Duyurular & Dokümanlar
Eğitim Bilgileri
2014 - 2020
2014 - 2020Doktora
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Tulum Peyniri Üretiminde Probiyotik Laktik Asit Bakterisi Kullanımının Peynirlerin Kalite Özellikleri ve Olgunlaşması Üzerine Etkileri
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü
2014
2014Yüksek Lisans
Farklı Oranlarda İnülin İlavesinin Yağı Azaltılmış Süzme Yoğurt Üretimi Üzerine Etkisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2013 - 2013
2013 - 2013Araştırma Görevlisi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri Ve Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Effect of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics
Gueven M., Kalender M., Taşpınar T.
FOODS , cilt.7, sa.7, 2018 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018The effect of using whey powder on frozen yogurt properties
GÜZELER N., KALENDER M., ÖZBEK Ç.
Journal of Molecular Biology and Biotechnology , cilt.2, sa.1, ss.10-14, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Peyniraltı Suyu ve Peyniraltı Suyunun İçecek Sektöründe Değerlendirilme Olanakları
GÜZELER N., ESMEK E. M., KALENDER M.
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.32, sa.2, ss.27-36, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Farklı Stabilizör Kullanımının Yoğurt Dondurmalarının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri , cilt.32, sa.2, ss.37-46, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Some Properties of Freeze-Drying Whey Powders
GÜZELER N., KALENDER M., SAY D.
Annals of the University of Craiova - Agriculture, Montanology, Cadastre Series , cilt.47, sa.1, ss.141-146, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
2015Anamur Yöresi Keş Çeşitleri ve Bazı Kimyasal Özellikleri
KALENDER M., GÜZELER N.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.2, ss.1-10, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014Farklı Oranlarda İnulin İlavesinin Yağı Azaltılmış Süzme Yoğurtlarının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
KALENDER M., GÜZELER N.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.29, sa.1, ss.21-34, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019TELEMESİ BASILARAK ÜRETİLEN ANADOLU PEYNİRLERİ
SAY D., GÜZELER N., KALENDER M.
1. ULUSLARARASI GAP GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Şanlıurfa, Türkiye, 29 Kasım - 01 Aralık 2019, ss.400-407
2019
2019Some Quality Parameters of Buffalo Milk and Dairy Products Produced in Cukurova Region
GÜZELER N., ÖZBEK Ç., KALENDER M.
Fifth International Mediterranean Congress on Natural Sciences, Health Sciences and Engineering (MENSEC V), Budapeşte, Macaristan, 10 - 12 Eylül 2019, ss.127-128
2018
2018Çukurova bölgesi manda sütlerinin bazı kalite özellikleri
GÜZELER N., KALENDER M., ÖZBEK Ç.
2. uluslararası hayvansal gıdalar kongresi, Bafra, Kıbrıs (Kktc), 8 - 11 Kasım 2018, ss.61-75
2018
2018Frozen Yogurt Properties and Its Production Method.
GÜZELER N., ÖZBEK Ç., KALENDER M.
4th International Agriculture Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.247
2018
2018Bolu'da Üretilen Kurutlarının Bazı Kalite Özellikleri
GÜZELER N., PARLAK Y., KALENDER M., KOBOYEVA F.
2. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 4 - 05 Mayıs 2018, ss.922
2018
2018Effects of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics
GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175
2017
2017Some Properties of Freeze-Drying Whey Powders
GÜZELER N., KALENDER M., SAY D.
The 13th ANNUAL MEETING "DURABLE AGRICULTURE _ AGRICULTURE OF THE FUTURE", Craiova, Romanya, 9 - 10 Kasım 2017, ss.12-13
2017
2017Yörüklerde Yemek Kültürü ve Yörük Yemekler??
KALENDER M., GÜZELER N.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.755-759
2017
2017Yörüklerde Yemek Kültürü ve Yörük Yemekleri
KALENDER M., GÜZELER N.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.755-759
2017
2017Physicochemical Properties of Whey Obtained from White Cheese, Kashar Cheese and Tulum Cheese
GÜZELER N., KALENDER M., KOBOYEVA F.
2nd INTERNATIONAL ENERGY AND ENGINEERING CONFERENCE 2017, Gaziantep, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2017, ss.384-393
2017
2017Some Physicochemical and Sensory Properties of Ice Cream Samples Produced by Different Milk Types with Different Amounts
GÜZELER N., Doğdu L., KALENDER M., ÖZBEK Ç.
