Prof. Dr. BAHAR KARAKAYA


Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

İşleme Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Tarım Bilimleri, Veterinerlik Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: btokur@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6084 Dahili: 2961
Fax Telefonu: +90 322 338 6439
Web: https://avesis.cu.edu.tr//btokur
Ofis: Su Ürünleri Fak. 1

Metrikler

Yayın

27

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

5

Atıf (WoS)

99

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

108

H-İndeks (Scopus)

4

Proje

9

Eğitim Bilgileri

1997 - 2000

1997 - 2000

Doktora

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi , Türkiye

1993 - 1996

1993 - 1996

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Türkiye

1989 - 1993

1989 - 1993

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2000

2000

Doktora

Sebzeli Alabalık (Oncorhynchus mykiss W., 1792) Filetosunun Dondurularak Depolanması Sırasında Meydana Gelen Kalite Değişimleri

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi Avlama Ve İşleme Teknolojisi A.B.D.

1996

1996

Yüksek Lisans

Balık Unu Yerine Alternatif Protein Kaynağı Olarak Soya Fasulyesi Küspesinin Tilapia (Oreochromi niloticus L., 1758)? nin Gelişme ve Karkas Kompozisyonu Üzerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Su Ürünleri Anabilim Dalı

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Su Ürünleri

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Makaleler

Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. Optimized Fish Protein Hydrolyzates Using Commercial Enzymes Trace Element Contents

KORKMAZ K., TOKUR B.

International Symposium Ecology 2018, 19 - 23 Haziran 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

3. TETRODOTOXIN BINDING PROTEIN IN THE MARINE PUFFER FISH

TOKUR B., KORKMAZ K.

International Symposium on Pufferfish, 13 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

4. Bıoactıve Fısh Peptıds Derıved From Fıshery By Products

TOKUR B., KORKMAZ K.

Internatıonal Congress of Agrıculture and Envıronment, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. Proxımate Composıtıon Of Three Dıffernt Fısh (Trout, Anchovy And Whıtıng) Waste In Dıfferent Month

KORKMAZ K., TOKUR B.

Internatıonal Congress of Agrıculture and Envıronment, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

9. Functıonal propertıes of surımı obtaıned from guıtarfısh rhinobatos rhinobatos

Bulut Z., TOKUR B., ÖZOĞUL Y., AKSUN E. T.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3 - 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

10. Effects of soaking in sodium bicarbonate on rainbow trout oncorhynchus mykiss quality during iced storage

TOKUR B., AKSUN E. T.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3 - 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

1. Novel Thermal Sterilization Technologies in Seafood Processing

TOKUR B., KORKMAZ K.

ınnovative Technologies in Seafood Processing, Yeşim Özoğul, Editör, CRC PRESS TAYLORFRANCİS GROUP, New York, ss.303-322, 2020

Desteklenen Projeler

2014 - 2017

2014 - 2017

KEMANE VATOZ?UNDAN (Rhinobatos rhinobatos) ELDE EDİLEN SURİMİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), Bulut Z., AKSUN E. T., KARAKAYA B.

2014 - 2016

2014 - 2016

FARKLI FORMÜLASYONLARDA ÜRETİLEN BALIK ÇORBASI VE MAKARNA SOSUNUN KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

KARAKAYA B. (Yürütücü), TÜMERKAN T.

Bilimsel Danışmanlıklar

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Türkiye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Eylül 2013 - 01 Eylül 2013

01 Eylül 2013 - 01 Eylül 2013

17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

İSTANBUL-Türkiye

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

11.GIDA KONGRESİ

Katılımcı

HATAY-Türkiye

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

Ulusal ARGE Merkezleri Sempozyumu

Katılımcı

ADANA-Türkiye

01 Ekim 2010 - 01 Ekim 2010

01 Ekim 2010 - 01 Ekim 2010

WEFTA

Katılımcı

İZMİR-Türkiye

01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009

01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009

XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

RİZE-Türkiye

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Proceedings of the First Congress of Seafood Technology,

Katılımcı

İZMİR-Türkiye

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Proceedings of the First Congress of Seafood Technology,

Katılımcı

İZMİR-Türkiye

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Proceedings of the First International Congress of Seafood Technology

Katılımcı

İZMİR-Türkiye

01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003

01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003

XII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

ELAZIĞ-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 99

h-indeksi (WOS): 4