Öğr. Gör. Dr. MEHTAP BAYKAL


Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu, Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Temel Bilimler (Sci), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

E-posta: mbaykal@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 671 2673 Dahili: 110
Web: https://avesis.cu.edu.tr//mbaykal
Ofis: Yumurtalık Meslek Yüksekokulu
Posta Adresi: Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu

Metrikler

Yayın

31

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Proje

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2020 - 2021

2020 - 2021

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aöf), Türkiye

2014 - 2020

2014 - 2020

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Almanca Ögretmenligi, Türkiye

2006 - 2007

2006 - 2007

Lisans

Fachhochschule Flensburg, DaF/DaZ - (Deutsch als Fremdsprache/Deutsch als Zweite Sprache), Germanistik, Almanya

2002 - 2007

2002 - 2007

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

Kalamar (Todarodes pacificus) etinde farklı marinasyon uygulamaları sırasında meydana gelen fiziksel, kimyasal ve duyusal değişimlerin incelenmesi

Çukurova Üniversitesi

2010

2010

Yüksek Lisans

Bertolt Brecht 'in "Der kaukasische Kreidekreis ve Wolfgang Borchert'in "Draussen vor der Tür Adlı Eserlerinde 1945 sonrası Alman Tiyatrosunun Teknik ve İçeriksel Yönelimleri

Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Almanca Ögretmenligi

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2007

2007

SOCRATES ERASMUS

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Universität Flensburg

2006

2006

Sprachkurs im Rahmen des 59. Internationale Sommerkurs

Yabancı Dil

DAAD

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Makaleler

Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2017

2017

1. Organik Tarıma Bağlı Alternatif Turizm Faaliyetleri

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd Internai onal Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)Çukurova University, Congress Center, October 25-27, 2017, Adana / TURKEY, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1630, (Özet Bildiri)

2017

2017

2. EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON TURKISH TOURISM

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.8, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

3. Global Warming Impact on Biodiversity and Ecosystem Resources

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.730, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

4. EFFECTS OF GREEN FERTILIZER BLANK (Vigna sinensis L.), AND SOYBEAN BEANS (Gylcine max. L. Merr.) ON OUTPUT ORGANIC STRAWBERRY PRODUCTION AND QUALITY Strawberry Production and Quality

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.717, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

5. NUTRITIVE VALUE AND PROCESSING OF QUINOA

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

6. THE EFFECTS OF AGRICULTURAL ACTIVITIES ON THE CLIMATE CHANGE

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)., Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.721, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

7. ORGANİK ÜRÜNLERİ PAZARLAMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.727, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. COMPARISON OF ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF IMPORTED TADORODES PACIFFICUS SQUID RINGS MARINATED IN DIFFERENT FORMS

BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

9. Effects of Crop Rotation Applications on Plant Nutrient Uptake in Organic Strawberry Growing

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.718, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

10. NUTRITIONAL VALUES OF WATERMELON AND PRESENTATION FORM IN CUISINE

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

11. USAGE OF ORGANIC PRODUCTS IN GASTRONOMY

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

12. Dünyada ve Türkiye'de Örtüaltı Yetiştiriciliği

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.719, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

13. The Importance of Human Resources in Sustainable Tourism

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, 21 - 24 Eylül 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

14. Alternative Energy Source Use in Greenhouse Heating

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development September 21-24, 2017 Isparta / TURKEY, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.428, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

15. Alternative Tourism and Sustainable Tourism Effects

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development September 21-24, 2017 Isparta / TURKEY, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.104, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

16. OUR CULTURAL HERITAGE: TURKISH COFFEE

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

17. TURKISH KITCHEN CULTURE FROM OUR LOCAL TASTES BATIRIK

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

18. New Approaches and Sustainability in Agricultural Activities

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.427-472, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Effect of İn Ovo Feeding of Vitamin C and E on Hatchability and Performance of Broiler Chicks

YILMAZ Ç., SERBESTER U., YENİLMEZ F., UZUN Y., BAYKAL M., ÇELİK M., et al.

68th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Tallin, Estonya, 28 Ağustos - 01 Eylül 2017, ss.3618, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. MARINATION TECHNOLOGY IN SEAFOOD, SOME AROMATICPLANTS USED AND IMPACT MECHANISMS

BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., SAYĞI H., ÇELİK M.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1447, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Place of Medical and Aromatic Plants Organic Agriculture

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., BAYKAL M., SAYĞI A., ERBAŞ C.

1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

22. The Use of Medical and Aromatic Plants and Socio Economic Life

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M., ERBAŞ C.

1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

23. Meat Yield and Proximate Composition Relations of Seabream (Sparus aurata) and Seabass (Dicentrarchus labrax) in Different Sizes

ÇELİK M., ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., TEKELİOĞLU B. K.

ICFAS 2017: 19th International Conference on Fisheries and Aquatic Sciences, Phuket, Tayland, 6 - 07 Mart 2017, sa.3, ss.602, (Özet Bildiri)

2016

2016

24. Effects of Different Marination Process on the Microstructural Properties of Squid Muscle

BAYKAL M., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ERBAŞ C., DEMİRKALE İ.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences 2016, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

25. YAZLIK YEŞİL GÜBRELEME ve ÇİFTLİK GÜBRESİNİN ÖRTÜALTI ORGANİK ÇİLEK ÜRETİMİNDE VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., BAYKAL M., SAYĞI A.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

26. AHTAPOT SÜBYE VE KALAMARIN MUTFAKLARDAKİ SUNUM ŞEKİLLERİ

BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

27. Yenilebilir Koruyucu Gıda Ambalaj Materyalinin Mutfaklarda Kullanımının Geliştirtilmesi

KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., BAYKAL M., ÇELİK M.

International Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.50, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

28. Kabuklu Su Ürünlerinin Türk Mutfağındaki Yeri

BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2016

2016

1. Chapter 7. Quality Changes in Crustaceans during and after Processing

KÜÇÜKGÜLMEZ A., BAYKAL M., KADAK A. E., ÇELİK M.

Handbook of Seafood Quality and Safety Maintenance and Applications, İsmail Yüksel Genç, Editör, NOVA Science Publishers Inc. , ss.55-75, 2016

Desteklenen Projeler

2017 - 2018

2017 - 2018

Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÇELİK BAYKAL L. (Yürütücü), BAYLAN M., ÇELİK M., TEKELİOĞLU B. K., SERBESTER U., YENİLMEZ F., et al.


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015

01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi

Katılımcı

-Türkiye

01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015

01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

İzmir-Türkiye