülgatörlerin Yumurta İkame Yardımcısı Olarak Kek Üretiminde Kullanımı
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202013. Aquafaba: A New Source of Egg Replacer in Cake Production
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.8, (Özet Bildiri)
2020
202014. Using Edible Insects for Bread Fortification
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS) 2020 E-Conference, Türkiye, 08 Aralık 2020, ss.7, (Özet Bildiri)
2018
201815. Effects of Pseudocereals on Textural Properties of Gluten-Free Biscuits
Tekin G., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, cilt.144, (Özet Bildiri)
2018
201816. Textural Properties of Rice Flour Based Gluten Free Cakes
YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201817. Textural Properties of Household Type Gluten-Free Breads
Konur H., YAZICI G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.142, (Özet Bildiri)
2018
201818. Textural Propertıes Of Household Type Gluten Free Breads
Konur H., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Effects Of Pseudocereals On Textural Properties of Gluten Free Bıscuits
Tekin G., BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Textural Propertıes Of Rıce Flour Based Gluten Free Cakes
BORAN G. N., Uçar B., ÖZER M. S.
Food Rheology and Texture, Adana, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201721. Ekşi Hamur Fermantasyonu ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Fonksiyonları
Konur H., BORAN G. N., ÖZER M. S.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201722. Hamburger Ekmeği Üretiminde Farklı Düzeylerde Yağ İkame Maddeleri Kullanımının Bazı Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkileri.
BORAN G. N., KARATAŞ N., ÖZER M. S.
International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, sa.1, ss.1527-1532, (Tam Metin Bildiri)
2017
201723. Effect of Using Different Ratios Resistant Starch on Some Bread Quality Parameters
BORAN G. N., UÇAR B., KARATAŞ N., ÖZER M. S.
Forth North and East European Congrees on Food, Kaunas, Litvanya, 11 - 13 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.77, (Tam Metin Bildiri)
2016
201624. General View of Oolong Tea
BORAN G. N., İncedayı B., Çopur Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, cilt.30, ss.482-486, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Uzak Doğu Erişteleri (Nudıllar) Üretim Teknolojisi
Yazıcı G. N., Gül H., Özer M. S.
HUBUBAT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Hamit Köksel,Oğuz Acar,Buket Çetiner,Filiz Köksel, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.409-422, 2021
2021
20212. Endüstriyel Ekmek Üretim Teknolojisi
Yazıcı G. N., Özer M. S., Kahraman Genç T.
HUBUBAT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Hamit Köksel,Oğuz Acar,Buket Çetiner,Filiz Köksel, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.315-330, 2021
2021
20213. Endüstriyel Ekmek Üretim Teknolojisi
ÖZER M. S., YAZICI G. N., Kahraman Genç T.
Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.315-333, 2021
2021
20214. Uzak Doğu Erişteleri (Nudıllar) Üretim Teknolojisi
YAZICI G. N., GÜL H., ÖZER M. S.
Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Köksel Hamit, Acar Oğuz, Çetiner Buket, Köksel Filiz, Editör, Sidas Medya, ss.409-425, 2021
2019
20195. Phytochemicals of Whole Grains and Effects on Health
YAZICI G. N., ÖZER M. S.
Health and Safety Aspects of Food Process, Abdül Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, Adana, ss.309-347, 2019
Desteklenen Projeler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorGlutensiz Sinbiyotik Makarna Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ÖZER M. S. (Yürütücü), YAZICI G. N.
2022 - 2024
2022 - 2024Bitkisel Bazlı Süt Alternatifleri İle Dondurma Üretiminde Nohut Aquafabası Kullanım Olanaklarının Araştırılması ve Ürün Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZER M. S. (Yürütücü), GÜVEN M., TAŞPINAR T., YAZICI G. N.
2021 - 2023
2021 - 2023Farklı Aquafabaların Yumurta İkame Maddesi Olarak Glutensiz Kek Üretiminde Kullanımı ve Bazı Kalite Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZER M. S. (Yürütücü), TAŞPINAR T., YAZICI G. N.