Eğitim Bilgileri
2005 - 2011
2005 - 2011Doktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Kırmızı Dev Karides (Aristaeomorpha foliacea) Kabuklarından Elde Edilen Ekstraktın Buzdolabında Depolanan Hamsi (Engraulis encrasicolus)?nin Kimyasal Fiziksel ve Duyusal Özelliklerine Etkileri
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2005
2005Yüksek Lisans
Akyatan (Karataş/Adana) Lagünün?den Avlanan Pastörize Edilmiş Mavi Yengeç (Callinectes sapidus, RATHBUN, 1896) Etinin Ağır Metal ve Mineral Madde İçerikleri
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Su Ürünleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorProf. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2013 - 2021
2013 - 2021Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2005 - 2013
2005 - 2013Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Karides kabuklarından elde edilen kitosan biyopolimerinin pestisit adsorpsiyon özelliklerinin belirlenmesi
Küçükgülmez Yandım A. (Danışman)
Ş.ALTUN(Öğrenci)
2020
2020Doktora
Bazı balık türlerinin deri ve kemiklerinden kollajen eldesi ve karakterizasyonu
Küçükgülmez Yandım A. (Danışman)
G.GERÇEK(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Miscanthus giganteus'dan dark fermentasyon ile biyohidrojen üretimi üzerine fizikokimyasal ve enzimatik ön işlemlerin etkisi
Küçükgülmez Yandım A. (Danışman)
N.MURGUZOVA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kitosan biyopolimeri ile atık sulardan reaktif red 198 boyar maddesinin giderimi
Küçükgülmez Yandım A. (Danışman)
H.ÖZGE(Öğrenci)
Makaleler
2023
20231. Comparative efficacy of different tenderizing agents and time on Physicochemical textural and organoleptic properties of squid (Todarodes pacificus) muscle
Baykal M., Çelik M., Çelik Baykal L., Küçükgülmez Yandım A.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , cilt.1, sa.1, ss.1-12, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20232. Comparison of Nutritional Composition, Mineral and Heavy Metal Content of Rainbow Trout from Different Aquaculture Systems
BAŞKAYA B., celik m., KADAK A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
JOURNAL OF ANATOLIAN ENVIRONMENTAL AND ANIMAL SCIENCES
, cilt.8, sa.3, ss.547-553, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20233. The chemical composition, sensory properties, and myofibrillar proteins of surimi produced from tilapia (Oreochromis niloticus) meat
Buyruk G., celik m., KÜÇÜKGÜLMEZ A., KADAK A. E.
Marine Science and Technology Bulletin
, cilt.12, sa.3, ss.402-410, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Preparation and Characterization of Crayfish (Astacus leptodactylus) Chitosan with Different Deacetylation Degrees
Kadak A. E., Küçükgülmez Yandım A., Çelik M.
IRANIAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY , cilt.21, sa.1, ss.87-94, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20235. Explanation of difenoconazole removal by chitosan with Langmuir adsorption isotherm and kinetic modeling
Altun S., Kadak A. E., Küçükgülmez Yandım A., Gülnaz O., Çelik M.
TOXICOLOGICAL RESEARCH
, cilt.39, sa.1, ss.127-133, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20226. Comparison of Meat Yield and Proximate Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Grown in Concrete Ponds and Cages of Two Farms in Two Different Provinces of Turkey
Çıkrıkçı M., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.105-113, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20227. Determination of Fisheries Consumption Habits in Osmaniye Province by Survey Study
KÜÇÜK H., KADAK A. E., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÜNAL H. M., BOZKURT Z., et al.
