Arş. Gör. MURAT KALENDER


Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: mkalender@cu.edu.tr
Web: https://avesis.cu.edu.tr//mkalender
Ofis: Gıda Mühendisliği Bölümü
Posta Adresi: Çukulrova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Balcalı/ADANA

Metrikler

Yayın

30

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

9

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2020

2014 - 2020

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2011 - 2014

2011 - 2014

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Yüksek Lisans

Farklı Oranlarda İnülin İlavesinin Yağı Azaltılmış Süzme Yoğurt Üretimi Üzerine Etkisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2013

2013 - 2013

Araştırma Görevlisi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri Ve Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

TELEMESİ BASILARAK ÜRETİLEN ANADOLU PEYNİRLERİ

SAY D., GÜZELER N., KALENDER M.

1. ULUSLARARASI GAP GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Şanlıurfa, Türkiye, 29 Kasım - 01 Aralık 2019, ss.400-407

2019

2019

Some Quality Parameters of Buffalo Milk and Dairy Products Produced in Cukurova Region

GÜZELER N., ÖZBEK Ç., KALENDER M.

Fifth International Mediterranean Congress on Natural Sciences, Health Sciences and Engineering (MENSEC V), Budapeşte, Macaristan, 10 - 12 Eylül 2019, ss.127-128

2018

2018

Çukurova bölgesi manda sütlerinin bazı kalite özellikleri

GÜZELER N., KALENDER M., ÖZBEK Ç.

2. uluslararası hayvansal gıdalar kongresi, Bafra, Kıbrıs (Kktc), 8 - 11 Kasım 2018, ss.61-75

2018

2018

Frozen Yogurt Properties and Its Production Method.

GÜZELER N., ÖZBEK Ç., KALENDER M.

4th International Agriculture Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.247

2018

2018

Bolu'da Üretilen Kurutlarının Bazı Kalite Özellikleri

GÜZELER N., PARLAK Y., KALENDER M., KOBOYEVA F.

2. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, Adana, Türkiye, 4 - 05 Mayıs 2018, ss.922

2018

2018

Effects of Using Different Kinds and Ratios of Vegetable Oils on Ice Cream Quality Characteristics

GÜVEN M., KALENDER M., TAŞPINAR T.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.175

2017

2017

Some Properties of Freeze-Drying Whey Powders

GÜZELER N., KALENDER M., SAY D.

The 13th ANNUAL MEETING "DURABLE AGRICULTURE _ AGRICULTURE OF THE FUTURE", Craiova, Romanya, 9 - 10 Kasım 2017, ss.12-13

2017

2017

Yörüklerde Yemek Kültürü ve Yörük Yemekler??

KALENDER M., GÜZELER N.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.755-759

2017

2017

Yörüklerde Yemek Kültürü ve Yörük Yemekleri

KALENDER M., GÜZELER N.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.755-759

2017

2017

Physicochemical Properties of Whey Obtained from White Cheese, Kashar Cheese and Tulum Cheese

GÜZELER N., KALENDER M., KOBOYEVA F.

2nd INTERNATIONAL ENERGY AND ENGINEERING CONFERENCE 2017, Gaziantep, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2017, ss.384-393

2017

2017

Some Physicochemical and Sensory Properties of Ice Cream Samples Produced by Different Milk Types with Different Amounts

GÜZELER N., Doğdu L., KALENDER M., ÖZBEK Ç.

2nd INTERNATIONAL ENERGY AND ENGINEERING CONFERENCE 2017, Gaziantep, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2017, ss.817-822

2017

2017

Traditional Fermented Dairy Product: Kurut

GÜZELER N., KALENDER M., KOBOYEVA F.

4th North and East European Congress on Food, Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.71

2017

2017

Physicochemical Properties of Kurut Produced in Turkey

GÜZELER N., KALENDER M., KOBOYEVA F.

4th North and East European Congress on Food, Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.30

2017

2017

Effects of different stabilizers on physicochemical and sensory properties of yogurt ice cream

TAŞPINAR T., GÜVEN M., KALENDER M., KARACA O. B.

4th North and East European Congress on Food (NEEFood 2017)., Kaunas, Litvanya, 10 - 13 Eylül 2017, ss.113

2017

2017

Peyniraltı suyu

SAY D., GÜZELER N., KALENDER M.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.35-36

2017

2017

Dondurarak Kurutulmuş Peyniraltı Suları Tozlarının Bazı Özellikleri

GÜZELER N., KALENDER M., SAY D.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.63

2016

2016

Effect of Inulin Added Different Levels on Some Quality Characteristics of Fat-Reduced Strained Yoghurt

KALENDER M., GÜZELER N.

27 th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.230

2016

2016

Production and Some Physicochemical Properties of Hatay Cheese

GÜZELER N., KALENDER M., ÇAYIR M. S.

1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, cilt..

2016

2016

Traditional Kes Cheeses of Turkey and Some Properties

KALENDER M., GÜZELER N.

1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, ss.94

2015

2015

Herbs and Spices in Production of Yoghurt, Concentrated Yoghurt and Cheese

SAY D., KALENDER M., GÜZELER N.

The 3rd International Symposium on ?Traditional Foods from Adriatic to Caucasus?, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.211

2014

2014

Diyet Lifleri ve Süt Ürünlerinde Kullanımı

KALENDER M., GÜZELER N.

3rd International Food Congress-Bursa, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, ss.19

2014

2014

Fonksiyonel Süt Ürünleri

KALENDER M., Mısırlı M., GÜZELER N.

3rd International Food Congress-Bursa, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, ss.18-19

2014

2014

Süt Ürünlerinde Nisin ve Lizozim Kullanımı

KALENDER M., Mert H., GÜZELER N.

3rd International Food Congress-Bursa, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, ss.19

Desteklenen Projeler

2018 - 2019

2018 - 2019

İnekleri Seviyorum Sütümü İçiyorum

TÜBİTAK Projesi

KALENDER M.

2015 - 2018

2015 - 2018

Yoğurt Dondurmasının Özellikleri Üzerine Peyniraltı Suyu Tozu Kullanımın Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M., ÖZBEK Ç.

2016 - 2016

2016 - 2016

Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜZELER N. (Yürütücü), KALENDER M., ÇAYIR M. S.

2014 - 2015

2014 - 2015

Farklı Stabilizatör Kullanımının Yoğurt Dondurmalarının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜVEN M. (Yürütücü), KALENDER M.


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

2. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

Durable Agriculture - Agriculture of The FutureSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Craiova-Romanya

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

2nd International Energy & Engineering Conference 2017

Katılımcı

Gaziantep-Türkiye

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

4th North and East European Congress on Food

Katılımcı

Kaunas-Litvanya

01 Temmuz 2016 - 01 Temmuz 2016

01 Temmuz 2016 - 01 Temmuz 2016

1st International Mutidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods

Katılımcı

Kalamata-Yunanistan

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

ADANA-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1