Education
2005 - 2011
2005 - 2011Doctorate
Cukurova University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, Turkey
2001 - 2005
2001 - 2005Postgraduate
Cukurova University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Turkey
1997 - 2001
1997 - 2001Undergraduate
Cukurova University, Su Ürünleri Fakültesi, Turkey
Dissertations
2011
2011Doctorate
Kırmızı Dev Karides (Aristaeomorpha foliacea) Kabuklarından Elde Edilen Ekstraktın Buzdolabında Depolanan Hamsi (Engraulis encrasicolus)?nin Kimyasal Fiziksel ve Duyusal Özelliklerine Etkileri
Cukurova University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2005
2005Postgraduate
Akyatan (Karataş/Adana) Lagünün?den Avlanan Pastörize Edilmiş Mavi Yengeç (Callinectes sapidus, RATHBUN, 1896) Etinin Ağır Metal ve Mineral Madde İçerikleri
Cukurova University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri
Research Areas
Agricultural Sciences
Seafood
Seafood Processing Technologies
Academic Positions
2021 - Continues
2021 - ContinuesProfessor
Cukurova University, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2013 - 2021
2013 - 2021Associate Professor
Cukurova University, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2005 - 2013
2005 - 2013Research Assistant
Cukurova University, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
Courses
Supervised Theses
2021
2021Postgraduate
Karides kabuklarından elde edilen kitosan biyopolimerinin pestisit adsorpsiyon özelliklerinin belirlenmesi
Küçükgülmez Yandım A. (Advisor)
Ş.ALTUN(Student)
2020
2020Doctorate
Bazı balık türlerinin deri ve kemiklerinden kollajen eldesi ve karakterizasyonu
Küçükgülmez Yandım A. (Advisor)
G.GERÇEK(Student)
2020
2020Postgraduate
Miscanthus giganteus'dan dark fermentasyon ile biyohidrojen üretimi üzerine fizikokimyasal ve enzimatik ön işlemlerin etkisi
Küçükgülmez Yandım A. (Advisor)
N.MURGUZOVA(Student)
2019
2019Postgraduate
Kitosan biyopolimeri ile atık sulardan reaktif red 198 boyar maddesinin giderimi
Küçükgülmez Yandım A. (Advisor)
H.ÖZGE(Student)
Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
2023
2023Comparative efficacy of different tenderizing agents and time on Physicochemical textural and organoleptic properties of squid (Todarodes pacificus) muscle
Baykal M., Çelik M., Çelik Baykal L., Küçükgülmez Yandım A.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , vol.1, no.1, pp.1-12, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Preparation and Characterization of Crayfish (Astacus leptodactylus) Chitosan with Different Deacetylation Degrees
Kadak A. E., Küçükgülmez Yandım A., Çelik M.
IRANIAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY , vol.21, no.1, pp.87-94, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Explanation of difenoconazole removal by chitosan with Langmuir adsorption isotherm and kinetic modeling
Altun S., Kadak A. E., Küçükgülmez Yandım A., Gülnaz O., Çelik M.
