Arş. Gör. Dr. ŞULE HİLAL ATTAR


Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri

Bahçe Bitkileri


WoS Araştırma Alanları: Bahçe Bitkileri, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Ziraat, Bahçe Bitkileri, Meyve Yetiştirme ve Islahı

Eğitim Bilgileri

2018 - 2024

2018 - 2024

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Seçilmiş üstün özellikli melez çilek genotiplerinin verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Ziraat

Bahçe Bitkileri

Meyve Yetiştirme ve Islahı

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri

Makaleler

Tümü (24)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (16)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. A Review on Determination of Some Fruit Quality Parameters in Mandarins

OĞUZ İ., ATTAR Ş. H., YILMAZ B., KAFKAS N. E.

XIV International Citrus Congress. Acta Horticulturae., Mersin, Türkiye, 6 - 11 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

2. Comparison of some fruit quality parameters between fresh and lyophilized fruit samples of strawberries during ripening stages

ÜRÜN İ., OĞUZ İ., ATTAR Ş. H., AYVAZ SÖNMEZ D., KAFKAS N. E.

31st International Horticulture Congree (IHC 2022) IX International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables - FAVHEALTH2022, Angers, Fransa, 14 - 20 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

3. Identification of volatile compounds of Turkish local strawberry genotypesusing various extraction techniques by GC/MS

Nogay G., Ürün İ., Attar Ş. H., Kafkas S., Kafkas N. E.

IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 1 - 05 Mayıs 2021, cilt.2, ss.873-878, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2021

2021

4. Comparison of defence responses of detached leaves of local strawberry cultivars against grey mould disease

Bilgin Ö. F., Attar Ş. H., Günaçtı H., Kafkas S., Kafkas N. E.

IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 1 - 05 Mayıs 2021, cilt.2, ss.731-740, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

2021

2021

5. Organoleptic and functional characteristics of some local Turkish strawberry cultivars

Ürün İ., Attar Ş. H., Nogay G., Elgudayem F., Kafkas S., Kafkas N. E.

IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 1 - 05 Mayıs 2021, cilt.2, ss.879-886, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2020

2020

6. DETECTION of VOLATILE PROFILES of SOME CAROBGENOTYPES by HS/SPME/GC/MS TECHNIQUES

Polat Ş., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

3. INTERNATIONAL CONFERENCE on “AGRICULTURE, FORESTRY LIFE SCIENCES”, 19 - 21 Ağustos 2020, ss.10-21, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

7. STRAWBERRY CULTIVATION WITH DIFFERENT TECHNIQUESIN THE WORLD AND TURKEY

Ürün İ., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.2, ss.375-384, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

8. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan İçeriği.

ürün i., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

4. International Mersin Symposium, Mersin, 22 Ekim - 24 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

9. ÜZÜMSÜ MEYVELERİN ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ

Ürün İ., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.2, ss.364-374, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

10. TÜRKİYE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM UYGULAMALARI

ATTAR Ş. H.

4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.1, ss.177-191, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

11. KURAKLIK STRESİNİN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ ÜZERİNEETKİSİ

ATTAR Ş. H.

4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.6, ss.358-364, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

12. HEALTH BENEFITS AND NUTRUTIONAL IMPORTANCE OFJUJUBE FRUITS

Polat Ş., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.6, ss.87-101, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. Determination of the Chlorophyll Content of Pistachio (Pistacia vera L.) Kernels Using Various Extraction Techniques

KAFKAS N. E., KAFKAS S., nogay g., ATTAR Ş. H., değirmenci i., doğu z.

Sixth International Conferences sustainable postharvest and food technologies, 15 - 20 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

14. Fungal Diseases Problems Of Strawberriesand Their Management in Turkey

GÜNAÇTI h., ÜRÜN i., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

3. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 31 Ekim - 02 Kasım 2019, cilt.3, ss.131-139, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Comparison of volatiles in various raspberry fruits by HS/SPME/GC/MS techniques

KAFKAS N. E., SÖNMEZ d. a., OĞUZ i., ATTAR Ş. H.

III International Berry Fruit Symposium, 12 - 16 Ağustos 2018, (Tam Metin Bildiri) identifier

2019

2019

17. COMPARISON OF VOLATILE COMPOUNDS OF DRIED ORANGE (MIDKNIGHT VALENCIA) FRUIT USING VARIOUS SPME FIBERS BY GC/MS TECHNIQUES

NOGAY g., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.7, ss.331-337, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

18. COMPARISON OF TOTAL PHENOL AND ANTIOXIDANT CAPACITIES OF SOME CITRUS PEELS AND JUICES

ÜRÜN i., NOGAY g., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.

2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.2, ss.39-46, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

24. DETERMINATION OF SOME FRUIT QUALITY CHARACTERISTICS OF BARBERRY FRUITS

ATTAR Ş. H., ZARİFİKHOSHORAHİ m., KAFKAS N. E., DOĞU z.

2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.7, ss.322-330, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

27. Dragon Fruit Growing in Mediterranean Region

ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E., DEĞİRMENCİ i., NOGAY g., DOĞU Z.

1. Uluslararası Mersin Sempozyumu, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Preferable Berry Fruits for Tolerance to Global Climate Change and Dry Conditions

OĞUZ İ., OĞUZ H. İ., ATTAR Ş. H., AYVAZ SÖNMEZ D., ÇELİK H., KAFKAS N. E.

Edible Berries - New Insights, Nesibe Ebru Yaşa Kafkas, Hüseyin Çelik, Editör, IntechOpen, Londrina, ss.1-23, 2023

Desteklenen Projeler

2021 - 2024

2021 - 2024

Çilekte Kurağa Ve Tuzluluğa Dayanımın Mekanizması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

YAŞA KAFKAS N. E. (Yürütücü), ATTAR Ş. H.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 37

h-indeksi (WOS): 3