-
2017 - Continues Professor
Cukurova University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2011 - 2017 Associate Professor
Cukurova University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1996 - 2011 Assistant Professor
Cukurova University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1996 Medical Doctor
Cukurova University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1983 - 1996 Research Assistant
Cukurova University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2015 - Continues Rectorate Commissioner
Cukurova University, Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı, Sağlık
-
1982 - 1983 Quality Control Engineer
Business Establishment Private, Paksoy Yağ Fabrikası, Quality Control, Quality Control Engineer
-
Doctorate
Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler(
-
Postgraduate
Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler
Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga- Mikroorganizma İlişkisi(
Genel Mikrobiyoloji
Gıdalarda Bozulmaya neden olan mikroorganizmalar ve Gıda kaynaklı patojenler
Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri
Mikroorganizma genetiği ve Genetik Manipülasyonlar
Gıda Sanayinde Mikrodalga Kullanımı ve Mikrodalga, Mikroorganizma İlişkisi
-
Undergraduate
Mikrobiyolojik Kalite Kontrol
Hijyen-Sanitasyon
Mesleki Deontoloji
Gıda Mikrobiyolojisi
-
Bakteriyofajların Bazı Gıdalardan ve Gıda İşletmelerinden İzole Edilen Listeria spp. ve Onların Oluşturduğu Listeria Biyofilmi Üzerine Etkisi
Var I. (Advisor)
S.SAĞLAM(Student), Doctorate, 2024 -
Mycobacterium tuberculosis complex suşlarında pirazinamid direncinin genetik mekanizması ve bedakulin direnci arasındaki ilişkinin moleküler yöntemlerle sorgulanması
Var I. (Advisor)
H.GÖKAHMETOĞLU(Student), Doctorate, 2024 -
Identification of efflux pump mutants and genetic variants conferring cross-resistance between bedaquiline and clofazimine in Mycobacterium tuberculosis clinical strains
Var I. (Advisor)
K.BALGOUTHI(Student), Doctorate, 2023 -
Çeşitli Gıdalarda Küf Varlığının Belirlenmesi İçin Kullanılan Farklı İçeriğe Sahip Besiyerlerinin Etkinliğinin Araştırılması
Var I. (Advisor)
S.SULTAN(Student), Postgraduate, 2023 -
Gıda örneklerinde norovirüs ve rotavirüslerin moleküler ve serolojik yöntemler ile saptanması karakterizasyonu ve virüsler üzerine dezenfektanların etkilerinin belirlenmesi
Var I. (Advisor)
Ç.ÇELİK(Student), Doctorate, 2023 -
Bazı rafinasyon işlem basamakları ile yağ ekstraksiyon yöntemlerinin antep fıstığında toplam aflatoksin ve zeytinde okratoksin a düzeylerine etkisi
Var I. (Advisor)
A.TEKİN(Student), Doctorate, 2023 -
Pirinç unu ve pirinç unu bazlı gıda örneklerinden izole edilecek Bacillus cereus'un klasik ve moleküler yöntemlerle tanımlanması
Var I. (Advisor)
A.ÜN(Student), Postgraduate, 2021 -
Mersin merkez ilçelerinde yaşayan farklı sosyo -ekonomik düzeydeki kadınların yiyecek hazırlama, pişirme, saklama ve sunma uygulamaları üzerine bir araştırma
Var I. (Advisor)
T.ERTUĞRUL(Student), Postgraduate, 2021 -
Yer fıstığı ve ayçiçeği yağı eldesinde farklı ekstraksiyon yöntemlerinin aflatoksinlerin yağa geçişi üzerine etkileri
Var I. (Advisor)
O.UÇKUN(Student), Doctorate, 2021 -
Adana piyasasında satışa sunulan süt ve peynirlerde clostridium tyrobutyricum varlığının araştırılması
Var I. (Advisor)
E.BUDANUR(Student), Postgraduate, 2020 -
Bakteriyofajların bazı gıda ve klinik örneklerden izole edilen Salmonella spp. ve Salmonella biyofilmi üzerine etkisi
Var I. (Advisor)
B.HESHMATI(Student), Doctorate, 2019 -