TOXICOLOGICAL RESEARCH
, vol.39, no.1, pp.127-133, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Effects of different degrees of deacetylation and levels of chitosan on performance, egg traits and serum biochemistry of laying hens
Farivar A., Atay A., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
ARCHIVES OF ANIMAL NUTRITION
, vol.76, no.2, pp.112-124, 2022 (SCI-Expanded)
2018
2018THE EVALUATION OF SHELLFISH WASTES AS ANTIMICROBIAL AGENT ON RAINBOW TROUT
KUCUKGULMEZ A., Kadak A. E., ÇELİK M., YANAR Y., GÜLNAZ O.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, vol.27, no.6, pp.4169-4173, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Fatty Acids Profile, Atherogenic, Thrombogenic, and Polyene Lipid Indices in Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Mediterranean Sea
Kucukgulmez A., YANAR Y., ÇELİK M., Ersor B.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, vol.27, no.8, pp.912-918, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017The Influence of the Extract Obtained from Giant Red Shrimp (Aristaeomorpha foliacea) Shells on Chemical Properties of Cold-Stored Anchovy (Engraulis encrasicolus)
KUCUKGULMEZ A., ÇELİK M.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, vol.23, no.1, pp.76-83, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017COMPARISON OF THE PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF CHITOSAN EXTRACTED FROM SHRIMP SHELL WASTE WITH DIFFERENT DEACETYLATION DEGREES
Kucukgulmez A., Kadak A. E., Celik L., Farivar A., ÇELİK M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, vol.26, pp.135-140, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016UTILIZATION OF SHELLFISH WASTE: EFFECTS OF CHITOSAN FROM SHRIMP SHELL WASTE ON FATTY ACID PROFILES OF EUROPEAN EEL
Kucukgulmez A., YANAR Y., kadak A. E., Gercek G., GELİBOLU S., ÇELİK M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, vol.25, no.12, pp.5287-5290, 2016 (SCI-Expanded)
2013
2013Antioxidant effects of chitosan in European eel (Anguilla anguilla L.) fillets during refrigerated storage
YANAR Y., Kucukgulmez A., Gokcin M., Gelibolu S., Dikel C.
CYTA-JOURNAL OF FOOD
, vol.11, no.4, pp.328-333, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013EFFECTS OF CHITOSAN ON COLOR, SENSORY AND MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF EUROPEAN EEL (ANGUILLA ANGUILLA) FILLETS DURING REFRIGERATED STORAGE
Kucukgulmez A., YANAR Y., Gercek G., GÜLNAZ O., ÇELİK M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, vol.37, no.5, pp.766-771, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013Antioxidative and antimicrobial activities of shrimp chitosan on gilthead sea bream (Sparus aurata) during refrigerated storage
Kucukgulmez A., Kadak A. E., Gokcin M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.48, no.1, pp.51-57, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013The Effects of Natural Antioxidant Extract Isolated from Giant Red Shrimp (Aristaeomorpha foliacea) Shells on Fatty Acid Profiles of Anchovy (Engraulis encrasicolus) During Refrigerated Storage
Kucukgulmez A., ÇELİK M.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, vol.22, no.1, pp.66-76, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Shell Wastes
Kucukgulmez A., GÜLNAZ O., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gercek G.
JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
, vol.20, no.2, pp.431-437, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Effects of chitosan on the shelf life of marinated sardine (Sardina pilchardus) fillets during refrigerated storage
Kucukgulmez A.
ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
, vol.11, no.3, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Physicochemical characterization of chitosan extracted from Metapenaeus stebbingi shells
Kucukgulmez A., ÇELİK M., YANAR Y., Sen D., Polat H., Kadak A. E.
FOOD CHEMISTRY
, vol.126, no.3, pp.1144-1148, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Effects of cooking methods on electrophoretic patterns of rainbow trout
Baylan M., Ozcan B. D., Kucukgulmez A., Yanar Y.
ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
, vol.10, no.3, pp.175-177, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010Fatty acid composition and sensory properties of Wels catfish (Silurus glanis) hot smoked with different sawdust materials
Kucukgulmez A., Kadak A. E., ÇELİK M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.45, no.12, pp.2645-2649, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010Effects of season on proximate and fatty acid compositions of two mediterranean fish - the round herring (Etrumeus teres) and tub gurnard (Chelidonichthys lucernus)
Kucukgulmez A., ÇELİK M., Ersoy B., YANAR Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.45, no.5, pp.1056-1060, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009RESEARCH NOTE: A COMPARISON OF THE CHEMICAL COMPOSITION OF ZANDER (SANDER LUCIOPERCA) LIVING IN DIFFERENT LAKES OF TURKEY
Oksuz A., Kucukgulmez A., Diler A., ÇELİK M., Koyuncu E.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, vol.20, no.4, pp.420-427, 2009 (SCI-Expanded)
2008
2008Seasonal variations in proximate and fatty acid compositions of two commercially important fish, hake (Merluccius merluccius) and lizardfish (Saurida undosquamis), from the northeastern Mediterranean Sea
Kuecuekguelmez A., ÇELİK M., Ersoy B., YANAR Y., Sanguen L.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, vol.19, no.4, pp.352-361, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Comparison of the proximate compositions and fatty acid profiles of gilthead sea bream (Sparus aurata) and sole (Solea solea)
Ersoy B., Celik M., Yanar Y., Kuecuelguelmez A., Sanguen L.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, vol.20, no.2, pp.1251-1259, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Nutritional quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) caught from the Ataturk Dam Lake in Turkey
ÇELİK M., Goekce M. A., Basusta N., Kuecuekguelmez A., TAŞBOZAN O., TABAKOĞLU Ş.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, vol.19, no.1, pp.50-61, 2008 (SCI-Expanded)
2007
2007Cooking effects on fatty acid composition of cultured sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets
Yanar Y., Kuecuekguelmez A., Ersoy B., Celik M.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, vol.18, no.1, pp.88-94, 2007 (SCI-Expanded)
2006
2006Proximate composition and mineral contents of the blue crab (Callinectes sapidus) breast meat, claw meat and hepatopancreas
Kucukgulmez A., Celik M., Yanar Y., Ersoy B., Cikrikci M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.41, no.9, pp.1023-1026, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Effects of four cooking methods on the heavy metal concentrations of sea bass fillets (Dicentrarchus labrax Linne, 1785)
Ersoy B., Yanar Y., Kucukgulmez A., Celik M.
FOOD CHEMISTRY
, vol.99, no.4, pp.748-751, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Concentrations of some heavy metals in tissues of the blue crab, Callinectes sapidus, from the lagoon of the North Eastern Mediterranean Sea
Celik M., Kucukgulmez A., Yanar Y., Cikrikci M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, vol.15, no.5, pp.349-353, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005A comparison of the proximate compositions and fatty acid profiles of zander (Sander lucioperca) from two different regions and climatic conditions
Celik M., Diler A., Kucukgulmez A.
FOOD CHEMISTRY
, vol.92, no.4, pp.637-641, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004Fatty acid composition of the blue crab (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) in the north eastern Mediterranean
Celik M., Tureli C., Celik M., Yanar Y., Erdem Ü., Kucukgulmez A.
FOOD CHEMISTRY
, vol.88, no.2, pp.271-273, 2004 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Comparison of Nutritional Composition, Mineral and Heavy Metal Content of Rainbow Trout from Different Aquaculture Systems
BAŞKAYA B., celik m., KADAK A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
JOURNAL OF ANATOLIAN ENVIRONMENTAL AND ANIMAL SCIENCES
, vol.8, no.3, pp.547-553, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2023
2023The chemical composition, sensory properties, and myofibrillar proteins of surimi produced from tilapia (Oreochromis niloticus) meat
Buyruk G., celik m., KÜÇÜKGÜLMEZ A., KADAK A. E.
Marine Science and Technology Bulletin
, vol.12, no.3, pp.402-410, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Comparison of Meat Yield and Proximate Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Grown in Concrete Ponds and Cages of Two Farms in Two Different Provinces of Turkey
Çıkrıkçı M., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi , vol.8, no.2, pp.105-113, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Determination of Fisheries Consumption Habits in Osmaniye Province by Survey Study
KÜÇÜK H., KADAK A. E., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÜNAL H. M., BOZKURT Z., et al.
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi , vol.8, no.1, pp.39-49, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Extraction of Chitin from Crayfish (Astacus leptodactylus) Shell Waste
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, vol.33, no.1, pp.99-104, 2018 (ESCI)
2017
2017Karides Atıklarından Elde Edilen Kitosan Biyopolimerinin Yünlü Kumaşların Antibakteriyel Özellikleri Üzerine Etkisi
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlik Fakültesi Dergisi , vol.32, no.3, pp.47-54, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Canine Extremity Wound Treatment with Chitosan Extracted from Shrimp Shells: A Case Report
TEKELİOĞLU B. K., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Journal of Agricultural Science and Technology A , vol.7, pp.274-281, 2017 (Scopus)
2017
2017MEAT YIELD AND PROXIMATE COMPOSITION RELATIONS OF SEABREAM (Sparus aurata) AND SEABASS (Dicentrarchus labrax) IN DIFFERENT SIZES
ÇELİK M., ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., TEKELİOĞLU B. K.
