Doç.Dr.

ESMERAY KÜLEY


Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

İşleme Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

2005 - 2011

2005 - 2011

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Fermente edilmiş balıkta gıda patojenlerinin polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) ile tanımlanması ve probiyotik bakteriler ile eleminasyonu

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2002

2002

Yüksek Lisans

Buzda, Alüminyum Folyoda ve Streç Filmde Depolanan Çipuranın Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Metotlarla Kalitesinin Değerlendirilmesi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler, Ziraat, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Unvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2011 - 2014

2011 - 2014

Doktor

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2005 - 2011

2005 - 2011

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Influence of olive oil-based nanoemulsion on the fatty acid profiles of rainbow trout fillets

DURMUŞ M. , Bensid A., ÖZOĞUL Y. , KÖŞKER A. R. , UÇAR Y. , Boga E. , et al.

AQUACULTURE INTERNATIONAL, cilt.28, ss.1997-2014, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2020

2020

The function of nanoemulsion on preservation of rainbow trout fillet

DURMUŞ M. , ÖZOĞUL Y. , KÖŞKER A. R. , UÇAR Y. , BOGA E. , Ceylan Z., et al.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.57, ss.895-904, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2016

2016

Formation of lactic, acetic, succinic, propionic, formic and butyric acid by lactic acid bacteria

ÖZÇELİK S. , KÜLEY E. , ÖZOĞUL F.

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.73, ss.536-542, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2015

2015

Sterol Content of Fish, Crustacea and Mollusc: Effects of Cooking Methods

ÖZOĞUL F. , KÜLEY E. , ÖZOĞUL Y.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.18, ss.2026-2041, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

L-CARNITINE CONTENTS IN SEAFOODS COMMONLY EATEN IN MIDDLE EASTERN COUNTRIES

ÖZOĞUL Y. , Boga E. K. , ÖZOĞUL F. , Ayas D.

JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, cilt.37, ss.702-707, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

The impact of strawflower and mistletoe extract on quality properties of rainbow trout fillets

ÖZOĞUL F. , KUŞ B., Kuley E.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.48, ss.2228-2238, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

TOCOPHEROL CONTENT OF COMMERCIAL FISH SPECIES AS AFFECTED BY MICROWAVE COOKING

Polat A. , ÖZOĞUL Y. , Kuley E. , ÖZOĞUL F. , ÖZYURT G. , ŞİMŞEK A.

JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, cilt.37, ss.381-387, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

Comparative seasonal sterol profiles in edible parts of Mediterranean fish and shellfish species

ÖZYURT G. , Kuley E. , ETYEMEZ M. , ÖZOĞUL F.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, cilt.64, ss.476-483, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2013

2013

Comparative Quality Loss in Wild and Cultured Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) during Chilling Storage

ÖZOĞUL F. , YAVUZER E., ÖZOĞUL Y. , Kuley E.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, cilt.19, ss.445-454, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier

2013

2013

Interaction between lactic acid bacteria and food-borne pathogens on putrescine production in ornithine-enriched broth

Kuley E. , Balıkçı E., Ozogul L., CENGİZ D.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.48, ss.394-404, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

The influences of fish infusion broth on the biogenic amines formation by lactic acid bacteria

Kuley E. , ÖZOĞUL F. , BALIKÇI E., DURMUŞ M. , Ayas D.

BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, cilt.44, ss.407-415, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier identifier

2012

2012

The impact of applying natural clinoptilolite (zeolite) on the chemical, sensory and microbiological changes of vacuum packed sardine fillets

Kuley E. , ÖZOĞUL F. , DURMUŞ M. , GÖKDOĞAN S., KAÇAR C., ÖZOĞUL Y. , et al.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.47, ss.1977-1985, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

Simple Extraction and Rapid HPLC Method for Tocopherol Analysis in Marine and Fresh-water Fish Species

ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , Kuley E.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, cilt.17, ss.595-598, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2011

2011

Effects of rosemary and sage tea extract on biogenic amines formation of sardine (Sardina pilchardus) fillets

ÖZOĞUL F. , Kuley E. , KENAR M.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.46, ss.761-766, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

The capability of rosemary extract in preventing oxidation of fish lipid

ÖZOĞUL Y. , Ayas D., YAZGAN H. , ÖZOĞUL F. , Boga E. K. , ÖZYURT G.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.45, ss.1717-1723, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Effects of Combining of Smoking and Marinating on the Shelf Life of Anchovy Stored at 4 degrees C

ÖZOĞUL Y. , ÖZOĞUL F. , Kuley E.

FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY, cilt.19, ss.69-75, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Quality Changes of Marinated Tench (Tinca tinca) during Refrigerated Storage

ÖZOĞUL Y. , Kuley E. , ÖZOĞUL F.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, cilt.15, ss.513-521, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Effects of cooking and reheating methods on the fatty acid profile of sea bream treated with rosemary extract

ÖZOĞUL Y. , ÖZYURT G. , Boga E. K.

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, cilt.89, ss.1481-1489, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Fat content and fatty acid compositions of 34 marine water fish species from the Mediterranean Sea

ÖZOĞUL Y. , ÖZOĞUL F. , Cicek E., Polat A. , Kuley E.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, cilt.60, ss.464-475, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2008

2008

Comparison of fatty acid, mineral and proximate composition of body and legs of edible frog (Rana esculenta)

ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , Olgunoglu A. I. , Boga E. K.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, cilt.59, ss.558-565, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2008

2008

Bacteriological and biochemical assessment of marinating cephalopods, crustaceans and gastropoda during 24 weeks of storage

ÖZOĞUL Y. , ÖZOĞUL F. , Olgunoglu I. A. , Kuley E.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, cilt.59, ss.465-476, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2006

2006

Hydrolysis and oxidation of European eel oil during frozen storage for 48 weeks

Ozogul Y. , Ozogul F. , Ozkutuk S. , Kuley E.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.224, ss.33-37, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Food Safety Perception and Willing to Pay For Labelled Fish in Turkey: Case of Middle Mediterranean Region

SEÇER A. , KÜLEY BOĞA E. , EMEKSİZ Ö. F.

Black Sea Journal of Public and Social Science, cilt.2, ss.40-45, 2019 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2013

2013

Histamine and tyramine production by bacteria isolated from spoiled sardine (Sardina pilchardus)

KÜLEY BOĞA E.

AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, cilt.12, ss.3288-3295, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2007

2007

Nucleotide degradation in sardine (Sardina pilchardus) stored in different storage condition at 4°C

ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , KÜLEY BOĞA E.

Journal of FisheriesSciences.com, cilt.1, ss.13-19, 2007 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2006

2006

Modifiye atmosfer paketlemenin balık ve balık ürünlerine etkisi

ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , KÜLEY BOĞA E.

Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (EgeJFAS), cilt.23, ss.193-200, 2006 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2006

2006

Modifiye atmosfer paketlemenin balık ve balık ürünlerine etkisi.

ÖZOĞUL Y. , ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.23, ss.193-200, 2006 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2006

2006

Effect of modified atmosphere packaging on fish and fish products

ÖZOĞUL Y. , ÖZOĞUL F. , Kuley E.

SU URUNLERI DERGISI, cilt.23, ss.193-200, 2006 (ESCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2004

2004

Balık ve balık ürünlerinde oluşan biyojenik aminler

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL Y.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.21, ss.375-381, 2004 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2004

2004

Balık ve balık ürünlerinde oluşan biyojenik aminler

ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , KÜLEY BOĞA E.

Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (EgeJFAS), cilt.3, ss.375-381, 2004 (Hakemli Üniversite Dergisi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

0

0

The Effects of Natural Zeolite on Fatty Acids Profile of Mediterranean Sardine Fillets

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , GÖKDOĞAN S., DURMUŞ M. , UÇAR Y. , BALIKÇI E., et al.

First International Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics, Muğla, Türkiye, ss.1

2019

2019

Antimicrobial mechanisms of emulsified essential oil in food borne microorganisms

YAZGAN H. , UÇAR Y. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL Y.

