Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Denizel ve tarımsal kaynaklardan elde edilen biyoaktif bileşenlerin gıda arzı güvenliği açısından değerlendirilmesi ve farklı gıda matrislerine uygulaması
-
2022 - Devam Ediyor Arı Zehrinin Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÜTÜK A. E. (Yürütücü), SEVİN S., TURUT N., EŞKİ F., KARAHAN Ş., KIVRAK İ., et al.
-
2020 - Devam Ediyor Farklı Etken Madde Yüklü Nanolipozom Formülasyonlarının Levrek Filetolarının Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., ÇİÇEK S., CEYLAN Z., et al.
-
2024 - 2027 Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özoğul F., Hamidy S. M., Özyurt G., Takadaş F., Sakarya Y., Küley E., et al.
-
2021 - 2024 Timol ve karvakrol içeren nanoemülsiyonların bazı gıda kaynaklı patojenler üzerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., YAZGAN H., ÖZTOP M. H., et al.
-
2021 - 2024 Lactobacilli karma kültür metabolitlerinin karakterizasyonu ve balık bozucu bakteriler üzerindeki biyoaktivitesi
-
2023 - 2023 Biogenic amine production by lactic acid bacteria (LAB) isolated from sausages in different meat (pig, cow, poultry) infusion broth
-
2022 - 2023 Göçmen ve Yerel Topluluklarda Kadının Sosyo-Kültürel Açıdan Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yarpuz Bozdoğan N. (Yürütücü), Elpeze Ergeç N., Kantar Davran M., Yazgan H., Avcıbay Vurgeç B., Karacan O., et al.
-
2021 - 2023 Farklı sarımsak ekstraktlarının invitro antimikrobiyal ve antioksidan etkilerinin incelenmesi
-
2020 - 2023 Bio-protective cultures and bioactive extracts as sustainable combined strategies to improve the shelf-life of perishable Mediterranean food (Bozulabilir Akdeniz Gıdalarının Raf Ömrünü Artırmak için Sürdürülebilir Birleşik Stratejiler Olarak Biyoaktif Ekstreler ve Biyo-Koruyucu Kültürler)
-
2020 - 2021 Limon esansiyel yağı içeren nanoemülsiyona dayalı kaplamanın sardalya filetolarının raf ömrü üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), UÇAR Y., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2019 - 2021 Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
-
2019 - 2021 Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması
-
2018 - 2020 L.raffinolactis L.fermentum ve P.pentosus'un gıdalarda potensiyel biyokoruyucu olarak kullanımın araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2017 - 2019 Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi
-
2017 - 2018 Fermente et ve süt ürünlerinden izole edilen LABnin multiplex PCR ile tanımlanması gıda patojenleri üzerindeki antimikrobiyal aktivitesinin ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., KÜLEY BOĞA E., GÜVEN GÖKMEN T., ÇELİK M., et al.
-
2016 - 2016 Inhibition impacts of organic acids lactic fumaric succinic and ortophosphoric on biogenic amines formation by spoilage bacteria and common foodborne pathogens
-
2013 - 2014 Sucul Canlı Atıklarından Mineral Tozu Üretilmesi ve Sağlık/Gıda Sektörüne Kazandırılması
-
2010 - 2010 Doğal Antioksidan ( Kekik, Yeşilçay, Adaçayı ve Defne ) Ekstraktının kıyılmış kolyoz ( Scomber Japonicus ) etinden hazırlanan burgerlerin raf ömrüne etkileri