Metrikler
Eğitim Bilgileri
1997 - 2000
1997 - 2000Doktora
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi , Türkiye
1993 - 1996
1993 - 1996Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Türkiye
1989 - 1993
1989 - 1993Lisans
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2000
2000Doktora
Sebzeli Alabalık (Oncorhynchus mykiss W., 1792) Filetosunun Dondurularak Depolanması Sırasında Meydana Gelen Kalite Değişimleri
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi Avlama Ve İşleme Teknolojisi A.B.D.
1996
1996Yüksek Lisans
Balık Unu Yerine Alternatif Protein Kaynağı Olarak Soya Fasulyesi Küspesinin Tilapia (Oreochromi niloticus L., 1758)? nin Gelişme ve Karkas Kompozisyonu Üzerine Etkileri
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Su Ürünleri Anabilim Dalı
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Su Ürünleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorProf. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
Makaleler
Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (4)
2019
20191. Proximate Composition of Three Different Fish (Trout, Anchovy and Whiting) WasteDuring Catching Season
KORKMAZ K., TOKUR B.
Turkish Journal of Maritime and Marine Sciences , cilt.5, sa.2, ss.133-140, 2019 (TRDizin)
2015
20152. FUNCTIONAL, PHYSICOCHEMICAL AND NUTRITIONAL PROPERTIES OF PROTEIN FROM KLUNZINGER'S PONYFISH EXTRACTED BY THE pH SHIFTING METHOD
ÖZYURT G., ŞİMŞEK A., KARAKAYA B., AKSUN E. T., YESILSU A. F.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.6, ss.1934-1943, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20143. Effects of sodium bicarbonate injection on sensory and chemical qualities of rainbow trout during iced storage
KARAKAYA B., AKSUN E. T.
E.U. Journal of Fisheries & Aquatic Sciences , cilt.2, sa.31, ss.97-104, 2014 (Hakemli Dergi)
2012
20124. The Effect of Different Types of Fibers on Protein Quality of Crab Leg Analog Paste and Gel Made from Alaska Pollock (Theragra chalcogramma)
Tokur B., Aksun E. T.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.21, sa.4, ss.298-306, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
20085. Nutritional composition of frog (Rana esculanta) waste meal
Tokur B., Guerbuez R. D., ÖZYURT G.
BIORESOURCE TECHNOLOGY
, cilt.99, sa.5, ss.1332-1338, 2008 (SCI-Expanded)
2008
20086. Dondurulmuş Balıklarda Farklı Çözündürme Şekillerinin Protein Kalitesine Olan Etkileri
KARAKAYA B., SEVAL K.
Journal of FisheriesSciences.com , cilt.2, sa.1, ss.100-106, 2008 (TRDizin)
2007
20077. The effect of different cooking methods on proximate composition and lipid quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
Tokur B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.42, sa.7, ss.874-879, 2007 (SCI-Expanded)
2007
20078. İncedudaklı Kefal Liza ramada in Yağ Asidi Kompozisyonu ve Buzdolabında Muhafazası 4 0C Sırasında Lipit Oksidasyonu
ÖZYURT G., KARAKAYA B., ÖZOĞUL Y., KORKMAZ K., POLAT A.
Journal of Fisheries Sciences , cilt.1, ss.69-74, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
20079. The effects of an iron-catalyzed oxidation system on lipids and proteins of dark muscle fish
Tokur B., Korkmaz K.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.104, sa.2, ss.754-760, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200710. The effects of fenton type (Fe 2/H2O2) oxidation system on lipid and protein oxidation of grey mullet (Mugil cephalus).
TOKUR B., KORKMAZ K.
Journal of FisheriesSciences , cilt.1, sa.1, ss.41-47, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
200611. Comparison of Two Thiobarbituric Acid TBA Method for Monitoring Lipid Oxidation in Fish
KARAKAYA B., KORKMAZ K., AYAS D.
Ege Üniversitesi Su ürünleri Fak. Dergisi , ss.331, 2006 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. Optimized Fish Protein Hydrolyzates Using Commercial Enzymes Trace Element Contents
KORKMAZ K., TOKUR B.
International Symposium Ecology 2018, 19 - 23 Haziran 2018, (Özet Bildiri)
2017
20172. ELECTROPHORETIC PATTERNS OF LIVER AND MUSCLE PROTEINS OF PUFFERFISH, Torquigener flavimaculosus (Hardy Randall, 1983)
TOKUR B., KORKMAZ K.
International Symposium on Pufferfish, 13 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20173. TETRODOTOXIN BINDING PROTEIN IN THE MARINE PUFFER FISH
TOKUR B., KORKMAZ K.
International Symposium on Pufferfish, 13 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20174. Bıoactıve Fısh Peptıds Derıved From Fıshery By Products
TOKUR B., KORKMAZ K.
Internatıonal Congress of Agrıculture and Envıronment, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
20175. Proxımate Composıtıon Of Three Dıffernt Fısh (Trout, Anchovy And Whıtıng) Waste In Dıfferent Month
KORKMAZ K., TOKUR B.
Internatıonal Congress of Agrıculture and Envıronment, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2016
20166. Introducing toroid cans for canning industry for energy savings and better qualityproducts
ERDOĞDU F., TOKUR B., AKSUN E. T., Tümerkan T., YAVUZ H.
30th EFFoST International Conference, 28 - 30 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
20167. The effects of packaging material on quality changes of fish pate produced from skipjack tuna Katsuwonus pelamis during the refrigerated storage
AKSUN E. T., TOKUR B.
