Desteklenen Projeler
-
2024 - 2027 Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özoğul F., Hamidy S. M., Özyurt G., Takadaş F., Sakarya Y., Küley E., et al.
-
2020 - 2024 Bozcaada da Avlanan Denizel Türlerin Besin Bileşenlerinin ve Metal Düzeylerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2022 Yaz Aylarında Siyah Alaca İneklerin Ter Koku Bileşik Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÖNCÜ KARAKÖK S. (Yürütücü), GÖKÇE G., Anitaş Ö., BOZKURT S., ÖZOĞUL Y.
-
2020 - 2021 Limon esansiyel yağı içeren nanoemülsiyona dayalı kaplamanın sardalya filetolarının raf ömrü üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), UÇAR Y., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2019 - 2021 Zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsüle hamsi (Engraulis encrasicolus) yağlarının fizikokimyasal özellikleri ve oksidatif kararlılıkları üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYURT G. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y.
-
2019 - 2021 Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
-
2019 - 2021 Farklı Oranlarda Adaçayı Esansiyel Yağı ile Hazırlanan Mikroenkapsüle Balık Yağının Depolama Süresince Oksidasyon ve Yağ Asitlerindeki Değişimlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., KÖŞKER A. R., UÇAR Y., ÖZYURT G., et al.
-
2019 - 2021 Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması
-
2017 - 2021 The Elemination of Toxins Using Organic Acids (Organik Asit Kullanarak Toksinlerin Eleminasyonu)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., AKSUN E. T., et al.
-
2016 - 2021 Prevention of toxin production by lactic acid bacteria (Toksin üretiminin laktik asit bakteriler tarafından önlenmesi)
-
2018 - 2020 L.raffinolactis L.fermentum ve P.pentosus'un gıdalarda potensiyel biyokoruyucu olarak kullanımın araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2018 - 2020 Balon Balıklarından İzole Edilen Bakterilerin Balık İnfüzyon Sıvıları İçerisindeki Tetrodotoksin TTX Üretimlerinin İncelenmesi
-
2017 - 2019 Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi
-
2017 - 2019 Farklı Oranlarda Zeytin Yağı Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Soğukta Depolanan Alabalık Filetoları Üzerindeki Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., AKSUN E. T., et al.
-
2016 - 2019 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Antimikrobiyal Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), DURMUŞ M., UÇAR Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., KÖŞKER A. R.
-
2016 - 2019 Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin (Nisin, Sakein ve Pediocin) Karakterizasyonu ve Bakteriyel Biyojen Amin Üretimine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., UÇAR Y., ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., et al.
-
2016 - 2019 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi
-
2012 - 2019 FARKLI GIDALARDAN TANIMLANAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN ORGANİK ASİT ÜRETİMİ, ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ VE ANTİBİYOTİK DİRENÇ ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2017 - 2018 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Ultrasonik Homojenizatör (Sonikatör) Bakım ve Onarımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., KÖŞKER A. R.
-
2017 - 2018 Fermente et ve süt ürünlerinden izole edilen LABnin multiplex PCR ile tanımlanması gıda patojenleri üzerindeki antimikrobiyal aktivitesinin ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., KÜLEY BOĞA E., GÜVEN GÖKMEN T., ÇELİK M., et al.
-
2017 - 2017 The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., ÖZYURT G., ÖZOĞUL F., Takadaş F., et al.
-
2017 - 2017 Antimicrobial Functions of Some Spice Extracts Such as Sumac Cumin Black Pepper and Red Pepper on The Growth of Common FoodBorne Pathogens and Their Biogenic Amine Formation
-
2015 - 2017 Patates,Şeker Pancarı, Yer Elması ve Kırmızı Pancar Kabuğu Ekstrelerinin Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), ÖZOĞUL İ., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., et al.
-
2014 - 2017 KEMANE VATOZ?UNDAN (Rhinobatos rhinobatos) ELDE EDİLEN SURİMİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
-
2016 - 2016 Antimicrobial and antioxidant effects of nanoemulsions based on herb oils rosemary laurel thyme and sage on the quality of rainbow trout
-
2016 - 2016 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Çeker Ocakların Bakımı ve Onarımı
-
2014 - 2016 Ticari bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), Balıkçı E., Yuvka İ., ÖZOĞUL İ., YAZGAN H., Gökdoğan S., et al.
-
2014 - 2016 Organik Asitlerin Bakterilerin Biyojen Amin Üretimi ve Gelişimi Üzerindeki Antimikrobiyal Etkilerinin in vitro İncelenmesi
-
2013 - 2016 Bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta (2±2 oC) ve vakum paketlenerek depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri
-
2014 - 2015 Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria: Affected by Olive Leaf Olive Cake and Black Water
-
2014 - 2015 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi ABD labaratuvarlarının alt yapısının güçlendirilmesi
-
2014 - 2015 Biberiye ve kekik esansiyel yağları kullanılarak hazırlanan nanoemülsiyonların buzda depolanan alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetosu kalitesi üzerine etkileri
-
2014 - 2015 Bitki Esansiyel Yağları kullanılarak hazırlanan nanoemülsiyonların buzda depolanan alabalık filetosu üzerine antioksidan ve antimikrobiyal etkileri
-
2013 - 2015 Ayçiçek Yağı Kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonun dondurularak depolanan levrek ( Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal,kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri
-
2013 - 2014 Bitkisel kaynaklardan doğal antioksidant olan squalenin elde edilmesi
-
2010 - 2011 Mersin Körfezi'nden Farklı Mevsimlerde Dip Trolü ile Avlanan Arthropoda, Cephalopoda, Gastropoda ve Bivalvia Türlerinin Lipit ve Yağ Asitleri Profillerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2011 Doğal antioksidan (Kekik, Yeşil çay, Adaçayı ve Defne) Ekstraktının Kıyılmış Kolyoz Etinden (Scomber japonicus) Hazırlanan Burgerlerin Raf Ömrüne Etkileri