INTERNATIONAL SCHOLARLY AND SCIENTIFIC RESEARCH INNOVATION , vol.4, no.3, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2013
2013Nutritional composition of Spiny eel (Mastacembelus mastacembelus) caught from the Atatürk Dam Lake in Turkey
TAŞBOZAN O., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., TABAKOĞLU Ş. S., KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başusta A.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , no.7, pp.78-82, 2013 (Scopus)
2013
2013Nutritional composition of Spiny eel (Mastacembelus mastacembelus) caught from the Atatürk Dam Lake in Turkey
TAŞBOZAN O., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., TABAKOĞLU Ş. S., KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başusta A.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , no.7, pp.78-82, 2013 (Scopus)
2011
2011Proximate and Fatty Acid Composition of the Keeled Mullet (Liza carinata) from the North East Mediterranean Sea
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M., Kadak A. E., ÇIKRIKÇI M.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , no.5, pp.17-19, 2011 (Scopus)
2008
2008Surimi Teknolojisi
KÜÇÜKGÜLMEZ A., Kocakaya Ü., Özkalaycı D., Caymaz Ö.
Dünya Gıda Dergisi , vol.10, pp.32-35, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Amino Acid Composition of Blue Crab (Callinectes sapidus) from the North Eastern Mediterranean Sea
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , no.2, pp.39-42, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2006
2006Effects of Different Cooking Methods on the Proximate Composition and Mineral Content in the Cultured Common Sea Bass (Dicentrarchus labrax)
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M., YANAR Y., Ersoy B., ÇIKRIKÇI M.
Advances in Food Sciences , no.28, pp.223-227, 2006 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
0
0The Effect of Using Chitosan obtained by Low Degree of Deacetylation in Laying Hen Diets
FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
14th European Poultry Conference in Stavanger, Norway, pp.10, (Summary Text)
0
0The Effects of the Shrimp Shell Extract on Chemical Properties of Refrigerated Anchovy
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
FABA International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Turkey, pp.469, (Full Text)
2019
2019The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., Kadak A. E., ÇELİK M., YANAR Y., GÜLNAZ O., TEKELİOĞLU B. K.
2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Turkey, 11 - 14 April 2019, pp.706, (Full Text)
2018
2018Yumurtacı Tavuk Rasyonlarına İlave Edilen Yüksek Deasetilasyon Dereceli Farklı Dozlardaki Kitosanın Yumurta Sarısı ve Kan Bağışıklık Sistemine Etkileri
farivar a., saber n., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., et al.
2. Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi, 1-4 Kasım 2018, Antalya/TÜRKİYE, 1 - 04 November 2018, (Full Text)
2018
2018Yumurtacı Tavuk Rasyonlarına İlave Edilen Yüksek Deasetilasyon Dereceli Farklı Dozlardaki Kitosanın Yumurta Sarısı ve Kan Bağışıklık Sistemine Etkileri
FARİVAR A., Sabeer N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., et al.
II. Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi, Antalya, Turkey, 1 - 04 November 2018, pp.56, (Full Text)
2018
2018Changes in Biochemical Compositions of Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Eastern Mediterranean
YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018), Ankara, Turkey, 26 April 2018, pp.903, (Full Text)
2018
2018Kitosan Nano-Mikro kürelerin Antibakteriyel Tekstil Üretiminde Kullanımı
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3. ULUSLARARASI LİF VE POLİMER ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Bursa, Turkey, 8 - 09 March 2018, pp.80-83, (Full Text)
2017
2017COMPARISON OF ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF IMPORTED TADORODES PACIFFICUS SQUID RINGS MARINATED IN DIFFERENT FORMS
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Turkey, 25 - 27 October 2017, pp.1, (Full Text)
2017
2017Boyahane Atık Sularının Arıtımında Kitosan Biyopolimerinin Kullanımı
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi-UÇTEK?, Adana, Turkey, 28 - 29 September 2017, pp.1, (Full Text)
2017
2017Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata.,1758) fillets at refrigerated stroge (4°C)
YANAR Y., GERÇEK G., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3rd International Conference on Science, Ecology end Technology, Roma/ITALY, Roma, Italy, 14 - 16 August 2017, pp.99, (Summary Text)
2017
2017Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata l., 1758) fillets at refrigerated storage (+ 4C)
YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M., GERÇEK G.
