Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Denizel ve tarımsal kaynaklardan elde edilen biyoaktif bileşenlerin gıda arzı güvenliği açısından değerlendirilmesi ve farklı gıda matrislerine uygulaması
-
2022 - Devam Ediyor Farklı Ekstraskiyon Yöntemleriyle Zeytin Yaprağından Elde Edilen Ekstraktların Ayçiçeği Yağı Kombinasyonu ile Oluşturulan Nanoemülsiyonlarının Levrek Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
-
2021 - Devam Ediyor Farklı giriş sıcaklıkları kullanılarak mikroenkapsüle edilmiş balık yağlarının oksidatif stabilitesinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., KORKMAZ K., ÖZOĞUL Y., KÜLEY E., UÇAR Y., et al.
-
2021 - Devam Ediyor Alfa-terpineol ve ayçiçek yağı kombinasyonu ile oluşturulan nanoemülsiyonların soğuk depolanan sardalya etindeki antioksidan ve antimikrobiyal etkileri
-
2020 - Devam Ediyor Farklı Etken Madde Yüklü Nanolipozom Formülasyonlarının Levrek Filetolarının Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., ÇİÇEK S., CEYLAN Z., et al.
-
2018 - Devam Ediyor Gümüşi havuz balığından Caracius gibelio asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), UÇAR Y., ÖZOĞUL Y., ÖZYURT G., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., et al.
-
2015 - Devam Ediyor Ekinezya Ve Ebegümeci Bitki Ektrelerinin Sardalya Filetosu Üzerine Antimikrobiyal Ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi
-
2024 - 2027 Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özoğul F., Hamidy S. M., Özyurt G., Takadaş F., Sakarya Y., Küley E., et al.
-
2023 - 2027 Sustainable Network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation
-
2023 - 2026 Geleneksel Yemeye Hazır Akdeniz Ürünleri Ve Geleneksel Olmayan Sağlıklı Gıdalar Için Yenilikçi Sürdürülebilir Çözümler
-
2021 - 2025 Promoting Innovation of ferMENTed fOods (PIMENTO)
-
2021 - 2025 CROSS-BORDER TRANSFER AND DEVELOPMENT OF SUSTAINABLE RESOURCE RECOVERY STRATEGIES TOWARDS ZERO WASTE (FULLRECO4US)
-
2021 - 2024 Timol ve karvakrol içeren nanoemülsiyonların bazı gıda kaynaklı patojenler üzerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., YAZGAN H., ÖZTOP M. H., et al.
-
2021 - 2024 Lactobacilli karma kültür metabolitlerinin karakterizasyonu ve balık bozucu bakteriler üzerindeki biyoaktivitesi
-
2020 - 2024 RETHINKING PACKAGING FOR CIRCULAR AND SUSTAINABLE FOOD SUPPLY CHAINS OF THE FUTURE (CIRCUL-A-BILITY)
-
2020 - 2024 Doğu Akdeniz'de Avlanan Ticari Su Ürünlerinde Metal Düzeylerinin Tüketici Risk Değerlendirmesi Açısından Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖŞKER A. R. (Yürütücü), BÜYÜKDEVECİ F., ÖZOĞUL F., ÖZOĞUL Y., AYAS D., KEBAPÇIOĞLU T., et al.
-
2019 - 2024 Novel tools for test evaluation and disease prevalence estimation (HARMONY)
-
2021 - 2023 Farklı sarımsak ekstraktlarının invitro antimikrobiyal ve antioksidan etkilerinin incelenmesi
-
2020 - 2023 Bozulabilir Akdeniz Gıdalarının Raf Ömrünü Artırmak için Sürdürülebilir Birleşik Stratejiler Olarak Biyoaktif Ekstreler ve Biyo-Koruyucu Kültürler
-
2019 - 2023 Sourdough biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bioprocesses
-
2018 - 2023 Gümüşi havuz balığından (Caracius gibelio) asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Uçar Y., Özkütük A. S. (Yürütücü), Özoğul Y., Özyurt G., Köşker A. R., Küley E., et al.
-
2019 - 2021 Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
-
2019 - 2021 Farklı Oranlarda Adaçayı Esansiyel Yağı ile Hazırlanan Mikroenkapsüle Balık Yağının Depolama Süresince Oksidasyon ve Yağ Asitlerindeki Değişimlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., KÖŞKER A. R., UÇAR Y., ÖZYURT G., et al.
-
2019 - 2021 Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması
-
2018 - 2021 Balon Balığı (Lagocephalus sceleratus)’nın Ülkemiz Kıyılarında Yayılım Alanları, Biyolojisi ve Tetrodotoksin Düzeylerinin Belirlenmesi, Olası Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması ve Aslan Balığı (Pterois sp.)’nin Ege Denizi ve Akdeniz ’ de Yayılım Alanlarının Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Uçar Y., Özoğul F., Köşker A. R., Durmuş M., Ayas D., Karakuş M.(Yürütücü), et al.
-
2017 - 2021 The Elemination of Toxins Using Organic Acids (Organik Asit Kullanarak Toksinlerin Eleminasyonu)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., AKSUN E. T., et al.
