Ögrenim Bilgisi


Doktora
2018 - Devam Ediyor
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri, Türkiye

Yüksek Lisans
2015 - 2018
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri, Türkiye

Lisans
2011 - 2015
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri, Türkiye

Yaptığı Tezler

Yüksek Lisans, Seçilmiş üstün özellikli melez çilek genotiplerinin verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi , Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri, 2018

Akademik Unvanlar / Görevler


Araştırma Görevlisi
2018 - Devam Ediyor
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri

Desteklenen Projeler

  1. AKYILDIZ A., DÜNDAR B., YAŞA KAFKAS N. E., AĞÇAM E., ATTAR Ş. H., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Muzlarda Farklı Kurutma Sıcaklıklarının Kurutma Eğrisi ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri, 2022 - Devam Ediyor
  2. YAŞA KAFKAS N. E., ATTAR Ş. H., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Çilekte Kurağa Ve Tuzluluğa Dayanımın Mekanizması, 2021 - Devam Ediyor
  3. Kalkan Ç., Satar S., Yaşa Kafkas N. E., Attar Ş. H., Satar G., Dağlıoğlu N., Akgül D. S., Atasoy Aydın A., Gölcü A. E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Çilekte Ana Zararlılara Karşı Biyopreperat Geliştirilmesi, Biyopestisitlerin Kurşuni Küfe ve Derim Sonrası Meyve Kalite ve Kalıntı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi , 2024 - 2027
  4. TÜREMİŞ N. F., YAŞA KAFKAS N. E., BURGUT A., ADA M., ATTAR Ş. H., ADAK N., POLAT Ş., DAŞGAN H. Y., İKİZ B., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, IN VITRO KOŞULLARDA YETİŞTİRİLEN ÇİLEKLERDE MEYVE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, 2020 - 2022
  5. YAŞA KAFKAS N. E., topçu h., ATTAR Ş. H., KAFKAS S., ayvaz sönmez d., değirmenci i., gölcü e., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Çilek meyvelerinde olgunlaşma boyunca şeker içerikleri ile invertaz enzim aktivitelerinin belirlenmesi, 2020 - 2021