Euroasia 5th International Congress on Applied Sciences, Adana, Türkiye, 15 Kasım - 17 Aralık 2019, ss.680-692

2019

2019

Antimicrobial Mechanisms of Emulsified Essential Oil in Food Borne Microorganisms

YAZGAN H. , UÇAR Y. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL Y.

EURO ASIA 5th. INTERNATIONAL CONGRESS ON APPLIED SCIENCES, Adana, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2019, ss.1-8

2019

2019

Natural antimicrobial agents used for seafood preservation

KÜLEY BOĞA E. , YAZGAN H. , BURGUT A.

International Congress on Domestic Animal Breeding, Genetics and Husbandry (ICABGEH-19), Praq, Çek Cumhuriyeti, 11 - 13 Eylül 2019, ss.68-74

2019

2019

Impacts of lactic, fumaric, succinic and ortho-phosphoric acids on ammonia and biogenic amine production by fish-spoilage bacteria

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E.

2nd International Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries, Elazığ, Türkiye, 3 Eylül - 07 Kasım 2019, ss.93-100

2019

2019

DETERMINATION OF BACTERIAL FLORA IN DIFFERENT TISSUES OF PUFFERFISH (LAGOCEPHALUS SCELERATUS, GMELIN 1789)

KÖŞKER A. R. , KÜLEY BOĞA E. , UÇAR Y. , DURMUŞ M. , ÖZOĞUL Y. , AYAS D., et al.

2. Uluslararası GAP MATEMATİK-MÜHENDİSLİK-FEN VE SAĞLIK BİLİMLERİ Kongresi, Adıyaman, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Determination of bacterial flora in different tissues of pufferfish (Lagocephalus sceleratus, Gmelın 1789)

KÖŞKER A. R. , KÜLEY BOĞA E. , UÇAR Y. , DURMUŞ M. , ÖZOĞUL Y. , AYAS D.

2. Uluslararası GAP Matematik-Mühendislik-Fen ve Sağlık Bilimleri Kongresi, Adıyaman, Türkiye, 21 - 23 Haziran 2019, ss.1-2

2018

2018

Inhibition Effects of Safflower and Bitter Melon Extracts on Growth of Fish Spoilage Bacteria and Their Ammonia and Biogenic Amine Production

KÜLEY BOĞA E. , YAVUZER M. N. , YAVUZER E., UÇAR Y.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA 2018), Ankara, Türkiye, 21 - 23 Kasım 2018, ss.1-2

2018

2018

Chicken Frankfurther Production with Fish (Equulites klunzingeri) Protein Isolates and Determination of Nutritional Quality

ÖZYURT G. , GAYDE Ç., ÖZOĞUL Y. , UÇAR Y. , DURMUŞ M. , AKSUN E. T. , et al.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.82

2018

2018

The Function of Sugar Beet Peel Extract on the In Vitro Biogenic Amine Production by Food Borne Pathogens

ÖZOĞUL F. , UÇAR Y. , DURMUŞ M. , KÖŞKER A. R. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL İ. , et al.

2nd INTERNATIONAL CONGRESS ON FISHERIES and AQUATIC RESEARCH, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.31

2018

2018

The Applications of Organic Acids on Seafood Biopreservation

UÇAR Y. , ÖZOĞUL F. , DURMUŞ M. , KÖŞKER A. R. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL Y.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.108

2018

2018

Significance of Nanoemulsion for Seafood Safety

DURMUŞ M. , ÖZOĞUL Y. , UÇAR Y. , KÖŞKER A. R. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F.

2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON FISHERIES AND AQUATIC RESEARCH, Nevşehir, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.90

2018

2018

Bacterial and Parasitic Zoonoses in Fish and Fish Products

YAZGAN H. , KÜLEY BOĞA E. , GÜVEN GÖKMEN T. , ÖZOĞUL Y.

7th International Molecular Biology and Biotechnology Congress, Konya, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.172

2018

2018

Antimicrobial activity of nanoemulsion based on different plant oil against fish spoilage bacteria

KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL Y. , YAZGAN H. , DURMUŞ M. , UÇAR Y. , KÖŞKER A. R.

