Eğitim Bilgileri
2022 - 2023
2022 - 2023Post Doktora
University of Palermo, Department of Agriculture, Food and Forestry Sciences (SAAF), İtalya
2014 - 2021
2014 - 2021Doktora
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2006 - 2011
2006 - 2011Lisans
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Doktora
Biocontrol of Fungal Pathogens Responsible for Postharvest Diseases in Apple and Lemon Using Antagonistic Yeasts
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2014
2014Yüksek Lisans
ŞALGAM SUYU ÜRETİMİNDE FARKLI KLORÜR TUZLARI KULLANILARAK SODYUM KLORÜR MİKTARININ AZALTILMASI
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2021 - 2025
2021 - 2025Araştırma Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2021
2012 - 2021Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (19)
ESCI (1)
Scopus (18)
TRDizin (2)
2025
20251. Evaluating the Potential of Gamma-Glutamylcysteine and Glutathione as Substitutes for SO2 in White Wine
Guruk M., Fickers P., AĞIRMAN B., DARICI M., ERTEN H.
Food Science and Nutrition
, cilt.13, sa.2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Effects of Backslopping on Yeast Diversity and the Volatile Profile of Tarhana
Ozel B., AĞIRMAN B., ŞİMŞEK Ö., ERTEN H.
Yeast
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Assessment of physicochemical properties and staling characteristics of eggless gluten-free cakes with aquafaba
Yazici G. N., TAŞPINAR T., BİNOKAY H., AĞÇAM E., AĞIRMAN B., ÖZER M. S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Black-carrot drink şalgam as a habitat for spoilage yeasts.
Safkan D., AĞIRMAN B., SAFKAN B., SOYER KÜÇÜKŞENEL Y., ERTEN H.
Fungal biology
, cilt.128, sa.8 Pt B, ss.2471-2478, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Bazı Ticari Şalgam Sularının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
AĞIRMAN B.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.1524-1541, 2024 (TRDizin)
2024
20246. The evaluation of black carrot, green cabbage, grape, and apple juices as substrates for the production of functional water kefir-like beverages.
AĞIRMAN B., Yildiz I., POLAT S., ERTEN H.
Food science & nutrition
, cilt.12, sa.9, ss.6595-6611, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Exploring yeast-based microbial interactions: The next frontier in postharvest biocontrol.
Agirman B., Carsanba E., Settanni L., Erten H.
Yeast (Chichester, England)
, cilt.40, sa.10, ss.457-475, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20238. Valorisation of Waste Bread for the Production of Yeast Biomass by Yarrowia lipolytica Bioreactor Fermentation
Carsanba E., Agirman B., Papanikolaou S., Fickers P., Erten H.
Fermentation
, cilt.9, sa.7, ss.1-14, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20239. The influence of Torulaspora delbrueckii on beer fermentation
Kayadelen F., Ağırman B., Jolly N., Erten H.
FEMS YEAST RESEARCH
, cilt.23, ss.1-13, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Identification of yeasts in fermented foods and beverages using MALDI-TOF MS
Gunduz C. P. B., AĞIRMAN B., ERTEN H.
FEMS YEAST RESEARCH
, cilt.22, sa.1, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Impacts of selected lactic acid bacteria strains on the aroma and bioactive compositions of fermented gilaburu (Viburnum opulus) juices
Sevindik O., GÜÇLÜ G., AĞIRMAN B., SELLİ S., Kadiroglu P., Bordiga M., et al.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.378, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Evaluation of the variations in chemical and microbiological properties of the sourdoughs produced with selected lactic acid bacteria strains during fermentation
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., Gaglio R., Franciosi E., Francesca N., Settanni L., et al.
FOOD CHEMISTRY-X
, cilt.14, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. The chemical, microbiological and sensory characteristics of salgam during fermentation process
Cirak M. A., AĞIRMAN B., ERTEN H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.6, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202114. Effect of different mineral salt mixtures and dough extraction procedure on the physical, chemical and microbiological composition of Salgam: A black carrot fermented beverage
AĞIRMAN B., Settanni L., ERTEN H.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.344, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202015. Biocontrol ability and action mechanisms of Aureobasidium pullulans GE17 and Meyerozyma guilliermondii KL3 against Penicillium digitatum DSM2750 and Penicillium expansum DSM62841 causing postharvest diseases
AĞIRMAN B., ERTEN H.
