Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Klasik Galaktozemide Diyet Tedavisi Önerilerinin Güncellenmesi Amacıyla Türkiyede Sıklıkla Tüketilen Kuru Baklagillerin Şeker Profillerinin Tayini
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BULUT F. D. (Yürütücü), ÖNENLİ MUNGAN H., SELLİ S., KELEBEK H., UZUNOĞLU S., KOR D., et al.
-
2024 - Devam Ediyor Farklı Miktarda Şeker İlavesinin Türk Kahvesinin Aroma ve Aroma-Aktif Bileşikleri Üzerine Etkileri
-
2022 - Devam Ediyor Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Akreditasyonu ve Bazı Fermente Gıdalarda Akredite Metotlarla Orijin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SELLİ S. (Yürütücü), MERYEMOĞLU B., KOCA M. B., ÇALYAN U., SEVİNDİK O., ÖZÇAKIR B., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyonu İle Siyah Havuç Atıklardan Pigmentlerin Ektraksiyonu Enkapsülasyonu ve Model Gıdalarda Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SELLİ S. (Yürütücü), GÜÇLÜ G., KELEBEK H., KADİROĞLU-KELEBEK P., SEVİNDİK O.
-
2022 - Devam Ediyor Gıda Mühendisliği Enstrümental Analiz Laboratuvarının Altyapısının İyileştirilmesi
-
2019 - Devam Ediyor GC-MS-Olfaktometri ve LC-MS-MS Teknikleriyle Jalapeno ve Haşmet (Capsicum annuum) Biberlerinin Aroma AromaAktif ve Fenolik Bileşiklerinin Karakterizasyonu ve Olgunluk Aşamalarının Bu Bileşikler Üzerine Etkileri
-
2019 - Devam Ediyor Farklı Mevsimlerden ve Yörelerden Elde Edilen Gökkuşağı Alabalıklarının ve Yetiştirildiği Suların Aroma, Aroma-Aktif ve Kötü Kokulu Bileşiklerin Belirlenmesi ve Bazı Kötü Kokulu Bileşiklerin Moleküler Baskılı Katı Faz Ekstraksiyonu (Mispe) ile Uzaklaştırılması
-
2018 - Devam Ediyor Et Suyu Tozu Üretiminde Haşlama Koşullarının Optimizasyonu Farklı Yöntemlerle Mikroenkapülasyonu ve Bu İşlemlerin Aroma-Aktif Bileşikler ve Fizikokimyasal Özellikler Üzerine Etkileri
-
2018 - Devam Ediyor Ülkemizin ve İranın Farklı Bölgelerinden Elde Edilen Safranların (Crocus sativus L.) Aroma ve Aroma-Aktif Bileşikleri
-
2016 - Devam Ediyor Farklı Sürgün Dönemlerinden Elde Edilen Siyah Çay Örneklerininn Aroma ve Aroma-Aktif Bileşiklerinin Kıyaslanması
-
2023 - 2026 Future of plant-based food: Bridging the gap of new proteins and FLAVOURsome
-
2021 - 2024 Biberiye ve Dilimli Salatalık Turşularında Aspir Çiçeği Konsantresi Kullanımının Aroma ve Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri
-
2020 - 2024 Sakız Ağacının Çalı Pistacia lentiscus L ve Pistacia lentiscus var Chia Kültür Formlarının Yaprak Olgun Meyve Reçine ve Yağlarının Aroma AromaAktif ve Biyoaktif Bileşiklerinin Karakterizasyonu
-
2022 - 2023 Aspir (Carthamus tinctorius L) stigmalarının aroma ve aroma-aktif bileşiklerinin karakterizasyonu
-
2019 - 2023 Zeytinyağlarının Aroma, Aroma-Aktif, C-İzotop Oranlarının ve Biyoaktif Bileşenlerinin Karakterizasyonu ve Farklı Hasat Yıllarının Bu Bileşikler Üzerine Etkileri
-
2018 - 2021 Doğal bulanık limon suyuna limon kabuk yağı ilavesinin aroma ve aroma-aktif bileşikler üzerine etkisi