7th International Molecular Biology and Biotechnology, Konya, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.17

2018

2018

Antimicrobial activity of nanoemulsion based on different plant oil against fish spoilage bacteri

ÖZOĞUL Y. , KÖŞKER A. R. , YAZGAN H. , DURMUŞ M. , UÇAR Y. , KÜLEY BOĞA E.

7th International Molecular Biology and Biotechnology Congress, Konya, Türkiye, 25 Nisan 2018 - 27 Nisan 0208, ss.17

2017

2017

Antimicrobial Effect of Nanoemultions on Spoilage Bacteria Isolated from Sea Bass

Küley Boğa E. , DURMUŞ M. , YAZGAN H. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017

2017

2017

Seafood Poisoning From Marine Ecosystem

YAZGAN H. , Küley Boğa E. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017

2017

2017

Effects of Oil-in-Water Nanoemulsıon on The Qualıty of Farmed Sea Bass and Gilthead Sea Bream Stored at Chilled Temperature (2±2 OC)

YAZGAN H. , ÖZOĞUL Y. , DURMUŞ M. , kuley boğa e. , UÇAR Y.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017

2017

2017

The Impact of Gravading Process and Vaccum Packing on The Shelf Life of Carp Fillets (Cyprinus Carpio)

DURMUŞ M. , ÖZOĞUL Y. , Surówka K., KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.339

2017

2017

The Impact of Plant and Bacterial Cell Free Extracts on Ammonia and Biogenic Amine Formation in Fermented Sardine Fillets

DURMUŞ M. , KÜLEY BOĞA E. , UÇAR Y. , Köşker A. R. , ÖZOĞUL F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.600

2017

2017

Organic Acid Concentrations in Acid and Fermented Fish Silage Made from Equulites klunzingeri

ÖZYURT G. , ÖZKÜTÜK A. S. , UÇAR Y. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.211

2017

2017

Antimicrobial Effect Of Nanoemultions On Spoilage Bacteria Isolated From Sea Bass

KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , YAZGAN H. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1164

2017

2017

Organic Acid Concentrations in Acid and Fermented Fish Silage Made from Equulites klunzingeri

ÖZYURT G. , ÖZKÜTÜK A. S. , UÇAR Y. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.211

2017

2017

Determination Of Organic Acid Concentrations In Wet And Spray- Dried Fish Silage Prepared With Lactic Acid Bacteria

ÖZYURT G. , ÖZKÜTÜK A. S. , UÇAR Y. , POLAT A. , KÜLEY BOĞA E.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.144

2017

2017

Biogenic amine formations in wet and spray-dried fish (Equulites klunzingeri) silage prepared with lactic acid bacteria strains

ÖZYURT G. , ÖZKÜTÜK A. S. , KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , ÖZOĞUL F.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.83

2017

2017

Determination Of Organic Acid Concentrations In Wet And Spray- Dried Fish Silage Prepared With Lactic Acid Bacteria

ÖZYURT G. , ÖZKÜTÜK A. S. , UÇAR Y. , POLAT A. , KÜLEY BOĞA E.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.144

2017

2017

The impact of fish protein isolate addition on the physical properties of chicken frankfurter during cold storage (4°C)

GAYDE Ç., AKSUN E. T. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZYURT G.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.700

2017

2017

Biogenic amine formations in wet and spray-dried fish (Equulites klunzingeri) silage prepared with lactic acid bacteria strains

ÖZYURT G. , ÖZKÜTÜK A. S. , KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , ÖZOĞUL F.

International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS 2017), Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.83

2016

2016

Organic acid accumulation in acid and fermented fish silage made from fish processing waste

ÖZYURT G. , KÜLEY BOĞA E. , UÇAR Y. , ÖZOĞUL F.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.507

2016

2016

Distribution of tetrodotoxin (TTX) levels in pufferfish (Lagocephalus sceleratus) from different region of the world

KÖŞKER A. R. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , UÇAR Y. , DURMUŞ M. , Ayas D., et al.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.499

2016

2016

DISTRIBUTION OF TETRODOTOXIN (TTX) LEVELS IN PUFFERFISH (Lagocephalus sceleratus) FROM DIFFERENT REGION OF THE WORLD

KÖŞKER A. R. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , UÇAR Y. , DURMUŞ M. , AYAS D., et al.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.499-500

