Akademik Unvanlar
-
2002 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
-
1996 - 2002 Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
-
1993 - 1996 Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
-
1986 - 1993 Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
-
1993 - 2014 Akademik Kurul Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Fakülte Kurul Üyeliği, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
-
1993 - 2014 Bölüm Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Ç.Ü.Su Ürünleri Fakültesi,, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Başkanlığı
-
1993 - 2013 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Çukurova Üniversitesi, Ç.Ü.Su Ürünleri Fakültesi, Ç.Ü.Su Ürünleri Fakültesi
-
1999 - 2008 Akademik Kurul Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Yönetim Kurulu Üyesi
-
1998 - 2005 Dekan Yardımcısı
Çukurova Üniversitesi, Ç.Ü.Su Ürünleri Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
-
1986 - Devam Ediyor Öğretim Üyesi (Prof.Dr.)
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ
-
2005 - 2005 Araştırıcı (Doktora Sonrası)
Hollandanın Wageningen Üniversitesi
-
2000 - 2000 Araştırıcı (Doktora Sonrası)
Almanyada bir aylık süre ile "Kiel Üniversity, Marine Research Institute on The effects of feed quality of the chemical compositon of Fish and environmental polution" konu bir çalışma programı
-
1997 - 1997 Araştırıcı (Doktora Sonrası)
İngilterede The University of Wales, School of Ocean Science and CEFAS (Conwy) ta 3 haftalık bilimsel ziyaret
-
1995 - 1995 Araştırıcı (Doktora Sonrası)
Almanyada 5 hafta süre ile "Institute of Biochemistry and Technology, Hamburg" ta " advances in laboratory analysis konulu bir çalışma programı
-
1990 - 1991 Araştırıcı (Doktora Tez Çalışması)
Wageningen Ziraat Üniversitesi, Su Ürünleri Bölümü, HOLLANDA
-
1985 - 1986 Ziraat Yüksek Mühendisi
T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı, Niğde tarım İl Müdürlüğü, Proje İstatistik Şubesi
Verdiği Dersler
-
Lisans Besin Kimyası
-
Yüksek Lisans Karma Yemler ve Analiz Teknikleri
-
Lisans Balık Besleme
-
Lisans Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş
-
Yüksek Lisans Karma Yem.ve Analiz Tek.
-
Lisans Besin Kimyası
-
Doktora Beslemenin Balık Bes.Kalit. Etkileri
-
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans İleri Besin Kimyası
-
Lisans Besin Kimyası
-
Lisans Besin Kimyası
-
Lisans Balık Besleme
-
Lisans Yemler Bilgisi ve Kar.Yem.Tek.
-
Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Lisans Su Ürünlerinde uygulama
-
Yüksek Lisans İleri Besin Kimyası
-
Lisans Yemler Bilgisi ve Karam Yem Teknolojisi
-
Lisans Biyokimya
-
Yüksek Lisans İleri Balık Besleme Fizyolojisi
-
Lisans Besin Kimyası
-
Yüksek Lisans Karma Yemler ve Analiz Teknikleri
-
Yüksek Lisans Balık Besl.Vitaminler ve İz Elementler
-
Yüksek Lisans Karma Yemler ve Analiz Teknikleri
-
Lisans Balık Besleme (2.Öğretim)
-
Yüksek Lisans Antioksidanlar
-
Lisans Balık Besleme
-
Doktora Beslemenin Balık Besin Kalitesine Etkileri
-
Doktora Beslemenin Balık Besin Kalitesine Etkileri
-
Lisans Su ürünleri mühendisliğine Giriş
-
Yüksek Lisans İleri Balık Besleme Biyokimyası
-
Yüksek Lisans İleri Balık Besleme Biyokimyası
-
Doktora Besemenin Balık Besin Kalitsine Etkileri
-
Yüksek Lisans İleri Besin Kimyası
-
Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Lisans Balık Besleme (II Öğretim)
-
Yüksek Lisans Beslemede Vitaminler ve İz Elementler
-
Yüksek Lisans Antioksidanlar
-
Lisans Besin Kimyası (II öğretim)
-
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dertsi
-
Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Lisans Besin Kimyas (İkinci öğretim)
-
Lisans Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş
-
Doktora Beslemenin balık besin kalitesine etkileri
-
Yüksek Lisans İleri Balık besleme fizyolojisi
-
Yüksek Lisans Uzmanlıkı alan dersi
-
Lisans Yemler Bilgisi ve Karma Yem Teknolojisi (II öğretim)
-
Yüksek Lisans Uzmanlık alan dersi
-
Lisans Balık Besleme fizyolojisi ve biyokimyası
-
Lisans Balık besleme (ikinci öğretim)
-