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.1, ss.39-49, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20228. Effects of different degrees of deacetylation and levels of chitosan on performance, egg traits and serum biochemistry of laying hens
Farivar A., Atay A., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
ARCHIVES OF ANIMAL NUTRITION
, cilt.76, sa.2, ss.112-124, 2022 (SCI-Expanded)
2018
20189. Extraction of Chitin from Crayfish (Astacus leptodactylus) Shell Waste
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, cilt.33, sa.1, ss.99-104, 2018 (ESCI)
2018
201810. Fatty Acids Profile, Atherogenic, Thrombogenic, and Polyene Lipid Indices in Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Mediterranean Sea
Kucukgulmez A., YANAR Y., ÇELİK M., Ersor B.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.27, sa.8, ss.912-918, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201811. THE EVALUATION OF SHELLFISH WASTES AS ANTIMICROBIAL AGENT ON RAINBOW TROUT
KUCUKGULMEZ A., Kadak A. E., ÇELİK M., YANAR Y., GÜLNAZ O.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.27, sa.6, ss.4169-4173, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201712. Karides Atıklarından Elde Edilen Kitosan Biyopolimerinin Yünlü Kumaşların Antibakteriyel Özellikleri Üzerine Etkisi
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlik Fakültesi Dergisi , cilt.32, sa.3, ss.47-54, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201713. Canine Extremity Wound Treatment with Chitosan Extracted from Shrimp Shells: A Case Report
TEKELİOĞLU B. K., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Journal of Agricultural Science and Technology A , cilt.7, ss.274-281, 2017 (Scopus)
2017
201714. COMPARISON OF THE PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF CHITOSAN EXTRACTED FROM SHRIMP SHELL WASTE WITH DIFFERENT DEACETYLATION DEGREES
Kucukgulmez A., Kadak A. E., Celik L., Farivar A., ÇELİK M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.26, ss.135-140, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201715. The Influence of the Extract Obtained from Giant Red Shrimp (Aristaeomorpha foliacea) Shells on Chemical Properties of Cold-Stored Anchovy (Engraulis encrasicolus)
KUCUKGULMEZ A., ÇELİK M.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.23, sa.1, ss.76-83, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201716. MEAT YIELD AND PROXIMATE COMPOSITION RELATIONS OF SEABREAM (Sparus aurata) AND SEABASS (Dicentrarchus labrax) IN DIFFERENT SIZES
ÇELİK M., ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., TEKELİOĞLU B. K.
INTERNATIONAL SCHOLARLY AND SCIENTIFIC RESEARCH INNOVATION , cilt.4, sa.3, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201617. UTILIZATION OF SHELLFISH WASTE: EFFECTS OF CHITOSAN FROM SHRIMP SHELL WASTE ON FATTY ACID PROFILES OF EUROPEAN EEL
Kucukgulmez A., YANAR Y., kadak A. E., Gercek G., GELİBOLU S., ÇELİK M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.25, sa.12, ss.5287-5290, 2016 (SCI-Expanded)
2013
201318. Nutritional composition of Spiny eel (Mastacembelus mastacembelus) caught from the Atatürk Dam Lake in Turkey
TAŞBOZAN O., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., TABAKOĞLU Ş. S., KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başusta A.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , sa.7, ss.78-82, 2013 (Scopus)
2013
201319. Antioxidant effects of chitosan in European eel (Anguilla anguilla L.) fillets during refrigerated storage
YANAR Y., Kucukgulmez A., Gokcin M., Gelibolu S., Dikel C.
CYTA-JOURNAL OF FOOD
, cilt.11, sa.4, ss.328-333, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201320. Nutritional composition of Spiny eel (Mastacembelus mastacembelus) caught from the Atatürk Dam Lake in Turkey
TAŞBOZAN O., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., TABAKOĞLU Ş. S., KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başusta A.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , sa.7, ss.78-82, 2013 (Scopus)
2013
201321. EFFECTS OF CHITOSAN ON COLOR, SENSORY AND MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF EUROPEAN EEL (ANGUILLA ANGUILLA) FILLETS DURING REFRIGERATED STORAGE
Kucukgulmez A., YANAR Y., Gercek G., GÜLNAZ O., ÇELİK M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.37, sa.5, ss.766-771, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201322. Antioxidative and antimicrobial activities of shrimp chitosan on gilthead sea bream (Sparus aurata) during refrigerated storage
Kucukgulmez A., Kadak A. E., Gokcin M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.48, sa.1, ss.51-57, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201323. The Effects of Natural Antioxidant Extract Isolated from Giant Red Shrimp (Aristaeomorpha foliacea) Shells on Fatty Acid Profiles of Anchovy (Engraulis encrasicolus) During Refrigerated Storage
Kucukgulmez A., ÇELİK M.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.22, sa.1, ss.66-76, 2013 (SCI-Expanded)
2012
201224. Antimicrobial Activity of the Chitosan Extracted from Shell Wastes
Kucukgulmez A., GÜLNAZ O., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gercek G.
JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
, cilt.20, sa.2, ss.431-437, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201225. Effects of chitosan on the shelf life of marinated sardine (Sardina pilchardus) fillets during refrigerated storage
Kucukgulmez A.
ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
, cilt.11, sa.3, 2012 (SCI-Expanded)
2011
201126. Physicochemical characterization of chitosan extracted from Metapenaeus stebbingi shells
Kucukgulmez A., ÇELİK M., YANAR Y., Sen D., Polat H., Kadak A. E.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.126, sa.3, ss.1144-1148, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201127. Effects of cooking methods on electrophoretic patterns of rainbow trout
Baylan M., Ozcan B. D., Kucukgulmez A., Yanar Y.
ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
, cilt.10, sa.3, ss.175-177, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201128. Proximate and Fatty Acid Composition of the Keeled Mullet (Liza carinata) from the North East Mediterranean Sea
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M., Kadak A. E., ÇIKRIKÇI M.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , sa.5, ss.17-19, 2011 (Scopus)
2010
201029. Fatty acid composition and sensory properties of Wels catfish (Silurus glanis) hot smoked with different sawdust materials
Kucukgulmez A., Kadak A. E., ÇELİK M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, sa.12, ss.2645-2649, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201030. Effects of season on proximate and fatty acid compositions of two mediterranean fish - the round herring (Etrumeus teres) and tub gurnard (Chelidonichthys lucernus)
Kucukgulmez A., ÇELİK M., Ersoy B., YANAR Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, sa.5, ss.1056-1060, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200931. RESEARCH NOTE: A COMPARISON OF THE CHEMICAL COMPOSITION OF ZANDER (SANDER LUCIOPERCA) LIVING IN DIFFERENT LAKES OF TURKEY
Oksuz A., Kucukgulmez A., Diler A., ÇELİK M., Koyuncu E.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, cilt.20, sa.4, ss.420-427, 2009 (SCI-Expanded)
2008
200832. Seasonal variations in proximate and fatty acid compositions of two commercially important fish, hake (Merluccius merluccius) and lizardfish (Saurida undosquamis), from the northeastern Mediterranean Sea
Kuecuekguelmez A., ÇELİK M., Ersoy B., YANAR Y., Sanguen L.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, cilt.19, sa.4, ss.352-361, 2008 (SCI-Expanded)
2008
200833. Surimi Teknolojisi
KÜÇÜKGÜLMEZ A., Kocakaya Ü., Özkalaycı D., Caymaz Ö.
Dünya Gıda Dergisi , cilt.10, ss.32-35, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200834. Comparison of the proximate compositions and fatty acid profiles of gilthead sea bream (Sparus aurata) and sole (Solea solea)
Ersoy B., Celik M., Yanar Y., Kuecuelguelmez A., Sanguen L.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.20, sa.2, ss.1251-1259, 2008 (SCI-Expanded)
2008
200835. Nutritional quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) caught from the Ataturk Dam Lake in Turkey
ÇELİK M., Goekce M. A., Basusta N., Kuecuekguelmez A., TAŞBOZAN O., TABAKOĞLU Ş.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, cilt.19, sa.1, ss.50-61, 2008 (SCI-Expanded)
2008
200836. Amino Acid Composition of Blue Crab (Callinectes sapidus) from the North Eastern Mediterranean Sea
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES , sa.2, ss.39-42, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200737. Cooking effects on fatty acid composition of cultured sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets
Yanar Y., Kuecuekguelmez A., Ersoy B., Celik M.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS
, cilt.18, sa.1, ss.88-94, 2007 (SCI-Expanded)
2006
200638. Proximate composition and mineral contents of the blue crab (Callinectes sapidus) breast meat, claw meat and hepatopancreas
Kucukgulmez A., Celik M., Yanar Y., Ersoy B., Cikrikci M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.9, ss.1023-1026, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200639. Effects of Different Cooking Methods on the Proximate Composition and Mineral Content in the Cultured Common Sea Bass (Dicentrarchus labrax)
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M., YANAR Y., Ersoy B., ÇIKRIKÇI M.
