-
2024 - Devam Ediyor Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), TAKADAŞ F., Hamidy S. M., ÖZOĞUL F., KÜLEY E., KUVVETLİ Y., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Denizel ve tarımsal kaynaklardan elde edilen biyoaktif bileşenlerin gıda arzı güvenliği açısından değerlendirilmesi ve farklı gıda matrislerine uygulaması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), MERT B. N., SAKARYA Y., ÖZOĞUL Y., ÖZYURT G., POLAT A., et al.
-
2020 - Devam Ediyor Farklı Etken Madde Yüklü Nanolipozom Formülasyonlarının Levrek Filetolarının Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., ÇİÇEK S., CEYLAN Z., et al.
-
2022 - 2025 Göçmen ve Yerel Topluluklarda Kadının Sosyo-Kültürel Açıdan Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
YARPUZ BOZDOĞAN N. (Yürütücü), YAZGAN H., AVCIBAY VURGEÇ B., KANTAR DAVRAN M., KARACAN O., ÇİMEN B., et al.
-
2022 - 2025 Arı Zehrinin Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ÜTÜK A. E. (Yürütücü), SEVİN S., TURUT N., EŞKİ F., KARAHAN Ş., KIVRAK İ., et al.
-
2021 - 2024 Timol ve karvakrol içeren nanoemülsiyonların bazı gıda kaynaklı patojenler üzerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., YAZGAN H., ÖZTOP M. H., et al.
-
2021 - 2024 Lactobacilli karma kültür metabolitlerinin karakterizasyonu ve balık bozucu bakteriler üzerindeki biyoaktivitesi
-
2023 - 2023 Biogenic amine production by lactic acid bacteria (LAB) isolated from sausages in different meat (pig, cow, poultry) infusion broth
-
2021 - 2023 Farklı sarımsak ekstraktlarının invitro antimikrobiyal ve antioksidan etkilerinin incelenmesi
-
2020 - 2023 Bio-protective cultures and bioactive extracts as sustainable combined strategies to improve the shelf-life of perishable Mediterranean food (Bozulabilir Akdeniz Gıdalarının Raf Ömrünü Artırmak için Sürdürülebilir Birleşik Stratejiler Olarak Biyoaktif Ekstreler ve Biyo-Koruyucu Kültürler)
-
2020 - 2021 Limon esansiyel yağı içeren nanoemülsiyona dayalı kaplamanın sardalya filetolarının raf ömrü üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YAZGAN H. (Yürütücü), UÇAR Y., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2019 - 2021 Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
-
2019 - 2021 Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması
-
2018 - 2020 L.raffinolactis L.fermentum ve P.pentosus'un gıdalarda potensiyel biyokoruyucu olarak kullanımın araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E., ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M.
-
2017 - 2019 Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi
-
2017 - 2018 Fermente et ve süt ürünlerinden izole edilen LABnin multiplex PCR ile tanımlanması gıda patojenleri üzerindeki antimikrobiyal aktivitesinin ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YAZGAN H. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., DURMUŞ M., KÜLEY BOĞA E., GÜVEN GÖKMEN T., ÇELİK M., et al.
-
2016 - 2016 Inhibition impacts of organic acids lactic fumaric succinic and ortophosphoric on biogenic amines formation by spoilage bacteria and common foodborne pathogens
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YAZGAN H. (Yürütücü), DURMUŞ M., ÖZOĞUL F., KÜLEY BOĞA E.
-
2013 - 2014 Sucul Canlı Atıklarından Mineral Tozu Üretilmesi ve Sağlık/Gıda Sektörüne Kazandırılması
-
2010 - 2010 Doğal Antioksidan ( Kekik, Yeşilçay, Adaçayı ve Defne ) Ekstraktının kıyılmış kolyoz ( Scomber Japonicus ) etinden hazırlanan burgerlerin raf ömrüne etkileri