Akademik Unvanlar
-
2011 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
-
2006 - 2011 Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
-
2003 - 2006 Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
-
2002 - 2002 Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
-
2023 - Devam Ediyor Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
-
2023 - Devam Ediyor Bölüm Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
-
2023 - Devam Ediyor Merkez Müdürü
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
-
2013 - 2015 Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ceyhan Veterinerlik Fakültesi
-
2013 - 2015 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
-
2013 - 2014 Dekan Yardımcısı
Çukurova Üniversitesi, Ceyhan Veteriner Fakültesi
-
2008 - 2011 Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi
-
2004 - 2009 Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
-
2013 - Devam Ediyor Danışman
Saadet Gökdoğan
-
2012 - 2013 Danışman
Emre Yavuzer
-
2011 - 2012 Danışman
Nurten Toy
-
2010 - 2012 Danışman
Mehmet Kenar
Verdiği Dersler
-
Yüksek Lisans Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
-
Doktora Su Ürünlerinde Biyoteknolojik HPLC Uygulamaları
-
Lisans Su Ürünleri İşlemede Mikrobiyal Biyoteknoloji
-
Lisans Besin Mikrobiyolojisi
-
Doktora Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde İleri Mikrobiyolojik Yöntemler
-
Yüksek Lisans Su Ürünleri Toksinleri
-
Doktora Su Ürünlerinde Biyojenik Aminler
-
Yüksek Lisans Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri
-
Lisans Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri
Yönetilen Tezler
-
Bazı aromatik bitkilerden elde edilen rozmarinik asit, karnosol ve karnosik asitin sardalya (Sardina pilchardus Walbaum 1972) filetosu üzerindeki antioksidan ve antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
Özoğul F. (Danışman)
M.KENAR(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Farklı konsantrasyonlarda kullanılan nisinin soğukta (4±2oc) ve vakum paketlenerek depolanan levrek (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri
Özoğul F. (Danışman)
Y.UÇAR(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Bazı Baharatların (sumak, kimyon, karabiber ve kırmızı biber)Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
F.KÜLEY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Krabaş (Lavandula stoechas) ve Melisa (Melissa officinalis L.) Bitki Ekstrelerinin Hamsi (Engraulis encrasicolus) Filetosu Üzerindeki Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi
R.ÖZTEKİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Patates, yer elması, şeker pancarı ve kırmızı pancar kabuğu ekstraktları ilaveli buzun, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetolarının muhafazası süresince (3±1oC) duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik etkilerinin incelenmesi
E.YAVUZER(Öğrenci), Doktora, 2014 -
Mersin körfezinden yakalanan balon balığı'nın (Lagocephalus sceleratus) mevsime ve cinsiyete bağlı olarak besin kompozisyonu ve tetrodotoksin (ttx) düzeylerindeki değişimlerin incelenme
A.RIZA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Balık yağındaki eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA)in yüksek performanslı sıvı kromatografi (HPLC) yöntemi ile saflaştırılması ve bazı patojenik bakteriler üzerine etkisinin incelenmesi
Y.UÇAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Altınotu ve Ökseotu bitki ekstrelerinin Alabalık filetosu üzerindeki antimikrobiyal ve antioksidan etkilerinin incelenmesi
B.KUŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Timol, karvakrol, eugenol ve alfa terpineol'un soğukta depolanan vakum paketlenmiş hamsi filetoları üzerine etkilerinin incelenmesi
A.ÇETİNKAYA(Öğrenci), Doktora, 2011 -
Laktik asit bakterilerinin farklı balık infüzyon sıvılarında organik asit üretiminin HPLC ile incelenmesi
S.ÖZÇELİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Doğal ve ticari yemle beslenen gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) buzda depolanma süresince kimyasal, duyusalve mikrobiyolojik değişimler
E.YAVUZER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Fermente edilmiş balıkta gıda patojenlerinin polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) ile tanımlanması ve probiyotik bakteriler ile eleminasyonu
E.KÜLEY(Öğrenci), Doktora, 2011 -
Aromatik bitkilerden elde edilen doğal antioksidanların balık filetosu üzerindeki duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik etkilerinin incelenmesi
M.KENAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Marine edilmiş hamside (Engraulis engrasicholus l., 1758) duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimler
A.İLKAN(Öğrenci), Doktora, 2007 -
Buzda depolanan yayın balığının (Silurus glanis L., 1758) nükleotid yıkım ve biyojenik amin konsantrasyonunun araştırılması
N.KAMARI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007 -
Buzda, streç film ve alüminyum folyo ile sarılarak 2±1°C'de depolanan çipuranın (Sparus aurota L., 1758) duyusal, kimyasal mikrobiyolojik kalitesinin değerlendirilmesi
E.KÜLEY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004