Investigation of the occurrence of siderophore genes in E. coli isolated from foodborne and clinical samples and identification of genotypic relationship of Escherichia coli by using PFGE method
Var I. (Advisor)
O.ALBARRI(Student), Postgraduate, 2018 -
Investigation of occurence of autotransporter genes in Escherichia coli isolated from clinical and food sources and identification of phylogenetic relationship of E.coli strains by using pfge method
Var I. (Advisor)
M.HASSAN(Student), Postgraduate, 2018 -
Combination of anti-tuberculosis drugs with pomegranate juice against multidrug- resistant tb and examination of the influence of this mix on resistant and efflux pump genes
Var I. (Advisor)
M.ALMATAR(Student), Doctorate, 2018 -
Turunç, Nar, Erik ve Sumak Ekşilerinin Bazı Gıda Patojenleri(Salmonell, E.coli, Listeria spp., S.aureus) üzerine Antimikrobiyal Etkisi
İ.Değirmenci(Student), Postgraduate, 2017 -
"Adanada tüketime sunulan bazı balıkların Aeromanas hydrophila açısından değerlendirilmesi"
B.Başkaya(Student), Postgraduate, 2017 -
Adana`da Fırın ve Marketlerde Satışa Sunulan Ekmeklerde OTA Varlığının HPLC Yöntemi ile Araştırılması
N.KOÇ(Student), Postgraduate, 2016 -
Ekmek Yapımı Süresince Okratoksin A Yıkımı Üzerine Bir Araştırma
Ö.ATASEVER(Student), Postgraduate, 2016 -
Adana İlinde Toplu Yiyecek Hizmeti Veren Bir Firmanın Hijyen Koşullarının Belirlenmesi
Ç.ÇAĞRI(Student), Postgraduate, 2015 -
Tavuk İşletmelerinden ve Tavuk Etlerinden İzole Edilen Listeria spp. Türleri Üzerine Listex P100 Bakteriyofajının Etkisi
S.SAĞLAM(Student), Postgraduate, 2014 -
Farklı Ambalaj ve Gaz Kompozisyonları ile Modifiye Atmosferde Paketlenen Mantının Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerindeki Değişmeler
S.UZUNLU(Student), Doctorate, 2012 -
Dondurmalardan izole edilen Listeria spp.'lerin klasik ve moleküler yöntemle tanımlanması
M.F.(Student), Postgraduate, 2010 -
Tavuk etinden termofilik Campylobacter türlerinin izolasyonu ve - tanımlanması
S.ERGELDİ(Student), Postgraduate, 2010 -
Dondurmalardan Listeria spp.?lerin izolasyonu ve tanımlanması üzerinde bir Araştırma
A.TEKİN(Student), Postgraduate, 2010 -
Adana?da Bazı Marketlerde Satışa Sunulan Çekirdeksiz Kuru Üzümlerde - Okratoksin A Varlığının HPLC Yöntemi İle Araştırılması
C.ÇELİK(Student), Postgraduate, 2007 -
Bazı Mikotoksinlerin Detoksifikasyonunda Lactobacillus ve Bifidobacterium Suşlarının Kullanımı
B.KABAK(Student), Doctorate, 2007 -
Piyasada Bulunan Yaş ve Kuru Üzümlerden Küf İzolasyonu ve - Okratoksin A?nın ELISA Yöntemi ile Saptanması
D.YALÇINDAĞ(Student), Postgraduate, 2006 -
Parça et ve kıymalarda erik ekstraktı, Nar ekşisi ve limon tuzunun Antimikrobiyal etkisi
F.YAPAR(Student), Postgraduate, 2006 -
Tahin Helvalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Salmonella spp. İzolasyonu
F.GÖK(Student), Postgraduate, 2005 -
Yer Fıstığında Aflatoksin B1'in Toksik Etkisinin Giderilmesinde Geleneksel Kavurma ve Mikrodalgada Isıtmanın Etkisi
M.ÖZKARSLI(Student), Postgraduate, 2003 -
Lizozimin Clostridium tyrobutyricum Üzerine Etkisinin Laboratuvar Koşullarında ve Üründe Araştırılması
N.ÖZKUL(Student), Postgraduate, 2003 -
Mavi Yengeç (Callinectes sapidus RATHBUN,1986)Etinin Dondurularak Depolama Şartlarında Mikrobiyal Değişimlerinin İncelenmesi
VAR I. (Co-Advisor)
İ.TOPRAK(Student), Postgraduate, 2003 -
Bazı Probiotik Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1?e Bağlanma Kapasitesinin ve Aspergillus flavus?un aflatoksin B1 oluşturma Kabiliyeti Üzerine Etkilerinin Araştırılması
B.Kabak(Student), Postgraduate, 2001 -
Dondurularak Depolanmış (-18oC) Sudak Filetolarında Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler
VAR I. (Co-Advisor)
İ.OLGUNOĞLU(Student), Postgraduate, 2001