Dr. Öğr. Üyesi BİLAL AĞIRMAN


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

56

Yayın (WoS)

19

Yayın (Scopus)

18

Atıf (WoS)

309

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

373

H-İndeks (Scopus)

12

Atıf (Scholar)

562

H-İndeks (Scholar)

13

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

16

Fikri Mülkiyet

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2022 - 2023

2022 - 2023

Post Doktora

University of Palermo, Department of Agriculture, Food and Forestry Sciences (SAAF), İtalya

2014 - 2021

2014 - 2021

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2006 - 2011

2006 - 2011

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

Biocontrol of Fungal Pathogens Responsible for Postharvest Diseases in Apple and Lemon Using Antagonistic Yeasts

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2014

2014

Yüksek Lisans

ŞALGAM SUYU ÜRETİMİNDE FARKLI KLORÜR TUZLARI KULLANILARAK SODYUM KLORÜR MİKTARININ AZALTILMASI

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2021 - 2025

2021 - 2025

Araştırma Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2021

2012 - 2021

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (19)
ESCI (1)
Scopus (18)
TRDizin (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Adana Piyasasında Satışa Sunulan Bazı Ticari Şalgam Sularının Bileşimlerinin Belirlenmesi

AĞIRMAN B.

6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Maya Metabolizması Sonucu Üretilen Uçucu Organik Bileşiklerin Biyokontrol Açısından Önemi

Ağırman B., Safkan B., Erten H.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.23, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. Physicochemical and Microbial Characterisation of Turkish Fermented Food and Fermented Banana Skin

Mohd Zaini N. S., AĞIRMAN B., ERTEN H., Khudair A., SAFKAN B., Abd Rahim M. H.

The 2nd International Joint Symposium on Agriculture and Food Security, Tayland, 03 Eylül 2022, ss.15, (Özet Bildiri)

2021

2021

5. Biocontrol of postharvest blue and green mould diseases in cv. Starking delicious apples by antagonistic yeasts during ambient and cold storages

AĞIRMAN B., ERTEN H.

ICY 15 (15th International Congress on Yeasts), Vienna, Avusturya, 23 - 27 Ağustos 2021, ss.309, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. The effect of different fermentation temperatures on şalgam quality

Çırak M. A., AĞIRMAN B., ERTEN H.

2nd International Conference on Raw Material to Processed Foods (RPFOODS-2021), Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

7. The use of Torulaspora delbrueckii yeast for the production of beer

Kayadelen F., AĞIRMAN B., ERTEN H.

2nd International Conference on Raw Material to Processed Foods (RPFOODS-2021), Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

8. Importance of Yarrowia lipolytica for Industrial Applications

Guruk M., AĞIRMAN B., ERTEN H.

The 35th International Specialized Symposium on Yeasts, 21 - 25 Ekim 2019, ss.114, (Özet Bildiri)

2019

2019

9. Biocontrol Capability and Action Mechanisms of Aureobasidium pullulans and Pichia guilliermondii Against Blue and Green Moulds

AĞIRMAN B., ERTEN H.

The 35th International Specialized Symposium on Yeasts, Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, ss.61, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. IDENTIFICATION OF EPIPHYTIC YEASTS ON APPLE AND LEMONS

AĞIRMAN B., ERTEN H.

International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY34), 1 - 04 Ekim 2018, ss.72, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. An Assesment of the Physico-Chemical and Microbiologic Quality of Şalgam Samples from Adana Market

AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.198, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Biocontrol of Postharvest Fungal Diseases of Fruit and Vegetables by Antagonistic Yeasts

AĞIRMAN B., ÇARŞANBA E., Ben Ghorbal A., ERTEN H.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.47-55, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components

Atasever Savas O., AĞIRMAN B., ÖZER M. S., ERTEN H.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.201, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. A Study on the Production of Powder Şalgam

BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.

2nd Congress on Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

17. Siyah Havuç Suyundan Su Kefiri Benzeri İçecek Üretimi

BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

18. Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

19. Yeasts in Sourdough and Chickpea Fermentations

BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.

