Eğitim Bilgileri
2020 - 2021
2020 - 2021Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aöf), Türkiye
2014 - 2020
2014 - 2020Doktora
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye
2008 - 2011
2008 - 2011Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Almanca Ögretmenligi, Türkiye
2006 - 2007
2006 - 2007Lisans
Fachhochschule Flensburg, DaF/DaZ - (Deutsch als Fremdsprache/Deutsch als Zweite Sprache), Germanistik, Almanya
2002 - 2007
2002 - 2007Lisans
Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Doktora
Kalamar (Todarodes pacificus) etinde farklı marinasyon uygulamaları sırasında meydana gelen fiziksel, kimyasal ve duyusal değişimlerin incelenmesi
Çukurova Üniversitesi
2010
2010Yüksek Lisans
Bertolt Brecht 'in "Der kaukasische Kreidekreis ve Wolfgang Borchert'in "Draussen vor der Tür Adlı Eserlerinde 1945 sonrası Alman Tiyatrosunun Teknik ve İçeriksel Yönelimleri
Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Almanca Ögretmenligi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüAlmanca
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2007
2007SOCRATES ERASMUS
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Universität Flensburg
2006
2006Sprachkurs im Rahmen des 59. Internationale Sommerkurs
Yabancı Dil
DAAD
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği
Makaleler
Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
Diğer Yayınlar (1)
2023
20231. Comparative efficacy of different tenderizing agents and time on Physicochemical textural and organoleptic properties of squid (Todarodes pacificus) muscle
Baykal M., Çelik M., Çelik Baykal L., Küçükgülmez Yandım A.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , cilt.1, sa.1, ss.1-12, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20172. MEAT YIELD AND PROXIMATE COMPOSITION RELATIONS OF SEABREAM (Sparus aurata) AND SEABASS (Dicentrarchus labrax) IN DIFFERENT SIZES
ÇELİK M., ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., TEKELİOĞLU B. K.
INTERNATIONAL SCHOLARLY AND SCIENTIFIC RESEARCH INNOVATION , cilt.4, sa.3, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2017
20171. Organik Tarıma Bağlı Alternatif Turizm Faaliyetleri
SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.
2nd Internai onal Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)Çukurova University, Congress Center, October 25-27, 2017, Adana / TURKEY, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1630, (Özet Bildiri)
2017
20172. EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON TURKISH TOURISM
SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.8, (Tam Metin Bildiri)
2017
20173. Global Warming Impact on Biodiversity and Ecosystem Resources
SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.730, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. EFFECTS OF GREEN FERTILIZER BLANK (Vigna sinensis L.), AND SOYBEAN BEANS (Gylcine max. L. Merr.) ON OUTPUT ORGANIC STRAWBERRY PRODUCTION AND QUALITY Strawberry Production and Quality
SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.717, (Özet Bildiri)
2017
20175. NUTRITIVE VALUE AND PROCESSING OF QUINOA
BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
20176. THE EFFECTS OF AGRICULTURAL ACTIVITIES ON THE CLIMATE CHANGE
SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)., Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.721, (Tam Metin Bildiri)
2017
20177. ORGANİK ÜRÜNLERİ PAZARLAMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR
SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.727, (Özet Bildiri)
2017
20178. COMPARISON OF ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF IMPORTED TADORODES PACIFFICUS SQUID RINGS MARINATED IN DIFFERENT FORMS
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. Effects of Crop Rotation Applications on Plant Nutrient Uptake in Organic Strawberry Growing
SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., SAYĞI A., BAYKAL M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.718, (Tam Metin Bildiri)
2017
201710. NUTRITIONAL VALUES OF WATERMELON AND PRESENTATION FORM IN CUISINE
BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201711. USAGE OF ORGANIC PRODUCTS IN GASTRONOMY
BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201712. Dünyada ve Türkiye'de Örtüaltı Yetiştiriciliği
SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.719, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. The Importance of Human Resources in Sustainable Tourism
SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.
International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, 21 - 24 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201714. Alternative Energy Source Use in Greenhouse Heating
SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.
International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development September 21-24, 2017 Isparta / TURKEY, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.428, (Tam Metin Bildiri)
2017
201715. Alternative Tourism and Sustainable Tourism Effects
SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.
International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development September 21-24, 2017 Isparta / TURKEY, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.104, (Özet Bildiri)
2017
201716. OUR CULTURAL HERITAGE: TURKISH COFFEE
BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.
International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. TURKISH KITCHEN CULTURE FROM OUR LOCAL TASTES BATIRIK
BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.
International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201718. New Approaches and Sustainability in Agricultural Activities
SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.
International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.427-472, (Özet Bildiri)
2017
201719. Effect of İn Ovo Feeding of Vitamin C and E on Hatchability and Performance of Broiler Chicks
YILMAZ Ç., SERBESTER U., YENİLMEZ F., UZUN Y., BAYKAL M., ÇELİK M., et al.