2016

2016

The effect of safflower and bitter melon extracts on biogenic amine formation of fish spoilage bacteria

YAVUZER N., YAVUZER E., KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , UÇAR Y. , Gayde Ç., et al.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.505

2016

2016

Food Safety Perception and Willing to Pay For Labelled Fish in Turkey: Case of Middle Mediterranean Region

SEÇER A. , KÜLEY BOĞA E. , EMEKSİZ Ö. F.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industr, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.6

2016

2016

THE IMPACT OF PLANT AND BACTERIAL CELL FREE EXTRACTS ON AMMONIA AND BIOGENIC AMINE FORMATION IN FERMENTED SARDINE FILLETS

DURMUŞ M. , KÜLEY BOĞA E. , UÇAR Y. , KÖŞKER A. R. , ÖZOĞUL F.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES AND TECHNICS (ICAVST), Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 29 Ağustos 2016, ss.160

2015

2015

The effects of nanoemulsions based on commercial oils on biogenic amine concentration of refrigerated farmed sea bass

DURMUŞ M. , ÖZOĞUL Y. , KÜLEY BOĞA E. , AYAS D., ÖZOĞUL F. , UÇAR Y.

TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.1 Creative Commons License

2015

2015

Biogenic Amine Content of Fish Products Sold in Turkish Market.

KÜLEY BOĞA E. , ÖZYURT G. , Ergüven M., Hayta H., ÖZKÜTÜK A. S.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.10

2015

2015

The effect of lactic acid bacteria isolated from fish on microbiological quality of silage made from fish processing waste

ÖZYURT G. , Boğa M., KÜLEY BOĞA E. , ÖZKÜTÜK A. S. , DURMUŞ M.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.42

2015

2015

Biyogenic amine content of fish products sold in Turkish market.

KÜLEY BOĞA E. , ÖZYURT G. , Ergüven M., Hayta H., ÖZKÜTÜK A. S.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.10

2015

2015

Nanoteknolojinin Gıda Endüstrisinde Uygulanması

DURMUŞ M. , ÖZOĞUL Y. , KÜLEY BOĞA E. , KÖŞKER A. R. , UÇAR Y. , ÖZ M., et al.

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.1

2015

2015

Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria: Affected by Olive Leaf, Olive Cake and Black Water

KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , BALIKÇI E., ÖZYURT G. , UÇAR Y. , Küley F., et al.

ICFEB 2015 : 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, Çek Cumhuriyeti, 23 - 24 Mart 2015, ss.1201-1205

2014

2014

The impacts of olive by product on biogenic amine production by bacteria isolated from spoiled fish

KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , Gokdogan S., Yavuzer E., Yuvka İ., ÖZOĞUL F.

The 2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.222

2014

2014

Pcr detection of foodborne pathogens in rainbow trouy fillets fermented with lactic acid bacteria

KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F. , Akyol İ., DURMUŞ M. , BALIKÇI E.

FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.512

2014

2014

Effects of Natural Extracts on Fatty Acid Profile of Fish Ball (Scomber scomber) During Frozen Storage (-18oC)

UÇAR Y. , ÖZOĞUL Y. , DURMUŞ M. , KÜLEY BOĞA E. , Balıkçı E., Gökdoğan S., et al.

FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.485

2014

2014

Effects of natural extracts on fatty acid profile of fish ball (scomber scomber) during frozen storage (-18ºC).

Balıkçı E., ÖZOĞUL Y. , DURMUŞ M. , Gokdogan S., UÇAR Y. , Yuvka İ., et al.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.485

2014

2014

Investigation of the Seasonal Variations of Proximate and Fatty Acid Profile in the Bivalve Mollusc (Scapharca inaequivalvis) from Black Sea

UÇAR Y. , ÖZOĞUL Y. , KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , KÖŞKER A. R. , Aydın M., et al.

FABA 2014: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.500

2014

2014

PCR DETECTION OF FOODBORNE PATHOGENS IN RAINBOW TROUT FILLETS FERMENTED WITH LACTIC ACID BACTERIA

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , AKYOL İ., BALIKÇI E.