Advances in Food Sciences , sa.28, ss.223-227, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200640. Effects of four cooking methods on the heavy metal concentrations of sea bass fillets (Dicentrarchus labrax Linne, 1785)
Ersoy B., Yanar Y., Kucukgulmez A., Celik M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.99, sa.4, ss.748-751, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200641. Concentrations of some heavy metals in tissues of the blue crab, Callinectes sapidus, from the lagoon of the North Eastern Mediterranean Sea
Celik M., Kucukgulmez A., Yanar Y., Cikrikci M.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.15, sa.5, ss.349-353, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200542. A comparison of the proximate compositions and fatty acid profiles of zander (Sander lucioperca) from two different regions and climatic conditions
Celik M., Diler A., Kucukgulmez A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.92, sa.4, ss.637-641, 2005 (SCI-Expanded)
2004
200443. Fatty acid composition of the blue crab (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) in the north eastern Mediterranean
Celik M., Tureli C., Celik M., Yanar Y., Erdem Ü., Kucukgulmez A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.88, sa.2, ss.271-273, 2004 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
0
01. The Effect of Using Chitosan obtained by Low Degree of Deacetylation in Laying Hen Diets
FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
14th European Poultry Conference in Stavanger, Norveç, ss.10, (Özet Bildiri)
0
02. The Effects of the Shrimp Shell Extract on Chemical Properties of Refrigerated Anchovy
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
FABA International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, ss.469, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., Kadak A. E., ÇELİK M., YANAR Y., GÜLNAZ O., TEKELİOĞLU B. K.
2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.706, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Yumurtacı Tavuk Rasyonlarına İlave Edilen Yüksek Deasetilasyon Dereceli Farklı Dozlardaki Kitosanın Yumurta Sarısı ve Kan Bağışıklık Sistemine Etkileri
farivar a., saber n., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., et al.
2. Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi, 1-4 Kasım 2018, Antalya/TÜRKİYE, 1 - 04 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20185. Yumurtacı Tavuk Rasyonlarına İlave Edilen Yüksek Deasetilasyon Dereceli Farklı Dozlardaki Kitosanın Yumurta Sarısı ve Kan Bağışıklık Sistemine Etkileri
FARİVAR A., Sabeer N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., et al.
II. Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, ss.56, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Changes in Biochemical Compositions of Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Eastern Mediterranean
YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018), Ankara, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.903, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Kitosan Nano-Mikro kürelerin Antibakteriyel Tekstil Üretiminde Kullanımı
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3. ULUSLARARASI LİF VE POLİMER ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Bursa, Türkiye, 8 - 09 Mart 2018, ss.80-83, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. COMPARISON OF ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF IMPORTED TADORODES PACIFFICUS SQUID RINGS MARINATED IN DIFFERENT FORMS
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. Boyahane Atık Sularının Arıtımında Kitosan Biyopolimerinin Kullanımı
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi-UÇTEK?, Adana, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201710. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata.,1758) fillets at refrigerated stroge (4°C)
YANAR Y., GERÇEK G., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3rd International Conference on Science, Ecology end Technology, Roma/ITALY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.99, (Özet Bildiri)
2017
201711. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata l., 1758) fillets at refrigerated storage (+ 4C)
YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M., GERÇEK G.
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE, ECOLOGY AND TECHNOLOGY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
2017
201712. Selected Mechanical Properties Of Chitosan Threated Antibacterial Wool Fabrics
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
Autex Word Textile Conference, Korfu, Yunanistan, 29 Mayıs - 01 Haziran 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.35-36, (Özet Bildiri)
2017
201714. MARINATION TECHNOLOGY IN SEAFOOD, SOME AROMATICPLANTS USED AND IMPACT MECHANISMS
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., SAYĞI H., ÇELİK M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1447, (Özet Bildiri)
2017
201715. Investigation of Different Deacetylation Degree of Chitosan Extracted From Shrimp Shell Waste
Kadak A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK BAYKAL L., FARİVAR A.
International Ecology Symposium, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.20, (Özet Bildiri)
2017
201716. Marınatıon Technology in Seafood, Some Aromatic Plants Used and Impact Mechanisms
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., SAYĞI H., ÇELİK M.