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE, ECOLOGY AND TECHNOLOGY, Roma, Italy, 14 - 16 August 2017, pp.100, (Full Text)
2017
2017Selected Mechanical Properties Of Chitosan Threated Antibacterial Wool Fabrics
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Autex Word Textile Conference, Korfu, Greece, 29 May - 01 June 2017, pp.1, (Full Text)
2017
2017Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.35-36, (Summary Text)
2017
2017MARINATION TECHNOLOGY IN SEAFOOD, SOME AROMATICPLANTS USED AND IMPACT MECHANISMS
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., SAYĞI H., ÇELİK M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE, 9 - 12 May 2017, pp.1447, (Summary Text)
2017
2017Investigation of Different Deacetylation Degree of Chitosan Extracted From Shrimp Shell Waste
Kadak A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK BAYKAL L., FARİVAR A.
International Ecology Symposium, Kayseri, Turkey, 11 - 13 May 2017, pp.20, (Summary Text)
2017
2017Marınatıon Technology in Seafood, Some Aromatic Plants Used and Impact Mechanisms
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., SAYĞI H., ÇELİK M.
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Turkey, 9 - 12 May 2017, pp.1, (Full Text)
2017
2017Karides Atıklarından Kitosan Biyopolimerinin Üretimi ve Nanoparçacıklarının Sentezi
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
16th International the Recent Progress Symposium on Textile Technology and Chemistry, Bursa, Turkey, 4 - 06 May 2017, pp.10, (Summary Text)
2017
2017Meat Yield and Proximate Composition Relations of Seabream (Sparus aurata) and Seabass (Dicentrarchus labrax) in Different Sizes
ÇELİK M., ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., TEKELİOĞLU B. K.
ICFAS 2017: 19th International Conference on Fisheries and Aquatic Sciences, Phuket, Thailand, 6 - 07 March 2017, no.3, pp.602, (Summary Text)
2016
2016Effects of Different Marination Process on the Microstructural Properties of Squid Muscle
BAYKAL M., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ERBAŞ C., DEMİRKALE İ.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences 2016, Antalya, Turkey, 3 - 05 November 2016, pp.1, (Full Text)
2016
2016Investigation of Antibacterial Activity of Chitosan Threated Wool Fabrics
SABIR E. C., TAŞ M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., GÜLNAZ O., KADAK A.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Turkey, 26 - 28 October 2016, vol.1, no.1, pp.1, (Full Text)
2016
2016Canine Extremital Wound Treatment with Chitosan Extracted from Shrimp (Parapenaeus longirostris) Shells
ÇELİK M., TEKELİOĞLU B. K., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3rd International Vetistanbul Group Congress 2016 Sarajevo, Bosnia and Herzegovına, 17 - 20 May 2016, (Summary Text)
2016
2016Preparation and Food Applications of Chitin and Chitosan from Shellfish Waste
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3rd International Conference on Waste Management, Ecology and Biological Sciences, 20 - 21 April 2016, (Summary Text)
2015
2015Ahtapot Sübye ve Kalamarın Mutfaklardaki Sunum Şekilleri”
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
International Gastronomic Tourism Congress, 10 - 12 December 2015, (Summary Text)
2015
2015Yenilebilir Koruyucu Gıda Ambalaj Materyalinin Mutfaklarda Kullanımının Geliştirtilmesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., BAYKAL M., ÇELİK M.
