Makaleler
54
Tümü (54)
SCI-E, SSCI, AHCI (31)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (36)
ESCI (5)
Scopus (34)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (6)
7. Developing micropropagation protocol for black mulberry (Morus nigra L.)
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.48, sa.4, ss.557-566, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
12. The Impact of the Human Milk Microbiota in the Prevention of Disease and Infant Health.
Breastfeeding medicine : the official journal of the Academy of Breastfeeding Medicine
, cilt.18, sa.6, ss.413-430, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
17. PRELIMINARY FINDINGS OF TLR2 AND TLR4 EXPRESSION IN PRETERM NEONATES WITH NECROTIZING ENTEROCOLITIS
GEORGIAN MEDICAL NEWS.
, cilt.336, sa.3, ss.79-84, 2023 (Scopus)
18. Cinnamon: An antimicrobial ingredient for active packaging
FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE
, cilt.35, ss.101026, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
22. Microbiome-based personalized nutrition as a result of the 4.0 technological revolution: A mini literature review
PROCESS BIOCHEMISTRY
, cilt.121, ss.257-262, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
27. Cruciferous Vegetables and Their Bioactive Metabolites: From Prevention to Novel Therapies of Colorectal Cancer
Evidence-Based Complementary And Alternative Medicine
, cilt.2022, sa.2022, ss.1-20, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
32. Overview of Helicobacter pylori Infection: Clinical Features, Treatment, and Nutritional Aspects.
Diseases
, cilt.9, sa.4, ss.66, 2021 (ESCI)
33. Involvement of Probiotics and Postbiotics in the Immune System Modulation
Biologics
, cilt.1, ss.89-110, 2021 (Hakemli Dergi)
34. The Evaluation of the Nutritional Status in Patients with Irritable Bowel Syndrome
Clinical and Experimental Health Sciences
, cilt.11, sa.1, ss.119-126, 2021 (ESCI, TRDizin)
36. The current review of adolescent obesity: the role of genetic factors
Journal Of Pediatric Endocrinology & Metabolism
, cilt.34, ss.151-162, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
39. İrritable Bağırsak Sendromuna Güncel Bakış
BESLENME VE DİYET
, cilt.46, sa.3, ss.107-117, 2018 (Hakemli Dergi)
40. Diyet Kaynaklı İleri Glikasyon Son Ürünleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.9, sa.4, ss.349-356, 2018 (TRDizin)
43. Kahve tüketimi ve bazı hastalıklarla ilişkisi: son yıllarda yapılan insan temelli araştırmaların irdelenmesi
SDÜ sağlık bilimleri dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.1-7, 2017 (Hakemli Dergi)
44. Konjuge Linoleik Asidin Sağlık Vücut Ağırlığı ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkisi
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.47-54, 2017 (TRDizin)
45. Relationship between dietary caffeine intake and blood pressure in adults.
International journal of food sciences and nutrition
, cilt.68, sa.2, ss.227-233, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
47. Correlation Of Trace Element Levels in Drinking Water with Body Composition Of Children
Selçuk Tıp Dergisi
, cilt.32, sa.4, ss.75-79, 2016 (Hakemli Dergi)
48. Besinlerdeki İleri Glikasyon Son Ürünleri ve Azaltma Yöntemleri
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.44, sa.3, ss.280-288, 2016 (TRDizin)
49. İçme Suyu İz Element Düzeylerinin Çocukların Vücut Kompozisyonlarıyla Korelasyonu
Selçuk Tıp Dergisi
, cilt.32, sa.4, ss.75-79, 2016 (TRDizin)
50. Hastane Malnütrisyonunun Önlenmesinde Yemek Hizmetlerinin Rolü
Turkiye Klinikleri J Nutr Diet-Special Topics
, cilt.2, sa.3, ss.33-39, 2016 (Hakemli Dergi)
52. Obez Çocuklarda Small Dense LDL Endotelin 1 ve Lipokalin 2Seviyesinin Değerlendirilmesi
Batman Universitesi Yasam Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.151-161, 2015 (Hakemli Dergi)
54. Biyoelektrik impedans analiz metodu ile obez çocuklarda cinsiyete göre vücut bileşimlerinin segmental olarak değerlendirilmesi
Dicle Tıp Dergisi
, cilt.42, sa.4, ss.449-454, 2015 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
46
1. Dietitians' Expectations from The Food Industry Regarding Preventing Obesity During the Covid-19 Pandemic
2nd Food Chemistry Congress, Antalya, Türkiye, 16 - 19 Mart 2023, (Özet Bildiri)
2. Türkiye’de satılan süt ve süt ürünlerinin besin değeri: Organik ve konvansiyonel besinler arasında fark var mı?"
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
3. Investigation of Adults' Sourdough Food Consumption Motivations
International Cappadocia Health and Life Conference, Nevşehir, Türkiye, 24 - 26 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
4. Oxidative changes in potatoes caused by deep-frying process with sunflower oil and omega 3 sunflower oil: A food modelling study
EurochemS XXI EuroFoodChem Conference, Karadağ, 22 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
5. Tüketicilerin Organik Gıda Satın Alma Tutumları Üzerine Bir Araştırma: Sürdürülebilirlik Bir Motivasyon Faktörü Olabilir mi?