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Karides Atıklarından Kitosan Biyopolimerinin Üretimi ve Nanoparçacıklarının Sentezi
TAŞ M., SABIR E. C., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
16th International the Recent Progress Symposium on Textile Technology and Chemistry, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.10, (Özet Bildiri)
2017
201718. Meat Yield and Proximate Composition Relations of Seabream (Sparus aurata) and Seabass (Dicentrarchus labrax) in Different Sizes
ÇELİK M., ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., TEKELİOĞLU B. K.
ICFAS 2017: 19th International Conference on Fisheries and Aquatic Sciences, Phuket, Tayland, 6 - 07 Mart 2017, sa.3, ss.602, (Özet Bildiri)
2016
201619. Effects of Different Marination Process on the Microstructural Properties of Squid Muscle
BAYKAL M., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ERBAŞ C., DEMİRKALE İ.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences 2016, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
201620. Investigation of Antibacterial Activity of Chitosan Threated Wool Fabrics
SABIR E. C., TAŞ M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., GÜLNAZ O., KADAK A.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, cilt.1, sa.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
201621. Canine Extremital Wound Treatment with Chitosan Extracted from Shrimp (Parapenaeus longirostris) Shells
ÇELİK M., TEKELİOĞLU B. K., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3rd International Vetistanbul Group Congress 2016 Sarajevo, Bosnia and Herzegovına, 17 - 20 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2016
201622. Preparation and Food Applications of Chitin and Chitosan from Shellfish Waste
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
3rd International Conference on Waste Management, Ecology and Biological Sciences, 20 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201523. Ahtapot Sübye ve Kalamarın Mutfaklardaki Sunum Şekilleri”
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
International Gastronomic Tourism Congress, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
2015
201524. Yenilebilir Koruyucu Gıda Ambalaj Materyalinin Mutfaklarda Kullanımının Geliştirtilmesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., BAYKAL M., ÇELİK M.
International Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.50, (Tam Metin Bildiri)
2015
201525. AHTAPOT SÜBYE VE KALAMARIN MUTFAKLARDAKİ SUNUM ŞEKİLLERİ
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201526. Kabuklu Su Ürünlerinin Türk Mutfağındaki Yeri
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201527. Ergin Un Kurdu (Tenebrio molitor) Bireylerinden Kitosan Biyopolimerinin Eldesi Ve Karakterizasyonu
KADAK A. E., DEMİRKALE İ., ÖLÇÜLÜ A., Yıldırım U., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201528. Farklı Şekillerde Marine Edilmiş Tadorodes pacifficus Kalamar Halkalarının Organoleptik Özelliklerinin Karşılaştırılması
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.460, (Özet Bildiri)
2015
201529. Ergin Un Kurdu (Tenebrio molitar) Bireylerinden Kitosan Biyopelimerinin Eldesi ve Karakterizasyonu
kadak a. e., DEMİRKALE İ., ÖLÇÜLÜ A., yıldırım u., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, cilt.1, sa.1, ss.277, (Özet Bildiri)
2014
201430. Effects of High Degree Deacetylated Chitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens
Farivar A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., TEKELİ A., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., et al.
16th AAAP Congress Asian Australian Animal Production in Yogyakarta, Indonesia, 10 - 14 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
2014
201431. Effects of High Degree DeacetyledChitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens
FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
16th AAAP Animal Congress, Yogyakarta, Endonezya, 10 - 14 Kasım 2014, ss.342-351, (Tam Metin Bildiri)
2014
201432. The Effect of Using Chitosan Obtained by Low Degree of Deacetylation in Laying Hen Diets.
ÇELİK BAYKAL L., FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., et al.
XIVth European Poultry Conference, Stavanger, Norveç, 23 - 27 Haziran 2014, ss.546, (Tam Metin Bildiri)
2014
201433. The Effect of Using Chitosan obtained by Low Degree of Deacetylation in Laying Hen Diets
FARİVAR A., Saber N., ŞAHAN Z., SERBESTER U., YENİLMEZ F., Tekeli A., et al.