YEAST
, cilt.37, ss.437-448, 2020 (SCI-Expanded)
2019
201916. MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI FUNGAL HASTALIKLARIN ANTAGONİSTİK MAYALAR İLE BİYOKONTROLÜ
AĞIRMAN B., AKALIN M. N., ERTEN H.
THE JOURNAL OF FOOD , cilt.44, sa.1, ss.31-49, 2019 (TRDizin)
2018
201817. Influence of geographic origin on agronomic traits and phenolic content of cv. Gemlik olive fruits
BEN GHORBAL A., LEVENTDURUR S., AĞIRMAN B., BOYACI-GUNDUZ C. P., Kelebek H., CARSANBA E., et al.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.74, ss.1-9, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201818. Partial replacement of sodium chloride with other chloride salts for the production of black table olives from cv. Gemlik
Erdogan M., Agirman B., Boyaci-Gunduz C. P., Erten H.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.4, ss.399-410, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201819. SALGAM POWDER PRODUCTION FROM FERMENTED SALGAM: A TRADITIONAL TURKISH LACTIC ACID BEVERAGE
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.2, ss.37-47, 2018 (ESCI, Scopus)
2018
201820. The Influence of Various Chloride Salts to Reduce Sodium Content on the Quality Parameters of Salgam (Shalgam): A Traditional Turkish Beverage Based on Black Carrot
AĞIRMAN B., ERTEN H.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201621. Yeast biota of naturally fermented black olives in different brines made from cv. Gemlik grown in various districts of the Cukurova region of Turkey
Leventdurur S., Sert-Aydin S., Boyaci-Gunduz C. P., AĞIRMAN B., Ben Ghorbal A., Francesca N., et al.
YEAST
, cilt.33, sa.7, ss.289-301, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Adana Piyasasında Satışa Sunulan Bazı Ticari Şalgam Sularının Bileşimlerinin Belirlenmesi
AĞIRMAN B.
6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024, (Özet Bildiri)
2024
20242. The Impact and Mechanism of Indigenous Microorganisms (IMO) Isolated from Fermented Banana Peel on the Growth and Bioactive Compounds of Mushrooms
Mohd Zaini N. S., Zainuddin N., Syahirah N. A., Fauzi A., Abedelazeez K. J. D., AĞIRMAN B., et al.
Third International Food Research Conference (3rd IFRC 2024), Putrajaya, Malezya, 6 - 08 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)
2023
20233. Maya Metabolizması Sonucu Üretilen Uçucu Organik Bileşiklerin Biyokontrol Açısından Önemi
Ağırman B., Safkan B., Erten H.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.23, (Özet Bildiri)
2022
20224. Physicochemical and Microbial Characterisation of Turkish Fermented Food and Fermented Banana Skin
Mohd Zaini N. S., AĞIRMAN B., ERTEN H., Khudair A., SAFKAN B., Abd Rahim M. H.
The 2nd International Joint Symposium on Agriculture and Food Security, Tayland, 03 Eylül 2022, ss.15, (Özet Bildiri)
2021
20215. Biocontrol of postharvest blue and green mould diseases in cv. Starking delicious apples by antagonistic yeasts during ambient and cold storages
AĞIRMAN B., ERTEN H.
ICY 15 (15th International Congress on Yeasts), Vienna, Avusturya, 23 - 27 Ağustos 2021, ss.309, (Özet Bildiri)
2021
20216. The effect of different fermentation temperatures on şalgam quality
Çırak M. A., AĞIRMAN B., ERTEN H.
2nd International Conference on Raw Material to Processed Foods (RPFOODS-2021), Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2021
20217. The use of Torulaspora delbrueckii yeast for the production of beer
Kayadelen F., AĞIRMAN B., ERTEN H.
2nd International Conference on Raw Material to Processed Foods (RPFOODS-2021), Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2019
20198. Importance of Yarrowia lipolytica for Industrial Applications
Guruk M., AĞIRMAN B., ERTEN H.
The 35th International Specialized Symposium on Yeasts, 21 - 25 Ekim 2019, ss.114, (Özet Bildiri)
2019
20199. Biocontrol Capability and Action Mechanisms of Aureobasidium pullulans and Pichia guilliermondii Against Blue and Green Moulds
AĞIRMAN B., ERTEN H.