2nd INTERNATIONAL ENERGY AND ENGINEERING CONFERENCE 2017, Gaziantep, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2017, ss.817-822
2017
2017Traditional Fermented Dairy Product: Kurut
GÜZELER N., KALENDER M., KOBOYEVA F.
4th North and East European Congress on Food, Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.71
2017
2017Physicochemical Properties of Kurut Produced in Turkey
GÜZELER N., KALENDER M., KOBOYEVA F.
4th North and East European Congress on Food, Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.30
2017
2017Effects of different stabilizers on physicochemical and sensory properties of yogurt ice cream
TAŞPINAR T., GÜVEN M., KALENDER M., KARACA O. B.
4th North and East European Congress on Food (NEEFood 2017)., Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.113
2017
2017Peyniraltı suyu
SAY D., GÜZELER N., KALENDER M.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.35-36
2017
2017Dondurarak Kurutulmuş Peyniraltı Suları Tozlarının Bazı Özellikleri
GÜZELER N., KALENDER M., SAY D.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.63
2016
2016Effect of Inulin Added Different Levels on Some Quality Characteristics of Fat-Reduced Strained Yoghurt
KALENDER M., GÜZELER N.
27 th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.230
2016
2016Production and Some Physicochemical Properties of Hatay Cheese
GÜZELER N., KALENDER M., ÇAYIR M. S.
1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, cilt..
2016
2016Traditional Kes Cheeses of Turkey and Some Properties
KALENDER M., GÜZELER N.
1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, ss.94
2015
2015Herbs and Spices in Production of Yoghurt, Concentrated Yoghurt and Cheese
SAY D., KALENDER M., GÜZELER N.
The 3rd International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.211
2014
2014Diyet Lifleri ve Süt Ürünlerinde Kullanımı
KALENDER M., GÜZELER N.
3rd International Food Congress-Bursa, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, ss.19
2014
2014Fonksiyonel Süt Ürünleri
KALENDER M., Mısırlı M., GÜZELER N.
3rd International Food Congress-Bursa, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, ss.18-19
2014
2014Süt Ürünlerinde Nisin ve Lizozim Kullanımı
KALENDER M., Mert H., GÜZELER N.
3rd International Food Congress-Bursa, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, ss.19
Desteklenen Projeler
2018 - 2020
2018 - 2020Dondurmada Süt Yağını İkame Amaçlı Bitkisel Yağ Kullanımının Dondurmanın Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜVEN M. (Yürütücü), KALENDER M., TAŞPINAR T.
2017 - 2020
2017 - 2020Tulum Peyniri Üretiminde Probiyotik Laktik Asit Bakterisi Kullanımının Peynirlerin Kalite Özellikleri ve Olgunlaşması Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M.
2016 - 2019
2016 - 2019Hatay Peynirinin Kalite Özellikleri Üzerine Mikrobiyal Transglutaminaz Enzimi Kullanımının Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M., MERT H.
2017 - 2018
2017 - 2018Türkiye ve Diğer Ülkelerde Üretilen Kurutların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜZELER N. (Yürütücü), PARLAK Y., KOBOYEVA F., KALENDER M.
2015 - 2018
2015 - 2018Yoğurt Dondurmasının Özellikleri Üzerine Peyniraltı Suyu Tozu Kullanımın Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M., ÖZBEK Ç.
2016 - 2016
2016 - 2016Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M., ÇAYIR M. S.
2014 - 2016
2014 - 2016Hatay ilinde üretilen Hatay Köy Peynirlerinin Üretim Karakteristikleri ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜZELER N. (Yürütücü), Çayır M. S., KALENDER M.
2014 - 2015
2014 - 2015Farklı Stabilizatör Kullanımının Yoğurt Dondurmalarının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜVEN M. (Yürütücü), KALENDER M.
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 20182. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017Durable Agriculture - Agriculture of The Future
Katılımcı
Craiova-Romanya
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 20172nd International Energy & Engineering Conference 2017
Katılımcı
Gaziantep-Türkiye
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 20172nd International Mediterranean Science and Engineering Congress
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 20174th North and East European Congress on Food
Katılımcı
Kaunas-Litvanya
01 Temmuz 2016 - 01 Temmuz 2016
01 Temmuz 2016 - 01 Temmuz 20161st International Mutidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods
Katılımcı
Kalamata-Yunanistan
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014