Prof. Dr. MAHMUT YANAR


Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği

Yetiştiricilik


WoS Araştırma Alanları:


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği

E-posta: myanar@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6084 Dahili: 2068
Fax Telefonu: +90 322 338 6439
Web: https://avesis.cu.edu.tr//myanar
Ofis: Prof.Dr. Mahmut YANAR
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü

Metrikler

Yayın

63

Yayın (WoS)

25

Yayın (Scopus)

23

Atıf (WoS)

338

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

352

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

28

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1992 - 1996

1992 - 1996

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstütüsü, Su Ürünleri, Türkiye

1989 - 1992

1989 - 1992

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstütüsü, Su Ürünleri, Türkiye

1981 - 1985

1981 - 1985

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji, Türkiye

Yaptığı Tezler

1996

1996

Doktora

Karotenoyit İçeren Doğal ve Sentetik Yem Kaynakları İle Balık Büyüklüğü ve Ortam Renginin, Japon Balığı (Carassius auratus)?nda Pigmentasyon Üzerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri

1992

1992

Yüksek Lisans

Güneş Işığı ve Renk Maddesi (Cantaxanthin) Uygulamalarının Japon Balığı (Carassius auratus)? nın Erken Çağda (Jüvenil) Renklenmesi Üzerine Etkileri

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Su Ürünleri

Su Ürünleri Yetiştiriciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleeri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü

2006 - 2012

2006 - 2012

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleeri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü

1997 - 2006

1997 - 2006

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleeri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü

1989 - 1997

1989 - 1997

Diğer

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleeri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Yetiştiricilik

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği

2013 - 2016

2013 - 2016

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü

2002 - 2005

2002 - 2005

MYO Müdür Yardımcısı

Çukurova Üniversitesi, Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu

Makaleler

Tümü (44)
SCI-E, SSCI, AHCI (21)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (23)
ESCI (2)
Scopus (21)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (16)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2020

2020

1. Farklı Alıştırma Sıcaklıklarında Blektetra (Gymnocorymbus ternetzi) ve Konkinyusun (Pethia conchonius) Termal Tolerans Parametrelerinin Belirlenmesi

Yanar M., Evliyaoğlu E., Erdoğan E.

International Mediterranean Science and Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.709-712, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

4. Changes in Biochemical Compositions of Golden Grey Mullet (Liza aurata) and Gold Band Goatfish (Upeneus moluccensis) from Eastern Mediterranean

YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M.

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018), Ankara, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.903, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

5. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata.,1758) fillets at refrigerated stroge (4°C)

YANAR Y., GERÇEK G., YANAR M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.

3rd International Conference on Science, Ecology end Technology, Roma/ITALY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.99, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. Effect of fish gelatin coating containing laurel and thyme oils on quality of sea bream (Sparus aurata l., 1758) fillets at refrigerated storage (+ 4C)

YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., YANAR M., GERÇEK G.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE, ECOLOGY AND TECHNOLOGY, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. THE EFFECT OF STOCKING DENSITY, MONOSEX CULTURE AND TUBIFEX-FEEDING (TUBIFEX TUBIFEX) ON REARING PARAMETERS OF GUPPY (POECILIA RETICULATA) IN A RECIRCULATION SYSTEM

YANAR M., GÖRELŞAHİN S., ERDOĞAN E., YANAR Y.

3rd International Conference on Science, Ecology and Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.100, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

8. Ornamental Fish Sector in Turkey

YANAR M.

5th International Conference on Agriculture, Environment and Biological Sciences (ICAEBS-16) April 28-29, Pattaya Thailand, Adana, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2016, cilt.1, ss.102, (Özet Bildiri)

2014

2014

9. Türkiye’de Akvaryum balıkçılığı Sektörüne Genel Bir Bakış

YANAR M., ERDOĞAN E.

I. Ulusal Akvaryum balıkçılığı ve Sorunları Çalıştayı / ANTALYA, Antalya, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2014, ss.21-24, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

10. Effect of Carotenoids from Red Pepper and Marigold Flower on Pigmentation, Sensory Properties and Fatty Acid Composition of Rainbow Trout

YANAR Y., Buyukcapar H. M., YANAR M., Gocer M.

The 7th Balkan Conference on Operational Research, Constanta, Romanya, 25 - 28 Mayıs 2005, ss.5, (Özet Bildiri)

2005

2005

11. Effect of Hot or Sweet Red Pepper (Caspicum annum) on Pigmentetion and Sensory Properties of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)

YANAR M., Buyukcapar H. M., YANAR Y.

The 7th Balkan Conference on Operational Research, Constanta, Romanya, 25 - 28 Mayıs 2005, ss.20, (Özet Bildiri)

1999

1999

13. Stok Yoğunluğu ve Su Değişiminin Tilapia (Oreochromis niloticus)?nın Gelişme Performansı Üzerine Etkisi

TEKELİOĞLU N., YANAR M., ÖZCAN E.

X.Su Ürünleri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 22 - 24 Eylül 1999, cilt.1, ss.310-317, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2021 - 2023

2021 - 2023

Kadife çiçeği Tagetes erecta ve apoesterin sarı prensesin (Labidochromis caeruleus) pigmentasyonu üzerine etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YANAR M. (Yürütücü), Terzi D.

2019 - 2022

2019 - 2022

Karanfil yağının japon balığının Carassius auratus taşınmasında stoklama yoğunluğu üzerine etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YANAR M. (Yürütücü), Gürkan K. E.

2019 - 2022

2019 - 2022

Kılıçkuyruk Xiphophorus helleri ve Plati X Maculatus Balıklarının Termal Tolerans Parametrelerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YANAR M. (Yürütücü), ÖZDEŞ A.

2013 - 2020

2013 - 2020

FENOKSİETANOL VE AÇLIK SÜRESİNİN JAPON BALIĞININ (Carassius auratus) TAŞINMASINDA STOK MİKTARINA ETKİSİSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YANAR M. (Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) İşleme Atıklarından Kollajen Eldesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YANAR M. (Yürütücü), GÜLNAZ O., YANAR Y., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A.

2016 - 2016

2016 - 2016

ORNAMENTAL FISH SECTOR IN TURKEY

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

YANAR M. (Yürütücü)

2010 - 2012

2010 - 2012

Sığır Gübresi ve Maya(Saccharomyces cerevisiae)' nın Zooplankton Verimliliğine etkisiSürdürülebilir Kalkınma

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YANAR M. (Yürütücü)

2000 - 2009

2000 - 2009

Çukurova Bölgesi?nde Ova Kurbağası (Rana ridibunda)?nın Üreme Zamanı İle İlgili proje çalışması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YANAR M. (Yürütücü)

Ödüller

Haziran 2009

Haziran 2009

Teşvik Ödülü

TÜBİTAK

Eylül 2008

Eylül 2008

Teşvik Ödülü

TÜBİTAK

Eylül 2007

Eylül 2007

Teşvik Ödülü

TÜBİTAK

Ekim 2004

Ekim 2004

Teşvik Ödülü

TÜBİTAK

Eylül 2001

Eylül 2001

Teşvik Ödülü

TÜBİTAK

Ekim 1999

Ekim 1999

Teşvik Ödülü

TÜBİTAK

Eylül 1997

Eylül 1997

Teşvik Ödülü

TÜBİTAK



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 342

h-indeksi (WOS): 10