14th European Poultry Conference in Stavanger, Stavanger, Norveç, 23 - 27 Haziran 2014, ss.10, (Özet Bildiri)
2014
201434. Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması
Kadak A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014, ss.254-255, (Tam Metin Bildiri)
2014
201435. Karides Kabuklarından Elde Edilen Ekstraktın Antioksidan Aktivitesi ve Buzdolabında Depolanan Hamsinin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
5. Doğu Anadolu Bölgesi Su ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs - 02 Haziran 2014, ss.324-325, (Tam Metin Bildiri)
2010
201036. Kitosanın Gıda Sanayisinde Antimikrobiyal Madde Olarak Kullanımı
KÜÇÜKGÜLMEZ A., GELİBOLU S., GERÇEK G., ÇELİK M., YANAR Y.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.51-52, (Tam Metin Bildiri)
2010
201037. Gıda Muhafazasında Balık Jelatininin Kullanımı
Gerçek G., YANAR Y., Gelibolu S., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.63, (Tam Metin Bildiri)
2010
201038. Metapenaeus stebbingi Kabuk Atıklarından Elde Edilen Kitosanın Buzdolabında Depolanan Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Filetoları Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi
KÜÇÜKGÜLMEZ A., Gülnaz O., ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gerçek G., et al.
2. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2010, ss.63, (Tam Metin Bildiri)
2009
200939. Dikenli Yılanbalığı (Mastacembelus mastacembelus)?nın Vücut Kimyasal Kompozisyonlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
TAŞBOZAN O., GÖKÇE M. A., ÇELİK M., Tabakoğlu S., KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başusta A.
Ulusal Su Günleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2009, ss.50, (Tam Metin Bildiri)
2009
200940. Farklı Talaşlarla Sıcak Tütsülenmiş Yayın Balığının (Silurus glanis) Tütsüleme Sonrası Kimyasal ve Duyusal Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması
Kadak A. E., AKTAŞBAK Y., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.20, (Tam Metin Bildiri)
2009
200941. Yumurtalık Körfezinden Avlanan Bıldırcın Kefali (Liza carinata)nin Temel Besin Bileşenleri ve Yağ Asidi Kompozisyonu
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇIKRIKÇI M., ÇELİK M.
XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.10, (Tam Metin Bildiri)
2007
200742. Akyatan (Karataş/Adana) Lagününden Avlanan Pastörize Edilmiş Mavi Yengeç (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) Etinin Ağır Metal ve Mineral Madde İçerikleri
KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.446, (Tam Metin Bildiri)
2006
200643. Surimi Teknolojisi
Kocakaya Ü., Özkalaycı D., Caymaz Ö., KÜÇÜKGÜLMEZ A.
3. Ulusal Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2006, ss.5, (Tam Metin Bildiri)
2000
200044. Beyşehir Gölü Balıkları ve Balıkçılığı
KÜÇÜKGÜLMEZ A., Erdem Ü.
I. Ulusal Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2000, ss.5, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. SU ÜRÜNLERİNİN MUHAFAZASINDA ESANS YAĞLARIN KULLANIMI
KADAK A. E., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
ESANS YAĞLAR, Prof.Dr. Ergin ÖZTÜRK, Prof.Dr. Ahmet TEKELİ, Editör, İKSAD, ss.543-577, 2021
2016
20162. Chapter 7. Quality Changes in Crustaceans during and after Processing
KÜÇÜKGÜLMEZ A., BAYKAL M., KADAK A. E., ÇELİK M.
Handbook of Seafood: Quality and Safety Maintenance and Applications, İsmail Yüksel Genç, Editör, Nova Science Publishers, Inc., New York, ss.135, 2016
Desteklenen Projeler
2018 - 2025
2018 - 2025Farklı Bakteriyel Balık Patojenlerine Karşı Lignin'in Etkinliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİRKALE İ. (Yürütücü), EVLİYAOĞLU E., DİKEL S., CENGİZLER İ., GÜLNAZ O., ETYEMEZ M., et al.
2021 - 2024
2021 - 2024Farklı Özelliklerde Elde Edilen Kitosanlardan Nanopartikül Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), ÇELİK M., GÜLNAZ O., KADAK A. E.
2019 - 2021
2019 - 2021Karides Kabuklarından Elde Edilen Kitosan Biyopolimerinin Pestisit Adsorpsiyon Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), ALTUN Ş.
2018 - 2020
2018 - 2020Gökkuşağı Alabalıklarının Farklı İklim Şartlarında Erkek ve Dişi Bireylerinin Besinsel Farklılıkları ve Et verimi Değişimleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇELİK M. (Yürütücü), TABAKOĞLU Ş. S., TEKELİOĞLU B. K., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., ERBAŞ C., et al.