The 35th International Specialized Symposium on Yeasts, Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, ss.61, (Özet Bildiri)
2018
201810. IDENTIFICATION OF EPIPHYTIC YEASTS ON APPLE AND LEMONS
AĞIRMAN B., ERTEN H.
International Specialized Symposium on Yeasts (ISSY34), 1 - 04 Ekim 2018, ss.72, (Özet Bildiri)
2018
201811. An Assesment of the Physico-Chemical and Microbiologic Quality of Şalgam Samples from Adana Market
AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.198, (Özet Bildiri)
2018
201812. Biocontrol of Postharvest Fungal Diseases of Fruit and Vegetables by Antagonistic Yeasts
AĞIRMAN B., ÇARŞANBA E., Ben Ghorbal A., ERTEN H.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.47-55, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. Effects of Rye Sourdough Fermentation on Phenolic Components
Atasever Savas O., AĞIRMAN B., ÖZER M. S., ERTEN H.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, ss.201, (Özet Bildiri)
2016
201614. Evaluation of Chemical Microbiological and Sensory Properties of Şalgam Produced with Different Salts Mixtures to Reduce Sodium Level
AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.
2nd Congress on Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201615. A Study on the Production of Powder Şalgam
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
2nd Congress on Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201616. Application of Different Chloride Salt Mixtures for the Production of Naturally Fermented Black Table Olives Obtained From cv Gemlik
Erdoğan M., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ERTEN H.
2nd Congress on Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201617. Siyah Havuç Suyundan Su Kefiri Benzeri İçecek Üretimi
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201618. Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201619. Yeasts in Sourdough and Chickpea Fermentations
BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., ERTEN H.
14th International Congress on Yeast, Awaji, Japonya, 11 - 15 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2015
201520. Yeasts Microbiota of Naturally fermented Black Olives Made From Cv Gemlik Grown in Various Districts of Turkey
ERTEN H., Sezgi L., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Akram B. G.
32. International Specialized Symposium on Yeasts, Perugia, İtalya, 13 - 17 Eylül 2015, ss.29, (Özet Bildiri)
2014
201421. The Influence of Different Yeast Inoculum Levels on the Quality of Cider
ERTEN H., TANGÜLER H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., CABAROĞLU T.
31st International Specialised Symposium on Yeast, Nova Gorica-Vipava, Slovenya, 9 - 12 Ekim 2014, ss.109, (Özet Bildiri)
2014
201422. Microbiological and physicochemical changes during the different ripening stages of cv Gemlik for the production of naturally fermented black olives
ERTEN H., Sezgi B., Selvihan S., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
Food Micro 2014, Nantes, Fransa, 1 - 04 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201423. Şalgam Suyu Bir Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü
ERTEN H., TANGÜLER H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., SELLİ S.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.916, (Özet Bildiri)
2013
201324. Şalgam (Shalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
ERTEN H., TANGÜLER H., CABAROĞLU T., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Selvihan S., et al.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.57, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Introduction to Yeast Genera Important in Food Biotechnology
ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B.
An Introduction to Microorganisms, Qiang-Sheng Wu, Ying-Ning Zou, Fei Zhang, Bo Shu, Editör, Nova Science Publishers, Inc., New York, ss.33-101, 2021
2020
20202. Bira Üretimi
ERTEN H., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.405-428, 2020
2020
20203. Sofralık Zeytin Üretimi
ERTEN H., Leventdurur S., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Hüseyin Erten, Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.315-346, 2020
2020
20204. Şalgam Suyu Üretimi
TANGÜLER H., AĞIRMAN B.
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman ERKMEN, Hüseyin ERTEN, Hidayet SAĞLAM, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.511-530, 2020
2019
20195. Natural Microflora of Different Types of Foods
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., ÇARŞANBA E., LEVENTDURUR S.
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.51-93, 2019
2019
20196. Citric Acid Production by Yarrowia lipolytica
ÇARŞANBA E., Papanikolaou S., Patrick F., AĞIRMAN B., ERTEN H.
Non-conventional Yeasts: from Basic Research to Application, Andriy Sibirny, Editör, Springer, ss.91-117, 2019
2016
20167. Regional Fermented Vegetables and Fruits in Europe
ERTEN H., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P., Ben Ghorbal A.
