Akademik Unvanlar
-
2015 - Devam Ediyor Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2000 - 2015 Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1991 - 2000 Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2019 - Devam Ediyor Fakülte Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2019 - Devam Ediyor Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2018 - Devam Ediyor Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2000 - Devam Ediyor ÜAK Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
-
1991 - Devam Ediyor Öğretim Üyesi
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Yönetilen Tezler
-
Elma suyu konsantresi üretiminde yer alan işlemlerin pestisit ve patulin içeriği üzerine etkilerinin belirlenmesi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Karpuzdan mikroemülsiyon yöntemi ile ekstrakte edilen karotenoid bileşenlerin elektroeğirme tekniği ile enkapsülasyonu ve optimizasyonu
Akyıldız A. (Danışman)
-
Portakal kabuklarından şekerleme üretimi üzerine araştırma
Akyıldız A. (Danışman)
-
Termosonikasyon uygulamalarının bulanık kaju elma nektarı üretiminde kalite bileşenleri üzerine etkisinin belirlenmesi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Şeftali konsantresinin endüstriyel üretim aşamalarında pestisit miktarındaki değişimin belirlenmesi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Farklı çeşitlere ait turunçgil sularında farklı atmosfer koşullarının biyoaktif bileşenler üzerine etkisinin belirlenmesi
Akyıldız A. (Danışman)
M.GÜN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Sofralık siyah zeytin üretiminde doğal salamura ve alkali işleme yöntemlerinin kalite üzerine etkileri
Akyıldız A. (Danışman)
B.MERAL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin beslenme durumları ve alışkanlıklarının incelenmesi
Akyıldız A. (Danışman)
T.KARTAL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Sürdürülebilir sağlıklı gıda üretiminde termosonikasyon uygulamasının bulanık çilek nektarının kalitesi üzerine etkisi
Akyıldız A. (Danışman)
B.DÜNDAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Hidrostatik basınç, ultrasonikasyon, enzimasyon ve ısıtma yöntemlerinin siyah havuç posasından antosiyaninlerin geri kazanımı ve kalitesi üzerine etkileri
Akyıldız A. (Danışman)
E.AĞÇAM(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Portakal suyunun bileşimi ve HMF oluşum kinetiği üzerine ısıl işlem ve depolamanın etkileri
Akyıldız A. (Danışman)
T.ŞİMŞEK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Portakal suyu asitliğinin azaltılmasında iyon değiştirici reçine kullanımının bazı kalite parametreleri üzerine etkisi
Akyıldız A. (Danışman)
E.ÖNÜR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Berrak ve doğal bulanık limon suyu konsantresi üretimi ve kalite parametrelerinin belirlenmesi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Altıntop (Citrus paradisi) suyu üretimi ve kalite parametrelerinin belirlenmesi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Nar suyu konsantresi üretiminde uygulanan bazi işlemlerin fenolik bileşenler üzerine etkisi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Vurgulu elektrik alan ve ısıl işlem uygulamalarının portakal suyunun özellikleri ve raf ömrü üzerine etkisi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Farklı polietilentereftalat (PET) şişelerde ambalajlanan gazlı kola içeceğinin CO2 içeriği üzerinde çeşitli faktörlerin etkisi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Pastörizasyon sıcaklığının Kozan yerlisi ve Hamlin portakallarından üretilen meyve sularının kalitesi üzerine etkisi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Pastörizasyon sıcaklığının Valensiya ve Kozan misket portakallarından üretilen meyve sularının kalitesi üzerine etkisi
Akyıldız A. (Danışman)
-
Farklı haşlama uygulamalar ile saklamanın kurutulmuş brokkolinin renk ve antioksidan aktivitesi üzerine etkileri
Akyıldız A. (Danışman)
-
Farklı kurutma sıcaklıklarının Amasya ve golden delicious çeşidi elmaların renk ve polifenoloksidaz aktivitesi üzerine etkileri
Akyıldız A. (Danışman)