2018 - 2020
2018 - 2020Miscanthus giganteus'dan Dark Fermentasyon ile Biyohidrojen Üretimi Üzerine Fizikokimyasal ve Enzimatik Ön İşlemlerin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), Murguzova N.
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı Koruyucu Katkı Maddelerinin Karideste Oluşan Melanosis Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), ÇELİK M., GÜLNAZ O., KADAK A. E., TEKELİOĞLU B. K., YANAR Y.
2017 - 2020
2017 - 2020Kitosan Biyopolimeri ile Atık Sulardan Reaktif Red 198 Boyar Maddesinin Giderimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), Carbaş H. Ö.
2018 - 2019
2018 - 2019Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) İşleme Atıklarından Kollajen Eldesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANAR M. (Yürütücü), GÜLNAZ O., YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2017 - 2019
2017 - 2019Utilization of Shellfish Waste Effects of Chitosan from Shrimp Shell Waste on Fatty Acid Profiles of European Eel
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), YANAR Y., ÇELİK M., Kadak A. E.
2017 - 2018
2017 - 2018YÜNLÜ KUMAŞA KİTOSAN UYGULANMASI, UYGULAMA SONRASI KUMAŞIN ANTİBAKTERİYEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SABIR E. C. (Yürütücü), KÜÇÜKGÜLMEZ A., GÜLNAZ O., KADAK A. E., TAŞ M.
2017 - 2017
2017 - 2017Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream Sparus aurata l 1758 fillets at refrigerated storage 4C
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YANAR Y. (Yürütücü), YANAR M., Gerçek G., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2017 - 2017
2017 - 2017Meat Yield and Proximate Composition Relations of Seabream Sparus aurata and Seabass Dicentrarchus labrax in Different Sizes
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇELİK M. (Yürütücü), ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., GÖKÇE M. A.
2016 - 2017
2016 - 2017Doğu Akdenizde avlanan Altınbaş kefal (Liza aurata) ve Paşa barbunu (Upeneus moluccensis)'nun biyokimyasal kompozisyonlarındaki değişimler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YANAR Y. (Yürütücü), GÖKÇE G., Gökçin M., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı Büyüklükteki Çipura ve Levrek Balıklarının Et Verimi ve Besinsel Değerlerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇELİK M. (Yürütücü), KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başkaya B., BAYKAL M., ERBAŞ C.
2014 - 2017
2014 - 2017Kabuklu Su Ürünleri Atıklarından Sentezlenen Kitosan Biyopolimerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Kıyaslanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gerçek G., TAŞ M., et al.
2014 - 2017
2014 - 2017FARKLI KABUKLU SU ÜRÜNLERİ ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN KİTOSAN BİYOPOLİMERİNİN KARAKTERİZASYONU YENİLEBİLİR FİLM ÜRETİMİ VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), Kadak A. E., ÇELİK M.
2016 - 2016
2016 - 2016
PREPERATION AND FOOD APPLICATIONS OF CHITIN AND CHITOSAN FROM SHELLFISH WASTE
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016YENİLEBİLİR KORUYUCU GIDA AMBALAJ MATERYALİNİN MUTFAKLARDA KULLANIMININ GELİŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016AKüçükgülmez YYanar GGerçek OGülnaz MÇelik Effects of chitosan on color sensory and microbiological properties of European eel Anguilla anguilla fillets during refrigerated storage Journal of Food Processing and Preservation 37 766-771 2013
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016Kabuklu Deniz Ürünleri İşleme Atıklarından Farklı Karakterizasyonlarda Üretilmiş Kitosanın, Yumurtacı Tavuk Rasyonlarında Kullanımının Verim, Kalite ve Fonksiyonellik Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi
KUTLU H. R., ÇELİK BAYKAL L. (Yürütücü), SERBESTER U., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2013 - 2014
2013 - 2014Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.
2011 - 2014
2011 - 2014Kitosan Eklenmiş Sardalya (Sardine pilchardus) Marinatlarının Soğukta Depolanması Esnasında Oluşan Kalite Değişimleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam Ediyor
Journal of Agricultural Production
Editörler Kurulu Üyesi
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAlınteri Jorunal of Agricultural Sciences
Editörler Kurulu Üyesi
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam Ediyor