-
2019 - 2022 Şalgam Suyu Üretiminde Tanen İlavesinin ve Depolama Sıcaklığının Fenol Bileşikleri ve Renk Stabilitesi Üzerine Etkisi
-
2019 - 2022 Yörenin ve Tane Boyutunun Kavrulmuş yerfıstığı ve Fıstık Ezmesinde in vivo ve in vitro Aroma Bileşimi ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Cabaroğlu T. (Yürütücü), Darıcı M., Selli S.
-
2019 - 2021 Saplı ve Sapsız Maserasyonun Şiraz Şaraplarının Aroma ve Fenol Bileşikleri Üzerine Etkisi
-
2019 - 2021 Cabernet Sauvignon Şaraplarının Aroma ve Fenolik Bileşikleri Üzerine Yörenin (Şarköy/Trakya-Urla/Ege) Etkisi
-
2018 - 2021 Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Alkollü İçkiler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Alt Yapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ERTEN H. (Yürütücü), AĞIRMAN B., CABAROĞLU T., DARICI M., POLAT S.
-
2018 - 2020 SPME ve Purge&Trap Metotlarının Yer Fıstığının Aroma Bileşimi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
CABAROĞLU T. (Yürütücü), EKER T., DARICI M.
-
2016 - 2018 Narince üzümünden izole edilen Saccharomyces ve nonSaccharomyces mayaların karışık ve saf kültürlerinin beyaz şarap aroması üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
CABAROĞLU T. (Yürütücü), ÇELİK Z. D., DARICI M., ARSLAN E.
-
2015 - 2018 Farklı Tatlı Sorgum (Sorghum Bicolor Var Saccharatum (L.) Mohlenbr.) Genotiplerinin Çukurova Ve Gap Bölgelerinde Biyo-Etanol Üretim Potansiyellerinin Saptanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M., ÜNAL M. Ü., ORTAŞ İ.
-
2016 - 2017 Türkiyede Farklı Coğrafi Yörelerde Üretilen Kalite Boğazkere Kırmızı Şaraplarının Aromasının Kimyasal ve Duyusal Tanımlayıcılarının Belirlenmesi
-
2015 - 2017 Anason (Pimpinella anisum L) Tohumunun Uçucu Yağı ve Aroma Bileşimi Üzerine Depolama Süresinin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M., Akıcı T. M.
-
2015 - 2017 Rakı Distilasyonununda Fraksiyonel Ayırmanın Ve Distilasyon Sayısının Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M., BERGAMA D.
-
2015 - 2017 Küpte Şarap Keten Gömlek Üzümünden Antik Dönem Yöntemiyle Organik Beyaz Şarap Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
CABAROĞLU T. (Yürütücü), CANATAR M., DARICI M.
-
2015 - 2017 Narince Üzümlerinin Spontan Fermantasonu Sırasında Endojen Maya Florasının Belirlenmesi ve İzole Edilen Potansiyel Sacharomyces cerevisiae Starter Mayalarının Beyaz Şarap Kalitesi Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
CABAROĞLU T. (Yürütücü), ÇELİK Z. D., ERTEN H., DARICI M.
-
2014 - 2017 Narince Üzümünün Şaraba İşlenmesi Sırasında Maya Florasının Belirlenmesi ve izole Edilen Bazı Mayaların Starter Kültür Potansiyellerinin Araştırılması.
-
2016 - 2016 Gıda Mühendisliği Bölümü HPLC cihazının bakım ve Onarımı
-
2015 - 2016 Yayın Teşvik (Kitapta Bölüm 2)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M., ERTEN H., ÇELİK Z. D.
-
2015 - 2016 Yayın teşvik (kitapta bölüm 1)
-
2015 - 2016 Ülkemizde Üretilen Önemli Yerli ve Yabancı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Şeker ve Organik Asit İçeriklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
CABAROĞLU T. (Yürütücü), ŞAN H. F., DARICI M., Çelik Z. D.
-
2015 - 2016 ALAÇATI BÖLGESİNDE ÜRETİLEN KEKİK BALININ AROMA VE AROMA AKTİF BİLEŞİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
CABAROĞLU T. (Yürütücü), AYDEMİR A., DARICI M.
-
2014 - 2016 Ülkemizde Farklı Coğrafi Yörelerde Üretilen Öküzgözü Kırmızı Şaraplarının Aromatik Tanımlayıcılarının Enstrümental, Duyusal Ve Kemometrik Yöntemlerle Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Türkiye'de Farklı Coğrafi Yörelerde Üretilen Kalite Kalecik Karası Kırmızı Şaraplarının Aromasının Kimyasal ve Duyusal Tanımlayıcılarının Belirlenmesi
-
2013 - 2016 Bozcaada ve Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Adakarası, Kuntra (Karasakız) ve Karalahana Üzüm Çeşitlerinden Elde Edilen Şarapların Aroma Maddelerinin Karakterizasyonu
-
2014 - 2015 Chemical and sensory characterisation of the aroma of Çalkarası rose wine
-
2014 - 2015 Elazığ Yöresinde Yetiştirilen Kösetevek Üzüm Çeşidinin Kalite Kırmızı Şarap Üretim Potansiyelinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
CABAROĞLU T. (Yürütücü), DARICI M., Arpa T. E.
-
2014 - 2015 Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (1 Adet)
-
2013 - 2015 Ülkemizde Üretilen Meyve Şaraplarının Bileşimi ve Gıda Mevzuatına Uygunlukları
-
2013 - 2015 Bornova Misketi Şaraplarının Aromasının Duyusal ve Kimyasal Karakterizasyonu
-
2012 - 2015 Yöre Özelliklerinin Bornova Misketi Üzümü ve Şarabının Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri
-
2007 - 2009 Malatya'da Yetiştirilen Bazı Yerli Kayısı Çeşitlerinde GC-MS-Olfaktometri Teknikleri ile Aroma Maddelerinin Belirlenmesi ve Kurutma İşleminin Aroma Maddeleri Üzerindeki Etkisinin Araştırılması
-
2005 - 2008 Transgenik kavunlarda gen kaçışlarının kontrolü ve meyve kalite ve bitki özelliklerinin belirlenmesi
-
2003 - 2006 Ülkemizde Yetiştirilen bazı zeytin çeşitlerinin fenol bileşikleri profili ve bunların antioksidan etkilerinin belirlenmesi
-
1999 - 2001 Öküzgözü Boğazkere üzümleri karışımından kaliteli bir şarap üretebilmek için en uygun cibre fermantasyonu süresinin belirlenmesi
-
1998 - 2001 Önemli bazı üzüm çeşitlerinin aroma maddelerinin ve şaraplık değerlerinin belirlenmesi ve elde edilen şarapların kalitelerinin geliştirilmesi üzerine bir araştırma
-
1996 - 1998 Önemli bazı üzüm çeşitlerinin ve bu çeşitlerden elde edilen şarapların aroma maddeleri üzerinde araştırmalar
-
1993 - 1995 Ülkemizin Önemli Bazı Üzüm Çeşitlerinden Gazlı Üzüm Suyu ve Düşük Alkollü İçki Üretimi Üzerinde Araştırmalar