FABA 2014: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.1

2014

2014

Determination of the pesticide residue levels in some economically important fish species.

POLAT A. , ŞİMŞEK A. , KÜLEY BOĞA E.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.484

2014

2014

Determination of the pecticide residue levels in some fish species

POLAT A. , Şimşek A. , KÜLEY BOĞA E.

FABA 2014: International Symposium on Fisheries and Aquatic Science, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.1-0

2014

2014

PCR detection of foodborne pathogens in rainbow trout fillets fermented with lactic acid bacteria

KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F. , Akyol İ., DURMUŞ M. , Balıkçı E.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.512

2013

2013

Su ürünlerinde HACCP ve önemi.

Öztekin R., Köymenoğlu A., KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F.

3. Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.75

2013

2013

Balık ve kabuklu su ürünlerinden kaynaklanan zehirlenmeler

Işıtman C. N. , Çiçek I. C. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F.

3. Su Ürünleri Öğrenci Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.129

2012

2012

The Effects of Natural Zeolite on Fatty Acids Profile of Mediterranean Sardine Fillets

UÇAR Y. , ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , GÖKDOĞAN S., DURMUŞ M. , BALIKÇI E., et al.

First National Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics, Muğla, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2012, ss.1

2012

2012

The effects of natural zeolite on fatty acids profile of mediterranean sardine fillets.

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , Gokdogan S., DURMUŞ M. , UÇAR Y. , Balıkçı E., et al.

Marine Biotechnology and Genomics Workshop, Muğla, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2012, ss.164-172

2012

2012

Monitorization of aquaculture farm by devoloping new software

Yavuzer E., ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E.

Marine Biotechnology and Genomics Workshop, Muğla, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2012, ss.228-234

2011

2011

Ön-Pişirilmiş ve Vakum Paketlenmiş Yengeç Eti Kalitesine Baharatların Etkileri

UÇAR Y. , ÖZOĞUL Y. , ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , AYAS D., BALIKÇI E., et al.

XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.1

2011

2011

Ön-pisirilmis ve vakum paketlenmis yengeç eti kalitesine baharatların etkileri

ÖZOĞUL Y. , Ayas D., ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , Balıkçı E., Yazgan H. , et al.

XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 23 - 27 Ekim 2011, ss.278

2011

2011

Kavrakrolun gram pozitif gıda patojenlerinin biyojenik amin üretimine etkisi

Kacar C., ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , Gokdogan S.

XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 23 - 27 Ekim 2011, ss.120

2011

2011

Kavrakrolun Gram Pozitif Gıda Patojenlerinin Biyojenik Amin Üretimine Etkisi

ÖZOĞUL F. , KAÇAR Ç., KÜLEY BOĞA E. , GÖKDOĞAN S.

XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2011, ss.1

2011

2011

Deniz Ürünlerinde Laktik, Asetik, Propiyonik ve Bütrik Asidin HPLC ile Saptanması

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , DURMUŞ M. , TUĞYAN B.

XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2011, ss.1

2010

2010

Biogenic amine production by some common food-borne pathogens in fish infusion broth

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E.

WEFTA 40th Annual Meeting, İzmir, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2010, ss.154

2010

2010

The effect of micowave cooking on tokopherol content of some fish species

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E. , BOĞA M.

WEFTA 40th Annual Meeting, İzmir, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2010, ss.121

2010

2010

The effect of microwave cooking on tocopherol content of some fish species.

ÖZOĞUL F. , Boğa M., KÜLEY BOĞA E.

40th Annual WEFTA Meeting, İzmir, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2010, ss.121

2009

2009

Tütsülenmiş uskumru marinatlarının soğuk depolanması süresince (+4oC) yağ asitlerindeki değişimler.

ÖZOĞUL Y. , Balıkçı E., KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F. , Uçak İ.

XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Ekosistem Yaklaşımlı Su Ürünleri Üretimi, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.1

2009

2009

Salmonella Paratyhpi A ve Listeria monocytogenes gelişiminde bazı laktik asit bakteri izolatlarının etkisi.

KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , DURMUŞ M.

XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Ekosistem Yaklaşımlı Su Ürünleri Üretimi, Rize, Türkiye, 01 Temmuz 2009 - 06 Eylül 2013, ss.2

2009

2009

Su ürünleri kaynaklı Vibrio parahaemolyicus?un insan sağlığına etkisi.

KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , Boğa M.

16. Ulusal Biyoloji Öğrenci Kongresi, Niğde, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.48

2008

2008

Akdeniz?den Yakalanan Karideslerin Bakteriyel Florasının İncelenmesi

KENAR M., KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F.

19. Ulusal Biyoloji Kongresi, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.297

2008

2008

Isolation and idendification of bacterial flora of freshly caught blue crab (Callinectes sapidus)

KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , KENAR M.

International Congress for Seafood Technology (ICST), İzmir, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2008, ss.238

2008

2008

The quality assesment of marinated freshwater fish species (Tench, Tinca tinca) during storage at 120 days at 4°C.

KÜLEY BOĞA E.

International Congress for Seafood Technology (ICST), İzmir, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2008, ss.282

2008

2008

Freshness assesment of red mullet (Mullus barbatus) and goatfish (Upeneus molucasus) stored in ice

ÖZYURT G. , KÜLEY BOĞA E. , ÖZKÜTÜK A. S. , ÖZOĞUL F.

International Congress for Seafood Technology (ICST)., İzmir, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2008, ss.290

2003

2003

Ringanın kalite ölçümünde kullanılan metotlar.

ÖZOĞUL F. , KÜLEY BOĞA E.

XII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2003, ss.5

2003

2003

Balıklarda histamin oluşumu ve insan sağlığına etkileri.

KÜLEY BOĞA E. , ÖZOĞUL F. , ÇELİK M.

I. Bölgesel öğrenci gıda sempozyumu, Adana, Türkiye, 11 - 12 Haziran 2003, ss.24-28

Kitap & Kitap Bölümleri

2020

2020

Advances in Packaging

Küley Boğa E. , Özoğul F. , Polat A.

Innovative Technologies in Seafood Processing, Yesim Ozogul, Editör, CRC, New York , New-York, ss.45-69, 2020

2016

2016

In vitro antibacterial activity of ethanolic extracts of Mentha spicata L. and Artemisia campestris from Algeria

Houicher A., KÜLEY BOĞA E. , Bendeddouche B., ÖZOĞUL F.

Microbes in the spotlight: Recent progress in understanding of beneficial and harmful bacteria, Mendez-Vilas A., Editör, Universal Publishers , Florida, ss.272-275, 2016

2011

2011

Novel Approaches in Seafood Preservation Techniques

ÖZOĞUL F. , ÖZOĞUL Y. , KÜLEY BOĞA E.

Handbook of Seafood Quality, Safety and Health Applications, Alasalvar C., Shahidi F., Miyashita K., Wanasundara U., Editör, Wıley-Blackwell, Oxford, ss.206-216, 2011

Desteklenen Projeler

Bilimsel Hakemlikler

Haziran 2020

Haziran 2020

PROCESS BIOCHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2020

Ocak 2020

JOURNAL OF FOOD SAFETY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2019

Temmuz 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

FOOD BİOSCİENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2018

Aralık 2018

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

SCI Kapsamındaki Dergi



Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri

2014

2014

The impacts of olive by product on biogenic amine production by bacteria isolated from spoiled fish. The 2nd International Congress on Food Technology

Katılımcı

Kuşadası-Türkiye

2014

2014

Investigation of the seasonal variations of proximate and fatty acid profile in the bivalve mollusc (Scapharca inaequivalvis) from black sea. FABA 2014, International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences

Katılımcı

Trabzon-Türkiye

2014

2014

Effects of natural extracts on fatty acid profile of fish ball (scomber scomber) during frozen storage (-18ºC). FABA 2014, International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences

Katılımcı

Trabzon-Türkiye

2014

2014

Determination of the pesticide residue levels in some economically important fish species. FABA 2014, International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences

Katılımcı

Trabzon-Türkiye

2014

2014

PCR detection of foodborne pathogens in rainbow trout fillets fermented with lactic acid bacteria. FABA 2014,International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2013

2013

The effects of season and gender on the proxımate and fatty acıd profıle of male and female warty crab (Eriphia verrucosa) from black sea. 40 th CIESM Congress

Katılımcı

Marseille-Fransa

2012

2012

Monitorization of aquaculture farm by devoloping new software. Marine Biotechnology and Genomics Workshop, p. 228-234

Katılımcı

Muğla-Türkiye

2012

2012

The effects of natural zeolite on fatty acids profile of mediterranean sardine fillets. Marine Biotechnology and Genomics Workshop, p. 164-172.

