Arş. Gör. Dr. BURCU DÜNDAR


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Kirit Burcu Dundar, Burcu Dündar Kırıt

E-posta: bdundar@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 338 6173 Dahili: 115
Web: https://avesis.cu.edu.tr//bdundar
Ofis: ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölüm binası
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 01250 Sarıçam/ADANA

Metrikler

Yayın

39

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

12

Atıf (WoS)

20

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

15

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

7

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2025

2018 - 2025

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2010 - 2015

2010 - 2015

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Sürdürülebilir sağlıklı gıda üretiminde termosonikasyon uygulamasının bulanık çilek nektarının kalitesi üzerine etkisi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (15)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (11)
ESCI (2)
Scopus (11)
TRDizin (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. The Effect Of Pre-Boiling Process On The Quality Characteristics Of Some Freeze Dried Vegetables

DÜNDAR KIRIT B., İNAN ÇINKIR N., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

‘8th INTERNATIONAL СUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

2. THE TREND OF PLANT-BASED MILK ALTERNATIVES; WALNUT MILK

ALTAF QAZI S., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., DÜNDAR B.

2nd International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, Adana, Türkiye, 6 - 07 Ekim 2022, ss.37-38, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. Trends and development work for packaged non-alcoholic beverages future functional product development opportunities

SAĞOL S. N., DÜNDAR B., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.

1st International Traditional Foods and Sustainable Food System Symposium, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Degradation kinetics of ascorbic acid in lemon juice at different pasteurization conditions

AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, 3 - 05 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Effect of storage on textural properties of different strawberry cultivars

AĞÇAM E., SARIDAŞ M. A., DÜNDAR B., POLAT S., PAYDAŞ S.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 Ekim - 25 Kasım 2018, ss.141, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. The Effect of Thermosonication on Some Quality Parameters of Watermelon Juice

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. A RESEARCH on EVALUATION of ORANGE PEELS

AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD TECHNOLOGY-ICFT2018, 10 - 12 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. The Effects Of Different Pruning Systems On The Storage And Quality Characteristics Of Black Diamond Plum Cultivar

DÜNDAR Ö., ÖZKAYA O., Demircioglu H., DÜNDAR B., KÜDEN A., İMRAK B.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.497, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

9. Effect of Preharvest Applications on Storage and Quality Properties of Miho Wase Mandarin

DÜNDAR Ö., ÖZKAYA O., Demircioglu H., Eroğlu O., DÜNDAR B., Kükürt E.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.421, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. Recent Applications In Modified Atmosphere Packaging Of Fruit And Vegetables

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.257, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

11. The Effect of Citric and Ascorbic Acid Dips on Storage and Quality Properties of Freshcut Kiwifruit Slices

DÜNDAR Ö., Demircioglu H., ÖZKAYA O., DÜNDAR B.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.167, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

12. Turpun Raphanus sativus L Biyoaktif Bileşenler Açısından Değerlendirilmesi

İNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., GÜN M., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu, Osmaniye, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Orange Juice Processing and Quality

Akyıldız A., Dündar B., Ağçam E.

Natural Products in Beverages: Botany, Phytochemistry, Pharmacology and Processing, Merillon JM,Riviere C,Lefevre G, Editör, Springer Nature, Chur, ss.605-633, 2023

2019

2019

2. Nanoparticles in Food Packaging: Opportunities and Challenges

POLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin, Editör, Springer, Cham, ss.571-611, 2019

2019

2019

3. Recent Studies on Healthy Nutrients Changing in Fruit Juices Processed with Non-thermal Technologies

AĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin., Editör, Springer International Publishing, Cham, ss.235-271, 2019

2018

2018

4. Thermal Pasteurization and Microbial Inactivation of Fruit Juices

AĞÇAM E., AKYILDIZ A., DÜNDAR B.

Fruit JuicesExtraction, Composition, Quality and Analysis, Gaurav Rajauria, Brijesh K. Tiwari, Editör, Elsevier (Academic Press), Dublin, ss.309-339, 2018