Doç. Dr. DİLEK SAY


Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Turizm ve Otel İşletmeciliği, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: dsay@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 581 2188 Dahili: 108
İş Telefonu: +90 322 581 2180
Fax Telefonu: +90 322 581 2190
Web: https://avesis.cu.edu.tr//dsay
Ofis: Pozantı Meslek Yüksekokulu
Posta Adresi: Cumhuriyet Mah. Atatürk Cad. No:39 01470 Pozantı/ADANA

Metrikler

Yayın

100

Yayın (WoS)

12

Yayın (Scopus)

10

Atıf (WoS)

32

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

40

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

35

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

7

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2010

2004 - 2010

Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, İşletme, Türkiye

2002 - 2008

2002 - 2008

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1996 - 2001

1996 - 2001

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1992 - 1996

1992 - 1996

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2008

2008

Doktora

Haşlama Suyunun Tuz Konsantrasyonu ve Depolama Süresinin Kaşar Peynirinin Özellikleri Üzerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2001

2001

Yüksek Lisans

İnek ve Keçi Sütlerinden Üretilen Tuzlu Yoğurtların Özellikleri ve Bu Özelliklere Depolama Koşullarının Etkisi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitici Belgesi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

2012

2012

AB 7. Çerçeve Programları Proje Hazırlama Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Tubitak

2011

2011

AB 7. Çerçeve Programları Proje Hazırlama Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Adana Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi

2011

2011

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Adana Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi

2008

2008

Haşere Kontrol Eğitimi

Kalite Yönetimi

ISS

2008

2008

NLP Eğitimi

Diğer

Pepsi Cola

2008

2008

AIB Training

Kalite Yönetimi

Pepsi Cola

2008

2008

Problem Çözme Teknikleri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Case Danışmanlık

2008

2008

Sanitation and Microbiology, Aquafina Water Certification Training

Kalite Yönetimi

Pepsi Cola

2007

2007

PBG Liderlik Becerileri Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

İş Kavramları Danışmanlık Hizmetleri

2007

2007

Winning Edge University Academy Master Class Expert Eğitimleri

Diğer

Pepsi Cola

2006

2006

Winning Edge University

Diğer

Pepsi Cola

2006

2006

Ön Cephe Gelişim Programı Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Bordo Eğitim Çözümleri

2006

2006

Taçlı Kapak Eğitimi

Diğer

Altıntaş Goldcap Kapak

2006

2006

Trade Age Management Training

Kalite Yönetimi

Pepsi Cola

2006

2006

Plastik Kapak ve Kapama Makinaları Eğitimi

Diğer

Bericap Kapak

2005

2005

Yangın ve Yangınla Mücadele Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Öztaş Mühendislik ve Danışmanlık

2005

2005

İş Kazalarının Oluşumu ve Etkileri

İş Sağlığı ve Güvenliği

Öztaş Mühendislik ve Danışmanlık

2005

2005

Quality Leadership Training

Kalite Yönetimi

Pepsi Cola

2005

2005

Safety Leadership Training

İş Sağlığı ve Güvenliği

Pepsi Cola

2005

2005

Winning Edge Liderlik Eğitimi

Diğer

Pepsi Cola

2005

2005

Su ve Mikrobiyoloji Eğitimi

Kalite Yönetimi

Pepsi Cola

2004

2004

ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sitemi Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

TSE

2004

2004

ISO 9000:2000 İç Denetçi Eğitimi

Kalite Yönetimi

TSE

2004

2004

Satış Teknikleri ve Müşteri ilişkileri

Diğer

Milli Prodüktivite Merkezi

2004

2004

HACCP Eğitimi

Kalite Yönetimi

Milli Prodüktivite Merkezi

2004

2004

ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kalite Yönetimi

Milli Prodüktivite Merkezi

2004

2004

Toplam Kalite Yönetimi Eğitimi

Kalite Yönetimi

Milli Prodüktivite Merkezi

2003

2003

Süreç Yönetimi ve Kritik Süreçlerin Belirlenmesi

Kalite Yönetimi

Bureau Veritas

2003

2003

ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bureau Veritas

2003

2003

Fed Training

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Eğiticinin Eğitimi

2002

2002

HACCP Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bureau Veritas

2002

2002

Gıda Etiketleri ve Besin Değeri

Kalite Yönetimi

Bureau Veritas

2002

2002

ISO 9000:2000 İç Denetçi Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bureau Veritas

2001

2001

Food Quality Management

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICh)

Araştırma Alanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2018 - 2023

2018 - 2023

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2013 - 2018

2013 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2009 - 2013

2009 - 2013

Öğretim Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Kalite Koordinatör Yardımcısı

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Rektörlük Kalite Komisyonu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2009 - Devam Ediyor

2009 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2017 - 2021

2017 - 2021

MYO Müdür Yardımcısı

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2009 - 2015

2009 - 2015

MYO Müdür Yardımcısı

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

204 - 2014

204 - 2014

Visiting Scientist

Universidade Catolica Portuguesa, Department of Escola Superior de Biotecnologia, Porto, Portuqal, Visiting Scientist

2013 - 2013

2013 - 2013

Visiting Scientist

Warsaw University of Life Sciences, Faculty of Food Science, Division of Milk Biotechnology, Warsaw, Poland., Visiting Scientist