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Determination of Aroma and Protein Contents in Organic Lycium barbarum L. and Lycium chinense Miller Fruits in Different Ripening Period
    Oguz İ., Oguz H. I., Ürün İ., Attar Ş. H., Atasever S., Yaşa Kafkas N. E.
    DER ERWERBSOBSTBAU, cilt.4, sa.65, ss.1171-1183, 2023 (SCI-Expanded)
  2. Comparison of Polyphenol Compounds of Strawberry Cultivars with Their Progeny
    SARIDAŞ M. A., AĞÇAM E., Bircan M., Unlu M., KARABIYIK Ş., ATTAR Ş. H., YAŞA KAFKAS N. E., Kargi S. P.
    ERWERBS-OBSTBAU, cilt.64, sa.4, ss.559-567, 2022 (SCI-Expanded)
  3. Phenolic Compounds, Antioxidant Activity, Fatty Acids and Volatile Profiles of 18 Different Walnut (Juglans regia L.) Cultivars and Genotypes
    OKATAN V., Gundesli M. A., YAŞA KAFKAS N. E., ATTAR Ş. H., Kahramanoglu I., Usanmaz S., Askin M. A.
    ERWERBS-OBSTBAU, cilt.64, sa.2, ss.247-260, 2022 (SCI-Expanded)
  4. Nutritional Analysis of Red-Purple and White-Fleshed Pitaya (Hylocereus) Species
    ATTAR Ş. H., Guendesli M. A., Uruen I., KAFKAS S., YAŞA KAFKAS N. E., ERCİŞLİ S., Ge C., Mlcek J., Adamkova A.
    MOLECULES, cilt.27, sa.3, 2022 (SCI-Expanded)
  5. Profile of Semiquinone Radicals, Phytohormones and Sugars in Pistacia vera L. cv. Kirmizi Development
    Morkunas I., Dogu M. Z., Wozniak A., Bednarski W., Kesy J., Bocianowski J., Atar Ş. H., ueruen I. D., Labudda M., Zydlik Z., et al.
    AGRONOMY-BASEL, cilt.11, sa.11, 2021 (SCI-Expanded)
  6. Comparison of Polyphenol, Sugar, Organic Acid, Volatile Compounds, and Antioxidant Capacity of Commercially Grown Strawberry Cultivars in Turkey
    Urun I., ATTAR Ş. H., Sonmez D. A., Gundesli M. A., ERCİŞLİ S., YAŞA KAFKAS N. E., Bandic L. M., Duralija B.
    PLANTS-BASEL, cilt.10, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
  7. Total phenolics, antioxidant activities and fatty acid profiles of sixMorchellaspecies
    TAŞKIN H., Sufer O., ATTAR Ş. H., Bozok F., BAKTEMUR G., BÜYÜKALACA S., YAŞA KAFKAS N. E.
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.58, sa.2, ss.692-700, 2021 (SCI-Expanded)
  8. Determination of fatty acid, tocopherol content and total phenol of nine selected Chinese walnut genotypes
    BİLGİN Ö. F., ATTAR Ş. H., PAİZİLA A., Liu F., Gong Y., KAFKAS S., YAŞA KAFKAS N. E.
    RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE, cilt.98, sa.3, ss.187-195, 2021 (SCI-Expanded)
  9. Changes in Physical and Biochemical Features of Grape (Vitis vinifera L. cv 'Prima') Seeds as Influenced by Sustained Deficit Irrigation under Different Rootstock Effect
    Demiray M. B., Sabir A., ATTAR Ş. H., Kafkas E.
    ERWERBS-OBSTBAU, cilt.62, ss.101-107, 2020 (SCI-Expanded)
  10. Phenolic and Fatty Acid Profile, and Protein Content of Different Walnut Cultivars and Genotypes (Juglans regia L.) Grown in the USA
    YAŞA KAFKAS N. E., ATTAR Ş. H., Gundesli M. A., Ozcan A., Ergun M.
    INTERNATIONAL JOURNAL OF FRUIT SCIENCE, cilt.20, 2020 (SCI-Expanded)
  11. Fatty acid composition, phenolic compound content and antioxidant activity of unique walnut genotypes with red seed coat
    Ozcan A., Sutyemez M., ATTAR Ş. H., YAŞA KAFKAS N. E., Ergun M.
    JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH, cilt.59, sa.4, ss.352-360, 2020 (SCI-Expanded)
  12. Interrelation of plant nutrients of strawberry leaf samples under Mediterranean climate condition
    SARIDAŞ M. A., Paydaş Kargı S., Nogay G., Attar Ş. H.
    Acta Horticulturae, cilt.1217, ss.159-162, 2018 (SCI-Expanded)

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Determination comparison of different some nut characteristics of pistachio between Siirt and one Siirt select type
    Bilgin Ö. F., Attar Ş. H., Yaşa Kafkas N. E., Kafkas S.
    International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, cilt.7, sa.1, ss.10-14, 2023 (Hakemli Dergi)
  2. Determination of Fat, Fatty Acids and Tocopherol Content of Several Turkish Walnut Cultivars
    Ada M., Paizila A., Bilgin Ö. F., Attar Ş. H., Türemiş N. F., Kafkas S., Yaşa Kafkas N. E.
    International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences, cilt.5, sa.1, ss.94-100, 2021 (Hakemli Dergi)
  3. BAZI DUT (Morus spp.) GENOTİPLERİNİN MEYVELERİNDE TOPLAM FENOL İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ
    POLAT ş., OĞUZ i., ATTAR Ş. H., DEĞİRMENCİ i., NOGAY g., KAFKAS N. E., ERDOĞAN a.
    Bahçe, cilt.48, sa.1, ss.149-154, 2019 (Hakemli Dergi)
  4. SEÇİLMİŞ ÜSTÜN ÖZELLİKLİ MELEZ ÇİLEK GENOTİPLERİ İLE EBEVEYNLERİNİN BAZI MEYVE KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
    ATTAR Ş. H., PAYDAŞ KARGI S.
    Bahçe, cilt.48, sa.1, ss.111-119, 2019 (Hakemli Dergi)
  5. Determination of The Chlorophyll Content of Pistachio (Pistacia vera L.) Kernels Using Various Extraction Techniques
    NOGAY G., ATTAR Ş. H., GÜNDÜZ L. N., KAFKAS S., KAFKAS N. E., KARCI H.
    Journal On Processing and Energy in Agriculture, 2019 (Hakemli Dergi)
  6. Total Phenol and Antioxidant Activity of ‘Kabarcık’ Grape variety (Vitis vinifera L.)
    KAFKAS N. E., ATTAR Ş. H., GÜNDEŞLİ m. a., DEĞİRMENCİ i., NOGAY g.
    Journal of Scientific and Engineering Research, 2018 (Hakemli Dergi)
  7. Bazı Bitki Besin Element Uygulamalarının 'Rubygem' Çilek Çeşidinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
    SARIDAŞ M. A., Nogay G., Attar Ş. H., PAYDAŞ S., YAŞA KAFKAS N. E.
    BAHÇE, cilt.46, sa.1, ss.29-36, 2017 (Hakemli Dergi)
  8. FARKLI YETİŞTİRME ORTAMLARININ BAZI ÇİLEKÇEŞİTLERİNDE VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
    SARIDAŞ M. A., Nogay G., ATTAR Ş. H., PAYDAŞ KARGI S., KAFKAS N. E.
    Bahçe, cilt.45, sa.2, ss.163-172, 2016 (Hakemli Dergi)

