-
2024 - Devam Ediyor Farklı duvar malzemesi oranlarına sahip balık yağı mikroenkapsülasyonunda buğday tohumu yağı kombinasyonunun fizikokimyasal özellikler ve lipid kalitesi üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYURT G. (Yürütücü), KÜLEY E., DURMUŞ M., SAKARYA Y., UÇAR Y., ÖZKÜTÜK A. S.
-
2024 - Devam Ediyor Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), TAKADAŞ F., Hamidy S. M., ÖZOĞUL F., KÜLEY E., KUVVETLİ Y., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Denizel ve tarımsal kaynaklardan elde edilen biyoaktif bileşenlerin gıda arzı güvenliği açısından değerlendirilmesi ve farklı gıda matrislerine uygulaması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), MERT B. N., SAKARYA Y., ÖZOĞUL Y., ÖZYURT G., POLAT A., et al.
-
2021 - Devam Ediyor Farklı giriş sıcaklıkları kullanılarak mikroenkapsüle edilmiş balık yağlarının oksidatif stabilitesinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DURMUŞ M. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., KORKMAZ K., ÖZOĞUL Y., KÜLEY E., UÇAR Y., et al.
-
2020 - Devam Ediyor Farklı Etken Madde Yüklü Nanolipozom Formülasyonlarının Levrek Filetolarının Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., ÇİÇEK S., CEYLAN Z., et al.
-
2018 - Devam Ediyor Gümüşi havuz balığından Caracius gibelio asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), UÇAR Y., ÖZOĞUL Y., ÖZYURT G., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., et al.
-
2022 - 2023 Farklı duvar malzemeleri kombinasyonları kullanılarak sprey kurutma ile mikrokapsüllenen balık yağının enkapsülasyon etkinliği ve oksidatif kararlılığı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYURT G. (Yürütücü), DURMUŞ M., KÜLEY E., SAKARYA Y., ÖZKÜTÜK A. S.
-
2018 - 2023 Gümüşi havuz balığından (Caracius gibelio) asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Uçar Y., Özkütük A. S. (Yürütücü), Özoğul Y., Özyurt G., Köşker A. R., Küley E., et al.
-
2019 - 2021 Zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsüle hamsi (Engraulis encrasicolus) yağlarının fizikokimyasal özellikleri ve oksidatif kararlılıkları üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYURT G. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., UÇAR Y.
-
2017 - 2019 Lüfer avcılığında tercih edilen olta yemlerinin kimyasal ve fiziksel karekterizasyonlarının belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYURT G. (Yürütücü), ÖZYURT C. E., ÖZKÜTÜK A. S., AKSUN E. T.
-
2016 - 2019 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi
-
2017 - 2018 Determination of organic acid concentrations in wet and spraydried fish silage prepared with lactic acid bacteria
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), ÖZYURT G., UÇAR Y., POLAT A., KÜLEY BOĞA E.
-
2017 - 2018 Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Balık Yağ Verimine ve Yağ Asit Profiline Etkileri
-
2016 - 2017 Erugosquilla massavensis'den hazırlanan asit silajların besinsel kaliteleri ve depolanma süresince kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYURT G. (Yürütücü), ÖZKÜTÜK A. S., ÖZYURT C. E., UÇAR Y., DURMUŞ M., AKSUN E. T., et al.
-
2016 - 2017 Kayalık Alanda Kaybolan Uzatma Ağlarının Hayalet Avcılık Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYURT C. E. (Yürütücü), PERKER M., KİYAĞA V. B., ÖZKÜTÜK A. S.
-
2015 - 2017 Fenolik Bileşenlerin (Karnosik Asit, Kaemferol ve Luteolin) Bazı Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakterilerin Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., ÖZYURT G., KÜLEY BOĞA E., DURMUŞ M., Ergüven M., et al.
-
2016 - 2016 The Proximate Amino Acid and Fatty acid Compositions of Equulites klunzingeri from Iskenderun Bay Northeast Mediterranean Sea
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), ÖZYURT G., ÖZYURT C. E.
-
2014 - 2016 Eksi balığından (Equulites klunzingeri) geliştirilen fermente silajların besin kalitesi ve karakterizasyonlarının asit silajlarla karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZYURT G. (Yürütücü), KÜLEY BOĞA E., ERGÜVEN M., ÖZKÜTÜK A. S.
-
2015 - 2015 Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKÜTÜK A. S. (Yürütücü), KÜLEY BOĞA E., ÖZYURT G.
-
2008 - 2009 Biberiye Ekstraktı İlavesinin Farklı Metotlarla Pişirilen, Dondurulan ve Yeniden Isıtılan Çipura?nın (Sparus aurata) Kalitesi Üzerine Etkileri
-
2005 - 2005 Avrupa?daki bazı araştırma merkezlerinin su ürünleri ve kalite kontrol deneyimlerinin paylaşılması