46th WEFTA Conference, 12 - 14 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
20168. THE EFFECTS OF PACKAGING MATERIAL ON QUALITY CHANGES OF FISH PATÉ PRODUCED FROM SKIPJACK TUNA (Katsuwonus pelamis) DURING THE REFRIGERATED STORAGE
AKSUN E. T., KARAKAYA B., ÖZOĞUL F.
46th WEFTA CONFERENCE, Split, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
20169. Functıonal propertıes of surımı obtaıned from guıtarfısh rhinobatos rhinobatos
Bulut Z., TOKUR B., ÖZOĞUL Y., AKSUN E. T.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3 - 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201610. Effects of soaking in sodium bicarbonate on rainbow trout oncorhynchus mykiss quality during iced storage
TOKUR B., AKSUN E. T.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3 - 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
201511. Seyhan Baraj Gölünde Farklı Mevsimlerde Avlanan Kadife Balıklarının (Tinca tinca L., 1758) Yağ Asitleri Kompozisyonundaki Değişimler
Kandemir S., POLAT A., KARAKAYA B., ÖZYURT G.
Uluslararası Tıbbı Nebevi Kongresi, Adana, Türkiye, 7 - 10 Ekim 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201512. Use of toroid cans to produce canned tuna with better quality
ERDOĞDU F., KARAKAYA B., YAVUZ H., AKSUN E. T., TİMUÇİN T.
ICEF12, 14 - 18 Haziran 2015
2010
201013. Effects of rosemary (Rosmarinus officinalis) extract addition on oxidative stability of fried sea bream (Sparus aurata) durig chill storage (4C)
ÖZYURT G., KARAKAYA B., ETYEMEZ M., AKSUN E. T.
1st International Congress of Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.292, (Tam Metin Bildiri)
2009
200914. Kekik İlavesinin Sardalyanın(Sardina Pilchardus) Buzda Depolanma Süresi Üzerine Etkilerinin Duyusal ve Kimyasal Yönden Değerlendirilmesi
Beklevik G., Karakaya B., ÖZKÜTÜK A. S., Korkmaz K.
XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.491, (Tam Metin Bildiri)
2009
200915. Kekiki İlavesinin Sardalyanın (Sardina pilchardus) Buzda Depolanma Süresi Üzerine Etkilerinin Duyusal ve Kimyasal Yönden Değerlendirilmesi
ÖZYURT G., KARAKAYA B., ÖZKÜTÜK A. S., KORKMAZ K.
XV. Ulusal Su ÜrünleriSempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2009, ss.491, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2020
20201. Novel Thermal Sterilization Technologies in Seafood Processing
TOKUR B., KORKMAZ K.
ınnovative Technologies in Seafood Processing, Yeşim Özoğul, Editör, CRC PRESS TAYLORFRANCİS GROUP, New York, ss.303-322, 2020
Desteklenen Projeler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorTon Balığı Konservesi Üretiminde Kaliteyi İyileştirmek Amacıyla Yeni Bir Tasarımın Prosese Uygulanması.
TÜBİTAK Projesi
KARAKAYA B. (Yürütücü)
2014 - 2017
2014 - 2017KEMANE VATOZ?UNDAN (Rhinobatos rhinobatos) ELDE EDİLEN SURİMİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), Bulut Z., AKSUN E. T., KARAKAYA B.
2014 - 2017
2014 - 2017TON BALIĞI YAN ÜRÜNLERİNDEN ÜRETİLEN VE SOĞUKTA (4±2 °C)DEPOLANAN BALIK PATENİN KALİTESİ ÜZERİNE FARKLI AMBALAJLARIN ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), AKSUN E. T., KARAKAYA B.
2014 - 2016
2014 - 2016FARKLI FORMÜLASYONLARDA ÜRETİLEN BALIK ÇORBASI VE MAKARNA SOSUNUN KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KARAKAYA B. (Yürütücü), TÜMERKAN T.
2014 - 2015
2014 - 2015Influence of Whey Protein Isolate Coating Enriched with Thyme Oil durıng Frozen Storage of Horse Mackerel Trachurus trachurus
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARAKAYA B. (Yürütücü), AKSUN E. T.
2012 - 2015
2012 - 2015Kekik Ekstraktı İlaveli Yenilebilir Film ile Kaplanan İstavrit'in (Trachurus trachurus) Dondurarak Depolama Boyunca Kimyasal ve Duyusal Kalite Değişimlerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARAKAYA B. (Yürütücü), AKSUN E. T.
2011 - 2015
2011 - 2015Hasat Öncesi Soydum Bikarbonat İlaveli Yemle Beslenen Alabalıkların Dondurarak Depolama Süresince Et Kalitesinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARAKAYA B. (Yürütücü), AKSUN E. T.
Bilimsel Danışmanlıklar
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorBilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2012 - 2014
2012 - 2014Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Eylül 2013 - 01 Eylül 2013
01 Eylül 2013 - 01 Eylül 201317. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
İSTANBUL-Türkiye
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 201211.GIDA KONGRESİ
Katılımcı
HATAY-Türkiye
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012
01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012Ulusal ARGE Merkezleri Sempozyumu
Katılımcı
ADANA-Türkiye
01 Ekim 2010 - 01 Ekim 2010
01 Ekim 2010 - 01 Ekim 2010WEFTA
Katılımcı
İZMİR-Türkiye
01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009
01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
RİZE-Türkiye
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008Proceedings of the First Congress of Seafood Technology,
Katılımcı
İZMİR-Türkiye
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008Proceedings of the First Congress of Seafood Technology,
Katılımcı
İZMİR-Türkiye
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008Proceedings of the First International Congress of Seafood Technology
Katılımcı
İZMİR-Türkiye
01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003
01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003