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
9. Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020, (Tam Metin Bildiri)
10. LIFE QUALITY OF PATIENTS WITH IRRITABLE BOWEL SYNDROME
41st ESPEN Congress on Clinical NutritionMetabolism, 31 Ağustos - 03 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
11. EVALUATION OF DIETARY FIBER INTAKE AND GASTROINTESTINAL SYMPTOMS OF PATIENTS WITH IRRITABLE BOWEL SYNDROME
41st ESPEN Congress on Clinical NutritionMetabolism, 31 Ağustos - 03 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
12. Yetişkin bireylerin meyve suyu satın alma ve tüketim alışkanlarının değerlendirilmesi,
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), 28 - 29 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
13. Do Eating Disorders Affect Eating Habits in Adult Males?
25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
14. Is Body Mass Index Effective on Diet with Low Energy Products?
25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
15. Is Orthorexia Tendency Affecting their Eating Habits in Males?
25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
16. Does Orthorexia Tendency Affect Waist-Hip Ratio in Males?
25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
17. Do Eating Disorders Affect the Waist-Hip Ratio in Adult Males?
25th European Congress on Obesity, 23 - 26 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
18. Evaluation of Nutritional Status in Patients with Irritable Bowel Syndrome
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
19. Evaluation of Sitophobia and Gastrointestinal System Symptoms in Irritable Bowel Syndrome Patients
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
21. Sarı Kantaronun (Hypericum perforatum L.) Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
22. The Effectiveness of Ginger in the Prevention of Nausea and Vomiting during Pregnancy
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
23. Biberiye (Rosmarinus Officinalis L.) Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
24. St John’s wort (Hypericum perforatum L.): Its composition and clinical properties
1st International Congress On Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
25. Rosemary (Rosmarinus Officinalis L.): Its composition and clinical properties
1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
26. Zencefilin Gebelikte Bulantı ve Kusmayı Önleme Etkinliği
Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
28. The life quality QoL of the patients with irritable bowelsyndrome
The 11th Nordic Nutirition Conference NNC2016, 20 - 22 Haziran 2016
29. The comparison of cardiometabolic risk factors and the prevalence of Metabolic Syndrome MetS among pre menopausal pre M and post menopausal post M women
The 11th Nordic Nutirition Conference NNC2016, 20 - 22 Haziran 2016
30. The importance of nutritional status in Multiple Sclerosis MS
The 11th Nordic Nutirition Conference NNC2016, 20 - 22 Haziran 2016
31. Gastro Intestinal Graft Versus Host Disease GI GVHD A guide for recent dietary therapy
The 11th Nordic Nutirition Conference NNC2016, 20 - 22 Haziran 2016
32. The importance of Nutritional Status in Multiple Sclerosis MS
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
33. The Life Quality QoL of the Patients with Irritable Bowel Syndrome
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
34. The comparison of cardiometabolic risk factors and the prevalence of Metabolic Syndrome MetS among premenopausal pre M and post menopausal post M women
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
35. Relationship between acrylamide found in foods and health
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
36. Relationship between Acrylamide Found in Foods and Health
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
37. An Examination of the Food Addiction Status in Adults A Pilot Study
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
38. Gastro intestinal graft versus host disease GI GVHD A guide for recent dietary therapy
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
39. The Composition of Buckwheat and Its Effects on Health
11th Nordic Nutrition Conference, 20 - 22 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
40. An examination of the food addiction status in adults a pilot study
11th NORDİC NUTRITION CONFERENCE, 20 - 22 Haziran 2016, (Tam Metin Bildiri)
41. The importance of nutritional status in multiple sclerosis
11TH NORDIC NUTRITION CONFERENCE, 20 - 22 Haziran 2016, (Tam Metin Bildiri)
45. Sağlıklı Bireylerde Diyetle Alınan Kafein ve Kan Basıncı İlişkisi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.489-490, (Tam Metin Bildiri)
46. Yetişkin Bireylerde Diyetle Kafein Alımı Vücut Ağırlığı ve Uyku Süresi İlişkisi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.487-488, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
5
1. Metabolic engineering of lactic acid bacteria and yeasts for the production of compounds with industrial applications
Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, E. Ceresino,G. Juodeikiene,Susanne Miescher,J.M. Rocha, Editör, Springer Nature, Berlin, ss.1-56, 2024
2. Mustard Meal: Marching Towards Producing a Food-Grade Protein
Oilseed Meal as a Sustainable Contributor to Plant-Based Protein, Manoj Kumar,Sneh Punia Bangar,Parmjit S. Panesar, Editör, Springer Nature, Berlin, ss.81-98, 2024
3. VALORIZATION AND FUNCTIONALIZATION OF CEREAL-BASED INDUSTRY BY-PRODUCTS FOR NUTRACEUTICALS
NUTRACEUTICS FROM AGRI-FOOD BY-PRODUCTS, U. Gianfranco Spizzirri, Editör, Scrivener Publishing LLC, Massachusetts, ss.1-25, 2023
4. ERKEKLERDE SIK GÖRÜLEN ÜREME SİSTEMİ HASTALIKLARI, OTOİMMUN HASTALIKLAR VE PARKİNSON HASTALIĞINA YÖNELİK BESLENME TEDAVİSİ
Kadın Beslenme Tedavisi ve Erkek Beslenme Tedavisi, Akbulut G., Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.71-110, 2019
5. Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, 2017