2005 - 2009

2005 - 2009

Kalite Şefi

Pepsi Cola, Kalite Şefi

2004 - 2005

2004 - 2005

Kalite Sorumlusu

Odeon Tours A.Ş., Kalite Sorumlusu

2002 - 2004

2002 - 2004

Kalite Danışmanı

Bureau Veritas Gözetim Hizmetleri Ltd. şti., Kalite Danışmanı

2000 - 2001

2000 - 2001

Postgraduate student

Mediterrenean Agronomic Institue of CHANIA, Department of Food Quality Management, Crete, Greece. (MAICH Postgraduate Scholarship), Postgraduate student

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Süt Hijyeni ve Teknolojisi

Beslenme

Ön Lisans

Ön Lisans

Meslek Etiği

Yiyecek İçecek Servisi II

Ziyafet Servisi Yönetimi

Yiyecek İçecek Servisi I

Kalite Yönetim Sistemleri

Menü Planlama

Makaleler

Tümü (36)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (12)
ESCI (2)
Scopus (10)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (12)

2003

2003

33. Tuzlu Yoğurt Üretimi Üzerine Bir Araştırma

GÜZELER N., SAY D.

Gıda , cilt.28, sa.1, ss.31-37, 2003 (TRDizin)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. ARDAHAN, KARS İLLERINDE ÜRETILEN GELENEKSEL TÜRKMEN SAÇAK PEYNIRI

GÜZELER N., Kılınçlı B., SAY D.

INTERNATIONAL ASIAN CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENCES-V AZERBAIJAN Nakhchivan State University 819 June 1-2, 2021, Nahcivan, Azerbaycan, 01 Haziran 2021, ss.819-829, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

2. Damaskus (Şam) İnek Sütünün Kompozisyonu, Somatik Hücre Sayımı, Toplam Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı ve Mineral İçeriği

GÜZELER N., SAY D., YAŞAR K., SALER M.

2. uluslararası hayvansal gıdalar kongresi, Bafra, Kıbrıs (Kktc), 8 - 11 Kasım 2018, ss.45-46, (Özet Bildiri)

2017

2017

3. Gastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Gıda Ürünlerinin Değerlendirilmesi:Pozantı Örneği

SAY D., ÇOLAK G.

VI. ULUSAL II. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.689-698, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

4. Physicochemical Properties of Set-Type Yoghurts Produced by Addition of Tara Gum and Buttermilk POwder at Different Ratios

SAY D., Soltani M., GÜZELER N.

27 th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.214, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

5. Production Method and SOme Properties of Salted Künefe Cheese

SAY D., ÇAYIR M. S., GÜZELER N.

27th International Scientific-EXPERT Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.82, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

6. Salep ve Süt Endüstrisinde Kullanımı

SAY D., GÜZELER N.

3rd International Food Congress-Bursa, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, ss.19, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

7. Şalgam Suyunun Özellikleri ve Adana Bölgesi Gastronomi Turizmindeki Yeri

SAY D., BALLI E.

2. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.612-620, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

8. Dairy Products Made from Sheep and Goat?s Milk in Turkey. IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk

SAY D., Soltani M., GÜZELER N.

IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, ss.73-76, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2019

2019

1. Hatay Bölgesinde Üretilen Peynirler

ÇAYIR M. S., SAY D., GÜZELER N.

Türkiye’de Mühendislik Alanında Akademik Çalışmalar, Sinan Aydın, Editör, İksad, ss.163-207, 2019

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Kasım 2014

Kasım 2014

Journal of Dairy Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2012

Aralık 2012

International Journal of Livestock Production

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2012

Ağustos 2012

Journal of Agricultural Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ödüller

Kasım 2010

Kasım 2010

Poster Birincilik Ödülü

11th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology

Mart 2007

Mart 2007

Yılın Çalışanı Ödülü

Pepsi Cola

Haziran 2002

Haziran 2002

YAYIN TEŞVİK

TUBİTAK



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Struga-Ohrid-Makedonya

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

11. Gıda Kongresi

Katılımcı

Hatay-Türkiye

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Konya-Türkiye

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu

Katılımcı

Mersin-Türkiye

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

International Dairy Federation International Symposium on Sheep, Goat & non-Cow Milk

Katılımcı

Athens-Yunanistan

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

01 Kasım 2010 - 01 Kasım 2010

11th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology

Katılımcı

Cairo-Mısır

01 Temmuz 2010 - 01 Temmuz 2010

01 Temmuz 2010 - 01 Temmuz 2010

Türkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi

Katılımcı

Gümüşhane-Türkiye

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Ocak 2007 - 01 Ocak 2007

01 Ocak 2007 - 01 Ocak 2007

1st Open Seminar arranged by SAFOODNET-Food Safety and Hygiene Networking within New Member States and Associated Candidate Countries

Katılımcı

Espoo-Finlandiya

01 Eylül 2004 - 01 Eylül 2004

01 Eylül 2004 - 01 Eylül 2004

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

International Dairy Symposium

Katılımcı

Isparta-Türkiye

01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003

01 Eylül 2003 - 01 Eylül 2003

83rd EAEA Seminar Food Quality Products in the Advent of the 21st Century

Katılımcı

Chania-Yunanistan

01 Nisan 2003 - 01 Nisan 2003

01 Nisan 2003 - 01 Nisan 2003

I. Bölgesel Öğrenci Gıda Sempozyumu

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002

01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002

Türkiye 7. Gıda Kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Geleneksel Süt Ürünleri

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

Burslar

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

Food Quality Management Bölümünde Yurt Dışı Bursu

Dünya Bankası

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 34

h-indeksi (WOS): 2