International Tourism Congress, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015, pp.50, (Full Text)
2015
2015AHTAPOT SÜBYE VE KALAMARIN MUTFAKLARDAKİ SUNUM ŞEKİLLERİ
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015, pp.1, (Full Text)
2015
2015Kabuklu Su Ürünlerinin Türk Mutfağındaki Yeri
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Turkey, 1 - 04 September 2015, pp.1, (Summary Text)
2015
2015Ergin Un Kurdu (Tenebrio molitor) Bireylerinden Kitosan Biyopolimerinin Eldesi Ve Karakterizasyonu
KADAK A. E., DEMİRKALE İ., ÖLÇÜLÜ A., Yıldırım U., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 30 April 2015, (Summary Text)
2015
2015Farklı Şekillerde Marine Edilmiş Tadorodes pacifficus Kalamar Halkalarının Organoleptik Özelliklerinin Karşılaştırılması
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.460, (Summary Text)
2015
2015Ergin Un Kurdu (Tenebrio molitar) Bireylerinden Kitosan Biyopelimerinin Eldesi ve Karakterizasyonu
kadak a. e., DEMİRKALE İ., ÖLÇÜLÜ A., yıldırım u., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, vol.1, no.1, pp.277, (Summary Text)
2014
2014Effects of High Degree Deacetylated Chitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens
Farivar A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., TEKELİ A., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., et al.
16th AAAP Congress Asian Australian Animal Production in Yogyakarta, Indonesia, 10 - 14 November 2014, (Summary Text)
2014
2014Effects of High Degree DeacetyledChitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens
FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
16th AAAP Animal Congress, Yogyakarta, Indonesia, 10 - 14 November 2014, pp.342-351, (Full Text)
2014
2014The Effect of Using Chitosan Obtained by Low Degree of Deacetylation in Laying Hen Diets.
ÇELİK BAYKAL L., FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., et al.
XIVth European Poultry Conference, Stavanger, Norway, 23 - 27 June 2014, pp.546, (Full Text)
2014
2014The Effect of Using Chitosan obtained by Low Degree of Deacetylation in Laying Hen Diets
FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
14th European Poultry Conference in Stavanger, Stavanger, Norway, 23 - 27 June 2014, pp.10, (Summary Text)
2014
2014Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması
Kadak A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Turkey, 31 May - 02 June 2014, pp.254-255, (Full Text)
2014
2014Karides Kabuklarından Elde Edilen Ekstraktın Antioksidan Aktivitesi ve Buzdolabında Depolanan Hamsinin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Turkey, 31 May - 02 June 2014, pp.324-325, (Full Text)
2010
2010Kitosanın Gıda Sanayisinde Antimikrobiyal Madde Olarak Kullanımı
KÜÇÜKGÜLMEZ A., GELİBOLU S., GERÇEK G., ÇELİK M., YANAR Y.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 9 - 10 December 2010, pp.51-52, (Full Text)
2010
2010Gıda Muhafazasında Balık Jelatininin Kullanımı
Gerçek G., YANAR Y., Gelibolu S., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 9 - 10 December 2010, pp.63, (Full Text)
2010
2010Metapenaeus stebbingi Kabuk Atıklarından Elde Edilen Kitosanın Buzdolabında Depolanan Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Filetoları Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi
KÜÇÜKGÜLMEZ A., Gülnaz O., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gerçek G., et al.
2. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Karaman, Turkey, 6 - 08 July 2010, pp.63, (Full Text)
2009
2009Dikenli Yılanbalığı (Mastacembelus mastacembelus)?nın Vücut Kimyasal Kompozisyonlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
TAŞBOZAN O., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., Tabakoğlu S., KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başusta A.