Katılımcı

Muğla-Türkiye

2012

2012

Biogenic amine production ability of lactic acid bacteria in European barracuda, common pandora, striped mullet infusion broth. Marine Biotechnology and Genomics Workshop, p. 54-67.

Katılımcı

Muğla-Türkiye

2011

2011

The ınfluences of natural zeolite (cliptinolite) on ammonia and biogenic amine formation by food-borne pathogen. P. 101. 41st Annual WEFTA Meeting

Katılımcı

Gothenburg-İsveç

2011

2011

The effects of natural antioxidant extracts (thymus, green tea, sage and laurel) on the biogenic amine contents of fish burgers made from minced chub mackerel (Scomber japonicus). P. 69. 41st Annual WEFTA Meeting

Katılımcı

Gothenburg-İsveç

2011

2011

Beta-hydroxy-gamma-trimethyl amino butyric acid (L-carnitine) contents of commercially important raw and cooked seafood by HPLC method. P. 103. 41st Annual WEFTA Meeting

Katılımcı

Gothenburg-İsveç

2010

2010

The effects of different levels of rosemary extract on the fatty acid contents of vacuum packed sardine (Sardina pilchardus) during storage of 4 ±1 °C. P. 82. 40th Annual Meeting, WEFTA

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2010

2010

The quality parameters of smoked mackerel marinate (Scomber scombrus) with dill leaves stored at 4 °C. 40th Annual Meeting, WEFTA

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2010

2010

Antagonistic effect of lactic acid bacteria on biogenic amine production by food-borne pathogen. 40th Annual Meeting, WEFTA

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2010

2010

). The effect of microwave cooking on tocopherol content of some fish species. P. 121. 40th Annual Meeting, WEFTA

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2010

2010

). Biogenic amine production by some common food-borne pathogens in fish infusion broth. P. 154. 40th Annual Meeting, WEFTA

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2010

2010

Comparison of fatty acid, trace element and proximate compositions of male and female of blue crabs and swim crabs from Mersin Bay, Turkey, the 39th CIESM Congress.

Katılımcı

Venice-İtalya

2008

2008

Simple extraction and rapid HPLC method for tocopherol analysis in seafood. In B.M. Poli, & G. Parisi, Seafood from catch and aquaculture for a sustainable supply

Katılımcı

Firenze-İtalya

2008

2008

The sensory, chemical and microbiological assessment of smoked and marinated anchovy during the storage of 7 months at 4 °C. In B.M. Poli, & G. Parisi, Seafood from catch and aquaculture for a sustainable supply, (pp.30). 38th Annual WEFTA meeting

Katılımcı

Firenze-İtalya

2008

2008

Isolation and idendification of bacterial flora of freshly caught blue crab (Callinectes sapidus). International Congress for Seafood Technology (ICST)

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2008

2008

Freshness assesment of red mullet (Mullus barbatus) and goatfish (Upeneus molucasus) stored in ice. International Congress for Seafood Technology (ICST).

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2008

2008

The quality assesment of marinated freshwater fish species (Tench, Tinca tinca) during storage at 120 days at 4°C. International Congress for Seafood Technology (ICST)

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2008

2008

Formation of nucleotide degradation compounds and biogenic amine in European catfish (Silurus glanis) fillets stored in ice. International Congress for Seafood Technology (ICST).

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2008

2008

In vitro antibacterial effects of some plant essential oils against five pathogenic bacteria. International Congress for Seafood Technology (ICST). p. 246. Ege University, İzmir.

Katılımcı

İzmir-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 963

h-indeksi (WOS): 18