Kitap & Kitap Bölümleri

  1. Preferable Berry Fruits for Tolerance to Global Climate Change and Dry Conditions
    OĞUZ İ., OĞUZ H. İ., ATTAR Ş. H., AYVAZ SÖNMEZ D., ÇELİK H., KAFKAS N. E.
    Edible Berries - New Insights, Nesibe Ebru Yaşa Kafkas, Hüseyin Çelik, Editör, IntechOpen, Londrina, ss.1-23, 2023

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

  1. A Review on Determination of Some Fruit Quality Parameters in Mandarins
    OĞUZ İ., ATTAR Ş. H., YILMAZ B., KAFKAS N. E.
    XIV International Citrus Congress. Acta Horticulturae., Mersin, Türkiye, 6 - 11 Kasım 2022
  2. Comparison of some fruit quality parameters between fresh and lyophilized fruit samples of strawberries during ripening stages
    ÜRÜN İ., OĞUZ İ., ATTAR Ş. H., AYVAZ SÖNMEZ D., KAFKAS N. E.
    31st International Horticulture Congree (IHC 2022) IX International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables - FAVHEALTH2022, Angers, Fransa, 14 - 20 Ağustos 2022
  3. Identification of volatile compounds of Turkish local strawberry genotypesusing various extraction techniques by GC/MS
    Nogay G., Ürün İ., Attar Ş. H., Kafkas S., Kafkas N. E.
    IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 1 - 05 Mayıs 2021, cilt.2, ss.873-878
  4. Comparison of defence responses of detached leaves of local strawberry cultivars against grey mould disease
    Bilgin Ö. F., Attar Ş. H., Günaçtı H., Kafkas S., Kafkas N. E.
    IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 1 - 05 Mayıs 2021, cilt.2, ss.731-740
  5. Organoleptic and functional characteristics of some local Turkish strawberry cultivars
    Ürün İ., Attar Ş. H., Nogay G., Elgudayem F., Kafkas S., Kafkas N. E.
    IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 1 - 05 Mayıs 2021, cilt.2, ss.879-886
  6. DETECTION of VOLATILE PROFILES of SOME CAROBGENOTYPES by HS/SPME/GC/MS TECHNIQUES
    Polat Ş., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    3. INTERNATIONAL CONFERENCE on “AGRICULTURE, FORESTRY LIFE SCIENCES”, 19 - 21 Ağustos 2020, ss.10-21
  7. STRAWBERRY CULTIVATION WITH DIFFERENT TECHNIQUESIN THE WORLD AND TURKEY
    Ürün İ., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.2, ss.375-384
  8. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan İçeriği.
    ürün i., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    4. International Mersin Symposium, Mersin, 22 Ekim - 24 Aralık 2020
  9. ÜZÜMSÜ MEYVELERİN ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ
    Ürün İ., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.2, ss.364-374
  10. TÜRKİYE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM UYGULAMALARI
    ATTAR Ş. H.
    4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.1, ss.177-191
  11. KURAKLIK STRESİNİN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ ÜZERİNEETKİSİ
    ATTAR Ş. H.
    4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.6, ss.358-364
  12. HEALTH BENEFITS AND NUTRUTIONAL IMPORTANCE OFJUJUBE FRUITS
    Polat Ş., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    4. International Mersin Symposium, 22 - 24 Ekim 2020, cilt.6, ss.87-101
  13. Determination of the Chlorophyll Content of Pistachio (Pistacia vera L.) Kernels Using Various Extraction Techniques
    KAFKAS N. E., KAFKAS S., nogay g., ATTAR Ş. H., değirmenci i., doğu z.
    Sixth International Conferences sustainable postharvest and food technologies, 15 - 20 Eylül 2019