Ulusal Su Günleri Sempozyumu, Elazığ, Turkey, 29 September - 01 October 2009, pp.50, (Full Text)
2009
2009Farklı Talaşlarla Sıcak Tütsülenmiş Yayın Balığının (Silurus glanis) Tütsüleme Sonrası Kimyasal ve Duyusal Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması
Kadak A. E., AKTAŞBAK Y., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Turkey, 1 - 04 July 2009, pp.20, (Full Text)
2009
2009Yumurtalık Körfezinden Avlanan Bıldırcın Kefali (Liza carinata)nin Temel Besin Bileşenleri ve Yağ Asidi Kompozisyonu
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇIKRIKÇI M., ÇELİK M.
XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Turkey, 1 - 04 July 2009, pp.10, (Full Text)
2007
2007Akyatan (Karataş/Adana) Lagününden Avlanan Pastörize Edilmiş Mavi Yengeç (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) Etinin Ağır Metal ve Mineral Madde İçerikleri
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Turkey, 4 - 07 September 2007, pp.446, (Full Text)
2006
2006Surimi Teknolojisi
Kocakaya Ü., Özkalaycı D., Caymaz Ö., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
3. Ulusal Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu, Muğla, Turkey, 22 - 24 May 2006, pp.5, (Full Text)
2000
2000Beyşehir Gölü Balıkları ve Balıkçılığı
KÜÇÜKGÜLMEZ A., Erdem Ü.
I. Ulusal Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 19 - 21 May 2000, pp.5, (Summary Text)
Books
2021
2021SU ÜRÜNLERİNİN MUHAFAZASINDA ESANS YAĞLARIN KULLANIMI
KADAK A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
in: ESANS YAĞLAR, Prof.Dr. Ergin ÖZTÜRK, Prof.Dr. Ahmet TEKELİ, Editor, İKSAD, pp.543-577, 2021
2016
2016Chapter 7. Quality Changes in Crustaceans during and after Processing
KÜÇÜKGÜLMEZ A., BAYKAL M., KADAK A. E., ÇELİK M.
in: Handbook of Seafood: Quality and Safety Maintenance and Applications, İsmail Yüksel Genç, Editor, Nova Science Publishers, Inc., New York, pp.135, 2016
Funded Projects
2018 - Continues
2018 - ContinuesFarklı Bakteriyel Balık Patojenlerine Karşı Lignin'in Etkinliğinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
DEMİRKALE İ. (Executive), EVLİYAOĞLU E., DİKEL S., CENGİZLER İ., GÜLNAZ O., ETYEMEZ M., et al.
2018 - Continues
2018 - ContinuesKİTOSAN (CHITOSAN) VETERİNER YARA TOZU
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇELİK M. (Executive), TEKELİOĞLU B. K., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., KADAK A. E.
2021 - 2024
2021 - 2024Farklı Özelliklerde Elde Edilen Kitosanlardan Nanopartikül Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), ÇELİK M., GÜLNAZ O., KADAK A. E.
2019 - 2021
2019 - 2021Karides Kabuklarından Elde Edilen Kitosan Biyopolimerinin Pestisit Adsorpsiyon Özelliklerinin Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), ALTUN Ş.
2018 - 2020
2018 - 2020Gökkuşağı Alabalıklarının Farklı İklim Şartlarında Erkek ve Dişi Bireylerinin Besinsel Farklılıkları ve Et verimi Değişimleri
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇELİK M. (Executive), TABAKOĞLU Ş. S., TEKELİOĞLU B. K., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., ERBAŞ C., et al.
2018 - 2020
2018 - 2020Miscanthus giganteus'dan Dark Fermentasyon ile Biyohidrojen Üretimi Üzerine Fizikokimyasal ve Enzimatik Ön İşlemlerin Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), Murguzova N.
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı Koruyucu Katkı Maddelerinin Karideste Oluşan Melanosis Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), ÇELİK M., GÜLNAZ O., KADAK A. E., TEKELİOĞLU B. K., YANAR Y.
2017 - 2020
2017 - 2020Kitosan Biyopolimeri ile Atık Sulardan Reaktif Red 198 Boyar Maddesinin Giderimi
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), Carbaş H. Ö.