-
2017 - 2021 Sarılop ve Bursa Siyahı (Ficus carica L.) İncirlerinin Aroma-Aktif ve Fenol Bileşiklerinin Karakterizasyonu
-
2016 - 2021 Doğu Akdeniz Bölgesi ballarının naftalin ve pestisit kalıntılarının LC-MS-MS ve HS-SPME GC-MS ile belirlenmesi
-
2017 - 2019 Taze ve Doğal Fermente Kaparilerin Aroma AromaAktif ve Fenol Bileşiklerinin Karakterizasyonu
-
2016 - 2019 Bilimsel Yayın Teşvik
-
2016 - 2019 MEDOOMICS - Mediterranean Extra Virgin Olive Oil Omics: profiling and fingerprinting
-
2015 - 2019 Farklı Bölgelerde Üretilen Zeytinyağlarının Nükleer Manyetik Resonans (1H ve 13C NMR) ve İzotop Oranı Kütle Spektroskopisi (IRMS) Yöntemleri Kullanılarak Coğrafi İşaretlemeye İlişkin Kimliğinin Belirlenmesi
-
2017 - 2018 Farklı Sıcaklıklarda Vakum Paketli Sous Vide Pişirilen Dana Etlerinin Izgarada Pişirilen Etlerle Aroma ve AromaAktif Bileşikler Açısından Kıyaslanması
-
2017 - 2018 Agaricus bisporus ve Pleurotus ostreatus Kültür Mantarlarının Aroma-Aktif ve Fenol Bileşiklerinin Karakterizasyonu ve Isıl İşlemlerin Bu Bileşikler Üzerine Etkileri
-
2016 - 2018 Antepfıstığı Yağında Aroma Maddeleri Ekstraksiyon Yöntemlerinin Optimizasyonu ve Aroma, Aroma-Aktif ve Fenolik Bileşiklerin Karakterizasyonu
-
2016 - 2018 Nar suyunun konsantreye işlenmesi aşamalarında aroma ve aroma aktif bileşiklerindeki değişmeler
-
2014 - 2018 Bilimsel Yayın Teşvik (5 adet)
-
2017 - 2017 GCMSOlfactometric Characterization of Key Odorants in Foods
-
2017 - 2017 Characterization of Volatile Compounds of Shadedried Lavender Lavandula stoechas flowers by Purge Trap Technique
-
2016 - 2017 Barbun (Mullus barbatus Linnaneus 1758) balığının aroma ve aroma aktif bileşikleri ve bu bileşikler üzerine farklı pişirme yöntemlerinin etkileri
-
2015 - 2017 Influence of Olive Ripening and Nonthermal Plasma Process on Aroma-Active, Phenolic Compounds and Other Quality Parameters of Virgin Olive Oil
-
2016 - 2016 PHENOLIC COMPOUNDS IN POMEGRANATE VINEGARS
-
2016 - 2016 Gıda Mühendisliği Bölümü HPLC cihazının bakım ve Onarımı
-
2015 - 2016 Kozan Meslek Yüksekokulu Laboratuvar ve Sınıf Teknolojilerinin İyileştirilmesi
-
2014 - 2016 Ham ve Rafine Fındık Yağlarının Aroma-Aktif Bileşiklerinin GC-MS-Olfaktometri Tekniği ve Fenol Bileşiklerinin LC-MS/MS ile Karakterizasyonu ve Kıyaslanması
-
2013 - 2016 Antepfıstığında Aroma Maddeleri Ekstraksiyon Yönteminin Optimizasyonu ve Farklı Kavlatma Yöntemlerinin Aroma,Aroma-Aktif ve Fenol Bileşikleri Üzerine Etkileri
-
2013 - 2016 Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (6 Adet)
-
2013 - 2016 Kozan Yerli ve Kozan Misket Çeşitlerinden Elde Edilen Taze Portakal Sularının GC-MS-Olfaktometri Tekniğiyle Aroma-Aktif Bileşiklerinin Karakterizasyonu
-
2013 - 2016 Türk Kahvesinin Aroma ve Aroma-Aktif Bileşikleri Üzerine İki Farklı Kavurma İşleminin Etkisi
-
2013 - 2015 Öküzgözü Şaraplarında Sıkma İşleminin Aroma Maddeleri ve Fenol Bileşikleri Üzerine Etkisi