Desteklenen Projeler
-
2025 - Devam Ediyor Sofralık Kalitesi Düşük Karpuzdan ve Siyah Havuç Posasından Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Elde Edilmesi ve Bunların Bazı Gıdalarda Kullanım Potansiyeli
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTEN H. (Yürütücü), KEÇELİ MUTLU T., CABAROĞLU T., AKYILDIZ A., BENLİ H., AĞÇAM E., et al.
-
2024 - Devam Ediyor Farklı orijine dayalı süt kefiri daneleri ve kefir içeceklerinin karakterizasyonu
-
2023 - Devam Ediyor Su Kefirinin Şalgam Suyu Benzeri İçecek Üretiminde Kullanımı
-
2016 - 2024 Şalgam Tozu Üretimi
-
2015 - 2024 Production of low sugar functional apple and orange juice beverages with probiotic and prebiotic properties using lactic acid bacteria (Şeker İçeriği Azaltılmış Probiyotik ve Prebiyotik Özelliklere Sahip Fonksiyonel Elma ve Portakal Suyu Üretimi)
-
2022 - 2023 BİDEB-2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı (Proje No: 1059B192101005), Proje Başığı: Development and Characterization of Kefiran Produced Using Dairy By-Product and Its Evaluation for Preventing Postharvest Losses of Fruits During Storage (Süt endüstrisi yan ürünü olan peynir altı suyu (POS) kullanarak kefiran üretimi, karakterizasyonu ve meyvelerde depolama sırasında hasat sonrası hastalıkları engellemede kullanımı
-
2021 - 2023 Sofralık Yeşil Zeytin Üretiminde Kırmızı Pancar ve Starter Kullanımının Zeytin Fermantasyonu ve Kalite Üzerine Etkisi
-
2018 - 2021 Elma ve Limonda Bozulma Etmeni Olan Fungal Patojenlerin Antagonistik Mayalar ile Biyokontrolü
-
2017 - 2019 Ekşi Hamurda Bulunan Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Moleküler Yöntemlerle Belirlenmesi Ve Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması
-
2016 - 2017 Çukurova Bölgesinde Yetiştirilen Gemlik Zeytin Çeşidinin Sofralık Siyah Zeytine İşlenmesi ve Starter Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar
-
2015 - 2017 Sodyum Miktarı Azaltılmış Şalgam Suyu Fermantasyonunda Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması Üzerine Bir Araştırma
-
2016 - 2016 Adana Piyasasından Toplanan Biraların Bileşimi Üzerine Bir Araştırma
-
2012 - 2016 Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Fermantasyon Sıcaklığı Uygulamasının Kalite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTEN H. (Yürütücü), ÇIRAK M. A., AĞIRMAN B., BOYACI GÜNDÜZ C. P.
-
2014 - 2015 Şalgam Suyu Üretiminde Farklı Klorür Tuzları Kullanarak Sodyum Klorür Miktarının Azaltılması ve Fermantasyonda Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Karakterizasyonu
Patent