2018 - 2019
2018 - 2019Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) İşleme Atıklarından Kollajen Eldesi
Project Supported by Higher Education Institutions
YANAR M. (Executive), GÜLNAZ O., YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2017 - 2019
2017 - 2019Utilization of Shellfish Waste Effects of Chitosan from Shrimp Shell Waste on Fatty Acid Profiles of European Eel
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), YANAR Y., ÇELİK M., Kadak A. E.
2017 - 2018
2017 - 2018YÜNLÜ KUMAŞA KİTOSAN UYGULANMASI, UYGULAMA SONRASI KUMAŞIN ANTİBAKTERİYEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİN ARAŞTIRILMASI
Project Supported by Higher Education Institutions
SABIR E. C. (Executive), KÜÇÜKGÜLMEZ A., GÜLNAZ O., KADAK A. E., TAŞ M.
2017 - 2017
2017 - 2017Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream Sparus aurata l 1758 fillets at refrigerated storage 4C
Project Supported by Higher Education Institutions
YANAR Y. (Executive), YANAR M., Gerçek G., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2017 - 2017
2017 - 2017Meat Yield and Proximate Composition Relations of Seabream Sparus aurata and Seabass Dicentrarchus labrax in Different Sizes
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇELİK M. (Executive), ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., GÖKÇE M. A.
2016 - 2017
2016 - 2017Doğu Akdenizde avlanan Altınbaş kefal (Liza aurata) ve Paşa barbunu (Upeneus moluccensis)'nun biyokimyasal kompozisyonlarındaki değişimler
Project Supported by Higher Education Institutions
YANAR Y. (Executive), GÖKÇE G., Gökçin M., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı Büyüklükteki Çipura ve Levrek Balıklarının Et Verimi ve Besinsel Değerlerinin İncelenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇELİK M. (Executive), KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başkaya B., BAYKAL M., ERBAŞ C.
2014 - 2017
2014 - 2017Kabuklu Su Ürünleri Atıklarından Sentezlenen Kitosan Biyopolimerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Kıyaslanması
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gerçek G., TAŞ M., et al.
2014 - 2017
2014 - 2017FARKLI KABUKLU SU ÜRÜNLERİ ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN KİTOSAN BİYOPOLİMERİNİN KARAKTERİZASYONU YENİLEBİLİR FİLM ÜRETİMİ VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive), Kadak A. E., ÇELİK M.
2016 - 2016
2016 - 2016
PREPERATION AND FOOD APPLICATIONS OF CHITIN AND CHITOSAN FROM SHELLFISH WASTE
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive)
2015 - 2016
2015 - 2016YENİLEBİLİR KORUYUCU GIDA AMBALAJ MATERYALİNİN MUTFAKLARDA KULLANIMININ GELİŞTİRİLMESİ
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive)
2014 - 2016
2014 - 2016AKüçükgülmez YYanar GGerçek OGülnaz MÇelik Effects of chitosan on color sensory and microbiological properties of European eel Anguilla anguilla fillets during refrigerated storage Journal of Food Processing and Preservation 37 766-771 2013
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive)
2013 - 2016
2013 - 2016Kabuklu Deniz Ürünleri İşleme Atıklarından Farklı Karakterizasyonlarda Üretilmiş Kitosanın, Yumurtacı Tavuk Rasyonlarında Kullanımının Verim, Kalite ve Fonksiyonellik Üzerine Etkisi
TUBITAK Project
SERBESTER U., KUTLU H. R., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK BAYKAL L. (Executive)
2013 - 2014
2013 - 2014Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması
Project Supported by Other Official Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2011 - 2014
2011 - 2014Kitosan Eklenmiş Sardalya (Sardine pilchardus) Marinatlarının Soğukta Depolanması Esnasında Oluşan Kalite Değişimleri
Project Supported by Higher Education Institutions
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Executive)
Activities in Scientific Journals
2020 - Continues
2020 - Continues
Journal of Agricultural Production
Committee Member
2019 - Continues
2019 - ContinuesAlınteri Jorunal of Agricultural Sciences
Committee Member
2018 - Continues
2018 - Continues