68th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Tallin, Estonya, 28 Ağustos - 01 Eylül 2017, ss.3618, (Özet Bildiri)
2017
201720. MARINATION TECHNOLOGY IN SEAFOOD, SOME AROMATICPLANTS USED AND IMPACT MECHANISMS
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., SAYĞI H., ÇELİK M.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1447, (Özet Bildiri)
2017
201721. Place of Medical and Aromatic Plants Organic Agriculture
SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., BAYKAL M., SAYĞI A., ERBAŞ C.
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201722. The Use of Medical and Aromatic Plants and Socio Economic Life
SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M., ERBAŞ C.
1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201723. Meat Yield and Proximate Composition Relations of Seabream (Sparus aurata) and Seabass (Dicentrarchus labrax) in Different Sizes
ÇELİK M., ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., TEKELİOĞLU B. K.
ICFAS 2017: 19th International Conference on Fisheries and Aquatic Sciences, Phuket, Tayland, 6 - 07 Mart 2017, sa.3, ss.602, (Özet Bildiri)
2016
201624. Effects of Different Marination Process on the Microstructural Properties of Squid Muscle
BAYKAL M., ÇELİK M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ERBAŞ C., DEMİRKALE İ.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences 2016, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
201625. YAZLIK YEŞİL GÜBRELEME ve ÇİFTLİK GÜBRESİNİN ÖRTÜALTI ORGANİK ÇİLEK ÜRETİMİNDE VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., BAYKAL M., SAYĞI A.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201526. AHTAPOT SÜBYE VE KALAMARIN MUTFAKLARDAKİ SUNUM ŞEKİLLERİ
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., ÇELİK M.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201527. Yenilebilir Koruyucu Gıda Ambalaj Materyalinin Mutfaklarda Kullanımının Geliştirtilmesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., BAYKAL M., ÇELİK M.
International Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.50, (Tam Metin Bildiri)
2015
201528. Kabuklu Su Ürünlerinin Türk Mutfağındaki Yeri
BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., ÇELİK M.
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2016
20161. Chapter 7. Quality Changes in Crustaceans during and after Processing
KÜÇÜKGÜLMEZ A., BAYKAL M., KADAK A. E., ÇELİK M.
Handbook of Seafood Quality and Safety Maintenance and Applications, İsmail Yüksel Genç, Editör, NOVA Science Publishers Inc. , ss.55-75, 2016
Desteklenen Projeler
2016 - 2021
2016 - 2021KALAMAR (TODARODES PACIFICUS) ETİNDE FARKLI MARİNASYON UYGULAMALARI SIRASINDA MEYDANA GELEN FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL DEĞİŞİMLERİN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ÇELİK M. (Yürütücü), BAYKAL M.
2018 - 2020
2018 - 2020Gökkuşağı Alabalıklarının Farklı İklim Şartlarında Erkek ve Dişi Bireylerinin Besinsel Farklılıkları ve Et verimi Değişimleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇELİK M. (Yürütücü), TABAKOĞLU Ş. S., TEKELİOĞLU B. K., KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A., GÖKÇE M. A., ERBAŞ C., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018Bilim İnsanı Yetiştirme ve Destekleme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇELİK BAYKAL L. (Yürütücü), BAYLAN M., ÇELİK M., TEKELİOĞLU B. K., SERBESTER U., YENİLMEZ F., et al.
2015 - 2018
2015 - 2018
YEŞİL GÜBRE AMAÇLI KULLANILAN BÖRÜLCE (Vigna sinensis L) ve SOYA FASULYESİ (Gylcine max L Merr)'nin AÇIKTA ORGANİK ÇİLEK ÜRETİMİNDE VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SAYĞI H. (Yürütücü), SAYĞI A., TABAKOĞLU Ş. S., BURĞUT A., BAYKAL M.
2017 - 2017
2017 - 2017Meat Yield and Proximate Composition Relations of Seabream Sparus aurata and Seabass Dicentrarchus labrax in Different Sizes
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇELİK M. (Yürütücü), ERBAŞ C., BAYKAL M., KÜÇÜKGÜLMEZ A., GÖKÇE M. A.
2015 - 2017
2015 - 2017Farklı Büyüklükteki Çipura ve Levrek Balıklarının Et Verimi ve Besinsel Değerlerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇELİK M. (Yürütücü), KÜÇÜKGÜLMEZ A., Başkaya B., BAYKAL M., ERBAŞ C.
2014 - 2017
2014 - 2017Kabuklu Su Ürünleri Atıklarından Sentezlenen Kitosan Biyopolimerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Kıyaslanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM A. (Yürütücü), ÇELİK M., YANAR Y., Kadak A. E., Gerçek G., TAŞ M., et al.
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015
01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi
Katılımcı
-Türkiye
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015