  14. Fungal Diseases Problems Of Strawberriesand Their Management in Turkey
    GÜNAÇTI h., ÜRÜN i., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    3. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 31 Ekim - 02 Kasım 2019, cilt.3, ss.131-139
  15. Determination of Aroma Compounds Of Three Different Pistachio Varieties Using HS/GC/MS Techniques
    NOGAY g., ATTAR Ş. H., ÜRÜN i., GÜNDÜZ l. n., KAFKAS N. E., KAFKAS S.
    3. Uluslararası Mersin Sempozyumu, 31 Ekim - 02 Kasım 2019, cilt.1, ss.62-68
  16. Comparison of volatiles in various raspberry fruits by HS/SPME/GC/MS techniques
    KAFKAS N. E., SÖNMEZ d. a., OĞUZ i., ATTAR Ş. H.
    III International Berry Fruit Symposium, 12 - 16 Ağustos 2018
  17. COMPARISON OF VOLATILE COMPOUNDS OF DRIED ORANGE (MIDKNIGHT VALENCIA) FRUIT USING VARIOUS SPME FIBERS BY GC/MS TECHNIQUES
    NOGAY g., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.7, ss.331-337
  18. COMPARISON OF TOTAL PHENOL AND ANTIOXIDANT CAPACITIES OF SOME CITRUS PEELS AND JUICES
    ÜRÜN i., NOGAY g., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.2, ss.39-46
  19. Kaolin Uygulaması Yapılan Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Meyvelerinde Toplam Fenol İçerikleri ile Meyve Rengi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
    ADA M., burğut a., ATTAR Ş. H., ÇAM e., TÜREMİŞ N. F., KAFKAS N. E.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.4, ss.290-300
  20. FARKLI EKSTRAKSİYON ÇÖZÜCÜLERİ İLE CEVİZDE FENOLİK BİLEŞİK İÇERİKLERİNİN HPLC TEKNİĞİ İLE BELİRLENMESİ
    ÇAM e., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.7, ss.338-346
  21. “W.MURCOTT” VE “VALENCİA MİDKNİGHT” TURUNÇGİL ÇEŞİTLERİNİN KURU VE TAZE MEYVELERİNİN TOPLAM FENOL VE ANTİOKSİDANT KAPASİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
    NOGAY g., ÜRÜN i., ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.7, ss.370-376
  22. SEÇİLMİŞ ÜSTÜN ÖZELLİKLİ MELEZ ÇİLEK GENOTİPLERİ İLE EBEVEYNLERİNİN VERİM VE PAZARLANABİLİR MEYVE MİKTARLARININ BELİRLENMESİ
    ATTAR Ş. H., PAYDAŞ KARGI S.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.3, ss.373-392
  23. Farklı SPME Uçları Kullanılarak Kayısı Meyvelerinde Aroma Bileşiklerinin GC/MS Tekniği ile Belirlenmesi
    ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E., ÜRÜN i., NOGAY g., DOĞU z.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.2, ss.28-38
  24. DETERMINATION OF SOME FRUIT QUALITY CHARACTERISTICS OF BARBERRY FRUITS
    ATTAR Ş. H., ZARİFİKHOSHORAHİ m., KAFKAS N. E., DOĞU z.
    2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 23 - 25 Mayıs 2019, cilt.7, ss.322-330
  25. Detection of Total Phenol, Antioxidant and Total Anthocyanin Content of Chokeberry (Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott) Fruits
    BURGUT A., ATTAR Ş. H., ADA M., TÜREMİŞ N. F., YAŞA KAFKAS N. E.
    ?International Agricultural Science, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2019, ss.1
  26. Effects of Medbio microbial liquid fertilizer application on volatile compounds of Dragon Fruits (Pitaya)
    KAFKAS N. E., ATTAR Ş. H., DEĞİRMENCİ i., ESER e.
    1. Uluslarası Mersin SEmpozyumu, 1 - 03 Kasım 2018
  27. Dragon Fruit Growing in Mediterranean Region
    ATTAR Ş. H., KAFKAS N. E., DEĞİRMENCİ i., NOGAY g., DOĞU Z.
    1. Uluslararası Mersin Sempozyumu, 1 - 03 Kasım 2018

Metrikler





Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler, Ziraat, Bahçe Bitkileri, Meyve Yetiştirme ve Islahı