Lactic Acid Fermentation of Fruits and Vegetables, Paramithiotis Spiros, Editör, CRC Press, Boca Raton, ss.205-235, 2016
2015
20158. Fermentation, Pickling and Turkish Table Olives
ERTEN H., BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B., CABAROĞLU T.
Handbook of Vegetable Preservation and Processing Second Edition, Hui Y.H., Özgül Evranuz E., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Flores M.E., Editör, CRC Press, ss.209-230, 2015
2014
20149. Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing
Erten H., Ağırman B., Boyacı Gündüz C. P., Çarşanba E., Selvihan S., Sezgi B., et al.
Food Processing Strategies for Quality Assesment, Malik Abdul,Erginkaya Zerrin,Ahmad Saghir,Erten Hüseyin, Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.351-378, 2014
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorSofralık Kalitesi Düşük Karpuzdan ve Siyah Havuç Posasından Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Elde Edilmesi ve Bunların Bazı Gıdalarda Kullanım Potansiyeli
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ERTEN H. (Yürütücü), KEÇELİ MUTLU T., CABAROĞLU T., AKYILDIZ A., BENLİ H., AĞÇAM E., et al.
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFarklı orijine dayalı süt kefiri daneleri ve kefir içeceklerinin karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AĞIRMAN B. (Yürütücü), SOOKLİM C., SOONTORNGUN N., SAFKAN B.
2023 - 2025
2023 - 2025Su Kefirinin Şalgam Suyu Benzeri İçecek Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., Uyansız N.
2016 - 2024
2016 - 2024Şalgam Tozu Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
2015 - 2024
2015 - 2024Production of low sugar functional apple and orange juice beverages with probiotic and prebiotic properties using lactic acid bacteria (Şeker İçeriği Azaltılmış Probiyotik ve Prebiyotik Özelliklere Sahip Fonksiyonel Elma ve Portakal Suyu Üretimi)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ERTEN H. (Yürütücü), Ben Ghorbal A., AĞIRMAN B.
2022 - 2023
2022 - 2023BİDEB-2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı (Proje No: 1059B192101005), Proje Başığı: Development and Characterization of Kefiran Produced Using Dairy By-Product and Its Evaluation for Preventing Postharvest Losses of Fruits During Storage (Süt endüstrisi yan ürünü olan peynir altı suyu (POS) kullanarak kefiran üretimi, karakterizasyonu ve meyvelerde depolama sırasında hasat sonrası hastalıkları engellemede kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
Ağırman B. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Sofralık Yeşil Zeytin Üretiminde Kırmızı Pancar ve Starter Kullanımının Zeytin Fermantasyonu ve Kalite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTEN H. (Yürütücü), Güler Ş., AĞIRMAN B.
2018 - 2021
2018 - 2021Elma ve Limonda Bozulma Etmeni Olan Fungal Patojenlerin Antagonistik Mayalar ile Biyokontrolü
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Erten H. (Yürütücü), Ağırman B.
2017 - 2019
2017 - 2019Ekşi Hamurda Bulunan Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Moleküler Yöntemlerle Belirlenmesi Ve Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTEN H. (Yürütücü), BOYACI GÜNDÜZ C. P., AĞIRMAN B.
2016 - 2017
2016 - 2017Çukurova Bölgesinde Yetiştirilen Gemlik Zeytin Çeşidinin Sofralık Siyah Zeytine İşlenmesi ve Starter Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., Leventdurur S.
2015 - 2017
2015 - 2017Sodyum Miktarı Azaltılmış Şalgam Suyu Fermantasyonunda Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B.
2016 - 2016
2016 - 2016Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
2012 - 2016
2012 - 2016Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Fermantasyon Sıcaklığı Uygulamasının Kalite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERTEN H. (Yürütücü), ÇIRAK M. A., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
2014 - 2015
2014 - 2015Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Klorür Tuzları Kullanarak Sodyum Klorür Miktarının Azaltılması ve Fermantasyonda Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Karakterizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Erten H. (Yürütücü), Ağırman B.
Patent
2024
2024DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMİYLE TOZ ŞALGAM ÜRETİMİ
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2016 10151 B , Standart Tescil