14th International Congress on Yeast, Awaji, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

20. Yeasts Microbiota of Naturally fermented Black Olives Made From Cv Gemlik Grown in Various Districts of Turkey

ERTEN H., Sezgi L., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Akram B. G.

32. International Specialized Symposium on Yeasts, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.29, (Özet Bildiri)

2014

2014

21. The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on the Quality of Cider

ERTEN H., TANGÜLER H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.

31st International Specialised Symposium on Yeast, Nova Gorica-Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ekim 2014, ss.109, (Özet Bildiri)

2014

2014

23. Şalgam Suyu Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü

ERTEN H., TANGÜLER H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., SELLİ S.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Özet Bildiri)

2013

2013

24. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage

ERTEN H., TANGÜLER H., CABAROĞLU T., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Selvihan S., et al.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.57, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Introduction to Yeast Genera Important in Food Biotechnology

ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B.

An Introduction to Microorganisms, Qiang-Sheng Wu, Ying-Ning Zou, Fei Zhang, Bo Shu, Editör, Nova Science Publishers, Inc., New York, ss.33-101, 2021

2020

2020

2. Bira Üretimi

ERTEN H., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.405-428, 2020

2020

2020

3. Sofralık Zeytin Üretimi

ERTEN H., Leventdurur S., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.315-346, 2020

2020

2020

4. Şalgam Suyu Üretimi

TANGÜLER H., AĞIRMAN B.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.511-530, 2020

2019

2019

5. Natural Microflora of Different Types of Foods

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÇARŞANBA E., LEVENTDURUR S.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.51-93, 2019

2019

2019

6. Citric Acid Production by Yarrowia lipolytica

ÇARŞANBA E., Papanikolaou S., Patrick F., AĞIRMAN B., ERTEN H.

Non-conventional Yeasts: from Basic Research to Application, Andriy Sibirny, Editör, Springer, ss.91-117, 2019

2016

2016

7. Regional Fermented Vegetables and Fruits in Europe

ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Ben Ghorbal A.

Lactic Acid Fermentation of Fruits and Vegetables, Paramithiotis Spiros, Editör, CRC Press, Boca Raton, ss.205-235, 2016

2015

2015

8. Fermentation, Pickling and Turkish Table Olives

ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.

Handbook of Vegetable Preservation and Processing Second Edition, Hui Y.H., Özgül Evranuz E., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Flores M.E., Editör, CRC Press, ss.209-230, 2015

2014

2014

9. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing

Erten H., Ağırman B., Boyacı Gündüz C. P., Çarşanba E., Selvihan S., Sezgi B., et al.

Food Processing Strategies for Quality Assesment, Malik Abdul,Erginkaya Zerrin,Ahmad Saghir,Erten Hüseyin, Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.351-378, 2014

Desteklenen Projeler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Farklı orijine dayalı süt kefiri daneleri ve kefir içeceklerinin karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

AĞIRMAN B. (Yürütücü), SOOKLİM C., SOONTORNGUN N., SAFKAN B.

2023 - 2025

2023 - 2025

Su Kefirinin Şalgam Suyu Benzeri İçecek Üretiminde Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., Uyansız N.

2016 - 2024

2016 - 2024

Şalgam Tozu Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

2021 - 2023

2021 - 2023

Sofralık Yeşil Zeytin Üretiminde Kırmızı Pancar ve Starter Kullanımının Zeytin Fermantasyonu ve Kalite Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ERTEN H. (Yürütücü), Güler Ş., AĞIRMAN B.

2018 - 2021

2018 - 2021

Elma ve Limonda Bozulma Etmeni Olan Fungal Patojenlerin Antagonistik Mayalar ile Biyokontrolü

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Erten H. (Yürütücü), Ağırman B.

2016 - 2016

2016 - 2016

Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.

Patent

2024

2024

DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMİYLE TOZ ŞALGAM ÜRETİMİ

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2016 10151 B , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 32

h-indeksi (WOS): 4