-
2016 - 2021 Prevention of toxin production by lactic acid bacteria (Toksin üretiminin laktik asit bakteriler tarafından önlenmesi)
-
2019 - 2020 Elazığ İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi
-
2018 - 2020 L.raffinolactis L.fermentum ve P.pentosus'un gıdalarda potensiyel biyokoruyucu olarak kullanımın araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2018 - 2020 Balon Balıklarından İzole Edilen Bakterilerin Balık İnfüzyon Sıvıları İçerisindeki Tetrodotoksin TTX Üretimlerinin İncelenmesi
-
2017 - 2019 Farklı Oranlarda Zeytin Yağı Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Soğukta Depolanan Alabalık Filetoları Üzerindeki Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., AKSUN E. T., et al.
-
2016 - 2019 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Antimikrobiyal Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), DURMUŞ M., UÇAR Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., KÖŞKER A. R.
-
2016 - 2019 Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin (Nisin, Sakein ve Pediocin) Karakterizasyonu ve Bakteriyel Biyojen Amin Üretimine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., UÇAR Y., ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., et al.
-
2016 - 2019 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi
-
2017 - 2018 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Ultrasonik Homojenizatör (Sonikatör) Bakım ve Onarımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., KÖŞKER A. R.
-
2017 - 2018 Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Balık Yağ Verimine ve Yağ Asit Profiline Etkileri
-
2016 - 2018 Ventilatör İlişkili Pnömoniye Neden Olan Patojenlerin İnhibisyonunda Probiyotiklerin Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARACAER F. (Yürütücü), ÖZCENGİZ D., TOY N., ÖZOĞUL F., YAMAN A.
-
2016 - 2018 MERSİN KÖRFEZİ?NDE (KUZEY DOĞU AKDENİZ) AVLANAN BALON BALIKLARININ (Lagocephalus sceleratus, Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis) BESİN BİLEŞENLERİ, AĞIR METAL VE TETRODOTOKSİN (TTX) DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2017 - 2017 Balık (Caracius gibelio)silajlarında laktik asit bakteri suşlarının biyojenik amin oluşumu üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYURT G. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y.
-
2017 - 2017 The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., ÖZYURT G., ÖZOĞUL F., Takadaş F., et al.
-
2017 - 2017 Antimicrobial Functions of Some Spice Extracts Such as Sumac Cumin Black Pepper and Red Pepper on The Growth of Common FoodBorne Pathogens and Their Biogenic Amine Formation
-
2016 - 2017 INHIBITION EFFECTS OF CARVACROL ON BIOGENIC AMINES FORMATION BY COMMON FOODBORNE PATHOGENS IN ARGININE DECARBOXYLASE BROTH
-
2015 - 2017 Mersin Körfezi'ndeki Balon Balığı Türlerinin Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin Belirlenmesi
-
2015 - 2017 Patates,Şeker Pancarı, Yer Elması ve Kırmızı Pancar Kabuğu Ekstrelerinin Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), ÖZOĞUL İ., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., et al.
-
2015 - 2017 Fenolik Bileşenlerin (Karnosik Asit, Kaemferol ve Luteolin) Bazı Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakterilerin Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., ÖZYURT G., KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., Ergüven M., et al.
-
2014 - 2017 TON BALIĞI YAN ÜRÜNLERİNDEN ÜRETİLEN VE SOĞUKTA (4±2 °C)DEPOLANAN BALIK PATENİN KALİTESİ ÜZERİNE FARKLI AMBALAJLARIN ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
-
2016 - 2016 Inhibition impacts of organic acids lactic fumaric succinic and ortophosphoric on biogenic amines formation by spoilage bacteria and common foodborne pathogens
-
2016 - 2016 Probiotics function of cell free extract of several lactic acid bacteria strains on histamine and other biogenic amines formation by common foodborne pathogens
-
2015 - 2016 Bazı Baharatların Sumak Kimyon Karabiber ve Kırmızı Biber Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
-
2015 - 2016 L-arjinin Dekarboksilaz Sıvısına Eklenen Kavrakrolün Patojenlerin Gelişme Performansı ve Biyojenik Amin Üretimine Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
POLAT A. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R.
-
2015 - 2016 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Analitik Kimya Laboratuvar Alt Yapısının Geliştirilmesi
-
2012 - 2016 Organik Asitlerin Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteri Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
-
2014 - 2015 The impact of the cellfree solution of lactic acid bacteria on cadaverine production by Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus in lysinedecarboxylase broth
-
2013 - 2015 Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (8 Adet)
-
2013 - 2015 Farklı Balık İnfüzyon Sıvılarının Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Biyojenik Aminler Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
-
2013 - 2015 Mersin Körfezinden Yakalanan Balon Balığı'nın ( Lagocephalus sceleratus, Gmelin 1789 ) Mevsime ve Eşeye Bağlı Olarak Besin Kompozisyonu ve Tetrodotoksin Düzeylerindeki Değişimler
-
2013 - 2015 Karabaş ( Lavandula stoechas ) ve Melisa (Melissa officinalis L. ) Bitki Ekstrelerinin Hamsi Balığı (Engraulis encrasicolus ) Üzerindeki Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi
-
2013 - 2015 Patates, Yer Elması ve Pancar Kabuğu Ekstraktlarının Gökkuşağı Alabalığı ( Oncorhynchus mykiss ) Filetoları Üzerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkisi
-
2005 - 2007 Türkiye'de Ekonomik Önemi Olan 10 Balık Türünün Depolama Sırasında Oluşan Biyojenik Aminler ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi
-
2005 - 2005 Avrupa?daki bazı araştırma merkezlerinin su ürünleri ve kalite kontrol deneyimlerinin paylaşılması
-
2004 - 2005 Su Ürünleri Kimyasal Kalite ve Kontrol Laboratuarının Geliştirilmesi