Lisans Biyokimya Giriş (II öğretim)
-
Yüksek Lisans Uzmanlık alan dersi
-
Yüksek Lisans Antioksidanlar
-
Lisans Su ürünleri mühendisliğine giriş
-
Lisans Yemler Bilgisi ve Karma Yem Teknolojisi
-
Yüksek Lisans İleri besin kimyası
-
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Doktora Uzmanlık alan dersi
-
Lisans Besin Kimyası (İkinci Öğretim)
-
Yüksek Lisans İleri balık besleme biyokimyası
-
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans İleri Besin Kimyası
-
Yüksek Lisans Beslemenin Balık Besin Kalitesine Etkileri
-
Yüksek Lisans Antioksidanlar
-
Lisans Yemler Bilgisi ve Karma Yem Teknolojisi (İkinci öğretim)
-
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans Beslemenin Balık Besin Kalitesine Etkileri
-
Lisans Balık Besleme
-
Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans İleri Balık Besleme Fizyolojisi
-
Doktora Uzmanlık alan dersi
-
Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Lisans Balık Besleme
-
Lisans Biyokimya giriş (İkinci öğretim)
-
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans İleri Balık Besleme Biyokimyası
Yönetilen Tezler
-
Mersin Bitkisi ve Defneden elde edilen ekstraktların yılan balığı filetolarının soğuk depolama süresince duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri
İ.ÖZOĞUL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
FARKLI MEVSİMDE AVLANAN SARDALYA (Sardinella aurita Valenciennes, 1847)?NIN 4 oC? DE VAKUM PAKETLİ OLARAK DEPOLANMASINDA OLUŞAN DUYUSAL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞİMLER
M.DURMUŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Farklı mevsimlerde Seyhan Baraj Gölünde avlanan kadife balığı (Tinca tinca L.,1758)?nin yağ asitleri kompozisyonundaki değişimler
S.KANDEMİR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Farklı avlama mevsimlerinin İskenderun Körfez?inde avlanan keserbaş barbunu (Mullus barbatus L., 1758)?un yağ asitleri kompozisyonuna etkileri
S.KUZU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Farklı avlama mevsimlerinin deniz levreği (Dicentrarchus labrax L.,1758)?nin kimyasal kompozisyonu ve dondurularak depolamada (-18°C) kimyasal ve duyusal kalite kriterlerine etkileri
G.Beklevik(Öğrenci), Doktora, 2005 -
Çapraz ve düz iğneli dip paraketalarında avlama etkinliği ve tür seçiciliği
E.Akamca(Öğrenci), Doktora, 2004 -
Tütsülenmiş ve tütsülenmemiş tilapya (Oreochromis niloticus L., 1758) vakum paketlemenin raf ömrü üzerine etkileri
S.ALİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
İşlem görmüş ihraç ürünü kurbağa (Rana spp) butlarında Salmonella spp. ve ürün akışının bakteriyolojik kontrolü
H.İBRAHİM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
İskenderun Körfezi?nde kullanılan av araçlarının teknik özelliklerinin belirlenmesi
O.TAŞDEMİR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
Dondurularak depolanmış (-18 ?C) sudak (Sander lucioperca Bogustkaya & Naseka,1996) filetolarında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimler
İ.ALİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2001 -
Sebzeli alabalık (Oncorhynchus mykiss W., 1972) filetosunun dondurularak depolanması sırasında meydana gelen kalite değişimleri.
POLAT A. (Eş Danışman)
B.Tokur(Öğrenci), Doktora, 2000 -
Alabalık yemlerine yapılan DL-alanin ve betain katkılarının gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1972) fingerliklerinin gelişme ve karkas kompozisyonu üzerine etkileri
G.Beklevik(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1999 -
İskenderun Körfezinde karides avcılığında kullanılan sepetlerin yapısal özellikleri ve farklı şekillerde dizayn edilmiş sepetlerin kullanım olanakları
S.Ayhan(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1998 -
Balık unu yerine alternatif protein kaynağı olarak soya fasulyesi küspesinin tilapyalarda (Oreochromis niloticus L., 1758) gelişme ve karkas kompozisyonu üzerine etkileri
B.Tokur(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1996 -
İskenderun Körfezinde kullanılan trol ağlarının yapısal ve teknik özellikleri
E.Akamca(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1996